kaczoocha 05.06.07, 11:53 chcialabym zapytac, gdzie na os. Prusa jest fontanna ??? mieszkam tam blisko 30 lat i nigdy jej nie widzialam ;-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ef Re: zaskakujące IP: *.it-net.pl 05.06.07, 12:17 te rzezby to cos czego najbardziej zawsze zazdrosilem mieszkancom elesemów -- punkt skupu Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Rilian, to dzie ten wytrysk? 05.06.07, 13:14 Z pewnością nic nie tryska takiego na osiedlu Prusa. Najbliższe wodotryski są na osiedlach Piastowskim i Mickiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ellli Re: Rzeźby na LSM-ie IP: *.lublin.mm.pl 05.06.07, 13:37 Ja mieszkam na Krasińskiego. Pięknie, zielono, zadbane skwery. Tylko troszkę żal że nie ma żeźb....i fontanny. Odpowiedz Link Zgłoś
buka55 Re: Rzeźby na LSM-ie 05.06.07, 13:48 Mieszkałem na Prusa od 1975 roku i również potwierdzam, że nic takiego tam nie było. To było ostanie osiedle na LSMie i różniło się znacznie od pozostałych. In minus niestety. Były praktycznie tylko dwa sklepy spożywcze - jeden na Faraona, a drugi na drugim końcu przy Nadbystrzyckiej i nic poza tym - żadnych punktów usługowo-handlowych itd. Place zabaw - parę, liche i metalowe. Póżniej dopiero wybudowali szkołę i przedszkole. Zieleń na osiedlu była strasznie marna, zazdrościliśmy tym z Mickiewicza - parku, w którym mieszają, domu kultury na Grażyny z kinem i modelarnią, sklepów i czadowego placu zabaw z rakietą ;-). Teraz dopiero jakoś to wygląda, ale wiele drzew sadzili sami mieszkaańcy, bo adm. miała to gdzieś. Jedyne co było fajniesze niż dziś to to, że bażanty i kuropatwy ganialiśmy za blokiem, czasem pojawił się zając, a między nami a starym lasem były pola i wąwozy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Rzeźby na LSM-ie 05.06.07, 14:29 macie oczywiście rację. moja pomyłka, nieścisłość, zaniedbanie. fontanna była w planach. ostatecznie jej nie zrealizowano. jak całej masy innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś