Dodaj do ulubionych

Pół miasta nam zamykają a Gazeta milczy.

22.03.13, 11:15
Dziś wieczorem siądźcie wygodnie w kanapach, otwórzcie gazetę i piwko i niech wam na myśl nie przyjdzie gdzieś samochodem jechać (zwłaszcza, jeśli jesteście z Czechowa, Kaliny lub Czubów).
Ciemny naród prowadzony przez swych chciwych pasterzy wylegnie na to, co po zimie zostało z głównych ulic miasta, by rozpamiętywać to, w jaki sposób prawie 2000 lat temu zginął pewien cieśla.
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... Re: Pół miasta nam zamykają a Gazeta milczy. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.13, 11:28
      ... :///... bleee...
      • qqbek Lista ulic (za DW): 22.03.13, 11:38
        Tylko te "większe":
        Lwowska, Kalinowszczyzna, Fulmana (ale kto mieszka na Wrotkowie?;), al.Warszawska, Lubartowska, Bazylianówka, Bursztynowa, Koncertowa, Kompozytorów, Paganiniego, Lipińskiego.

Zakładam że do tego dojdą Kunickiego i Droga Męczenników Majdanka, ale tamtejsi "padre" nie raczą zazwyczaj nikogo informować tylko lezą jako to stado bezrozumne na ulicę.
        • qqbek Ku...er dorzuca. 22.03.13, 11:59
          Procesje niedzieli palmowej - chwilowo zamknięte będą Wyszyńskiego i Królewska oraz Popiełuszki. Ale to w niedzielę, a nie w piątek wieczór gdy po tygodniu pracy część z nas zapragnie dostać się z pracy do domu.
    • Gość: bosman to im już... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 22.03.13, 13:39
      Bożego Ciała mało?
      • qqbek Re: to im już... 22.03.13, 16:28
        ...mało, mało.

Jak mieszkałem jeszcze w Wielkiej Brytanii, to mnie marsze Oranżystów zawsze do refleksji na temat tego, jakim trzeba być s...synem, by regularnie blokować ruch celem manifestowania własnych poglądów i jątrzenia, skłaniały.
        Tylko Oranżyści to raz do roku i jeden pochód na całe, duże miasto mieli. No i przodem szła orkiestra a nie ministrant z kilkusetwatowym głośnikiem, sprawiającym że nawet jak nie chcesz, to i tak proboszcza wysłuchasz, na plecach.

To nie jest kult, bo do drogi krzyżowej w zupełności wystarczyłoby przejść się dookoła bóżnicy.
        To manifestacja siły, tupetu i chamstwa.

Całe szczęście pan bozia im pogodę odpowiednią przyszykowała, to może szybciej skończą niż zaczną (albo następnym razem dwa razy się zastanowią, czy w obrębie świątyni nie lepiej przypadkiem).
        • Gość: eeeee...yyyyy? Re: to im już... IP: 204.11.50.* 22.03.13, 20:01
          qqubek-idź się powieś i nie zawracaj odbytu swoimi po...mi fobiami.
    • andrzej.filipowicz Zrób to samo co czyniono jeszcze przed 24 laty 22.03.13, 19:02
      qqbek napisał:

> Dziś wieczorem siądźcie wygodnie w kanapach, otwórzcie gazetę i piwko i niech w
      > am na myśl nie przyjdzie gdzieś samochodem jechać (zwłaszcza, jeśli jesteście z
      > Czechowa, Kaliny lub Czubów).
      > Ciemny naród prowadzony przez swych chciwych pasterzy wylegnie na to, co po zim
      > ie zostało z głównych ulic miasta, by rozpamiętywać to, w jaki sposób prawie 20
      > 00 lat temu zginął pewien cieśla.

Zrób konkurencję i zwołaj pochód 1 Majowy, dla którego bezpieczeństwa zostanie zamknięte całe centrum i przyległości...
      • qqbek Filipku! 22.03.13, 23:12
        A czy ja kiedykolwiek pochwalałem słusznie miniony ustrój z jego dziwactwami?
        Weź się zastanów i pokaż mi choć jedną moją wypowiedź sugerującą, że PRL to były dla nas dobre czasy (inna sprawa, że urodzony jestem w drugiej połowie dekady Gierkowskiej i ze wspomnień świadomych mam karnawał "S" jako pierwsze, zamazane wspomnienia a potem stan wojenny i 8 lat kryzysu gospodarczego - toteż może dość wybiórczo i krytycznie traktuję temat "dobrobytu w PRL").
        Wprost spod czerwonych krawatów władze przeszły w tym mieście pod komże.
        I to mnie boli.
        Czasy się zmieniają, mentalność nie.
        Zablokujmy pół miasta, pokażmy, że "siła nas" i lepiej nam nie podskakiwać. Takie myślenie stało już za pochodami pierwszomajowymi, takie myślenie stoi za dzisiejszymi religijnymi szopkami.

Brytyjscy Oranżyści są w tym jedynie lepsi od czarnej mafii z Watykanu i komunistów, że wcale się nie kryją z tym, że ich celem jest jątrzenie i wkur..ianie (w ich wypadku katolików), za to zapewniają sobie oprawę, która przynajmniej jest barwna i ciekawa.
        • Gość: ...jednak zombi... ...qqubku!... IP: 62.244.136.* 22.03.13, 23:33
          > zapewniają sobie oprawę, która przynajmniej jest barwna i ciekawa.
          ...ty tak całkiem na poważnie uważasz - abstrahując od jutrzejszych procesji, czyli tego co tak cię bulwersuje - że barwne i ciekawe jest tylko to, co ty za barwne i ciekawe uważasz?... skąd się taki wziąłeś?... ja dopuszczam, że inni mogą mieć inny gust w kwestii tego, co barwne i ciekawe... i dlatego - nie potępiam uczestników jutrzejszych procesji... chciałbyś być dyktatorem?... chyba tak... bleee...
          • Gość: bleee... Re: ...qqubku!... IP: 62.244.136.* 22.03.13, 23:38
            ...zombi bleee... dla jasności - myszka mi się omskła... bleee...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka