Dodaj do ulubionych

Dinozaury sa na Forum

12.01.10, 15:06
Ja przynajmniej nim się poczułam zakładając sobie wizytówkę.
Jest tam taka opcja "uczestnik forum od kiedy". Napisało mi, że od początku. Czyli wg czasu forumowego od zarania...empi też staroć, "od początku" ma zapisane w datowniku.

Tak więc z szaconkiem proszę się do mła, jako żywej skamieliny odnosić:))))
Obserwuj wątek
    • empi Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 15:09
      Będę się do Ciebie teraz zwracał: Cześć Stara! :)
      pzdr.
      • wampir-wampir Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 15:18
        O, nowe Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. Zaraz Was Ursus
        zwymyśla... ;-)))
        • qqbek Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 15:28
          wampir-wampir napisał:

> O, nowe Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. Zaraz Was Ursus
          > zwymyśla... ;-)))

To mnie też, mnie też! ;)
          Chociaż wiele przemawia przeciw mojej osobie:
          Na forum od: 14-10-2004
          Liczba postów: 1558
          (Cytat za moim profilem na forum)
          • wampir-wampir Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 15:32
            I tak Ci się dostanie. Jak śmiesz być rozpoznawalny? I jeszcze się
            logujesz i piszesz ksywkę małą literą. Nie uchodziii...;-)))
        • _aaa_ Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 17:26
          wampir-wampir napisał:

> O, nowe Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. Zaraz Was Ursus
          > zwymyśla... ;-)))

Kodeksem KK nas postraszy?:)

• wampir-wampir Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 17:45
            _aaa_ napisała:

> Kodeksem KK nas postraszy?:)

Tja, i ogniem piekielnym... Pewnie już struga szczypki na stos ;-)))
    • dociek Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 15:43
      Mogę się podpiąć przy okazji? Nie wypadłem sroce... :-P
      Na forum od: 01-01-2003
      Liczba postów: 11637
      Zdjęć: 167 Mam prawa do automatycznej publikacji zdjęć.
    • mwt Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 16:32
      _aaa_ byla przede mna? nie uwierze!

Na forum od 24.07.2002 r., postow 328 (kiedys byli lepsi, liczyli i
      nielogowane), zdjec 6 (slownie: szesc) i tez mam prawo do
      automatycznej publikacji, wiec to chyba zadne... ekhmmm...
      wyroznienie, docku ;-P
      • mwt Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 16:36
        I jakies inne to forum logowane... Cos sie zmienilo?
      • _aaa_ Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 16:55
        mwt napisała:

> _aaa_ byla przede mna? nie uwierze!
        >
        > Na forum od 24.07.2002 r., postow 328 (kiedys byli lepsi, liczyli i
        > nielogowane), zdjec 6 (slownie: szesc) i tez mam prawo do
        > automatycznej publikacji, wiec to chyba zadne... ekhmmm...
        > wyroznienie, docku ;-P

Biada ludziom małej wiary!!!!:)

Nie pamiętam kiedy założyłam tutaj konto, ale było to w czasech, kiedy
        podkreślniki były legalne czyli wieki temu. Potem cos z kontami modzili, ale ja
        jako zasłużona dla społeczności gazetowej swoje "ozdobniki" zachowałam.
        Na forum zaczęłam pisac stosunkowo późno. Pierwotnie siedziałam sobie jak ten
        pączek, na czacie, w pokoju "rozmowy". Żeby sie nie chwalić, moje to było
        niepodzielne królestwo:)))
        • Gość: Joanna Barska Re: Dinozaury sa na Forum IP: *.lublin.mm.pl 12.01.10, 17:01
          Mam ponad 13 700, ale nie wliczone w to JB i joaska.
        • mwt Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 17:11
          A wiesz? Z czatu to faktycznie Cie pamietam i daje slowo - wcale to
          moje 'przyznanie sie' do winy nie ma nic wspolnego z obawa przed...
          bieda ;-P
          • _aaa_ Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 17:15
            o, to tam ktoś i z Lublina siedział?
            Przyznam bez bicia, że nie odnotowałam, albo nie pamiętam.
      • dociek Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 17:47
        Nie kwestionuję Wisiu pierwszeństwa, absolutnie. Chodzi mi tylko o
        tę srokę ;)
        • mwt Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 18:27
          Docku, gdzie tu miejsce na te pica pica? Prawie 12 tys. postow, toz
          to scisla czolowka!!

klaniam ;-)
          wisia

PS. Okazuje sie, ze logowana musze sie podpisywac, bo nawet _aaa_
          mnie nie rozpoznaje ;-P
          • wampir-wampir Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 18:58
            Obejrzałem sobie wizytówkę. Ekshibicjonistka, jak miło :-)))
            • _aaa_ Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 19:47
              Przecież Ursus do społu z elanem pisali, że niezłe źółko ze mnie:)))
              • wampir-wampir Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 19:59
                Też sobie dziś założę. Znalazłem fajną fotę nietoperza, ale nie wiem
                jak tam wpisać imię. Matoł technologiczny ze mnie ;-)))
                • _aaa_ Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 20:08
                  Tam się odchacza w kwadracie, że ma być to co jest wpisane przy zakładaniu konta.

Ja mam problem, bo jak chcę wejść w ustawienia konta to na mnie pluje, że jest jakiś błąd.
                  Kurdeeeeeee, no!
                  Poza tym sporo rzeczy jest poumieszczanych tak, że tylko przypadkiem mozna je znaleźć.
                  Gdzie np. jest informacja kto jest zalogowany na forum?
                  Raz mi się udało to odkryć, ale na zasadzie slepej kury. Jak chcę to zrobić normalnie to jest schowane:(
                  • wampir-wampir Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 20:19
                    Ja nie wiem, gdzie to odhaczyć. Tam są tylko kwadraty przy płci i
                    dacie urodzenia. Na razie zakładam na zagubionego.montego, ale fotka
                    mi się ładuje i ładuje. Może potem mi się pokaże, co potrzeba.
                    Wkurza mnie ten portal.
                    • zagubiony.monte Założyłem... 12.01.10, 21:36
                      Udało się, ale trwaaaaało... Z gackiem się jutro pobawię, dziś już
                      mi się nie chce. Sorry Empi za tego posta. Chciałem się Małgosi
                      pochwalić. Więcej nie będę :-)))
                      • _aaa_ Re: Założyłem... 12.01.10, 21:55
                        wow:))))

Sex, kłamstwa i kasety wideo...
                        - Nie wiedziałam, że on potrafi mówić - westchneła lubieżnie Cynthia.
                        • wampir-wampir Re: Założyłem... 12.01.10, 21:59
                          Jutro założę drugą, to dopiero zobaczysz, a co... ;-)))
                          • Gość: JB Jako weteranka wklejam: to tez III RP! IP: *.lublin.mm.pl 12.01.10, 22:49
                            Zofia i Henryk Hop z Brzósek na Podkarpaciu nie mają pieniędzy na
                            jedzenie. By móc się ogrzać, para 70-latków drzewo do opału zbiera w
                            lesie. Kiedy staruszkowie za namową sołtysa chcieli posprzątać
                            gałęzie z wycinki zostali oskarżeni o kradzież drewna. Wyrządzone
                            przez nich straty wyceniono na 11 złotych i 78 groszy... Teraz muszą
                            zapłacić karę, na którą ich nie stać. Sprawą zajęli się leśnicy,
                            policja, sąd, a na końcu komornik.Wszystko zaczęło się kilka
                            miesięcy temu. Wiosną, w pobliżu ich domu, drogowcy wycinali
                            przydrożne drzewa. Pozostałe z wycinki gałęzie trzeba było
                            posprzątać. Kierownik prac zgłosił się więc do sołtysa. - Prosił
                            mnie czy bym nie znalazł kogoś, kto by te patyki posprzątał. W
                            zamian za sprzątnięcie gałęzi mógłby za darmo zabrać do domu - mówi
                            Tadeusz Kołcz, sołtys wsi Brzuska. Do prac zgłosiło się małżeństwo.
                            Zdecydowali, że pójdą i pozbierają patyki. - No i pojechaliśmy
                            traktorem - mówi Zofia Hop. Jak dodaje, zebrane gałęzie zwozili do
                            domu. Problem pojawił się, kiedy dojazd do kolejnych utrudniły im
                            dwa - jak twierdzą - połamane drzewka.Wycięli dwa połamane drzewka. -
                            Chcieliśmy wjechać traktorem. To wziął mój chłop wyciął i już -
                            mówi Zofia. Wycięcie dwóch drzewek spowodowało poważne kłopoty i
                            uruchomiło machinę sądowniczą. Wkrótce w domu Hopów pojawiła się
                            policja. Małżonkowie zostali oskarżeni o kradzież drewna. Straty
                            wyceniono na 11 złotych 78 groszy. Choć szkody są bardzo małe,
                            staruszków ukarano, bo jak argumentuje Stanisław Rębisz, zastępca
                            nadleśniczego z Nadleśnictwa Bircza "dom można rozebrać wyciągając
                            cegłę po cegle. Tak samo można wyciąć las wycinając małe gałęzie".
                            - Zasądzono państwu Hop po 100 zł grzywny i 58 złotych nawiązki -
                            dodaje Rębisz. Jednak pary 70-latków nie było stać na zapłacenie
                            kary, więc sprawa trafiła do sądu. Do egzekucji długu wkroczył
                            komornik, który zajął rentę pana Henryka i emeryturę pani Zofii. -
                            My na łopatkach leżymy. Raz nam uwalili, drugi raz uwalili. Jak
                            trzeci raz uwalą to my tu pozdychamy - mówi z łzami w oczach pani
                            Zofia i tłumaczy, że na zapłacenie kary zwyczajnie ich nie stać.
                            Urzędnicy wiedzą jednak lepiej - i twierdzą, że staruszkom nie
                            wiedzie się źle, bo nigdy nie ubiegali się o pomoc finansową czy
                            materialną. Jednak to, że o pomoc nigdy nie prosili, nie znaczy
                            jednak, że jej nie potrzebują. - My nie mamy na jedzenie. Nawet
                            kartofli nie mamy, bo są tu straszliwe dziki - dodają. -
                            • Gość: JB To tez III RP! Powiem optymizmy! IP: *.lublin.mm.pl 13.01.10, 13:26
                              Historia pary 70-latków z podkarpackiej wsi Brzóski, którzy nie mają
                              środków do życia, a mimo to muszą zapłacić urzędniczą karę za
                              złamanie dwóch małych drzewek w lesie wywołała lawinę komentarzy.
                              Nasi (czyli z TVN24 -JB) internauci i widzowie nie szczędzili
                              ostrych słów pod adresem bezdusznych - ich zdaniem - urzędników, ale
                              co ważniejsze wielu zadeklarowało chęć pomocy. Podajemy specjalny
                              numer konta, na który można wpłacać pieniądze dla państwa Hopów.

Bank Spółdzielczy w Żurawicy, oddz. w Birczy 22 91131014 2003 5000
                              0228 0040, koniecznie z dopiskiem "Pomoc dla Hopów”.
                              Konto pomocy dla Hopów.

Zofia i Henryk Hop zostali ukarani za nielegalne wycięcie z lasu
                              dwóch małych drzewek. Choć starty nadleśnictwo wyceniło na 11,78
                              złotych sprawa trafiła do sądu. Hopowie dostali wyrok. Musieli
                              zapłacić grzywnę po 100 złotych dla każdego ze staruszków, zwrot
                              kosztów zabranego drewna plus 47,04 złotych nawiązki dla
                              Nadleśnictwa Bircza. Pary 70-latków nie stać było na zapłacenie
                              takiej kwoty. Z czasem trafiła ona do komornika. Ten zajął rentę
                              pana Henryka i emeryturę pani Zofii. Oboje pozostali bez środków do
                              życia.

Internautow z TVN24 szlag trafił, jak usłyszeli o historii państwa
                              Hopów. Na forum pojawiło się dziesiątki wpisów z deklaracjami pomocy
                              państwa Hopom. Nie mają oni na chleb,a dostali karę za gałęzie z
                              lasu.

- Chciałbym po prostu z własnej woli wspomóc finansowo tych
                              starszych państwo - napisał Paweł. - Czy można za pośrednictwem
                              państwa redakcji przekazać im jakąś pomoc finansową? - pytała Jagoda.

- Po przeczytaniu artykułu jestem chętna do wsparcia zarówno
                              finansowego, jak i żywnościowego. Czy jest zatem możliwość uzyskania
                              jakiegokolwiek kontaktu z Państwem Hop? - pyta nas internautka.

Grzegorz napisał: - "Szanowny" panie zastępco nadleśniczego, wstyd
                              mi bardzo, że w naszym kraju, naszymi pięknymi lasami "opiekują"
                              ludzie tacy jak pan. Myślę, że i tak pan nie zrozumie
                              swojego "bohaterstwa", ale życzę panu wszystkiego tego, co w tych
                              komentarzach do materiału, a nawet jeszcze więcej.

Pomóc staruszkom można za pośrednictwem Urzędu Gminy w Birczy, który
                              stworzył specjalne konto. Wpłacamy? Ja tak!
                              • wampir-wampir Re: To tez III RP! Powiem optymizmy! 13.01.10, 13:42
                                Gość portalu: JB napisał(a):

> Wpłacamy? Ja tak!

Ja też. Tym bardziej, że to moje rodzinne strony, a dziadek był
                                kiedyś leśniczym w Birczy. Wstyd mi.
                    • _aaa_ Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 22:46
                      Z tego całego sentymentu weszłam dzisiaj na czat. Nie było mnie tam daaawno. No i na dzień dobry informacja, że umarł nam kolega Nonstop (wisia pewne go pamięta).

No jak można robić takie numery non, no jak????? A ja się na Ciebie głąbie wkurzałam, że zmieniłeś nr telefonu bez powiadomienia mnie o tym...
                      • wampir-wampir Re: Dinozaury sa na Forum 12.01.10, 23:14
                        Ano bywa. Ja już zaliczyłem dwa takie netowe przypadki. Smutno...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka