lucy_z 13.04.05, 10:43 Tak pieknie na dworze. Czy Ronja tu jeszcze zagląda? A czy tu wogole ktoś zagląda oprócz mnie? Pozdrawiam wszystkich:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaz133 Re: Wiosna, wiosna :)) 15.04.05, 04:37 Ja zagladam, ale coz ja na obczyznie.....:))))))) Casey Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna :)) 15.04.05, 20:20 Kazik, na Ciebie mozna liczyć:)) Kontuzja wlecze się i wlecze:( Chodzę do lekarzy i nic:( W związku z tym wiosnę widzę tylko przez okno i nie wiem czy się cieszyć czy płakać, że nie mogę wyjść:( Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna :)) 15.04.05, 20:22 Zapomnialam Kaziu spytać się czy i u Ciebie wiosnę widać??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Wiosna, wiosna :)) 16.04.05, 03:44 lucy_z napisała: > Zapomnialam Kaziu spytać się czy i u Ciebie wiosnę widać??? Wiosna u nas jest juz od kilku tygodni, ale w tym roku zima byla wyjatkowo uciazliwa i dluga. Oczywiscie w porownaniu do lat poprzednich w naszym regionie. Bo sa regiony polozone bardziej na polnoc w srodkowej czesci ameryki gdzie zimy sa prawdziwymi zimamy z silnymi mrozami i duzymi opadami sniegu. Dwa dni temu w Colorado gdzie moja firma sie przenosi spadlo sniegu na 70cm. a dzisiaj jest temperatura plus 16*C.;)) Pozdr. Casey Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna :)) 16.04.05, 11:48 U nas dzisiaj jest slicznie:) A te opady sniegu w Colorado pokazywano u nas w telewizji. Faktycznie, nieźle ich zasypało;)) Kazik, przenosisz się z firmą czy nie? Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: A WY NIC? 18.04.05, 01:58 ewka5 napisała: > Wole nie wierzyc, ze "tormado Wojtyly" ma pejoratywne znaczenie, wole nie > wierzyc, ze panowie kardynalowie maja czelnosc uwazac, ze przez dwadziescia > szesc lat wial wiatr historii, ktory teraz nalezy uspokoic albo nadac mu > jedynie sluszny i wlasciwy kierunek. "tornado Wojtyly" to okreslenie wyrazone przez jednostke bez wzgledu jakie stanowisko zajmuje publicznie. Dla mnie wieksze znaczenie odnosnie Jana Pawla II, maja wypowiedzi osob ktore w zasadzie byly w opozycji do zalecen gloszonych przez Papierza, teraz jednak doceniaja jego dazenie do zachowania bez zmian nauk Kosciola Katolickiego z drugiej strony jego respekt dla innych religii i dazenie do kontynuacji dialogu z nimi. I jesli to wyrazaja liderzy innych religii, oraz nie tylko akceptuja i doceniaja dazenia Jana Pawla II do porozumienia miedzy roznymi wyznaniami, bo przeciez sluzymy jednemu Bogu, ma to swoj rodzaj interpretacji wsrod wyznawcow innych odlamow religii chrzescijanskich i nie tylko. Casey Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Wiosna, wiosna :)) 18.04.05, 02:39 lucy_z napisała: > U nas dzisiaj jest slicznie:) > A te opady sniegu w Colorado pokazywano u nas w telewizji. Faktycznie, nieźle > ich zasypało;)) > Kazik, przenosisz się z firmą czy nie? > Pozdrawiam:)) Nie przenosze sie. Mimo ze mialem od nich oferte i w pewnym stopniu zwrot kosztow, to mnie zniecheca caly proces przenosenia sie i nie ma gwarancji na przyszlosc. Jak przechandlowali firme teraz to samo moze zdarzyc sie za rok czy dwa. Poniewaz przejela nas konkurencja i ich(maszyny sa gorszej jakosci),firma ta ma nadal swoich pracownikow i ich bedzie preferowac. Mimo ze wsrod moich wspolpracownikow jestem jak expert(do czego sie nie poczuwam) i dlatego dla draki nazywaja mie Dr. Casey. To jest to samo co przypuszczam z ogolnych informacji dzieje sie w Polsce. A ogolnie to dzieje sie cyrk finansowy w takich sprawach na koszt pracownikow. Nie bede sie na ten temat rozpisywal nie wiedzac czy ktokolwiek jest tym zainteresowany. No bo to jest jakis tam bizness, ale w efekcie moze to byc i jakis tam bizness w Polsce w tym zaangazowany.....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna :)) 18.04.05, 10:11 Kaziu, to znowu masz kłopot?:( Poprzedni post wpisał Ci się nie w tym forum;))) U nas dalej pięknie:) Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Wiosna, wiosna :)) 19.04.05, 04:09 lucy_z napisała: > Kaziu, to znowu masz kłopot?:( > Poprzedni post wpisał Ci się nie w tym forum;))) > U nas dalej pięknie:) > Pozdrawiam:)) Klopot?, taki sam jak wiekszosc ktorzy traca prace w firmie. Dla mnie bedzie ciezko cos podobnego znalezc ze wzgledu na wiek;). Ale pomoc oferuja juz rozne agencje. Nawet urzad bezrobocia wychodzi z udgodnieniami, ze nie trzeba nigdzie chodzic, stac w kolejkach by sie zarejestrowac. Wszystko zalatwia sie przez poczte, telefon lub internet;). U nas tez pogoda jest ladna, slonecznie a temperatura okolo 20*C. Co do wpisu to niewiem jak to sie stalo..... Ostatnio zdarza sie ze po wejsciu na gazeta.pl, gdy chce cokolwiek otworzyc pojawia sie napis w jezyku polskim ze niemoze znalezc takiej strony. Pozdr. Casey Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Wiosna, wiosna :)) 22.04.05, 13:25 WIOSNA, jaka jest, każdy widzi sam. No, może nawet jej posłuchać) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna :)) 22.04.05, 16:28 Palker:)))))))))))))))))))))) Wszelki duch...!!!!;))Gdzie się podziewacie? Cudna Twoja wiosna, cudna:) A czy ja mogę jeden kwiatek Ci ukraść, za Twoją zgodą oczywiście??? Służył by mi jako avatar??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Wiosenne kwiatki!!!!!!!!!!!! 23.04.05, 03:53 Ladne te kwiatki Palker;)))) Pozdr.Casey Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Pozdrowienia od zmęczonej konną jazdą Ronji 24.04.05, 19:14 Lucy, a ta kontuzja nozna? W ogóle czy ta kontuzja jest do zrehabilitowania? Bo znam świetną rehabilitantkę, mi wprawdzie kręgosłup leczyła, ale wiem, że i z konczynami do niej ludzie przychodzili i cuda działała:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Pozdrowienia od zmęczonej konną jazdą Ronji 24.04.05, 22:58 Ronju, gdzie się podziewałaś? Kontuzję leczę. Trafilam do dobrego lekarza, tak mi się wydaje:) Jutro idę na wizytę. Zabiegi reh. brałam i inne zastrzyki. W tej chwili biorę leki i na razie zdalam się na tego lekarza. Jest już lepiej. A mam nadzieję, że wreszcie mi ptrzejdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Pozdrowienia od zmęczonej konną jazdą Ronji 24.04.05, 23:13 ronja napisała: > Lucy, a ta kontuzja nozna? W ogóle czy ta kontuzja jest do zrehabilitowania? Bo > > znam świetną rehabilitantkę, mi wprawdzie kręgosłup leczyła, ale wiem, że i z > konczynami do niej ludzie przychodzili i cuda działała:) Ronja! Cudow nie ma:))) Ale fachowa wiedza doswiadczonego lekarza napewno ma duze znaczenie..... Ja mialem kiedys kontuzje kolana. Zdarzylo sie to na gorkach Czechowskich (nie jestem pewny poprawnej nazwy)za przyczyna 7-go pulku z Al.Raclawickich. Otoz przez wiele lat to mi sie czesto odnawialo. Wystarczylo zgiac bardziej noge, cos kliknelo w kolanie i kolejne kilka tygodni bolu. Za kolejnym razem omal szlag mie nie trafil:))), zaczalem intensywne cwiczenia. Tygodniami wielogodzinne zginanie nogi w rozne kierunki i przysiady na niej by wzmocnic miesnia. Skutek taki ze od ponad trzydziestu lat nie mam zadnego z tym kolanem problemu;)). Pozdr.Casey Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Wiosna, wiosna :)) 25.05.05, 22:40 lucy_z napisała: > A czy ja mogę jeden kwiatek Ci ukraść, za Twoją zgodą oczywiście??? > Służył by mi jako avatar??? wiesz Lucyndo, że ja dla Ciebie wszystko:-) a niżej masz kolejny wiosenny donos na temat odbijania;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna :)) 12.05.05, 20:56 JA zajrzałam właśnie tu :) Wiosnaę mamy w pełni , wszystko kwitnie, pogodna znośna i ma być znośniejsza, śmigam na spacery z Franką w spacerówce. Franka wydoroślała przez zimę( to była najdłuższa zima w moim życiu...co za szczęście ze się wreszcie skończyła) - zaczyna już stać na cienkich nożynach przy meblach i latem już pewnie poleci po plaży :) W niedalekiej perspektywie mam liczne wakacje, w dalszej pracę ( własny biznesik - "lepszy mały handelek niż duży szpadelek" jak mawia Wujek Włodek ale nie będzie to bynajmniej handelek - liczy się ogólna idea przysłowia). Z wiosennych nowości to wprowadził się do mnie zdesperowany kot - o ten ---> i2.photobucket.com/albums/y31/ryza_malpa/pedro.jpg a poza tym byłam na wycieczce w Poleskim Parku nanrodowym i bardzo mi sie tam podobało. dziękuję za uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna :)) 12.05.05, 22:31 O jak to miło Cię zobaczyć Ryża:)))) A gdzie zdjęcia Franki? ;) Kotek fajny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna :)) 13.05.05, 09:59 Wychodzę z z ałożenia, że katowanie ludzi zdjęciami niemowlaków jest wysoce naganne moralnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna :)) 13.05.05, 10:34 ryza_malpa1 napisała: > Wychodzę z z ałożenia, że katowanie ludzi zdjęciami niemowlaków jest wysoce > naganne moralnie :) > Ja z przyjemnością popatrzę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna :)) 13.05.05, 15:53 A to sil wu ple: i2.photobucket.com/albums/y31/ryza_malpa/9miesiecy019.jpg i2.photobucket.com/albums/y31/ryza_malpa/9miesiecy036.jpg i2.photobucket.com/albums/y31/ryza_malpa/fr2.jpg i2.photobucket.com/albums/y31/ryza_malpa/9miesiecy041.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna :)) 13.05.05, 17:18 Bardzo, bardzo dziękuję:)) Allle urosła!!! Śliczna dziewczynka, a jakie ma czarne oczka:)) Ściskam Was obie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna, wiosna :)) 15.05.05, 00:23 Co Ryża kotu zrobiłaś, że tak patrzy?:) A do dziecka jakie miny zza aparata stroiłaś?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Wiosna, wiosna :)) 18.05.05, 12:12 No no, ale dziecko ładnie rośnie :). FAJNE :). Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna, wiosna :)) 22.05.05, 00:46 I ma taką czarodziejska twarzyczkę:) Odpowiedz Link Zgłoś