joannabarska 22.07.12, 00:05 Lipiec 1944 - to był najpiększy lipiec w moim młodym (wówczas) życiu... "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karol Re: 22 Lipca IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 22.07.12, 08:02 Chętnie posłucham:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: 22 Lipca IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 10:04 Początek był wcześniej gdy podpisano pakt Ribbentrop-Mołotow, w lipcu to już było z górki. Efekty tego lipca odczuwane są do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 22 Lipca 22.07.12, 12:06 Tradycja jest dłuższa /lata 20-te/ i tylko nie ideologiczna,ale głównie antypolska. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 22 Lipca 22.07.12, 14:45 Granica zachodnia była najdłużej spokojną granicą w historii Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: 22 Lipca 22.07.12, 14:53 Bo,sawo,mysmy mieli nasz wlasny Drang nach Osten! www.youtube.com/watch?v=eAVVWlUywO0&feature=watch_response_rev Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essex Re: 22 Lipca IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.12, 19:48 "> Granica zachodnia była najdłużej spokojną granicą w historii Polski." bardzo dobry żart,naprawdę dobry:). Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: 22 Lipca 22.07.12, 19:59 najspokojniejsze granice Polski to pólnocna i południowa, jestem głęboko przekonany o tym. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp granice? 22.07.12, 20:42 Wyobraźcie sobie że granic nie ma. nikt nie stoi z bronią i nie strzela do idących czy jadących np. ze Lwowa do Lublina nawet wtedy gdy Bug przekraczają wpław nikt im wiz nie sprawdza ani po bagażach nie grzebie... czy może tak być? a możecie sobie wyobrazić że można przepłynąć wpław Odrę bez ryzyka że nas ktoś aresztuje? ha moi mili... niegdysiejsze lipce były piękne i piękne jeszcze będą jak myślę może i piekniejsze pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: granice? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.12, 21:43 > niegdysiejsze lipce były piękne i piękne jeszcze będą jak myślę może i piekniejsze ...jak wrócą dinozaury?... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp to będą już inne gadziny 22.07.12, 21:52 ale zapewne dość podobne lubisz Finlandię? Twoje zdrowie zatem: Świetliki - Filandia Zdrowie nas wszystkich zresztą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: to będą już inne gadziny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.12, 22:16 ...:-)))... chlip... :-)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 22 Lipca 22.07.12, 21:00 Teraz? Południowa - ze Słowacją - tak,ale z Węgrami często nie, Północna - z okręgiem Królewieckim - na pewno nie,a z Prusami - rozmaicie,między 1525 a 1655,było spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: 22 Lipca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.12, 21:41 ...a Kłajpeda... Wilno... :-)... i dwóch Wacławów... i Karol któryśtam... były czasy, kiedy wszyscy lubili okładać się po główkach... same "drangi"... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp powiedziałbym że 22.07.12, 22:06 co innego wspominać co się widziało a inna co się czytało powiedzieć tak? ja np. mile wspominam bajki robotów Lema - czytałem równolegle z Mackiewicza Herezjami i prawdami ;-) a widzieć o mili Państwo np. z lipców mile wspominam ten z 1989 fajne złudzenia wtedy miałem np. specjalnie przerwałem wakacje by się zapisać do ROAD :-D myślałem że komuna się skończyła i że będzie raj jak w jakiej Australii: Jacek Kaczmarski - 1788 no i zdawało mi się że nie ma na naszym shipie ani prostytutek w kojach ani łotrów przy burtach ;-) Kraj nam się zdaje niegościnny, dziki; Łotr bez honoru, kobieta sprzedajna Z dnia na dzień - jak się stać ma budowniczym Przyjaznych światów? Bo rozpoznać Raj nam wciąż nie jest łatwo; znaleźć w sobie siłę, Wbrew przeciwnościom, bez słowa zachęty By mimo wszystko żyć - nim nam odkryjesz Kraj szczodry w zboże, złoto i diamenty. Łajdacki pomiot, łotrowskie nasienie Czerpiąc ze spichrza Twoich dóbr wszelakich - Choć tyle wiemy własnym doświadczeniem: W nas jest Raj, Piekło i do obu szlaki pzdr. ps. w lipcu nieodmiennie lipy kwitną a jak wiadomo: miło się zadumać pod lipą jest na bytowaniem czy się zboża wykłoszą a czy kuśka stanie ;-) -- Przemek Leniak e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: powiedziałbym że IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.12, 22:39 ...może Bosch?... może Armstrong?...: dans84.wrzuta.pl/audio/a3uBqxixKq7/louis_armstrong_-_what_a_wonderful_world...bleee... Odpowiedz Link Zgłoś