Dodaj do ulubionych

Ginekolog na Kraśnickich??

04.06.06, 16:39
Witam serdecznie :) Zastanawiam sie nad porodem w szpitalu na Kraśnickich,
chciałabym też mieć lekarza prowadzącego który tam również pracuje
(najchętniej kobietę). Bardzo proszę o opinie kobiet które tam rodziły (lub
ich znajomych) - polecacie mi kogoś?? i w ogóle ten szpital?? Proszę też jeśli
to możliwe o jakieś namiary na ich gabinety (prywatne i w ramach NFZ). Z góry
serdeczne dzięki :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszczuch Ginekolog na Kraśnickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 17:04
      Aleje Kraśnickie, Dreptak, trojlebus - oto wsiowe wersje naszych lubelskich nazw.
      • Gość: malaga Re: Ginekolog na Kraśnickiej IP: *.lublin.mm.pl 04.06.06, 20:11
        Szpital jest niezły ,ale wystrzegaj sie
        pana o nazwisku Wieczorek ,byl pare lat temu ordynatorem na ginekologii
        wlasnie na Kraśnickich ,moze i nadal jest bo takie kanali sa trudne do usuniecia
        ze stołka jak raz wlezą.
        kawał łobuza ,chama i dziada -wiem bo bylam jego pacjetką .
        Ten facet ma zła sławe w Lublinie wsrod kobiet ,ktore u niego rodziły.
        Moja znajoma ,ktora rodzila i niego juz wiele lat temu mowi ,ze na dzwiek jego
        nazwiska cisnienie jej rosnie z nerwow,mi tez .
        Lelarze ginekolodzy tez go nie lubia bo gnoi personel medyczny.

Takze szpital szpitalem jak juz to wybierz sobie kogos
        kto sie mniej ceni/finansowo/i jest opanowany,miły bo w ciazy spokoj to podstawa.
        • Gość: mamadalki Re: Ginekolog na Kraśnickiej IP: 212.182.27.* 05.06.06, 09:55
          Wieczorek już od paru lat jest na tamtym świecie.Co nie zmienia faktu,że
          zostawił po sobie raczej niezbyt dobre wspomnienia. Ja tam do niego nic nie mam,
          bo się go nie bałam i traktował mnie po ludzku, ale....Obecnie jest tam inny
          ordynator, nie pamietam nazwiska, chyba Zygmunt. Rodziłam w tym szpitalu obydwie
          moje córki i oceniam go pozytywnie, zwłaszcza porodówkę.Z lekarzy trudno mi
          kogoś polecać, mnie prowadził jeden, o którym myślałam, że jest dobry, ale chyba
          ostatnio skupił się na zarabianiu.Jest taki, który odbierał mój ostatni poród
          (1,5 roku temu), wydał mi się OK i super położna Skontaktuj się ze mną na maila
          gawula@onet.pl, to pogadamy dokładniej. Pozdrawiam
          Pozdrawiam
        • Gość: as Re: Ginekolog na Kraśnickiej IP: *.pronet.lublin.pl 05.06.06, 22:07
          Pamiętaj, a jeśli nie wiesz, to żle. O zmarłych mów albo tylko dobrze albo
          wcale. Weż to sobie do serca i stosuj sie do tej starej zasady obowiązującej
          nie tylko inteligentów ale i tych co się im wydaje, że takimi są.
        • femi21 Re: Ginekolog na Kraśnickiej 06.06.06, 15:18
          pan o nazwisku Wieczorek nie żyje, nie wie pani??Nie wie pani tez pewnie że
          wprowadził do Lublina porody w wodzie, kształcił personel-czy go lubił czy nie
          i wiele dzieci zawdziecza mu zycie. Pacjenci też bywają chamscy i łobuzy-
          zapewniam.
          • Gość: Lamia Re: Ginekolog na Kraśnickiej IP: 62.233.130.* 06.06.06, 18:39
            I co się tak dziwisz, ze ktoś o tym nie wie. Król to był, czy wynalazca na
            miarę Nobla?
            I co z tego, ze wprowadził trochę nowości? Oprócz tego, a moze najbardziej,
            liczy sie podejście do drugiego człowieka i sposób traktowania. Zapamietaj to
            sobie jako lekarz.
            • Gość: witaminka Re: Ginekolog na Kraśnickiej IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 06.06.06, 21:58
              Żenada.
              • Gość: karia Re: Ginekolog na Kraśnickiej IP: *.it-net.pl 19.06.06, 09:33
                Hmmm...a czy jest może jakiś inne prof. Wieczorek w Lublinie...moja znajoma
                twierdzi, że w piatek była na USG u prof. Wieczorka...
                • waniaw1 Re: Ginekolog na Kraśnickiej 09.08.06, 13:15
                  tak to podobno świetny radiolog.
                • Gość: monia774 Re: Ginekolog na Kraśnickiej IP: *.abbott.com 26.08.06, 15:50
                  prof Wieczorek-radiolog to doskonały specjalista, którego bardzo cenię.To syn
                  zmarłego profesora z Kraśnickich.Niestety moje doswiadczenia z niezyjacym juz
                  dzis ordynatorem były tak złe i dramatyczne i stawiałyby go w bardzo złym
                  świetle, z racji szacunku do zmarłych nie bede wspominac o tym.Ale wracając do
                  tematu ODRADZAM KRASNICKIE!!!!!!!!!!!!!!!Mam za sobą 3 ciąze-2 porody na
                  Krasnickich-włos sie jeży na głowie.Ostatni na Jaczewskiego-WYRAZY UZNANIA dla
                  personelu tej kliniki.Wiem,ze nie mozna wszystkich zaszufladkowac w jednym
                  miejscu,moze to prawo serii, ale wspominam fatalnie pobyt na Krasnickich a
                  kompetencje personelu z którym miałam okazje sie zetknąć i jego zyczliwosc
                  pozostawia do życzenia
        • waniaw1 Re: Ginekolog na Kraśnickiej 09.08.06, 13:13
          dr Wieczorek umarł.
    • akubam Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 30.06.06, 12:28
      wszystko się zgadza Wieczorek nie zyje ten który był ordynatorem na Krasnickich
      a le pozostał jego syn :) Nie wiem czy pracuje na krasnickich ale jest spoko
      specjalistą od USG w Top Medicalu na Zana :)

WRACAJĄC DO TEMATU:
      POLECAM dr. TACZAŁĘ ORAZ CHOŁUBKA !! bardzo dobrzy specjaliści i bardzo MILI
      ludzie :)
      JEŻELI BEDZIESZ ZAINTERESOWANA NAMIARAMI NA GABINETY PRYWATNE DAJ ZNAC NA moj
      e-mali gazety.pl

pozdr :)
      • Gość: Edyta Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:33
        mam pytanie jakie macie opinie na temat dr. Taczały. Jestem jego pacjentką i za
        około miesiąc będę rodzić. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o jego
        podejściu do pacjentek i tak ogólnie
      • katiuszka78 Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 28.09.06, 21:16
        popieram ;) i również polecam wymienionych lekarzy a zwłaszcza dra Ch :)
      • disable Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 16.11.06, 22:30
        całaą ciążę prowadził mi dr Taczała, był też przy porodzie. Bardzo sobie cenie
        tego człowieka, wiele mi pomógł przy porodzie. Fachowa ręka i konkretny
        człowiek. Polecam serdecznie.
      • Gość: orka Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.chello.pl 05.02.07, 23:46
        Wieczorek-syn pozostawił na mnie fatalne wrażenie. Opryskliwy, arogancki.
        Płaciłam za wizytę w TopMedicalu 90 pln - nie udzielił mi żadnych informacji,
        coś tam wystukał na komputerze dał mi do ręki i powiedział do widzenia. Jak sie
        dopytywałam coś burknął i dał mi do zrozumienia, że mam spadać, bo następne 90
        pln czeka w kolejce. OKROPNY. Szczerze odradzam tego pana.
        • Gość: Kinga Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.telprojekt.pl 08.05.07, 15:08
          Ja też słyszałam podobne opinie. Jest jednak najlepszym radiologiem. Polecam u
          niego USG ciąży
      • Gość: Andżelaaa Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 11:10
        Tych doktorów odradzam; omijać szerokim łukiem (patrz dr. Jarząbek ze szpitala
        na ul. Lubartowskiej)
    • beetaxa Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 09.10.06, 22:00
      Rodzic bede w kwietniu, dzis bylam na 1 wizycie u dr. Leszka Surmacza wydaje
      sie ok, był mocno polecany przez moich znajomych, wiec mam nadzieje ze okaze
      sie trafiony do konca ciazy i przy porodzie takze... Doktor Surmacz przyjmuje
      tez prywatnie na Nadbystrzyckiej 20.
      • Gość: ktoś Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 21:43
        rodziłam tam kilka lat temu, wcześniej lezałam na patologii i na podstawie tego
        co widziałam, to co do dr Surmacza mam odmienne zdanie.
        Obecnie zasatanawiam sie do jakiego lekarza jeździć ale już któryś raz czytam
        pozytywne opinie o dr Chołubku
        • collins2 Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 20.10.06, 12:26
          Ja mam zupełnie aktualne wspomnienia z porodówki w tym szpitalu (czerwiec). I
          wiem jedno (leżałam tam przez 6 dni i paru sprawach się przekonałam). Niechcący
          zrobiłam najlepszą rzecz jaką mogłam (tak się trafiło). Chodziłam do dr Tomasza
          Mazurka, który przyjmuje w Top Medicalu i na Jutrzenki. Facet wygląda na luzaka
          ale bardzo dobrze wie co robi. W szpitalu położne mówiły że przyciąga wszystkie
          kobiety (bardzo dużo było jego pacjentek). Krótko mówiąc ten lekarz + ten
          szpital= udany poród w przyjaznym miejscu.
          • apcia1 Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 08.06.07, 19:13
            Aja mam odmienne zdanie na temat dr Mazurka uważam ze jest chamem który nie
            zasługuje na miano lekarza ,starsi lekarze mówią o nim młody cwaniaczek tak mi
            lekarz mówił .I nigdy nie zapomnę tamtego dnia jak mnie potraktował aż mi sie
            niedobrze robi .
            • Gość: magda_2008 Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.it-net.pl 22.01.08, 11:48
              JA chodze do Mazurka już nie będę zmieniać bo poród za 2 miesiące,
              ale powiem szczerze, że jestem rozczarowana, słyszałam dużo
              pozytywnych opinii, ale nie jestem zadowolona. Mam wrazenie, że
              bardziej wykonuje swój zawód dla pieniedzy niż z powołania, mimo, że
              chodze prywatnie, każda wizyta jest błyskawiczna, na moje pytana
              odpowiada zdawkowo i odniechcenia. Ja oczekuje od lekarza rozmowy,
              żeby mi wszytko powiedział i traktował indywidulnie, ja nie polecam,
              do drugiego dziecka bede szukała kogoś innego
              • kingusia2008 Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 22.01.08, 13:06
                Ja tez slyszalam wiele negatywnych opini na temat pana doktora Mazurka. Chyba nadmiar kasy sprawia ze traktuje ciezarne masowo.Ale to ze dla niego ciaza i porod to normalka tak dla kobiety rodzacej zwlaszcza pierwszy raz jest czyms strasznym i trudnym.Moze pan doktor niech sobie przypomni jak odbieral pierwszy porod.Czy nie byl dla niego wielkim przezyciem?Na forum regionalnym mozna sobie poczytac jak niedawno przyjal dziewczyne w szpitalu.MAM NADZIEJE ZE TAKICH LEKARZY JEST JEDNAK MALO W TYM SZPITALU!!
    • Gość: karolina Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.pronet.lublin.pl 17.11.06, 18:24
      Witam! Nie rodziłam w tym szpitalu, ale chodziłm do pani dr Siudak. Polecano mi
      ją ale zaskoczyła mnie niemile. Także jej nie polecam. Miałam nadżerkę i pani
      dr stwierdziła że jej nie trzeba usuwać, co było kompletną bzdurą. Byłam u
      innego lekarza i jednak trzeba było poddać się zabiegowi. jednym słowem nie
      polecam. Życzę udanego i szczęśliwego rozwiązania. Pozdrawiam
      • Gość: zyczliwa Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.nplay.net.pl 10.03.09, 22:42
        uwierz mi jest ich cala masa takich naciągaczy a dr ewa super uczciwy
        czlowieklekarze leczą nadrzerki których nie ma i na takiego pewnie trafiłaś
    • pogodna24 Cesarskie cięcie na życzenie w tym szpitalu 20.11.06, 17:53
      Czy ktoś zna lekarza w tym szpitalu, który zrobiłby mi (oczywiście odpłatnie)
      cesarskie cięcie? Wiem, że jest to nielegalne ale jestem w 24 tygodniu ciąży i
      nie wyobrażam sobie innego porodu. Dziekuję za odpowiedzi.
    • amelialub Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 21.11.06, 15:08
      Witam dwie moje ciąże prowadził dr.S.Taczała-doskonały położnik,lekarz,wspaniały
      człowiek.POLECAM z czystym sumieniem.
      • Gość: Edyta Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.adm.tekomnet.net 22.11.06, 14:37
        Witam. 12.10.2006 roku urodziłam w szpitalu przy Al. Kraśnickich śliczną
        córeczkę. Całą mojaą ciąże prowadził dr. S. Taczała. Jest to niesamowity
        cżłowiek, bardzo dobry ginekolog - położnik. Co prawda nie było go przy moim
        porodzie ale podczas pobytu w szpitalu przychodził i pytał się o moje
        samopoczucie a po urodzeniu również o stan zdrowia i samopoczucie mojego
        dziecka. Polecam go wszystkim Paniom. Mam o Nim na prawde bardzo dobre zdanie.
        Gdybym jeszcze raz zaszła w ciąże na pewno prowadziłby ją dr. Taczała.
        Co do samego porodu, jest trochę strachu kiedy się rodzi po raz pierwszy ale
        maleństwo wszystko wynagradza. Położne i pielęgniarki są bardzo miłe i uprzejme.
        Zawsze służą pomocą. Ja widzę ten szpital oraz lekarzy w bardzo dobrym świetle.
        A może tylko ja na takich trafiłam....
      • Gość: emaka Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 10:08
        Zgadzam się z panią!
    • Gość: tylkoJa Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.lublin.enterpol.pl 24.11.06, 10:41
      a czy mówi Wam coś nazwisko Zarzeczny??
      • Gość: suufka Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 18:18
        a ja szczerze polecam dr Zycha. prowadził moją ciążę i był przy porodzie, a
        konkretnie zrobił cesarkę
        miałam w ciąży trochę problemów, ale zawsze mogłam na niego liczyć
        ma gabinet na weteranów 2 tuż koło kulu
        na oddziale leżałam dwa razy i wówczas miałam też kontakt z prof. Wiktorem,
        który jest tam ordynatorem to jest genialny fachowiec i naprawdę troszcy się o
        pacjentki
      • Gość: Marta Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.pronet.lublin.pl 03.02.07, 21:54
        Polecam również - szczerze- dr Taczałe- prowadził moja ciąze i załuje do tej
        pory ze nie poprosiłam o obecnośc przy porodzie!!! a dr Zarzeczny -smiem
        stwierdzic- ze uratował mnie i moje dziecko decydują o cesarskim cieciu!!!
        Natomisat dr U...n - konował, przez którego mogłam stracic moje szczęscie!!!!
        • Gość: tylkoJa Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.lublin.enterpol.pl 19.04.07, 14:29
          mam problem,mianowicie mój lekarz, który prowadzi moją ciąże,wyjeżdza na urlop
          akurat wtedy kiedy ja mam termin porodu:( a co gorsze, powiedział mi że wtedy
          będzie na dyżurze dr Urban lub jakaś pani dr-nazwiska nie pamiętam. A z tego co
          tu przeczytałam to dr U. nie cieszy się dobrą opinią...a może ktoś ma inne
          zdanie na temat dr Urbana???
    • Gość: mill Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:03
      ja polecam dr pawłowsko pelc miła doktorka
      • Gość: mill Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:06
        a wy co wiecie o pani dr pawłowskiej pelc jest dobra można jej zaufać ?
      • Gość: Mariola Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 11:15
        Dr. Pawłowska - Pelc --> "ginekolog z jajami" wszystkie Taczały + Chołubki +
        Zarzeczni + Surmacze = 1/2 dr. Pawłowskiej. Prawdziwi lekarze to jeszcze dr.
        Zych i Rutkowski ... nawet ordynator dr. bez nazwiska (Henryk Wiktor) im nie
        dorównuje .
        • Gość: aneta Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: 85.232.212.* 04.11.07, 15:09
          ja polecam rowniez drZycha z krasnickiej,a gabinet ma na weteranow jak juz ktos
          tu pisal:)swietny,zawsze pomaga i mimo,ze bylam jego pacjentka panstwowa
          troszczyl sie o mnie,jak zaden inny, a co do pani dr Siudak- prosze z daleka od
          niej!!To lekarz, ktory nie wie, co sie robi w przypadku nadzerki i jest bardzo
          niemiła osoba.
          • Gość: mamili Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.chello.pl 07.09.08, 21:50
            A ja Zychem się trochę rozczarowałam na koniec. Chodziłąm do Zycha
            prywatnie, przez całą ciażę. Gdy trafiłam, pod koniec ciąży, na
            patologię, to do mnie nie zaglądał, chociaż "nękany" telefonami od
            mojego męża obiecywał, że zajrzy... był przecież na terenie
            szpitala, a leżałam tydzień. Nie chciał wyjaśnić mi i mężowi, co ze
            mną i dzieckiem, dlaczego nas trzymają w szpitalu, jakie mają
            plany... Przy porodzie też oczywiście nie był...bo jak
            stwierdził, "a po co?".. Trochę to przykre... Na wizytach miły i
            bardzo wesoły. Ale jak zbliżał się termin mojego porodu, to
            oczekiwałam powagi, a pan doktor, wciąż tylko na wesoło,
            bagatelizował moje obawy... a ja rodziłam pierwszy raz i miałam
            prawo się bać. Do jego niewątpliwach zalet należy to, że jest bardzo
            sympatyczny i nigdy nie jest chamski dla pacientki. Ale jak będzie
            kiedyś 2 dzidziuś, to poszukam innego gina...
        • ninka2011 Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 21.03.11, 10:31
          a co powiecie o doktorze Rutkowskim?
    • Gość: gość Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.centertel.pl 07.02.07, 14:34
      Polecam dra Mazurka. Rodziłam u Niego listopadzie 2005. Profesjonalista w
      każdym calu.
    • Gość: ewop Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.chello.pl 08.02.07, 10:34
      W 2003 roku rodziłam na Kraśnickich. Całą ciążę prowadził mnie dr Mazurek, on
      też przyjął poród, pomagał mi bardzo. Uważam , że jest genialny. Sympatyczny,
      wesoły, pełen werwy a do tego super fachowiec. Po porodzie był u mnie
      codziennie, pytał o moje samopoczucie i dowiadywał się o dziecko. Teraz od 7
      miesięcy znowu spotykam się z nim w gabinecie. W kwietniu nastąpi rozwiązanie.
      Oczywiście na Kraśnickiej, choć muszę tam przejechać całe miasto i minąć kilka
      innych szpitali. Ale tylko dr Mazurek uspokaja mnie na tyle, że wcale się nie
      boję. Wiem, że będzie dobrze.Mój mąż jest tego samego zdania, bywa ze mną na
      każdej wizycie. Mówi, że ufa temu lekarzowi. Szczerze polecam.
    • Gość: Gość Beata Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 10:45
      Dr Taczała. Polecam go wszystkim. On raczej nie umawia się na porody. Prowadził
      całą mojąciąze. I chodzę do nirgo nadal, po 2 latach mnie pamiętał z nazwiska i
      imienia. Przy następnej ciąży również będę do niego chodziła.
    • e1w2ewa Re: Ginekolog na Kraśnickich??Zarzeczny? 19.04.07, 17:40
      A co powiecie na temat tego lekarza?
      • Gość: mondziaczek Re: Ginekolog na Kraśnickich??Zarzeczny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 17:13
        Rodziłam na Krasnickich - 22.02.2007r. O zarzecznym słyszałam niezbyt miłe
        opinie i mi tez nie przypadł do gusdtu gdy tam lezałam, ale baaardzo polecam dr
        Marzenę Stasiak-Kosarzycką - prowadziła całą moją icążę, wiele mi pomogła...u
        niek można liczyć nawet na wsparcie psychiczne. Także dr Mazurek jest świetny
        i dr Surmacz. za to położne...wzystkie są świetne! Ja szczególnie pozdrawiam p.
        Basie i P. Izę!
    • Gość: tylkoJa Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.lublin.enterpol.pl 26.05.07, 15:06
      Rodziłam na Kraśnickich 1.05.2007- ciesze się bardzo że wybrałam ten szpital.
      Podczas porodu położna wspierała mnie na duchu, oddychała ze mną, a i później
      położne pomagały- one są super;)Lekarze też są wporządku (ginekolodzy i
      pediatrzy) Jestem pełna uznania dla dr Tarczały- świetny fachowiec!
      • Gość: mag Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.it-net.pl 08.02.08, 20:17
        Miją cesarkę prowadził dr Urban zrobił to bardzo dobrze, sprawnie i
        byłam po niej w dobrej formie jak na taki zabieg, a co najwazniejsze
        mój synek też.
      • Gość: Rola Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: 212.106.29.* 08.09.08, 12:31
        O tak dr Taczała to człowiek anioł, przemiły i świetny specjalista.
        Rodziłam pod koniec ubiegłego roku i poród odbierał dr Taczała.
        dzieki niemu poród wspominam bardzo dobrze. Gorzej czas spędzony na
        połoznictwie. tam brak zainteresowania połoznych i matką i
        dzieckiem. Niestety. :(
        • Gość: ana Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:41
          A może ktoś słyszał o p. B. Gulanowskiej-Gędek? Chodzę do niej
          prywatnie, jest położną na Kraśnickiej. Na wizytach jest przemiła,
          nie wiem jak w szpitalu i w razie porodu.
          • kinia.naft Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 27.09.08, 22:31
            Witam!Niejaka pani Gulanowska-Ględek jest lekarzem. Leżałam na Kraśnickich miesiąc.Na patologii również. Polecam dr Surmacza,dr Taczałę, dr Pawłowską.Jest tam jeszcze jeden lekarz,którego nazwiska nie pamiętam, ale ma ksywkę Elvis.Polecam porodówkę. Świetne położne.Trafiłam na panią Hałas. I dziękuje za to Bogu.Na patologii również położne super, choć pracują na tragicznym sprzęcie. Gorzej z pediatrami. Tragedia. Nie potrafią ustalić jednakowego postępowania z dzieckiem. Codziennie przychodzi kto inny i ordynuje co innego. Ogólne wrażenie ze szpitala?Pacjentka nawet dla samej siebie jest tajemnicą. O stanie zdrowia swoim i dziecka trudno się czegokolwiek dowiedzieć. Świetni fachowcy. Zero współpracy i dialogu z pacjentką.
            • kinia.naft Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 27.09.08, 22:43
              Wiem już!to dr Błażukiewicz.Idzie się z nim dogadać. Poza tym wydaje mi się że
              troszczy się o wszystkie pacjentki a nie tylko o swoje.aha jesli rodzicie w
              zimie - brac ciepłe skarpety na porodówkę i ciepłe ciuszki dla dziecka. Ziąb na
              oddziale noworodkowym. Hm to chyba nie wina szpitala ale NFZ.
          • Gość: Zszokowana Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.play-internet.pl 21.02.11, 18:24
            Przecież lek. Beata Gulanowska - Gędek jest lekarzem a nie położną.....!
          • Gość: aaa Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.dynamic.cdma.plus.pl 11.01.14, 15:09
            Miałam kontakt z p. Gulanowską podczas pierwszej ciąży którą poroniłam. Niestety miałam podane silne środki rozkurczające szyjkę macicy aby dostać się do środka (taki defekt mojej natury, nawet poród odbył się w końcu cesarką). Ból był niesamowity, późniejsze bóle porodowe to pikuś. A Pani doktor - kobieta ginekolog potraktowała mnie jak jakieś zwierzę gdy się wiłam z bólu. Te jej komentarze pełne sarkazmu...Czułam się jak małolata która wpadła a ona myślała "dobrze jej tak" - to moje odczucie. Dodam, że miałam wtedy 27 lat. Z całego serca nie polecam pani doktor.
    • tysia.w Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 11.03.09, 11:39
      Ja na kraśnickich mogę polecić:
      Mazurka
      Taczałę
      Surmacza.
      Wszyscy profesjonalni ale mają różne charaktery, podejście i
      poczucie humoru ;)
      • Gość: paulina4040 Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 12:17
        Za kilka dni bede rodzic i porod ma byc wywolany. Ma to zrobic dr Urban do
        ktorego chodzilam przez cala ciaze. Po tym co przeczytalam tutaj na jego temat
        zaczynam sie martwic! Jezeli ktoras z was wie cos o nim to prosze piszcie szybko!
        • Gość: kingusia Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 21:18
          ale czego sie boisz?Kazdy porod boli a lekarz na pewno nic tu nie zmieni.A
          jezeli chodzi o P.doktora to ja bym sie nie martwila na zapas.
          • Gość: poldek4040 Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 07:03
            Jezeli chodzi o dr Urbana to on zawsze byl dla mnie mily i jak cos sie dzialao
            to przyjmowal mnie w szpitalu nawet po dyżurze. Wiem ze nie powinnam sie bac ale
            zastanawia mnie dlaczego niektore kobiety pisza takie rzeczy na jego temat.
          • Gość: paulina4040 Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 07:05
            Jezeli chodzi o dr Urbana to on zawsze byl dla mnie mily i jak cos sie dzialao
            to przyjmowal mnie w szpitalu nawet po dyżurze. Wiem ze nie powinnam sie bac ale
            zastanawia mnie dlaczego niektore kobiety pisza takie rzeczy na jego temat.
            • Gość: iwuś Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.chello.pl 28.06.09, 17:26
              ja z dr Urbana jestem tez zadowowolona zawsze odpowie na kazde pytanie nie robi
              z pacjentka tak na odwal byl przy pierwszym porodzie ok czlowiek i lekarz
      • Gość: Aga Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: 94.230.25.* 06.09.10, 10:20
        Mam pytanie ? czy może ktoś był u Pani dr Siudak, mam wyznaczoną wizytę we wrzesniu proszę o opinię z góry dziekuję:-)
        • Gość: gość Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.10, 13:20
          Chodzę do dr Siudak,prowadzi moja ciążę. Jest miła babką, wyluzowaną, atmosfera niestresująca. Chodzę do niej państwowo, i wizyty są bardzo szybkie, czasami nie zdążę zadać wszystkich pytań bo czuję, że już powinnam wyjść.. mam też wątpliwości, czy zaleca mi odpowiednią ilość badań. Nie mam też poczucia, że mogę do niej zadzwonić w razie wątpliwości- nawet nie znam jej telefonu, choć wiem, że w razie problemów na pewno mnie przyjmie.Dzięki Bogu ciąża rozwija się dobrze i nie szukam innego lekarza.
    • Gość: Julia Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 20:08
      OCZYWIŚCIE DR BŁAŻUKIEWICZ
      • Gość: malinka Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.net.pulawy.pl 16.09.09, 23:19
        Dla mnie też już Błażukiewicz. Ciążę prowadziłam u Surmacza- ale to była pomyłka. Na szczęście przy porodzie trafiam na Błażukiewicza właśnie. Później na oddziale też zrobił na mnie dobre wrażenie- zresztą, chodziłam na usg do niego. Leżała ze mną na sali jego pacjentka- rozpływała się w zachwytach.
    • Gość: mi-r3 Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.centertel.pl 16.02.10, 23:20
      i w którym szpitalu urodziłaś?
      • Gość: elvi Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.tvkdiana.pl 18.03.10, 23:22
        Ja rodziąłam córeczke w tym szpitalu w 2009. cała ciąze prowadził prof.Wiktor. Ztego co mowicie to prawda-badanie nie jest przyjemne, ale to prawdziwy profesjonalista w swoim zawodzie. Położył mnie wczesniej na patologii, bo w 34 tyg dziecko wazyło zaledwie 2000 g. juz w 38 tyg gdy mała nabrała odpowiedniej wagi ok 3000g zdecydowali ze bede rodzic. Nic nie jadłam rano, ok 10 dr Urban założył mi cewnik powodujący rozwarcie. Wiele dziewczyn narzekało na to jak on to im zakładał. Lecz ja byłam zadowolona, poniewaz nie uzył do tego nawet rzadnych przyrzadów. Gdy rozwarcie było juz na 5 palców dostałam okcytocyne. Poród przebiegł gładko i szybko-trwał tylko 4 godz. Położme okazały sie pomocne w pierszych godzinach po porodzie. Wszystko przebiegło jak nalezy. jestem b. wdziecna Wiktorowi-i gdybym miała rodic kolejne dziecko to tylko u niego.
    • marysia_kamyczek Re: Ginekolog na Kraśnickich?? 22.03.10, 10:30
      z Kraśnickich mogę polecić dr ziaje, to bardzo fajny starszy lekarz z dużym
      doświadczeniem, prywatnie przyjmuje np. w Luxmedzie, robi różne zabiegi i jak
      niewielu bardzo dba o swoje pacjentki:)
      • Gość: Sylwus Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.chello.pl 09.07.10, 22:16
        Rodziłam w maju tego roku polecam DR.Urbana prowadził moją ciąże jest
        rewelacyjnym lekarzem,ciepły,życzliwy,opiekuńczy.Przy porodzie był Dr.Taczała co
        moge o nim powiedzieć?Anioł nigdy nie spotkałam sie z tak wspaniałym
        człowiekiem,jeśli następna ciąża to tylko u niego lub dr.Urbana.
        • Gość: przyszła mama Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.opera-mini.net 12.09.10, 14:11
          A jak na kraśnickich jest z cc? Pytam ponieważ kilka lat temu miałam wypadek samochodowy i w wyniku tego miałam pęknięta miednice kość ogonową i uszkodzone kręgi to raczej wskazania na cc zreszta porodu naturalnego nawet sobie nie wyobrażam:( prosze o jakieś opinie
          • Gość: medyk z UM. Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 15:34
            Oczywiście, są to wskazania do cc, dwa lata temu miałam tam cc, bardzo dobrze wspominam. Co prawda z opieką lekarzy jest tak sobie - odczuć to można podczas wizyt na Położnictwie, ale jak ktoś ma swojego lekarza to napewno będzie zainteresowanie i pomoc, ja tak miałam i zachęcam do prywatnego prowadzenia ciąży dla dobra własnego i dziecka oczywiście. Pozdrawiam.
            • Gość: przyszla mama Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 10:49
              Dziękuje za szybko odpowiedz. Boję się jednak tego iż lekarz do którego chodzę oczywiście prywatnie nie pracuje w tamtym szpitalu ma tam jak on to sam mowi "znajomośći" i wszystko według niego ma być dobrze jednak coś mi się nie wydaje ze będzie tak kolorowy boje się ze jak trafie na porodówke z bólami nie mając tam swojego lekarza to guzik mi te wskazania pomogą:/
              • Gość: medyk z UM Re: Ginekolog na Kraśnickich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 18:41
                Jeżeli lekarz prowadzący ma w tym szpitalu znajomości, to napewno powierzy Panią swojemu koledze pod opiekę a ten myślę, że nie odmówi zajęcia się rozwiązaniem. Trzeba porozmawiać o tym ze swoim lekarzem i powiedziec o swoich obawach, które są rzecza normalną i każdy je ma. Nie wiem który jest to hbd ciąży, ale jeśli jest jeszcze trochę czasu, to napewno można spokojnie wszystko ustalić i z tym lekarzem pracującym w szpitalu pod opiekę którego ma Pani trafić.
                • Gość: safari Gin na Kraśnickich? Dr Marzena Stasiak-Kosarzycka IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.10, 14:57
                  Witam...czy ktos może cos powiedzieć na temat dr Marzeny Stasiak-Kosarzyckiej ??? Chciałabym żeby prowadziła moja ciążę i przyjęła poród najlepiej przez cc, ale znalazłam mało informacji o niej. Proszę podpowiedzcie. Pozdrawiam.
                  • Gość: fiona Re: Gin na Kraśnickich? Dr Marzena Stasiak-Kosar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 19:59
                    Z cc u kobiety ginekologa może być różnie. Od jednej lekarki z Jaczewskiego usłyszałam, że ona rodziła naturalnie, ,,twoja matka rodziła, babka rodziła a ty nie możesz?''. Mężczyźni są inni, z większością z nich nie ma takich dyskusji, a ponad to są o wiele lepszymi operatorami niż kobiety. Miałam cc wykonane przez dwóch doktorów z Al Krasnickich, bardzo kompetentnie i profesjonalnie, nigdy bym nie chciała u kobiety. Pozdrawiam
                    • ninka2011 Re: Gin na Kraśnickich? dr.Rutkowski 21.03.11, 10:36
                      czy ktoś moze wyrazic swoja opinnie na temat dr Rutkowskiego czy tez uważacie go za dobrego lekarza?
                    • ninka2011 Re: Gin na Kraśnickich? Dr Marzena Stasiak-Kosar 21.03.11, 10:39
                      a co sądzicie o doktorze Rutkowskim
                      • Gość: Monika Re: Gin na Kraśnickich? Dr Marzena Stasiak-Kosar IP: *.nplay.net.pl 21.03.11, 16:07
                        Bylam u niego tylko raz, ale mam mile wspomnienia, bardzo mily, delikatny,z tego co wiem jest bardzo dobrym poloznikiem,to na krasnickich juz czynna poradnia ginekologiczna?
                        • Gość: BB Re: Gin na Kraśnickich? Dr Marzena Stasiak-Kosar IP: *.adampolnet.com 09.01.14, 14:09
                          Dr Mrzena Stasik- Kosarzyck często wykonuje cesarskie cięcia. Jak to podczas tego typu operacji zespół składa się z 2 lekarzy i nigdy nie są to 2 kobiety, więc proszę się nie martwić płcią lekarza prowadzącego. Najważniejsze są więc kompetencje, a na drugim miejscu dla mnie podejście. Dr Stasiak-Kosarzycka jest bardzo miła i serdeczna. Czasem nawet miałam wrażenie że się za bardzo przejmuje:) Przez całą ciążę czułam, że wszystko jest przemyślane. Dodam że bardzo się bałam rodzić i płakałam jej na wizytach i w końcu mi powiedziała żebym przestała o tym rozmawiać z kimkolwiek i że w 36 tyg zaczniemy się zastanawiać jak urodzić żebym był zadowolona. Narzie jestem w 35tyg i czekam na tą wizytę. Nie wiem jakim cudem ale już mi przeszły te histeryczne obawy:) Chyba dlatego że teraz się zajęłam kołyskami, kocykami i tego typu akcesoriami:)
    • Gość: agnieszkarzym szpitalnakrasnickich IP: 2.236.10.* 07.04.15, 16:36
      Ja rodzilam w szpitalu na Krasnickich prawie 14 lat temu - i z czystym sumieniem moge polecic ten szpital. Polozne sa ( a przynajmniej byly w 2001) rewelacyjne!!!! Cala ciaze prowadzil dr Pelc - lekarz o zdrowym podejsciu do pacjenti i ciazy ( wybil mi z glowy pare rzeczy o ktorych oczywiscie sie naczytalam w gazetach). Kiedys przyjmowal na Lipowej, dzis nie wiem bo od lat nie mieszkam w Lublinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka