hannaeva 18.07.10, 12:54 nie moge na swoim kompie odczytac pliku zapisanego w odc, tylko w xls, nie znam fachowego jezyka , ale prosze o pomoc czy da rade zamienic zapisany plik na pendrivie z odc na xls??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemyslaw-leniak Re: plik odc-pomocy 18.07.10, 13:29 plik odc to plik programu Open Office o ile mnie pamieć nie myli potrafi go otworzyć ms office 2007 z service packiem 2... jesli masz inna wersję offica to nie dasz rady mozesz zrobic tak zainstalować open office - to darmowy i legalny program i w nim otworzyć sobie ten plik tu masz instalkę open office albo też dokonać konwersji an tej oto stronie Konwersja albo na tej inny konwerter ... cóż więcej ci pomóc nie mogę mam nadzieję że albo pomocy udzieli kto inny albo dasz radę sama pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hannaeva Re: plik odc-pomocy 18.07.10, 15:54 dziękuję serdecznie za wskazówki, musiałam pojechać niestety do pracy..i teraz pytanie, co zrobić zeby pliki ktore sa wlasnie nagrane w programie open office wgrać na penka zmieniajac je od razu na xls....wiem ze tak robili ze nagrywali w dwoch formatach a tym razem nie ma nikogo :( Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica.z.tubtina Re: plik odc-pomocy 18.07.10, 16:11 jezeli masz juz w kompie Open Offica, to klikajac >zapisz jako< masz mozliwosc wybrania formatu w jakim chcesz plik zapisac. Z cala pewnoscia jest tam i kilka wersji excela. Odpowiedz Link Zgłoś
hannaeva Re: plik odc-pomocy 18.07.10, 16:19 wielkie fenkju :* mogłam sie domyślić przeciez robie to ciagle, tylko tym razem chciałam p[rzenieść no ale przecież mozna zapisać jako i wtedy przenieść of cors ;) jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica.z.tubtina Re: plik odc-pomocy 18.07.10, 16:34 drobiazg, bylam pewna, ze to wiesz i tylko sie speszylas ;-) milego popoludnia przy excelu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw-leniak spytaj milicjanta on ci prawdę powie 18.07.10, 19:01 blues po angielsku... ... kto by pomyślał czarownico... tyle dobra w tobie tkwi? a pogadasz ze mną o majtkach? albo o forum? przecie masz jakies zdanie... a zdanie nie ogórek kisić nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś