Dodaj do ulubionych

"The Times": Straszne blizniaki przejmuja władzę!

20.07.06, 13:10
Są przeciwnikami homoseksualizmu, podejrzliwi wobec cudzoziemców, nieomal
telepatyczni i obiecują bronić narodowej kultury. Nowi przywódcy Polski
uruchomili dzwonki alarmowe - pisze berliński korespondent "The Times" Roger
Boyes w obszernym artykule pt. "'Straszne bliźniaki' przejmują władzę i
zapowiadają wojnę przeciwko unijnym liberałom".
Nie stroniąc od personalnych wycieczek pod adresem Lecha i Jarosława
Kaczyńskich, Boyes który jest autorem książki o Lechu Wałęsie pisze, iż
Polska pod przywództwem bliźniaków stanie się "jednym z najbardziej
niewygodnych członków UE".
"Homofobiczni, nietolerancyjni, ultranacjonalistyczni i zawsze gotowi do
wzięcia się za bary z sąsiadami Polski, bliźniacy uruchomili dzwonki alarmowe
w kraju i poza jego granicami" - pisze.
Prezydent Lech Kaczyński - twierdzi Boyes nie był obecny w Sejmie w czasie
wygłaszania przemówienia przez brata "po to, by nie dawać okazji kamerzystom
do odwracania uwagi od momentu glorii Jarosława".
arosław starszy o 45 minut od brata jest w ocenie Boyesa "strategiem i
rozgrywającym", zaś Lech ma usposobienie bardziej towarzyskie i słucha się
brata. "Czasem podnosi słuchawkę, zanim zadzwoni telefon, ponieważ wie, że
brat właśnie wykręca numer".
Poglądy polityczne braci ukształtowała matka - emerytowana polonistka
Jadwiga, pielęgniarka w Powstaniu Warszawskim, która wzbudziła w synach
antagonizm do Niemców i Rosjan.
W expose nowego premiera, Boyes dostrzega "rozsądne, centroprawicowe
elementy", wskazując na dążenie do ograniczenia zależności energetycznej od
Rosji, utrzymanie deficytu budżetowego w ryzach, program budownictwa
mieszkaniowego i walki z 22 proc. bezrobociem.
W tym samym numerze gazeta zamieszcza komentarz redakcyjny pod
tytułem "Podwójne Zmartwienie" (Double Trouble) i ironicznym
podtytułem "Braterstwo zyskało nowe znaczenie w sercu Europy". "Wyniesienie
Lecha i Jarosława Kaczyńskich na dwa najważniejsze stanowiska w największym
kraju Europy Centralnej byłoby komiczne, gdyby nie to, że jest na serio" -
napisano w komentarzu.
"Europa i Polacy potrzebują w Warszawie postawy otwartej i tolerancyjnej,
ponieważ doświadczyły zbyt wielu (przykrych) alternatyw" - przestrzega "The
Times". I TO NA TYLE - ZNALAZLAM TO CHYBA W WP.

"Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg."
K.I.GAŁCZYŃSKI
Obserwuj wątek
    • ratatatam demoniczne kaczki zaglady 20.07.06, 13:20
      tow barska czas brac dudy w miech
      ROTFL
      • Gość: Bastiatan Nie ma to jak uwagi merytoryczne. IP: 212.106.19.* 20.07.06, 19:04
    • ratatatam nie bedzie w polsce partii pedofilow :[ 20.07.06, 13:25
      wszystko przez tych strasznych blizniakow :[
      • Gość: winston refugee IP: *.ipt.aol.com 20.07.06, 14:17
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=45552606&a=45560831
        Michał
      • Gość: bucniebuc A co to jest pedofilia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:26
        Chyba nie seks z 14-latką,latkiem? Taki to już dobrze wie co robi!
        • ratatatam Re: A co to jest pedofilia? 20.07.06, 14:32
          i oto wlasnie chodzi! i dlatego prawdziwi, nowoczesni , europejczycy jakimi sa
          holendrzy pozwolili dzialac partii politycznej ktora stawia sobie za cel
          obnizenie wieku legalnosci uprawiania seksu z dzieciakiem do 12 roku zycia- tak
          jest w europie - a unas te ciemnogrodzkie zacofane kaczory!!!
          • Gość: bucniebuc A ja domagam się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:04
            Żeby granicę wiekową obniżono do lat... ośmiu. Najbardziej właśnie rajcują mnie
            tacy drugoklasiści.
            • ratatatam Re: A ja domagam się... 21.07.06, 11:34
              zapomnij! tu rzadza ci zacofani kaczysci :[
      • bu2m Re: nie bedzie w polsce partii pedofilow :[ 20.07.06, 15:00
        ratatatam napisał:

> wszystko przez tych strasznych blizniakow :[

Myślę że gdyby taka powstała, miałaby duże szanse. Przecież u nas jest dużo
        kościołów, parafii, kościelnych, księży no i ministrantów "przede wszystkiem".
    • Gość: jarunio Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:04
      >Są przeciwnikami homoseksualizmu............
      Dziwne.To po co mu kot?Ja wolałbym żonę.Albo co najmniej 2 kochanki.
      ..........................
      Pedał zobaczył księdza z dmiącą kadzielnicą i zawołał na cały kościół:
      Lalu,torebka ci się pali.
      • Gość: rada parafialna tylko dla koneserów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:17
        tylko dla tych z poczuciem humoru:(głebokie skojarzenie)
        www.hoomor.pl/swf/kurczak.html
        A tu na dodatek:
        www.hoomor.pl/swf/pierdniecie.html
        nasz żółnierz na poligonie:
        www.hoomor.pl/swf/army.html
    • Gość: kalas Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:05
      Nienormalne staje sie normalnym.
      Takie polskie "wszystko mi jedno".
      • Gość: Jarek K juz Zydki znowu szaleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:15
        opluwali do tej pory Polonie a teraz maja czelnosc brac sie za nas tu
        niech sie zajma zydami i palestynczykami
        won!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Bolek uwaga! agencja nieruchomosci factor to oszusci!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:20
          omijajcie z daleka
        • Gość: joaska Re: juz Zydki znowu szaleja IP: *.lublin.mm.pl 20.07.06, 17:32
          "Niech sie zajma żydami" czyli Matką Boską ćzęstochowska, tak "mądralo"?
    • Gość: Guest 3. Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 17:46
      Rzeczywiscie "straszne"! Nie lubia homoseksualizmu!!!!???? To juz GLUPOTA
      POSZLA TAK DALEKO? Cale szczescie, ze jestesmy w Polsce i tu, u nas sie sami
      rzadzimy. Cholerne glupki! WARA OD NAS, od naszych pogladow. Niedlugo wszelkie
      liberaly znikna z naszej planety o nazwie Ziemia. A te glupie mordy z UW, LSD i
      PO tez ZANIKNA, z prostego powodu: nie beda
      • Gość: joaska Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.lublin.mm.pl 20.07.06, 19:03
        Smiesza mnie ci,co krytykuja GW,ale tu pisza,hehe...
        • Gość: Nauczyciel. Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 15:40
          Smutno mi , ze taka inteligentna osoba - "joaska", ktora operuje jezykiem
          komputerowcow, na tematy polityczne wypowiada sie jak kon dorozkarski , z
          klapkami na oczach , by z boku nic innego niz "jedynie sluszna prawde
          komunistyczna" widziec. Czyz nie bylo NAJWIEKSZYCH przekretow w czasie ost. 16
          lat - autorstwa LSD? Czyz na komuny nie mordowano najbardziej goracych
          patriotow??? czyz do dzis nie zostaly wyjasnione zlodziejstwa pzpr ilsd???
          NO TO O CZYM MAM Z Toba dyskutowac? A TAM, CICHO BYC! , jak mowi Smolen. I
          tylko siedziec cicho "jak mysz pod miotla wam- komuchom przystoi. Nauczyciel.
          PS. A jak bede uczyl Twoje wnuki w szkole to napewno delikatnie, z wielkim
          oddaniem i troska , nie nachalnie
        • Gość: Nauczyciel. Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 15:40
          Smutno mi , ze taka inteligentna osoba - "joaska", ktora operuje jezykiem
          komputerowcow, na tematy polityczne wypowiada sie jak kon dorozkarski , z
          klapkami na oczach , by z boku nic innego niz "jedynie sluszna prawde
          komunistyczna" widziec. Czyz nie bylo NAJWIEKSZYCH przekretow w czasie ost. 16
          lat - autorstwa LSD? Czyz na komuny nie mordowano najbardziej goracych
          patriotow??? czyz do dzis nie zostaly wyjasnione zlodziejstwa pzpr ilsd???
          NO TO O CZYM MAM Z Toba dyskutowac? A TAM, CICHO BYC! , jak mowi Smolen. I
          tylko siedziec cicho "jak mysz pod miotla wam- komuchom przystoi. Nauczyciel.
          PS. A jak bede uczyl Twoje wnuki w szkole to napewno delikatnie, z wielkim
          oddaniem i troska , nie nachalnie
      • Gość: ETA Jakbyś tam tyle nie tkwił, to potem... IP: 212.106.19.* 20.07.06, 19:07
        ... twój oficer prowadzący dopiero by ci wp... . Niech żyje TW Guest3!
    • Gość: fag Ilu młodych wyjedzie w tym roku? IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 07:39
      I to, mimo dramatyzmu takiej decyzji, jest w tym wszystkim najbardziej
      optymistyczne.
    • Gość: Nauczyciel. Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:31
      LSD a wczesniej : UD, UW i inni dewianci pozwolil zagniezdzic sie w szkolach
      roznym dewiacjom a rozne liberaly wtorowaly temu procederowi. Nie dbano o
      morale , o wychowanie i oto sa skutki, ktore --obserwujac tzw. "reformy" juz
      wtedy, jako nauczyciele PRZEWIDYWALISMY. Zapatrzenie na tzw. "zachod" nic
      dobrego nie dalo, bo my , w Polsce PRZYJOWALISMY TEORIE Z OPOZNIENIEM, z
      ktorych juz wtedy ten "zachod" sie wycofywal. SLEPE, GLUPIE NASLADOWNICTWO
      zaszkodzilo Polskiej szkole. Mielismy dobry system nauczania, wychowywania,
      dobry system WARTOSCI, z ktorej CELOWO-zniszczono wszystko. Nauczyciel.
      • Gość: Nauczyciel Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 19:02
        System wartosci przekazany nam WBREW komunie To moj dopisek. Chodzilem do
        liceum, w ktorym uczyli jeszcze profesorowie przedwojenni. I z ich pewnych,
        wymownych przemilczen, pewnych zdan - my - uczuleni na akcenty patriotyczne ,
        rozumielismy wszystko. Tu -juz nie w zwiazku z liceum- przypomina mi sie jak
        doskonale przyjmowalismy, z PELNYM zrozumieniem wszelkie bardzo "cienkie"
        aluzje w polskich kabaretach. Mozna mnozyc przyklady.Nauczyciel.
        • Gość: joaska Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.lublin.mm.pl 21.07.06, 20:36
          Dobrze, ze taki facet,udajacy tu nauczyciela, nie uczy moich wnuków! Czy on nie
          wie, ze nie jest w stanie zmienic tresci swych wypowiedzi? Jezyka? Zmiana nicku
          to jeszcze nie wszystko...A IP taki sam!
      • Gość: ja Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.it-net.pl 22.07.06, 16:48
        LSD zaszkodziło ?
        Te dobre wartości i dobry system nauczania to był za "komuny". Wszystko zaczęło
        się sypać wraz z wejściem reformy oświaty, a to już było po 1989 roku.Wcześniej
        uczono patriotyzmu, choćby poprzez irganizowanie akademii "ku czci". młodzież
        znala ważne daty z naszej historii. To ostatnie lata przyniosly zdziczenie i
        rozluźnienie obyczajow i absolutny upadek oświaty.

Do której szkoły te wnuki zapraszasz? Żeby było wiadomo, jaką omijać.
    • Gość: Nauczyciel Do "joaski" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:42
      Do "Joaski" . Napisalem do Ciebie ale zniknelo w gaszczu postow. Odp. jest pod
      adresem: 22.07.06-15:40. Prosze-przeczytaj, pomysl chwilke, wylacz w swej
      glowie utarte poglady, glupie bo komuchowate. Przeczytaj uwaznie , bo sadze, ze
      nic zlego w tych zdaniach nie ma. Nauczyciel
      PS. Wsciekasz sie bo przegrywacie: wasz czas juz sie konczy, tych roznych lsd-
      owcow, po-owcow, liberalow=glupkow, ZWYCIEZAMY w dobrym patriotycznym sensie. A
      TAM, CICHO BYC--to Smolen. Nauczyciel. A na wnuki czekam.
    • doktor.z.rzeszowa Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła 24.07.06, 02:10
      joannabarska napisała:

>
      >
      >
      > odjeb sie suko od braci idz kacapom bujac jaja
      > "Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg."
      > K.I.GAŁCZYŃSKI
      • Gość: joaśka Re: "The Times": Straszne blizniaki przejmuja wła IP: *.lublin.mm.pl 24.07.06, 02:22
        "doktorze" z Rzeszowa,gratuluje pieknej polszczyzny. U was wszyscy tam mówią?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka