Dodaj do ulubionych

Śledztwo w sprawie korupcji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 23:24
w końcu ktoś się za te bagno wziął,szkoda że o 20 lat za pózno!!!!!ale z jego
układami to i tak mu
nic nie zrobią,najwyżej na dobrą rentę odejdzie ten zasłużony "fachowiec"
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.abhsia.telus.net 30.11.04, 00:52
      Lewe zwolnienia lekarskie, renty, przyjecia do szpitala to od 20 - lat normalny
      dzien pracy doktorka.
      • Gość: Lubarowianin Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 12:52
        Znam bardzo dobrze tego lotra , bierze od lat. dziwie sie ze dopiero teraz to
        wyszlo,
      • Gość: miły Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: 83.16.168.* 30.11.04, 17:01
        To co ludzie piszą i mówią to tylko połowa tego co ma na sumieniu.Na to by dom
        dom postawić w pół roku w Rudce Kozłowieckiej i jeżdzić luksusowym Lexusem
        trzeba być po prosyu ordunatorem oddziału neurologii w Lubartowie,a dorabiać
        sie na cudzej kszywdzie i zdrowiu to jest najgorsza rzecz na świecie!!!
    • Gość: Ludwa Po co mu dawała pieniądze????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 07:50
      Po co mu dawała pieniądze??? Jeżeli ordynator stwierdził, że wypisze pacjenta
      do domu, to po co przychodziła i wywierała nacisk,że ten pacjent z jej rodziny
      ma zostać w szpitalu. Przecież jak chory już nie wymaga powinien być odesłany
      do domu, bo blokuje miejsca innym ciężko chorym!!!!! Dlaczego tak kobieta
      wywierała dwukrotnie presję na lekarzu i skgerowała mu, że jej krwny musi
      zostać w szpitalu !!!! To jest niedopuszczalne. Ja wiem,że dla rodziny jest to
      wygodniej, taniej, bo w koncu jeść za darmo dadzą,leki tu ma za darmochę,poza
      tym opiorą, pościel zmienią, uśmiechną się i porozmawiają. A dla rodziny jaka
      to oszczędność, proszę państwa.
      A drugi przypadek, przychodzi i myśli , że jest na koncercie życzeń. Wywieranie
      presji na lekarza jakie badania ma zrobić, bo jakiś prof. z Lublina tak chciał.
      Panie profesorze, po co obiecujesz badania, weź sie sami do roboty, a nie
      będziesz robił dobre wrażenie na pacjentce !!!!
      Nie wyobrażam sobie jak pacjent może zmuszać lekarza do robienia badań, które
      ten uważa za niestosowne. Badania też kosztuję !!!!!
      Ludziska szanujcie swoich lekarzy, bo na tym stracicie. Sami wciskacie łapówy,
      a potem krzyczycie!!!
      • Gość: aga Re: Po co mu dawała pieniądze????? IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 30.11.04, 11:58
        Gościu, najpierw to sobie zasłuzcie na ten szacunek, bo większość z was to
        konowały.
        • Gość: luj Nędzna kreaturo najpierw przyjznaj się kim ty jes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 15:30
          Lekarzy pocałuj w dupę. Nie dorastasz im do pięt.
          • Gość: aga Re: Nędzna kreaturo najpierw przyjznaj się kim t IP: *.umcs.lublin.pl 30.11.04, 16:32
            No właśnie widać jak wspaniale sie prezentujecie.

Całowanie w dupę byłoby łapówką. A ty namawiasz mnie, żebym dawała łapówki.
      • Gość: jola Re: Po co mu dawała pieniądze????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:40
        Jeśli ordynator stwierdził, że pacjent zdrowy i że go wypisze to po co brał
        łapówkę i dalej zostawiał pacjenta. Rodzina pacjenta decyduje czy ma być on
        leczony dalej czy nie, a ordynator za pieniądze bez badania stwierdza, że dalej
        jest chory i zostaje na leczenie a bez dania pieniędzy zdrowy. Jeżeli Pani
        uważa, że tak mamy my jako pacjenci być leczeni przez pryzmat pieniądza to
        chyba coś tu nie jest tak.
    • Gość: Paheł Po co na siłę wciskacie???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 08:00
      Jestem lekarzem i bronię się przedłapówami, które są na siłę wciskane przez
      pacjentów i ich rodziny. Argumenty z ich strony są różne; - opóźnienie wypisu
      ze szpitala ( oszczędzanie),- "czulsza opieka", "więcej badań sugerowanych
      przez rodziny", itd... Nie wiem co mam robić (przyjmowanie łapów nie wchodzi w
      rachubę!!!!), czy każdą próbę ( a ich jest dużo) wci snięcia łapówki zgłaszać
      na policę czy od razu do prokuratora ???? Moim zdaniem nawet próba przekupienia
      lekarza powinna być surowo karana !!! (np. grzywna 10 tyś żłotych)i PROBLEM BY
      się skończył !!!!!!!!
      • Gość: koni Re: Po co na siłę wciskacie???? IP: 212.182.117.* 30.11.04, 09:31
        Masz rację z jednej strony, oczywiście, że ludzie wciskają łapówy, za byle
        bzdury. Z drugiej strony są takie oddziału zabiegowe i internistyczne w
        lubelskiej słuzbie zdrowia (pominę ich wyszczególnienie i nazwiska doktorów),
        gdzie bez kasy pies z kulawą nogą nie zainteresuje się pacjentem.
        W 2003 r sporo czasu spędziłam w szpitalach z moim ciężko chorym bratem.
        PS Za to składam głęboki ukłon i wyrazy szacunku lubelskiej onkologii i p.
        prof. Mazurkiewicz z zespołem:))). Bez cienia ironii.
      • Gość: stachenka Re: Po co na siłę wciskacie???? IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 30.11.04, 12:00
        A kto ludzi nauczył, ze jak nie dadzą w łapę, to nic u lekarza nie załatwią?
        Sami przecież na to nie wpadli, bo im kasy nie zbywa.
    • Gość: Josef46 Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 30.11.04, 08:09
      Ten pieszczoch sądowy jest biegłym sądowym bliskim przyjacielem byłego prezesa
      sądu Dariusza W i byłego kierownika lubartowskiej prokuratory pana
      Szczepańskiego i dlatego był bezkarny.No mieć taka obstawę to czego się bać?
      Taka trójca niszczyła wszystkich przeciwników i zamykała usta tym co mieli
      ochotę mówić.Wystarczy dotrzeć do rodzin pacjentów którzy swoich pochowali,a ci
      ostatni byli leczeni u pana ordynatora.W tych rodzinach jest kopalnia wiedzy na
      temat działalności łapówkowej pieszczocha Leonarda W.
    • Gość: Piotr Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 30.11.04, 08:22
      I co może powiedzieć starosta Starownik i dyr.Wójtowicz jak to jest
      sitwa.Niedługo będzie jeszcze jedna bąba w roli głównej wystąpią starosta i
      dyrektor-szpital się wali,przekraczane jest przez nich prawo.A pielęgniarki
      szykują taczki dla obu panow.
    • Gość: lolo Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.devs.futuro.pl 30.11.04, 10:09
      Biedny Leonard najpierw jeździł jaguarema a teraz lexusem.Bidulek z
      ordynatorskiej pansji się dorabia
      • Gość: lekerz Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:21
        co miał nakraść to już nakradł teraz ludzie już nam tak nie dają jak kiedyś
        • Gość: Janek Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.abhsia.telus.net 30.11.04, 19:24
          Ludzie maja wiele sklonnosci-nie ma idealnych, ale Leon to wyjatkowy dran - to
          prawda co ludzie pisza i mowia.
    • Gość: była chora Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:22
      Wiedziałam ze to kiedys sie wyda i dobrze bo i tak za duzo osob sie wycierpiało
      przez niego.Ciekawa jestem czy bedzie dalszy ciag tej sprawy czy jak zwykle
      wszystko za pare tygodni ucichnie. Caly Lubartow i okolice dobrze znają pana
      ordynatora i jego metody leczenia.Ale praca reszty personelu odziału neurologii
      jest super, naprawde opieka jest na wysokim poziomie.
    • Gość: wyrostek Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:22
      moze by sie tak jeszcze zajac ordynatorem chirurgii
      • Gość: kleptoman Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:44
        kiedyś na właśne oczy widzałem w markecie jak Leonard pakował produkty w
        reklamówkę z półek a pózniej jak by nigdy nic wyszedł ze sklepu,sprzedawczynie
        nawet go nie zatrzymywały,rozmawiałem pózniej z jedną znajomą sprzedawczynią i
        mówiła że żona zawsze przyjeżdza i reguluje należnośći,i taki człowiek leczy
        ludzi!!!!Hańba dla polskiej służby zdrowia(ale jej chyba nic już nie pomoże i
        nie zaszkodzi)!
    • Gość: $ Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:05
      Nareszczie i w Lubartowie zaczyna ktoś rozbijać elity.
    • Gość: gumis Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 08:50
      Jest niesamowite w tym kraju, ze to co dla wszystkich jest tajemnica
      poliszynela , dla prokuratury jest znowu gromem z jasnego nieba. To
      nieprawdopodobne ze człowiek , który bierze łapówki od lat 20-tu jest
      ordynatorem oddziału. Widza o tym wszyscy w Lubartowie - to przecież małe
      miasto. Niestety dawne układy sie zmieniają powoli. Choc są pierwsze jaskólki.
      Jeden z Lubartowskich lekarzy chodzi ostatnio pieszo- policja zainteresowała
      sie jego stanem podczas prowadzenia pojazdu. Do tej pory środowisko lekarskie
      czuło się bezkarne. Oczywiście nie można uogólniac - są tam również naprawde
      wartościowi ludzie - i oby tacy pozostali. Co do dyrektora szpitala - to
      redakcja powinna zainteresowac się jak doradca prezydenta d/s reformy Służby
      zdrowia zarzadza szpitalem. Bardzo ciekawe metody - dług szpitala jest bardzo
      okazały. Zmniejszanie kosztów spada na średni i niższy personel medyczny.
      Przecież lekarz lekarzowi krzywdy nie zrobi , prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka