ydnal 14.05.06, 20:11 Choroba! To jak Panu p cos sie wydarzy, to bedzie musial pojsc na Jaczewskiego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robertrobert2 Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 22:14 Ciekaw jestem czy w ramnach protestu zamkną też gabinety prywatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yugo Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 14.05.06, 22:15 Chyba nie zamkna, bedzie wiecej chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertrobert2 Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 22:17 i chyba o to w tym wszystkim chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yugo Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 14.05.06, 22:22 Chyba nie o to. W prywatnych gabinetach nie strajkuja, bo tam im dobrze placa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.chello.pl 14.05.06, 22:23 Podziwiam ich za konsekwncję w podjętym działaniu. Maja "swojego" ministra, więc wykorzystują ten moment na maksa. I słusznie. jak nie teraz, to kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yugo Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 14.05.06, 22:24 Zawsze mieli swojego ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.chello.pl 14.05.06, 22:29 ale ten jest bardziej "swój" Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert2 Re: Zaczyna się wielki strajk 14.05.06, 22:29 ale to ci sami ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.chello.pl 14.05.06, 22:33 Ale w szpitalach mają na chlebek, a w prywatnych na dodatki do chlebka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Zaczyna się wielki strajk IP: 83.238.121.* 15.05.06, 16:23 Co mają prywatne gabinety do pracy w Szpitalu.Praca w szpitalu to etat do 15,z pensją taką jaka jest/niską/.Praca po godzinach,nikt jej nie zabroni to zupełnie inna praca/często w prywatnych spółkach,które podpisują kontrakt z NFZ na świadczenie uslug medycznych i zatrudnieni tam lekarze dostają 50%od przyjetych tam pacjentow.Lub w prywatnych gabinetach,od których placi się ZUS i podatki.Czy to niemoralne?Jest to kosztem wolnego popoludnia,odpoczynku i bycia z rodziną.Gdyby praca na jednym etacie była odpowiedno opłacana,nikt zaręczam nie biegałby po dodatkowych pracach.Do tego dodać jeszcze prace dyżurowe w ilosci ok.5-6 miesięcznie ipoliczcie ile laekarz pracuje.Więc jeśli zarobi trochę pieniędzy na tych wszystkich etatach,to nie moze wziąć kredytu na kupno samochodu,poza tym wsparcie rodziców też się liczy.Wy to byście chcieli aby lekarz jeździl autobusem i mieszkał w slamsach.Skąd takie myślenie.Weźcie się sami do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p uwaga! IP: *.resetnet.pl 15.05.06, 16:31 Gabinety prywatne nie zostną zamknięte z prostej przyczyny. Dla zamożniejszych pacjentów zawsze znajdzie się lekarz. Strajki są jedynie biczem dla najbiedniejszych , schorowanych ludzi, starszych oraz czekających na operację. Uważam , że za każdy ewentulany zgon pacjenta spowodowany przez strajk odpowiada od chwili obecnej przewodniczący akcji protestacyjnej na terenie naszego województwa. Mam nadzieję , że w razie śmierci któregoś z pacjentów w wyniku np braku wykonania zaplanowanej operacji , pan przewdoniczący odpowie przed prokuraturą, a następnie poniesie poważne konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: uwaga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:13 pocałuj go w d....mohairowcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: uwaga! IP: *.resetnet.pl 15.05.06, 19:02 Nie wiem na jakim trzeba byc poziomie intelektualnym i moralnym , aby odpowiadac na takie komentarze lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 18.05.06, 09:49 A dlaczego mieliby zamykać gabinety prywatne, przecież tam pensja nie zależy od NFZ czy ministra zdrowia czy finansów, to jest po prostu działalność gospodarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent wreszcie IP: 217.153.161.* 14.05.06, 23:25 podzielone jak mało które środowisko zawodowe poszło po rozum do głowy. Popieram. Zlikwidować zbędne ministerstwa, urzędy i dac pieniądze lekarzom. W Irlandii, jak donosi wyborcza, Polacy dostają 90 euro za godzinę dyżuru a w Polsce 1200zł za miesąc pracy. Skandal . A że mają samochody, mieszkania to wynik ich ciężkiej pracy od miejsca do miejsca, Nie są ciotami więc chcą godnie żyć. A, że ich w domu prawie nie ma... POPIERAM. Zjednoczcie sie wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: wreszcie 15.05.06, 00:18 ale oni mają samochody po kilkadziesiąt tysięcy np. Avensisa. Można się tego dorobić z pensji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: wreszcie IP: *.n.net.pl 15.05.06, 10:30 A ileż takich samochodow jezdzi po naszym lublinie? Podziel te samochody przez liczbe lekarzy i zobaczysz po jakim kawalku wypadnie na jednego. Przecietna rodzina to 2 pracujace osoby,wiec i samochod jest efektem 2 etatów + rodzice czasem cos dorzucaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: wreszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:16 Można.Etat+dyżury+poradnia+niepubliczny ZOZ+gabinet prywatny+kredyt-do pracy godz 6.00,powrot 18-19.W styczniu jedna niedziela w domu,w lutym jedna. W Święta -tym razem w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: wreszcie IP: *.resetnet.pl 15.05.06, 16:35 Nikt uczciwy nie jest obrzydliwie bogaty materialnie. Jeżeli ktoś jest obrzydliwie bogaty materialnie nie jest uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: wreszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:17 Weź się do roboty nierobie na trzy etaty to i ty kupisz sobie za dwa miesiace pracy używanego trabanta .Zamiast wypisywać bzdury weź się do roboty . j już się dorobiłem i mam czas poczytać co wypisują tacy mohairowcy jak Ty .Twój lekarz bynajmniej nie rodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: wreszcie IP: *.resetnet.pl 15.05.06, 19:01 Nie wiem na jakim trzeba być poziomie intelektualnym i moralnym , aby odpowiadać na takie komentarze lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: wreszcie IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 18.05.06, 09:54 Teraz każdy może mieć samochód jaki chce, to nie jest żaden wyznacznik zarobów, kredyty można spłacać latami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: wreszcie IP: *.resetnet.pl 18.05.06, 12:12 Nie każdy może mieć samochód jaki cche, Bezrobotny , rencista bez dochodu i studenci nie mogą mieć samochodu. Należy przedstawić m.in zarobki i w razie czego majątek, a nie każdy pracuje i ma gdzie mieszkać tak jak lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nero Finał . IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.05.06, 01:47 Już nic nie pomoże - O.Rydzyk podobno rozpoczął zbierać na Służbę Zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esprit Re: Zaczyna się wielki strajk IP: 87.246.214.* 15.05.06, 08:58 Chciałam zaprotestować przeciwko strajkowi w DSK. Dzieci szkoda. Pozostali pacjenci jak ich na to stać to do gabinetów prywatnych, a reszta do bab zielarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniechęcony Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.vlan333.shrike.lubman.net.pl 15.05.06, 12:54 Szkoda pisać. Czy w tym kraju jest jeszcze coś normalnego ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 15.05.06, 16:26 Mówiłem juz dawno temu , że pan dyrektor szpitala na jaczewskiego nie będzie strajkował w tym roku. Kolejna afera dla szpitala nie byłaby korzystna biorąc pod uwage ilość zaplanowanych operacji w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 15.05.06, 16:38 Jak można kosztem zdrowia ludzkiego (pacjentów) domagać się korzyści materialnych, zawieszając pracę? O odpowiedz poproszę lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:22 po prostu nie zamierzam pracować za równowartość zasiłku dla bezrobotnych i nie zamierzam zasuwać na trzy etaty żeby zapewnić rodzinie byt.Zapraszam na wspólną manifestację i rzucanie pomidorami pod budynek Narodowego Funduszu Zdrowia czy ministerstwo .Niech was leczy pani Fałdyga aqlbo pan Religa.Nie zamierzam pracować dłużej za darmo . Czy to jasne wreszcie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 15.05.06, 19:05 Ta wypowiedz lekarza mi wystarczy... Niech już pani "ja" , pani "dorotka" i reszta fanklubu nie wmawia mi , że lekarze strajkuja w interesie pacjentów, ponieważ robią to tylko dla własnej mamony , którą wielbią jak boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.n.net.pl 15.05.06, 19:20 NIE POPRE PANA NIGDY,bo w trosce chociazby o wlasne zdrowie chce aby leczyl mnie lekarz wypoczety,odprezony i w czasie wizyty myslacy o mnie,a nie o tym czy zdazy do nastepnej pracy,bo inaczej wyzyc sie nie da. Pan im wszystkiego zazdrosci,a ja rozumiem ,ze chca zyc jak ich koledzy ,i to nie tylko w UE. Ich wiedza i odpowiedzialnosc a wiedza pana marudzacego tylko przy komputerze nie da sie porównac i dlatego musza zarabiac jak ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 07:31 Niech pani zacznie rzeczowo dyuskutować , a nie wypisywać swoje herezje. Jeżeli lekarzom nie odpowiada wynagrodzenie jakie otrzymują to mozna przekroczyć granice naszego państwa i udać się do wspaniałej UE. Dlaczego nie ma masowych wyjazdów lekarzy? Zapowiadano przecież i straszono pacjentów , że większość wyjedzie i nie będzie miał nas kto leczyć. Na takie bajki nikt poważny się nie nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.n.net.pl 16.05.06, 18:30 Cyt: "Niech pani zacznie rzeczowo dyuskutować" Nie zaczne,pan nie jest dla mnie partnerem do dyskusji.A to,ze jeszcze pisze to tylko dlatego ,ze czytaja mnie jeszcze inni ludzie.Wystarcza mi,ze wiecej osob mysli tak jak ja,niz tak jak pan. Wiec niech tak zostanie,ja pisze swoje herezje,pan swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 19:26 Pani "dorotka" napisała: "Nie zaczne,pan nie jest dla mnie partnerem do dyskusji.A to,ze jeszcze pisze to tylko dlatego ,ze czytaja mnie jeszcze inni ludzie." Niech pani przestanie wypisywać zatem bzudry na tym forum i poprawi się z gramatyki. Niech zgłosi sie pani do "ja" - ta pani udziela najlepszych korepetycji z j.polskiego na tym forum , ale sama robi błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.n.net.pl 16.05.06, 19:44 Ale kino................czekam na wykaz moich błędów gramatycznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.it-net.pl 16.05.06, 20:04 A ja - moich. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.n.net.pl 16.05.06, 20:12 Tchórz sie tu wiecej nie odezwie.Chce grac w tenisa a nie umie trzymac rakiety. Ucieka w gramatyke jak nie wie co odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.it-net.pl 16.05.06, 20:16 A ja nadal cierpliwie zawiłości polonistyczne wyjaśniam. Niech się człowiek uczy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 20:20 Pani dorotce nerwy puszczają :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.it-net.pl 16.05.06, 20:54 Tak, schowała się do syżurki ze strachu. Dobrze, że ma te bombonierki, to z głodu nie padnie .:) Dorotko, przyznaj "P", że się boisz, to mu samoocena wzrośnie .:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 20:10 Cytaty "dorotki": "A to,ze jeszcze pisze to tylko dlatego ,ze czytaja mnie jeszcze inni ludzie." Nie zaczyna się zdania od słowa "a" oraz nie umieszcza się w tak krótkim zdaniu dwóch słów "jeszcze". "KONIECZNIE KAMERY !! na wszystkich korytarzach,na salach chorych,w toaletach,lazienkach,brudownikach,pokojach socjalnych,gabinetach lekarskich i gab ordynatora,windach,na parkingach,salach operacyjnych i na wszystkich holach. Jak sie lekarze zorientuja gdzie sa kamery,zaczna sie umawiac z lapowkodawcami nawet w kaplicy koscielnej,Wiec tam tez trzeba. "p" sfinansuje zakup,montaz i pełny serwis urzadzen oraz zabezpieczy calodobowe duzury spoleczne ludzi obserwujacych kto bierze a kto daje." To przykład histerii w jaką wpadła pani dorotka po mojej wypowiedzi , aby zainstalować w szpitalach ( w tym na jaczewskiego także :)) kamery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.it-net.pl 16.05.06, 20:15 A :) gdzie te błędy ? Od "A" zaczynamy zdania w mowie potocznej, tak jak od ""Ale",a literówki wynikają z lenistwa li i jedynie . :) Nie zawsze chce nam się nacisnąć alt. Daleko im do błędów rzeczowych i gramatycznych. Czyżby się "P" zaraził ode mnie czepliwością polonistyczną ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 20:22 Pani dorotko zatem jest pani leniwa a pani język jest bulwarowy i uliczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.n.net.pl 16.05.06, 20:16 A wpadłam w histerie ze strachu,jeszcze bije głowa w podłoge jak typowy histeryk i mam jeszcze dlawiaca kule w gardle.I cos jeszcze jeszcze jeszcze./ TY P-polonisto od siedmiu bolesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 20:32 Już wiem! Pani dorotka jest zła dlatego , że dyrektor szpitala na jaczewskiego zakazał lekarzom strajków w tym spitalu. Pani dorotka musi codziennie chodzić do pracy. Pani dorotko zawsze może pani wyjechać do USA, tam zarabiają 100 x więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.it-net.pl 15.05.06, 16:51 Zaden dyrektor żadnego szpitala ani innej budżetowej placówki nie ma prawa do strajku, bo jest pracodawcą. To z nim lekarze podpisują umowy o pracę i on (teoretycznie) ustala stawkę za wykonaywaną pracę. Więc dyr. szpitala na Jaczewskiego nie będzie strajkował. Na następny post nie odpowiadam, bo nie jestem lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.05.06, 17:16 Najpierw niech tych alkoholików i łapówkarzy Puławskich iLubelskich wywalą nazbitoł morde.A reszta będzie pracować,zarabiać.TO WIELKI WSTYD JAK SIE POPILI WARSZAWIE JAK WRACALI TO TYLKO MY WIEMY OBSŁUGA STACI PALIW.DOROBOTY PIJACKA CHOŁOTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 15.05.06, 17:18 Jest pani w błędzie , ponieważ to dyrektor szpitala odpowiada za ewentualne strajki w danym szpitalu. Wynika to z odpowiedzialności za zatrudniony tam personel. To logiczne wytłumacznie faktu , iż jeden szpital strajkuje "w całości" a inny nie strajkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka strajkować, strajkować, strajkować IP: *.chello.pl 15.05.06, 19:12 I nie robić za pariasów pod rządami czerwonymi i białymi. "Dzień Świra" to niezwykle pouczająca opowieść. Szczególnie dla osób karmionych "Syzyfowymi pracami" i innymi perłami literatury polskiej traktującej o pokorze, oddaniu, posłannictwie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: strajkować, strajkować, strajkować IP: *.pl / *.enterpol.pl 15.05.06, 19:47 tak tak lekarze to straszni pariasi w ogóle kasy nie mają - jeżdżą MPK, na wakacje ich nie stać, na studia dla dzieci ich nie stać - biedacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: strajkować, strajkować, strajkować IP: *.chello.pl 15.05.06, 19:56 pariasami chcieliby ich widzieć ludzie. A dlaczego? Bo mają możliwość dorobienia i zarobienia dużej kasy? Ja tez chciałabym ,aby policja mogła znaleźć w mojej kieszeni 6 000 zł (vide - info nt lekarza posadzonego o łapówkarstwo). A może dlatego, żeby wszystkim było do du..., czyli po równo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p UWAGA!!! IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 07:36 W takim razie uważąm, iż trzeba będzie podnieść wynagrodzenie policjantom i strażakom - przecież nie dość , że oni ratują życie ludzkie to także narażają swoje zycie w czym różnią się od lekarzy, którzy tylko ratuja życie, a niekiedy celowo uśmiercają pacjentów. Apeluję o natychmiastowe podniesienie wynagrodzenia dla policjantów i strażaków o 30% a w przyszłym roku o 100%. Niech najniższa kwota zarobków wynosi w przypadku policjantów i strażaków 5 tys zl. Policjanci i strażacy nie biora łapówek po uratowaniu czyjegoś życia , dlatego wykazują się o wiele wiekszą moralnością niż lekarze , którzy nauczyli się brać dzień w dzień bez żadnych oporów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka do "p" IP: *.chello.pl 21.05.06, 17:48 tak, tak i jeszcze raz tak! Tylko że możesz sobie poapelować siedząc du...przed kompem, a efekt będzie zerowy. Wyższe płace dla policjantów, nauczycieli, strażaków,lekarzy - oczywiście. Więc rusz tyłek, dogadaj się ze swoją grupą zawodową jak lekarze ze swoją i - strajkuj!Ja ich szczerze podziwiam, choć od chwili, gdy zaczęła mnie boleć watroba, chyba już nie chce ich przedłużającego się strajku, bo kto mnie przyjmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: strajkować, strajkować, strajkować IP: *.n.net.pl 16.05.06, 00:54 Re: Prawdziwe Zarobki Lekarzy Autor: Gość: aron IP: *.pl / *.enterpol.pl Data: 14.04.06, 15:01 -------------------------------------------------------------------------------- u lekarzy jest różnie. Lekarze rodzinni albo np. kardiolodzy, ginekolodzy którzy mają gabinety prywatne zarabiają 5000-10000 zł na rękę albo więcej. Podobnie dentyści. Natomiast młodzi lekarze, bez specjalizacji - 1000 zł netto plus 1000 zł netto za dyżury tak że kokosy to nie są. Aron -jestes jakis mocno niezdecydowany . W kwietniu twierdzisz ,ze nie maja kokosów,a w maju to juz im sie tak mocno poprawiło ? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: strajkować, strajkować, strajkować 16.05.06, 06:26 no właśnie chodzi mi o tych co to niby mają 1000 zł na rękę a mają wille i nowe samochody z górnej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: strajkować, strajkować, strajkować IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 07:37 Pani dorotko , ponieważ aron w końu przejrzał na oczy . Pani naomiast nadal jest zaślepiona i obawiam się , że już nigdy nie odzyska pani wzroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do znachora ! IP: *.it-net.pl 16.05.06, 07:43 Dorotko, po takiej diagnozie nie masz wyjścia. Tylko znachor może Cię uratować. "P" niewątpliwie ma namiary na skutecznych znachorów i "zamawiaczy", sam przecież do lekarza nie pójdzie, bo strach !Widzisz jeszcze literki, które nasz "idol" wystukuje na klawiaturze, czy już ci się zlewa w jeden bełkot ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: do znachora ! IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 18:10 Pani "ja" jak zwykle kiedy brak pani argumentów na obrone skorumpowanych lekarzy zaczyna pani swój "teatrzyk" polegający na naśmiewaniu się z pacjentów chcąc w twen sposób odwrócić uwagę od tematu przewodniego. Czekam na wyłapanie mi błędów jakie zrobiłem podczas pisania , proszę sprawdzić dokładnie interpunckję, przecinki , spacje i literówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do znachora ! IP: *.it-net.pl 16.05.06, 18:12 A ostatnio coś lepiej z pisownią. Gratuluję postępów, :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: strajkować, strajkować, strajkować IP: *.n.net.pl 16.05.06, 18:40 Jakos jeszcze widze.....sprawdzam jeszcze raz....WIDZE ! Malo tego,jestem pewna,ze zawsze bede przyjeta,wysluchana i leczona na miare potrzeb,a pan nieraz bedzie mial klopoty. Kto lubi awanturnikow,rzucajacych bezpodstawnie oskarzenia,naburmuszonych juz od drzwi pacjentow,majacych do wszystkich pretensje juz na dzien dobry? Łatwo byc uzdrawiaczem swiata zza klawiatury. Macie dowody na wille i najdrozsze samochody bez pokrycia ? Czekam na nazwiska,inaczej nie dyskutuję. Tylko tchórz potrafi szczekac zza szczelnego płotu,gorzej gdy trzeba podać dowody,nazwiska i pokazać własną twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: strajkować, strajkować, strajkować IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 19:29 Pani dorotko wiem , że pani jest niedowidząca , ale przeciez na podforum sukcesywnie przedstawiam niezbite dowody na to , że lekarze i pielęgniarki to w większości skorumpowane bagno. Powtarzam zatem - podforum - zdrowie w lublinie. Zapraszam tam także na dyskusję (oczywiście nie ze mną, ponieważ najlepiej czuje się pani zapewne kiedy dyskutuje pani z mniej inteligentniejszymi i mniej sprytniejszymi od siebie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość przypadkowy Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 21:21 faktycznie choroba i trzeba leczyć lekarzy bo im chyba nie jest tak żle jak ich pacjentom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.it-net.pl 15.05.06, 21:58 Pacjentom też się polepszy, jak lekarzom uda się wystrajkować godziwe wynagrodzenia. Liczymy im dochody, zazdroscimy samochodow i willi, nie bierzemy pod uwagę, że pracują na kilku etatach, bo jeden nie wystarcza na podstawowe opłaty.Życzę strajkującym, aby szybko spotkali się ze zrozumieniem, i aby mogli wrócić do bardzo nam wszystkim potrzebnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 07:39 Niestety ten strajk nie obędzie się bez ofiar smiertelnych , a ja dopilnuję aby za te ofiary odpowiedział nie kto inny jak przewodniczący akcji protestacyjnej w naszym województwie. Mam nadzieję , że ten pan ma duże oszczędności , ponieważ może go drogo kosztować wyjscie na wolnośc za kaucję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.it-net.pl 16.05.06, 07:46 Ludzie umierają codziennie, niestety. I to się dzieje niezależnie od strajków.Znasz kogoś, kto strajkuje, bo mu to sprawia przyjemność ? Bo ja- nie.Czasami trzeba przyjąć taką formę protestu, gdy inne nie skutkują. A że z zagrozeniem dla zdrowia i życia pacjentów ? To na pewno trudna decyzja, ale inne sposoby nie dzialają.Każdy strajk jest dla kogoś niewygodny. Gdyby strajkowali nauczyciele, też byłoby to niemoralne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zaczyna się wielki strajk IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 18:13 Dla pewnych rzeczy nie ma żadnego usprawiedliwienia , szczególnie dla zabójstw umyślnych popełnianych z zimną krwią w celu uzyskania pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Obiecanki............ :-) IP: *.n.net.pl 16.05.06, 18:46 Cyt:(...)"a ja dopilnuję aby za te ofiary odpowiedział nie kto inny jak przewodniczący akcji protestacyjnej (...) Dobra dobra,juz raz pan dopilnował.A kardiologia z PSK-4 dalej pracuje w niezmienionym składzie. PAN SIE NADAJE TYLKO DO ROBIENIA ZAMETU (JEDNYM PALCEM NA KLAWIATURZE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Obiecanki............ :-) IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 19:33 Pani dorotka napisała: " Dobra dobra,juz raz pan dopilnował.A kardiologia z PSK-4 dalej pracuje w niezmienionym składzie." Oczywiscie , że dopilnowałem nie będę pani mówic w jaki sposób , bo zapewne sama pani wie , jesli jest pani z jaczewskiego z kardiologii. Sprawa jednak nie jest jeszcze zakończona tak więc niech się pani nie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Obiecanki............ :-) IP: *.n.net.pl 16.05.06, 19:56 Cyt :"Oczywiscie , że dopilnowałem nie będę pani mówic w jaki sposób " Ale się usmiałam........trudno odpowiedziec tylko na to co nie zostało załatwione. Jak sie cos zalatwi to sie czlowiek chwali.......szczególnie w sytuacji P,odszczekujacego sie od wielu tygodni co to on zdziała. Ales zdzialal człowieku......;-) Hi HI Hi (zasmiała sie królewna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Obiecanki............ :-) IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 20:19 Pani dorotka napisała : "Ales zdzialal człowieku......;-) Hi HI Hi (zasmiała sie królewna)." W takim razie nie jest pani ze szpitala na jaczewskiego skoro nie wie pani co zdziałałem. Nie jest pani odpowiednią osoba , abym chwalił się pani jakie akcje zostały , są i będą podjęte wobec pewnych lekarzy z tego szpitala. Niech jednak czyta pani uważnie gazety , może któregoś dnia ujrzy tam pani nazwisko lekarza oskarzonego o korupcję pochodzącego ze znanego pani szpitala. Co do królewny to mam pewne wątpliwości , dla mnie pani jest jak narazie zwykłą żabą , której jeszcze nikt nie pocałował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Obiecanki............ :-) IP: *.n.net.pl 16.05.06, 20:25 Ale mam swoich ludzi na kazdym kroku, wiec wiedzialabym :- ))) Nie dokonczyłam powiedzenia z królewna,aby pana nie obrazic do łez,nie zasnałby pan po tym.Pa ide do ciekawszych zajec mam pana na dzis dosyć . Ale jutro czekam na odpowiedzi na moje pytania zadane w obu watkach. MaSZ pan widze klopoty z odpowiedzia? PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Obiecanki............ :-) IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 20:35 Pani dorotko jeszcze raz apeluję o nieco rozwagi w wypowiedziach bo niedługo uznam panią za osobę niezrównoważoną emocjonalnie , a tego pewnie by pani niechciała. Być może pani agresja na dzisiejszym forum spowodowana jest także , tym , że nie dostała pani bombonierki lub czekolad od pacjentek chorych na raka , dlatego też ma pani za mało magnezu w organizmie. Jednak po strajkach podejrzewam , że magnez u pani wróci do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Obiecanki............ :-) IP: *.n.net.pl 17.05.06, 23:40 Mierzi mnie jak ktos,kogo nie lubie i nie sznuje (za gloszone poglady) zdrabnia moje imie. Mam juz dowod,podpisuje sie - dorota (chcialby pan abym sie do niego zwracala "pacjenciku trzy zereczka"? Na pieszczotliwe zwracanie sie do mnie trzeba sobie zasluzyc,panu to nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalna Re: Obiecanki............ :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:00 dlatego tyle złości uwidacznia się na tym forum (z obu stron), że problemem nie jest czy płacić lekarzom i czy leczyć pacjentom; problemem jest fakt ściągania z pensji potencjalnych pacjentów wcale niemałych środków na lecznictwo szeroko pojęte, oczywiście że w tym i na godziwe opłacanie lekarzy i jednoczesne marnotrawienie środków na to, bez czego rzekomo leczyć ludzi nie można, czyli m.in. na rozbudowaną ponad wszelką przyzwoitość administrację i inne synekury; chcę, by w razie potrzeby leczył mnie dobry lekarz, dobrze zarabiający, tym bardziej, że kwota potrącana z mojej pensji jest wcale niemała; jeśli - co daj Boże - nie będę potrzebowała pomocy lekarskiej chcę, by za moje składki leczyć, tych, którzy tego potrzebują - to wbrew pozorom nie są nadzwyczajne oczekiwania - powinni to zrozumieć zwłaszcza decydenci!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Obiecanki............ :-) IP: *.resetnet.pl 18.05.06, 12:13 Pani dorotko niech sie pani opamięta i nie bulwesruje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Obiecanki............ :-) IP: *.it-net.pl 18.05.06, 15:32 Co znaczy " nie bulwesruje" ???? Chce nas pan zaskoczyć elokwencją ? Nas nic nie zaskoczy w pana wykonaniu. Do reszty "rzeczowych" wypowiedzi odniosę się po obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Obiecanki............ :-) IP: *.it-net.pl 16.05.06, 20:56 na razie, na razie, a nie NARAZIE :) a na nazwiska czekamy, w końcu my też chcemy mieć "zdrową " służbę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esprit Re: Zaczyna się wielki strajk IP: 87.246.214.* 16.05.06, 15:47 Zgadzam się, że każdy strajk jest dla kogoś niewygodny, ale żaden nie jest tak niebezpieczny dla pacjentów oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Przewodniczący akcji musi ponieść konsekwencje. IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 19:40 Dziecięcy Szpital Kliniczny w Lublinie. - Nie zapisujemy do żadnych lekarzy. Nie wiem, kiedy strajk się skończy - słyszeli pacjenci od rejestratorki Doktor Wojciech Kosikowski, jak wielu innych jego kolegów, nie poszedł wczoraj do pracy do szpitala przy al. Kraśnickiej w Lublinie. Pielił grządki, kosił trawnik. W tym samym czasie dziesiątki osób bezskutecznie starały się o wizytę u specjalistów. Wczoraj lekarze rozpoczęli bezterminowy strajk. Odwołane planowe operacje. Zamknięte przychodnie. Pomoc tylko dla pacjentów w stanach nagłych i w przypadku zagrożenia życia. Lekarze nie wypisują zwolnień na drukach ZUS. Protestują największe szpitale i przychodnie przyszpitalne. Jednym z nich jest Dziecięcy Szpital Kliniczny w Lublinie. Wczorajsze przedpołudnie. - Halo, słucham - rejestratorka podnosi słuchawkę. - Nie zapisujemy do żadnych lekarzy. Nie wiem, kiedy strajk się skończy. Proszę się dowiadywać. Przed okienkiem kilka osób. Zdezorientowanych, niezadowolonych, oburzonych. Rodzice przyszli z dziećmi na wizyty i badania. Ale nic z tego. - Jestem oburzona. Na badanie EEG syn był zapisany w styczniu - mówi Wiesława Staszewska, mama 15-latka. - Strajk nie powinien się odbijać na pacjentach. Nie tylko lekarzom jest źle. Ja jestem bezrobotna. Pani Barbara pcha wózek. Jej półtoramiesięczny synek ma wadę serca. Czeka go druga operacja. - Mam skierowanie do foniatry na pilne badanie słuchu, niezbędne przed zabiegiem. Nie przyjmuje? To co ja mam zrobić? - Łzy się kręcą w oczach bardzo młodej mamy. - Niech pani idzie na izbę przyjęć. Tam, w razie czego, przyjmują dyżurni - radzą w rejestracji. Roczna córeczka Anny Guz cierpi na chorobę krwi. - Dziecko czeka na chemioterapię - denerwuje się matka. - Ostatnio nie mogłam się doprosić wyników badań, bo strajkowali. Teraz też strajkują. Moje dziecko nie jest psem ani kotem, żeby nim tak pomiatać. - Nie mamy sygnałów o zakłóceniach w strajku - mówi dr Janusz Spustek, przewodniczący Związku Zawodowego Lekarzy na Lubelszczyźnie. Pracują normalnie przychodnie lekarzy rodzinnych oraz przychodnie specjalistyczne nie mieszczące się przy szpitalach. Lekarze swoje, minister swoje Pracownicy służby zdrowia żądają 30 proc. podwyżki teraz, z wyrównaniem od stycznia, i 100 proc. w przyszłym roku. A także zwiększenia nakładów na opiekę zdrowotną do 6 proc. PKB rocznie. Minister zdrowia proponuje 30 proc. podwyżki od października. Wczoraj zapowiedział także, że w ciągu najbliższych trzech lat nakłady na opiekę zdrowotną wzrosną o 15 mld zł. Z 3,9 proc. do 5 proc. PKB. Fala strajków W Lublinie nie leczą (strajk absencyjny): szpital przy al. Kraśnickiej, szpital przy ul. Biernackiego, Szpital Neuropsychiatryczny, DSK. W województwie - Lubartów, Bychawa, Kraśnik, Janów Lubelski, Parczew, Radzyń Podlaski, Międzyrzec Podlaski, Biała Podlaska, Chełm, Krasnystaw. Kolejne dołączą w tym tygodniu: dziś Bełżyce, a od czwartku Okręgowy Szpital Kolejowy w Lublinie. A potem następne. dziennikwschodni.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis_koala Przywodcy strajkow w Polsce IP: *.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 09:02 Jak kończą przywódcy strajków w Polsce? Pan Wałęsa - został prezydentem. Pan Lepper - został wicepremierem. Kto dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Przywodcy strajkow w Polsce IP: *.chello.pl 21.05.06, 17:50 Az się boję pomyśleć, na jakim stołku ja wyląduję, bo w innym watku nawoływałam do demonstracji... Prezio miasta? Dyr. banku? Już nie będe się pchała do stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś