Gość: marcin.k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 23:24 w końcu ktoś się za te bagno wziął,szkoda że o 20 lat za pózno!!!!!ale z jego układami to i tak mu nic nie zrobią,najwyżej na dobrą rentę odejdzie ten zasłużony "fachowiec" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.abhsia.telus.net 30.11.04, 00:52 Lewe zwolnienia lekarskie, renty, przyjecia do szpitala to od 20 - lat normalny dzien pracy doktorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubarowianin Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 12:52 Znam bardzo dobrze tego lotra , bierze od lat. dziwie sie ze dopiero teraz to wyszlo, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: 83.16.168.* 30.11.04, 17:01 To co ludzie piszą i mówią to tylko połowa tego co ma na sumieniu.Na to by dom dom postawić w pół roku w Rudce Kozłowieckiej i jeżdzić luksusowym Lexusem trzeba być po prosyu ordunatorem oddziału neurologii w Lubartowie,a dorabiać sie na cudzej kszywdzie i zdrowiu to jest najgorsza rzecz na świecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwa Po co mu dawała pieniądze????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 07:50 Po co mu dawała pieniądze??? Jeżeli ordynator stwierdził, że wypisze pacjenta do domu, to po co przychodziła i wywierała nacisk,że ten pacjent z jej rodziny ma zostać w szpitalu. Przecież jak chory już nie wymaga powinien być odesłany do domu, bo blokuje miejsca innym ciężko chorym!!!!! Dlaczego tak kobieta wywierała dwukrotnie presję na lekarzu i skgerowała mu, że jej krwny musi zostać w szpitalu !!!! To jest niedopuszczalne. Ja wiem,że dla rodziny jest to wygodniej, taniej, bo w koncu jeść za darmo dadzą,leki tu ma za darmochę,poza tym opiorą, pościel zmienią, uśmiechną się i porozmawiają. A dla rodziny jaka to oszczędność, proszę państwa. A drugi przypadek, przychodzi i myśli , że jest na koncercie życzeń. Wywieranie presji na lekarza jakie badania ma zrobić, bo jakiś prof. z Lublina tak chciał. Panie profesorze, po co obiecujesz badania, weź sie sami do roboty, a nie będziesz robił dobre wrażenie na pacjentce !!!! Nie wyobrażam sobie jak pacjent może zmuszać lekarza do robienia badań, które ten uważa za niestosowne. Badania też kosztuję !!!!! Ludziska szanujcie swoich lekarzy, bo na tym stracicie. Sami wciskacie łapówy, a potem krzyczycie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Po co mu dawała pieniądze????? IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 30.11.04, 11:58 Gościu, najpierw to sobie zasłuzcie na ten szacunek, bo większość z was to konowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luj Nędzna kreaturo najpierw przyjznaj się kim ty jes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 15:30 Lekarzy pocałuj w dupę. Nie dorastasz im do pięt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nędzna kreaturo najpierw przyjznaj się kim t IP: *.umcs.lublin.pl 30.11.04, 16:32 No właśnie widać jak wspaniale sie prezentujecie. Całowanie w dupę byłoby łapówką. A ty namawiasz mnie, żebym dawała łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Po co mu dawała pieniądze????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:40 Jeśli ordynator stwierdził, że pacjent zdrowy i że go wypisze to po co brał łapówkę i dalej zostawiał pacjenta. Rodzina pacjenta decyduje czy ma być on leczony dalej czy nie, a ordynator za pieniądze bez badania stwierdza, że dalej jest chory i zostaje na leczenie a bez dania pieniędzy zdrowy. Jeżeli Pani uważa, że tak mamy my jako pacjenci być leczeni przez pryzmat pieniądza to chyba coś tu nie jest tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paheł Po co na siłę wciskacie???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 08:00 Jestem lekarzem i bronię się przedłapówami, które są na siłę wciskane przez pacjentów i ich rodziny. Argumenty z ich strony są różne; - opóźnienie wypisu ze szpitala ( oszczędzanie),- "czulsza opieka", "więcej badań sugerowanych przez rodziny", itd... Nie wiem co mam robić (przyjmowanie łapów nie wchodzi w rachubę!!!!), czy każdą próbę ( a ich jest dużo) wci snięcia łapówki zgłaszać na policę czy od razu do prokuratora ???? Moim zdaniem nawet próba przekupienia lekarza powinna być surowo karana !!! (np. grzywna 10 tyś żłotych)i PROBLEM BY się skończył !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koni Re: Po co na siłę wciskacie???? IP: 212.182.117.* 30.11.04, 09:31 Masz rację z jednej strony, oczywiście, że ludzie wciskają łapówy, za byle bzdury. Z drugiej strony są takie oddziału zabiegowe i internistyczne w lubelskiej słuzbie zdrowia (pominę ich wyszczególnienie i nazwiska doktorów), gdzie bez kasy pies z kulawą nogą nie zainteresuje się pacjentem. W 2003 r sporo czasu spędziłam w szpitalach z moim ciężko chorym bratem. PS Za to składam głęboki ukłon i wyrazy szacunku lubelskiej onkologii i p. prof. Mazurkiewicz z zespołem:))). Bez cienia ironii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachenka Re: Po co na siłę wciskacie???? IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 30.11.04, 12:00 A kto ludzi nauczył, ze jak nie dadzą w łapę, to nic u lekarza nie załatwią? Sami przecież na to nie wpadli, bo im kasy nie zbywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Josef46 Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 30.11.04, 08:09 Ten pieszczoch sądowy jest biegłym sądowym bliskim przyjacielem byłego prezesa sądu Dariusza W i byłego kierownika lubartowskiej prokuratory pana Szczepańskiego i dlatego był bezkarny.No mieć taka obstawę to czego się bać? Taka trójca niszczyła wszystkich przeciwników i zamykała usta tym co mieli ochotę mówić.Wystarczy dotrzeć do rodzin pacjentów którzy swoich pochowali,a ci ostatni byli leczeni u pana ordynatora.W tych rodzinach jest kopalnia wiedzy na temat działalności łapówkowej pieszczocha Leonarda W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 30.11.04, 08:22 I co może powiedzieć starosta Starownik i dyr.Wójtowicz jak to jest sitwa.Niedługo będzie jeszcze jedna bąba w roli głównej wystąpią starosta i dyrektor-szpital się wali,przekraczane jest przez nich prawo.A pielęgniarki szykują taczki dla obu panow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.devs.futuro.pl 30.11.04, 10:09 Biedny Leonard najpierw jeździł jaguarema a teraz lexusem.Bidulek z ordynatorskiej pansji się dorabia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekerz Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:21 co miał nakraść to już nakradł teraz ludzie już nam tak nie dają jak kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.abhsia.telus.net 30.11.04, 19:24 Ludzie maja wiele sklonnosci-nie ma idealnych, ale Leon to wyjatkowy dran - to prawda co ludzie pisza i mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była chora Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:22 Wiedziałam ze to kiedys sie wyda i dobrze bo i tak za duzo osob sie wycierpiało przez niego.Ciekawa jestem czy bedzie dalszy ciag tej sprawy czy jak zwykle wszystko za pare tygodni ucichnie. Caly Lubartow i okolice dobrze znają pana ordynatora i jego metody leczenia.Ale praca reszty personelu odziału neurologii jest super, naprawde opieka jest na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrostek Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:22 moze by sie tak jeszcze zajac ordynatorem chirurgii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleptoman Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:44 kiedyś na właśne oczy widzałem w markecie jak Leonard pakował produkty w reklamówkę z półek a pózniej jak by nigdy nic wyszedł ze sklepu,sprzedawczynie nawet go nie zatrzymywały,rozmawiałem pózniej z jedną znajomą sprzedawczynią i mówiła że żona zawsze przyjeżdza i reguluje należnośći,i taki człowiek leczy ludzi!!!!Hańba dla polskiej służby zdrowia(ale jej chyba nic już nie pomoże i nie zaszkodzi)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:05 Nareszczie i w Lubartowie zaczyna ktoś rozbijać elity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis Re: Śledztwo w sprawie korupcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 08:50 Jest niesamowite w tym kraju, ze to co dla wszystkich jest tajemnica poliszynela , dla prokuratury jest znowu gromem z jasnego nieba. To nieprawdopodobne ze człowiek , który bierze łapówki od lat 20-tu jest ordynatorem oddziału. Widza o tym wszyscy w Lubartowie - to przecież małe miasto. Niestety dawne układy sie zmieniają powoli. Choc są pierwsze jaskólki. Jeden z Lubartowskich lekarzy chodzi ostatnio pieszo- policja zainteresowała sie jego stanem podczas prowadzenia pojazdu. Do tej pory środowisko lekarskie czuło się bezkarne. Oczywiście nie można uogólniac - są tam również naprawde wartościowi ludzie - i oby tacy pozostali. Co do dyrektora szpitala - to redakcja powinna zainteresowac się jak doradca prezydenta d/s reformy Służby zdrowia zarzadza szpitalem. Bardzo ciekawe metody - dług szpitala jest bardzo okazały. Zmniejszanie kosztów spada na średni i niższy personel medyczny. Przecież lekarz lekarzowi krzywdy nie zrobi , prawda? Odpowiedz Link Zgłoś