pogarda 12.01.11, 10:31 Drogi/a mo, Kilka kolorowych plam to jeszcze nie sztuka, podobnie jak zamkow z piasku nie mozna nazwac architektura. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemek.leniak mo to ona ;-) 12.01.11, 11:08 sadzę że sie pogrado niesłusznie czepiasz obejrzyj sobie te zrzuty słuchając dzwonów rurowych z 2003 link masz w wywiadzie owej mo dla mnie bajer pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: mo to ona ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 15:36 Ale śmiesznie. Puściłem sobie Dzwony Rurowe jakieś 10 minut temu, wszedłem na gazetę, przypadkiem zauważyłem ten temat... oglądam zdjęcia i potem widzę Twój komentarz! :D Niesamowite. I masz rację, dzwony działają, a nawet i bez nich piękne takie ujęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.leniak Zagadka! 12.01.11, 11:14 jak ktoś obejrzy wszystkie fotki to na końcu jest zagadka full wypas zagadka drodzy moi full wypas Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: Zagadka! 12.01.11, 11:18 Przemku masz w sygnaturce BOLG zamiast blog. Tak celowo czy zwykla literowka? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harpio Re: Zagadka! IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 11:33 A gdzie są te zdjęcia, bo jakoś nie mogę się doklikać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harpio Re: Zagadka! IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 11:40 OK, już wiem, zapomniałem, że dodałem kiedyś gazetowe zdjęcia do adblockera :) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.leniak Ja rozwiazałem ;-) 12.01.11, 14:14 hmm nigdy tam nie byłem... ale gdzieś z tamtąd właśnie pochodzi mój ród ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
blaznivy.kacir W sprawie nagrody 12.01.11, 15:24 Czy jak się zgadnie to mozna sobie wybrać nagrodę? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Lubelskie jak współczesna sztuka 12.01.11, 16:56 widzę, że nie tylko ja mam świra na punkcie fotogoogli zapraszam do mojej galerii, jest tam parę ciekawych "ARTYSTYCZNIE" zdjęć fotoforum.gazeta.pl/a/30858,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
m21 Re: Lubelskie jak współczesna sztuka 12.01.11, 17:41 Drzejmsie Koloryści polscy - świetne :) a wiosna.jesien.zima - genialne! dywanik to zdaje się jest w tej galerii, ale pod innym kątem Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.leniak świetne faktycznie 12.01.11, 19:41 warto zerknąc i na inne albumy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.leniak Lubelskie jak współczesna sztuka 13.01.11, 10:44 mam nadzieję że już wszyscy rozwiązali zagadkę... ... chiałem się podzielić przy okazji taka ogólniejszą myślą że działalność tajemniczej mo bardzo pozytywnie wpłyneła na jakość internetowego sajtu GwL jest coś nowego... powiedziałbym powiało świeżością oby tak dalej. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: Lubelskie jak współczesna sztuka 13.01.11, 11:53 Ja bym chcial wiedziec co Mo palila przed napisaniem tego tekstu? Musialo byc swietne!! ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_lublin Lubelskie jak współczesna sztuka 13.01.11, 14:41 Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy przysłali do nas rozwiązanie zagadki. Dla najszybszych mamy nagrody :) Osoby, którym nie udało się rozpoznać zagadkowego miejsca, a chciałyby znać odpowiedź - prosimy o maila. Podpowiemy :) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogarda Re: Lubelskie jak współczesna sztuka IP: *.freedom2surf.net 13.01.11, 16:30 Jak znowu zagadka? Przeciez to Slotwiny!!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
blaznivy.kacir Jakie znów Slotwiny? 13.01.11, 23:19 oj daleko od tego miejsca, naprawdę ;-) to co jest na ostatnim zrzucie jest całkiem gdzie indziej pogardo nie chodziło o pierwszy zrzut na łatwiznę poszedłeś :-D Słotwiny to pierwszy obrazek Drugi to Korczyn k. Chełma Trzeci to Małoziemice k. Woli Urchuskiej Oczy są na północ od Sławatycz to nibylotnisko w Lesie leży na półnnocny zachód od Łukowa hi hi a "samoloty" są bardzo nawet tajemnicze ;-) jak się zna nazwę tego miejsca to łatwo się dowiedzieć co to jest... ale w Google tej nazwy nie znajdziecie ;-) szóste miejsce to starorzecze na wschód od Siedliszcza k Urhuska Pasiak to Gręzówka k Łukowa Wycinannki lezą kilka km od pasiaka na wschód Prostopadłościan leży na wschód od Radzynia koło wsi Planta i jest bardzo ale to bardzo niebezpieczny... to jest moi mili po prostu arsenał i ma nawet swój tajemniczy kryptonim... Jeziorko koło Urszulina zwie sie Płotycze Dekatyzacja - to przecie tak samo wygląda i z ziemi a jest nieco za Stołpiem dwunaste miejsce to (moim zdaniem niesamowita kompozycja) nazywa się Wyżłów ale jest na takim końcu świata że... 13 miesce nie mam pojęcia co to za uprawy nad wstążką czyli Wieprzem niedaleko Łopiennika 14 wiecie już co to wstązka a niedaleko od jej odbić są fantastyczne maślaki no i inne grzyby też zresztą choć kani tam akurat nie znalazłem 15 tak się pięknie wije wstążka w okolicach jednej z najstarszych parafii na ziemi lubelskiej czyli Drążgowa... 16 no to znaleźć to naprawdę.... szczęśliwie autorka podała do wszystkich już wymienionych miejsc linki oprócz miejsca 17 które jest zagadką dla wytrwałych ufff pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
blaznivy.kacir Tak propos zagadek jeszcze 13.01.11, 23:49 to w tej galerii jest ich jeszcze kilka np. co to za samoloty które nigdy nie latały i nie polecą i gdzie się podziała wieś która kiedyś była tam gdzie teraz nie ma samolotów choć je widać... albo cóz to za arsenał który ma swój profil na naszej-klasie? kryptonim tego arsenału składa się z dwu liter i sześciu cyfr dwie ostatnie cyfry to wiek chrystusowy cztery pierwsze to rok wprowadzenia w polsce stanu wojennego (po raz drugi w historii naszej ;-) - generał który go wprowadził na imie miał Karol... takie to jaja moi podobno niezdziecinniali... Odpowiedz Link Zgłoś
blaznivy.kacir ciut przesadziłem 13.01.11, 23:57 wiek chrystusowy to oczywiście numer arsenału a nie część kryptonimu... Odpowiedz Link Zgłoś
m21 Re: Tak propos zagadek jeszcze 14.01.11, 12:37 wymiękam ale bardzo ciekawa sprawa z tym arsenałem niestety google milczy w temacie można jakąś podpowiedź natomiast w sprawie samolotów koło Łukowa, to ich chyba dotyczy ten tekst www.e-wspolnota.com/Lukow/Spoleczenstwo/Wybuchy_na_poligonie_Jagodne_nie_slabna__skargi_mieszkancow_nie_cichna-471/ Odpowiedz Link Zgłoś
blaznivy.kacir Oczywiście tak 14.01.11, 13:04 ten arsenał to składnica amunicji jest ;-) jak to arsenał tylko adres ma mało lesny bo to niby Bezwola no a Jagodne faktycznie tam oczywiście nie ma samolotów wcale były za to czołgi ale jak wiadomo poszły (no nie same) na złom :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m21 Re: Oczywiście tak 14.01.11, 17:28 bardzo dziękuję :) bardzo ciekawe historie te Twoje historie o tych miejscach ze zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakosek Re: Tak propos zagadek jeszcze IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.11, 16:47 A ja się zastanawiałem skąd te wybuchy jak pracowałem w okolicy :) Byłem nawet ze 2 km od tego poligonu i nic nie wiedziałem że on tu właśnie jest, chociaż o tym że ćwiczą tu gdzieś lotnicy z dęblina no i o kradzieży czołgów to już słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
chamski_burak Re: Lubelskie jak współczesna sztuka 13.01.11, 16:50 Czy Redakcja Lublin odnosi wrażenie, że czytelnicy do reszty zdziecinnieli? Odpowiedz Link Zgłoś
blaznivy.kacir Redakcja chyba nie ja i owszem 13.01.11, 23:20 zdziecinnieli i ... ech cóż Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Lubelskie jak współczesna sztuka 10.03.11, 00:04 Okrutne rozdrobnienie gruntów rolnych, najprymitywniejsze wsie-ulicówki. Dobrze, że nie widać wszechobecnych śmieci. Jedyne co da się powiedzieć o tych fotkach to to, że kraina jest zniszczona chaotycznym budownictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Lubelskie jak współczesna sztuka IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 18:45 Prawda jest niestety taka, że cała Polska jest zniszczona chaotycznym budownictwe. Odpowiedz Link Zgłoś
talsen Lubelskie jak współczesna sztuka 13.03.11, 00:28 Co wy tak ostatnio o tem lubelskiem? Czy tam się wreszcie zaczęło coś dziać o czym nie wiem? Czyżby Polska B, doznała jakiegoś przebudzenia? Odpowiedz Link Zgłoś