Dodaj do ulubionych

PiS wieszczy katastrofę. Wciągnie nas w nią ratusz

16.11.12, 13:15
Tak, jestem pisowcem zdradzanym codziennie o świcie, ale to co wyprawia radny tułajew woła o pomstę do nieba. Dzięki wybitnie ANTYINWESTYCYJNEJ polityce Pruszkowskiego dzisiaj nie rywalizujemy z wrocławiem, łodzią czy katowicami a z rzeszowem i białymstokiem. Prezydent Żuk wreszcie obrał właściwy kierunek - jeżeli nie inwestować teraz, gdy jest ogromna kasa z unii to kiedy się pytam?? Jak tych pieniędzy będzie znacznie mniej?? Miasta jak Kraków, Wrocław czy Warszawa powszechnie uznawane za świetnie rozwijające się mają znacznie wyższe zadłużenie, a ich włodarze są chwaleni przez mieszkańców. Nie dajmy się zwieść tej (...) Tułajewowi, który krytykuje każdą propozycję na rozwój miasta, a sam nie jest w stanie przedstawić niczego konkretnego
Obserwuj wątek
    • marzof10 PiS wieszczy katastrofę. Wciągnie nas w nią ratusz 16.11.12, 13:26
      O! Dał głos dawno niesłyszany radny Tułajew, geniusz intelektu, troszczący sie jedynie o dobro miasta. Od razu weekend bedzie bardziej pogodny i słoneczny!! Ten to by budżet skroił, a biedak nie może.....
      Wspominanie prezydenta Pruszkowskiego jest kpiną z mieszkańców. Te osiem zmarnowanych lat rozpoczęło dołowanie za Podkarpaciem i Podlasiem. Białystok i Rzeszów rozwinęły się, a prezydent podróżował.
      • Gość: dix Re: PiS wieszczy katastrofę. Wciągnie nas w nią r IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 13:34
        A jakim cudem Pruszkowskiemu udało się nastukać aż 200mln długu w tamtych czasach, jak on przecież NIC NIE BUDOWAŁ. Należy to podkreślać na każdym kroku, gdy PiS chce zafałszować historię. PRUSZKOWSKI (z drobnymi wyjątkami) NIC NIE BUDOWAŁ W LUBLINIE.
        • ad2009 Re: PiS wieszczy katastrofę. Wciągnie nas w nią r 16.11.12, 18:07
          Bo tak i było. W każdym listopadzie za "rządow" turysty Pruszkowskiego pojawiala sie masa pieniędzy z inwestycji przesuwanych w nagłym trybie na remonty z realizacją do końca roku...
        • Gość: andrzej.filipowicz Nieprawda IP: 89.167.0.* 16.11.12, 19:37
          Gość portalu: dix napisał(a):

> A jakim cudem Pruszkowskiemu udało się nastukać aż 200mln długu w tamtych czasa
          > ch, jak on przecież NIC NIE BUDOWAŁ. Należy to podkreślać na każdym kroku, gdy
          > PiS chce zafałszować historię. PRUSZKOWSKI (z drobnymi wyjątkami) NIC NIE BUDOW
          > AŁ W LUBLINIE.

Pan A. Pruszkowski nie był moim prezydentem ale to nie oznacza, że mam być ślepy na fakty, które jednoznacznie pokazuję, że Lublin po pierwsze miał jedną z największych dynamik rozwoju, a po drugie miał największą w całym kraju dynamikę projektów współfinansowanych z UE.

Patrząc z perspektywy czasu, to "poległ", bo albo miał skrupuły albo nie miał szans mieć takiej propagandy sukcesu.

Widzę, co teraz jest robione i porównując to z okresem minionym mogę z pełną odpowiedzialnością napisać, że nigdy od 1990 roku nie było takiego marnotrawstwa publicznych środków i totalnego braku kontroli decyzji administracyjnych.

To są fakty, a nie mity - przez spolegliwe media głoszone od rana do wieczora.
          • Gość: bosman paradygmaty filipku :-) IP: *.centertel.pl 16.11.12, 23:00
            i socjotechnika. Prokrastynacja pana P. była niezmierna, nieprawdaż? Opinie o panu P. nie pasują ci do linii "jedynie słusznej partii" dlatego pieprzysz. Jak zwykle.
          • Gość: dix filipek IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 23:29
            "Lublin po pierwsze miał jedną z największych dynamik rozwoju"

Filipek, ty już odjechałeś tak daleko, że zatraciłeś kontakt z rzeczywistością. Za czasów Pruszona Lublin cofał się w rozwoju z 3-cią prędkością kosmiczną. To był czas marazmu, wsamrasizmu i prowincjonalizmu. Czarna rozpacz, zastój i beznadzieja. Mam nadzieję, że takie czasy nigdy więcej nie wrócą. Dobrze, że jesteś chłopie, bo przypominasz nam, jak NIE POWINNO BYĆ.
      • Gość: andrzej.filipowicz Zamknij szyfladki i sięgnij do danych GUS IP: 89.167.0.* 16.11.12, 19:26
        marzof10 napisała:

> O! Dał głos dawno niesłyszany radny Tułajew, geniusz intelektu, troszczący sie
        > jedynie o dobro miasta. Od razu weekend bedzie bardziej pogodny i słoneczny!!
        > Ten to by budżet skroił, a biedak nie może.....
        > Wspominanie prezydenta Pruszkowskiego jest kpiną z mieszkańców. Te osiem zmarno
        > wanych lat rozpoczęło dołowanie za Podkarpaciem i Podlasiem. Białystok i Rzeszó
        > w rozwinęły się, a prezydent podróżował.

Oprzyj się na faktach, a nie propagandzie i socjotechnice.
        Tak jeden jak i drugi prezydent nie jest z mojej bajki, na żadnego z nich nie głosowałem i może stąd łatwiej mi odłożyć na bok sympatie i antypatie oraz spojrzeć na całość obiektywnie.

Takiej ilości środków zewnętrznych(UE) nie mieliśmy nigdy wcześniej...
        Takiej ilości nieprawidłowości w korzystaniu z dziesiątek milionów dotacji celowych nie było nigdy wcześniej...
        Takiego bałaganu organizacyjnego nie było nigdy wcześniej...
        Takiej niegospodarności nie było nigdy wcześniej...
        Takiego poziomu zadłużenia nie było nigdy wcześniej.
        Takiej propagandy sukcesów również nie było nigdy wcześniej...

Ten ostatni punkt może w jakiejś mierze tłumaczyć Twoje szufladkowanie, tyle, że szuflada czy zamknięta czy otwarta nie zmieni faktów, a faktem jest, że od 2001 roku mamy % najniższe PKB w stosunku do średniej krajowej...
        • Gość: marzof10 Re: Zamknij szyfladki i sięgnij do danych GUS IP: *.lublin.mm.pl 16.11.12, 19:56
          Tak jest wszyscy, oprócz Ciebie, są głupi, ślepi i bezrozumni. Spuśc trochę powietrza ze swojego ego, bo czeka Cię zawał. Trochę logiki, a nie zacietrzewienia, Jeśli nigdy nie było takich pieniędzy do wykorzystania, to musi być zadłużenie własne, także błędów i bałaganu musi być więcej. Ci którzy się tym zajmują też się uczą... To Twoi, moi i wszystkich współmieszkańcy i nie sądzę, że robią to to z szczególnej głupoty, olewactwa i niekompetencji.
          A poza tym otwieram oczy i widzę jak zmieniło się moje, i nie tylko moje, miejsce pracy, standardy pracy i fakt, że bez wstydu można się pokazać światu. Za parę lat będą efekty w paru dziezinach...

• Gość: andrzej.filipowicz I stąd takie epitety? IP: 89.167.0.* 16.11.12, 20:21
            Gość portalu: marzof10 napisał(a):

> Tak jest wszyscy, oprócz Ciebie, są głupi, ślepi i bezrozumni. Spuśc trochę pow
            > ietrza ze swojego ego, bo czeka Cię zawał. Trochę logiki, a nie zacietrzewienia
            > , Jeśli nigdy nie było takich pieniędzy do wykorzystania, to musi być zadłużeni
            > e własne, także błędów i bałaganu musi być więcej.

Nie wkładaj w mój tekst to czego nie pisałem.
            Za bałagan niech odpowiadają ci co go powodują, bo niby z jakiej racji ja mam płacić za ich błędy i niekompetencję?

> Ci którzy się tym zajmują te
            > ż się uczą... To Twoi, moi i wszystkich współmieszkańcy i nie sądzę, że robią t
            > o to z szczególnej głupoty, olewactwa i niekompetencji.

Ja też nie wiem i w sumie mnie to nie interesuje, bo jak są niekompetentni, to niech do pośredniaka szorują i ustąpią miejsca tym, którzy są nie tylko kompetentni ale i odpowiedzialni.

Może pora najwyższa konkursy wprowadzić, a nie po linii partyjnej czy też rodzinnej zatrudniać?

> A poza tym otwieram oczy i widzę jak zmieniło się moje, i nie tylko moje, miejs
            > ce pracy, standardy pracy i fakt, że bez wstydu można się pokazać światu. Za pa
            > rę lat będą efekty w paru dziezinach...

Może miejsca pracy mamy inne, warunki dojazdu i parkowania oraz w innych światach bywamy, bo ja nigdy się tak nie wstydziłem za miasto swojego zamieszkanie odkąd "naszymi" przedstawicielami są osoby takie jak prezydent K. Żuk, który ponad wszystko upodobał sobie propagandę, propagandę sukcesu i pogardę dla czynników obywatelskich.

Pokaż mi inne miasto na świecie gdzie hurtowo wydaje się nieważne decyzje administracyjne, łamie wcześniej przyjęte zasady, czy też gdzie z publicznych środków finansuje się prywatne kaprysy, że o wyprowadzaniu publicznych środków w niejasne interesy nie wspomnę?

Masz prawo akceptować bądź nie to co się w przestrzeni publicznej dzieje ale nie masz najmniejszego prawa przypisywać słów i określeń, których inni nie użyli. Racz przyjąć, że nie jesteśmy w miejscu Twojej pracy, a w przestrzeni publicznej...
            • Gość: marzof10 Re: I stąd takie epitety? IP: *.lublin.mm.pl 16.11.12, 21:26
              Na razie to ty ludziom wymyślasz od nieuków, pracującym tylko przez nepotyzm, prezydent to samo zło, który łamie wszystkie zasady. Jeśli łamie to do sądu, ja akurat nie depczę po urzędach i mnie nic nie złamał, więc mam prawo nie wnikać w niuanse pojedynczych umów z setek zawieranych w mieście. Rozumiem, że Ty natychmiast znajdziesz tych co nie pomylą się i nie popełnią błędów, bo będą z konkursu...sami kompetentni?? Gratuluję!
              Uważasz się za kompetentnego na zasadzie wiedzy i potencjału umysłu, innym natomiast zarzucasz co najmniej bezmyślność, jeśli nie głupotę, w łykaniu propagandy sukcesu. Bo inni nie kierują się intelektem, tylko jak te głupiuśkie gęsi..
              Cytuję: Masz prawo akceptować bądź nie to co się w przestrzeni publicznej dzieje ale ni
              > e masz najmniejszego prawa przypisywać słów i określeń, których inni nie użyli". Czyli których, konkretnie ??? Bo coś Ci się chyba myli i jesteś mocno impregnowany na każdą opinię inną od Twojej.
    • Gość: bosman "ekspert ekonom" Tułajew - hahahahahahahahaha!!! IP: *.centertel.pl 16.11.12, 13:38
      zajady mi popękały!
      Żałosny, niedowartościowany, trzydziestoletni człowieczek, który nigdy nie skalał się pracą, powołujący się na tajemniczych ekspertów, realizujący bezwzględnie politykę Judzisława Kłamczyńskiego by niszczyć wszystko za wszelką cenę. Człowieczek pozujący na lokalnego kacyka, w istocie człowieczek bez znaczenia, robiący wyłącznie smród. Bleeeeeeeeee.....(zapożyczone)
      • Gość: Stopszkodnikom Re: "ekspert ekonom" Tułajew - hahahahahahahahaha IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 15:06
        Ten radny to szkodnik. Staje okoniem na każdy nie swój pomysł, nie proponując w zamian nic sensownego.Byle być w kontrze,byle mieć inne zdanie (interes miasta i mieszkańców w ogóle się tu nie liczy). Za Pruszkowskiego Lublin był stolicą marazmu, miastem jak on to sam określił "wsamraśnym". Powtarzał tylko w kółko "nie da się" "nie ma pieniędzy" "to nie moja wina".
        "za kilka lat to możliwe, że...."
        Prezydent niedasie Pruszkowski...
        Ja nie chce powrotu takiej władzy, która na wszystkie problemy rozkłada ręce- Lublin za długo taką władzę niestety miał.

Bez inwestycji, bez postępu nie ma przyszłości.

Obecnie w Lublinie i okolicach realizowane są (lub sa na ukończeniu) inwestycje za kilka miliardów złotych (S17,obwodnica,lotnisko, wkrótce Felicity,Tarasy Zamkowe, długo wyczekiwana IKEA, biurowce/apartamentowce Centrum Zana i TBV, kamienica Interbudu przy Racławickich, CSK i wiele innych).

Lublin ma szansę szybko odrobić dystans dzielący go od większych i bogatszych polskich miast

Każdy inwestor lokujący w Lublinie pieniądze to znak dla kolejnych - że tu się da,że tu można,że tu potrzeba,że tu ludziom się chce.

Bez inwestycji w infrastrukturę nie ma innych inwestycji.

Przypomnijcie sobie jak kilka lat temu wyglądała aleja Spółdzielczości Pracy - z jedną dziurawą jezdnią,nieoświetlona z błotem zamiast chodników. Po przebudowie do dwóch jezdni, zrobieniu chodników i oświetlenia ulica zmieniła się w szybkim tempie: Olimp się ucywilizował,działkę wykupiła IKEA a jak ona postawi sklep to w okolicy możemy liczyć na kolejne inwestycje.

I nie mówcie mi,że np. taka IKEA to nie jest ważną inwestycją dla Lublina.
        Bydgoszcz,Szczecin i Rzeszów nie będą miały takiej jeszcze przez długie lata, bo IKEA postawiła na Lublin (widzą tu większy potencjał).

To samo z Mełgiewską/Metalurgiczną. Jeszcze niedawno to była ulica jak z 3ciego świata. Po decyzji i przeznaczeniu środków na rozbudowę od razu pojawił się Praktiker, Castorama,Raaben zaczął rozbudowywać swoje magazyny, Ruch postawił swoje centrum dystrybucyjne, kolejna firma zapowiedziała budowę dużego Outletu w tym rejonie. I myślę,że to nie są ostatnie inwestycje w tym rejonie, zwłaszcza,że jest to droga która będzie prowadziła do lotniska w Świdniku i obwodnicy Lublina.

Tak samo będzie z ulicą Do Dysa i Zelwerowicza, które uwolnią kolejne tereny pod inwestycje i ułatwia ludziom komunikacje po mieście.

Lublina nie stać na to żeby stać w miejscu. Inni nie będą się na nas oglądać, musimy z nimi rywalizować na każdym polu.
        • Gość: andrzej.filipowicz A piszący kim jest? IP: 89.167.0.* 16.11.12, 19:49
          Gość portalu: Stopszkodnikom napisał(a):

.......................

Podpiszesz się jeszcze raz z imienia i nazwiska pod wyssanymi z palca argumentami?

Nie moja rolą jest "inwestorów" punktować, ale są tu w Lublinie tacy, którzy na piedestale byli i są stawiani, a w tym samym czasie tu gdzie wcześniej zgody na inwestycje dostali komornicy w asyście policji odbierają pieniądze należne tym, którzy na ich rzecz czynności gospodarcze wykonywali...

Napiszesz albo wkleisz to co wcześniej i podpiszesz się własnym imieniem i nazwiskiem?
      • Gość: andrzej.filipowicz Potrafisz coś poza epitetami? IP: 89.167.0.* 16.11.12, 19:43
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> zajady mi popękały!
        > Żałosny, niedowartościowany, trzydziestoletni człowieczek, który nigdy nie skal
        > ał się pracą, powołujący się na tajemniczych ekspertów, realizujący bezwzględni
        > e politykę Judzisława Kłamczyńskiego by niszczyć wszystko za wszelką cenę. Czło
        > wieczek pozujący na lokalnego kacyka, w istocie człowieczek bez znaczenia, robi
        > ący wyłącznie smród. Bleeeeeeeeee.....(zapożyczone)

Gdybyś chociaż jedną interpelację rzeczonego radnego przeczytał, to ten post sam z siebie by z przestrzeni publicznej znikł, bo epitety każdy potrafiłby uskuteczniać - każdy o Twoim poziomie społecznej wrażliwości i odpowiedzialności.

Nawet gdybym miał dokładnie takie zdanie jak Ty o prezydencie K. Żuku, to z szacunku do czytelników i osoby ludzkiej, którą każdy z nas jest w życiu bym takiego tekstu nie popełnił, który jest szczytem braku taktu, kultury i znajomości przedmiotu rzeczy.
        • Gość: bosman w przeciwieństwie do ciebie... IP: *.centertel.pl 16.11.12, 23:07
          nie silę się na pseudo naukowy i pseudo inteligencki bełkot. Mówię wprost to co myślę a tobie ch... do tego. Pouczaj swego kurdupla przemądrzały dupku. Zawsze będziesz bełkocząc pluł starając się, nieudolnie zresztą, stwarzać pozory grzeczności i kultury. Jednym słowem - wal się.
          • Gość: dix Re: w przeciwieństwie do ciebie... IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 23:34
            Możemy się bosman różnić w wielu kwestiach, ale w przypadku "filipka" - mów mi bracie :)
      • Gość: paula Batman Sylwester IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.12, 09:26
        mój drugi ulubiony polityk lubelski właśnie się znowu reaktywował. Do boju Polsko , rozwalmy, zniszczmy wszystko....a co potem panie Sylwestrze ?? dno i pięć metrów mułu. Lublin ma się rozwijać i kwitnąć a nie pikować w dół..... rozumiesz to wogóle baranku boży. Amen. Pozdrawiam.
    • politiko1976 Lemingi wrzeszczą 16.11.12, 14:30
      nie zastanawiając się kto będzie spłacał długi ale dzielny premier Tusk też tak robi Żuk idzie śladem swojego przewodniczącego!!!
      • Gość: Stopszkodnikom Re: Lemingi wrzeszczą IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 15:10
        A kto spłaci długi, które wynikną z zaniechania?
        Jedziesz na wstecznym kolego.
      • marekserdeczny Re: Lemingi wrzeszczą 16.11.12, 15:27
        "Za Pruszkowskiego Lublin był stolicą marazmu, miastem jak on to sam określił "wsamraśnym". Powtarzał tylko w kółko "nie da się" "nie ma pieniędzy" "to nie moja wina".
        "za kilka lat to możliwe, że...."
        Prezydent niedasie Pruszkowski...
        Ja nie chce powrotu takiej władzy, która na wszystkie problemy rozkłada ręce- Lublin za długo taką władzę niestety miał.

Bez inwestycji, bez postępu nie ma przyszłości.

Przypomnijcie sobie jak kilka lat temu wyglądała aleja Spółdzielczości Pracy - z jedną dziurawą jezdnią,nieoświetlona z błotem zamiast chodników. Po przebudowie do dwóch jezdni, zrobieniu chodników i oświetlenia ulica zmieniła się w szybkim tempie: Olimp się ucywilizował,działkę wykupiła IKEA a jak ona postawi sklep to w okolicy możemy liczyć na kolejne inwestycje. "

Oj, ale palnąłeś. Z pamięcią coś nie tak. Otóż; Aleję Spółdzielczości Pracy zrobił Pruszkowski za kasę zdobytą z Unii. Tunele wokół i sam wiadukt Poniatowskiego zrobił Pruszkowski. Wiadukt Pruszkowskiego (ten między Tatarami a Kaliną obok Grafa) zrobił Pruszkowski. Wrotkowską zrobił Pruszkowski. Pagi też. Za remonty, jako zbyt liczne (bo utrudniało to ruch) stale krytykowały go przekaziory. Kładki nad jezdniami na LSMie i na Czechowie zrobił Pruszkowski. Mogę tak długo... Za Pruszkowskiego powstało Centrum Zana, Olimp (drogi dojazdowe zrobił Pruszkowski), Plaza, oba Obi itd. Rozpoczęto pracę nad lotniskiem. Powstała Strefa Aktywizacji Gospodarczej Lublin- Zadębie (na miejscu d. FSC) gdzie powstało masę miejsc pracy (na pewno kilka razy więcej niż w Strefie Żuka na Felinie). Lublin miał 3 miejsce pod względem pozyskanych środków europejskich wśród miast metropolitalnych. Pruszkowski zrobił za nie m.in. Stare Miasto i ulice Śródmieścia. Iluminował obiekty zabytkowe. Od jego czasów właściwie te remonty stanęły. Ranking samorządów Rzeczypospolitej sytuował Lublin Pruszkowskiego na 7 miejscu (dziś jest dalej niż na 30) w Polsce. W Lublinie organizowane były liczne imprezy międzynarodowe o dużym znaczeniu. Lublin uzyskał Złote Gwiazdy Parnerstwa i liczne inne odznaczenia międzynarodowe (część z nich odbierał za Pruszkowskiego już Wasilewski).
        A że jeździł za granicę ? Jak go wybierali na ważne stanowiska europejskie to jeździł. Ale jeździł jako Prezydent Lublina. O "Lublin days in New York" pisały prawie wszystkie gazety nowojorskie. A dziś ? Wiocha i PSL w ratuszu. Ot, co...
        • Gość: Stopszkodnikom Re: Lemingi wrzeszczą IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 15:55
          No no i te wszystkie "inwestycje" zajęły Pruszkowskiemu 2 kadencje ( 8 lat!) Obecny prezydent rządzi miastem 2 lata (słownie: dwa lata).

Plaze otwarto za Wasilewskiego.

Co zrobił Pruszkowski dla lotniska w Świdniku poza tym ,że proponował zrobić je na obecnym trawiastym pasie skąd mogłyby startować tylko awionetki??

Co powstało na Zadębiu poza wycięciem w pień hali po odlewni? Proszę o jakieś lkinki do prawie wszystkich gazet nowojorskich które pisały o Pruszkowskim hahaha.

No ile z tych "odznaczeń międzynarodowych" dla Pruszka przełożyło się na chociaż jedno miejsce pracy w Lublinie (no poza miejscem "pracy" dla Pruszkowskiego)?

No i pamiętajmy,że nie bez powodu ten wspaniały władca z Michowa nie dostał akceptacji od ludu na trzecią kadencję ( a właściwie to drugą, bo wcześniej Prezydenta miasta wybierała Rada Miasta).
        • Gość: marzof10 Re: Lemingi wrzeszczą IP: *.lublin.mm.pl 16.11.12, 16:03
          Jak na osiem lat, to rzeczywiście...iluminacja była. Nie wymieniłeś jeszcze Szopki Bożonarozeniowej pod Ratuszem.
          > ... Za Pruszkowskiego powstało Centrum Zana, Olimp (drogi dojazdowe zrobił Prus
          > zkowski), Plaza, oba Obi itd,
          Centrum Zana, ten barak? Przebiegnij się po Zana i zobacz co tam jest teraz. Olimpek i Obik raczej...
          Piszesz dalej:Kładki nad jezdniami na LSMie i na Czechowie zrobił Pruszkowski. Mogę tak długo..."
          To wymieniaj długo, bo na razie to sofistyka! Kładki nad jezdniami - ile ich było, bo na LSM-ie jakoś trudno zobaczyć gęstwinę kładek.
          Zresztą np. przy wąwozie na Czubach, ścieżkach rowerowych, wspomnianej Zana - wymiękają.
          "Pruszkowski zrobił za nie m.in. Stare Miasto i ulice Śródmieścia"... Taaa zwłaszcza deptak?
          Ale jak się pisze: W Lublinie organizowane były liczne imprez
          > y międzynarodowe o dużym znaczeniu" to po prostu trąci wypracowaniem na 22-lipca.
          Wśród tych osiągnięć Pruszkowskiego zapomniałeś wymienić kilka tak kiczowatych pomników, że zęby bolą.
          Taaak.. był celebrytą to prawda, teraz też buduje oszałamiającą liczbę mieskań..
          Wiocha w Ratuszu? Gdzie w Wydziale Oświaty UM?
      • Gość: as Re: Lemingi wrzeszczą do politiko 1976 IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 16:39
        Ty prymitywie odczep się od tych sympatycznych zwierzątek - lemingów. Nie znasz innych określeń - tylko leming, tak powtarzasz ty zas.any śmieciu!!
    • harbour5 PiS zawsze wieszczy. 16.11.12, 15:31
      A co mnie obchodzi kto jest z której partii.
      Radny ma dbać o rozwój lubelszczyzny.
      Partyjniakiem może być po południu.
      • Gość: lu Re: PiS zawsze wieszczy. IP: *.static.vip-net.pl 16.11.12, 16:37
        Szkoda słów na tych krzykaczy. Ten opalony latino z PiS przypomina mi Stana Tymińskiego; który powoływał się na dokumenty ze swojej teczki. Nasz dzielny i zacny młodzieniec ma ekspertyzy brawo. Chłopakom zaimponujesz //
        • Gość: marek Re: PiS zawsze wieszczy. IP: *.ennet.pl 16.11.12, 18:19
          a ja zgadzam sie z radnym Sylwestrem...wole mieszkać w miescie niezadłuzonym , niewazne ze taki rzeszow, bialystok czy radom nas wyprzedzi. liczy sie rozwoj duchowy a nie kolejne drogi lotniska, fabryki, centra handlowe... narobią dlugow a pozniej beda wyprzedawac mienie nasze wspolne, podwyzszac wode, smieci, bilety...czas odsunąc zydo-komune od koryta!!!
          • Gość: marzof10 Re: PiS zawsze wieszczy. IP: *.lublin.mm.pl 16.11.12, 18:50
            Jeśli sobie nie robisz jaj, bo trudno uwierzyć, że tak myślisz.....To idź się pomódl o zdrowie..
    • ajatuse dzięki pisowi nie ma wiaduktu Solid. - Sikorskiego 16.11.12, 19:05
      wartości dziesiątek milionów. Cicho więc pisiorki, cicho - będziemy przy wyborach o was pamiętać
      • Gość: andrzej.filipowicz Półprawda IP: 89.167.0.* 16.11.12, 20:01
        ajatuse napisał:

> wartości dziesiątek milionów. Cicho więc pisiorki, cicho - będziemy przy wybor
        > ach o was pamiętać

Półprawda!
        Obserwuję sprawę "Górek Czechowskich" od lat 70 ubiegłego wieku, bo najpierw je zabudowywałem, a później tam zamieszkałem.

Nikt tak jak prezydent K. Żuk nie deklarował i nie obiecywał, że sprawa przebudowy skrzyżowania zostanie przez "inwestora:" sfinansowana".
        Później publicznie deklarował, że miasto samo tę inwestycję zrealizuje...

Prawda jest taka, że radni pomni przeszłości zażądali od "inwestora" gwarancji finansowych, a ten pod byle pretekstem się wycofał.

Mam ci przypomnieć jak prezydent PO podjął decyzję o pokryciu przez miasto kosztów wiaduktu, które miał zgodnie z umową inwestor sfinansować?

Ps. Za pomysły typu stadion w terenach zalewowych można było już dawno kilka takich przebudów zrealizować...
        • Gość: lu Re: Półprawda a nawet ćwierćprawda IP: *.static.vip-net.pl 16.11.12, 22:39
          Kolega serwuje ćwierć prawdy. I to w bardzo prosty sposób (relatywizuje prawdę, odrzucając analizę zmiennych).
        • Gość: lu Re: Półprawda a nawet ćwierćprawda IP: *.static.vip-net.pl 16.11.12, 22:46
          Jeszcze jedna sprawa. Jest mi wszystko jedno kto wybuduje drogę po której będę jeździł. Ważne jest czy znajdzie się ktoś, kto wreszcie przypilnuje tej inwestycji. KROPKA.
    • Gość: Bu Re: PiS wieszczy katastrofę. Wciągnie nas w nią r IP: *.adampolnet.com 16.11.12, 20:19
      Bardzo merytoryczną dyskusję prowadzicie panowie, trochę się zgadzam i trochę nie zgadzam z każdym z was. Ma jednak pytanie do redakcji torchę OT: CZY KTOŚ W KOŃCU ZMIENI TYTUŁ?!!!

Zajrzyjcie do słownika. Trochę wstyd pisać w gazecie z błędami.
    • kainel.kemezrp bedzie dobrze bo lublinian stać na podwyżki 16.11.12, 22:52
      i pensje dla kolejnych nepotów w miejskich spółkach
      zapłacą i w tyłek jeszcze ucałują
      ot co
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka