Dodaj do ulubionych

Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR

10.11.12, 07:29
Pani Gosieńko! Nie trzeba było wspierac Pietrasiewicza i robić dobrą polską robotę . to jego działanośc zbliżyła S i ONR
Obserwuj wątek
    • Gość: baltazar Solidarność zatraciła swoje ideały IP: *.nplay.net.pl 10.11.12, 08:33
      Wspieranie przez "S" organizacji, która w swoim programie ma wykluczanie i odmawianie praw innym ze względu na wyznawane wartości to jakiś surrealizm. "S" walczyła przecież o wolność, a teraz wspiera organizację, która tą wolność chce ograniczać.
    • Gość: czytelnik Re: Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.12, 08:51
      Biedny Kozyra, policja przeszukala dom faszysty i obudzila rodzicow tego faszysty. Panowie z ONR jestescie wstydem tego kraju, jestescie sfrustrowanymi faszystami, prymitywnymi ludźmi nie znajacymi historii Polski. Patriotym polega na czyms innym niz zasananiu tarzy szalikami, rzucaniem kamieniami i wykrzyiwaniu ksenofobicznych hasel.
      A panowie z solidarnosci, no coż, wasz czas skończył sie jakoś w dwadzieścia lat temu, gdyby nie takie zakute łby jak wy ten kraj byłby dziś duzo bardziej do przodu, nie byłby taki zacofany. Bronicie waszych przywilejów, a o prawach pracowników zbyt wielkiego pojęcia nie macie.
    • qavtan Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR 10.11.12, 08:53
      Wybijanie w nocy cegłą okna to nie jest patriotyczny sposób myślenia, a ostatnie działania ABW dotyczyły m.in. takich zachowań. "Prześladuje się ludzi, którzy myślą w sposób patriotyczny."
    • ajatuse S dzisiaj to nic nie znaczący krzykacze 10.11.12, 09:08
      gotowi na wszystko by zaistnieć na moment
      • joannabarska Re: S dzisiaj to nic nie znaczący krzykacze 10.11.12, 09:24
        Niestety,czasem krzykacze są na wierzchu...
      • Gość: kuba latwiej zaistniec wspierajac rzad IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.12, 14:56
        nie uwazasz?
    • Gość: e2rd Re: Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 09:34
      Pusty śmiech oto mój komentarz na cała sytuację i słowa pani komentator. We wczorajszych wydaniach pozostałych dzienników lubelskich, cała sprawa opisywana była w kontekście Marszu Niepodległośi, a nie ataków na Pana Pietrasiewicza. Stąd prosty wniosek pod jaką tezę jest powyższy artykuł. Polecam pani zapoznac się z definicją faszyzmu i rzeczowo opisać całą historię pana Pietrasiewicza. Może warto zastanowić się najpierw dlaczego dopiero po akcji medialnej organy ścigania zajeły się tą sprawą oraz czy przypadkiem ich działania nie są zbyt marne. Nigdzie nie doszukałem się ani jednej informacji, ze za ataki na teratr NN odpowiada ONR- to sa zwyczajne pomówienia w stylu: kowal zawinił, a powiesili cygana. Zastanawiający jest czas w którym prokuratura z policją zintensyfikowała swoje czynności.
    • Gość: zażenowany język PRLu IP: 95.141.28.* 10.11.12, 09:48
      A ja powoli tracę szacunek do Pani i redaktora Reszki. Jako osoba wiekowa pamiętam ten język, którym się w artykule i komentarzu posługujecie, z Trybuny Ludu, Sztandaru Ludu. I to jest teraz wasz język. Dziwi mnie to tym bardziej, że red. Reszka jest młodym człowiekiem. Kto go tego języka nauczył? Pani? Co Pani wie o lubelskim ONR poza doniesieniami swoich dziennikarzy? Czy wie Pani, że lubelska policja bardzo pozytywnie wypowiadała się o sposobie organizowania imprez przez lubelski ONR, ich zabezpieczeniu, porządku? Jakie ma Pani i red. Reszka dowody na to, że to oni stoją za atakami na p. Pietrasiewicza? Macie? Zapewne nie, bo zostałyby ujawnione. A nie są. Jaki jest więc "background" tego artykułu? Jakie jest uzasadnienie dla używanych tam oskarżających sformułowań i narzucanych czytelnikowi ocen? Skoro nie ma dowodów, pozostaje jedynie osobista lub "partyjna" niechęć do poglądów osób działających w ONR.

W siedzibie "Solidarności" nie zdarzyło się nic, co zasługiwałoby na słowo "skandal". Chyba, że po 23 latach dla Pani, posiadanie innych poglądów i ich wyrażanie oraz popieranie jest "skandalem". A to jest właśnie Trybuna Ludu.

Nie rozstrzygam wyników śledztwa. Od tego są organy ścigania, by szukać osób podkładających atrapy bomby, czy rzucające cegłami (nb. plakaty nie zawierały treści antysemickich, chyba, że dla Państwa już sama gwiazda Dawida jest symbolem antysemickim). Moje wątpliwości budzą natomiast naciski na policję, by znaleźć sprawców, których jak wiemy nie znaleziono wcześniej. Bez żenady traktuje się (i to dotyczy także Pani wcześniejszych wypowiedzi) w sposób instrumentalny policję, ABW, prokuraturę. Mówi się wprost - macie znaleźć sprawców! I mruga się okiem - nieważne czy prawdziwych, ważne żeby z ONR. Brzydka to zabawa w demokrację. I Pani bierze w niej udział.

Co do działalności Teatru NN. Miałem możliwość przyjrzeć się tej działalności "od środka". Krótko, przyznaję. Ale wystarczyło, by formułować taki wniosek - wniosek do lubelskiej delegatury NIK. Ponieważ NIK podejmuje również działania z własnej inicjatywy, uważam, że powinien skontrolować prawidłowość finansowania przez UM i prawidłowość wykorzystywania środków na działalność przez dyrektora Teatru NN. Może Pani redaktor poprze taki wniosek? Może przyczyni się to do oczyszczenia T.Pietrasiewicza z zarzutów o wykorzystywanie środków publicznych niezgodnie z ich przeznaczeniem? Na pewno przyczyniłoby się to do uspokojenia nastrojów.

Czy wie Pani dlaczego nie podpiszę się imieniem i nazwiskiem pod swoją opinią? Nie zawiera ona przecież żadnych obraźliwych sformułowań, żadnych kwalifikujących się do zainteresowania prokuratury tą wypowiedzią. Nie podpiszę się, bo nie mam zaufania do wykorzystywanych instrumentalnie organów państwa i mediów, które w tym ochoczo uczestniczą. Tak, jak 30 lat temu nie podpisałbym listu do Trybuny Ludu, czy Sztandaru Ludu. Inna sprawa, że wtedy w ogóle nie przyszło mi do głowy, by do nich pisać. No tak, ale wtedy nie było Internetu.
      • kainel.kemezrp niestety to jak Trybuna ludu z la 60 10.11.12, 10:31
        szmacić się widać Bieleckiej-Hołdzie łatwo idzie
      • Gość: mad Re: język PRLu IP: *.lublin.mm.pl 10.11.12, 12:20
        "A ja powoli tracę szacunek do Pani i redaktora Reszki" - szacunek dla GW? Dobre sobie! Kim jesteś, skąd przybyłeś do Polski, kiedy i jakim trafem miałeś szacunek dla GW. Rozumiem, że mozna to czytać, żeby poznać stanowisko przeciwnika. Ale zaraz szacunek?!
        • Gość: Amstel Re: język PRLu IP: 79.141.173.* 10.11.12, 13:37
          Muszę stanąć w obronie zażenowanego. Nie pisał o szacunku dla GW, czy Agory, a na ile go znam, to nie ma go nawet odrobinkę :-). Pisał o konkretnych redaktorach, którzy miewali w przeszłości swoje lepsze, czasem gorsze dni. Dziś mają fatalne.
    • ankhastyl Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR 10.11.12, 10:42
      Solidarność z ONR-em..Szlachetne niegdyś idee sięgnęły bruku.
      www.tokfm.pl/blogi/but-w-butonierc/2012/11/_solidarnosc_z_onrem/1
      • kainel.kemezrp i ja pójdę z ONR-em 10.11.12, 10:52
        komunizm nie przejdzie
        • tajnos.agentos Re: i ja pójdę z ONR-em 10.11.12, 12:30
          fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/553999_382329435176433_1128154761_n.jpg
        • Gość: essex Re: i ja pójdę z ONR-em IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.12, 21:38
          -"kainel.kemezrp napisał:

> komunizm nie przejdzie"

...ale debilizm jak widać w niektórych łbach(np.w Twoim) przechodzi:-)
    • elbertson Nie przeraża mnie ONR , przeraża mnie bezradnosc 10.11.12, 11:32
      organów naszego państwa.Państwo strzeliło z armaty do wróbla którego na dodatek nie bardzo widziało , mam jednak nadzieje że przeszukania dadza jakieś dowody w tej sprawie bo jesli nie to wyjdzie ze pan Pietrasiewicz napada na siebie przez dyskusja o budzecie a ONR organizuje sobie policyjne przeszukania przed 11 listopada. Mało tego robią to - ,, za naszą kase " - jak w piosence Strachy na Lachy.
    • tepicpo widzę, żr domniemanie niewinności 10.11.12, 12:01
      jest u zwolenników lewicowych męt na takim samym poziomie, jak ich kumpli z okresu prl
    • Gość: pan_b Re: Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR IP: *.lublin.mm.pl 10.11.12, 12:35
      "O samym Pietrasiewiczu mówi: - Bardzo wysoko oceniam jego działalność. Bramy Grodzkiej zazdroszczą nam w całej Polsce. Sposób, w jaki pokazuje dziedzictwo kulturowe miasta, jest wzorcowy" - panie prezydencie, wstydze się, że na pana głosowałem. Nie jestem sympatykiem ONR, ale tym bardziej Pietrasiewicza. Tępić należy i jego i ich, bo to wyjątkowe szkopdniki. A pan z takim tekstem! Prosze pamiętać, że pan jest prezydentem poslkiego miasta, a nie jakimś politykiem-hobbystą!
    • Gość: Amstel uczciwość dziennikarska IP: 79.141.173.* 10.11.12, 13:25
      O poziomie rzetelności dziennikarskiej autora artykułu i komentującej go Małgorzaty Bieleckiej-Hołdy świadczy chociażby fakt, że tytuł artykułu umieszczonego na stronie GW brzmiał "Skandal w Solidarności - związek wspomógł faszyzujący ONR". Tytuł już zmieniono, ale opinia o dziennikarzach pozostanie. Czym różnicie się od autorów (kimkolwiek by nie byli) plakatów o Pietrasiewiczu? Niczym? Nie, nie - różnicie się. Posunęliście się dalej niż oni.
      • joannabarska Oslepliscie? 10.11.12, 13:48
        Slepota? Brama Grodzka to -zjawisko w skali kraju. Czego wy się swoimi wypowiedziami (co poeniektorzy) az tak kompromitujecie? A to szczeniactwo ONR (30+ i 30-) żałosne. Lubelska "Solidarnosc"dała,jak to sie mawia,dupy.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
        • Gość: okularnik Re: Oslepliscie? IP: *.centertel.pl 10.11.12, 14:04
          Joannabarska - można rzec - pokazała twarz :-)
        • Gość: KL Re: Oslepliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 14:13
          @joannabarska
          nawet jeśli zrobić grube założenie że twoja opinia o Bramie Grodzkiej jest słuszna to i tak nic nie usprawiedliwia łamania prawa przez dziennikarzy stających w jej obronie.
        • Gość: anna Re: Oslepliscie? IP: *.lublin.mm.pl 10.11.12, 14:26
          faszyzm byl zjawiskiem w skali świata, podobnie grypa I co z tego? Sa przezz to OK?
    • antoni99 Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR 10.11.12, 14:28
      Ta partia Solidarność nie została jeszcze rozliczona ze swej działalności, czekamy niecierpliwie na tą chwilę>. Nabroili sporo, oj sporo czas zacząć ich rozliczać prze zejściem ze sceny politycznej !
    • maz9 Faszyzm wszedł w kolejny etap.Podobnie w Niemczech 10.11.12, 18:22
      Krystalizuje się siatka organizacji pseudo-patriotycznych,szykujących się do przejęcia władzy i wprowadzenia nowych porządków.
      Teraz udają troskę o dzieci nienarodzone,później będzie powtórka z obozów pracy i koncentracyjnych.Hitler miał podobne hasła w latach 20 i 30 ubiegłego wieku.
      Później pokazał prawdziwe oblicze.
      • Gość: kainelllort Re: Faszyzm wszedł w kolejny etap.Podobnie w Niem IP: *.opera-mini.net 10.11.12, 19:02
        lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,12018376,Kolejna__prowokacja__przeciwko_narodowcom_wyjasniona.html
        najpierw biorą pełną odpowiedzialność że to nie oni malowali,a potem okazuje się że Tomuś Kozyra to członek zarządu brygady lubelskiej ONR...jak ktoś tak bezczelnie kłamie to gdy twierdzi że Pietrasiewicz napada się sam od razu widać że to przyznanie się do winy...całą tą konferencją prasową i ONR i Solidarność strzelili sobie w stopy.Poczuli że sprawa niedługo wypłynie i...najlepszą obroną jest atak:).
        • Gość: essex Re: Faszyzm wszedł w kolejny etap.Podobnie w Niem IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.12, 19:11
          w sumie jest to nudne i przewidywalne,po prostu historia się powtarza po raz nie wiadomo który(bo i napadowi na Tekturę zaprzeczyli a potem okazało się że to oni)-czyli najpierw konferencja prasowa z zaprzeczeniem,a potem jak zwykle okaże się że to jednak oni...
          "prześladowani patrioci".
          • Gość: kainelllort Re: Faszyzm wszedł w kolejny etap.Podobnie w Niem IP: *.opera-mini.net 10.11.12, 19:27
            Przedostatnim razem Tomeczek natknął się na policjantów to pewnie teraz okaże się że nagrała go kamera jak rzuca cegłę albo nakleja plakat.
            • Gość: okularnik Antifa się obudziła :-) IP: *.centertel.pl 10.11.12, 20:46
              Ho, ho, lewactwo się obudziło i rzuciło do klawiatury :-))) Wszystko wiedzą, kto co jak i kiedy. Mołodcy!
              • Gość: essex Re: Antifa się obudziła :-) IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.12, 21:33
                ot,okularnik,nie zauważyłeś nawet w swej inteligencji żeś lewak,bo przecież faszyzm to narodowy socjalizm,socjalizm to lewactwo:))).spadaj do kozłówki złożyć kwiaty pod Bierutem.
                • Gość: leonss Re: Antifa się obudziła :-) IP: *.icpnet.pl 11.11.12, 12:17
                  Lepiej jeść margaryne Delme z chlebem niż żyć pod wpływowymi Rządami np sąsiada w białych rękawiczkach lub jednoski jeżdżce mercedesami łudząc się obłudą Panstwa Polskiego .Wielu rodaków szanuje patriotów a nie farbowanych lisów patrzacych tu i teraz kase a po nich spalona ziemia niestety jako człowiek żyjący ponad pół wieku widzę to wyrażnie .Wielu ludzi w Polsce jest bez pracy a co do tych pracują 70 procent jest wykorzystywanych na maxa
                  • Gość: gość2 Re: Antifa się obudziła :-) IP: *.play-internet.pl 11.11.12, 14:25
                    Reklamujesz "Margarynę Delmę" jekbyś był z Niemiec.
                    Twój Jacek Kurski nie wie co to margaryna i nie wciskaj kitu ludziom żeby zaciskali pasa skoro sam żyjesz w przepychu kosztem Polaków.
                  • empi Re: Antifa się obudziła :-) 12.11.12, 16:19
                    Z głodu padniesz, margaryna Delma jest produkowana przez Unilever Polska, czyli przez tych onych. Jedząc ją wzbogacasz ich. :)
                    pzdr.
    • Gość: leonss Re: Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR IP: *.icpnet.pl 10.11.12, 20:52
      Brawo Solidarność ja też wspieram ONR z wlkp .Pozdrawiam tych Polaków co zamiast w oczach EURO mają Patriotyzm i nie są przekupni za pare srebników
      • Gość: gość2 Re: Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR IP: *.play-internet.pl 10.11.12, 21:16
        Członkowie NSDAP nie brali pieniędzy.Zabijali dla przyjemności ludzi,którzy nie mieli spranych mózgów ideologią faszystowską.
    • Gość: zocha pan hahah dobre sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 22:08
      Chrystus był Zydem panie
      • joannabarska Dość pobłażania 10.11.12, 22:16
        Zdegalizowac wreszcie tych pogrobowcow faszyzmu!
    • andrzej.filipowicz Czyżby umknęła przyczyna poparcia ONR przez "S"? 10.11.12, 22:44
      Osobiście z "S" się rozstałem ponad 14 lat temu, bo uznałem, ze przestała widzieć kłopoty swoich członków i bezpartyjnego społeczeństwa.

Serce rośnie, że po tych ponad 14 latach ZR "S" zareagował natychmiast i w sposób stanowczy - na deptanie wolności i godności ludzkiej.

Może pani redaktor by odpowiadało zobaczenie nad swoim łóżkiem nad ranem 5 rosłych mężczyzn - mnie jako heteroseksualiscie nie koniecznie, a więc Tomasza z ONR doskonale rozumiem...

Może pani redaktor pasuje, by służby powołane do obrony i ochrony państwa próbowały chronić władzę i jej pomazańców - mnie jako apolitycznemu obywatelowi takie działania służb specjalnych nie odpowiadają, bo jest to sprawa dla komisariatu dzielnicowego...

Może pani redaktor nigdy nie doświadczyła przeszukania mieszkania, wizyty służb specjalnych w wielu miejscach zamieszkania rodziny - w tym również w miejscu swojej pracy - ja bym wolał, żeby te służby odwiedzaly skorumpowanych polityków i członków mafii(przepraszam, bo termin ten zarezerwowany jest dla kazdego kraju poza RP) ...

Może pani redaktor odpowiada, by służby specjalne działały na polityczne zlecenia - ja wolałbym, by prowadziły działania przeciwko politykom wykorzystujacych swoje stanowiska...

16 lat temu doświadczyłem niemal identycznych działań ze strony poprzedniczki ABW, która wtedy nazywała się SB -tak wtedy jak i dzisiaj była i jest to sprawa co najwyżej dla dzielnicowego, który niestety potrafi być niezależny od polityków.

Bez najmniejszego cienia wątpliwosci przyjmuję, że obywatele przeszukani przez ABW są ofiarami zakulisowych działań polityków, a pan Piterasiewicz stał się pretekstem, który również i pani redaktor wykorzystała - zapominając, że przeszukania miały miejsce tuż przed Świętem Niepodległości, który jest kolejny już rok całkowicie poza zaintreresowaniem TNN...
      • Gość: leonss Re: Czyżby umknęła przyczyna poparcia ONR przez " IP: *.icpnet.pl 10.11.12, 23:02
        Słuszna ocena pana andrzejafilipowicza a pani
        Małgorzacie życzę podobnej wizyty jaką ci panowie mieli może nie za Michnika za innego redaktorka
      • Gość: gość2 Re: Czyżby umknęła przyczyna poparcia ONR przez " IP: *.play-internet.pl 11.11.12, 00:19
        Widzę,że historii się nie uczyliśmy,albo wybiórczo.
        Jest teraz internet i można nadrobić zaległości.
        Lata 20 i 30 ubiegłego wieku.Początki faszyzmu.Hitler obiecywał obywatelom dużo więcej przywilejów niż ówcześni socjaliści i komuniści razem wzięci.Obietnice te nie mogły być zrealizowane,ale poparcie otrzymał.
        Dla nich niektóre grupy ludzi to byli podludzie i rozpoczęło sie ich tępienie i tworzenie obozów pracy a później obozów koncentracyjnych.
        Niemcy oddali władzę Hitlerowi bo byli słabym państwem.
        Ludzie nie mieli doświadczenia z faszyzmem i musieli przejść przez to.
        Polacy to bardzo odczuli i mam nadzieję,że przejawy fanatyzmu hitlerowskiego będą tępione w zarodku.
        • Gość: andrzej.filipowicz Sugerujesz delegalizację? IP: 89.167.0.* 11.11.12, 21:50
          Gość portalu: gość2 napisał(a):

> Widzę,że historii się nie uczyliśmy,albo wybiórczo.
          > Jest teraz internet i można nadrobić zaległości.
          > Lata 20 i 30 ubiegłego wieku.Początki faszyzmu.Hitler obiecywał obywatelom dużo
          > więcej przywilejów niż ówcześni socjaliści i komuniści razem wzięci.Obietnice
          > te nie mogły być zrealizowane,ale poparcie otrzymał.
          > Dla nich niektóre grupy ludzi to byli podludzie i rozpoczęło sie ich tępienie i
          > tworzenie obozów pracy a później obozów koncentracyjnych.
          > Niemcy oddali władzę Hitlerowi bo byli słabym państwem.
          > Ludzie nie mieli doświadczenia z faszyzmem i musieli przejść przez to.
          > Polacy to bardzo odczuli i mam nadzieję,że przejawy fanatyzmu hitlerowskiego bę
          > dą tępione w zarodku.

Sugerujesz delegalizację prokuratury, która użyła służb specjalnych do działań wykraczających poza zakres ich kompetencji?

Przy tym rządzie to nie przejdzie, a przy innych wszak takiej potrzeby by nie było - pomijając rządy pod zwierzchnictwem prezydenta L. Wałęsy i "szafy Lesiaka"...
      • Gość: kainelllort Pożyteczni idioci IP: *.opera-mini.net 11.11.12, 11:29
        tacy jak filipowicz to gatunek nieśmiertelny:)
        • Gość: andrzej.filipowicz Dziękuję za komplement IP: 89.167.0.* 11.11.12, 21:55
          Gość portalu: kainelllort napisał(a):

> tacy jak filipowicz to gatunek nieśmiertelny:)

Zawsze milsze to niż w historii rodu się zdarzało w postaci: zaplutych karłów reakcji, pełzającej kontrewolucji, że o moherach i oszołomach nie wspomnę.

Raz jeszcze dziękuję za komplement, bo pomimo, że tylko zwykłym człowiekiem jestem - przodkowie dali przykład jak byc, a nie tylko miec!
    • Gość: Gość Re: Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR IP: *.lublin.mm.pl 11.11.12, 12:53
      Nie od dziś wiadomo jakie środowiska wspiera Wyborcza. Nie jestem narodowościowcem, nie jestem w żadnej antifie, ale nie podoba mi się to, że krzywe spojrzenie w kierunku Żyda ma być od razu nagłaśniane (między innymi przez Wyborczą) i szybko "sądzone".

A jeśli jakiś Żyd stosuje antypolonizm to jest cisza. Obudźcie się. To nie jest Izrael i mam nadzieję, że młodzi ludzie długo będą pamiętać ile to osób tego pochodzenia było we władzach PRL i wymordowało ludzi. Im się świeczki nie pali.
      • Gość: gość2 Re: Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR IP: *.play-internet.pl 11.11.12, 14:30
        Najeżdżasz na Żydów,ale udajesz,że nie ma w Polsce pasigrzuchów w czerni.
        Pasibrzuchy popierają ONR aby odwrócić uwagę od faktu,że wysysają kasę z polskiej gospodarki.
    • Gość: bosman bękarty po "Solidarnośći" wreszcie pokazali... IP: *.centertel.pl 11.11.12, 17:09
      swoje prawdziwe oblicze. Banda nazioli zaczyna jak hitlerowcy a oni na ich dupach chcą wrócić do koryta razem z pisdzielską bandą.
      Ten tego szyi, krótkopalcy, z czółkiem myślą nie skażonym, w czerwonym sweterku człowieczek zająłby się tymi z których składek żyje a nie "robił politykę". Żałosny człowieczek podpierający się gó...arzami dla których pojęcia "patriotyzm", "naród", Polska to tylko słowa wytrychy służące do legitymizowania plugawych, szczeniackich ale już bandyckich wybryków. Zaczyna się od cegły w okno, kończy "kryształową nocą". Bełkot (niedo)rzecznika "s" dobitnie świadczy o ich, tzw, związkowców, politycznych a nie związkowych celach i motywach.
      Bełkot pisdzielcow - ten powyżej, też świadczy o bezradności i bezsilności kaczej jaczejki. Zrobią wszystko legalnie czy nie, by dorwać się do koryta. Na szczęście społeczeństwo ma oczy, uszy i rozum. Tak więc pisdzielce plujcie, rzygajcie, aż do wyplucia płuc. Gówno wam to da.
      PS: debile typu leonss, ameba i inne sawy - was w ogóle nikt nie bierze pod uwagę, bo gdyby tak, to konieczne było by zamknięcie was a zakładzie psychiatrycznym ale szkoda na was pieniędzy.
      • Gość: leonss Re: bękarty po "Solidarnośći" wreszcie pokazali.. IP: *.icpnet.pl 11.11.12, 22:47
        internauto --
        • jola.iza1 Re: bękarty po "Solidarnośći" wreszcie pokazali.. 11.11.12, 23:09
          leonss napisał(a):
          > internauto --
        • Gość: bosman leonssiu - aleś się "rozbulgotał"... IP: *.centertel.pl 12.11.12, 16:00
          bublu genetyczny :-) Uwielbiam doprowadzać do bulgotek takich cieniasów jak ty:-)
    • Gość: :) Re: Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR IP: 83.238.201.* 11.11.12, 22:56
      img41.imageshack.us/img41/5039/77207798.jpg
      • kainel.kemezrp najdziwniejsze że Tektura prowadzi taka bazę danyc 12.11.12, 16:49
        podobno nie wolno
        no ale wiadomo Pietrasiewiczowi komuchowi wolno wszystko
        ...
        jest jak za komuny...
      • Gość: leonss Re: Skandal w Solidarności - związek wspomógł ONR IP: *.icpnet.pl 12.11.12, 16:56
        Siedze sobie przy kompie .i myśle partia PO to jest Solidarna Polska [w innym wydaniu 30 tys członków -tam aby utrzymać się przy władzy niektórzy upodli by polowe rodziny ,byle być przy korycie fiansowym i decyzyjnym szcególnie oskubania kasy z Polski na ich miasta czy region ,tego 250 -300 osób jest przy korycie finansowym a SOlidarność jako zwiazek staje w OBRONIE słabszego -jakim jest pracownik czy mody człowiek ,który jest oczeniany nie zawsze z prawdą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka