Dodaj do ulubionych

Same wieśniaki w tym lubelskim...

07.10.11, 20:47
Przeczytałem sondaż, że w waszym regionie PIS ma 37%. No gratulacje wać państwo.... dla porównania w Warszawie wygrywa PO a drugie miejsce... Palikot!
Ruszcie swoje podbużańskie główy i uświadomcie sobie, że nowoczesne państwo budują nowocześni politycy. Jeśli ktoś uważa Palikota za świra to tylko znaczy, że ten ktoś jest mało inteligentny i nie rozumie przesłań Palikota.

Apeluję do mieszkańców Lublina - wybierzcie Palikota, ostatecznie PO. Nie głosujcie na prawicowe partie typu PIS, PJN i inne, nie ośmieszajcie się, idźcie do urn może zatrzecie wyniki ludzi z podlubelskich wsi.
Obserwuj wątek
    • Gość: rozenkranc Re: Same wieśniaki w tym lubelskim... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 20:56
      W swoim wątku pt. "Na kogo będe głosować i dlaczego na Palikota" przedstawiłem trochę szerzej powody, dla których warto poprzeć "błazna z Biłgoraja", jak nazywają Janusza Palikota niektórzy "wyrafinowani politycy". Polecam swój wątek nie tylko sympatykom Palikota, ale i jego przewinikom oczekując na rzeczowe argumenty.
    • Gość: czereśniak Re: Same wieśniaki w tym lubelskim... IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 21:17
      trudno przekonać - obrażając
      • Gość: zelig Re: Same wieśniaki w tym lubelskim... IP: *.ostnet.pl 07.10.11, 22:10
        Gdyby to miało być głosowanie na samego Palikota - to ok. Ale kogo znasz z otaczającej go zbieraniny? Co o nich wiesz poza tym, że część kupił sobie miejsce na listach?
    • Gość: aron Re: Same wieśniaki w tym lubelskim... IP: *.paradowski.pl 07.10.11, 22:18
      dlaczego mamy głosować na tuska który całą kasę pakuje w warsiafkę, danzig i breslau a nam daje szynobusy do Zamościa?

Tylko PiS!
      • Gość: bleee... Re: Same wieśniaki w tym lubelskim... IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 22:19
        ...a sio... bleee...
        • folkatka [...] 09.10.11, 15:17
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • empi cisza wyborcza 09.10.11, 15:21
            folkatko sorki, nie ujawniaj swoich referencji politycznych.
            pzdr.
            • jola.iza1 Re: cisza wyborcza 09.10.11, 15:41
              empi napisał w tytule. a w mordę można dać wirtualnie założycielowi montka, cz też cisza?:P
              I jeszcze jedno, Empi, ujawnianie swoich preferencji wyborczych nie jest łamaniem ciszy:)
              pl.wikipedia.org/wiki/Cisza_wyborcza
              • empi Re: cisza wyborcza 09.10.11, 15:51
                nie masz racji.
                Popatrz w telewizor i znajdź mi przykład by spytano kogoś a ten odpowiedział na kogo głosował. :)
                Wikipedia nie jest wykładnią prawa.
                pzdr.
                • jola.iza1 Re: cisza wyborcza 09.10.11, 16:14
                  Mam rację, pytać polityków i innych celebrytów, w których zapatrzone jest mnóstw ludzi?
                  Empi to telewizja złamałaby ciszę. TV, Radio nie może nikogo pytać, z założenia, a folkatka niepytana , nie namawijąca może spokojnie:)
                  PS Poszłam na łatwiznę, mam się powołać na ustawę?

??
                  www.poomoc.pl/
                  • empi Re: cisza wyborcza 09.10.11, 16:30
                    > PS Poszłam na łatwiznę, mam się powołać na ustawę?
                    tak proszę, najlepiej od razu znajdź interpretację Państwowej Komisji Wyborczej.
                    Identyczne zasady dotyczą publikacji internetowych jak i w pozostałych mediach .
                    Folkatka jako "celebrytka" naszego forum ujawniając swoje preferyncje w momencie oddawania głosu może wpłynąć na czyjąś decyzję >:)
                    pzdr
                    • kaczek_edredonowy Re: cisza wyborcza 09.10.11, 16:48
                      > > Folkatka jako "celebrytka" naszego forum ujawniając swoje preferyncje w momenci
                      > e oddawania głosu może wpłynąć na czyjąś decyzję >:)

A co by było, jak bym ja się tak ujawnił? Normalnie szok :)
                      • wampir-wampir Re: cisza wyborcza 09.10.11, 16:53
                        kaczek_edredonowy napisał:

> A co by było, jak bym ja się tak ujawnił? Normalnie szok :)

Tweoje preferencje są powszechnie znane, tak jak i moje. Nuuuuda... ;-)))
                        Ale na kogo głosowała, a na kogo nie Folkatka to przyznam, że nie mam pojęcia.
                        • kaczek_edredonowy Re: cisza wyborcza 09.10.11, 16:55
                          Wiesz może, w jakich krajach jest jeszcze taki formalny zakaz jak u nas? Na wikipedii jest napisane, że do niedawna był w Niemczech, ale został zniesiony.
                          • empi Re: cisza wyborcza 09.10.11, 17:03
                            wg mnie cisza w przeddzień wyborów to bzdura. W dniu samych wyborów jestem za ciszą.
                            pzdr.
                            • kaczek_edredonowy Re: cisza wyborcza 09.10.11, 17:14
                              Jedyny argument za ciszą w dniu wyborów jest taki, że gdyby nie cisza, to przed lokalami ustawiałyby się komitety powitalne, namawiające do głosowania na okresloną partię. Ale tego można byłoby zabronić oddzielnie, nie trzeba do tego żadnej ciszy.
                • Gość: kaczek Re: cisza wyborcza IP: 62.244.152.* 09.10.11, 16:21
                  > > Popatrz w telewizor

Dla Empiego wykładnią prawa jest telewizor :)
          • folkatka folkatka 09.10.11, 15:36
            Aha. Cisza wyborcza,
            To w takim razie po północy napisze to samo.
            • folkatka Re: folkatka 09.10.11, 16:04
              Empi
              ja nie napisałam na kogo głosowałam, napisałam, na kogo nie głosowałam.
              • wampir-wampir Re: folkatka 09.10.11, 16:21
                Ja przezornie napiszę tylko, że głosowałem ;-)))
                • empi Re: folkatka 09.10.11, 16:30
                  śmiało możesz dodać, że zachęcasz do oddania głosu. :)
                  pzdr.
                  • Gość: Jadzia Re: folkatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 16:40
                    no ale można pisac o preferencjach seksualnych a to kojarzy sie z pewnym Panem więc najlepiej to powinno być hasło " morda w kubeł" we wszystkich wypowiedziach
                    acha! może empi podyskutuesz o słowie URNA
                    brrrrrrrrrr , ja to zaraz myslę o spopieleniu, skąd to słowo znalazło sie w polityce wyborczej
                    nie było lepszego?
                    brrrrrrrrrrrrrr!
                    • empi Re: folkatka 09.10.11, 16:47
                      URNA, widocznie kurna przerosło to zdolności słowotwórcze Polaków.:)
                      pzdr.
                      • rilian Re: folkatka 09.10.11, 17:14
                        folkatko! wstyd! z jakiego języka pochodzi "urna"?
                    • czarownica.z.tubtina Re: folkatka 09.10.11, 17:34
                      Nie podoba Ci sie folkatko "urna" - zamien ja sobie na "kanope" ;-))))).

Uprzedzam jednak lojalnie, ze urna jest jednak bardziej "higieniczna" ;-P
      • sothink Re: Same wieśniaki w tym lubelskim... 09.10.11, 17:56
        deklarujesz sie jako busiarz, a głosujesz na związki zawodowe PKP buhahahahahahaahahaha
        www.polskieradio.pl/9/299/Artykul/420289,Kolej-priorytetem-dla-PiS
    • rilian przynajmniej te wieśniaki głosują... 09.10.11, 16:31
      bo u mnie, szlezjerzy i hadziaje mają wszystko w dupie bezustannie. frekwencja za którą wstyd...
    • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Same wieśniaki w tym lubelskim... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 17:09
      A ja na jestem z Lublina i głosowałam na Palikota. Nie utożsamiaj tzw. ,,wieśniactwa'' z głosowaniem na partie prawicowe, wszak wielu wybitnych intelektualistów popiera pis. mamy przecież pluralizm polityczny.
      Swoją drogą, zastanawiam się skąd ty pochodzisz.
      Bo widzisz, miasto LUBLIN było od początku polskie, w II RP znajdowało się nawet w samym centrum Państwa...jest miastem inteligenckim, z rowiniętą tożsamością i wielokulturowością. jest obecnie największym miastem po prawej stronie Wisły.
      Zastanów się, kto po 45 roku zaczął zamieszkiwać zachód,tzw. Ziemie Odzyskane? czyli miasta, wsie i miasteczka takie jak Szczecin, Wrocław, całe województwo lubuskie...hmmm?
      Ludzie zza BUga własnie! My jesteśmy znad Buga, a oni byli zza Buga. Zanim przyjechali, zamieszkali bloki z wielkich płyt...doili z rodziną krowy i przerzucali łajno końskie. Nie wspomnę, że czytać i pisać potrafił tylko wiejski klecha.
      nie wiesz, to obejrzyj Samych swoich.
      kwestia nr. 2...Warszawa...z całym szacunkiem, bo bardzo lubię to miasto....bardzo wielka ilośc ludzi to przyjezdni..nie z innych miast, a ze wsi!!!!
      Widzisz, jak syn chłopa spod Lublina ma wyjechać na nauki do miasta...to nie wyjedzie do Lublina, a do Warszawy. Przyjedź do Lublina, pogadaj z ludźmi, a przekonasz się, że to miasto w ogromnej mierze składa się z Lubelaków..i jest w miarę czyste ,,etnicznie''.
      • Gość: bleee... Re: Same wieśniaki w tym lubelskim... IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 18:43
        > miasto w ogromnej mierze składa się z Lubelaków

...miasto w ogromnej mierze składa się z LUBLINIAKÓW... (Lubelacy to ci spoza...) bleee...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka