Dodaj do ulubionych

Rzeźby na LSM-ie

05.06.07, 11:53
chcialabym zapytac, gdzie na os. Prusa jest fontanna ??? mieszkam tam blisko
30 lat i nigdy jej nie widzialam ;-(
Obserwuj wątek
    • suwmiara zaskakujące 05.06.07, 12:09
      i ciekawe :)
      • Gość: ef Re: zaskakujące IP: *.it-net.pl 05.06.07, 12:17
        te rzezby to cos czego najbardziej zawsze zazdrosilem mieszkancom elesemów

--

punkt skupu
    • dociek Rilian, to dzie ten wytrysk? 05.06.07, 13:14
      Z pewnością nic nie tryska takiego na osiedlu Prusa. Najbliższe wodotryski są
      na osiedlach Piastowskim i Mickiewicza.
    • Gość: Ellli Re: Rzeźby na LSM-ie IP: *.lublin.mm.pl 05.06.07, 13:37
      Ja mieszkam na Krasińskiego. Pięknie, zielono, zadbane skwery. Tylko troszkę
      żal że nie ma żeźb....i fontanny.
    • buka55 Re: Rzeźby na LSM-ie 05.06.07, 13:48
      Mieszkałem na Prusa od 1975 roku i również potwierdzam, że nic takiego tam nie
      było. To było ostanie osiedle na LSMie i różniło się znacznie od pozostałych. In
      minus niestety. Były praktycznie tylko dwa sklepy spożywcze - jeden na Faraona,
      a drugi na drugim końcu przy Nadbystrzyckiej i nic poza tym - żadnych punktów
      usługowo-handlowych itd. Place zabaw - parę, liche i metalowe. Póżniej dopiero
      wybudowali szkołę i przedszkole. Zieleń na osiedlu była strasznie marna,
      zazdrościliśmy tym z Mickiewicza - parku, w którym mieszają, domu kultury na
      Grażyny z kinem i modelarnią, sklepów i czadowego placu zabaw z rakietą ;-).
      Teraz dopiero jakoś to wygląda, ale wiele drzew sadzili sami mieszkaańcy, bo
      adm. miała to gdzieś. Jedyne co było fajniesze niż dziś to to, że bażanty i
      kuropatwy ganialiśmy za blokiem, czasem pojawił się zając, a między nami a
      starym lasem były pola i wąwozy :-)
      • rilian Re: Rzeźby na LSM-ie 05.06.07, 14:29
        macie oczywiście rację. moja pomyłka, nieścisłość, zaniedbanie.

fontanna była w planach. ostatecznie jej nie zrealizowano. jak całej masy innych
        rzeczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka