Dodaj do ulubionych

Finał X Faktor

10.01.12, 23:04
zamknięty
o finału X Faktor dostali się Ada Szulc, Genek Loska i Michał Szpak. Program oglądam z pewnych względów niezależnych ode mnie i jak to się mówi - nie chcę ale wypadałoby pokibicować jednemu z półfinalistów. Któremu? To już moja sprawatongue_out Ale tak naprawdę żaden z nich nie powala mnie na kolana. Jeszcze parę odcinków temu oglądałam bo bawiły mnie podchody Kuby czynione w kierunku Pani Małgosi - chociaż to co było w programie Kuba Wojewódzki było trochę nie w porządku:
"Czesław, pani Małgosi już nie ma" - a było to przed niedzielną emisją X-Faktora, w którym pani Małgosia - co było zresztą z góry wiadome, odpadła.
A sami finaliści?
Ada - śpiewa może i poprawnie, ale jest jakaś taka blada. A w ostatnich występach brakowało mi u niej tego "czegoś" trudnego do określenia ale tego co powinien mieć artysta.
U Michała podobają mi się jego włosy, pokazany bez makijażu i w normalnym stroju wygląda jak przeciętny chłopak i nie rzuca się w oczy. Rzeczywiście jak piszą wszyscy wokoło w strojach wygląda jak barwny ptak a mówienie o tym, jakim to on czuje się artystą czasami zaczyna być już nudne. Na Genku też nie zostawiają suchej nitki, że zachowuje się tak jakby robił łaskę. Nie wiem. Pamiętam, że był w programie "Mam talent" i coś tam nie wyszło z jego winy i nagle niespodziewanie pojawia się jako numer jeden w X- Faktorze? Dla mnie zawsze wygląda tak samo i z całym szacunkiem po pewnym czasie mi się znudzi jako artysta. I jeszcze jedno z trochę innego programu - środowy program taneczny wygrał chłopak - nie czepiam się tego jak tańczył, bo się na tym nie znam ale...miał odpowiednią umoralniającą historię dla młodzieży. A brzmi ona tak:
"Był sobie młody człowiek co nie odrywał wzroku od komputera. Ten ostatni pochłonął go do tego stopnia, że niczym w filmie "Duch" (tam telewizor) wciągnął go w swój świat czyli uzależnił. I nagle chłopak pod wpływem impulsu (a może terapii) wstał od komputera i zaczął uczyć się tańczyć. Minęły zaledwie trzy lata i chłopak wygrał program"
Popatrzcie jaka świetna historia dla młodzieży, nie musicie siedzieć przed komputerem. Ruszcie się, wy też tak możecie.
W przypadku Genka - gdyby wygrał - można "nakręcić" podobną. Nie ukrywa tego, że miał pewien problem. Brzmiałaby ona tak:
"Stał sobie pan na rogu ulicy
Historia o nim do dzisiaj milczy
Miał piękny(?) głos no i gitarę
Jedź do Wrocławia koncert tam daje
Czasem nietęga jest jego mina
Bo lubił łyknąć taniego wina
Potem odkryli go w X - Faktorze
I na ulicy już stać nie może
Przez jeden sezon śpiewa na scenie
A na swej twarzy ma wieczne cienie
Przyjdź też na casting w X-Faktorze
Widzisz, że wygrać go każdy może

....
A co tam słychać u tego Genka?
Nic on na ulicy znów dalej stęka

E.S.
    • madohora Re: Finał X Faktor 10.01.12, 23:05
      zamknięty
      No i teraz to nie moja troska
      Bo wygrał - tak jak prorokowałam - Genek Loska
    • madohora Re: Finał X Faktor 10.01.12, 23:05
      zamknięty
      A mnie zawsze w tych programach jest żal tak zwanych Wielkich Przegranych - czyli tych co zajmują trzecie miejsca
    • madohora Re: Finał X Faktor 10.01.12, 23:06
      zamknięty
      Długowłosy wokalista, obdarzony sporą ekspresją (najwyraźniej przez wielu myloną z charyzmą...) w "X Factor" zajął 2. miejsce, za Gienkiem Loską. Po programie nie zajął się jednak pracą nad swoim materiałem, lecz dał się porwać telewizyjnej machinie spod znaku TVN, zgadzając się na występ w "Tańcu z gwiazdami". Furory wielkiej tam nie zrobił (ostatecznie zajął 5. miejsce), a zyskał jedynie wątpliwy status celebryty.
      Pod koniec 2011 roku Szpak wypuścił EP-kę z pięcioma utworami, przy których pomagali mu m.in. współpracownicy Dody. Jeśli miał to być balon próbny przed dużym albumem, to powietrze z niego zeszło z dużym hukiem.
      "Ustalmy jedno - Michał Szpak barwę ma, talent też, śpiewa naprawdę ciekawie, z rozmachem i pazurem. Ale 'XI' to EP-ka niedorzeczna i trudno zrozumieć decyzję tych, którzy zaakceptowali publikację tego potworka" - napisaliśmy.

muzyka.interia.pl/pop/news/najgorsze-plyty-2011-wpadka-michala-szpaka,1744214,50
    • madohora Re: Finał X Faktor 10.01.12, 23:07
      zamknięty
      A podobno niebawem rusza II edycja tego programu.
    • madohora Re: Finał X Faktor 27.03.12, 16:48
      zamknięty
      Oglądam - tym razem poziom jest dość wysoki a to dopiero początek.
    • madohora Re: Finał X Faktor 10.07.12, 10:03
      zamknięty
      No i po wakacjach nowa edycja. A przy tej też nie obyło się bez wpadek.
    • madohora Re: Finał X Faktor 04.10.12, 11:46
      zamknięty
    • madohora Re: Finał X Faktor 15.12.12, 19:17
      zamknięty
    • madohora Re: Finał X Faktor 05.02.13, 21:53
      zamknięty

• madohora Re: Finał X Faktor 11.04.13, 17:55
      zamknięty
      Jakiś finał czy pół finał
      Ktoś się kłaniał i w pół zginał
      Każdy śpiewać dzisiaj może
      Tylko nie Czesław. O! B.
    • madohora Re: Finał X Faktor 21.07.13, 20:36
      zamknięty
      Drugiej edycji już nie oglądałam
      • madohora2 Re: Finał X Faktor 21.01.14, 14:59
        zamknięty
    • madohora Re: Finał X Faktor 26.04.14, 15:26
      zamknięty
      Już leci kolejna edycja a ja nie na bieżąco.
    • madohora2 Re: Finał X Faktor 10.07.14, 17:11
      zamknięty
      • madohora Re: Finał X Faktor 03.11.14, 01:23
        zamknięty

• madohora Re: Finał X Faktor 22.01.15, 21:30
          zamknięty
          A ja gdybym tak umiała
          To bym Czesława wybrała
    • madohora Re: Finał X Faktor 26.05.15, 01:31
      zamknięty

• madohora Re: Finał X Faktor 23.08.15, 20:19
      zamknięty

• madohora Re: Finał X Faktor 26.10.16, 23:00
      zamknięty
      Z Faktor jak szybko się pojawił tak szybko znikł z ekranów ale podobno Idol powraca. Już są prowadzone castingi. Ja "śpiewam inaczej" to może się zgłoszęsmile)))
      • madohora Re: Finał X Faktor 23.03.17, 16:38
        zamknięty
    • madohora Re: Finał X Faktor 23.07.17, 12:04
      zamknięty
      Podobno ma wrócić na ekrany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka