Dodaj do ulubionych

Nowy Przywódca Weszpolaków

08.11.05, 07:39
Weszpolacy maja nowego lidera, MW-Fuhrerem zostal 24 deputowany z woj.
lubuskiego Krzysztof Bosak.Kombatant walki z pedalami, skrobanka i Unia
Europejska.Wybor powyzszy dobrze nastraja, jezeli chodzi o jakosc nowego
parlamentu. Kaczyzacja zycia publicznego, Drodzy Panowie, staje sie powoli
faktem, paradoksalnie dzieki Weszpolakom, ktorych ulubionym zajeciem jest
pozorowanie kopulacji mesko-meskiej w biurach parlamentarnych Ligi
Patologicznych Rodzin. Nie ma to jak zlota, polska, weszmlodziez.
Obserwuj wątek
    • axx22lublin Re: Nowy Przywódca Weszpolaków 08.11.05, 07:45
      ale przynajmniej możesz sobie powspominać świetlane czasy komuny, gdy Młodzież
      Wszechpolska była zdelegalizowana. Ciesz się. Młodzi nawet komuny nie
      pamiętają, całe świadome życie spędzili w katolandzie.
      • blood_free Re: Nowy Przywódca Weszpolaków 08.11.05, 07:49
        I na tym polega ich dramat zyciowy, niestety.Ja w szkole skladalem slubowanie na
        wiernosc Polsce Socjalistycznej. A honor jest ponoc walorem bezcennym, jak mial
        sie wyrazic niegdys plk Beck, sam honorowo salwowal sie potem ucieczka z kraju
        do Rumunii.
        • axx22lublin Re: Nowy Przywódca Weszpolaków 08.11.05, 07:50
          ale możesz urządzić tym młodym wycieczkę na Kubę albo na Białoruś i pokazać :
          patrzcie, tak wyglądała kiedyś Polska.
          • blood_free Re: Nowy Przywódca Weszpolaków 08.11.05, 07:53
            Wystarczy siegnac do podrecznikow historii Polski do 1939 r. Bialorus w
            porownaniu z tamtym panstewkiem jawi sie jako raj socjalny.
            • axx22lublin Re: Nowy Przywódca Weszpolaków 08.11.05, 08:09
              blood_free napisał:

> Wystarczy siegnac do podrecznikow historii Polski do 1939 r. Bialorus w
              > porownaniu z tamtym panstewkiem jawi sie jako raj socjalny.

przed 1939 w porównaniu z II RP rajem socjalnym był ZSRR i Polacy masowo
              uciekali do ZSRR gdzie mieli zagwarantowaną stałą pracę i opiekę socjalną.

Również dziś Białoruś jest rajem socjalnym w porównaniu z Polską. Polacy masowo
              emigrują na Białoruś w poszukiwaniu chleba i pracy.
              • joannabarska Hańba III RP 08.11.05, 12:18
                Nie lubię ględzenia. Siegnijcie do podreczników, do ksiażek i czegos moze sie
                dowiecie, choc wszystkie wieści trzeba wyposrodkowyć i przyjmowac z pewnym
                dystansem. Zadnej Białorusi nie było, była natomiast Bialoruska Socjalistyczna
                Republika Radzieckia, która niczym własciwie nie róznila sie od batiuszki
                Rosji. Obsewowalismy rusyfikację i tworzenie mitycznego "narodu radzieckiego"
                czy "narodów radzieckich". Fikcja wyszła po 199O roku, nie tylko na Zakaukaziu.
                Wszystko to nie oznacza, ze w Polsce dla Białorusinow był raj na ziemi. Chyba
                lepiej działo sie Ukraińcom we Lwowie, gdzie ukazywały sie nawet czasopisma i
                były warunki (skromne,ale były) dla rozwoju ukrainskiej kultury. Ale..do
                chłopów ukrainskich policja też strzelała. I były ofiary w ludziach. Prawda
                jest bardziej skomplikowana niz mysla o tym niektórzy internauci, ktorym wydaje
                się, ze zjedli wszystkie rozumy. Co zas do Młodziezy Wszechpolskiej... Dla mnie
                to jest hańba III RP.
                • Gość: Janek Re: Hańba III RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 13:55
                  hanba jestes Ty na tym forum
                  wywalaj do Urbana i to juz!
                  • joannabarska Re: Hańba III RP 08.11.05, 15:21
                    Gość portalu: Janek napisał(a):

> hanba jestes Ty na tym forum
                    > wywalaj do Urbana i to juz!

======Rozkazuj ,dziecinko, co najwyzej własnej mamusi, zeby ci mleczka dała z
                    piersiątek...Ty juz jestes w IV RP, Janku niemuzykancie?
                  • Gość: bosman Jasiu!!! IP: *.lublin.mm.pl 08.11.05, 20:43
                    wpadłeś do nas w odwiedziny z forum rydzyjka? To zachowuj się ćwoku
                    kulturalnie, jak goś bo inaczej możesz zostać wyproszony czyli dostaniesz kopa
                    w zad.Pojąłeś ćwoku?
                    • Gość: Janek Re: Jasiu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:16
                      nosisz teczke Urbanowi?
                      lepszy cwok niz tragarz
                      a Jasiu to jest Rokita , ja jestem Pan Jan
                      • Gość: bosman Jaśku! IP: *.lublin.mm.pl 09.11.05, 10:15
                        może ja i noszę teczkę za Urbanem - przynajmniej wiem za ile. A ty jesteś
                        Jasiek - chłop od gnoju noszący za proboszczem kropidło i czekający na resztki
                        z pańskiego stołu.
                        • Gość: Janek Re: Jaśku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 10:31
                          gdybys mial chociaz jedna setna moich inwestycji to bys chcial u mnie z
                          krzeslem chodzic, zeby mi sluzyc
                          • Gość: bosman Re: Jaśku! IP: *.lublin.mm.pl 09.11.05, 17:58
                            nie stać cię zarozumiały ćwoku na mnie.
                • aron2004 Re: Hańba III RP 08.11.05, 14:53
                  no właśnie było napisane że chłopi białoruscy i ukraińscy masowo uciekali z II
                  Rzeczypospolitej do dobrobytu w ZSRR. Tam dostawali najczęściej kulę w potylicę
                  jako agenci imperializmu. Podobnie zresztą członkkowie KPP.
                  • joannabarska Re: Hańba III RP 08.11.05, 16:01
                    aron2004 napisał:

> no właśnie było napisane że chłopi białoruscy i ukraińscy masowo uciekali z
                    II
                    > Rzeczypospolitej do dobrobytu w ZSRR. Tam dostawali najczęściej kulę w
                    potylicę
                    >
                    > jako agenci imperializmu. Podobnie zresztą członkkowie KPP.
                    ==========================Niestety, aronie, masz tu wiele racji. Komunistyczna
                    Partia Polski to partia rozstrzelanych z rozkazu Stalina. W dodatku nie ma ich
                    grobów, nikt na tych grobach (jesli znajdzie sie choc jeden) wieńców nie sklada
                    i nie o tych ludziach w Polsce "śpiewają pieśni". A Białosini i Ukraińcy? Nie
                    tak łatwo było im wyrwac sie z Polski i przybyc do ZSRR, a jesli nawet, to losy
                    ich były rózne. Pod scianke wielu równiez stawiano. Stalin był bezwgledny i
                    miał obsesję, ze kazdy chce go zgładzic. On "uprzedzał"...
                    • aron2004 Re: Hańba III RP 08.11.05, 16:06
                      Niestety, aronie, masz tu wiele racji. Komunistyczna
                      > Partia Polski to partia rozstrzelanych z rozkazu Stalina. W dodatku nie ma
                      ich
                      > grobów, nikt na tych grobach (jesli znajdzie sie choc jeden) wieńców nie
                      sklada
                      >
                      > i nie o tych ludziach w Polsce "śpiewają pieśni".

a dlaczego mamy śpiewać pieśni? bo była kłótnia w rodzinie między KPP i
                      Stalinem?

> A Białosini i Ukraińcy? Nie
                      > tak łatwo było im wyrwac sie z Polski i przybyc do ZSRR

Polskie pany nie chciały ich wypuścić?
                      Pewnie były specjalne polskie oddziały na granicy sowieckiej które waliły z
                      karabinów do mas ludowych uciekających do raju.

• joannabarska Re: Hańba III RP 08.11.05, 16:56
                        Aronie,rozmawiaj jak normalny czlowiek, bo mi sie tak po prostu nie chce...
                        • budrys77 Re: Hańba III RP 08.11.05, 22:12
                          Chciałbym zauważyć tylko jeden drobiazg, pan Bosak nie jest posłem z
                          Lubuskiego, on jest posłem z Zielonej Góry:) Przede wszystkim to miasto go
                          wybrało. Obecnie na forum trw dyskusja jak się to mogło stać, by z tak
                          świtlanego grodu wyszedł taki sieg heil:) Ja osobiście życzę mu skutecznego
                          gwałtu (bo w końcu młodziutki, ładniutki tyle że pryszczaty...), by mógł owoce
                          tego bezeceństwa donosić i urodzić:))))) Niech będzie przykładem!:) Pozdrawiam
                          serdecznie
                          • Gość: Grześ Re: To już urok polskiej demokracji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:29
                            Skoro z jednej strony mamy niby-magistrów u władzy wspieranych gorliwie przez
                            Towarzystwo Antypolskich, Szemranych Interesów, to taka konstelacja musi zrodzić
                            dla równowagi siły na odpowiadnim dla jej moralnie i intelektualnie poziomie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka