Dodaj do ulubionych

złe smopoczucie- co robić?

29.10.05, 10:15
Witajcie!!
Jestem ponad 6 tygodni po porodzie.. jakiś tydzień temu skończyłam wszelkie
plamnienia aż tu nagle od dwóch dni żółte odchody a dzisiaj krwawnienie.. czy
to miesiączka? czy coś niepokojącego? przemeczenie czy brak witamin i
minerałów w organizmie? bo do tego boli mnie chyba każde możliwe ścięgno-
szczególnie na rękach, karku i przy kolanach.. a od dziś nawet pięty!! Byłam
niedawno u gina- badał, robił usg wszystko było ok..
Nie lubię panikować, więc chciałam się podpytać czy wystarczy na razie trochę
witamin zarzyć i obserwować czy może od razu pędzić do lekarza?
Dziękuję i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • mrockata Re: złe smopoczucie- co robić? 29.10.05, 11:41
      Czesc,
      Tez mam bole w kolanach, te w karku juz troche zeslably.
      Dostalam od mojej gin zelazo. Mialam Hb troche ponad 10.Stwierdzila, ze
      szybciej postawi mnie to na nogi i bede fit.Ponadto w czasie ciazy i teraz
      zazywam rano i wieczorem WMC-wapno, magnez, cynk (polski produkt 100 tabletek
      ok.27 zl). Magnez jest bardzo dobry na przemeczenie i poprawe samopoczucia,
      szczegolnie dla kobiet, naprawde polecam .Kwas foliowy tez jeszcze biore. Nie
      wiem co w Polsce zalecaja.
      Jezeli nie chcesz brac medykamentow, to moze przydalaby ci sie krotka
      pauza.Jesli masz kogos do pomocy to oddaj mu pod opieke swoje dziatki, zostaw
      gary i sprzatanie,zamknij sie w pokoju i idz po prostu spac.
      A moze sauna, basen czy cos co po prostu sprawi Ci przyjemnosc(bez dzieci
      naturalnie, to chetniej wrocisz do nich).

Pozdrawiamy

Kasia z Marjana i Antonia
    • nadiusza Re: złe smopoczucie- co robić? 03.11.05, 09:16
      dzieki za rade.. nakupilam tabletek przeroznych.. i multiwitaminy i magnez i
      wapno.. i zelazo..(Bable moje maja anemie).. i jem tak kazde o odpowiedniej
      godzinie.. boli dalej.. szczegolnie piety.. moze to od dreptania? w koncu caly
      dzien i cala noc jesli nie chodze o stoje... ale juz psychicznie mi lepiej..
      dzieki!
    • karolcia65 Re: złe smopoczucie- co robić? 12.11.05, 21:10
      Czesc Mamusiu!!!

Nie martw sie, mam dokladnie to samo, wlasciwie to mialam, bo wlasciwie juz
      prawie przeszlo. Lekarze mowia, ze to hormony, kurczenie sie macicy na raty i
      nagla zmiana wagi ciala. Utylam lacznie 20 kg, a po trzech tygodniach 16 kg juz
      nie bylo. I na to miesnie i stawy sie zdziwily.

Pozdrawiam,

Karolcia z Natalka, Zosia i Krysia
    • muzyczka6 Re: złe smopoczucie- co robić? 12.11.05, 21:16
      nie martw się, będziesz jeszcze plamić i plamić, to normalne po porodzie, u
      mnie to też trochę trwało... zgadzam się z dziewczynami, że dla organizmu to
      szok, wracasz do stanu sprzed ciąży i nie ma się czym niepokoić według mnie. Ja
      też się tak czulam i jeszcze żyję smile) Pozdrawiam ciepło
    • nadiusza Re: złe smopoczucie- co robić? 13.11.05, 20:27
      krwawnienie już przeszło.. ale bóle stawów!!! potworne.. teraz bolą barki..
      czasem ból tak mocny, że budzi w nocy..(oczywiście o innej porze niż Bąble ;-
      ) ) i kostki no i kolana... strasznie to męczące.. sad
      • karolcia65 Re: złe smopoczucie- co robić? 18.11.05, 22:24
        U mnie ostatnio nawalaja lydki. Zedy je jasny pioron strzelil. Najbardziej bola
        wtedy, gdy musze sie spieszyc i biegac jak oparzona i wtedy gdy leze, bo
        przeciez po co zasypiac, jesli mozna skoncentrowac sie na bolacych miesniach.
        Ale nie dam sie im i basta!

Pozdrawiam,

Karlocia z Krysia, Natalka i Zosia
    • nadiusza Re: boli dalej!!!!! 28.11.05, 11:11
      jutro wreszcie wybieram się do lekarza.. choć jakoś nie wierzę, że mi pomoże..
      ja już nie wiem co mi jest.. co to za ból.. jednego dnia boli mniej, drugiego
      tak ze ruszać się nie mogę.. nie wiem czy to zakwasy, czy odwapnienie.. wiem
      tylko że już tego nie wytrzymuję.. myślałam że ból ramion to od podnoszenia
      Bąbli ale spóchnięte kostki i ból stóp albo ból dłoni, każdej kosteczki- tak że
      pisać nawet trudno? O kolanach już nie wspomnę, bo te bolą tak że czynność
      siadania i wstawania stała się koszmarem..

Czy miałyście też takie bóle? Czy to kiedyś przejdzie? sad((
      • nadiusza Re: boli dalej!!!!! 11.12.05, 21:09
        POMOCY!!!!! lekarz mnie krótko mówiąc olał, bo wyniki krwi i moczu dobre..
        stwirdził: :zmęczenie, zmiana ciężkości ciała..do widzienia.." - żadnych
        zaleceń ani rad... a ja naprwdę już tego nie wytrzymuję... ból jest potworny..
        nie mogę chodzić, nie mogę leżeć, podnosić się, siadać.. co to jest kucanie to
        nawet nie pamiętam.. to już prawie dwa miesiące trwa.. biorę magnez, wapno,
        glukozaminę- bez zmian.. sad(
        bardzo proszę o wsparcie..
        • dorismam Re: boli dalej!!!!! 12.12.05, 09:30
          Badałaś krew - nie wyszły podwyższone lukocyty i OB. Może to jakieś zmiany
          reumatyczne się zaczynają - ciąża (i silna laktacja)to okres ochronny,
          wszystkie zmiany (których wczesniej nie odczuwałaś) nasilaja się po ciąży i
          karmieniu piersią. Możesz jeszcze zrobić odczynniki reumatyczne - zapytaj
          lekarza (np. test lateksowy i in.)
          • nadiusza Re: boli dalej!!!!! 15.12.05, 11:27
            dzięki Dorismam.. lekarz na to nie wpadł, a ja faktycznie mam reamatyzm tkanek
            miękkich.. ech..
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka