Dodaj do ulubionych

Jaki plac Litewski? Ratusz: Zdecydują sami mies...

28.08.12, 18:29
Nie ruszym folii skąd nasz wódz!
Obserwuj wątek
    • 0mg Jaki plac Litewski? Ratusz: Zdecydują sami mies... 28.08.12, 18:33
      Nic bym nie robił z Placem Litewskim, jedynie utopił trochę kasy w wypasioną, podświetloną z muzyczką fontannę : ) Mowie serio!
      • Gość: obserwator dna Program Ratusza Programem Narodu!!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 19:13
        www.youtube.com/watch?v=RRHMP_mRlac
        Deptak do Kościuszki, żadnych nowych budynków podziemnych ani naziemnych, pomniki pozostaja tam gdzie są a o całej reszczie zdecydują mieszkańcy :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        Na przykład jaki gatunek trawy wysiać, iglaki czy raczej byliny i czy kostka ma być kładziona prosto czy wężykiem?
        Jest o czym myśleć !!!
        • Gość: andrzej.filipowicz Tylko Lenina przykładem Gdańska brak! IP: 89.167.0.* 28.08.12, 19:51
          Gość portalu: obserwator dna napisał(a):
          > www.youtube.com/watch?v=RRHMP_mRlac
          > Deptak do Kościuszki, żadnych nowych budynków podziemnych ani naziemnych, pomni
          > ki pozostaja tam gdzie są a o całej reszczie zdecydują mieszkańcy :-)))))))))))
          > ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          > Na przykład jaki gatunek trawy wysiać, iglaki czy raczej byliny i czy kostka ma
          > być kładziona prosto czy wężykiem?
          > Jest o czym myśleć !!!

Alternatywnie może być szyld z nazwiskiem rezydenta ;)
      • Gość: :-) Re: Jaki plac Litewski? Ratusz: Zdecydują sami mi IP: *.xdsl.centertel.pl 28.08.12, 22:15
        Tezy prezentowane przez pana Mącika, są powielane z poprzednich wytycznych, które opracowano wcześniej. Wytyczne przygotowała Pracownia Urbanistyczna, w konsultacji m.in. z SARP, TUP i SKZ. Nie są więc to nowe pomysły, trochę uczciwości by się przydało ... :-(
    • 0mg Jaki plac Litewski? Ratusz: Zdecydują sami mies... 28.08.12, 19:51
      Żeby zbudować szalet na Litewskim trzeba będzie wyciąć Baobab ; )
      • Gość: od Miś na dziś ! IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 20:10
        Lata płyną a tu nic się nie zmienia.
        Dzisiaj TVP 1 – 20:25 www.telemagazyn.pl/program-tv/1000003374493,mis,id,t.html
        • Gość: od Historia kołem się toczy. IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 22:24
          Gość portalu: :-) napisał(a):
          > Tezy prezentowane przez pana Mącika, są powielane z poprzednich wytycznych, któ
          > re opracowano wcześniej. Wytyczne przygotowała Pracownia Urbanistyczna, w kons
          > ultacji m.in. z SARP, TUP i SKZ. Nie są więc to nowe pomysły, trochę uczciwośc
          > i by się przydało ... :-(

Tezy prezentowane przez pana Mącika są powielone z tez pani Mącik :-)))))
          • Gość: bleee... Re: Historia kołem się toczy. IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.12, 22:32
            ...no, cudo - dreptak tylko do hotelu Lublinianka... dlaczego taki krótki... dlaczego nie do zbiegu Kraśnickiej z Warszawską... przecież Racławickie spacerom kiedyś służyły!... tradycja w Lublinie zdechła... :)... bleee...
          • Gość: bleee... Re: Historia kołem się toczy. IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.12, 22:37
            ...ku serc pokrzepieniu... dobranocka:

lehardi.wordpress.com/2012/08/28/powiesc-dla-najmlodszych-i/
            ... :-)... bleee...
          • Gość: obserwator dna Jak wyeliminować projekt pracowni IDEA z Lublina? IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 23:04
            Projekt lubelskiej pracowni IDEA z ostatniego konkursu to według mnie i wielu lublinian najlepsza z powstałych do tej pory wizja zagospodarowania Placu Litewskiego:
            www.placlitewski.blogspot.com/#dodatkowe
            Jak się jej pozbyć?
            Bardzo prosto:
            1. Pomników nie należy przestawiać:
            lh3.ggpht.com/_Iepg8ICdxh0/TT69FiRyqUI/AAAAAAAAAFw/rKn8hyastvo/s0/kam21p.jpg
            2. Nie chcemy żadnych budynków podziemnych:
            lh6.ggpht.com/_Iepg8ICdxh0/TNMnb9SPehI/AAAAAAAAABc/QQvvVlP9xhk/s0/plansza6.jpg
            3. Ani nadziemnych:
            lh4.ggpht.com/_Iepg8ICdxh0/TUlL9HRW2AI/AAAAAAAAAIE/gpqyBNHeYl0/s0/kam16p.jpg
            4. Nie potrzeba nam na Placu Litewskim żadnych kawiarni:
            lh6.ggpht.com/_Iepg8ICdxh0/TT7BcRmWWlI/AAAAAAAAAHU/xhx4oidLVnM/s0/kam18p.jpg
            I już projekt pracowni IDEA nie spełnia najnowszych warunków Ratusza :-)))))))

• Gość: bleee... Re: Jak wyeliminować projekt pracowni IDEA z Lubl IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.12, 23:27
              ...a któż to tym razem zadecyduje o ostatecznym kształcie Placu Litewskiego... oczywiście, że po spełnieniu kryteriów wysokiej kasy specjalisty z ratusza: no pewnie, że mieszkańcy!...
              ...to było tak:
              bociana dziobał szpak...
              a potem była zmiana
              i szpak dziobał bociana...
              a teraz, powiedz kochany:
              ile razy szpak był dziobany?
              ... ;-)... bleee...
            • Gość: błagam Re: Jak wyeliminować projekt pracowni IDEA z Lubl IP: *.1000lecie.pl 31.08.12, 11:40
              i proszę....przestańcie robić sobie w kółko tą reklamę....to naprawdę niesmaczne...
              i nie pisz za "wielu lublinian"...
              • Gość: obestrwator dna Re: Jak wyeliminować projekt pracowni IDEA z Lubl IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 12:56
                Gość portalu: błagam napisał(a):
                > i proszę....przestańcie robić sobie w kółko tą reklamę....to naprawdę niesmaczn
                > e..> i nie pisz za "wielu lublinian"...

O tym co dla lublinian jest smaczne a co niesmaczne to akurat w Lublinie wiemy dobrze sami i w nie musimy słuchać podpowiedzi ze Śląska. A jeśli nie podoba ci się to że popieram moim zdaniem najlepszy dla Lublina projekt placu Litewskiego wykonany przez lubelskich a nie krakowskich i nie katowickich architektów i że lubelski projekt najbardziej odpowiada oczekiwaniom lublinian to tylko twój problem.
                Nikt ci przecież nie każe czytać naszych postów i nie broni,"reklamować" twojego śląskiego faworyta.

• Gość: bosman jak widać masarnia wyborcza juz ruszyła IP: *.centertel.pl 29.08.12, 09:02
      mięcho już na stosie, pomaluśku jest przyprawiane, niedługo zacznie się napychanie kiełbachy wyborczej we flaki. Tylko kto, kiedy i z kogo te flaki wypruje?
      • Gość: obserwator dna Re: jak widać masarnia wyborcza juz ruszyła IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.12, 10:41
        Po co zakładać para-bank, lepiej wygrać wybory :-)
      • pogarda Re: jak widać masarnia wyborcza juz ruszyła 30.08.12, 01:44
        21 grudnia 2012 roku Jaroslaw przejmie wladze nad swiatem, rozwali ruskich i na gruzach Moskwy zbuduje wielki pomnik w ksztalcie samolotu. Maciarewicz wyjdzie z podziemia i obwiesci swiatu fakt, ze z Jaroslawem wzieli slub podczas wycieczki do Szwecji.
        Jak widzisz kielbasa nie bedzie potrzebna ;)
        pzdr
        • Gość: od Re: jak widać masarnia wyborcza juz ruszyła IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.12, 12:47
          To będzie kiełbasa weselna!
          farm8.staticflickr.com/7144/6668709043_92671b5ab3_b.jpg
    • Gość: Przybysz z Dalekan Re: Jaki plac Litewski? Ratusz: Zdecydują sami mi IP: *.opera-mini.net 29.08.12, 14:15
      A może by tak pomnik tego faceta na koniu pomalować w naturalne kolory?bo i facet i koń są takie smutne,szarobure...można też konikowi doprawić naturalny ogon który wesoło powiewał by na wietrze...i już byłoby troszkę fajniej.
      • Gość: essex Re: Jaki plac Litewski? Ratusz: Zdecydują sami mi IP: *.xdsl.centertel.pl 29.08.12, 21:40
        hi,hi,a np.sposobem na zarobek dla miasta byłoby zamontowanie w cokole pomnika urządzenia które po wrzuceniu monety pięciozłotowej odtwarza "odgłos konia paszczą":)
        • Gość: bosman gdyby tak jeszcze marszałek... IP: *.centertel.pl 30.08.12, 15:31
          machał szablą a koń się zesrał - o! to by było widowisko. Takie urządzenie machająco -srające na pewno było by tańsze niż te siedemnaście konkursów...
          • Gość: obserwator dna Dzisiaj pospolite ruszenie, idziemy na debatę!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 10:04
            www.um.lublin.pl/um/index.php?t=200&id=173215
            Ja będę na pewno!
            • Gość: bosman wg mnie takie spotkania... IP: *.centertel.pl 05.09.12, 10:37
              to "pic na wodę, fotomontaż". Chętnie wpadłbym na te jasełka ale już, niestety, mam zaplanowane popołudnie :-( Jeżeli możesz zdaj jutro relację.
            • Gość: bosman nie mogę być na tym spędzie... IP: *.centertel.pl 05.09.12, 11:20
              ale wyraziłem swoją opinię na stronach UM.
              • Gość: od Re: nie mogę być na tym spędzie... IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 12:52
                I nie wykropkowali ci tej opinii?
                :-))))))
                • Gość: bosman he he he - nie sprawdzałem IP: *.centertel.pl 05.09.12, 13:05
                  a uważasz , że powinni?
                  • Gość: obserwator dna Hej Mieszkańcy dzisiaj wasz dzień!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 13:33
                    Dzisiaj o 18.00 Ratuszowy Zespół-Wzespół ogłosi czego domagają się Mieszkańcy na Placu Litewskim!!!
                    A ja wam już teraz mogę powiedzieć czego się domagacie:
                    Postulat 1. Żeby było ładnie
                    Postulat 2. Żeby było czysto
                    Postulat 3. Żeby było miło
                    postulat 4. Żeby było Godnie
                    Postulat 5. Żeby Pan Prezydent zdążył z tym wszystkim do wyborów w 2014 roku !!!

• Gość: bosman słusznie zauważyłeś, że postulatu: IP: *.centertel.pl 18.09.12, 14:40
                      - "w rozsądnej cenie" - nie ma. Ma być drogo! Kolesie "swoje" muszą przyciąć.
                      • Gość: od Re: słusznie zauważyłeś, że postulatu: IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 15:02
                        Na biednego nie trafiło!
                        • Gość: bosman najlatwiej być "bogatym"... IP: *.centertel.pl 18.09.12, 15:05
                          cudzymi, w tym przypadku społecznymi, pieniędzmi.
              • Gość: Bazyl Dlaczego IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 17:42
                Gość portalu: bosman napisał(a):
                > nie mogę być na tym spędzie...
                > ale wyraziłem swoją opinię na stronach UM.

Ja nie pisałem do lubelskiej "wadzy", bo jest ona ograniczona umysłowo, a do tego zadufana i arogancka, ale mogę publicznie uzasadnić dlaczego za jedyną nadającą się do realizacji - ciekawą i pożyteczną koncepcję rewitalizacji Placu Litewskiego uważam projekt lubelskiej pracowni IDEA. Ponieważ, w odróżnieniu od innych projektów, a także "koncertu życzeń" od Sasa i lasa, jakie zgłosili uczestnicy wiecu z 5 września, projekt IDEI:
                1. Porządkuje przestrzeń zagospodarowując ją logicznie i praktycznie.
                2. Zmienia zdecydowanie jakość pryncypalnego punktu Lublina; z pustego, niezagospodarowanego, nieurządzonego i byle jak (w sensie budowlanym) wykonanego placu, powstaje miejsce prestiżowe, eleganckie o wielu walorach użytkowych.
                3. Czyni Plac Litewski miejscem atrakcyjnym dla wszystkich mieszkańców Lublina, podczas gdy obecnie jest to tylko "trasa przejściowa" oraz punkt zebrań menelików i domorosłych szachistów.
                4. Poprzez wykorzystanie fundamentów dawnej cerkwi nawiązuje do historii i przeciwdziała ksenofobii.
                5. Zdecydowanie zwiększa efektywność wykorzystania centrum Lublina; zamiast incydentalnych (kilkakrotnie w roku) uroczystości można będzie korzystać na co dzień z zaprojektowanych na placu: muzeum i kawiarni.
                6. Przy wszystkich swoich walorach jest relatywnie niedrogi, bo wyszacowany na połowę kosztów przebudowy skrzyżowania Al.Sikorskiego z Trasą W-Z (Al.Solidarności), co jak na urządzenie centralnego punktu w wielkim mieście jest kwotą bardzo niską.
                • Gość: obserwator Plac centralny ma być perełką miasta IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 21:26
                  Przedewszystkim ma być zadbany, wieczorem intensywnie oświetlony (obecnie oświetlenie właściwie nie istnieje - pro forma, panuje zupełna ciemność co sprzyja menelom i złodziejom jak na głębokiej prowincji), lampy nie w koronie drzewa tylko w sensownej odległości od niego bo mają oświetlać a nie być, ma być kilka razy większa fontanna z ledowym kolorowym podświetleniem i muzyką (od święta), roślinne kompozycje zmieniane parę razy w roku, bez zarośli 1,5 - 2 m, roślinność niska (co zapobiega chowaniu się złoczyńców) no i monitoring
                  • Gość: obserwator dna Re: Plac centralny ma być perełką miasta IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 21:43
                    Gość portalu: obserwator napisał(a):

> Przedewszystkim ma być zadbany, wieczorem intensywnie oświetlony (obecnie oświe
                    > tlenie właściwie nie istnieje - pro forma, panuje zupełna ciemność co sprzyja m
                    > enelom i złodziejom jak na głębokiej prowincji), lampy nie w koronie drzewa tyl
                    > ko w sensownej odległości od niego bo mają oświetlać a nie być

To już wiemy od prawie dwóch lat:
                    lh6.ggpht.com/_Iepg8ICdxh0/TNMnV9EjNZI/AAAAAAAAABc/o7I1Hxj05VI/s0/plansza5.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka