Gość: nova IP: 83.238.121.* 12.07.05, 11:45 Chciałabym dowiedzieć się czegoś o tej szkole. Wiem, że jest to uczelnia niepaństwowa i chcę wiedzieć czy nie wyciąga w związku w tym zbyt dużych pieniędzy od ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ??? Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa IP: 83.238.121.* 13.07.05, 12:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frtg Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa IP: 217.97.141.* 15.07.05, 17:26 gg Odpowiedz Link Zgłoś
wielgibolo Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa 15.07.05, 21:04 moja droga. Owa szkoła jak wszystkie prywatne uczelnie w Lublinie i przytłaczająca większość w Polsce to przechowalnia osób którym nie udało się dostać na państwowe studia z jakichś konkretych przyczyn, ale i zwykłych nieuków. Szkoła prywatna ma widzisz to do siebie iż jest przedsiębiorstwem i za pieniądze które im płacisz sprzeda ci tonę bobu - o dyplomie magistra nie wspominając. Jeśli chcesz się rozwijać i sytuacja życiowa nie zmusza cię żeby iść na prywatną uczelnię to nie idź. Szczerze ci radzę. Za rok może uda ci się dostać na państwowy uniwersytet, a przez ten rok możesz zrobić wiele ciekawszych rzeczy niż "studiowanie" w owej szkole. p.s moja negatywna opinia nie dotyczy tylko tej konkretnej szkoły ale skół prywatnych jako takich które moim zdaniem są największa porażka polskiego systemu edukacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Wyższe Szkoły Zrywania Czereśni :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa IP: 83.238.121.* 16.07.05, 21:29 Tak więc wszystko jasne, jestem nieukiem. Znowu nie dostałam się na studia państwowe a próbowałam już w tamtym roku. Straciłam cały rok i co mam czekać na trzecią szansę?. Nie, ja wolę się uczyć i pójść na kierunek, na który się nie dostałam- pedagogikę. Szkoła prywatna a płacić będe tyle samo co na UMCS-sie (zaoczne). Z tego co się zdąrzyłam zorientować to wykładowcy też są m.in. z tej państwowej uczelni. Tak więc narazie postanowione i nie dam się przekonać, że prywatne uczelnie są złe chyba, ze doswiadczę tego na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
wielgibolo Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa 16.07.05, 21:45 oby twoje samozaparcie żeby zostać pedagogiem wyrównało braki w wykształceniu jakie zaoferuje ci ta szkoła. Pozdrawiam i szczęścia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa IP: 83.238.121.* 16.07.05, 22:32 Czy znasz z autopsji ten typ szkół???Przecież to jest licencjat, a magistra i tak będę robić na UMCS-sie. Oczywiście jeżeli skutecznie mnie nie zniechęcisz do realizowania moich planów. Odpowiedz Link Zgłoś
wielgibolo Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa 16.07.05, 23:51 moja droga znam ten typ szkół uwierz mi. Zresztą sama się zastanów. Co to za szkoła która za naukę pobiera pieniądze. Jaki cel dla tej szkoły miałoby wywieranie presji na studenta żeby ten przyłożył się do nauki. Precież jeśli nie zda egzaminu i zostanie wywalony to szkoła straci źródło dochodu. Z tego wynikają konkretne zachowania i studentów i wykładowców. Studenci nie przykładają się do nauki bo i tak wiedzą że zdają ( oczywiście są wyjątki ) tak postawa tworzy określony klimat w szkole. Wykładowcy nie przykładają się do wykładania bo i tak mają odgórne polecenie żeby wszystkich przepuścić bo w końcu z czegoś te pensje trzeba płacić. pozatym do szkoły przyjmuje się każdego bez zadnej selekcji (często decyduje kolejność zgłoszeń) tym samym dostaje się tam każdy nieuk któremu jak najbardziej pasuje ten sposób studiowania. Zrobisz tam licencjat i po tych 3 latach bedziesz zaczynała studia uzupełniające. Papierek dostaniesz taki sama ale uwierz moja droga że wyrwa w wykształceniu jaką ci ta szkoła zrobi w 3 lata będzie nie do naprawienia. Radzę ci kolejny raz. Lepszym rozwiązaniem (jeśli o swojej pasji myślisz poważnie) od prywatnej szkoły jest kolejny rok suminnych przygotowań do egzaminu lub zwykłej pracy zawodowej. te szkoły to fabryki dyplomów a nie uczelnie wyższe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa IP: 83.238.121.* 01.08.05, 22:39 Ponawiam swoją prośbę, jeżeli jest ktoś na forum studiujący w tej szkole niech się odezwie!!!Z góry dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt Sprzedaż dypolmów na raty IP: *.lublin.mm.pl 02.08.05, 00:04 Nietety trzeba się zgodzić z tym co pisze wielgibolo. Większość tzw. szkół wyższych tego typu, co WSEiI, prowadzi po prostu ratalną sprzedaż dyplomów. No i dobra rada. Nie wiem, czy jesteś nieukiem, ale jak zdążyłam (nie - "zdąrzyłam") się zorientować, to musisz sporo popracować, by uzupełnić elementarną wiedzę. No, chyba że chcesz kupić dyplom na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sprzedaż dypolmów na raty IP: 83.238.121.* 02.08.05, 10:42 Tylko czy ta sprzedaż na raty różni się czymś od sprzedaży na raty na uczelniach państwowych???Studiowałam na państwowej uczelni, płaciłam za studia niewiele mniej niż chce płacić nowa. Mam dyplom od trzech lat, niestety nie znalazłam do tej pory pracy w wyuczonym zawodzie. Tak naprawdę nie liczy się czy ktoś ukończył prywatną szkołę czy państwową, liczy się to czy ktoś ma szczęście. Znam przypadki, które były nieukami w szkole średniej, ledwo dostali się na studia, robią dotąd okropne błędy ortograficzne, jednym słowem mają duże luki w wykształceniu. Tylko, że teraz mają już dobrą i stałą pracę i nie przejmują się swoimi brakami bo życie nie polega na teorii. Takie jest moje osobiste zdanie. Z góry przepraszam wrażliwych za popełnione błędy ortograficzne, nie obcuję teraz z pismem, wręcz przeciwnie raczej z cyferkami dlatego też z każdym dniem się uwsteczniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRO Re: Sprzedaż dypolmów na raty IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 02.08.05, 11:27 Skoro obcujesz tak z cyferkami to cos nie wierze, ze nie mozesz znalezc pracy. "Cyferkowe" kierunki sa obecnie bardzo chodliwe. Napisz co skonczylas a moze podpowiem Ci gdze mozesz dostac dosc dobrze platna prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sprzedaż dypolmów na raty IP: 83.238.121.* 02.08.05, 16:13 Żle mnie rozumiałeś, nie mogę znależć pracy w zawodzie po studiach humanistycznych, a pracuję przy cyferkach właśnie z tego powodu. Oczywiście możesz napisać o tych dobrych ofertach pracy, jak nie ja to może ktoś inny skorzysta?Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student wsei Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa IP: *.chiny.sdi.tpnet.pl 03.08.05, 00:29 studiowałem rok na politechnice i od roku studiuję w wsei i muszę z przykrością stwierdzić że to co wypisuja tu co niektórzy potwierdza ich niewiedzę w tej sprawie jeżeli ktoś może zapewnić sobie pieniądze na szkołę prywatną (3400zł rocznie) to nie rozumiem po co ma na siłę siedzieć w szkole państwowej ktoś powie że za te pieniądze kupuję sobie dyplom ,niech tak myśli dalej , poglądów niektórych nie zmienimy a ja jednak wolę zapłacić te pieniądze i uczyć się w czystej ,zadbanej szkole z nowoczesnym sprzętem i wykładowcami którzy nie wytrząsają się nad studentami niestety w tym kraju nic co jest państowe nie jest dobre , nie oszukujmy się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa IP: 83.238.121.* 03.08.05, 16:58 Właśnie na takie wypowiedzi czekałam. Wypowiedzi osób, które właśnie studiują w tej szkole bo przeciez oni najwiecej mogą o niej powiedzieć. Dzięki i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpk Re: Studiuje ktoś-Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowa IP: *.dziesiata.com / *.dziesiata.com 03.08.05, 17:17 szkoda kasy, jak masz za dużo to lepiej juz na zaoczne iść na państwową uczelnie skończyłam prywatne liceum i wyrobiłam sobie zdanie na temat niepaństwowego szkolenictwa, nie polecam, chyba że masz ochote przebywać w niezbyt ciekawym środowisku, gdzie tatuś jest bogaty, a córcia na zakupy do mediolanu lata, a w głowie pustostan, przy okazji w ramach spotkań towarzysko-matrymonialnych wpadnie na "uczelnie" Odpowiedz Link Zgłoś