pepperoni78 18.09.02, 10:43 W niedzielę wróciłem z Krakowa. Tam już grzeją. Może i Nasze władze wreszcie pomyślałyby o o marznących obywatelach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_z Re: Kiedy zaczną grzać??? 19.09.02, 14:32 pepperoni78 napisał: > W niedzielę wróciłem z Krakowa. Tam już grzeją. Może i Nasze władze wreszcie > pomyślałyby o o marznących obywatelach?? Dzisiaj zrobiło się już cieplej na dworze może i w mieszkaniach się ociepli?;) Mnie się tam nie spieszy do ogrzewania! Muszę dopłacić do ubiegłego sezonu 200zł:(( > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igła u mnie nie jest zimno IP: 62.233.130.* 19.09.02, 15:24 na szczęście mam nowe okna Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: u mnie nie jest zimno 19.09.02, 15:32 Gość portalu: igła napisał(a): > na szczęście mam nowe okna Igiełko, ja też mam nowe okna ale jak jest ziąb to i one nie pomagają:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesjash Re: u mnie nie jest zimno IP: *.it 19.09.02, 15:44 u mnie cieplutko, i ciągle okna otwieram, a jak sie zimniej zrobi to sobie cos zarzuce na plecy. Jeszcze nie czas na grzanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igła nie jest też gorąco, ale... IP: 62.233.130.* 19.09.02, 18:00 ja mieszkam na 4-tym pietrze, współczuję tym co im na parterze "ciągnie" od podłogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: nie jest też gorąco, ale... IP: *.it 19.09.02, 20:06 Najczęściej o włączenie ogrzewania jęczą ci, którzy nie płacą czynszu, lub zalegają i jego płaceniem. A ci durni, regularnie płacący za nich, napewno nie będą wołać o rozruch przy temp. 14 - 18 stopni , bo mają swiadomość, skąd te dopłaty pochodzą. Spółdzielnie mieszkaniowe, Administracje osiedli lokator nie obchodzi, ważne jest tylko to, aby im nie spadły pobory oraz skąd wziąść fundusze na podwyżki i nagrody dla siebie. A my , a jakże grzejmy się, to i fundusze się dla nich znajdą! A LPEC - wi też w to graj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: nie jest też gorąco, ale... IP: *.*.*.* 19.09.02, 20:16 Bez przesady. Mrozów nie ma, a że przez kilka dni jest nieco chłodniej - to zdrowiej i lepiej się śpi. Tragednia, gdy zaczynają przedczesnie grzać, człowiek chodzi zgrzany jak zgoniony mops po mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: nie jest też gorąco, ale... 19.09.02, 21:33 Tak się przypadkiem składa, że co miesiąc płacę czynsz, w który wliczona jest opłata za CO. Poza tym na kaloryferach mam specjalne przyrządy mierzące zużycie ciepła. Ponadto pokrętła przy kaloryferach (nie znam ich poprawnej nazwy... termofory??) pozwalają na to, że w czasie gdy mieszkanie jest puste, nie zużywa się na darmo wielkich ilości ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesjash Re: nie jest też gorąco, ale... IP: *.it 20.09.02, 14:36 pokrętła pokrętłami ale i tak przez mieszkanie rury przechodzą i na licznikach troszke nabije ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igła Re: nie jest też gorąco, ale... IP: 62.233.130.* 20.09.02, 21:18 > termofory??) termostaty!!!!!!!!!!!!! drogi pepperoni Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: nie jest też gorąco, ale... 20.09.02, 21:27 Gość portalu: igła napisał(a): > > > termofory??) > > termostaty!!!!!!!!!!!!! drogi pepperoni Wiedziałem, że biją dzwony w jakims kościele tylko nie miałem pojęcia w którym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: nie jest też gorąco, ale... IP: 217.97.175.* 20.09.02, 23:19 masz rację pepperoni... wyciagnęłam termofor (nie termostat:-) mojej Babuni, podkładam pod stópki i śpi sie luksusowo:-))) ciepełka życzę w domu - sobie też,po wietrzeniu mieszkania mam 15 stopni:( Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Odpowiadam !!! 21.09.02, 00:04 Sezon grzewczy zaczyna się wtedy gdy trzy do czterech dni temperatura powietrza na zewnątrz o godzinie 21.00 spada poniżej 12 C. Tak mnie nauczyli na ciepłownictwie!!! Pozdrowienia dla Pani dr Mirosławy Nowak-Taźbirek. To Ona to wykładała, Polibuda, wydział inżynierii budowlanej i sanitarnej na specjalności urządzenia sanitarne!!! 12 lipca br. obroniłem się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Kiedy zaczną grzać??? IP: 217.97.175.* 21.09.02, 13:53 gratulacje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Kiedy zaczną grzać??? 23.09.02, 17:04 Na własne uszy słyszałam, na własne oczy widziałam dziś w TV Lublin, że wlączają ogrzewanie! I jeszcze bylo powiedziane, że od dzisiaj, chyba do czwartku ogrzewanie będzie za darmo??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otho Re: Kiedy zaczną grzać??? IP: 217.97.141.* 23.09.02, 17:41 Potwierdzam. Kaloryfery zrobiły się cieplutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piero Re: Kiedy zaczną grzać??? IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 17:40 u nas dzisjaj zaczęli. Uff jak gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Kiedy zaczną grzać??? IP: 62.233.135.* 24.09.02, 15:49 właśnie, niech grzeją, bo bez grzania człowiekowi nawet myśleć się nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Kiedy zaczną grzać??? 24.09.02, 16:38 Gość portalu: Kaska napisał(a): > właśnie, niech grzeją, bo bez grzania człowiekowi nawet myśleć się nie chce... Na LSM i (podobno) w całym Lublinie grzeją od wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Kiedy zaczną grzać??? IP: 62.233.135.* 25.09.02, 09:15 melduję, że u mnie w domku też już cieplutko;'o) Odpowiedz Link Zgłoś