moj_lublin 20.03.13, 13:39 Bardzo dobrze! Jestem za postawieniem pomnika upamiętniającego to tragiczne wydarzenie. To dobry sposób, abyśmy pamiętali o tym co spotkało Polskę i oddali hołd ofiarom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiejska baba Re: Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 13:56 jestem przeciwko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
osa102 jestem przeciwko 20.03.13, 13:58 znowu jakis ,,badziew,, powstanie czy miasto nie ma noc co wydać kasy? to niech zmniejszy podatek od nnieruchomości, albo odda te kasę na schronisko dla psow Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek To w końcu "ofiary" czy "polegli"... 20.03.13, 14:09 ...nie, żebym się czepiał, ale "polec" to według słownika "zostać zabitym, stracić życie w walce". Skoro sami (za)radni-inicjatorzy używają słowa "polec" i jednocześnie twierdzą, że projekt jest apolityczny, to mam taką "apolityczność i niezależność" głęboko w dupie. Co do pomnika zaś - dopóki nie zechcą postawić jakiejś potwornej maszkary, tylko coś tak formą jak i treścią właściwego tak miejscu ustawienia jak i grozie samej katastrofy pod Smoleńskiem - niech sobie stawiają. Tylko niech zawiążą sobie w tym celu jakiś społeczny komitet budowy pomnika i sami zbiorą na ten cel środki - cyckać miasta, przez które znów trudno przejechać, bo dziury takie, że w co drugiej koło można zostawić, nie powinni. Jak pójdą tą drogą, to nawet im się do kwesty zobowiązuje dorzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.13, 14:18 Następny poroniony pomysł! pomnikomania i dewotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Panie Kowalczyk - Pan kpisz czy o drogę pytasz? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 14:27 "miasto zgody, tolerancji" - jawna kpina. Nic tak Polaków dzisiaj nie dzieli jak ta katastrofa a ten wymyślił "wzorzec pojednania". Gó... prawda. Włazicie kato-zgrai w dupsko bez mydła. Liczycie na reelekcję? - to się przeliczycie. Tablica na kapucynach to mało??? A za czyje pieniądze te "statuja"? Robicie ściepę? Kolesie znów zarobią? Bezczelna zgraja! Nie macie prawa marnotrawić społecznych pieniędzy!!! VETO, po trzykroć VETO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ad2009 Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Zob... 20.03.13, 15:13 Panowie radni - modlcie się (to potraficie najlepiej!) o zdrowie - bo na rozum za poźno... Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan Miasto smutnych pomników :'( 20.03.13, 15:28 Pomnik - tylko jako inicjatywa prywatna. Ani grosza z publicznych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman jestem gotów dać "działkę"... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 15:44 na pomnik Urzędniczej Klasy Próżniaczej. Wystarczy za wszystkie. A nazwał bym go: ku czci wszystkich debilnych decyzji - przeszłych, w trakcie, przyszłych. Odpowiedz Link Zgłoś
lub1956 Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Zob... 20.03.13, 15:50 Zawsze uwazalem ze stawianie pomnikow powinno byc za wklad w budowe czegos wielkiego. Wspolny Lublin zweryfikowal moje poglady bo chce postawic pomnik dlatego ze... . Na taka interpretacje nie powinno byc zgody. Panie i Panowie Radni pomyslcie co nam fundujecie i dlaczego my lublinianie mamy za to placic. Pomnikomania nie zmieni Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 16:04 NIE NIE NIE !!! żadnego pomnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2-polew Re: Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Z IP: *.lublin.eu 20.03.13, 16:34 Masz już człowieku tablicę na kościele oo Kapucynów. Lataj tam i wiecuj, a pieniądze przydadzą się na pożyteczne cele. Powinni wszystkich radnych pociągnąć do odpowiedzialności. Tzn. chcą pomn ika, to z własnej kur....a kasy, a nie wspólnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Poszerzyć formułę nagrobka. 20.03.13, 16:56 I zbudować takich kilka: Przy terminalu PLL "Pomnik ofiar katastrof lotniczych związanych czymkolwiek z Lublinem", na rogatce warszawskiej: "Pomnik ofiar katastrof drogowych związanych czymkolwiek z Lublinem", w okolicy dworca kolejowego: "Pomnik ofiar katastrof kolejowych związanych czymkolwiek z Lublinem", w okolicy Bystrzycy lub Zalewu Zemborzyckiego: "Pomnik ofiar katastrof wodnych związanych czymkolwiek z Lublinem", no w okolicy budowanego nowego stadionu-pomnika chwały ratuszowej: "Pomnik ofiar katastrof sportowych związanych czymkolwiek z Lublinem". Przy centrum handlowym Gala doskonale by się wpasowywał: "Pomnik ofiar katastrof budowlanych związanych czymkolwiek z Lublinem", a nowy super-hipermarket Ikei powinien znaleźć miejsce na : "Pomnik ofiar katastrof domowych związanych czymkolwiek z Lublinem"... itd, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Poszerzona formyła nagrobka cd. 20.03.13, 16:59 Na koniec, nazwać Ratusz: "Pomnikiem katastrofy samorządowej z udziałem powalonych władz miasta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba ratusz pomnikiem utraty rozumu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 17:05 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman problem w tym babo... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 17:34 że my tu gadu-gadu a oni mając nas w dupie i tak zrobią co chcą. I to jest dopiero problem że na tych bezczelnych ............. nie ma mocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba Re: problem w tym babo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 18:35 a pies ich Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: problem w tym babo... 20.03.13, 18:41 Gość portalu: bosman napisał(a): > że my tu gadu-gadu a oni mając nas w dupie i tak zrobią co chcą. I to jest dopi > ero problem że na tych bezczelnych ............. nie ma mocnych. Ano. Też racja. Ale skoro chcą sobie stawiać za własne pieniądze i nie postawią przy tym maszkary, to pies ich ...ał. Jak postawią "poległym" kolejnego "Marcewicza" z darowizn UM, UW i Marszałka to zobowiązuje się, w czynie społecznym, dowozić raz w tygodniu spojonego psa, celem wyrażenia (z pomocą psa, jego łapy i organów), co o tym sądzę (mi by nie wolno było, bo to obnażenie się w miejscu publicznym by było). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman zawsze możesz ... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 19:43 sikać przez nogawkę, bez wyjmowania "organu". Jeśli pójdziesz na to, to i ja poświecę jakieś portki, a co! Psa tez mam :-) Jak mówią: kupą mości panowie, kupa śmierci, kupy nikt nie ruszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman sonda w Kurierze Lubelskim: IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 19:40 74% głosujących ma w dupie pomnik wymyślony przez (za)radnych. 12% - obojętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.17, 15:13 Nie znam żadnych zasług tych osób, żebym musiała ich upamietniac i oddawac im hołd. Sa jak tysiace innych ginących w mniejszych i wiekszych katastrofach Odpowiedz Link Zgłoś