Dodaj do ulubionych

Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N...

21.09.11, 08:23
kompletnie im odwaliło, niesłychane, co ta religia potrafi zrobić z człowiekiem...
w pewien chory sposób mnie to nawet fascynuje, ciekawa jestem, kiedy przeprowadzą zamach na tego biednego Adasia
Obserwuj wątek
    • wbad Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 08:39
      Panie Nergalu! Jak Pan taki twardy to dlaczego nie porwie Pan Koranu?!?
      • von_seydlitz No i dobrze, trzeba dzieci wychowywać 21.09.11, 08:51
        Bo na starość będą dawać zarabiać na sobie takim "Nergalom" i ich promotorom....

Przecież wiadomo, że Nergal to "fonograficzny produkt" ale nie powinien obrażać pewnych wartości i symboli..... i każdy ma prawo się wypowiedzieć, rodzić dziecka z religii też.
        • Gość: z Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:01
          Religia to bardzo osobista sprawa każdego z nas, obnoszenie się z tym na zewnątrz świadczy tylko o miałkości twoich poglądów i przekonań. Nie mówiąc o samej wierze, która nawołuje do tolerancji, miłosierdzia i przebaczenia. Nie wstyd ci, pisi zakłamańcu?
          • zmeczona100 Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 09:06
            To dlaczego Nergal się obnosi ze swoją religią?? On może, ale katolicy nie??
            Może dlatego, że satanizm nie nawołuje do " tolerancji, miłosierdzia i przebaczenia". Jeśli nie, to czy taką postawę należy promować- i to za publiczne, a więc i moje- pieniądze??
            • Gość: kwir Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.gumed.edu.pl 21.09.11, 09:15
              Po co piszesz takir brednie !!!! powiedz gdzie i kiedy słyszałaś żeby Nergal coś mówił o SATANIZMIE ???????? znasz plotki !!!!!! i na nich sie opierasz na temat słwnego koncertu z biblią tez nie masz pojecia !!!!!!!!!
              • greg0.75 Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 09:31
                O mówieniu nie mam pojęcia. Co do śpiewania - nie problem znaleźć:
                www.tekstowo.pl/piosenki_artysty,behemoth.html

np.:
                I przybywa Lucyfer
                Jedzie na skrzydłach wiatru
                Otwiera bramy starożytnych miast
                Doprowadza nas do wiecznej rozkoszy
                Pośród tysięcy płomieni

lub:
                O północy przywołuje wiatry okaleczenia
                chroni mnie siła rogatego zła
                Widzę jak jezusowe łzy mieszają się z krwią aniołów
                W mojej wizji obserwuję...

• Gość: anty-idiot Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 09:36
                  Darski jest ateistą, wielokrotnie o tym wspominał w wywiadach. Jak ktoś śpiewa, że 'przyjdzie po niego zegarmistrz światła purpurowy' albo że 'słowo ciałem się stało i mieszkało między nami' to też w to wierzysz, baranie?
                  • greg0.75 Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 09:43
                    > baranie?

nieładnie, nieprawdaż?

> Darski jest ateistą,

możliwe, ale promuje antyteizm (i satanizm). Być może jedynie z przyczyn koniunkturlnych, ale, jak to u nas mawiają "po owocach ich poznacie".

> że 'przyjdzie po niego zegarmistrz światła purpurowy' albo że 'słowo ciałem si
                    > ę stało i mieszkało między nami'

uśmiejesz się, w drugie tak, pierwsze mnie nie obraża. A Nergal czegoś tak.
                    • Gość: Lucy Fair Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 09:49
                      Co cię obraża w tekście Behemotha, który przytoczyłeś? Co do słowa, co ciałem się stało. Pokazałeś właśnie jak nic nie kumasz, tj. nie rozumiesz różnicy. Koleś dał ci przykład na dosłowność. A ty twierdzisz, że w dosłowność wierzysz. Słowa nie stają się przedmiotami/ludźmi, przykro mi. To taka sama metafora, jak Lucyfer u Darskiego. O tym rozmawiamy.
                      • greg0.75 Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 10:04
                        > Co cię obraża w tekście Behemotha, który przytoczyłeś?

To wyżej to były zamówione przykłady na satanizm, nie obrażanie.
                        Co mnie obraża w "Chwała mordercom" - łatwo zgadnąć.

Tak wierzę w dosłowność. I w "słowo stające się ciałem". Np. po zawołaniu "zabij Xa*" (* X - nielubiana nacja, wyznanie, grupa społeczna)
                        • hepowy Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 10:22
                          > > Co cię obraża w tekście Behemotha, który przytoczyłeś?
                          >
                          > To wyżej to były zamówione przykłady na satanizm, nie obrażanie.
                          > Co mnie obraża w "Chwała mordercom" - łatwo zgadnąć.

To ciekawe. Skoro jesteś katolikiem, to sam wielbisz morderce. Chyba że biblii nie czytałeś i nie wiesz, że twój bóg jest mordercą, a nawet więcej, ludobójcą.
                          • Gość: elo Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.156.115.240.mortin.pl 21.09.11, 10:38
                            od razu wyprawy krzyżowe i chrystianizacja ameryki będziesz mu wypominał [z Azją tak łatwo nie było]. Przecież to miłosierdzie, wybaczanie, współczucie bije z każdego stulecia. Nawet teraz można oglądać w TV jak pięknie krzewione są te postawy na wiecach pod jasną górą/warszawie.

Aż miło popatrzeć na ten kwiat chrześcijaństwa!
                            • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:42
                              jak milo patrzec to jestes juz na dobrej drodze
                              • Gość: elo Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.156.115.240.mortin.pl 21.09.11, 10:46
                                drodze do?
                                • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:48
                                  jezeli nie wiesz gdzie zmierzasz to zapytaj o droge a bedzi ci wskazana
                                  • Gość: pvf Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 11:20
                                    Hehe, dobry jesteś :)
                                    W przezabawny sposób udowadniasz, że religianci oprócz pustych frazesów nie mają kompletnie nic do powiedzenia :)
                                    • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:26
                                      to prawda, religanci sa bardzo zabawni
                    • Gość: anty-idiot wierzącym brak niestety klepki w mózgu.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 09:55
                      Masz rację, uśmiałem się.

Swoją drogą, to jakże marna musi być ta twoja religia i jej bóg, skoro jeden - jak twierdzicie, niespełna rozumu - facet może jednym, małym gestem sprowadzić ją do parteru a obudzić w zamian całe stado wściekłych burków ujadających przeciw sobie, co najmniej jakby wam ojca i matkę gazetą zabił. Zaiste paradna rzecz ta religia ;)
                      • Gość: adasiek Re: wierzącym brak niestety klepki w mózgu.. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 09:58
                        sprowadzic do parteru to adasiek moze sie po koncercie harkania jak sie zmeczy.
                        • Gość: anty-idiot Re: wierzącym brak niestety klepki w mózgu.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 10:01
                          Buda, burku.
                          • Gość: adasiek Re: wierzącym brak niestety klepki w mózgu.. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:06
                            powiales miejscem wychowania
                      • greg0.75 Re: wierzącym brak niestety klepki w mózgu.. 21.09.11, 10:06
                        > Zaiste paradna rzecz ta religia ;)

Precyzyjniej: angażująca emocjonalnie.
                        • Gość: anty-idiot Re: wierzącym brak niestety klepki w mózgu.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 10:10
                          Prawda, rozumu u podatnych do zaangażowania zaprawdę nie uświadczysz.
                      • Gość: gość Re: wierzącym brak niestety klepki w mózgu.. IP: *.elartnet.pl 21.09.11, 10:58
                        Bardzo trafny komentarz. Oczywiście, nie na tym polega chrześcijaństwo, ale jak twierdzą prawicowi ekstremiści katoliccy - oni przede wszystkim są katolikami, nie chrześcijanami.

Pana Bóg co najwyżej może lekko rozbawić cały ten Nergal, za to od tysiącleci zasmuca wiele krwawych zapisów ze Starego Testamentu i sugestii, że Jego wola zabija tysiącami i w mękach wrogów i nieprzyjaciół narodu wybranego ( dla tych, co wierzą w Boga osobowego).

W każdym razie zabawne jest, że na religii dzieci nie są zachęcane do pomagania bliźnim w potrzebie: staruszce z naprzeciwka, koledze, który się źle uczy itd. - stosownie do zapotrzebowania na danym terenie, ale angażowane są w tak absurdalne akcje !
                • Gość: Evil One Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 09:38
                  No i o czym to świadczy? Że czytasz parapoezję dosłownie, nic więcej. Nie widzisz symboli. Bóg i szatan to symbole. W tym wypadku odpowiednio słabości i odwagi. Każdy artysta ma prawo interpretować symbole, jak mu się podoba. Nazywasz to satanizmem. OK. Ja to nazywam racjonalizmem. Sęk w tym, że ja rozumiem, o co chodzi, a ty nie.
                  • greg0.75 Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 09:49
                    > Sęk w tym, że ja rozumiem, o co chodzi, a ty nie.

A może, w ramach unikania wzajemnej nietolerancji, zgodzisz się na wersję "rozumiemy inaczej"?
                    Jak dla mnie "Chwała Mordercom Wojciecha Hail! Wojna!!!" brzmią jednak nieprzyjemnie dosłownie.
                    • Gość: Azagtoth Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 09:53
                      Dosłownie? Że co. Zróbmy wojnę? Wytłumaczę ci znaczenie słów "chwała...": mieliśmy wspaniałą kulturę za czasów tzw. pogańskich (my, Prusowie itd.), przychodzi facet z krzyżem, mówi o miłości, każe nam porzucić nasze dziedzictwo, a za plecami trzyma miecz. Hitler chciał zrobić to samo. Dlaczego więc nie chwała tym ludziom, którzy bronili swojego dziedzictwa i swojego dotychczasowego świata? Jesteś w stanie to ogarnąć?
                      • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 09:56
                        Napij sie troche mleka z miodem to powinno cie zrelaksowac.
                      • Gość: boski Perun Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 10:00
                        Też uważam, że 'chwała mordercom Wojciecha', Jagiełło z bratem kazali takich psubratów po polu rozwłóczyć parę wieków później i chwała również im za to.
                      • Gość: greg0.75 Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.ceramika.agh.edu.pl 21.09.11, 11:21
                        > Wytłumaczę ci znaczenie słów "chwała...": mieli
                        > śmy wspaniałą kulturę za czasów tzw. pogańskich (my, Prusowie itd.)

hmmm - bardzo możliwe. oczywiście zdarzają się też koncepcje, że w czasach przedchrześcijańskich "my" to obszar kontrolowany przez wikińskiego handlarza niewolników.

> przychodzi
                        > facet z krzyżem, mówi o miłości, każe nam porzucić nasze dziedzictwo, a za ple
                        > cami trzyma miecz.

i kończy z siedmioma włóczniami w brzuchu, głową na palu i resztą ciała rozkawałkowaną na bagnach...
                        Wiesz? Całkiem poważnie uważam, że facet (Wojciech Sławnikowic) popełnił wspomagane samobójstwo.
                        • maritt.g Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 13:54
                          Całkiem poważnie uważam, że facet (Wojciech Sławnikowic) popełnił wspoma
                          > gane samobójstwo.

Zabili go, bo miał trudny charakter.
                    • Gość: Evil One Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 12:18
                      Owszem, inaczej, tylko że ja rozumiem tak jak trzeba, a ty błędnie, taka jest obiektywna prawda. Wybacz, ale siedzę w tej muzyce od lat 80-tych, znam estetykę i przekaz jej różnych podgatunków, znam ludzi, którzy ją robią, pamiętam czasy, gdy Nergal miał ksywę Holocausto (i też wiem, skąd to się bierze) i był to dość śmieszny, taki dziecięcy, pseudosatanizm (no ale ile on miał wtedy lat) i fascynacja norweskim black metalem przyprawiona polskim pogaństwem itp., mam świetną pamięć, umiem analizować, widzę jak zmienia się muzyka metalowa, jak się zmieniają ludzie, którzy tworzą scenę itd. Wybacz, ale mam lepszy ogląd sytuacji od Ciebie. Ty nie masz ani właściwego kontekstu, ani wiedzy, żeby nie zniekształcić sensu. Tylko tyle i aż tyle. Mówiąc bardzo oględnie, ale zrozumiale: wszyscy oburzeni katolicy wygadują w tej sprawie piramidalne bzdury i co gorsza w nie wierzą. Co gorsza, nie chcą słuchać/czytać ze zrozumieniem. Naprawdę, wrzućcie na luz, bo co zdanie, to kompromitacja.
                • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 09:46
                  Pogielo pajaca. Zepsuty do szpiku kosci.
                • lucusia3 Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 11:01
                  greg0.75 napisał:

> O mówieniu nie mam pojęcia. Co do śpiewania - nie problem znaleźć:
                  Jakoś katolikom nie słyszałam, żeby zabraniali śpiewania. Nawet przez głośniki w środku nocy.
                  Wolę muzykę Nergala, bo moge ją sobie włączyć, wyłączyć, a nawet nigdy nie słuchać. Pień przez głośniki niestety nie da się uniknąć.
                  • Gość: greg0.75 Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.ceramika.agh.edu.pl 21.09.11, 11:53
                    Ktoś zabrania Nergalowi śpiewać? Nie, ze względu na prezentowane treści nie powiniem być wspierany przez media publiczne. Może - analogicznie jak Rydzyk, Natanek, Małkowski produkować się na własną rękę.
                    • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:56
                      "Ktoś zabrania Nergalowi śpiewać? "

on nie potrafi spiewac, sam to stwierdzil
                    • Gość: Evil One Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 12:26
                      Greg, problem w tym, że jego muzyce wsparcie nie jest w ogóle potrzebne. Kto ma znać i słuchać Behemotha w PL, to już to robi od dawna, co najmniej od czasów Demigod, Apostasy czy nawet wcześniejszych. W kontekście jego obecnej popularości w PL w tzw. mainstreamie to jest prehistoria, wtedy nikt o nim w Polsce poza osobami słuchającymi Behemoth, nie słyszał. Facet był gwiazdą w metalowym świecie, długo zanim w ogóle porozmawiał z Dodą. Druga sprawa, w programie muzycznym jest jako muzyk, a nie jako piewca jakiejś określonej filozofii życiowej. Bardzo dobry muzyk, dodam (kto z "trenerów" miał płytę notowaną na Billboardzie i to dość długo? dwa razy!). I tyle. W programie gada tylko o muzyce, amen. A że Polakom zawsze się coś kojarzy, to wybacz. Po 4 latach komuś się przypomniało, że podarł Biblię. I afera, że niby publicznie. No tak publicznie, że po 4 latach zauważono. Całkiem jak z tym kawałkiem o Wojciechu. Przecież to śmieszne.
                • komarrek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 14:07
                  W horrorach zabijają ludzi, a w filmach sensacyjnych handlują narkotykami może powinniśmy zakazać produkcji takich filmów bo to może być promocja takich zachowań?
                  Czym dokładnie jest satanizm i co wspólnego ma z nim Nergal? Że ma teksty o szatanie? Iron Maiden tez czy to znaczy że powinniśmy ich zamknąć?
                  • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 14:35
                    alez skad, wystarczy ich nie sluchac
            • Gość: gari Przecież Nergal to ateista IP: 83.238.72.* 21.09.11, 09:29
              To dlaczego Nergal się obnosi ze swoją religią??

Przecież Nergal to ateista, więc jaką religią?
              • zlosliwiec.sieciownik Re: Przecież Nergal to ateista 21.09.11, 09:38
                > Przecież Nergal to ateista, więc jaką religią?

Ateista powiadasz? To czemu non stop walczy z Bogiem i chrześcijaństwem, a lubuje się w rogaciźnie? Skoro w coś nie wierzy, to czemu tak sobie tym głowę zaprząta?
                Już ktoś tu odsyłał do jego tekstów, poczytaj a zrozumiesz.
                • Gość: Emperor Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 09:43
                  Bo jako ateista uważa to za bzdury. Jego prawo. Rogacizna jest pewną symboliką, niczym więcej. Już tu wcześniej ludzie pisali, o co chodzi. Jeśli nie rozumiesz i traktujesz te teksty dosłownie, to tylko współczuć, jak ci wyprano mózg. Nie wiem, jak takim jak ty to wytłumaczyć, bo wiara tak was zmieniła, że pewnych rzeczy nie pojmujecie. To nawet nie wasza wina. Takie upośledzenie, za które odpowiada kościół, który najpierw chrzci, gdy nic nie kumasz, a potem od przedszkola pierze mózg systematycznie, żebyś się nie wyłamał. Sam się łapię na takich rzeczach, chociaż się wypisałem, tak to siedzi w głowie.
                  • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 09:54
                    Jezeli slowa nie maja znaczenia to po co sie tak slinisz?
                    • Gość: elo Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.156.115.240.mortin.pl 21.09.11, 10:42
                      próbuje wyjaśnić co poniektórym ich ciemnotę. Chyba potrafisz to odczytać dosłownie.
                      • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:45
                        ciemnota to wzgledne znaczenie i zalezy od punktu widzenia. nie jestes jednak jeszcze gotowy
                      • Gość: łowca trolli Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 10:47
                        Nie karm trolla, przecież on tylko tym żyje, że ktoś z debilem zamieni dwa słowa w dobrej wierze.
                        • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:49
                          nazarles sie i blizniemu zalujesz?
                    • Gość: Emperor Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 12:30
                      Jesteś k... głupi jak but i każdy twój komentarz pod tym artykułem o tym świadczy. Samotny jesteś i pałowanie ci się znudziło, dzieciaku?
                      • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 13:59
                        nie denerwuj sie bo zlosc pieknosci szkodzi
                • wmc-33 Ale po co ta reklama? 21.09.11, 09:44
                  Wszyscy zachęcają do czytania poezji jakiegoś Nergala, do słuchania jego muzyki. OK, każdemu wolno, ale czemu robi to Kościół? To jakieś sado-maso.
                  • Gość: adasiek Re: Ale po co ta reklama? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 09:59
                    wszyscy chyba u ciebie w rynsztoku.
                    • Gość: elo Re: Ale po co ta reklama? IP: *.156.115.240.mortin.pl 21.09.11, 10:43
                      widać sam zapraszasz w miejsca dobrze Ci znane.
                      • Gość: adasiek Re: Ale po co ta reklama? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:50
                        to sa bardzo ciekawe miejsca, tam mozna spotkac rowniez dobrych ludzi
                • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 09:52
                  Lubuje sie rogaciznie bo to wsrod jego sluchaczy sie dobrze sprzedaje. Jak oni jednak potrafia zrozumiec jego rodzaj harkania do mikrofonu to tylko podziwiac.:)
                  • Gość: elo Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.156.115.240.mortin.pl 21.09.11, 10:45
                    nie musisz lubić muzyki którą ten pan się para. Więc jak nie lubisz, nie jesteś znawcą tego gatunku to po co komentujesz?
                    Ja się nie znam na muzyce klasycznej i słowa żadnego nie zabiera w tej materii.
                    • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:51
                      prosze nie nazywac harkania nergala muzyka, nawet on tego tak nie nazywa
                • maura4 Re: Przecież Nergal to ateista 21.09.11, 10:24
                  Czytałeś co Nergal powiedział o protestujących przeciw niemu biskupach ? To ludzie, którzy pragnąc dobra, czynią zło. Mniej więcej. Może teraz coś pojmiesz. Może połączysz te słowa z historią katolicyzmu czy ogólnie chrześcijaństwa, albo z działalnością KK w Polsce dziś. Z opieką katolickich duchownych nad dziećmi w Irlandii i innych państwach. No choćby z wczorajszym artykułem z regionalnej wyborczej z Gdańska. Może zajarzysz przeciw czemu i komu protestuje, używając pojęcia szatan.
                  • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:27
                    to co nergal powiedzial wypisz sobie palcem w latrynie
                    • maura4 Re: Przecież Nergal to ateista 21.09.11, 10:37
                      Za radę nie dziekuję. Czego jednak spodziewałam się po zagorzałym katoliku ? Przecież nie myślenia i wiedzy. No i się nie zawiodłam. Tak trzymać rycerzu niepokalanej dziewicy przed, w trakcie i po. Nagroda czeka po śmierci.
                      • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:53
                        wiedza to rzecz nabyta, umiejetnosc myslenia nie kazdemu jest dana
                        • maura4 Re: Przecież Nergal to ateista 21.09.11, 11:00
                          Prawda, ale trzeba mieć chęć i ambicję, aby wiedzę nabyć. Co do myślenia, to przykro mi. Faktycznie, ciężko myśleć, kiedy człowiek od urodzenia nie jest uczony myślenia, a wiary w to co mówią inni.
                          • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:06
                            jezeli myli ci sie wiara z mysleniem to przykro mnie ale nikt ci nie pomoze
                        • Gość: pvf Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 11:02
                          "wiedza to rzecz nabyta, umiejetnosc myslenia nie kazdemu jest dana "

Trafiłeś w sedno. Głęboko wierzący nie mają czasu lub chęci na pogłębianie swojej wiedzy (nawet na tematy ściśle ze swoją wiarą związane) A z umiejętności myślenia nie muszą korzystać kiedy "pasterze" mówią im co mają robić i jak myśleć.
                          • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:09
                            kazdy kto wierzy poglebia swoja wiedze i na jej podstawie rosnie wiara
                            kazdy kto plytko wierzy tego nie czyni
                            • Gość: pvf Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 11:25
                              Wyprowadź mnie z błędu - jeśli wierzę w boga to zdam egzamin z matematyki? O to chodzi? W cudowny sposób pogłębi się moja wiedza tylko dlatego, że wierzę?
                              • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:32
                                zdasz jak sie nauczysz a bedziesz glebiej wierzyl jak poprzez nauke poglebisz wiare
                              • Gość: Zka Umrzesz w niewiedzy - bóg nie lubi głupich. IP: *.ngm.net.pl 21.09.11, 16:27
                                Szkoda.
                                • Gość: adasiek Re: Umrzesz w niewiedzy - bóg nie lubi głupich. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 16:48
                                  skad wiesz co lubi skoro w niego nie wierzysz?
                            • maura4 Re: Przecież Nergal to ateista 21.09.11, 11:41
                              I ty klepiąc bezmyślnie formułkę, która wkleili ci do głowy twoi religijni przewodnicy, twierdzisz, że to mnie myli się wiara z myśleniem ?
                              • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:58
                                klepanie bezmyslne formulki nie jest modlitwa
                        • wersal-55 Re: Przecież Nergal to ateista 21.09.11, 21:12
                          adasiek,wiedza to rzecz nabyta,to oczywiste,nie masz jej.Umiejetnosc myslenia nie dana tobie.Jestes prostym polskim katolikiem,prawda to wasze geny slowianskie itd.Pamietaj ida zmiany,czy masz sie bac,napewno.
                          • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 21:15
                            > adasiek,wiedza to rzecz nabyta,to oczywiste,nie masz jej.Umiejetnosc myslenia nie dana
                            > tobie.Jestes prostym polskim katolikiem,prawda to wasze geny slowianskie itd.Pamietaj ida
                            > zmiany,czy masz sie bac,napewno.

czy mozna poprosic o polska wersje tego tekstu?
                • Gość: terefere Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 10:50
                  Walczy? A kiedy to ostatnio w TVP, internecie i prasie prowadził nagonkę na KK? Kiedy ostatnio chodził po podstawówkach i zbierał podpisy za odrzuceniem konkordatu?
                • Gość: Zka Nergal wyśmiewa zabobon i zacofanie w XXIw. IP: *.ngm.net.pl 21.09.11, 16:17
                  Biblia, ewangelie, to legendy, mity, przekazy ludowe - już dawno nauka to udowodniła, że to nie ma nic wspólnego z faktami historycznymi ani z odkryciami naukowymi /LUDZIE CZYTAĆ I MYŚLEĆ/.
                  • Gość: adasiek Re: Nergal wyśmiewa zabobon i zacofanie w XXIw. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 16:26
                    > Biblia, ewangelie, to legendy, mity, przekazy ludowe - już dawno nauka to udowo
                    > dniła, że to nie ma nic wspólnego z faktami historycznymi ani z odkryciami nauk
                    > owymi /LUDZIE CZYTAĆ I MYŚLEĆ/.

alez nikt ci nie zabrania ani czytania ani myslenia
              • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 09:49
                On sie obnosi swoim "niczym" .
                • Gość: hahah Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 09:54
                  Że jesteś prostakiem adasiek to już wiemy, a teraz może coś z sensem?
                  • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:01
                    i tak nie pojmiesz to po co sie wysilac?
                    • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Przecież Nergal to ateista 21.09.11, 10:07
                      Odpowiedź kretyna, który nie jest w stanie wyartykułować niczego sensownego.
                      • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:14
                        dzieki za samoprzedstawienie sie
                        • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Przecież Nergal to ateista 21.09.11, 10:22
                          Nikomu nie muszę się przedstawiać, mam wypełniony swój profil, więc można się zorientować kim jestem. A ty, odważny, anonimowy.
                          • Gość: adasiek Re: Przecież Nergal to ateista IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:30
                            pytanie tylko komu potrzebny jest twoj profil i do czego? Masz juz enface bo jak nie to
                            bardzo go potrzebujesz.
                      • Gość: Zka Religie to biznes dla mniej intelektualnie rozwi- IP: *.ngm.net.pl 21.09.11, 16:35

niętych.
                        Tak długo będą grabić głupców jak długo będą się rodzić.
                        • Gość: adasiek Re: Religie to biznes dla mniej intelektualnie ro IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 16:49
                          > Tak długo będą grabić głupców jak długo będą się rodzić.

widziales kiedys bogatego glupca?
            • Gość: Morning Star Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 09:34
              Satanizm, jeśli przyjąć, że Nergal jest satanistą, a nie jest przynajmniej tak, jak to rozumieją biskupi i tzw. przeciętny katolik (diabeł, piekło, ogień itp. bzdury), nie jest religią, koniec kropka. Wszelcy tzw. czciciele szatana urządzający szopki itp. to nie są żadni sataniści tylko pajace. Nergal nie czci szatana, bo w niego nie wierzy, to przede wszystkim. Naprawdę, przydałoby się, żebyście trochę poczytali. Jak dla mnie to z kolei księża i biskupi kompromitują się. 5 lat w seminarium klepania religioznawstwa i filozofii, a bladego pojęcia o satanizmie, tylko tzw. obiegowe (dziecinne) opinie. Ewentualnie można przyjąć, że takie przedstawianie satanizmu jest w ich interesie. Bo kto wie, że satanizm jest tak naprawdę bardzo blisko agnostycyzmu. Przecież biskup nie może powiedzieć, że satanizm to sensowna ideologia stawiająca człowieka w centrum, ale traktująca wszelkie wrogie akty przeciw człowiekowi czy zwierzętom jako zbrodnię. A tak właśnie jest. Nie czyń drugiemu, co tobie nie miłe jest jedną podstawowych zasad satanizmu. Zdziwieni? Zachęcam do lektury. A co do prawdziwych poglądów Nergala, a nie plotek - przeczytajcie wywiad w Newsweeku. I skończcie już z tym Koranem, bo to smętne.
              • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:04
                czytac o nergalu to najbardziej lubimy w latrynie a po czytaniu troche pocharkac tak na wszelki
                wypadek
                • Gość: Zbigniew Ldz Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 10:40
                  a merytorycznie nie potrafisz? To co robisz w latrynie nas nie interesuje...
                  • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:55
                    kto to jest "nas"
                    • Gość: Zbigniew Ldz Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 11:11
                      "Nas" to zaimek osobowy w bierniku, który odnosi się w tym wypadku do mnie i mojej rodziny... Korepetycje z polskiego potrzebne?
                      • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:12
                        cala rodzina przy klawiaturze? jak blogo.
            • Gość: Berkano Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.as13285.net 21.09.11, 19:36
              wy katolicy obnosicie się z waszą religią dosłownie wszędzie: w szkołach państwowych, przedszkolach, urzędach, gabinetach lekarskich, szpitalach itd.,itd.,itd., jesteście dosłownie wszędzie. Wleźliście nawet do prawa karnego i narzucacie swoje bezprawie całej reszcie.
              Po Nergalu będziecie nawoływać do nienawiści wobec kobiet chcących aborcji, potem będą rozwodnicy, potem ateiści, potem rudzi i piegowaci.
              Jak wam teraz się całkiem popuści, to znowu rozpalicie stosy.
              • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 19:56
                >jak wam teraz się całkiem popuści, to znowu rozpalicie stosy.

nie zamocz zapalek, mozesz sie przydac
          • Gość: marek Tolerancja ma swoje granice a tzw. Nergal IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 09:15
            przekroczył ją zdecydowanie.
            • lokator_wawelu Re: Tolerancja ma swoje granice a tzw. Nergal 21.09.11, 09:29
              Dureń jesteś, niczego nie przekroczył, bo robił to co robił na prywatnym, biletowanym koncercie, gdzie ludzie przyszli dobrowolnie, by ojszczać twoją biblię i twoją zafajdaną religię, jaka by ona nie była.
              • basia8.93 Re: Tolerancja ma swoje granice a tzw. Nergal 21.09.11, 09:49
                lokator_wawelu napisał:

> Dureń jesteś, niczego nie przekroczył, bo robił to co robił na prywatnym, bilet
                > owanym koncercie, gdzie ludzie przyszli dobrowolnie, by ojszczać twoją biblię i
                > twoją zafajdaną religię, jaka by ona nie była.
                i to jest tolerancja i nawoływanie do miłości.
                • lokator_wawelu Re: Tolerancja ma swoje granice a tzw. Nergal 21.09.11, 10:06
                  Nigdzie nie powiedziałem, że jestem tolerancyjny, ani że katolicy na ten przywilej zasłużyli - osobiście uważam, że za wymordowanie naszych pradziadów i wycięcie naszych świętych gajów papiści i watykańskie sługusy zasłużyli na krzyże i stosy, jak Kuba bogu...
                  • Gość: gosc Re: Tolerancja ma swoje granice a tzw. Nergal IP: *.slupsk.vectranet.pl 21.09.11, 17:48
                    jak nie jesteś tolerancyjny to sie tolerancji nie domagaj
                • Gość: le Ming Re: Tolerancja ma swoje granice a tzw. Nergal IP: 178.73.49.* 21.09.11, 10:27
                  Od tolerancji i nawoływania do miłości to są, zdaje się, katolicy?
                • sander0 Re: Tolerancja ma swoje granice a tzw. Nergal 21.09.11, 11:32
                  nie tolerancja a prawda.
            • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Tolerancja ma swoje granice a tzw. Nergal 21.09.11, 09:44
              OK, mam ogromne pokłady tolerancji, ale kończą się one zdecydowanie gdy mowa o religii. Jakiejkolwiek.
              Rozumiem, że akceptujesz mój rodzaj tolerancji, tak jak oczekujesz bym ja zaakceptował Twój.
              Przy okazji, mógłbyś wyjaśnić czym p. Darski przekroczył granice tolerancji? Tym, że żyje?
            • Gość: Zka Że powiedział, że biblia to bajki??,bo to bajki IP: *.ngm.net.pl 21.09.11, 16:46
              Każdy o tym wie kto choć trochę umie czytać.
              Religia to sprzedawanie samych kłamstw głupcom - Nergal z tego się śmieje /każdy normalny człowiek wie, że ma rację/i tyle w tym temacie.
              • Gość: adasiek Re: Że powiedział, że biblia to bajki??,bo to baj IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 16:51
                > Nergal z tego się śmieje /każd
                > y normalny człowiek wie, że ma rację/i tyle w tym temacie.

Dlatego tak zbladl?
          • awanturka Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 09:29
            Gość portalu: z napisał(a):

> Religia to bardzo osobista sprawa każdego z nas, obnoszenie się z tym na zewnąt
            > rz świadczy tylko o miałkości twoich poglądów i przekonań. Nie mówiąc o samej
            > wierze, która nawołuje do tolerancji, miłosierdzia i przebaczenia. Nie wstyd ci
            > , pisi zakłamańcu?

małżeństwo to osobista sprawa każdego z nas (prawda?), obnoszenie się z tym poprzez noszenie obrączek i bywanie razem na przyjęciach świadczy o miałkości poglądów.

ciąża to osobista sprawa każdej kobiety, obnoszenie się z nią świadczy o miałkości poglądów.

macierzyństwo to osobista sprawa każdego z nas (prawda?) obnoszenie się z tym poprzez mówienie córeczko, syneczku a co gorsza poprzez paradowanie z wózkiem po ulicy świadczy o miałkości poglądów.

identyfikacja płciowa to osobista sprawa każdego z nas (prawda?), obnoszenie się z tym poprzez ubieranie się jak kobieta/jak mężczyzna świadczy o miałkości poglądów.

jeżeli wiara to i ateizm to osobista sprawa każdego z nas, obnoszenie się z nim poprzez nieuczestniczenie w uroczystościach religijnych świadczy o miałkości poglądów..

dochodzimy do absurdów

autorowi postu się cos najwidoczniej pomieszało ....

To, że coś jest osobistą sprawą oznacza wyłacznie tyle, że człowiek osobiście i suwerennie podejmuje decyzję w tej kwestii. I tylko tyle.
            • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 10:19
              Jeśli publicznie będę głosić, ze Dzizas to naćpany hipis, Biblia to połączenie pornografii, nietolerancji, zachęcania do zbrodni, niewolnictwa, czystek etnicznych i homofobii, to zostanę ukrzyżowany, spalony na stosie, łamany kołem, pozbawiony szat lub czci*, bo obrażam "uczucia religijne".
              *(odpowiednie podkreślić)
              Jeśli podobnie zacznę twierdzić, że tylko życie singla, małżeństwo to obrzydlistwo i zboczenie, to obrazę Twoje "uczucia matrymonialne"?
              A może twierdząc, ze bachory to paskudztwo i należy rozmnażać się przez pączkowanie, podział poprzeczny lub klonowanie to urażone zostaną Twoje "uczucia macierzyńskie"?
              • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:25
                na kaca polecamy ci kwasne mleko
                • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 10:30
                  A weź spierd.laj, trollu!
                  • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:33
                    brzydko sie wyrazasz, mama bedzie bardzo zla i nie dostaniesz loda:)
                    • Gość: ssij plebanowi Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 10:43
                      To ty mu zrobisz, przecież lubisz.
                      • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:56
                        a jednak pamietasz?
            • Gość: elo Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.156.115.240.mortin.pl 21.09.11, 10:33
              czym innym są obyczaje a czym innym są wyznania religijne.
              Wybacz ale nikt nie każe Ci mówić do dziecka córeczko/syneczku - mają imiona! [albo powinny mieć], z mężem chodzić za rękę/całować się/przytulać, nosić obrączki, ubierać się w spodnie/spódnicę, paradować z brzuchem i żądać przywilejów z tego powodu [ciąża to nie choroba!]. Jeśli ktoś nie wierzy w żadnego boga to tak jest jego indywidualną sprawą.
              Więc jak to ma się do obnoszenia? Ateiści nie protestują publicznie, że wszyscy bogowie to ściema! Natomiast takie pielgrzymki czy procesje to już jednak odbywają się w sferze publicznej i nikt mnie nie pyta czy ja chcę by takowe przeszło obok mojego domu!

Tobie się coś pokićkało chyba.
              To, że ktoś powie coś o czymś co uważa za bzdurę na prywatnym zebraniu nie powinno powodować lawiny krytyki ze strony społeczeństwa.

> To, że coś jest osobistą sprawą oznacza wyłacznie tyle, że człowiek osobiście i
              > suwerennie podejmuje decyzję w tej kwestii. I tylko tyle.
              Powiedź to rodzicom dzieci co spotkały się z tym przykładem negatywnej agitacji w szkole!! Rozumem, że dla ciebie 6-10letnie dziecko jest w pełni świadome decyzji jakie podejmuje zwłaszcza na tle politycznym! Gratuluję przenikliwości!
          • basia8.93 Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 09:31
            Gość portalu: z napisał(a):

> Religia to bardzo osobista sprawa każdego z nas, obnoszenie się z tym na zewnątrz świadczy tylko o miałkości twoich poglądów i przekonań.
            To bardzo ciekawe....bo myślałam, że to właśnie ukrywanie własnych przekonań świadczy o ci nieugruntowaniu. nie pomyliło Ci się z z narzucaniem?
            >Nie mówiąc o samej wierze, która nawołuje do tolerancji, miłosierdzia i przebaczenia. Nie wstyd ci pisi zakłamańcu?
            pojęcia Ci się mylą, bracie
          • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 09:43
            Religia to rowniez powod do dumy no chyba, ze wierzy sie w sztana.
            • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 09:50
              Wierzenie, że kosmiczny żydowski zombi, który jest swoim własnym ojcem, może sprawić, że będziesz żył wiecznie jeśli popełnisz rytualny kanibalizm jedząc symbolicznie jego ciało i krew, i telepatycznie powiesz mu, że akceptujesz go jako swego władcę, by mógł oczyścić cię z grzechu skażającego twoją duszę i obecnego w ludziach, bo kobieta zrobiona z żebra została namówiona przez gadającego węża do zjedzenia zaczarowanego owocu z magicznego drzewa...

O tak, to jest powód do dumy.
              • komarrek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 11:32
                Fajny tekst. Jednak sugerowałbym nie zniżać się do pewnego poziomu i nie obrażać innych użytkowników forum. W ten sposób dajesz broń do ręki swoim przeciwnikom.
            • Gość: aniula Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 09:56
              Na jakiej podstawie twierdzisz, że wiara w szatana nie może być powodem do dumy, dla wierzącego??
              Każda wiara JEST powodem do dumy, inaczej byś nie wierzył.
              • komarrek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" 21.09.11, 11:29
                Wiara jest powodem do dumy? Dlaczego? Odrzucanie logiki i zdrowego rozsądku jest powodem do dumy?
                • Gość: adasiek Re: Znalazł się kolejny "katolik na pokaz" IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:37
                  odrzucanie logiki nie jest powodem do dumy, natomiast uzywanie logiki nim jest poniewaz
                  pomaga w wzmacnianiu wiary
        • obraza.uczuc.religijnych Re: No i dobrze, trzeba dzieci wychowywać 21.09.11, 09:04
          A teraz dają zarobić na sobie takim katechetom i innym księżom. Czy możemy na to pozwolić?
        • jungleman Re: No i dobrze, trzeba dzieci wychowywać 21.09.11, 09:32
          von_seydlitz napisała:

> Bo na starość będą dawać zarabiać na sobie takim "Nergalom" i ich promotorom...
          >

Wolę żeby dawali zarobić takim "Nergalom" niż czarnym bandytom-okupantom watykańskim!
        • Gość: rt Chrześcijańska wiara stworzyła bez porównania leps IP: 178.73.48.* 21.09.11, 09:44
          lepszą muzykę niż Nergal

np. Pasja wg Świętego Łukasza - Krzysztof Penderecki
          • amenominakanushi-pan-poczatku I tu się nie zgodzę, bo... 21.09.11, 09:59
            ... Pendereckiego nie lubię. Wolę Bacha, Haydna czy Mozarta. Jednakże zgadzam się ogólnie z tym stwierdzeniem. Chciałbym jednak podkreślić, ze mieliście na to ponad 2 tys, lat.
            Czas na jakiekolwiek porównania będzie za następne 2-3 tys lat.
          • Gość: adasiek Re: Chrześcijańska wiara stworzyła bez porównania IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:57
            nergal nie tworzy muzyki
        • rozterka47 Re -to,tylko chamska manipulacja dziecmi przez KRK 21.09.11, 11:28
          von_seydlitz napisał ;
          Przecież wiadomo, że Nergal to "fonograficzny produkt" ale nie powinien obrażać
          > pewnych wartości i symboli..... i każdy ma prawo się wypowiedzieć, rodzić dzie
          > cka z religii też.

..............................................................................................................

To nie chodzi o wypowiedx rodziców przeciez - oni jak będą chcieli , znadjdą co chcą w internecie - tylko o podpisanie przez dziecko, czegos o czym nie ma pojecia . czyli chamska manipulacja dziecmi , przez KrK .

...........................................
          Parafrazując: kto za młodu nie słuchal rocka, ten na starośc będzie świnią .
        • Gość: Zka Czy wartościami są; legendy,mity, przekazy ludowe? IP: *.ngm.net.pl 21.09.11, 17:00
          Pomyśl, co to za wartości????????, że to nie są żadne wartości dawno dowiodła nauka.
          • Gość: adasiek Re: Czy wartościami są; legendy,mity, przekazy lu IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 17:07
            > Pomyśl, co to za wartości????????, że to nie są żadne wartości dawno dowiodła n
            > auka.

tak sie sklada, ze naukowcy nie sa niczego pewni i jak do tej pory nieustannie to dowodza
      • da_markos a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? 21.09.11, 08:52
        GW to szczyt hipokryzji.
        • amenominakanushi-pan-poczatku Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? 21.09.11, 09:05
          Oczywiście, że to godne potępienia, mogłoby to wywołać niestrawność u lwów.
          Nie jest natomiast godnym potępienia przepełnione miłością do bliźniego katolickie hasło: Ateiści i inne bydło wypierd.lać z Polski.
          • Gość: mm To ja moge krzyczec Ży.... do ... ga... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:39
            ...
            • amenominakanushi-pan-poczatku Re: To ja moge krzyczec Ży.... do ... ga... 21.09.11, 10:37
              Możesz też krzyczeć, że jesteś kretynem. Kogo to obchodzi.
            • 6.smiech Re: To ja moge krzyczec Ży.... do ... ga... 21.09.11, 10:43
              Gość portalu: mm napisał(a):
              > ...

A krzycz sobie co chcesz. Wariaci w zakladach dla psycholi ciagle cos krzycza.
              • Gość: mm Re: To ja moge krzyczec Ży.... do ... ga... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 11:02
                Jestescie nietolerancyjni! Nie rozumiecie mnie i najchetniej byscie podpalili stosy z ludzmi o nieszablonowym mysleniu!

Wstydźcie sie!
                • 6.smiech Re: To ja moge krzyczec Ży.... do ... ga... 21.09.11, 11:45
                  Gość portalu: mm napisał(a):

> Jestescie nietolerancyjni! Nie rozumiecie mnie i najchetniej byscie podpalili s
                  > tosy z ludzmi o nieszablonowym mysleniu!
                  >
                  > Wstydźcie sie!

To wyrazaj sie jasno i nie stawiaj znaku rownosci miedzy prowokujacymi wystepami
                  "artysty" a jednej z nawiekszych zbrodni w nowych czasach i rownej tylko przestepstwo Stalina.
                  To ty sie wstydz !
                  • Gość: mm Re: To ja moge krzyczec Ży.... do ... ga... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 11:53
                    Mój post tez byl artystyczny i tez prowokujący.

Co to za zbrodnia związana z haslem:

Żyrafy do garażu?
          • Gość: adasiek Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 10:59
            gdzie takie haslo ty wytrzaslo?
        • Gość: kremowka Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? IP: *.subscribers.sferia.net 21.09.11, 09:27
          oczywiście, bo Nergal kpi z katotalibanu i zakłamania kk. Jeszcze nikogo nie utopił, zadusił, czy spalił na stosie. I nie ma takiego zamiaru. Zakłamanie kk, jego wrogi stosunek do wszystkiego co pachnie innością wychodzi także i przy tej okazji. kk to jeden wielki obciach. Szatan jest w kościele: szatan chciwości, nietolerancji, hipokryzji, obłudy, kłamstwa i zaprzaństwa.
          • Gość: adasiek Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:11
            widac znasz szatana
        • bronimir Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? 21.09.11, 09:32
          Nergal wraca do Europejskich korzeni. To jego odpowiedź na nawoływanie do stawiania inkwizycyjnych stosów.
          • Gość: adasiek Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:14
            ach i on te stosy chce ugasic? dlatego tyle ognia wokol niego.
          • Gość: greg0,75 Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? IP: *.ceramika.agh.edu.pl 21.09.11, 11:57
            > Nergal wraca do Europejskich korzeni. To jego odpowiedź na nawoływanie do stawi
            > ania inkwizycyjnych stosów.

To się facet "trochę" spóźnił...
        • Gość: To the Lions Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 09:46
          Chrześcijanie, nie manipuluj.... Poza tym znów tłumaczę, że to symbolika. Do tego w pewnym kontekście historycznym. Przecież nie chce cię dać lwom na pożarcie. Nie jest tak głupi jak ty. Dlaczego niektórzy katolicy/chrześcijanie są tak tępi? Wyrywacie coś z kontekstu, w ogóle nie rozumiecie tego nawet w kontekście i serwujecie jako "patrzcie jaki z niego straszny satanista". Przecież to poziom umysłowy podstawówki. Pewnie wierzycie, że robi czarne msze i je koty.
          • Gość: adasiek Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:15
            "Pewnie wierzycie, że robi czarne msze i je koty."

a nie? :)
        • Gość: terefere Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 11:16
          Nie katolicy, cały świat się wokół waszej dupy nie kręci. Tytuł, o który Ci chodzi to 'Christians to the lions'. Utożsamianie chrześcijaństwa z katolicyzmem to wyjątkowy przejaw ignorancji.
          I w tymże utworze nie ma ani słowa o rzucaniu kogokolwiek lwom. Jak w każdym innym, ale żeby dostrzec coś poza dosłowną interpretacją, to trzeba niestety znać chociaż pobieżnie historię, zagłębić się nieco w literaturę, filozofię.
          • Gość: adasiek Re: a jak nergal wola "katolicy lwom" to jest ok? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:18
            " żeby dostrzec coś poza dosłowną interpretacją, to trzeba niestety znać
            > chociaż pobieżnie historię, zagłębić się nieco w literaturę, filozofię"

ano trzeba.
      • Gość: Mr. Z Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 08:54
        A po co miałby drzeć Koran w katolickim kraju? To tak, jakby w Moskwie protestować przeciwko amerykańskim działaniom militarnym...
        • rodzaj_konta Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 10:43
          Gość portalu: Mr. Z napisał(a):

> A po co miałby drzeć Koran w katolickim kraju? To tak, jakby w Moskwie protesto
          > wać przeciwko amerykańskim działaniom militarnym...

Eeee, to właśnie w Moskwie głównie protestują przeciwko amerykańskim działaniom militarnym...
        • Gość: adasiek Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:16
          powinien drzec wlosy z glowy bo juz troche odrosly
      • Gość: Wolajac na Pustyni Smieszni , zniewoleni, otumanieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 08:57
        Po co mialby niszczyc Koran? Cala ta wsiowa nagonka parafialna podsycana beczeniem umeczonego kleru bierze sie stad gluptaski , ze nie rozumiecie kontekstu. Chlopak zalozyl kapele, ma taki a nie inny wizerunek sceniczny i go realizuje. Ma prawo bo to nadal WOLNY kraj. W jego muzie nie ma odwolan do Koranu bo takie sobie pisze teksty. A to, ze w tym kraju rzadzi kler i robi wode z mozgow prostych ludzi pewnie ma odzwierciedlenie w jego tworczosci. Widziales w tym kraju imama, muezina czy w ogole muzulmanina? Z importu moze plus pare osob na Podlasiu. A KK wdziera sie wszedzie, jest w polityce, pracy, tv, sporcie (swiecenie stadionow , sic!) a nawet w sypialniach swych wyznawcow. Zawsze gotowy mowic co lud ma robic, nigdy nie gotowy do uderzenia sie w piers i przyznania do bledow... i to jest obrzydliwe i to obraza moje uczucia .... A Wy drodzy chadzacze do "kosciolka" tak slepo wierzycie w te brednie starych, zepsutych satyrow w sutannach , ze przez mysl wam nie przyjdzie zwrocenie uwagi ksiedzu, ktory bredzi o polityce, molestuje wasze dzieci, sprzedaje pod supermarket koscielna ziemie, dana mu przez wojta za symboliczna zlotowke.... echhh
        • 2w Re: Smieszni , zniewoleni, otumanieni 21.09.11, 09:00
          Amen :)
          • jasmin33 Re: Smieszni , zniewoleni, otumanieni 21.09.11, 09:11
            Amen !
        • greg0.75 Re: Smieszni , zniewoleni, otumanieni 21.09.11, 09:12
          > Ma prawo bo to nadal WOLNY kraj

A ktoś mówi że nie? On ma prawo się wygłupiać, my - protestować. Włącznie z obietnicą "ani grosza z naszych pieniędzy" na promowanie faceta.

> przez mysl wam nie przyjdzie

przyjdzie, przyjdzie.
          • real_mayer Re: Smieszni , zniewoleni, otumanieni 21.09.11, 09:18
            greg0.75 napisał:
            "ani grosza z naszych pieniędzy" na promowanie faceta.

O jak ja nie lubię tego argumentu. Każdy płaci podatki i tylko biedni ludzie odwołują się do argumentu "płacę podatki, to wszystko MOJE"

Jak słaba musi być wiara, żeby jeden oszołom obraził uczucia religijne.
            • greg0.75 Re: Smieszni , zniewoleni, otumanieni 21.09.11, 09:38
              Najwyraźniej biedni mają więcej szacunku do pieniądzy. A przynajmniej mniejszą zgodą na ich trwonienie (oczywiście oceniane wg własnych standardów).

> Jak słaba musi być wiara, żeby jeden oszołom obraził uczucia religijne.
              I widzisz? Oszołom. A od oszołomów lepiej z daleka, bo jak się okazuje może to być zaraźliwe. (A ja najwyraźniej obraźliwy jestem.)
              • Gość: le Ming Re: Smieszni , zniewoleni, otumanieni IP: 178.73.49.* 21.09.11, 10:29
                Słuchaj, mnie np. drażnią transmisje mszy św. w publicznej telewizji. Pogódź się z tym, że nie wszystkim w tym kraju rządzi KRK i jego sługi.
                • Gość: adasiek Re: Smieszni , zniewoleni, otumanieni IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:41
                  masz tylko jeden kanal, czy zagladasz przez okno do sasiada?
                • Gość: greg0.75 Re: Smieszni , zniewoleni, otumanieni IP: *.ceramika.agh.edu.pl 21.09.11, 12:00
                  > Słuchaj, mnie np. drażnią transmisje mszy św. w publicznej telewizji

I, jak widać, nie masz oporów żeby ten fakt upubliczniać.
                  Ja mam to samo z Nergalem.
        • awanturka Re: Smieszni , zniewoleni, otumanieni 21.09.11, 09:31
          Gość portalu: Wolajac na Pustyni napisał(a):

> Po co mialby niszczyc Koran? Cala ta wsiowa nagonka parafialna podsycana beczen
          > iem umeczonego kleru bierze sie stad gluptaski , ze nie rozumiecie kontekstu. C
          > hlopak zalozyl kapele, ma taki a nie inny wizerunek sceniczny i go realizuje. M
          > a prawo bo to nadal WOLNY kraj. W jego muzie nie ma odwolan do Koranu bo takie
          > sobie pisze teksty. A to, ze w tym kraju rzadzi kler i robi wode z mozgow prost
          > ych ludzi pewnie ma odzwierciedlenie w jego tworczosci. Widziales w tym kraju i

A jakby ktoś publicznie w ramach wolności artystycznej nasrał na zdjęcie Twojej matki lub nasikał na zdjęcie Twojego ojca to nie miał byś coś przeciwko? Napewno?
          > mama, muezina czy w ogole muzulmanina? Z importu moze plus pare osob na Podlas
          > iu. A KK wdziera sie wszedzie, jest w polityce, pracy, tv, sporcie (swiecenie s
          > tadionow , sic!) a nawet w sypialniach swych wyznawcow. Zawsze gotowy mowic co
          > lud ma robic, nigdy nie gotowy do uderzenia sie w piers i przyznania do bledow.
          > .. i to jest obrzydliwe i to obraza moje uczucia .... A Wy drodzy chadzacze do
          > "kosciolka" tak slepo wierzycie w te brednie starych, zepsutych satyrow w sutan
          > nach , ze przez mysl wam nie przyjdzie zwrocenie uwagi ksiedzu, ktory bredzi o
          > polityce, molestuje wasze dzieci, sprzedaje pod supermarket koscielna ziemie, d
          > ana mu przez wojta za symboliczna zlotowke.... echhh
          • Gość: bosman awanturko - na pewno napisałaś... IP: *.centertel.pl 21.09.11, 09:34
            to co chciałaś napisać? Zastanów się nad swoimi bredniami.
        • Gość: adasiek Re: Smieszni , zniewoleni, otumanieni IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:24
          " Zawsze gotowy mowic co lud ma robic"

ja tam lubie jak nergal harka co sluchacze powinni odchrzaknac
      • comrade To wszystko jest absurd. 21.09.11, 08:58
        Jeśli ktoś ci mówi że istnieje niewidzialny facet który może zarządzać każdym elementem świata wg swojej woli, wie o tobie absolutnie wszystko i da ci życie po śmierci ale tylko jeśli będziesz dokonywał pewnych rytuałów, czcił go i słuchał poleceń jego przedstawicieli na ziemi (i dawał im pieniądze) - to czy nie wzbudza to w tobie podejrzenia że coś tu może być nie tak, że ktoś ci robi wodę z mózgu, żeruje na emocjach?

Nergal nie odkrył przecież nic nowego, już dawno temu Nietzsche wyłożył to wszystko na tacy wprost. Także równie dobrze ta katechetka mogłaby kazać dzieciom pisać petycje o wciągnięcie dzieł Nieztschego na indeks ksiąg zakazanych i cenzurowanych. Różnica jest tlyko taka że Nietzsche był wyrafinowanym filozofem a Nergal wpisuje się po prostu w kulturę XXI wieku - kontrowersja, skandal, 'performance', darcie biblii, czyli robienie szumu wokół własnej osoby. Gdyby Nergal napisał esej, czy ksążkę o swoich poglądach - pies z kulawą noga by się nie zainteresował zapewne, bo wszystko to zostało już wyrażone w setkach różnych publikacji na długo przed nim. Gość musi robić skandale żeby istnieć, bo tez i np. śpiewac nie potrafi :)

• Gość: bobs Re: To wszystko jest absurd. IP: *.doplaty.gov.pl 21.09.11, 09:43
          Ty byś chciał narzucić każdemu swój światopoglad i wiarę w postęp i w to, że wszystko rozwiąze się nową ustawą UE (np zamieni ślimaki na ryby - cud większy niż zamiana wody w wino). Ale daj ludziom wierzyć w to co chcą. Jedni wierzą w pierścienie atlantów, inni w magiczne punkty na ziemi wyznaczane przez piramidy, inni w to, że na ziemię przybywają przez cały kosmos kosmici żeby uprowadzić rolnika z kentucky i wsadzić mu probówkę w doopę (co by znaczyło ze nie ma inteligentnych form życia we wszechświecie), inni są święcie przekonani że rzeczywiście we snie ich zmarła matka ostrzega ich przed złym zdarzeniem. I niech wierzą. A Nergal nie ma prawa ich za to obrażać i poniżać ukazując wyższość swoich pogladów drąc ich pismo swięte. Nawet hitlerowcy w wojnie totalnej szanowali odrębność Watykanu.
          • maura4 Re: To wszystko jest absurd. 21.09.11, 10:53
            Ci wszyscy wymienieni przez ciebie wierzący w rozmaite historie ludzie, nie domagają się , aby ich wierzenia finansował budżet, aby były ogólnie obowiązującą prawdą. W przeciwieństwie do KK. To, że ktoś sugeruje ci, abyś się zastanowił nad tym, co wtłaczją ci do głowy inni, nie znaczy, że chce uczynić z ciebie postępowca. Zachęca tylko do myślenia. Myśleć warto też nad tym, do czego przekonują politycy. Warto myśleć, a nie jak baran czy inna owca sunąć bezmyśnie za pasterzem katolickim czy świeckim. Swoją drogą, skoro uważasz, że myślenie= postęp, to jeszcze masz szansę.
          • unhappy Re: To wszystko jest absurd. 21.09.11, 11:28
            Gość portalu: bobs napisał(a):

> Nawet hitlerowcy w wojnie totalnej szanowali odręb
            > ność Watykanu.

To pochwała dla hitlerowców czy zarzut do Watykanu? Ta wzajemna tolerancja nie była bezinteresowna! Gott mit uns!
            • Gość: bobs Re: To wszystko jest absurd. IP: *.doplaty.gov.pl 21.09.11, 12:32
              Gdybyś poczytał pamiętniki Goebelsa to wiedziałbyś gdzie III Rzesza miała "Gott'a", a mimo to miała szacunek dla chrześcijaństwa jako folkloru Europy.
              • unhappy Re: To wszystko jest absurd. 21.09.11, 12:45

> Gdybyś poczytał pamiętniki Goebelsa to wiedziałbyś gdzie III Rzesza miała "Gott
                > 'a", a mimo to miała szacunek dla chrześcijaństwa jako folkloru Europy.

No nie wiem, czy rozstrząsanie szczegółów relacji między Watykanem a nazistami nie zgorszy maluczkich :D
          • Gość: terefere Re: To wszystko jest absurd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 11:38
            Jest! W końcu ktoś z argumentem 'daj ludziom wierzyć w to co chcą'.

W takim razie dajcie Darskiemu żyć i wierzyć, że jego światopogląd jest 'lepszy'. Koniec końców tylko o tym 'drze morde' [chociaż w przeciwieństwie do tego, co niektórzy twierdzą, growling to nie jest zwykłe darcie się do mikrofonu, też wymaga ćwiczeń, żeby uzyskać odpowiednią barwę, tonację].

Kościołów nie pali, ludzi nie morduje, drugiego Mein Kampf nie pisze. A był taki jeden - Vark Vikernes - co w imię swoich poglądów zabił kumpla, spalił trzy kościoły w Norwegii, kolejne trzy podpalania w Finlandii, Australii i Stanach były motywowane właśnie osobą Vikernesa i jego działaniami, a siedząc w pierdlu sklecił faszystkowski manifest doprawiony nordycką mitologią.
            To jak, zbieramy podpisy za ponownym osadzeniem go w więzieniu?
            • Gość: bobs Re: To wszystko jest absurd. IP: *.doplaty.gov.pl 21.09.11, 12:44
              Zgadzam się z Tobą. Mnie Nergal nie obchodzi. Niech myśli co chce i wierzy w co chce, ale niech nie poniża wierzących paląc Biblię twierdząc, że on ma monopol na PRAWDĘ.
              Sam jestem mocno rozczarowanym katolikiem. Nie uważam Boga za kochającego i miłosiernego. Myślę, że jest raczej Bogiem żywiącym się miłością. Stworzył podły świat i czerpie radość z tego, że pomimo gó...anego życia jakie nam stworzył my wciąż skłaniamy sie ku niemu. Widać że Biblia jest politycznie/historycznie złożona by służyć władzy, bo jakim cudem Bóg zemsty starego Testamentu stał się kochający w nowym. Ale poszukuję absolutu i nie ograniczam się do stwierdzeń "czarna mafia"
              • hepowy Re: To wszystko jest absurd. 21.09.11, 13:15

> Zgadzam się z Tobą. Mnie Nergal nie obchodzi. Niech myśli co chce i wierzy w c
                > o chce, ale niech nie poniża wierzących paląc Biblię twierdząc, że on ma monopo
                > l na PRAWDĘ.

Gwoli ścisłości, Nergal nie twierdzi, że ma monopol na prawdę, on właśnie protestuje przeciwko katolickiemu monopolowi, nie tylko na prawdę ale i wszechwiedzę.
                • Gość: adasiek Re: To wszystko jest absurd. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 14:41
                  protestuje tak ze az blady sie robi
            • Gość: adasiek Re: To wszystko jest absurd. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 14:40
              [chociaż w przeciwieństwie do tego, co niektórzy twierdzą, growling to nie jest zwykłe darcie się do mikrofonu, też wymaga ćwiczeń, żeby uzyskać odpowiednią barwę, tonację].

za pierwszym razem harknac tez jesttrudno
        • Gość: adasiek Re: To wszystko jest absurd. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 11:44
          " Jeśli ktoś ci mówi że istnieje niewidzialny facet który może zarządzać każdym elementem świata wg swojej woli, wie o tobie absolutnie wszystko i da ci życie po śmierci ale tylko jeśli będziesz dokonywał pewnych rytuałów, czcił go i słuchał poleceń jego przedstawicieli na ziemi (i dawał im pieniądze) - to czy nie wzbudza to w tobie podejrzenia że coś tu może być nie tak, że ktoś ci robi wodę z mózgu, żeruje na emocjach? "

Czyj bozek tak mowi?
          • maura4 Re: To wszystko jest absurd. 21.09.11, 11:59
            Mnie to jak ulał pasuje do chrześcijanskiego. Jest niewidzialny. Wszystko dzieje sie z jego woli. Zna twoje myśli i uczynki. Oczekuje budowy coraz wiekszej liczby swoich domów. Każdy ma obowiązek wychwalać go pod niebiosa. Przynajmniej raz w tygodniu musisz odprawić rytuały w bożym domu. Powołał do ziemskiej służby ludzi, których musisz słuchać, mówić im o wszystkim na spowiedzi, dawać im kasę. Coś ci się nie zgadza ?
            • Gość: adasiek Re: To wszystko jest absurd. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 14:45
              Coś ci się nie zgadza ? zgadza sie , musisz konieznie wymoczyc sobie nogi bo glowa ci zle pachnie
      • jaras290 Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 08:59
        czlowieku,czy w ogole wiesz jakim rodzajem muzyki Nergal sie zajmuje?
        nie porwie koranu poniewaz muzyka i cala otoczka Behemoth skupia sie przeciwko Bogu a nie Allahowi..masakra ile tych Tepaków tu pisze....żal....
        jeszcze tekst,ze podarl biblie na oczach wszystkich..jakich ku.wa wszystkich???
        robi to na imprezach zamknietych,ludzie wiedza co chca zobaczyc przychodzac na jego koncerty...ludzie w jakim kraju my zyjemy???
        • fletniapana Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:21
          Bóg jest jeden!
          • lokator_wawelu Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:32
            Żadnego boga nie ma, niedojdo.
        • fletniapana Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:24
          i jeszcze jedno: "artyści" pokroju Nergala działą np w Norwegi, gdzie muzułmanie stanowią poważny problem; dlaczego tam żaden nie odważy się na podarcie Koranu lub spalenie meczetu (kościoły chrześcijańskie palili)?
          • Gość: bosman jak ci pasuje... IP: *.centertel.pl 21.09.11, 09:32
            to liż dupę katabasom. Ja nie mam zamiaru. A o Norwegię nie martw się - tam jest dobrobyt bo nie mają ani katoli ani katolskiego kleru który by utrzymywali za ciężkie pieniądze. Zaskoczyłeś?
          • pit_sam_pras Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:35
            Bo muzułmanie nie wprowadzali tam swoich porządków ogniem i mieczem i nie zwalczali wierzeń tubylców.
          • black-emissary Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:46
            Zapewne po prostu chrześcijaństwo uważają za problem poważniejszy od islamu. Ich prawo.
          • Gość: terefere Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 12:00
            Norwegia nie jest jeszcze kalifatem, może dlatego?
        • Gość: ignis Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.205.73.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.09.11, 09:34
          Allah to jedno z imion Boga, którego czczą wszystkie religie Księgi, zawartej w tej podartej przez człowieka o imieniu ADAM na "zamkniętym" koncercie.
          Żydzi, Mahometanie, wyznawcy Jezusa z Nazaretu.

• Gość: adasiek Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 14:46
          "czlowieku,czy w ogole wiesz jakim rodzajem muzyki Nergal sie zajmuje? "

tak wiemy, chrzakaniem i charkaniem
      • grajag Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:01
        Dlatego proszę pana, że żyjemy w reżimie katolicyzmu, okradani przez kościół katolicki za przyzwoleniem polityków! Nie w państwie islamskim...proste? Dla PiSiora pewnie nie :)
      • Gość: Luiza Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:03
        Bo Koran nie ma bezpośredniego wpływu na Nergala i na środowisko, w którym żyje. Swoją drogą, ta awantura wokół Nergala ma dobrą jedną stronę: takie osobniki, jak Ty, przestały nawoływać Nergala do podarcia Tory, bo zrozumiały, że Tora jest częścią Starego Testamentu.
        • Gość: proste? Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.internetia.net.pl 21.09.11, 09:34
          Nergal śpiewa, a właściwie krzyczy po angielsku, nagrywa też teledyski, które wrzucane są na YT, jego niszowa twórczość skerowana jest do międzynarodowej publiki.
      • Gość: on Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.flatbagpipe.com 21.09.11, 09:05
        bo mieszka w Polsce a tu dominuje zniewolenie umyslowe kierowane przez kk. Jakby mieszkal w jakims islamskim kraju podarby koran.
      • ulamusz Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:08
        wbad napisał:

> Panie Nergalu! Jak Pan taki twardy to dlaczego nie porwie Pan Koranu?!?

aleś ty głupi
      • Gość: cm Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 09:12
        Panie @wbad, jak pan taki mądry, to dlaczego używa pan takich tanich argumentów "?!?" <wtf>
      • pikkollo GW zakłada Komitet Obrony Nergala ? 21.09.11, 09:19
        Hipokryzja Gazety i moralność Kalego - jak Nergal drzeć Biblię to dobrze, jak ludzie protestować przeciw niemu to źle.
        Jedyny pozytywny fakt - nawet nie wiedziałem że jest taki list z protestem , teraz sam go podpiszę
        • black-emissary Re: GW zakłada Komitet Obrony Nergala ? 21.09.11, 09:54
          pikkollo napisał:
          > Hipokryzja Gazety i moralność Kalego - jak Nergal drzeć Biblię to dobrze,
          > jak ludzie protestować przeciw niemu to źle.

Czy ktokolwiek próbuje ZAKAZAĆ takowych protestów? Czy ktokolwiek domaga się wykluczenia sygnatariuszy listu z życia publicznego czy zwolnienia ich z pracy?
          • pikkollo Re: GW zakłada Komitet Obrony Nergala ? 21.09.11, 10:17
            > Czy ktokolwiek próbuje ZAKAZAĆ takowych protestów? Czy ktokolwiek domaga się wy
            > kluczenia sygnatariuszy listu z życia publicznego czy zwolnienia ich z pracy?

To po co te podsycane oburzenie na akcję jednej katechetki ?
            I skąd wiesz czy to się dla niej nie skończy jakimiś nieprzyjemnościami w pracy ?
            • hepowy Re: GW zakłada Komitet Obrony Nergala ? 21.09.11, 11:08
              pikkollo napisał:

> > Czy ktokolwiek próbuje ZAKAZAĆ takowych protestów? Czy ktokolwiek domaga
              > się wy
              > > kluczenia sygnatariuszy listu z życia publicznego czy zwolnienia ich z pr
              > acy?
              >
              > To po co te podsycane oburzenie na akcję jednej katechetki ?
              > I skąd wiesz czy to się dla niej nie skończy jakimiś nieprzyjemnościami w pracy
              > ?

Powinno, bo nie na tym jej praca polega.
            • black-emissary Re: GW zakłada Komitet Obrony Nergala ? 21.09.11, 13:54
              pikkollo napisał:
              > To po co te podsycane oburzenie na akcję jednej katechetki ?

Akcja katechetki to coś innego niż zwykłe protesty, które wolno oczywiście krytykować, nie ma jednak mowy o zakazie etc. Wszystko jedno czy protestuje ona przeciwko Nergalowi czy Frondzie - robi to w złym miejscu. Gdyby zajmowała się tym wyłącznie po godzinach - nie ma problemu.
      • unhappy Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:22
        wbad napisał:

O co wam chodzi z tym Koranem? Tak ci tak tęskno za reakcjami fanatyków na darcie ich świętej książki? Fanatycy islamscy nauczyli wszystkich, że z pewnych rzeczy się nie drwi i nie żartuje. Tylko że fanatyzm jest passé. Przynajmniej u ludzi cywilizowanych. A twoja tęsknota do widoku Nergala drącego Koran jest w istocie życzeniem śmierci, co zbliża cię bardziej do mentalności islamskich fanatyków niż byś pewnie chciał.

Z fanatyzmem katolickim jakoś dajemy sobie radę, dzięki czemu Nergal mógł ową świętą książkę podrzeć spokojnie mimo, że niektórzy chcieli by go za to zabić. Na szczęście cywilizacja nałożyła im wystarczająco skuteczny kaganiec - tak, to o tobie. Oby owa cywilizacja dała sobie radę i z fanatyzmem islamskim.
      • lala_81 nie porwie koranu 21.09.11, 09:39
        nie porwie bo on tylko nienawidzi koscioła katolickiego, bo tylko w nim jest prawda (nie wazne w tej chwili co robią ksieza, jak sprawują swoj urząd itd. - zostaną z tego rozliczeni po śmierci, nie nam ich osądzać).

Pewnie posypią się odp typu jestem nawiedzona itd ale lata doswiadczen przekonały mnie o tym i mowe to z pełną świadomością i odpowiedzialnością, bo szukałam szukałam i dopiero tu znalazłam...
        • Gość: le Ming Re: nie porwie koranu IP: 178.73.49.* 21.09.11, 10:19
          > nie porwie bo on tylko nienawidzi koscioła katolickiego,
          Bo tylko Kościół Katolicki wpieprza się z buciorami w życie KAŻDEGO Polaka. Po cholerę?

> (nie wazne w tej chwili co robią ksieza, jak sprawują swoj urząd itd. - zostaną z tego rozliczeni
          > po śmierci, nie nam ich osądzać).
          Właśnie, że NAM ich osądzać. Nadal są ludźmi i nie zostali wyłączeni spod ludzkiego prawa i ludzkich ocen. To tylko nawiedzonym katotalibom się wydaje, że są ponad prawem.
      • Gość: ssdsds Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:39
        sam sobie rwij koran:) w Polsce chorą indoktrynację prowadzi kościól katolicki.Nie mamy problemu z islamem w Polsce tylko z katolicyzmem.
      • black-emissary Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:47
        wbad napisał:

Pomijając bezsensowność propozycji to cóż to niby za argument? Jeżeli ktoś nie ma odwagi powiedzieć B to nie wolno mówić mu A?
      • Gość: normalny Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.pzu.pl 21.09.11, 09:56
        Jak jestetaki twardy to idz glosic słowo boże w Iranie ...
      • Gość: le Ming Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: 178.73.49.* 21.09.11, 10:13

To akurat jest proste jak konstrukcja cepa. Koran nie ma praktycznie żadnego wpływu na życie przeciętnego Polaka - w przeciwieństwie do Biblii i opresyjnej dla niewierzących (lub inaczej wierzących) religii katolickiej. Gdybyśmy mieli jakąś liczącą się społeczność muzułmańską, może darcie Koranu miałoby sens. A tak - równie dobrze jak Koran mógłby Nergal podrzeć świętą księgę ludu Babaluba.
      • Gość: normalny Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: 193.109.244.* 21.09.11, 10:13
        Ach jak wam katolikom brakuje tej władzy, tych stosów które by można rozpalić wszelkiej maści heretykami i innowiercami, tego kagańca narzuconego na mordę wszystkim myślącym inaczej i nie kochających tego waszego bożka ...
        Żal czasów kiedy wszyscy równym rządkiem do kościółka biegali i czarnym dupę całowali...
        A tu niestety cywilizacja jest i trzeba szanować poglądy innych...
        Boli, no nie ....
        • Gość: adasiek Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 20:01
          >A tu niestety cywilizacja jest i trzeba szanować poglądy innych...
          > Boli, no nie ....

to zalezy kogo, jak ci idzie z szanowaniem?

• mel.la Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 10:22
        wbad napisał:

A co ma piernik do wiatraka, Nergal mieszka w katolickim kraju !
      • Gość: terefere Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 10:35
        Nergal nie żyje w kraju, gdzie dominuje religia islamu?
      • bun01 A co nam Koran zawinił?!? 21.09.11, 10:45
        Przecież to fanatycy biblii włażą nam z butami w życie, to na nich płacimy z naszych podatków, na transmisje durnych mszy, fundusz kościelny i konkordat. A to wszystko dlatego, że jakiś debil wymyślił sobie czczenie czarodzieja w trzech postaciach abrakadabra. Bzykanie ministrantów jest cacy, a darcie księgi z bajkami dla potłuczonych jest złe?!?
      • Gość: Wawiak I dlatego moje dzieci NIE CHODZA na lekcje religii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 11:14
      • komarrek Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 11:28
        A dlaczego miałby to robić? Mieszka w Polsce a tu mamy inną religię, Koranem zajmują się ludzie wychowani w krajach arabskich. Tak, tak są tacy, którzy nie boją się o nim mówić choć czasem są przez to prześladowani. Poczytaj więcej książek to może czegoś się o tym dowiesz. Polecam Szatańskie Wersety Salmana Rushdiego.
      • litespeed Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 11:35
        wbad napisał:

Gdyby miał drzeć wszystkie święte księgi świata musiałby zostać bibliotekarzem.
      • stalkerama Re: Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 14:49

Ukryta tęsknota za inkwizycją ?
        • Gość: adasiek Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 21:51
          >Ukryta tęsknota za inkwizycją ?

wyglada jak poszerzanie horyzontow nervalowi
      • Gość: hihi Re: Dzieci, musicie potępić N... IP: *.static.vip-net.pl 21.09.11, 19:53
        www.gallant.pl/blog/20-blog/66-nie-boi-si-ten-kto-jest-wolnym.html
    • tajnos.agentos Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 08:44
      Przymusu oglądania w telewizji Nergala nie ma. Nie ma także przymusu posyłania dzieci na lekcje religii prowadzone przez pojebów, którym wiara miesza się z byznesem i polityką. Niech pojeby pooburzają się trochę na pedofilię w Kościele, złodziejstwo, przekręty, politykę, warcholstwo, prywatę...
      • Gość: bosman przecież dla kleru i im służebnych... IP: *.centertel.pl 21.09.11, 08:53
        religia to biznes i polityka.
      • ulamusz Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:09
        tajnos.agentos napisał:

> Przymusu oglądania w telewizji Nergala nie ma. Nie ma także przymusu posyłania
        > dzieci na lekcje religii prowadzone przez pojebów, którym wiara miesza się z by
        > znesem i polityką. Niech pojeby pooburzają się trochę na pedofilię w Kościele,
        > złodziejstwo, przekręty, politykę, warcholstwo, prywatę...

brawo! mądra wypowiedź
      • greg0.75 Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:14
        > Przymusu oglądania w telewizji Nergala nie ma.

Ale przymus płacenia za występy Nergala w publicznej TV już jest...
        • Gość: bosman tak jak jest przymus płacenia za... IP: *.centertel.pl 21.09.11, 09:41
          ziarno, transmisje mszy, słowo na niedzielę, pokropki i inne kato-pierdoły. Więc wal się z twoim bełkotem "pokrzywdzony" dupku.
          • greg0.75 Re: tak jak jest przymus płacenia za... 21.09.11, 09:58
            A! Czyli nie chcesz, żeby krytykować transmisje mszy etc. w publicznej telewizji - a ja w zamian mam nie krytykować występów tamże Nergala? Cóż, zastanowię się.
            Zastanowiłem się. Niech będzie sportowo. Protestujemy przeciw czemu chcemy (w "prawach człowieka i obywatela" coś o tym było) i sprawdzamy, czyj protest zadziała. Jak żaden, my mamy remis a mamona wygrywa...

> wal się "pokrzywdzony" dupku
          • Gość: adasiek Re: tak jak jest przymus płacenia za... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 21:52
            >Więc wal się z twoim bełkotem "pokrzywdzony" dupku.

musialo ci sie to udac skoro polecasz
        • tajnos.agentos Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:44
          greg0.75 napisał:

> Ale przymus płacenia za występy Nergala w publicznej TV już jest...

A także zarówno jest obowiązek płacenia w publicznej TV za oglądanie spasionych gąb biskupów oraz ich harcowników i słuchania sianego przez nich jadu.
        • Gość: kremowka Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.subscribers.sferia.net 21.09.11, 09:50
          też nie na. Możesz w tym czasie przełączy się na inny kanal TVP, a nawet TV Trwam (też ponoc publiczna)
          • Gość: greg0.75 Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.ceramika.agh.edu.pl 21.09.11, 11:30
            Patrzę / nie patrzę (no raczej to drugie) - a abonament leci.
            BTW - TV Trwam jest telewizją całkowicie prywatną (własność fundacji Lux Veritatis - prywata Rydzyka i Króla) nie publiczną. Prawdopodobnie pomyliłeś/aś z Radiem Maryja, własnością prowincji redemptorystów, która ma status nadawcy społecznego (nie płaci za koncesją ale nie może emitować reklam)
        • asmok6 Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 12:54
          greg0.75 napisał:

> > Przymusu oglądania w telewizji Nergala nie ma.
          >

W porównaniu z przymusem płacenia za "katechezy" i płacenia zusu na księży taki nergal to mały pikuś
          • Gość: adasiek Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 21:56
            > W porównaniu z przymusem płacenia za "katechezy" i płacenia zusu na księży taki nergal to
            > mały pikuś

z przymusem czy nie to nerwal jest maly pipkus, szkoda ze nie wyrosl bylby taki przystojny
        • Gość: adasiek Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 21:50

tylko wtedy gdy listonoszka zobaczy odbiornik:)
    • Gość: spoko religią Adasia jest satanizm , nie ateizm IP: *.ennet.pl 21.09.11, 08:45
      namawiajac do protestu ludzi deklarujacych sie jako katolicy , katechetka zachowała sie OK , gorzej z tymi którzy sa katolikami , chodza do kościoła ale na zachowania Nergala są obojetni .
      Nikt nie ma prawa niszczyc publicznie Bibli , Koranu czy Tory , to własnie te zachowania sa chore a robi to w imie swojego pana - Szatana , na cos takiego my ludzie Kościoła , Żydzi czy nawet i Muzułmanie powinnismy RAZEM powiedziec głosne NIE.
      • Gość: bosman piszesz: IP: *.centertel.pl 21.09.11, 08:50
        "Nikt nie ma prawa niszczyć publicznie Biblii , Koranu czy Tory" - może wyjaśnisz dlaczego? Przecież to tylko książka.
        • Gość: łuki hitler tez palił "złe" ksiązki IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 08:52
          i widzisz do czego doprowadził.... moze dlatego nie wolno
          • Gość: bosman pudło... IP: *.centertel.pl 21.09.11, 08:55
            inkwizycja też paliła księgi tzw. kacerzy.
            • Gość: łuki no własnie IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 10:40
              hitler... inkwizycja... super przykłady dla młodziezy
          • dzikowy Prawo Godwina! 21.09.11, 08:55
            Przegrałeś dyskusję.
          • zero-cin Re: hitler tez palił "złe" ksiązki 21.09.11, 08:59
            Pozwolę sobie zauważyć, że jeszcze nie tak dawno Biblia znajdowała się na katolickim inedksie ksiąg zakazanych. Wcześniej jej posiadanie przez osoby prywatne było zakazane, a znajdowane w domach egzemplarze...

Palono.
        • Gość: czarni do piekła Ksiyndza z kazalnicy zrzucić! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 08:53
          W dodatku książka zboczona i ch*jowa.
        • ulamusz Re: piszesz: 21.09.11, 09:10
          Gość portalu: bosman napisał(a):

> "Nikt nie ma prawa niszczyć publicznie Biblii , Koranu czy Tory" - może wyjaśni
          > sz dlaczego? Przecież to tylko książka.

tak, człowiek jest wolny i może drzeć sobie co chce, książki, kodeksy i bilblie, może niedługo prawnik założy sprawę sądową jeśli jego kolega student przyszły prawnik na imprezie podrze kodeks cywilny ??
        • Gość: sexsowny zenon Wtrącę się do dyskusji IP: *.centertel.pl 21.09.11, 09:21
          Gość portalu: bosman napisał(a):

> "Nikt nie ma prawa niszczyć publicznie Biblii , Koranu czy Tory" - może wyjaśni
          > sz dlaczego? Przecież to tylko książka

Moim zdaniem wynika to z kultury osobistej oraz poszanowania innych osób. Czym innym bowiem jest powiedzieć: dla mnie wiara w Boga to bzdura i ściema, a czym innym zniszczyć w/w książki i powiedzieć żryjcie to gó... . Niektóre książki stanowią zatem symbol czegoś ważnego dla innych i wydaje mi się, że zwykła kultura wymaga ich poszanowania, bo to przekłada się na szacunek do innych ludzi.
          Natomiast Nergal działa typowo marketingowo. Zadam proste pytanie: kto zna repertuar zespołu Behemot? Kto jest w stanie wymienić jakikolwiek utwór tego zespołu bez korzystania z google? Kto zna nazwiska innych członków tego zespołu? Wydaje mi się, że negatywne odpowiedzi na w/w pytania sięgać będą minimum 95% osób. Natomiast większość zna Nergala. Pytanie: dlaczego? Ze względu na twórczość?
        • Gość: sz Re: piszesz: IP: *.ip.netia.com.pl 21.09.11, 09:51
          Piszesz dokładnie tak, jak zmienia się niestety światopogląd wielu ludzi - totalny upadek jakiejkolwiek obyczajowości, szacunku i zwykłej ludzkiej dobroci. Grunt to promocja obojętności i osiągania własnych celów za wszelką cenę.
          O pojęciach wyższych takich jak honor, wiara (nie koniecznie moja) a przede wszystkim szacunek dla innych zapomina się w zastraszającym tempie. Popatrz chociaż na komentarze do artykułu - z większości z nich tchnie wrogość - ale nie taka poparta konkretami, tylko taka na zasadzie negacji tego co jest i poparta nagonką z mediów ("bo to tylko książka", "bo kler nam coś narzuca itp"). A jestem pewien że conajmniej 70% osób to piszących chodzi do kościoła, będzie chciało ślub kościelny, czy ochrzci własne dzieci.... Ale teraz łatwiej gnoić niż bronić wartości. Poza tym do obrny trzeba trochę odwagi, bo większość chce czytać coś innego.

Piszesz, że to Biblia to tylko książka. Może dla Ciebie tak, ale już nawet dla Nergala nie - on nie podarł książki tylko BIBLIĘ, jako symbol wiary. Zauważ też, że żeby być satanistą trzeba naprawdę wierzyć z Boga - bo po co w takim razie niszczyć symbole kogoś kogo nie ma i walczyć z kimś kogo nie ma ??? Dlatego też wierzący nie powinni być obojętni na satanistów i ich postawy, bo Szatan jest realnym zagrożeniem (poszukaj informacji np o Anannelise Michel - możesz w to nie wierzyć, negować, wyśmiewać, twierdzić że to kolejna manipulacja księży, ale to się działo naprawdę).

A idąc Twoim tokiem rozumowania, to wychodzi na to że wywieszamy w święta biało-czerwone szmaty, tak ? Że nasze godło to tylko obrazek, tak ? O to własnie chodzi z upadkiem wartości - za tą biało-czerwoną szmatę i obrazek z orłem wielu ludzi oddało własną krew.
          Powiesz mi, że to wielkie słowa - tak wielkie, ale taka jest prawda i jak będziemy usilnie odżegnywać się od szacunku do symboli,ludzi, wiary to stanie sie to niestety naszą rzeczywistością i to bardzo smutną.
          Pewnie, że można zawsze wyciągać złe rzeczy i złe postępowanie - ale to się tak samo dzieje wśród księży, jak i wsród urzędników, polityków i zwykłych ludzi. A, że media wolą podawać wiadomości złe niż dobre (bo dobre są nudne) to nasiąkają ludzie taką pustą wrogością.

Wracajac do Nergala - też jestem przeciwny jego występom w telewizji, bo płacę abonament i wołałbym w niej widzieć taki program jak dawniej np. Sonda niż wiedzieć że moje też pieniądze idą dla faceta, który niewiele soba prezentuje (muzycznie też). Nergal skandalami i prowokacją walczy o kasę, a TVP tym samym walczy o oglądalność. I żal mi patrzeć, że ludzi którzy mają możliwość (i powinność) zrobienia czegoś wartościowego wolą produkować takie durne programy. Zauważ ile w ostatnich latach zrobiło sie nam "celebrytów" a ilu z nich to naprawdę wartościowi ludzie. Ani to aktorzy, ani muzycy, ani nic.... Tylko uśmiech, opalenizna, i najlepiej kontrowersyjne gadanie czy zachowanie.

PS: jeszcze jedno - jak Biblia to książka, to weź ślubne zdjęcie rodziców i podeptaj je przy nich - ciekawe czy uznają Twoją argumentację, że to tylko zdjęcie. Możesz im dać nawet 10 nowiutkich kopii a jedenastą podeptaj..... ? Zrobisz to ? Nie - nie zrobisz.....
          • Gość: bosman demagogia n/t IP: *.centertel.pl 21.09.11, 13:29
          • amenominakanushi-pan-poczatku Re: piszesz: 21.09.11, 17:53
            Zdjęcie moich rodziców nie wisi w Sejmie i Senacie, nie obnoszą się z nim przy każdej okazji po ulicach, nie organizują z nim pochodów i nie próbują innym wcisnąć, że to najlepsze zdjęcie najwspanialszej pary na świecie.
            Daj mi zdjęcie TWOICH rodziców. Podepczę bez wahania, bo ono DLA MNIE nic nie znaczy.
            Nergal jest ateistą, nie satanistą.
          • fajny30lat Re: piszesz: 21.09.11, 22:00
            Gość portalu: sz napisał(a):

> P A jestem pewien że conajmniej 70% osób to piszących chodzi do kościoła, będzie chciało ślub kościelny, czy ochrzci własne dzieci....

Wezma slub koscielny bo ciocie posypia kasa.
          • fajny30lat Re: piszesz: 21.09.11, 22:01
            Gość portalu: sz napisał(a):

> P A jestem pewien że conajmniej 70% osób to piszących chodzi do kościoła, będzie chciało ślub kościelny, czy ochrzci własne dzieci.... >

Wezma slub koscielny bo ciocie posypia kasa.
        • Gość: adasiek Re: piszesz: IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.09.11, 22:10
          > może wyjaśnisz dlaczego? Przecież to tylko książka.

nerval tez tak myslal
      • tokar.84 Re: religią Adasia jest satanizm , nie ateizm 21.09.11, 08:53
        Niech KK się uderzy w pierś i oficjalnie przeprosi za pedofilie, to może powrócą resztki mojego szacunku dla tej instytucji. Tysiące chłopców wykorzystywanych na świecie, a ci tutaj drą szaty, bo pseudo-satanista pojawił się w telewizji.

Ot, Polska, tutaj nic się nie zmienia...
        • Gość: spoko Kosciół NIE nakłania do pedofili , ksieża IP: *.ennet.pl 21.09.11, 09:11
          powoduja tez wypadki drogowe - kosciół nie nakłania , księż pija / sa wsród nich alkoholicy , fakt / Kościół nie nakłania do picia , jest wiele innych rzeczy które robią księża a robić ich nie powinni - dlatego że sa ludzmi jak inni , to nie świeci , to my mamy taki obraz ksiedza czasem zabiegamy o wzgledy proboszcza bardziej niz powinnismy myslac ze nam załatwi cos na górze , niestety i on bładzi jak my , tez jest słaby .
          • Gość: bosman każdy z nas jest w jakimś stopniu... IP: *.centertel.pl 21.09.11, 09:44
            ułomny. Ale dlatego że jest katabasem ma być bezkarny?
      • ko_mentator Trzeba odróżniać papier od treści 21.09.11, 08:59
        Niektórzy nie podcierają się papierem, bo na nim spisano Koran. Czy my musimy iść tą drogą? Co ma zrobić biedny analfabeta, który nie jest w stanie stwierdzić czy wydzierana właśnie kartka z książki, którą chce rozpalić ognisko, nie jest fragmentem Świętej Księgi? Co ma zrobić biedny, ale wykształcony katolik, który wie że Biblia była przez paręset lat księgą zakazaną dla wiernych, bo była uważana za szkodliwą?
      • amenominakanushi-pan-poczatku To co w końcu jest święte? 21.09.11, 09:17
        Tekst czy papier, na którym wydrukowano Biblię? Jak wezmę czysty wolumin, napiszę na okładce "Biblia" i to zniszczę to też obrażę wasze katol-kie uczucia? A może odwrotnie, porwę Biblię, ale bez okładki, tak, by nikt nie zorientował się co niszczę, to też będzie
        obrazą czy nie? Czy będzie obrazą jeśli publicznie powiem (niczego nie niszcząc), że Biblia to krwawa bzdura, czy też jeśli w domowym zaciszu nasr.m pomiędzy jej kartki?
        • welcometopoland Symbole są święte młotku - wróć do szkoły skoro 21.09.11, 10:00
          ...tego nie kumasz :)

amenominakanushi-pan-poczatku napisał:

> Tekst czy papier, na którym wydrukowano Biblię? Jak wezmę czysty wolumin, napis
          > zę na okładce "Biblia" i to zniszczę to też obrażę wasze katol-kie uczucia? A m
          > oże odwrotnie, porwę Biblię, ale bez okładki, tak, by nikt nie zorientował się
          > co niszczę, to też będzie
          > obrazą czy nie? Czy będzie obrazą jeśli publicznie powiem (niczego nie niszcząc
          > ), że Biblia to krwawa bzdura, czy też jeśli w domowym zaciszu nasr.m pomiędzy
          > jej kartki?
          • amenominakanushi-pan-poczatku Czekam na wyjaśnienia. 21.09.11, 10:26
            Pieprzenie "Tego nie kumasz" świadczy raczej o braku argumentów.
      • Gość: Non Serviam Re: religią Adasia jest satanizm , nie ateizm IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.11, 09:58
        Ani ateizm, ani satanizm nie są religiami, ciulu. Jeśli tego nie wiesz, to nie ma jak z tobą gadać, wielbicielu omotania umysłowego.
      • elbertson taka jest własnie rola katechetki , gdyby zrobił 21.09.11, 10:00
        np nauczyciel fizyki , moglibyśmy sie oburzać , Nergal sam sie okresla jako satanista i publicznie o tym mówi , nie jest to łatka przypieta przez biskupów . Najbardziej jednak cieszy to że Polacy zaczynaja mies swoje zdanie i głosno je wyrażać , bo tak buduje sie społeczeństwo obywatelskie .
    • Gość: . Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.szczecin.mm.pl 21.09.11, 08:50
      Dziwni ci rodzice, potepienie czyjegos zachowania nie oznacza nawolywania do nienawisci.
      • Gość: mk Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.internetia.net.pl 21.09.11, 09:06
        wyborcza jest yebnięta, że takie bzdety publikuje, pięćdziesiąty artykuł o Nergalu.
      • pit_sam_pras Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:14
        Żeby coś potępić to trzeba to rozumieć, a nie beczeć jak pasterze kazał!
    • Gość: łuki przeciez nie palili publicznie jego zdjęć IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 08:51
      a mogli ... wiec nie wiem w czym problem
    • Gość: sexsowny zenon Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.centertel.pl 21.09.11, 08:51
      ciekawa jestem, kiedy przeprowad
      > zą zamach na tego biednego Adasia

Uważam, że Nergal powinien zniszczyć, spalić i zdeptać na koncercie Koran. Wówczas istnieje duże prawdopodobieństwo, że muzułmanie go, nie chcę być drastyczny za bardzo, rozerwą:). Natomiast ze strony katoli nie liczyłbym na taki akt:)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:05
        Może kiedyś nabierze ochoty by podrzeć Koran. Na razie miał ochotę podrzeć Biblię.
      • comrade Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:08
        > Uważam, że Nergal powinien zniszczyć, spalić i zdeptać na koncercie Koran. Wówc
        > zas istnieje duże prawdopodobieństwo, że muzułmanie go, nie chcę być drastyczny
        > za bardzo, rozerwą:). Natomiast ze strony katoli nie liczyłbym na taki akt:)\

A wiesz z czego to wynika? Z tego że u nas nikt już w Biblię nie wierzy, nawet z tych co chodzą do kościoła i deklarują się oficjalnie jako katolicy ogromna większość nie wierzy w opisane tam zabobony, sztuczki magiczne i fałszywe obietnice (co zresztą dowodzą badania ankietowe w którch pyta się ludzi czy wierza w piekło, niebo, niepokalane poczęcie itd. - duży odsetek deklarujących się jako katolicy udziela odpowiedzi negatywnych na takie pytania) .

W świecie zachodnim po prostu społeczenstwa pozbyły się hipokryzji religijnej - tyle że w niektórych krajach robią to otwarcie (np w Czechach) a u nas wciąż żywa jest tradycja, ale jest ona traktowana tylko jako wydmuszka, a w istotę rzeczy prawie nikt rozsądny już nie wierzy. Wynika to z tego że to w naszej kulturze zrodziły się epoka oświecenia, reformacja, rewolucja przemysłowa, postęp technologiczny. Muzułmanie nigdy nic takiego nie mieli (jeśli nie liczyć rozłamu na szyitów i sunnitów który nie wniósł wiele do sprawy) - i oni po prostu dalej całkiem serio traktują wszystkie te niedorzeczności religijne.
      • pit_sam_pras Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:17
        Kiedy ciebie wk...ia prezydent Polski to nie idziesz nastukać prezydentowi Kenii. Rozumiesz już?
    • borsuk_lu Puzewicz wypowiedz się o proboszczu na nałkowskich 21.09.11, 08:51
      i o tym co mówił na niedzielnej mszy. czemu jego nie ocenisz hipokryto
      • Gość: katar Re: Puzewicz wypowiedz się o proboszczu na nałkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:12
        Puzewicz, jak każdy klecha, ma was w dupie, więc nigdy, przenigdy nie skrytykuje współbraci z czarnej mafii. Oni zachowują się jak Sowieci po wojnie, okupują nasz kraj, narzucają swoja ideologie i łupią kasę. Precz czarnym terrorem.
    • zero-cin Jak to było u Piszczyka? 21.09.11, 08:52
      "Mnie się od początku wydawał podejrzany ten wasz... entuzjazm..."
    • niewolnica.z.pisu Dyżurni 21.09.11, 08:52

GW zawsze ma takich oburzonych dyżurnych rodziców albo parafian. Ciekawe czemu zawsze wiedzą gdzie złozyć donos
      • Gość: bosman bo w przeciwieństwie do PiSdzielców... IP: *.centertel.pl 21.09.11, 08:58
        są rozgarnięci.
      • adkalin Re: Dyżurni 21.09.11, 09:25
        To kretynka katechetka namawiała do złożenia donosu.
    • net_friend Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 08:52
      Prawdziwy szatan ubiera się w Birdronce.
      • ulamusz Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:11
        net_friend napisał:

> Prawdziwy szatan ubiera się w Birdronce.

i jest dla biedaków
    • krewiblizna Nergal do krojenia kotów 21.09.11, 08:53
      A nie do telewizji. Redaktorkom z wybiórczej pokręciły się pojęcia nienawiści. To ten wytapetowany palant, który udaje, że śpiewa sieje nienawiść do religii, która czy chce czy nie jest dominującą w naszym kraju. Niech spróbuje z koranem, fajerwerki na koncertach będzie miał darmowe:))
      • Gość: korbik Re: Nergal do krojenia kotów IP: *.selsoft.pl 21.09.11, 09:19
        Jako juror jest kompetentny, jako muzyk odniósł sukces światowy o jakim np. Hołdys czy Borysewicz może tylko pomarzyć, z jakiej racji miałoby go nie być w telewizji? Bo kilka kartek podarł? Kler katolicki codziennie okazuje pogardę dla Biblii i nikt jakoś księży z TV nie wyrzuca
      • Gość: korbik Re: Nergal do krojenia kotów IP: *.selsoft.pl 21.09.11, 09:27
        Jako juror jest kompetentny, jako muzyk odniósł światowy sukces o jakim inni polscy muzycy mogą tylko pomarzyć, niby czemu miałoby go nie być w TV? Bo podarł kilka kartek? Kler katolicki codziennie okazuje pogardę dla zasad zapisanych w Biblii i nikt księży z telewizji jakoś nie wyrzuca.

do moderatora - zostaw ten wpis w spokoju
      • Gość: honor i ojczyzna Re: Nergal do krojenia kotów IP: *.psat.pl 21.09.11, 09:46
        dlaczego ma drzeć koran skoro to właśnie chrześcijanie narzucają w Polsce każdemu swoją wiarę?
      • Gość: dfdfgdgf Re: Nergal do krojenia kotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:48
        no włąsnie chce czy nie... ja nie chce katolicyzmu w moimj kraju na każdym kroku, jestem ateistką , ale musze to znosić, bo niby z jakiej racji mam się stąd wynosić, konstytucja gwarantuje mi prawo do wolności wyznania, i uważam że poprzez demagogię koscioła jest ona ograniczana
      • welcometopoland za wiele nie można oczekiwać od ludzi spędzających 21.09.11, 09:53
        ....niedziele w centrach handlowych. to jedyna rozrywka ateistycznych mas w tym kraju ... a jak piszczą gdy im zamykają te markety w święta ! inna sprawa, że do pracy nie idą na znak protestu przeciwko krzyżowi... :) tylko TV i gryll...

WSZYSTKO TO TERAZ KOMERCJA.

KAŻDE G... SIĘ SPRZEDA W TV - czy to publicznej czy prywatnej.

pozkrewiblizna napisał:

> A nie do telewizji. Redaktorkom z wybiórczej pokręciły się pojęcia nienawiści.
        > To ten wytapetowany palant, który udaje, że śpiewa sieje nienawiść do religii,
        > która czy chce czy nie jest dominującą w naszym kraju. Niech spróbuje z koranem
        > , fajerwerki na koncertach będzie miał darmowe:))
        • amenominakanushi-pan-poczatku Re: za wiele nie można oczekiwać od ludzi spędzaj 21.09.11, 10:48
          Jeśli ateiści spędzają niedziele w centrach handlowych, a wierzący w kościołach, to w Polsce, sądząc z frekwencji w tych pierwszych, musi żyć jakieś pól miliarda ludzi.
        • hepowy Re: za wiele nie można oczekiwać od ludzi spędzaj 21.09.11, 11:56
          welcometopoland napisał:

> ....niedziele w centrach handlowych. to jedyna rozrywka ateistycznych mas w tym
          > kraju ... a jak piszczą gdy im zamykają te markety w święta ! inna sprawa, że
          > do pracy nie idą na znak protestu przeciwko krzyżowi... :) tylko TV i gryll...

To wnioskując po niedzielnej frekwencji w centrach handlowych i kościołach, to w Polsce mamy 95% ateistów a nie katolików. :)
      • Gość: orbik Re: Nergal do krojenia kotów IP: *.abb.pl 21.09.11, 10:00
        tak tak , teraz Ty jestes przykaldnym katolikiem. Bog kazal szerzyc nienawisc do innych ludzi no nie ? same palanty na tym forum
      • Gość: le Ming Re: Nergal do krojenia kotów IP: 178.73.49.* 21.09.11, 10:31
        > Niech spróbuje z koranem

O proszę, następny inteligentny inaczej. Po co drzeć Koran w Polsce? To religia chrześcijańska zatruwa życie Polakom, nie islam.
    • mcguirre Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 08:54
      Kuźwa możecie już skończyć z tym Nergalem. Codziennie Nergal to Nergal tamto. Przepraszam bardzo ale czy ten gość jest aż tak ważny i ma taki autorytet żeby GW codziennie pisała coś na jego temat. Niech sobie będzie satanistą, Talibem czy nawet kosmitą ale dajcie sobie siana bo to już jest męczące i nudne.
      • ulamusz Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:13
        mcguirre napisał:

> Kuźwa możecie już skończyć z tym Nergalem. Codziennie Nergal to Nergal tamto.
        > Przepraszam bardzo ale czy ten gość jest aż tak ważny i ma taki autorytet żeby
        > GW codziennie pisała coś na jego temat. Niech sobie będzie satanistą, Talibem c
        > zy nawet kosmitą ale dajcie sobie siana bo to już jest męczące i nudne.

ma gość darmową promocję wyniającą z głupoty i zawiści niektórych polaczków
        wplotą w artykuł info o trasie koncertowej potem wyda płytę, zgarnie kasę za sprzedaż i będzie się smiał z idiotów z ja będę klaskał Adasiowi :)
      • pit_sam_pras Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:19
        Artykuł nie o Negralu tylko o tępej babie manipulującej dzieciakami. Czyżbyś nie zauważył?
    • tortor5 Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 08:55
      Bardzo ładnie, popieram. Niezwykle łagodna forma potępienia.
      • Gość: fuck Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: 31.61.7.* 21.09.11, 09:07
        Właśnie tacy ludzie jak Ty wypaczają dzieciom światopogląd. Jakim prawem ta Pani jest Katechetką i ma wpływ na wychowywanie dzieci? To skandal aby tego typu działania przeprowadzane były na lekcjach religii. Bez względu na to, czy Nergal jest potępiany czy nie, nie wolno w ten sposób wpływać na dzieci. Ta Pani nie powinna być nauczycielem, zachowuje się jak fanatyczka.
      • wawhuancool Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 11:21
        Wystarczy nie posyłąć dzieci na religię i do kościoła, a problem indoktrynacji jakie funduje nam pedofilskie imperium zła zniknie.
    • sanmartino lekcje religii paranoja 21.09.11, 08:55
      Mnie nie dziwi takie zachowanie katechetki. Przecież lekcje religii finansowane przez państwo, są poza jakąkolwiek merytoryczną i programową kontrolą. Niestety nic z tym nie robimy.
    • wima51 Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 08:56
      Hahaha! Do nienawiści ? A na forach GW, na Plotku i innych podobnych oceniaczach to do czego nawołujecie ? Do miłości do bliźniego ?
    • arahat1 z nudow kler zaczyna siac rasizm..na waciki zawsze 21.09.11, 08:56
      maja ...
      • bronimir Re: z nudow kler zaczyna siac rasizm..na waciki z 21.09.11, 09:29
        Potem się będą odżegnywać jak od Jedwabnego.
        • 6.smiech Re: z nudow kler zaczyna siac rasizm..na waciki z 21.09.11, 12:50
          bronimir napisał:

> Potem się będą odżegnywać jak od Jedwabnego.

Przeciez oni tak robili od setek lat. Inaczej nie potrafia.
    • Gość: Danny A na lekcjach historii IP: *.net.pbthawe.eu 21.09.11, 08:57
      A na lekcjach historii niech dzieci uczą się o mgle w Smoleńsku, to znaczy nauczyciel będzie przekazywać informacje rodzicom, bo od tego jest lekcja dla dzieci.
    • tupkal Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 08:58
      Nie rozumiem kościoła ..... przecież jedynym podowdem, dla którego Nergal istnieje w mediach jest fakt, że był przydupasem Dody ..... koleś nie ma nic do powiedzenia, jest śmieszną laleczką show biznesu.
      • 2w Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:09
        tupkal napisał:

> jest śmieszną laleczką show biznesu.

Pojedź do jakiegokolwiek dużego, dobrze zaopatrzonego sklepu płytowego w dowolnym miejscu na świecie, a później wymień płyty polskich wykonawców, które znalazłeś na półkach.
      • ulamusz Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:14
        tupkal napisał:

> Nie rozumiem kościoła ..... przecież jedynym podowdem, dla którego Nergal istni
        > eje w mediach jest fakt, że był przydupasem Dody ..... koleś nie ma nic do powi
        > edzenia, jest śmieszną laleczką show biznesu.

zazdrość Cię zżera że jesteś szaraczkiem
      • Gość: korbik Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.selsoft.pl 21.09.11, 09:22
        Pomijając fakt, że Behemoth jest jedynym polskim zespołem który przebił się na świecie i jest rozpoznawalny to masz rację ;P
      • poenari Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:33
        Otóż mylisz się... U mnie w firmie, na 12 osób pracujących w dziale technicznym, 10 doskonale wiedziało, kto to Nergal, a o Dodzie miało bardzo mgliste pojęcie. Pozostałe dwie musiały objaśnić reszcie, kto to jest Doda i jakie są jej "osiągnięcia" muzyczne.

BTW. Przyznam się, że ja nadal nie bardzo wiem, co śpiewa Doda, a od Behemotha wolę Vadera.

BTW 2. Spróbuj kupić w Los Angeles płytę Dody i Behemotha. Płytę Behemotha kupisz bez problemu.

• Gość: ffhfg Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:45
        odezwał się fan discopolo ( nie twierdzę, że discopolo to cos bardzo złego:)), który nie ma pojęcia o tym co sie dzieje na świecie, bo własciwie i tak by nie zrozumiał , żadnej piosenki w innym języku niz polski. Przeczytaj chociaż jakieś tłumaczenia piosenek Nergala a potem się wypowiadaj.
      • Gość: der Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.psat.pl 21.09.11, 09:50
        jeżeli sądzisz, że nie ma nic do powiedzenia tzn, że nie masz pojęcia o czym mówisz. u człowieka powinno się oddzielić inteligencję od poglądów. Nergal jest inteligentnym człowiekiem i wystarczy przeczytać wywiad z nim we Wprost.
    • darl Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 08:58
      oprócz satanizmu dochodzi jeszcze nazizm.
      • Gość: bosman darlu - nadgorliwość jest gorsza... IP: *.centertel.pl 21.09.11, 09:03
        od nazizmu.
    • artnow Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 08:58
      Zachęcam do przeczytania:
      Nergal a sprawa polska.
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl W średniowieczu katolicy byli bardziej tolerancyjn 21.09.11, 08:58
      white_lake napisała:

> kompletnie im odwaliło, niesłychane, co ta religia potrafi zrobić z człowiekiem

Zaraz tam religia. W średniowieczu oficjalnie przyjęte były dni, kiedy ludzie mogli w kościele parodiować mszę świętą. Dziś pozwanoby ich o obrazę uczuć religijnych.

W dawnych wiekach przynajmniej raz do roku odprawiano po kościołach „święto głupców”. W okolicach Nowego Roku zbierali się w świątyni młodsi stażem księża, diakoni, klerycy i ministranci, a także tłumy ludu, by w nastroju zabawy parodiować Mszę świętą.

Wybierali przy tym spośród siebie całą hierarchię, a raczej antyhierarchię – „papieża głupców” i tak dalej: arcybiskupów, biskupów, opatów... Wszyscy razem, pociesznie przebrani, przechodzili potem przez kościół w prześmiewczej procesji ku ołtarzowi.

Nie było to bynajmniej jakieś dziwaczne zjawisko, funkcjonujące na obrzeżach chrześcijaństwa. Do naszych czasów zachowało się pełne, solidnie opracowane oficjum (czyli porządek) „mszy głupców”, odprawianej corocznie w słynnej katedrze w Sens we Francji. Uczestniczyli w nim dostojni kanonicy, i to gremialnie, z obowiązku, a nie z przypadku. W Beauvais, w innej gotyckiej katedrze, na czele procesji kroczyła dziewczynka prowadząca osła.

tygodnik.onet.pl/32,0,68332,1,artykul.html
    • Gość: hhghh Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 08:59
      > kompletnie im odwaliło, niesłychane, co ta religia potrafi zrobić z człowiekiem
      > ...
      > w pewien chory sposób mnie to nawet fascynuje, ciekawa jestem, kiedy przeprowad
      > zą zamach na tego biednego Adasia

biedne dziecko... nawet nie zauważyło że i ten cały darski i ta cała katechetka to dwa bliźniacze zachowania. jedno nawołuje do zniszczenia satanizmu, drugie nawołuje do zniszczenia chrześcijanizmu. I o ile nawiedzoną katechetkę potrafię zrozumieć - wszak chrześcijaństwo choćby na papierze i w teori nawołuje do czynienia dobra tak Darskiego moge albo wyśmiac za tabloidowy satanizm albo po prostu kopnąc w d..e za to co robi bo robi po prostu zło.
      Daleko mi do kościelnego oszołomstwa ale mam na tyle jakiegoś rozumku że widzę skad ten darski przyszedł i dokąd idzie. Ani jedno ani drugie nie napawa mnie jakimś szczególnym optymizmem ani sympatią. jedyne co mam o nim do powiedzenia do dupek. nie ma pojęcia o satanizmie ani o tym czym on naprawdę jest ani co potrafi zrobic z ppsychiką człowieka ta sekta. To po prostu produkt show biznessu. Jak Doda, jak Wiśniewski jak maryla Rodowicz kiedyś i Irena Santor jeszcze dawniej. A jak ludzie łapią się na to wszystko to cóż... Szkoda tylko dzieciaków które zaczną uprawiac ten pozal się Boże satanizm drąc biblie na korytarzach albo szkolnych kiblach. jeszcze któremu przyjdzie do łba spalić koran albo kirkut otoczyć drutem kolczastym to dopiero będzie wesoło.
    • greg0.75 Komuś kompletnie korba odbiła. 21.09.11, 08:59
      Nawoływanie do protestu, nie do nienawiści. Podpisanie listy to jednak nie bluzganie na koncertach i darcie książek.
      Oczywiście, kompletnym nieporozumieniem jest zwracanie się z akcją do dzieci, które guzik w temacie wiedzą.
    • ulamusz Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:01
      polska to głupi kraj..... o yeahhh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka