Dodaj do ulubionych

Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli miast...

04.05.11, 18:24
Też widziałem.
Co drugi z polibudy i rolniczej miał piwko w ręku (UMCS i KUL co czwarty/piąty - poziom trzymali, AM jeszcze nie ruszyła, ale nieskromnie tankowała przy byłym budynku PZPR)... przechodziłem akurat Al. Racławickimi, stał patrol Policji i kolejny, Straży Wiejskiej, naprzeciw KUL... zgarnęli (po butelkach sądzę) 3 (słownie: "trzech") uczestników korowodu, którzy szli z butelkami.

Oj będzie sprzątania... no i instytucji na Kawiej żal... przydałaby się dziś.
Obserwuj wątek
    • Gość: mix-er Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli ... IP: 173.233.199.* 04.05.11, 19:50
      Piwa tyle samo co np. dwadziescia lat temu, tylko kultury jakby mniej...
    • zhof Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli miast... 04.05.11, 19:52
      Obserwowałem ten "korowód" - straszny obciach - że studentów nie stać na nic bardziej oryginalnego - smutne.
    • kolafon Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli miast... 04.05.11, 21:15
      Wieś w samym środku miasta aspirującego do stolicy kultury.I ta cała wieś idzie pijanym krokiem pod ratusz,gdzie Prezydent Miasta przyjmuje hołotę nazywając ją "kulturą studencką". Zupełna żenada i wstyd.
      • Gość: folkatka Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 21:16
        Czyli co..? To samo bydło co rok temu?
        W tym roku nie widziałam, ale sądzac z Waszych wpisów, nic sie nie zmieniło.
        • zubelz Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia 04.05.11, 21:33
          Bydło?. To gorsze od bydła. Bydło nie tłucze butelek, nie śmieci, nie wywala puszek po piwie i nie wchodzi do bram aby tam się załatwiać. Nie łazi pijane wrzeszcząc,klnąc i rozpychając przechodniów.
          • Gość: folkatka Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 21:36
            Oooo, mnie rok temu popchnął dośc mocno taki nawalony student, bo znalazłam sie na szlaku "korowodu".
            A bydło tłukło też butelki na schodach pod ratuszem.
            Wstyd dla miasta i jego uczelni.
            • zubelz Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia 04.05.11, 21:40
              Gość portalu: folkatka napisał(a):

> Oooo, mnie rok temu popchnął dośc mocno taki nawalony student, bo znalazłam sie
              > na szlaku "korowodu".
              > A bydło tłukło też butelki na schodach pod ratuszem.
              > Wstyd dla miasta i jego uczelni.
              Nie obrażaj bydła.
            • czarnaandzia Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia 04.05.11, 21:42
              Też
              miałam dziś wątpliwą przyjemność minąć ten "korowód" o 16.30 jak ledwo się wtaczali na Krakowskie.Wstyd i tyle.
              • Gość: folkatka Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 21:44
                Normalni mieszkańcy powinni napisac list do prezydenta. Nie zycze sobie tego za rok.
                Jak debile nie potrafia sie zachować, to niech nie bedzie tego całego
                "korowodu".
                • przemek-leniak wal do prokuratury 05.05.11, 08:31
                  ;-P
                  • Gość: folkatka Re: wal do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 09:33
                    Przesada.
                    Wystarczy jakos sprawe w mediach poruszyc - a jak czytam wypowiedzi i tu, i na kurierze, tgo widze że reakcje sa podobne.
                    • przemek-leniak hipokryzja modna jest 05.05.11, 18:58
                      i tu i na kurierze
                      lać mendia - studenci myślisz czytają gadzinówki?
                      piwo jest lepsze niż gadanie
                      studenci robią co należy
              • Gość: CM Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.play-internet.pl 04.05.11, 22:34
                Ludzie tak jest co roku w Lublinie.Szkoda tylko ze z roku na rok coraz gorsze juwenalia jesli chodzi o koncerty wyjatkiem jest rok 2010 r. bo rok temu byly wybory wiec byly lepsze koncerty niz w tym roku kiedy nie ma wyborów.
                Co do korowodu niestety ale nikomu ten stan od lat nie przeszkadza a szkoda bo tluczenie butelek na deptaku i piecie piwa na oczach dzieci to lekka przesada nie wiaze sie to z kultura studencka.Swoja droga Lublin zyje tylko ze studentów w tym miescie jest ich 80 tys. zobaczcie ile kasy oni zostawiaja w miescie w lokalach , na stancjach szkoda ze nikt nie liczy dochodów z nielegalnego wynajmu mieszkan w Lublinie czy np. dochodów z biletów mpk ile Lublin zarabia na studentach.Zobaczcie jak Lublina wyglada od lipca do wrzesnia jedna wielka lipa nic sie tam nie dzieje.Lublinianie szanujcie studentów bo bez nich ten 334 tys. osrodek akademicki najbiedniejsze miasto w Polsce by mial jeszcze gorzej niz ma teraz bezrobocie by nie było 10.2 % a około 15 % na pewno.Swoja droga wiecej kultury na juwenaliach tez by sie przydalo drodzy studenci!
                • ejno Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia 04.05.11, 22:38
                  Nooooo dajcie spokój, przecież to nasze nowe wykształcone, z mgr przed nazwiskiem, pokolenie:) Kultura, inteligentnych ludzi, pełną gębą...
                  • Gość: folkatka Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 22:40
                    Alez ja bardzo szanuje studentów i dobrze wiem jakim wielkim dobrodziejstwem sa dla naszego miasta.
                    Ale to nie znaczy, że mam akceptowac to, o jest raczej nie do zaakceptowania.
                    Tym bardziej ża pamietam dobrze jak było kiedyś - inaczej.
    • bluerandy egzekwowanie prawa w LBN to fikcja!! 04.05.11, 23:47
      Studenci dziś to nie to samo co studenci kiedyś. Obecnie uczelnie przyjmuja na studia każdego, kto zdał maturę choćby na 30%. Efekt jest taki, że pijane hordy niedouczonych, chamskich osób mieniących sie studentami niszczy co popadnie, nie stosuje się do przepisów prawa.

W Lublinie podstawowym problemem jest to, że władze miasta nie potrafią egzekwować prawa. Tak było podczas kampanii wyborczej, gdy plakaty kandydatów zawieszane były nielegalnie, tak jest z dzikimi wysypiskami śmieci, tak jest z właścicielami psów, którzy nie sprzątają po swoich pupilach....i tak jest ze studentami, którzy robią co im się podoba. A przecież "Prawo winno być skuteczne".

Inna sprawa, że organizowanie koncertu dla młodzieży przed Zamkiem Lubelskim jest nieodpowiedzialne, gdyż pijani studenci rozbijają butelki o schody przed zamkiem, wylewają na nie piwo, niedopałki papierosów, wymiotują, depczą trawniki i najbardziej repezentacyjne miejsce w Lublinie jest najbardziej zdewastowane.

• Gość: m. Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.ip.netia.com.pl 04.05.11, 23:47
      Ale jaki rewelacyjny koncert-w końcu prawdziwe gwiazdy i ambitne granie:) Roots Manuva i Virus Syndicate rządzą!!!
      • Gość: CM Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.play-internet.pl 05.05.11, 00:20
        Co to za gwiazdy?Gwiazdy które co rok lub dwa sa w lublinie na juwenaliach wyluzuj kolego.A ten Manuva to chyba tylko wielkim fanom znany....
        • Gość: m. Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.ip.netia.com.pl 05.05.11, 08:16
          tak, zgadzam się, że program jest lipny-rok w rok to samo. ale wczorajsze koncerty były rewelacyjne, w końcu coś innego, w końcu prawdziwe gwiazdy. tak-dla fanów takiego rodzaju muzyki to są gwiazdy! roots manuva, virus syndicate to górna półka!
      • Gość: sihaja Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 00:20
        Oryginalność rzeczywiście zerowa. Moi przyjaciele brali udział w korowodzie UMCS - robili za ochronę rektora - i rzeczywiście - zgodnie z prośbą - nie pili. A to co się działo z pijanymi studentami, czy licealistami po maturze to skandal! Zgadzam się z Wami. Wpływy ze studentów wpływami, ale i psują rynek, pracując za 1/3 stawki, która człowiekowi po studiach pozwala na założenie i utrzymanie rodziny i opłacenie kredytu. Policja powinna o wiele aktywniej reagować na pijaństwo setek ludzi, skoro tak gorliwie łapie ludzi siedzących w parku i spokojnie pijących po jednym piwie.
        O PL nie da się wspomnieć bez grymasu zniesmaczenia. Stojąc na kładce przy UMCSie słyszałam wznoszone okrzyki: Je*ać, je*ać UMCS! - żenada. Żaden z uniwerków poza nimi tego nie robił.

Świetnie bawiliśmy się z panem rektorem dziś na trzeźwo. To bardzo sympatyczny człowiek, jako ochraniany VIP często wychodził z kręgu chłopaków, bo widział piwo w łąpach i zwracał uwagę pijącym. Co z tego, jeśli chowali wtedy butelkę czy puszkę za siebie, a kiedy przeszedł, wyciągali od nowa. Jakby nie można było tych 2 h wytrzymać bez alkoholu, naprawdę...
        • Gość: aron Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.paradowski.pl 05.05.11, 06:40
          trzeba przeprowadzić referendum nt. likwidacji lubelskich uczelni
          • doroy1 Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia 05.05.11, 07:37
            Zeszłorocznego korowodu nie widziałam..ale byłam wczoraj na deptaku około godziny 16.40. To co zobaczyłam przeszło moje najśmielsze oczekiwania. banda pijanych wyrostków, Politechnika wypadła zdecydowanie najgorzej- poprzebierani jak pseudokibice-zabrakło fantazji??, przeklinający,widziałam butelki piwa w dłoniach a ostatni szereg-tuż przy straży miejskiej lub jakiejś ochronie?- rozpijał półlitrówkę. Żenada przez duże Ż.
            Nie wiem czym jest to spowodowane?
            Sama uczestniczyłam w podobnych korowodach studenckich, kilkanaście lat temu, w Poznaniu.
            Niby piwo też piliśmy ale każdy to robił jakoś dyskretniej, nie leciały wokół obelgi no i mieliśmy jakiś ogólny pomysł na to wszystko.
            Bo czy nie można by inaczej.
            Studenci medycznej w kitlach?
            Studenci polibudy jako przyszli inżynierowie z miarkami,konstruktorzy
            Studenci przyrodniczej chociażby na zielono
            itd???
            A tak..to co wczoraj widziałam przypominało bandę rozwrzeszczanych kiboli po meczu.
          • Gość: Student Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.lublin.mm.pl 08.05.11, 15:25
            Zajebisty pomysł !!!!!

Ty to masz łeb !!!!!!!!!!!!
        • Gość: Chr Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.xdsl.centertel.pl 05.05.11, 07:45
          z całkowitą pewnościa można to nazwać inauguracją sezonu alkoholowego, a nie dniami kultury studenckiej. Jeżeli miasto corocznie "przejmuje" grupa ludzi, których jedynym celem udania się na korowód jest upojenie, to ja się nie dziwię, że Lublin to jest jakby nie mówić lekka "dziura" (nie mówię o wszystkich ofc). Dodatkowo studiując na PL, mam wrażenie, że uczelnia ta nie daje zbyt wielu korzyści z ewentualnego wspominania o tym, że się tu studiuje. Wręcz przeciwnie trzeba się tego czasem wstydzić i to jest przykre...
          • Gość: arcydiabeł Re: Korowód w litrach piwa. Studenci przejęli mia IP: *.centertel.pl 05.05.11, 22:03
            Jeżeli miasto corocznie "przejmuje" grupa ludzi, któr
            > ych jedynym celem udania się na korowód jest upojenie, to ja się nie dziwię, że
            > Lublin to jest jakby nie mówić lekka "dziura"

No no, bo w innych miastach to studenci przy Brandy i Whisky siadają, słuchając koncertów Chopina dyskutują o głodzie na świecie proponując jednocześnie sposoby jego rozwiązania:). Wszędzie dobrze póki nas tam nie ma:)
    • qavtan Przykre - Dno kultury studenckiej 2011 05.05.11, 08:08
      Po zeszłorocznym korowodzie było wiele krytycznych komentarzy i Samorządy Studenckie - jak się wydawało - wzięły sobie to do serca, ale poprawy nie widać.

Domagam się wystawienia organizatorom korowodu rachunku za posprzątanie trasy przemarszu i psucie pojęcia 'kultura studencka' albo Samorządy wyciągną to ze swoich budżetów, albo niech pracują społecznie.
      • Gość: bmb Re: Przykre - Dno kultury studenckiej 2011 IP: 212.182.64.* 05.05.11, 11:10
        polecam zapoznanie się z faktami przed publicznym wypowiadaniem się. a konkretnie - sprawdzenie kto płacił za sprzątanie trasy korowodu.
        co do sugerowanego braku poprawy - Kolega najwidoczniej nie brał udziału w korowodzie ani w tym ani w ubiegłym roku? :)
      • Gość: Samorządowiec Re: Przykre - Dno kultury studenckiej 2011 IP: *.lublin.mm.pl 08.05.11, 15:24
        Powiem Ci że samorządy wzięły sobie to do serca, ale co z tego, skoro studenci tego nie zrobili. To mamy każdego pilnować Twoim zdaniem?
        Dlatego w tym roku policja i straż miejska nie były pobłażliwe i wypisywały mandaty.

I powiem Ci jeszcze że Samorządy od kilku już lat PŁACĄ za sprzątanie po korowodzie - jest to warunek, bo inaczej nie dostalibyśmy zgody na przemarsz. Wszystkie samorządy zrzucają się i Kom-Eko jest specjalnie wynajmowane i opłacane i sprząta po korowodzie
    • Gość: syfkiłaimogiła hehe proste kmiotki ze wsi i mieścin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.11, 08:33
      każdy lubelski student skończył jeden kierunek - sranie pod siebie i wokół.
    • przemek-leniak Studenci wiedzą co robią 05.05.11, 08:39
      Na Lublin cięzko jest patrzeć na trzeźwo...
      a bawić się w tym smutnym grajdole na trzeźwo całkiem się nie da
      na trzeźwo to mozna tu tylko siasć i płakać
      • Gość: folkatka Re: Studenci wiedzą co robią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 09:49
        a bawić się w tym smutnym grajdole na trzeźwo całkiem się nie da
        > na trzeźwo to mozna tu tylko siasć i płakać

W Lubkinie jest cięzko, w Polsce jest ciężko, ale to nie znaczy żeby usiąśc i płakać. Trzeba cieszyc sie tym co jest, a nie dawać sie pesymizmowi. Mysląc w taki sposób jak Ty, doprowadziłaby sie do paranoi. Walka z rzeczywistościa i próba zmiany jej na lepse powinna sie zacząć od wykrzesania z siebie optymizmu.
        Znasz taka ruska piosenkę której refren brzmi mniej więcej "Jesli masz w kieszeni paczke fajek, to znaczy ze wszystko jest w porządku na dzisiejszy dzień" - szukałam na YT ale nie moglam znaleźć.
        A na trzexwo mozna sie bawic...Najlepsze wesele na jakim byłam (w kazdym razie jedno z najlepszych) było bezalkholowe. .
        • przemek-leniak Studenci dobrze wiedzą co robią 05.05.11, 09:59
          cięzko jest faktycznie...
          ot czytam dla przykładu że już 5 maja ma się odbyć promocja dewiacji seksualnych -oczywiście z udziałem miejscowych nekroflili
          program festiwalu jest nadzwyczaj ciekawy - w jednym worku będą przedstawiane degenerascje i upośledzenia socjalne i seksualne i Zydzi Romowie Czeczeńcy i Białorusini
          Zydzi szczególnie ci co już nie żyja się od toważystwa degeneratów już nie odetną
          ciekawe natomiast czy Czeczeńcom faktycznie jest tak blisko do nekrofili że się dobrze czuja z nimi w jednym worku?
          ...
          jak dla mnie siaść i płakać...
          • Gość: folkatka Re: Studenci dobrze wiedzą co robią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 10:52
            Po co im robisz reklamę :)
            ???
            • przemek-leniak dobre pytanie 05.05.11, 12:09
              pomyslmy link,
              może dlatego?
              • tajnos.agentos Re: dobre pytanie 05.05.11, 12:29
                Link.
                • przemek-leniak tajnos a ty pedofil 05.05.11, 12:41
                  i robisz coming out czy co?
                  • Gość: bosman wiesz leniaku... IP: *.centertel.pl 05.05.11, 13:01
                    ty musisz mieć straaaaasznie ponure życie. Współczuję. Co najmniej od roku nie napisałeś posta w którym był by choćby promyk wesołości. Współczuje też twojemu Słonku.
                    • Gość: Władek Pitę!? Re: wiesz leniaku... IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 13:33
                      Co to za gwiazdy których ideą przewodnią jest cyt. "dialog"?Przeca prawie żaden cymbał nie kuma o czym raper nadaje,bo to inglisz w slangu głupiego Angola.Wygina biodra i wrzeszczy jeden z drugim o fakirach non stop.Gdzie jest jakiś przekaz do ludzi?Dobrze,że jeszcze gra ekipa z LSM Sound System,Panta Koina,KULT i Kazik.
                      • pogarda Re: wiesz leniaku... 05.05.11, 14:05
                        KULT i Kazio powinni miec status Honorowego Costam Lublina, bo graja tutaj co roku na kozienaliach ;)
                        pzdr
      • Gość: mix-er Re:Studenci wiedzą co robią? Niestety, nie zawsze! IP: 173.233.201.* 05.05.11, 21:24
        C zy pan "Leniak" to jakis wiecznie narzekajacy emeryt z Lublina???
        • przemek-leniak oczywiście 06.05.11, 08:07
          idealnie zgadłeś ;-D
    • bogess Zapomniał wół jak cielęciem był 05.05.11, 14:48
      Do wszystkich którym tak bardzo przeszkadza, że raz do roku grupa ludzi która de facto utrzymuje to miasto bawi się trochę huczniej: Debile są wszędzie. Przestańcie generalizować, to że jeden idiota z drugim się upił jak świnia, rzuca za siebie butelki i leje w bramie nie oznacza, że robią tak wszyscy. Policja która zawsze jest na korowodzie powinna takich delikwentów wyłapać.
      Zapomniał wół jak cielęciem był.
      • qqbek Re: Zapomniał wół jak cielęciem był 05.05.11, 17:33
        bogess napisał:

> Do wszystkich którym tak bardzo przeszkadza, że raz do roku grupa ludzi która d
        > e facto utrzymuje to miasto bawi się trochę huczniej:

Mi nie przeszkadza... mi przeszkadza hipokryzja samorządów studenckich (które co innego obiecywały) i Policji. "Utrzymuje"? Chyba raczej "korkuje"!

> Debile są wszędzie.

Dowody na to mamy też wszędzie... walenie prawd oczywistych celem podkreślenia własnej argumentacji wcale nie wpływa pozytywnie na jej jakość :)

> Przes
        > tańcie generalizować, to że jeden idiota z drugim się upił jak świnia, rzuca za
        > siebie butelki i leje w bramie nie oznacza, że robią tak wszyscy.

Czy ja (osoba, do której postu się odniosłeś/aś) coś takiego napisałem?

> Policja któr
        > a zawsze jest na korowodzie powinna takich delikwentów wyłapać.

To też napisałem... o Policji, która pogodnie przyglądała się pijącym w miejscu publicznym i olewała.

> Zapomniał wół jak cielęciem był.

Dostałem nawet w 2003 roku mandat za spożywanie napojów alkoholowych w miejscu publicznym... dlaczego nie wystawiano ich wczoraj, tego nie wiem... mi wystarczył jeden mandat (w dniu wejścia w życie nowelizacji do tego - 1.09.03!), żeby zmienić zachowania :) Mandat zapłaciłem... dura lex, sed lex... choć nie szedłem w korowodzie, który miał, z założenia być "bezalkoholowy"... po prostu siedziałem sobie po południu na osiedlowej ławeczce z kilkoma kumplami.
        • Gość: suoerstudent Re: Zapomniał wół jak cielęciem był IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.11, 22:09
          To może po kolei :
          - Hipokryzja samorządów? a co samorząd oprócz informacji do studentów mógł innego zrobić ? wszyć wszywki studentom swojej uczelni?? Nie bardzo widzę inne rozwiązanie :) I tak było spokojniej niż w tamtym roku (ale to pewnie spowodowane tym iż nie wszyscy studenci wrócili z weekendu)
          - Co do obecnych "studentów" - de facto jest to wina całego systemu - 20-30 lat temu na studia dostawało się około 10% społeczeństwa , obecnie powyżej 60% (+/- reszta wyjeżdża za granicę). Spowodowane jest to dofinansowaniem dla uczelni za jednego studenta z czego wynikają obniżone progi rekrutacyjne które napychają budżety naszych uniwerków... a bezrobocie w ostatniej dekadzie maleje bo "bezrobotni" są na garnuszku rodziców na studiach przez 5 lat ( = przyzwolenie na taki proceder przez kolejne rządy = mniej strajkujących bezrobotnych)
          - Co do sprzątania po korowodzie - w tamtym roku już Urząd miasta narzucił faktury na wszystkie samorządy studenckie ( i to nie małe kwotki za godzinkę sprzątania- więcej info w magistracie)
          - Co do samych studentów jako mieszkańców - bez nich Lublin umrze śmiercią naturalną - 100 tys osób to prawie 1/3 miasta... z resztą tak jak mówił przedmówca w okresie wakacyjnym jest pusto i korków nie ma:) a gospodarka niestety rządzi się swoimi prawami...
          - GDZIE JEST ŻUK ? - z tego uśmiałem się najbardziej (brawo za kreatywność dla Pana redaktora) - studenci krzyczeli GDZIE JEST KLUCZ :)...znając fantazje naszych reporterów to zaraz kolejny artykuł powstanie na temat Palikota który przekupił studentów i namówił ich żeby skaldowali GDZIE JEST BÓG...paranoja...
          Pozdrawiam studentów tych kulturalnych i mniej również
          • Gość: aron Re: Zapomniał wół jak cielęciem był IP: *.paradowski.pl 06.05.11, 06:16
            powinna być akcyza na studia dla kobiet - 1000 zł za semestr. Niech wybierają - albo studia albo kosmetyki.
            • Gość: folkatka Re: Zapomniał wół jak cielęciem był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 08:40
              Czy myslisz ze kosmetyki sa az tak drogie? To chyba Twoja zona takich uzywa...
              Na kosmetyki mozna spokojnie wydac 1/10 tej kwoty w przeciągu semestru.
              Polskie firmy np. Ziaja produkuja b. fajne i niedrogie rzeczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka