Dodaj do ulubionych

Pierwsza skarga na Top Model

23.09.11, 22:09
zamknięty
TVN-owski program "Top Model. Zostań modelką" trafił na celownik Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Skargę złożyła osoba prywatna. Jak informuje "Super Express", jednemu z widzów nie spodobało się obmacywanie i obrażanie modelek na wizji przez jurorów, m.in. Dawida Wolińskiego, który w ostatnim odcinku show sprawdzał osobiście, czy biust jednej z kandydatek jest naturalny - chodzi o 26-letnią Angelikę Fajcht z Poznania. Dziewczyny nazywano także pieszczotliwie "świnkami" oraz mówiono do nich: "Zdejmij stanik, a przejdziesz dalej". Stacji grozi nawet kilka tysięcy złotych kary. Jak mówi tabloidowi Katarzyna Twardowska, rzecznik prasowy KRRiT, w "Top Model" pojawia się zbyt wiele treści erotycznych, jak na tę godzinę emisji.
Zawiadomienie o skardze wysłane zostanie do nadawcy, a następnie rada będzie czekać na jego opinię w tej sprawie. Dalsze postępowanie rozpocznie się dopiero po otrzymaniu odpowiedzi od TVN. Elżbieta Radziszewska, pełnomocnik rządu ds. równego traktowania, podkreśla, że dziewczyny, które czują się poniżone w programie, powinny dochodzić swoich praw w sądzie.

pomponik.pl/news/oficjalna-skarga-na-top-model,1698735,4234--
Madohora
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 23.09.11, 22:23
      zamknięty
      Oglądałam ten odcinek. Poprzedni zresztą też, bo był realizowany na Wilsonie z Nikiszem w tle - tutaj ukłon w stronę realizatorów, bo Nikisz był bardzo fajnie pokazany. Taki dynamiczny i te harleye....smileSuper.
      Te cycki nawet mnie nie drażniły a do chamskich odzywek już się zdążyłam przyzwyczaić. Natomiast nie podobało mi się narażanie dziewczyn na niebezpieczeństwo - zdrowia a mogło być nawet gorzej. O co chodzi? Dziewczyny zostały zawiezione nad jezioro i musiały przepłynąć przez to jezioro o ile pamiętam parę kilometrów. Bez treningu, bez rozeznania itp. było to dość bezmyślne i ryzykowne przedsięwzięcie. Niby wszystko pod opieką ale...gdyby się coś stało to kto by za to odpowiadał? Nie mam nic przeciwko wykonywanym przez dziewczyny zadaniom i nawet takie mogło być przed nimi postawione ale nie tak zaraz z biegu.
      Natomiast, mnie starego koniarza bardzo rozśmieszyły ich opory przed spaniem na sianiesmile
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 31.01.12, 11:07
      zamknięty
      Ale chyba nie jest tak źle, skoro wczoraj cały dzień prezentowali Michalinę, która korzysta ze swojej szansy
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 22.03.12, 21:08
      zamknięty
      Było dużo szumu - pewnie celem było zwiększenie oglądalności a teraz po zawodach
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 09.07.12, 21:14
      zamknięty
      A już są nowe eliminacje. Ciekawe co tym razem wymyślą?
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 12.07.12, 17:33
      zamknięty
      200 tys kary dla TVN za Top Model

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji uznała, że emitowane jesienią 2011 r. odcinki programu "Top Model" mogły mieć negatywny wpływ na psychiczny, fizyczny i moralny rozwój dzieci, a zachowanie jurorów naruszało godność uczestniczek. Na stację TVN nałożono karę w wysokości 200 tysięcy zł.

Więcej:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12117347,200_tys__zl_kary_dla_TVN_za__Top_Model__Zostan_modelka__.html
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 05.10.12, 17:19
      zamknięty
      https://img3.glitery.pl/dev3/0/109/870/0109870719.jpg
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 17.12.12, 14:31
      zamknięty
      https://img3.glitery.pl/dev3/0/109/870/0109870719.jpg
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 06.02.13, 13:36
      zamknięty

• madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 10.04.13, 12:35
      zamknięty
      A to co się teraz wyprawia to dopiero będzie skarg
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 19.07.13, 11:02
      zamknięty
      No cóż taki schemat programu i dziewczyny na to się godzą. W tej edycji było za dużo blichtru i blasku a za mało treści. Chociaż gdzie doszukiwać się treści w takim chłamie.
      • madohora2 Re: Pierwsza skarga na Top Model 21.01.14, 12:17
        zamknięty
        No i teraz zapał wyrok. Kary nie będzie.
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 26.04.14, 14:22
      zamknięty

• madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 13.07.14, 20:07
      zamknięty
      A program dalej się kręci
      • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 03.11.14, 14:31
        zamknięty
        Jak ostatnio patrzyłam na to co tym młodym ludziom każą robić to drżałam by nie doszło do jakiegoś poważnego wypadku. Dopiero by mieli za swoje.
        • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 23.01.15, 13:05
          zamknięty
          No jestem ciekawa czy modele też się skarżyli:o
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 26.05.15, 15:25
      zamknięty
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 23.08.15, 20:31
      zamknięty
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 26.10.16, 23:34
      zamknięty
      Teraz złagodnieli. Natomiast jeden z jurorów zadziwia mnie swoimi strojami. Ja nie żabka i nie kumam o co chodzi.
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 23.03.17, 17:05
      zamknięty
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 23.03.17, 17:05
      zamknięty
    • madohora Re: Pierwsza skarga na Top Model 23.07.17, 14:41
      zamknięty
      Tyle tylko nam powiedzieli
      A potem na ten temat milczeli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka