nabucco1954-54 17.10.13, 22:53 dwa posty na godzinę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: of Na godzinę? IP: *.lublin.mm.pl 18.10.13, 13:10 Wygląda na to, że na dobę ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman likwidacja forum to woda na młyn cyrkusza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.13, 17:21 tam nie ma jak rozpocząć krytycznego, czy jakiegokolwiek wątku, który nie jest związany z wypocinami pismaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: likwidacja forum to woda na młyn cyrkusza IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.13, 18:25 Nie narzekaj, zawsze możesz do artykułu gazety dać link w nowym temacie tutaj i poprosić o komentarze, może będą bardziej wyważone? Jak np tutaj https://www.facebook.com/marianjakobiec/photos_stream Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman widzisz mieszkańcuLU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.13, 12:47 z normalnymi ludźmi rozmawia sie normalnie. Z chamstwem - tak by zrozumieli.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: widzisz mieszkańcuLU IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.13, 12:53 Znowu mnie podszkoliłeś, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Przecież o to tu chodzi! 18.10.13, 20:37 Czort z nimi, niech sobie szczyle ględzą, w sieci jest wiele miejsc ciekawszych od forum GW. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke A jak ma być ? IP: *.vlan421.dengo.lubman.net.pl 18.10.13, 13:23 Jak może być inaczej, jeśli komentarze spod artykułów regionalnych nie pojawiają się na forum ? To chyba świadoma zagłada ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: A jak ma być ? IP: *.vlan421.dengo.lubman.net.pl 18.10.13, 13:24 Młodzież z Gazety chyba miała już dość wypominania niedostatków warsztatowych ? A to przecież nauka, za darmo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: A jak ma być ? IP: *.nette.pl 18.10.13, 16:58 Sami jesteście tego przyczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: A jak ma być ? 18.10.13, 19:49 Gość portalu: czytelnik napisał(a): > Sami jesteście tego przyczyną. "Czytelniku" Nie ty jesteś od tego, co chcą komentować czytelnicy i komentatorzy tego forum. Chyba że piszesz dla GW takie bzdury jak ostatnio. Wstyd dla GW i jeszcze raz wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U-252 Re: A jak ma być ? IP: *.xdsl.centertel.pl 18.10.13, 20:22 -"Sami jesteście tego przyczyną" święta prawda...ale oni nie zrozumieją... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: A jak ma być ? 18.10.13, 21:52 Gość portalu: U-252 napisał(a): > święta prawda...ale oni nie zrozumieją... Głupoty i dyletanctwa gazecinowych pismaków nie da się zrozumieć, to trzeba bezlitośnie piętnować. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala empi wykonczył forum IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.13, 20:58 wielkie brawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: empi wykonczył forum IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.13, 21:11 ...mam podobne zdanie... nie tak dawno napisał, żeby nie krytykować nieudolnych dziennikarzy... nie krytykujemy... :)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: empi wykonczył forum 22.10.13, 22:02 Gość portalu: bleee... napisał(a): > nie tak dawno napisał, żeby nie krytykować nieudolnych > dziennikarzy... nie krytykujemy... Empi został Bogiem. Co napisze to święte i wcielane w życie przez wierny lud. Warto było czekać na te piękne czasy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU empi szkolony za komuny, da sobie radę IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.13, 22:25 wampir-wampir napisał: Empi został Bogiem. Co napisze to święte i wcielane w życie przez wierny lud. Warto było czekać na te piękne czasy ;-))) POWAŻNIE? jak czytam takie wpisy to chce mi się rzygać, maleńki człowieczku niedługo będziesz świecił z wyciekającej przez skórę wazeliny, dowartościuj się, idź na piwo do knajpy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: empi szkolony za komuny, da sobie radę IP: *.lublin.mm.pl 22.10.13, 22:51 Grunt to czytać ze zrozumieniem...Może od nadmiaru browaru to rzyganie i pomroczność? Wiesz, że lepiej milczeć...niż rozwiać wszystkie wątpliwości??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: empi wykonczył forum IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.13, 22:50 ...mówisz o bogu wedle Neila Gaimana zapewne... chodzi o Lokiego... zapewne?... zapewne... :)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: empi wykonczył forum 22.10.13, 22:56 Gość portalu: bleee... napisał(a): Może być :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: forum zdycha... IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.13, 21:27 wydaje mi się że tu zagnieździli się potomkowie tych co im się wszystko należy, czyli wiadomo o kim mowa? nasz Cadyk nie pozwoliłby na takie swawole, już dawno rozpirzyłby to na cztery wiatry Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: forum zdycha... 22.10.13, 22:33 Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a): > wydaje mi się że tu zagnieździli się potomkowie tych co im się wszystko należy, > czyli wiadomo o kim mowa? Oczywiście, że wiadomo. Jednym z nich jest niejaki "mieszkaniec LU" - cokolwiek to znaczy. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: forum zdycha... 22.10.13, 22:37 tajnos.agentos napisał: > Oczywiście, że wiadomo. Jednym z nich jest niejaki "mieszkaniec LU" - cokolwiek > to znaczy. :))) Luj zawsze będzie lujem, jakkolwiek by się starał przekonać, że jest inaczej :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: forum zdycha... IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 18:12 chłopaki! wasza riposta jest godna furmana z lat 60tych. potomek fornala w prostej linii lepiej by to ujął. tak nie trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: forum zdycha... IP: *.dynamic.mm.pl 23.10.13, 20:43 Rzeczywiście, riposty takie sobie, ale czy ten wpis zasługuje w ogóle na ripostę????? znawco fornali. I skąd ta wiedza.....hmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: forum zdycha... IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 21:08 Nasza niania Jagusia o nich nam opowiadała, podobno po 1944 roku dużo tego nalazło do miasta. Straszyła nas nimi. Nie wypuszczała nas za parkan aby nie stała nam się krzywda, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: forum zdycha... IP: *.dynamic.mm.pl 23.10.13, 22:01 No cóż niania Jagusia tak skutecznie zaszczepiła te lęki, że do dziś Cię prześladują... Mają rację psychologowie, że dzieciństwo rzutuje na całe dorosłe życie. Współczuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: forum zdycha... 23.10.13, 22:21 Gdy by nie to forum,. To pies z kulawą nogą nie zaglądną by do GW. (Papierowej) Nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka. W internetowym wydaniu to jest dno i metr mułu. A że jest krytyka tych "redahtorów" To jest norma. Matołów zatrudniacie. Czyli jak to "drzewiej bywało" . Czym głupszy, to go wyżej awansować. Dno i jeszcze raz dno .Czy nie czas na zmianę NACZELNEGO w GW Lublin???. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxi Re: forum zdycha... IP: 173.233.210.* 24.10.13, 22:52 "Nasza niania Jagusia o nich nam opowiadała" Wszystko sie zgadza, tyle ze to nie byla "niania", to byla, po prostu, pielegniarka (z Abramowic)! Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: forum zdycha... 23.10.13, 23:03 Gość portalu: of napisał(a): > Rzeczywiście, riposty takie sobie, ale czy ten wpis zasługuje w ogóle na ripos > tę????? A dlaczego wiedząc, że nie zasługuje, zakładasz, że były to riposty? Hmm... jesteś tu nowy, więc masz prawo nie znać forumowych tradycji tudzież obyczajów innych użytkowników, no to prosto z mostu - trolla należy ignorować, jakiś czas porzuca się jak wesz jak na kożuchu, ale nie doczekawszy się odpowiedzi na swoje zaczepki zdechnie. To właśnie zamierzam czynić, a i innym polecam, ale każdy zrobi, co zechce. A co miał myśli Tajnos, to niech już on sam napisze, jeśli ma ochotę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: forum zdycha... IP: *.lublin.mm.pl 24.10.13, 13:53 Wampirze, Wampirze rozumiem, że to rada i dla mnie? Bo jako "nowego" :-))) od razu do trolli nie zakwalifikowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: forum zdycha... 24.10.13, 14:09 Gość portalu: of napisał(a): > Wampirze, Wampirze rozumiem, że to rada i dla mnie? Dla każdego, więc i dla Ciebie, ale wiesz jak to jest z radami. Potraktuj to raczej jako opinię. > Bo jako "nowego" :-))) od razu do trolli nie zakwalifikowałeś? A dlaczego miałbym każdego nowego użytkownika uważać za trolla? Każdy był kiedyś tym nowym. Na określenie troll trzeba sobie zapracować siłom i godnościom osobistom ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: forum zdycha... IP: *.lublin.mm.pl 24.10.13, 14:25 Pracuję siłom i godnościom osobistom. Wampirze nie taki nowy...raczej osobowość zdywersyfikowana...czyli rozmnożenie nicków. Więc w jakimś sensie na miano trolla zasługuję.....;)) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: forum zdycha... 24.10.13, 14:29 raczej osobowość zdywersyfikowana...czyli rozmnożenie nicków. byle nie w tym samym wątku :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: forum zdycha... 24.10.13, 14:35 Gość portalu: of napisał(a): > Wampirze nie taki nowy...raczej osobowość zdywersyfikowana...czyli rozmnożenie > nicków. > Więc w jakimś sensie na miano trolla zasługuję.....;)) ?? Nie wiem, to zależy od regulaminów, ustalonych zwyczajów. Ja trzymam się zasady - jedno forum, jeden nick. Za pomyłki przepraszam, gdy się zdarzą. Ale przyjęło się tu, że trollowaniem jest pisanie pod więcej niż jednym nickiem w tym samym wątku, nie na forum w ogóle. Jeśli tej zasady się trzymasz - nie trollujesz, możesz być jednak nazwany pacynką. Tak na gazetkowych forach określa się mnożenie bytów i to niekoniecznie bez potrzeby :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: forum zdycha... 24.10.13, 14:41 że trollowaniem jest pisanie pod więcej niż jednym nickiem w tym samym wątku, nie na forum w ogóle. niestety tak często się zdarza by wywołać np. awanturę. Pacynkowanie to niewinne zachowanie przy trollowaniu :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: forum zdycha... IP: *.lublin.mm.pl 24.10.13, 14:54 No cóż ja jestem zwolennikiem tego, żeby na forum posługiwać się jednym Nickiem. Stało się inaczej.... Zdecydowanie natomiast przestrzegam zasady: jeden temat, jeden nick. Niech będzie, że jestem pacynką, ale czasem chcę być bardziej incognito. Po prostu mój podstawowy nick zna wiele osób z realnego, bardzo relnego życia i to mnie trochę krępuje w swobodnej dyskusji...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyl Re: forum zdycha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.13, 20:38 Gość portalu: of napisał(a): > Wampirze nie taki nowy...raczej osobowość zdywersyfikowana...czyli rozmnożenie > nicków. Nawet nietrudno się domyślić od czego tern skrót "of" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: forum zdycha... IP: *.lublin.mm.pl 24.10.13, 22:00 od czego????????? Podpowiedz :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyl Re: forum zdycha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 09:28 Przecież sama wiesz najlepiej, a ja nie jestem denuncjatorem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: forum zdycha... IP: 212.182.31.* 25.10.13, 12:06 Sherlocku jesteś wielki ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: forum zdycha... 24.10.13, 05:28 Gość portalu: of napisał(a): > Rzeczywiście, riposty takie sobie, ale czy ten wpis zasługuje w ogóle na ripos > tę????? znawco fornali. I skąd ta wiedza.....hmm.... Bo jeden jego pradziadek był dziedzicem. Miał 6 morgi ziemi i 2 kunie, ale wszystko przechlał w karczmie u jednego Żyda a ten LU dziś żałuje, bo z tego tytułu nie może załapać się na kumbatanta. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: forum zdycha... IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 10:18 tajnos.agentos napisał:Bo jeden jego pradziadek był dziedzicem. Miał 6 morgi ziemi i 2 kunie, ale wszystko przechlał w karczmie u jednego Żyda a ten LU dziś żałuje, bo z tego tytułu nie może załapać się na kumbatanta. :) usiłujesz kopać się z koniem? przerwij, na odpowiedź mam to: słynny czterowiersz Tuwima: Próżnoś repliki się spodziewał Nie dam ci prztyczka ani klapsa Nie powiem nawet pies cię je.ał Bo to mezalians byłby dla psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: forum zdycha... IP: *.lublin.mm.pl 24.10.13, 13:57 Acha! Ale to ten LU twierdzi, że jest qniem, to znaczy potomkiem jednego z tych dwóch pradziadka????? Bo już nie wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: forum zdycha... 24.10.13, 17:04 Gość portalu: of napisał(a): > Acha! Ale to ten LU twierdzi, że jest qniem, to znaczy potomkiem jednego z tych > dwóch pradziadka????? Sądząc z pionu ideolo jego pisaniny - tego prawodyszlowego. Bo już nie wiem! I się nie dowiesz. On też nie wie a nawet jak wie, to i tak tego nie udowodni, więc spoko, nie ma czym ani kim się przejmować. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: forum zdycha... IP: *.lublin.mm.pl 24.10.13, 18:20 Żeby się przejmować to nie... Ale dobrze by było wiedzieć kto nas zaszczyca: czy szlachcic choćby i upadły zagrodowy czy qń, który co prawda mówi, ale zawsze to tylko qń... Ps. A cała ta dyskusja rozkwitła pod hasłem, że forum zdycha.:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: forum zdycha... IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 21:18 włościański smród was ogarnął. fe Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: forum zdycha... 24.10.13, 21:33 Gość portalu: of napisał(a): > Żeby się przejmować to nie... Ale dobrze by było wiedzieć kto nas zaszczyca: cz > y szlachcic choćby i upadły zagrodowy czy qń, który co prawda mówi, ale zawsze > to tylko qń... Le Chrabia de Walgodechą. :D > Ps. A cała ta dyskusja rozkwitła pod hasłem, że forum zdycha.:-))) Oj tam, odżyje... Chyba, że właściciele portalu w końcu się wkurzą i je zlikwidują. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: forum zdycha... IP: *.lublin.mm.pl 24.10.13, 22:06 Oj tam, odżyje... Chyba, że właściciele portalu w końcu się wkurzą i je zlikwid > ują. :))) Nie zlikwidują, bo to im się nie opłaci marketingowo (wydaje mi się, bo na marketingu się nie znam w ogóle i dlatego zabieram głos :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: forum zdycha... 25.10.13, 09:15 Gość portalu: of napisał(a): > (wydaje mi się, bo na mark > etingu się nie znam w ogóle i dlatego zabieram głos :-))) Nie szkodzi. Takie dziś są trendy, pismaki również tym chętniej i tym autorytatywniej wypowiadają się w tematach, im mniej posiadają elementarnej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyl Re: forum zdycha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 09:34 Pismaki mają doskonały wzorzec ustawowy w postaci ustroju sądów powszechnych, gdzie sędzia, choćby był nieukiem i dyletantem, jest z urzędu najwyższym ekspertem i wie wszystko najlepiej. Nie musi nawet korzystać z opinii biegłych, na których zresztą może powołać sobie (gdy zechce) dowolne osoby, według własnego uznania. Zatem cóż się dziwić pismakom ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: forum zdycha... IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.14, 11:28 ...a tak to wygląda w tej "gorszej, zacofanej" części Polski: forum.gazeta.pl/forum/f,165,Przemysl.html ...bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: forum zdycha... 20.11.14, 14:11 Et tu, Brute... ech... 90% wpisów na tamtym forum to nacjonalistyczne nawalanki ukraińsko-polskie wzajemnie nakręcających się aktywistów ZUwP i stowarzyszenia Dolina Sanu Zapałowskiego, który zaliczył już chyba wszystkie prawicowe partie i partyjki. Niczemu to nie służy poza wskazywaniu drugiej strony barykady jako czarnego luda i mobilizowania w ten sposób wyborców, a jakże, bo chodzi jak wszędzie o stanowiska i konfitury, a że przy okazji niweczy się szanse na dialog? A co tam, politykierom to wisi. Innych agitatorów też nie brakuje. Przynajmniej kilku kandydatów niepoliczonych wciąż wyborów oraz ich przydupasy udzielają się tam bardzo aktywnie. Wątki miejskie giną w tłumie, przeważnie nikt się nimi nie interesuje, a nawet gdyby chciał - nie da się, bo zalew tego badziewia,o którym wyżej powoduje, że spadają szybciutko na niewidoczną stronę. No ale przynajmniej muzyki można posłuchać. Dbamy z Fanką o to ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: forum zdycha... IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.14, 15:19 ...sto lat minęło... a reszta jest milczeniem... a miało być tak pięknie... bleee... lehardi.wordpress.com/2014/11/14/precz/ Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: forum zdycha... 20.11.14, 16:11 Ano miało... Cieszę się, że znów tu jesteś :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: forum zdycha... IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.14, 18:44 ...jestem?... nie wiem... wprawdzie trawa jeszcze zielona, ale... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: forum zdycha... 20.11.14, 18:52 W nocy prószył śnieg, dziś też pewnie będzie. Przymrozek zetnie trawę, liście już poopadały. Podobno listopad jest sumą poniedziałków całego roku, brrr... ale do połowy i tak nam się udało. Mieliśmy latoś ZPJ w pełnej krasie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: forum zdycha... IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.14, 19:15 ...mieliśmy... złoty róg... :(... prześpię się, może, pod śniegiem... były ostatnio takie zimy, że mimo śniegu - trawa była zielona... i myślę, że może sposób na życie dziewczynki, która bardzo lubiła zapałki, nie był taki zły?... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: forum zdycha... 20.11.14, 19:32 Śpij smacznie, a jak się obudzisz rozejrzyj się za Peixoto, będziesz śnić dalej :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: forum zdycha... IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.14, 21:13 ...raczej poćwiczę przez sen... poćwicz też... ;)... bo "Chodzi mi o to, aby język giętki / Powiedział wszystko, co pomyśli głowa"... bleee... wyborcza.pl/1,75517,3074960.html ps.: :-)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: forum zdycha... IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.14, 22:44 wybory.gazeta.pl/Samorzadowe2014/1,140827,17004328,PKW_przerywa_prace__Do_czasu_zakonczenia_okupacji.html#MT ...pośpię? jednak... mam nadzieję, że bez koszmarów... przed snem poczytam Clarksona, którego oceny wydarzeń politycznych, obyczajowych, czy gospodarczych pisane są tak banalnie i tak brutalnie prostym, a zarazem finezyjnym, językiem... brakuje mi takich ocen w polskich mediach... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: forum zdycha... 20.11.14, 23:03 Śpij spokojnie, kiedyś się doliczą. Były takie czasy, gdy nie było komputerów, ba, gdy nie używano nawet kalkulatorów, choćby kręciołków i też głosowano, i nikt niczego nie okupował. Pamiętam starodawne liczydła mojego dziadka - po wojnie, wyjściu z więzieniu i odsłużenia "zesłania" w leśniczówce pod Wieluniem, skąd zresztą pochodził i dlatego dzięki znajomym w ogóle jakąś robotę dostał, przeniósł się do przemyskiego Zarządu Lasów Państwowych, a ściślej upaństwowionych, i pracował do emerytury w księgowości bez szans na awans. Jego liczydła przerobiliśmy na pojazd do zjeżdżania z górki przybijając do nich płytę pilśniową. Najpierw służyły jako letnie sanki, potem coś w rodzaju deskorolki. Dało się śmigać, oj dało! Kto by pomyślał, że w XXI wieku byłyby jak znalazł dla szacownej, acz nieporadnej PKW ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: forum zdycha... IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.14, 23:18 ...mam takie liczydła... wiszą na strychu, na gwoździu wbitym w wiązar... to był prosty komputer, wielofunkcyjny i prosty w obsłudze... do zjeżdżania z górki?... też niezłe zastosowanie... praktyczne... współczesne komputery nie wytrzymałyby takiej jazdy... :))... biedne nasze dzieci, pozbawione takich zabawek... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: forum zdycha... 21.11.14, 15:50 Ja też mam, a poza tym, w szkole podstawowej jeszcze uczono nas jak ich używać... ;-p Obecna "gadżeciarsko-elektroniczna rzeczywistość" wymóżdża kolejne pokolenia, pozbawiając całkowicie umiejętności samodzielnego funkcjonowania, ba - nawet zwyczajnego myślenia. Tragedia. Lada moment, bez wsparcia "elektroniki" nie będą umieli również się wysr... i podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: forum zdycha... 22.11.14, 06:34 Wtórny analfabetyzm w plastikowych czasach. Zostanie po nich kupa tworzyw sztucznych, które będą się rozkładać do końca świata zatruwając przy okazji wszystko do koła, a do starych poczciwych lamp wciąż będzie można wlać naftę i oświetlić mieszkanie, na wagach szalkowych bądź wiszących odmierzyć ingrediencje do wypieków, w mosiężnych moździerzach rozbić pieprz itd., itp. I tylko żelazka z duszą pozostaną ozdobami, bo coraz trudniej będzie o węgielki do nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: forum zdycha... IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.14, 12:35 ...a Finowie postanowili zaprzestać nauki ręcznego pisania w szkołach, wychodząc z założenia, że to zbędna i niepraktyczna umiejętność... podobno wystarczy nauka obsługi maszyny do pisania... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: forum zdycha... IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.14, 13:02 ... ps.: biznes.pl/magazyny/edukacja/finlandia-w-szkolach-lekcje-maszynopisania-zamiast,5664845,magazyn-detal.html ...bleee... Odpowiedz Link Zgłoś