Dodaj do ulubionych

Plan zagospodarowania Lublina

IP: *.net 27.10.02, 21:04
Witam
Jestem ciekaw czy można dotrzeć do planu zagospodarowania przestrzennego
Lublina a w szczególności do planowanego układu komunikacyjnego, interesuje
mnie układ przyszłych ulic, gdzie mają przebiegać itp. Czytałem kiedys w
gazecie o tym, że taki układ został opracowany parę lat temu i jak na owe
czasy jest bardzo przyszłościowy (m.in. obwodnica śródmiejska - w tym tunel
pod Alejami Racławickimi, trasy wylotowe itp). Może gdzieś w internecie można
sobie takie mapy pooglądać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Muminek Re: Plan zagospodarowania Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.02, 23:53
      Bardzo watpie,chyba musisz sie wybrac do ratusza.
      • Gość: ts Re: Plan zagospodarowania Lublina IP: *.net 28.10.02, 12:34
        Takie opracowanie powinno się znaleźć na stronie www.um.lublin.pl
        • Gość: opek Re: Plan zagospodarowania Lublina IP: *.net 28.10.02, 18:55
          Powinno być, ale nie ma...
          • Gość: Dociek Re: Plan zagospodarowania Lublina IP: proxy / *.lublin.mm.pl 28.10.02, 19:31
            Skontaktuj się z prezydentem Bryłowskim, to za jego kadencji powstał 10-letni
            plan rozwoju i zagospodarowania Lublina. Pruszkowski był za ciemny na na takie
            perspektywiczne myślenie, bo spłodził tylko "ruiny" na Starówce, szopki i
            telebimy.
            • pepperoni78 Re: Plan zagospodarowania Lublina 28.10.02, 19:32
              Gość portalu: Dociek napisał(a):

> Skontaktuj się z prezydentem Bryłowskim, to za jego kadencji powstał 10-letni
              > plan rozwoju i zagospodarowania Lublina. Pruszkowski był za ciemny na na
              takie
              > perspektywiczne myślenie, bo spłodził tylko "ruiny" na Starówce, szopki i
              > telebimy.

Dociek, zapominasz o pomnikach, nazwach dla większych rond i sygnalizacji
              świetlnej na większych skrzyżowaniach. ;)
              • Gość: Dociek Re: Plan zagospodarowania Lublina IP: proxy / *.lublin.mm.pl 29.10.02, 02:49
                Faktycznie.....! Zwracam..., ale co? Bo, nie honor! Można jeszcze dołożyć do
                tych sukcesów nowatorską koncepcję przerobienia młodzieżowego domu kultury na
                kolejny kościół dla swojego ideowego przewodnika - Życińskiego. Trudno się
                dziwić byłemu kościelnemu, chce się zasłużyć swemu panu.
    • Gość: ellllle Re: Plan zagospodarowania Lublina IP: *.lublin.pl 29.10.02, 14:46
      AWS w ciągu ostatnich 4 lat ustalił nowy plan zagospodarowania który zawiera
      takie oto elementy:
      - żadnych hipermarketów
      -żadnych hoteli
      - żadnych centrów kongresowych
      - żadnych parkingów wielopoziomowych
      - żadnych nowych zakładów pracy
      - żadnych makdonaldów
      - żadnych hal sportowo rekreacyjnych

Ale w zamian można:
      - zaorać wszystko co porzyteczne i w to miejsce posadzić buraki (jakoś te
      bardzo dobre warzywka kojarzą mi się z bardzo złą władzą)
      - wszelkie nowe inicjatywy podeprzeć "dowodami wdzięczności" dla Rady Miejskiej
      i prezydenta.

I ludzie chcą żeby ta banda rządziła przez kolejne 4 lata
      KURWA MAĆ

Ale Lubelaki ja wiem co jest grane.
      Czegoś biedny? boś GŁUPI.
      i to dla tego nasze miasto stacza się coraz niżej
      • Gość: ktos Re: Plan zagospodarowania Lublina IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 19:35
        ellllle masz w 10000% racje ale kto u nas glosuje ??? malolaci swiezo
        sciskajacy w garsci dowod ktorzy sa na kacu po sobocie i ida sie dowartosciowac
        a krzyzyk postawia gdzie popadnei bo na polityce sie nie znaja a druga grupa to
        telepiace sie dziadki dobrze ukierunkowane albo przez rydzyka albo swiezo po
        kazaniu w kosciele a pozostala grupa moze i ma poprawne poglady ale co z tego
        jak albo nie zaglosuja albo nie maja sily przebicia przy wymienionych wczesniej
        grupach ......
        pozdrawiam
        • Gość: mali_bu Re: Plan zagospodarowania Lublina IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 29.10.02, 23:19
          Oj racja, racja.

A może tak redaktory z Wyborczej zrobiłyby podsumowanie 4 lat rządów wąsatego.

Bo jak na razie, to żadne lubelskie media tego nie zrobiły. Boją się wąsatego
          czy co? Dupka pieprzonego, tak na marginesie.

Jak kończy się kadencja rządu, to wszystkie tygodniki, dzienniki robią włąsne
          raporty na temat ostatnich lat rządzenia.

Bo po dziesiątym będzie za późno i na Litewskim kościół wyrośnie!
          • pepperoni78 Re: Plan zagospodarowania Lublina 30.10.02, 08:20
            Drobi Mali-bu, czytaj uważniej Gazetę. I rób to codziennie. Mam na myśli
            wydanie "papierowe". Bodajrze w ubiegły czwartek jeśli mnie pamięć nie myli
            było podsumowanie ostatnich 4 lat w Lublinie.
            • Gość: Dociek Re: Plan zagospodarowania Lublina IP: proxy / *.lublin.mm.pl 30.10.02, 08:58
              pepperoni78 napisał:

> Drobi Mali-bu, czytaj uważniej Gazetę. I rób to codziennie. Mam na myśli
              > wydanie "papierowe". Bodajrze w ubiegły czwartek jeśli mnie pamięć nie myli
              > było podsumowanie ostatnich 4 lat w Lublinie.

Sorki. Chyba.... nie jesteś redaktorem, co? Hmmm.... "bodajrze". Nie wiem
              dlaczego, ale ostatnio coraz ciężej czyta mi się różne teksty w internecie, bo
              nie mogę ich zrozumieć i muszę analizować każde słowo z osobna. W dodatku, sam
              zaczynam się zastanawiać, czy nie jest to zaraźliwe, bo pisząc robię to samo i
              miewam już idiotyczne wątpliwości, np. jak pisać: "móha", czy mucha. Oj,
              zaroiło się w sieci od polskich "redaktorów"... ;-)
              • hm` Re: Plan zagospodarowania Lublina 30.10.02, 09:00
                Hm, jak nie jak tak.....no, ale wiesz, ze "milosc im wszystko wybaczy"
                lalalalalalallaal
                pozdr. hm`
              • pepperoni78 Re: Plan zagospodarowania Lublina 30.10.02, 10:12
                I oberwało mi się... Ostatnio wszyscy łapią mnie za słuffka. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka