Gość: KTS IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 25.06.02, 01:11 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Casey Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.proxy.aol.com 25.06.02, 02:51 Gość portalu: KTS napisał(a): Tym razem Zywiec;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.swit.futuro.pl 25.06.02, 09:42 Tylko Perła !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: 212.244.252.* 25.06.02, 09:44 W Lublinie Perła gdzie indziej Żywiec:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTS Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 25.06.02, 23:40 faciu napisał(a): > Smadny Mnich...DOBRY BROWAREK,ALE W LUBLINIE CHYBA SIĘ GO NIE KUPI,A NA SŁOWACJĘ NIE BĘDĘ SPECJALNIE JECHAŁ(TO CZESKIE CZY SŁOWACKIE?.JUŻ ZAPOMNIAŁEM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.reset.net.pl 12.10.02, 10:51 Słowackie. Wolę Złotego Bażanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RioT Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.06.02, 21:39 Tyskie ponad wszystkie pozdrawiam RioT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestro Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 00:24 Tylko PERŁA !!! szkoda,że u mnie jej nie ma.:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTS Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 26.06.02, 01:06 Gość portalu: Maestro napisał(a): > Tylko PERŁA !!! szkoda,że u mnie jej nie ma.:NIESTETY TO TYLKO PIWO REGIONALNE.JAKI BROWAREK MACIE W OLSZTYNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestro Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 02:05 Jurand i BK,ale ja wolę PERŁĘ.Jak jestem "w rodzinnych stronach" to azwsze mały zapasik zrobię ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTS Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 26.06.02, 02:42 Gość portalu: Maestro napisał(a): > Jurand i BK,ale ja wolę PERŁĘ.Jak jestem "w rodzinnych stronach" to azwsze mały > > zapasik zrobię ......... MAM NADZIEJE,ŻE JURAND I BK SĄ TAK SAMO ZAJEBISTE(TO WYRAŻENIE POWINNO ZAWSZE OKREŚLAĆ JAKOSĆ PIWA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestro Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 02:45 Perła lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTS Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 26.06.02, 03:21 Gość portalu: Maestro napisał(a): > Perła lepsza.PERŁA JEST NAJLEPSZA,ALE ZAWSZE TRZEBA SOBIE ZNALEŻĆ JAKIŚ ŚRODEK ZASTĘPCZY:).POZDRAWIAM I ŻYCZĘ JAK NAJSZYBSZEGO DOSTĘPU DO PRODUKTÓW POCHODZĄCYCH Z BROWARÓW LUBELSKICH Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Pij miejscowe 26.06.02, 09:37 Mam taki zwyczaj,ze w miejscu, w którym przebywam staram się pić miejscowe specjały. Jest to (poniekąd) zgodne z pewną teorią żywieniową głoszącą, że powinno się spożywać pokarmy sporządzone z surowców pochodzących z regionu w którym się mieszka. Zatem... żegnajcie frutti di mare i pizze, żegnajcie, witaj golonko, placku ziemniaczany, zupo cebulowa i PERŁO CHMIELOWA :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Pij miejscowe IP: *.com / 192.168.0.* 26.06.02, 09:56 ziedrzec napisał(a): witaj golonko, placku ziemniaczany, zupo cebulowa > i PERŁO CHMIELOWA :-))) i obowiązkowo cebularzu!!!!!!:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziedrzec Re: Pij miejscowe IP: 195.116.220.* 26.06.02, 11:22 Gość portalu: lucy_z napisał(a): > ziedrzec napisał(a): > > witaj golonko, placku ziemniaczany, zupo cebulowa > > i PERŁO CHMIELOWA :-))) > > i obowiązkowo cebularzu!!!!!!:))))) CZy wiecie, że np. w Warszawie cebularz nie jest znany..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestro Re: Pij miejscowe IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 16:15 Gość portalu: ziedrzec napisał(a): > > CZy wiecie, że np. w Warszawie cebularz nie jest znany..? > Nie tylko w Warszawie.Tylko chyba "ścisła Lubelszczyzna" to zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: Pij miejscowe IP: *.swit.futuro.pl 26.06.02, 22:56 Gość portalu: ziedrzec zapytał: > CZy wiecie, że np. w Warszawie cebularz nie jest znany..? Wiemy. Przerabialiśmy to już w wątku "Regionalizmy, gwary". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Okocim sie zywcem:)))) IP: *.proxy.aol.com 27.06.02, 03:46 z NIE Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Pij miejscowe 27.06.02, 10:05 Gość portalu: Grendel napisał(a): > Gość portalu: ziedrzec zapytał: > > CZy wiecie, że np. w Warszawie cebularz nie jest znany..? > > Wiemy. Przerabialiśmy to już w wątku "Regionalizmy, gwary". > Dzięki, Grendel. Jak to dobrze, że bywalcy potrafią neofitów naprowadzać. thx..? Co jeszcze jest nie przerobione? Bo podobno wszystko już było. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Pij miejscowe IP: 62.233.135.* 27.06.02, 10:10 czy wszystko? chyba nie... chociaż tematów trochę wysoceabstrakcyjnych by się przydało przerobić, bo zaczyna mi tu pachnieć bardzo przygnębiająco-twardostojącąnaziemi atmosferą,o!;o))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: Pij miejscowe IP: *.swit.futuro.pl 27.06.02, 10:28 ziedrzec napisał(a): > Dzięki, Grendel. > Jak to dobrze, że bywalcy potrafią neofitów naprowadzać. Ja chciałem Cię tylko naprowadzić na wątek, w którym mógłbyś znaleźć również inne ciekawe rzeczy. Nie miałem na celu niczego tłumić. Tak sobie pomyślałem, że może tam zajrzysz i ewentualnie podzielisz się jakąś ciekawostką. Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Pij miejscowe 27.06.02, 11:31 Gość portalu: Grendel napisał(a): > Ja chciałem Cię tylko naprowadzić na wątek, w którym mógłbyś znaleźć również in > ne > ciekawe rzeczy. Nie miałem na celu niczego tłumić. Naprowadzanie cenna rzecz. Tłumieniu, tłumom i tłumikom mówimy stanowcze NIE! :) A w kwestii piwa - mam taki sam zwyczaj - staram sie zawsze degustowac lokalne piwa (ale takze wina i wszelakie potrawy). Polecam. Chyba, ze wybierzecie sie do Szwecji - wowczas zamiast piwa polecam wode mineralna. Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Pij miejscowe 27.06.02, 20:02 Sorki, przepracowany bylem. wwtedy kawał chama się ze mnie robi. Przepraszam, Grendel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: Pij miejscowe IP: *.swit.futuro.pl 27.06.02, 21:21 ziedrzec napisał: > Przepraszam, Grendel Nic nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Pij miejscowe 28.06.02, 09:10 Gość portalu: Grendel napisał(a): > ziedrzec napisał: > > Przepraszam, Grendel > > Nic nie szkodzi. > No to co...? Po kufelku? Glog...glog...glog... jak mawiał Kokosz :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grendel Re: Pij miejscowe IP: *.swit.futuro.pl 28.06.02, 14:16 ziedrzec zaproponował: > No to co...? Po kufelku? Po kufelku i koniecznie z cebularzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GammaRay Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.pk.edu.pl 27.06.02, 20:38 Jesli browar to tylko WARKA BEER ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urbanek Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: 212.182.123.* 06.09.02, 23:40 heineken, carlsberg, a perła to g... Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI 07.09.02, 10:05 Chyba jestem jakiś inny. Z Lublina a Perły nie lubi. Cebularza też :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.proxy.aol.com 08.09.02, 05:31 pepperoni78 napisał: > Chyba jestem jakiś inny. Z Lublina a Perły nie lubi. Cebularza też :) Piwko;)))))) Inne miasto, inny czas. Niezapomiany smak piwa w zadymionych od papierosow piwnicach kolo Neptuna w Gdansku, przy muzyce grajacych i spiewajacych Cyganow......................... ...........a takze popijajacych z twojego kufla jesli go nie dopilnowales;))))) Jako siedzenia male antalki, za stoly wieksze beczki.........;)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urbanek Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: 212.182.123.* 08.09.02, 13:12 nie, nie lubię, syfu nie pijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.reset.net.pl 12.10.02, 10:54 A ja klasycznie - mimo, żem Lubelak - wybieram Żywca. Nawet w Paryżu znalazłem lokal gdzie to piffko podają. To je vyborne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: BROWAR NA CIEPŁE DNI IP: *.it 12.10.02, 14:17 Po pierwsze - gdzie te ciepłe dni? odgrzewacie wątki z czerwca, Po drugie - w koło Wojciechu, już się sami nawzajem powtarzacie, Po trzecie - chyba brak konceptu na nowy wątek. A to wszystko po to, żeby znaleźć się w rankingu? A komu ten ranking potrzebny? To nie o to idzie!. Pomyślcie trochę! Odpowiedz Link Zgłoś