Dodaj do ulubionych

Tak sobie gaworzyliśmy...

26.02.19, 14:40
14 lat temu na forum :)
pzdr
Obserwuj wątek
    • bruner4 Re: Tak sobie gaworzyliśmy... 26.02.19, 17:29
      Ale pomysł zwolnienia z podatków podatników do 26 roku życia jest z pewnością nowatorski i dla mnie zupełnie niezrozumiały, to reszta - ci starsi, mają się składać na tych młodszych i płacić za nich podatki? Gdzie tu sens i logika?? Gdzie tu równość wobec prawa i przepisów? Obiecana trzynastka dla emerytów- 1100 zł rocznie, wielu może nie zostać wypłacona, bo ci mogą umrzeć w kolejkach do lekarza, - wśród tłustej i kosztownej kiełbasy wyborczej zapomniano o ratowaniu służby zdrowia.
    • s.monte.z.uma Re: Tak sobie gaworzyliśmy... 26.02.19, 20:13
      ...gaworzyliście?... wybacz, ale właśnie dlatego mamy taki "pisowski" problem:

Gaworzenie – wczesny etap rozwoju mowy po krzyku i głużeniu, pojawiający się ok. 6 miesiąca życia. Niektórzy badacze twierdzą, że okres gaworzenia przypada na od trzeciego do dwunastego miesiąca życia (choć gaworzenie pojawia się u nielicznych dzieci jeszcze ok. drugiego roku życia). ... Jest ono dla dziecka przyjemne...

www.google.com/search?q=gaworzy%C4%87+co+to+znaczy&oq=gaworzy%C4%87&aqs=chrome.5.69i57j0l5.18899j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
      • bruner4 Re: Tak sobie gaworzyliśmy... 26.02.19, 20:22
        Ale zdarzają się podobne stany także u ludzi dorosłych (np. po spożyciu sporej dawki alkoholu), taki zwrot jest również często używany potocznie, jako określenie jakiejś rozmowy. Co to za czepianie się słówek.
        • Gość: PiS forever Gaworzenie gaworzeniem a PiS wygra wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.19, 10:23
          Amen!
          • bruner4 Re: Gaworzenie gaworzeniem a PiS wygra wybory 27.02.19, 11:49
            No niekoniecznie musi tak być, nad PiS wiszą czarne chmury w postaci obrażonych uległością naszego rządu narodowych prawicowców, którzy po ostatnich wydarzeniach nie zagłosują na PiS. Pożyjemy, zobaczymy.
            • Gość: PiS forever Gaworzenie gaworzeniem a PiS wygra wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.19, 12:17
              Na kogo, Twoim zdaniem, zagłosują "obrażeni (?) narodowcy?
              Na śmieszną fuzje PO/SLD/PSL? Czy na Biedronia?
              • bruner4 Re: Gaworzenie gaworzeniem a PiS wygra wybory 27.02.19, 12:31
                Nie, oni mówili (czytałem komentarze na Youtube) że na jakiegoś narodowca, przynajmniej niektórzy tak pisali, ale wszyscy pluli równo na PiS, wyzywając ich od różnych.
                • Gość: PiS forever Równe plucie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.19, 12:50
                  Zwróć uwagę, że GW/Der Dziennik/TVN/Rzepa plują codziennie "równo" na PiS bez znaczącej zmiany sondaży. Przy okazji znasz może jakiś inny program PO z wyjątkiem "odsunąć PiS od władzy". Być może taki plan uszedł mojej uwadze. Kula śniegu w piekle ma większa szansę niż PO wygrania wyborów.
                  • empi Re: Równe plucie:) 27.02.19, 13:06
                    Co rozumiesz po określeniem wygranie wyborów?. Można mieć największy wskaźnik procentowy, lecz nie pozwalający na samodzielne rządzenie. Dochodzi do tego brak zdolności koalicyjnej z innymi.
                    Reszta partii takie zdolności posiada, może tworząc koalicję uzyskać stosowną większość w sejmie. Nawet u Kukiz15 można pozyskać kilku posłów :). PiSowi zaś poparcie Kukiz15 nie wystarczy.
                    pzdr
                  • bruner4 Re: Równe plucie:) 27.02.19, 13:56
                    Tu jest inna sytuacja, prawie cały elektorat PiS jest antyżydowski, po ostatnich wydarzeniach najbardziej prawicowa część tego elektoratu już wyzywa Morawieckiego od różnych i mówi że kiedyś na PiS głosowała, a teraz już nie będzie, to trudno jest porównywać do plucia jak piszesz różnych mediów na PiS. Jak już pisałem, ja nie jestem zwolennikiem platformy, ba, nawet pisałem tu rozległe elaboraty na temat jej błędów i machlojek (na prośbę jakiegoś internauty). A wcześniejsze sondaże wcale nie wskazywały dużej różnicy głosów między PiS a PO, teraz to się jeszcze bardziej zmieni- jak i o ile? Nie wiadomo, nikt raczej nie poda przed wyborami prawdziwych sondaży, poczekamy do wyborów do Europarlamentu.
                    • Gość: PiS forever Re: Równe plucie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.19, 15:24
                      Uważam, że nie masz racji z tą "prawie całością antyżydowską elektoratu PiSu". Z Twojego określenia się, ja mam bliżej do elektoratu PiS niż Ty. To, że nie darzę Michnika sympatią nie robi ze mnie antysemity. Niechęć do Żydów rozkłada się równo na wszystkie warstwy społeczeństw.
                      Vide Francja, Niemcy. Maja dużo, dużo więcej incydentów antysemickich niż Polska. To GW nagłaśnia tylko śladowe incydenty. Po ilości artykułów na temat Kościoła można mylnie przypuszczać, że GW to filia Gościa Niedzielnego.
                      • bruner4 Re: Równe plucie:) 27.02.19, 15:50
                        Incydenty to inna sprawa niż ilość antysemitów, wcale to nie musi być wprost proporcjonalne, wystarczy tylko większy radykalizm jakiejś małej grupy i incydentów jest dużo. Naprawdę uważasz że elektorat PiS nie jest prawie w całości antyżydowski? U nas jest w ogóle dużo antysemitów, po niedawnym incydencie ich ilość jeszcze wzrosła, a właśnie wśród wyborców Pis-u jest ich najwięcej, ja bym powiedział nawet że trudno znaleźć sympatyka tej partii, który nie jest antysemitą.
                        • Gość: PiS forever Re: Równe plucie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.19, 17:45
                          Naprawdę tak uważam:) Sprawiasz wrażenie otoczonego antysemitami. Może powinieneś zmienić otoczenie. Prawdopodobnie nie przekonam Ciebie, ale jako zdecydowany zwolennik PiSu nie jestem antysemitą. I religijna przynależność lub jej brak nie stanowi dla mnie kryterium
                          wyborczego. Ale Ty wiesz swoje:) Ty nawet znasz lepiej ode mnie strukturę elektoratu mojej partii. Pytanie - dlaczego więc pytasz? Retorycznie?
                          • bruner4 Re: Równe plucie:) 27.02.19, 18:48
                            Ja chciałem po prostu się dowiedzieć, jak te sprzeczności w PiS widzi jego szeregowy wyborca, chodzi o wstawanie z kolan , niezależność i co najmniej partnerskie relacje z Izraelem a z drugiej strony służalczość wobec USA i spełnianie żądań Izraela (na razie tylko zmiana ustawy o IPN) poprzez wypełnianie poleceń naszego wielkiego sojusznika. Czy to moje wrażenie że jestem otoczony antysemitami i że nastąpił hejt antyizraelski? Chyba nie, wystarczy spojrzeć w internet, zobaczyć co ludzie piszą , ile jest łapek w górę i w dół, np. tu:
                            www.youtube.com/watch?v=eV0SfdoYdGA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka