Dodaj do ulubionych

Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Zob...

20.03.13, 13:39
Bardzo dobrze! Jestem za postawieniem pomnika upamiętniającego to tragiczne wydarzenie. To dobry sposób, abyśmy pamiętali o tym co spotkało Polskę i oddali hołd ofiarom.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiejska baba Re: Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 13:56
      jestem przeciwko !!!
    • osa102 jestem przeciwko 20.03.13, 13:58
      znowu jakis ,,badziew,, powstanie
      czy miasto nie ma noc co wydać kasy? to niech zmniejszy podatek od nnieruchomości, albo odda te kasę na schronisko dla psow
    • qqbek To w końcu "ofiary" czy "polegli"... 20.03.13, 14:09
      ...nie, żebym się czepiał, ale "polec" to według słownika "zostać zabitym, stracić życie w walce".
      Skoro sami (za)radni-inicjatorzy używają słowa "polec" i jednocześnie twierdzą, że projekt jest apolityczny, to mam taką "apolityczność i niezależność" głęboko w dupie.

Co do pomnika zaś - dopóki nie zechcą postawić jakiejś potwornej maszkary, tylko coś tak formą jak i treścią właściwego tak miejscu ustawienia jak i grozie samej katastrofy pod Smoleńskiem - niech sobie stawiają. Tylko niech zawiążą sobie w tym celu jakiś społeczny komitet budowy pomnika i sami zbiorą na ten cel środki - cyckać miasta, przez które znów trudno przejechać, bo dziury takie, że w co drugiej koło można zostawić, nie powinni. Jak pójdą tą drogą, to nawet im się do kwesty zobowiązuje dorzucić.
    • Gość: mak Re: Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.13, 14:18
      Następny poroniony pomysł! pomnikomania i dewotyzm.
    • Gość: bosman Panie Kowalczyk - Pan kpisz czy o drogę pytasz? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 14:27
      "miasto zgody, tolerancji" - jawna kpina. Nic tak Polaków dzisiaj nie dzieli jak ta katastrofa a ten wymyślił "wzorzec pojednania". Gó... prawda. Włazicie kato-zgrai w dupsko bez mydła. Liczycie na reelekcję? - to się przeliczycie.
      Tablica na kapucynach to mało??? A za czyje pieniądze te "statuja"? Robicie ściepę? Kolesie znów zarobią? Bezczelna zgraja! Nie macie prawa marnotrawić społecznych pieniędzy!!!
      VETO, po trzykroć VETO!!!
    • ad2009 Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Zob... 20.03.13, 15:13
      Panowie radni - modlcie się (to potraficie najlepiej!) o zdrowie - bo na rozum za poźno...
    • qavtan Miasto smutnych pomników :'( 20.03.13, 15:28
      Pomnik - tylko jako inicjatywa prywatna. Ani grosza z publicznych pieniędzy.
      • Gość: bosman jestem gotów dać "działkę"... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 15:44
        na pomnik Urzędniczej Klasy Próżniaczej. Wystarczy za wszystkie. A nazwał bym go: ku czci wszystkich debilnych decyzji - przeszłych, w trakcie, przyszłych.
    • lub1956 Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Zob... 20.03.13, 15:50
      Zawsze uwazalem ze stawianie pomnikow powinno byc za wklad w budowe czegos wielkiego. Wspolny Lublin zweryfikowal moje poglady bo chce postawic pomnik dlatego ze... . Na taka interpretacje nie powinno byc zgody. Panie i Panowie Radni pomyslcie co nam fundujecie i dlaczego my lublinianie mamy za to placic. Pomnikomania nie zmieni Lublina.
      • Gość: zocha Re: Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 16:04
        NIE NIE NIE !!! żadnego pomnika
    • Gość: 2-polew Re: Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Z IP: *.lublin.eu 20.03.13, 16:34
      Masz już człowieku tablicę na kościele oo Kapucynów. Lataj tam i wiecuj, a pieniądze przydadzą się na pożyteczne cele. Powinni wszystkich radnych pociągnąć do odpowiedzialności. Tzn. chcą pomn ika, to z własnej kur....a kasy, a nie wspólnej.
    • dociek Poszerzyć formułę nagrobka. 20.03.13, 16:56
      I zbudować takich kilka: Przy terminalu PLL "Pomnik ofiar katastrof lotniczych związanych czymkolwiek z Lublinem", na rogatce warszawskiej: "Pomnik ofiar katastrof drogowych związanych czymkolwiek z Lublinem", w okolicy dworca kolejowego: "Pomnik ofiar katastrof kolejowych związanych czymkolwiek z Lublinem", w okolicy Bystrzycy lub Zalewu Zemborzyckiego: "Pomnik ofiar katastrof wodnych związanych czymkolwiek z Lublinem", no w okolicy budowanego nowego stadionu-pomnika chwały ratuszowej: "Pomnik ofiar katastrof sportowych związanych czymkolwiek z Lublinem". Przy centrum handlowym Gala doskonale by się wpasowywał: "Pomnik ofiar katastrof budowlanych związanych czymkolwiek z Lublinem", a nowy super-hipermarket Ikei powinien znaleźć miejsce na : "Pomnik ofiar katastrof domowych związanych czymkolwiek z Lublinem"... itd, itd.
    • dociek Poszerzona formyła nagrobka cd. 20.03.13, 16:59
      Na koniec, nazwać Ratusz: "Pomnikiem katastrofy samorządowej z udziałem powalonych władz miasta".
      • Gość: wiejska baba ratusz pomnikiem utraty rozumu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 17:05
        jw
        • Gość: bosman problem w tym babo... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 17:34
          że my tu gadu-gadu a oni mając nas w dupie i tak zrobią co chcą. I to jest dopiero problem że na tych bezczelnych ............. nie ma mocnych.
          • Gość: wiejska baba Re: problem w tym babo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 18:35
            a pies ich
          • qqbek Re: problem w tym babo... 20.03.13, 18:41
            Gość portalu: bosman napisał(a):

> że my tu gadu-gadu a oni mając nas w dupie i tak zrobią co chcą. I to jest dopi
            > ero problem że na tych bezczelnych ............. nie ma mocnych.

Ano.
            Też racja.
            Ale skoro chcą sobie stawiać za własne pieniądze i nie postawią przy tym maszkary, to pies ich ...ał.
            Jak postawią "poległym" kolejnego "Marcewicza" z darowizn UM, UW i Marszałka to zobowiązuje się, w czynie społecznym, dowozić raz w tygodniu spojonego psa, celem wyrażenia (z pomocą psa, jego łapy i organów), co o tym sądzę (mi by nie wolno było, bo to obnażenie się w miejscu publicznym by było).
            • Gość: bosman zawsze możesz ... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 19:43
              sikać przez nogawkę, bez wyjmowania "organu". Jeśli pójdziesz na to, to i ja poświecę jakieś portki, a co! Psa tez mam :-) Jak mówią: kupą mości panowie, kupa śmierci, kupy nikt nie ruszy ...
    • Gość: bosman sonda w Kurierze Lubelskim: IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 19:40
      74% głosujących ma w dupie pomnik wymyślony przez (za)radnych. 12% - obojętnych.
    • Gość: ABC Re: Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej. Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.17, 15:13
      Nie znam żadnych zasług tych osób, żebym musiała ich upamietniac i oddawac im hołd. Sa jak tysiace innych ginących w mniejszych i wiekszych katastrofach
      • tuskania Będzie pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej 15.03.17, 08:58

Alleluja!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka