Dodaj do ulubionych

Niedasin - ostatnie niedasie

27.03.12, 10:49
za czołowy niedaś należy uznać próbę ratowania saskiego który przerabianiu jest nadal na drewno kominkowe
to z pewnością niedaś sezonu
niedasiem tygodnia jest chyba niedaś parkingowy
bo nie ma to jak udupic potrzeby uczniów
Niedasin rulez
Obserwuj wątek
    • Gość: leszeke Re: Niedasin - ostatnie niedasie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.12, 11:35
      Co do Saskiego popieram,
      co do parkingu to akurat widzę odwrotnie: dla mnie czołowy niedaś to to, ze nie da się dojechać do szkoły inaczej niż samochodem ...
      Ciekawe czy po utworzeniu parkingu miejsca będą rozdzielane wg losowania, na licytacji czy wg aktualnych koneksji ?
      • Gość: bleee... Re: Niedasin - ostatnie niedasie IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.12, 11:42
        ...myślę, że kto raniej wstanie... bleee...
      • przyboczny Re: Niedasin - ostatnie niedasie 27.03.12, 12:26
        Gość portalu: leszeke napisał(a):

> Ciekawe czy po utworzeniu parkingu miejsca będą rozdzielane wg losowania, na li
        > cytacji czy wg aktualnych koneksji ?

Jest projekt, aby przydzielac wg wynikow w nauce. Motywujace!

Dzis pierwszy raz od lat przejechalem sie Alejami Raclawickimi (dodam, ze prawym pasem choc pewnie inne tez dostarczaja podobnych wrazen). I to ma byc Aleja? Nie wstyd waaadzy, ze taka falista i pelna wszelakich nierownosci droga prowadzi do centrum miasta (inspiracji)?
        • kainel.kemezrp bosz ten prowincjonalizm i słoma z gnojowiska 27.03.12, 12:42
          wyłażąca z butów mnie normalnie dobija...
          ...
          sie uczepiliście biednych uczniów jak łysej kobyły i sobie na nich jeździcie aby zajeździć
          zdeptać zrównać do gumofilcowego poziomu
          do wypełnionych sieczka głów wam nie przyjdzie że uczniowie szkół lubelskich zasługują na szacunek i wyciągnięcie do nich ręki że miasto winno być przyjazne i dla nich a nie się do nich zasraną dupą wystawiać
          ech zadupinianie niedasiowcy
          gdzie ta wasza inspiracja? gdzie ta zasrana brama na wschód?
          ...
          do mojego liceum uczęszczali uczniowie z okolic gdzie teraz mieszkam (a to 45 km od Lublina)
          w tamtych czasach tłukli się codzień zdezelowanymi PKS-ami (mało dla środowiska przyjaznymi) dziś wsiedliby zapewne do małego auta
          ale przecie wy zadupinianie i niedasiowcy wolicie by tacy ludzie kształcili się w Zamościu czy Puławch a nie w waszym Zadupinie
          prawda?
          ...
          hmm moje liceum miało parking zresztą i do dzid nawet ma - taka zgroza ]:->
          ech prowincjo ty moja ziemnoburaczana
          Lublinie zasrany...
          • Gość: bosman jak zwykle leniaku twoja wielkomiejskość... IP: *.centertel.pl 27.03.12, 14:40
            tudzież pańskie wyszukane maniery powalają. Czy twoje widzimisię nigdy nie ogarnia innego punktu widzenia tylko twój? Nie jesteś pępkiem świata :-)
            • kainel.kemezrp nawet w tym ci wychodzi zadupin 27.03.12, 14:52
              drogi bosmanie ;-)
              ani ze mnie pan ani żaden wielkomieszczuch
              pochodzę z Zadupina przecie
              dlatego też wiem jakim językiem mówić do nadmuchanych balonów jakimi są moi rodacy
              a że kocham swoją mała ojczyznę to im nie kadzę tylko walę prawdę w kaprawe ślepka
              co za punkt widzenia ma ktoś kto we własny tyłek jest zapatrzony
              czy doprawdy wart uwzględnienia?
              zaś rolę resztek pępowiny z chęcią pozostawiam tym co tak wiele maja tej gumy w łebku że są niezdolni do żadnej autorefleksji ;-)
              pzdr.
              • Gość: bosman to zupełnie tak jak Ty... IP: *.centertel.pl 27.03.12, 15:00
                w ten swój tyłek zapatrzony. Oj - sorry! Jesteś jeszcze zapatrzony w tyłek Pietrasiewicza - w kontekście analu oczywiście.
                • kainel.kemezrp ziew - nudzis bosek 27.03.12, 15:31
                  jakbyś umiał się wyluzować to byś zobaczył taki oto obrazek nędzy zadupińskiej:
                  uczniowie jednej ze szkół chca mieć parking
                  w tej jakze politycznie istotnej sprawie zbiera sie szereg rad
                  podnosza się wrzaski oburzenia że się oto zachciewa niewiadomo czego
                  że ni h...a i niech se gó...arstwo nie wyobraża że ma prawo wogóle chcieć czegokolwiek
                  redakcyje pisza teksty ja za Gomółki kiedy to zwalczał był syjonistów
                  ogólnie rwetes i zamieszanie w zagrodzie
                  to oczywiście świadczy dobitnie o mieście
                  ...
                  zresztą ten mechanizm działa w każdej właściwie sprawie
                  w Lublinie to se można co najwyżej klocki poustawiać na planszy w ramach zajęć o tym jak to ma być cudnie
                  no i popatrzeć z zachwytem obowiązkowym w ten wspominany przez ciebie zasrany tyłek
                  ...
                  ale wiem bosek że ty tego nie widzisz ;-)
                  i bardzo nie chcesz tego zobaczyć...
                  trzymanie nosa w okolicach analnych jest w tym pomocne
                  inio oddychać chyba ciężko co?
                  • Gość: bosman ziew - nudzisz leniak IP: *.centertel.pl 27.03.12, 15:39
                    od trzymania nosa w okolicach analnych ty jesteś specjalistą więc nie polemizuję.
                    • kainel.kemezrp gumowy bosek 28.03.12, 07:50
                      ma brudny nosek
                      • Gość: bosman "riposta"... IP: *.centertel.pl 28.03.12, 11:31
                        niegodna twego intelektu :-) Wyżej cie oceniam.
                        • kainel.kemezrp bez wzgledu na nasze szermierki 28.03.12, 11:44
                          liczba niedasiów stale wzrasta
                          zdaje sie przybył niedaś prezesowsko Muszyński i niedaś wolnociagowy
                          nie mniej proponuje nadal skupiać sie ma tyłkach
                          intelektualne możliwości pozostawmy w spokoju - zbyt kontrastują póki co
                          • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 28.03.12, 11:54
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kainel.kemezrp Re: Niedasin - ostatnie niedasie 27.03.12, 12:27
        ulegasz Leszku jak myślę propagandzie
        jak to w Niedasinie rózne potwory podniosły wrzawę jakie to złe mieć parking
        ale to bzdura na resorach
        ani nikogo siła nie zmusisz do przesiadki na rower (zresztą po cholerę)
        ani nie wspomożesz środowiska
        nie poprawisz również komunikacji publicznej - co by nie mówić lubelska jest żenująca
        zaszkodzisz również ludziom
        dając im poczucie niedasia
        ...
        nikt nie zgłasza zapotrzebowania na parking dla zabawy
        za to dal zabawy jedynie robi się mu przeszkody
        Hołda ma wierszówkę oszołomka z Wieniawy trafi na łamy prasy
        i tyle ich zamordyzmu głupiego
        straci i środowisko na parkowaniu w miejscach mało do tego celu wskazanych
        i ludzie którzy trafili na ścianę oszołomstwa niedasiowego
        i wizerunek miasta nawet - bo przecie taka małość możliwa jest jedynie na dalekim cywilizacyjnym zadupiu świata...
        ...
        dałeś sobie Leszku wmówić że parking to musi być coś wybetonowane i nie zielone
        jak gupi szczyl sobie dałeś wmówić jak maroinetka która sama nie myśli a mówi tylko to co przeczyta
        aż mi nieco żal
        ale cóz mozesz się poprawić
        wiesz w 1991 byłem przypadkiem na wielkim parkingu pewnego kampusu w północnej Francji
        na zielonym parkingu bez kawałka betonu czy rowerowego koromysła
        zapewne szkole aż tak wielki parking nie potrzebny ale wszak w imię głupoty i zamordyzmu żadnego nie będzie w Niedasinie
        gdzie niedasie są tradycją wszak tak jaki głupota redaktorów oszołomów z rad osiedlowych i radnych na J.
        ...
        hmm taki parking się robi tak gupku mały - otwórz umysł wytrzeszcz gały link i link
        jeden taki masz na przeciwko targu na Krańcowej po drugiej stronie ulicy
        ech to Lubelskie zadupie intelektualne
        przeraża poraża i zraża...
        a może nie?
        Niedasin zwany Zadupinem
        ot co.
    • Gość: OnLbn Re: Niedasin - ostatnie niedasie IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 13:31
      A autobusy to już nie jeżdżą po Lublinie?
      • kainel.kemezrp ło panie szusują 27.03.12, 14:56
        nic tylko same łalutobusy ;-)
        w temacie jak być miejscem nieprzyjaznym dla mieszkańców Zadupin stanowczo rulez
    • qqbek Kurde! 28.03.12, 12:48
      Nie sądziłem, że doczekam dnia, w którym zgodzę się w całości z postem imć Leniaka.
      Nadszedł.
      A co do parkingu - na drewno kominkowe pójdzie też "małpi gaj" naprzeciw Ogrodu Saskiego... bo tam parking może być (i nawet musi być, bo cyrkusz się tam rozbudowuje). Ale klepisko przy Poniatowskiego ma pozostać klepiskiem przy Poniatowskiego. Parkingiem być nie może.
      Co do potrzeb parkingowych uczniów - skoro urządzenie parkingu to taki wielki wydatek, to można przecież wprowadzić opłaty za korzystanie z parkingu (dla uczniów w formie niedrogiego, powiedzmy 40-50 zeta miesięcznie, abonamentu)... ale dać im możliwość zaparkowania. A nie traktować jak obywateli trzeciej kategorii.
      Dziś rano, po raz pierwszy od kilku miesięcy, przejechałem się MPK. Autobus spóźniony 8 czy 10 minut, dwóch śmierdzących "wczorajszością przedwczorajszą" jegomości "psujących atmosferę" w całym pojeździe i do tego pasażerowie co przystanek kupujący bilety u kierowcy (choć przy 5 z 7 przystanków były kioski lub punkty sprzedaży biletów). Już się boję, co bym przeżywał, gdyby to środek lata był i nasz cierpiący na wodowstręt (i mydłowstręt) naród jechałby tłumniej.
      Komunikacja miejska? To chyba już tylko dla desperatów w tym mieście. W Warszawie mogę wysiąść z samochodu przy Lubelskiej (i zostawić go sobie albo przy Wedlu, albo pod Dworcem Wschodnim) i bez problemu dostanę się wszędzie pojazdami ZTM. W Lublinie nie mam co o tym marzyć - niektóre miejsca albo nie są w ogóle skomunikowane z moim miejscem zamieszkania (Wieniawa, jak by nie było to chyba już śródmieście Niedasina), albo istniejące linie jeżdżą tak absurdalnymi trasami, że na piechotę dotarłbym w porównywalnym czasie.
      • Gość: bleee... Re: Kurde! IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 13:03
        > niektóre miejsca albo nie są w ogóle skomunikowane z moim miejscem zamieszkania (Wieniawa, jak by nie było to chyba już śródmieście Niedasina), albo istniejące linie jeżdżą tak absurdalnymi trasami, że na piechotę dotarłbym w porównywalnym czasie

...to prawda... wyłączenie z ruchu dreptaka sparaliżowało całe centrum, niestety... z Zamojskiej np. można było dojechać wszędzie i ludzie traktowali to miejsce w sposób naturalnie dogodny do przesiadek (na co pozwalały bilety na określoną trasę...)... wyłączenie z ruchu Wróblewskiego, skanalizowanie Placu Wolności, jednokierunkowa w części Lubartowska, Hanka Świętoduska i ostatnie "myki" z 3 Maja dopełniły reszty... Lublin miastem zakazów - hasło dekady... bleee...
        • kainel.kemezrp w tym wszystkim jest najgorszy ten umysłowy... 28.03.12, 15:23
          zaścianek...
          zdawałoby się Hołda...
          ale cóż tak się robi z wiekiem podobno...
          człowiek tetryczeje i zaczyna go cieszyć cudzy kłopot...
          ...
          to podejście pełne nienawiści i pogardy wobec ludzi jest jednakowoż groźne
          i to tak samo jak było w przypadku nagonki na mieszkańców kamienicy przy rynku do której podczas pamiętnych Innych Brzmień nie dało się dojechać wózkiem dziecięcym
          i tak samo w przypadku ludzi pracujących na targu przy PKS
          i teraz w przypadku uczniów
          ...
          zamiast rozwiązywać problemy to urządza się durną nagonkę
          "PRECZ Z FASZYZMEM - NIECH ŻYJE IDIOTYZM"
          no cóż nie tylko Hołda jednak ma takie coś
          są niestety i inne podobne indywidua
          wiadomo...
          ...
          niestety od tego lepiej nijak nie będzie
          będzie tylko i wyłacznie durniej
          ...
          ale tak zasadniczo to nie o ciemnocie redaktorskiej miałem pisać tylko o deptaku i jego okolicach
          wtedy gdy powstawał było jasne że jego powstanie trzeba będzie skompensować
          w pełni nie nastąpiło to niestety do dziś
          choć częściowe kompensacje np Mościckiego wiele już poprawiły
          ale wszak będzie pogorszenie sytuacji związane z hipermarketem Agonia jaki ma powstać w miejscu Pomnika Historii
          to będzie obiekt porównywalny z halą Tesco a to wszak oznacza potężny ruch osobowy i dostawczy w samiuśkim centrum
          i tu żadne oszołomy nic nie poradzą (zresztą pewnie łapówy już wzięte albo tez gotowe do wzięcia)
          no ale wiadomo kasiasty inwestor szkodnik będzie w tyłek całowany a uczniów mozna zdeptać
          ot Lublin
          • Gość: bleee... Re: w tym wszystkim jest najgorszy ten umysłowy.. IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 15:38
            ...a np. zamknięcie mostu na Bystrzycy (z dojazdem do dawnego klina) - uzasadnione kiedyś złą kondycją tegoż mostu... dlaczego zamiast parkingu na przedmościu nie puścić nim ruchu - chociażby dla skrętu z Zamojskiej w prawo?... nie usprawniłoby to ruchu na rondzie?... bleee...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka