leniak 09.11.07, 10:07 zwracam uwagę na zupełnie inne podejście władz Konopnicy, niż "władz" Lublina jedni sie interesują zgodnością z prawem działań na swoim terenie, drugim bezprawie służy a nawet chyba ich cieszy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leniak w kwestii torów 09.11.07, 10:09 w czym lezy niechęć do podjęcia działań legalnych? czy łamanie prawa to jest jakaś dodatkowa dyscyplina sportowa? walka o Puchar Palikota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: w kwestii torów IP: *.vlan362.dengo.lubman.net.pl 11.11.07, 02:08 Niech Pan nie nadużywa swojego pióra. Jak będzie Puchar Pana Palikota - to będzie to duży zaszczyt dla tych chłopców. Wymienianie nazwiska Pana Posła w tak mało znaczącej sprawie jest obrażliwe i ja się z tym nie zgadzam. Pisze Pan pozwy do Prokuratury to proszę samemy przestrzegać norm. Nie życzę sobie aby Pan wycierał swoję buzię Panem Palikotem, bo to co Pan Poseł robi dla Lubelszczyzny to tylko podziwiać, a nie pisać bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman zawiść niektórych jest...... IP: *.centertel.pl 09.11.07, 10:15 niesamowita. Panie Wawer, nie daj się Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennapani Re: zawiść niektórych jest...... 09.11.07, 11:01 zamknac,zamykac...stadiony,dyskoteki/halas/... ogrodki piwne, bo po piwie czesto sie sika/odor/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zemborzyczanie Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 12:35 Panie Wawer zrobił Pan frajde dla uczniów szkoły w której uczy sie Pana syn pokazując u siebie na działce i przed szkołą sposób jazdy na motocyklu crosowym, teraz przez kilku zapyzialych oszolomów ma Pan nieprzyjemności. T o co redaktor nazywa torem u Pana na działce to jest śmieszne i może wydarzyc sie tylko w Erze. Jesteśmy z Panem i Pana synem, a trzy osoby z Zemborzyc to nie przedstawiciele całych Zemborzyc. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.vlan362.dengo.lubman.net.pl 09.11.07, 13:07 Panie Leniak swoimi wypowiedziami na temat motocrosu powinni Pana zatrudnić w CBA (bo UB już podobno nie ma} Nawet prywatna łąka jest w Pana zainteresowaniu. Kup Pan sobie hulajnogę i zaprzestań Pan pisać bzdury, bo ani to poważne ani śmieszne. Żygać się chce na Pana komentarze i śledzenie gdzie dzieci uprawiają sport na motorach. Lepiej żeby ćpały, chodziły na wagary? robią to co lubią i nie za Pana pieniądze, więc zmień Pan płytę bo ta jest zdarta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.vlan362.dengo.lubman.net.pl 09.11.07, 13:09 Panie Leniak idż Pan do cholery. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Zofio i Anno 09.11.07, 13:13 dopiszcie może swe opinie w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=70890612miluśińskie... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Zofio i Anno miluśińskie 09.11.07, 13:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=70890612 dopiszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.vlan362.dengo.lubman.net.pl 09.11.07, 13:38 Panie Przemku dziwnym trafem interesuje się Pan tylko torem moto cross, gdzie on by nie był. Przeszkadzał Panu na górkach czechowskich, na wysypisku śmieci w Swidniu, teraz na prywatnej działce (łące) Pana z Zemborzyc. Nie jestem fanką tego sportu, ale oglądałam na TVP-3 osiągnięcia tych maluchów i byłam pod ogromnym wrażeniem. Zamiast wypisywać do prokuratury, Komisji Europejskiej (czytałam Pana blog} może przyłączył by się Pan i wskazał potencjalne miejsce dla tych dzieciaków,o wielkiej pasji gdzie mogą się realizować. To nie jest hobby, to międzynarodowa kadra i szkoda zniszczyć dorobek tych chłopaków. Byłoby to twórcze z Pana strony i godne Pana pióra, bo w podtekście wyczuwam wielką stronniczość i wykorzystywanie Pana do niecnych celów. Może warto poświęcić swój dorobek dobrej sprawie a nie judzeniu, dyskryminowaniu i nasłuchiwaniu gdzie zabrzęczy motor? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennapani wypadek? 09.11.07, 13:48 moze?.. leniaka potracil motor? takie spotkanie z motorkiem ? hmm..stad ten gleboki uraz? nie leczony prowadzi do glebokiej depresji i frustracji..wspolczuje! Odpowiedz Link Zgłoś
leniak na podstawie własnych doswiadczeń 09.11.07, 14:29 o tym wypadku? współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniak Pani Zofio IP: *.lublin.mm.pl 09.11.07, 13:57 nic nie pisałem o torze na górkach czechowskich, o torach na terenie Natura 2000 owszem jak pani zauważyła o torze w Zemborzycach sie nie wypowiedziałem ale nadrabiam to niniejszym: nie widze nic złego w takim torze o ile jego istnienie uzgodni się (w ramach przyzwoitości zwykłej) z sasiadami... o dzieciakach i pomysłach na tor pisałem w watku który poleciłem Pani wyżej... judzenie, wykorzystywanie, dyskryminowanie, nasłuchiwanie??? co jeszcze Pani Zofio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman leniaku..... IP: *.centertel.pl 09.11.07, 14:50 czy właściciel łąki musi uzgadniać z sąsiadami co będzie na tej łące robił? Nawet jeśli trochę pohałasuje (byle nie w prze niocnej)? Chyba przesadzasz. Czy chłop orzący swoje pole traktorem też musi uzgadniać to z leśniczym bo sarny straszy i będą się jąkać? Zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak cóż 09.11.07, 14:56 gdybym ja miał zbudować na swej łace tor - porozmawiałbym z sąsiadami takie mam dziwne poczucie przyzwoitości bosmanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ale to przecież nie tor IP: *.centertel.pl 09.11.07, 15:44 chłopaki po prostu jeżdżą na motocyklach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafalK Re: ale to przecież nie tor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:26 Nazywanie kawałka łąki "torem motocrossowym" świadczy o wyjątkowym braku wiedzy i głupocie. Już kiedyś redaktor Brzuszkiewicz z tej samej gazety (chociaż "redaktor" to może w tym wypadku zbyt duże słowo) pisał o jakimś kawałku łąki "tor motocrossowy" co okazało się zwyczajnym kłamstwem. Cóż może słusznie w niektórych kręgach gazeta jest nazywana "WYBIÓRCZA" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANEK Re: cóż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:44 ja też wyprowadziłem się na wieś i denerwują mnie: warczące traktory, pijani rowerzyści, wściekła dyskoteka malibu nie wspominając o nieludzkich weselach za moją działką w rozpadającej sie remizie, aleni nikt nie powiedział, że na wsi ma być lekko. Pod nosem też mam tor motokrosowy ale mam szczelne okna i dlatego mi nie przeszkadza. Wystarczy troche zrozumienia dla ludzkiej pasji. Widzę, że w Lublinie ktoś w (wibratorem) ma zdolność do "zabijania" wszystkich z pasją inną niż czytanie pedal... książek o pupie maryni. Pan Panie leniak świetnie dał się zmanipulować przez GW oraz strzelającego p...osła. Tor w świdniku był od zawsze, a przynajmniej wcześniej niz te wymarłe susełki. Jak Pan słyszał od ekologów warkot silników odstrasza wyjątkowo dużą w tym roku populację lisów ratując tym samym życie chronionym susełkom. Protestując w ten sposób doprowadzi Pan do tego, że ktoś przestanie kosić trawkę i w ten naturalny sposób susełki pożre lis i skończy się natura 2000. Ludzie trochę rozsądku. Nie dajcie się manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:40 Nie rozumiem pwololi tych ludzi. Tam gdzie są motory każdy krzyczy o sprzeciwie to powiedzcie gdzie oni maja jeździć tymi maszynami co?? Dziecaki maja osiągnięcia mistrzowie polski to źle według tego co czytam to powinni chyba wagarować itd. bo każdemu ta dyscyplina przeszkadza.A to co kazdy robi ko.ło swojego domu to prywatna sprawa.Przeszkadza warkot aj ka maszyny rolicze kręcą się w pobliżu to nkomu nie przeszkadza tylko akurat ktoś uprawiający dyscyplinę sporotwa poprostu nudzi się tyum ludziom i się wszystkiego czepiają bo jak to ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starybrat Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:13 Panie Wawer my wiemy kto nakręcil redakcję GW to szacowny redaktor który kupił działke od Pana Henryka G który z kolei jest poplecznikiem pseudoprzewodniczącego komitetu strajkowego,życiowego nieudacznika.Jestem Pana sąsiadką ,ma Pan jeden z ładniejszych i bardzo zadbanych domów i nasyłanie na Pana ochrony środowiska jest poprostu śmiesznością .Niech ochrona środowiska zajmie sie tymi chłopkami którzy wylewają Panu pod nosem szamba na pole, a nazwanie zadbanej działki z małymi wzgórkami torem to szczyt bezczelności Aż się boję bo mama przy mieszkaniu zrobione ładne wzgórki i jeziorko . Służe też Panu poradą prawną,zresztą mam nadzieje że ktoś się opamięta i zdusi tą hołote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafalK Re: Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:17 Oto jak wójt gminy działał zgodnie z prawem www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/lubelskie;sad;uniewaznil;wybory;na;wojta;gminy;konopnica,169,0,218793.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:47 Szanowny Panie Leszku łączymy się z Panem w całej rozciąglości ,mieszkamy niedaleko Pana i w zasadzie to nie słyszelismy aby ktos tam jeżdzil motorem, ale temat znamy i gratulujemy synowi tutułu Mistrza Polski. Spacerujemy czasami kolo Pana domu i widzieliśmy te słynne już w tej chwili na cały region lubelski kopce i nie wiem, śmiac się czy płakac,czyżby ochrona środowiska nie miała nic do roboty.-,jeżeli tak jest to juz poddaję temat .Mój sąsiad systematycznie wylewa gnojowicę na pole, smród nie do zniesienia, pozatym rozklekotanym traktorem orze, czy coś tam innego robi, czasem do północy. Panu poddaje pod rozwage taką myśl zamiast jeżdzic motorkiem niech Pan systematycznie co drugi dzień odpala kosiarkę i kosi trawnik tyle ile Panu starczy sił bo ma Pan co kosic, tego narazie w tym kraju nie zabroniono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 18:16 Jeszcze jedno,Panie Wawer , będe śledził ten temat i w miarę potrzeb uruchomię moje możliwości prawne na Pana korzyść a przede wszystkim na korzyść Pana syna.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: 80.55.99.* 09.11.07, 19:27 Pan Wawer powinien zwrócic sie do Rzecznika Praw Dziecka bo jeżeli znam sprawę to zapyziali nieudacznicy w walce z nim samym używaja, mobbingu wobec jego jedenastoletniego dzieciaka, bo to dziecko zostalo wplątane w całą śmierdzącą sprawę a nawet wiem,że dzieciak dostał wezwanie na policje tylko że w ostatniej chwili policja wycofała się z tego.Paroponuję skierowac sprawę bezpośrednio do sądu przeciwko GW i tym podobnym poplecznikom aby zamknąc raz na zawsze temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluć Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 19:44 Jeżeli to co jest na polu Pana Wawra, redaktor GW nazywa torem motocrosowym to ja jestem ojcem dyrektorem.Nawet zdjęcie bardziej wskazuje na tereny z Zieloneg Wzgórza a jeżeli już chcieli zwistni sąsiedzi uderzyc gościa przy udziale dziennikarzy, to można było podstawic zdjęcie z toru na Górkach lub w Świdniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra pani Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.pronet.lublin.pl 09.11.07, 19:47 Jeżeli mi wiadomo to Kamil syn Pana W pokaz jazdy na motocyklu na swojej działce zrobił na prosbe nauczycieli ze szkoły do której uczęszcza, sama w tym uczestniczylam bo bylo to zapowiedziane wcześniej .Może zatem dyrekcja szkoly pomoże swemu wychowankowi bądz co bądz mistrzowi Polski w walce z warcholstwem na tejże wsi na której i ja zresztą mieszkam i jest mi cholernie wstyd za takie akcje. Nadmieniam,że tubylcy, właśnie bardzo niechętnie patrzą na ludzi przyjezdnych a szczególnie na tych którym sie udało coś w życiu osiągnąć,ale jest nas na tej wsi coraz więcej. Szkoda chyba pisania bo ten pokrój ludzi zapewne nie czyta for. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGie Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 20:15 Witam, Jestem bliskim sąsiadem p. Wawra i rzeczywiście zdarza mi się słyszeć jeżdżące motocykle na jego działce. Czasami może to nawet być i nieco męczące ale zapewniam, że równie męczący jest odgłos pracującej kosiarki do trawy. Mimo, że zdarza mi się czasami przymknąć okno z powodu jeżdżących motocykli to wolę jednak, żeby młodzi chłopcy spędzali czas na uprawianiu takiego sportu niż mieliby stać pod budką z piwem lub niszczyć znaki drogowe z nudów. Tym bardziej, że można tylko pogratulować sukcesów Kamilowi - synowi p. Leszka. PS Zastanawiam się, dlaczego ani do mnie ani do moich najbliższych sąsiadów nie zgłosił się nikt z komitetu protestacyjnego. 25 mieszkańców, którzy podpisali się pod protestem to by oznaczało, że podpisali się również Ci, którzy raczej nie słyszą jeżdżących motocykli. (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Re: Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 21:19 Panie GGie do mnie też nikt nie przyszedł, widocznie nie jesteśmy godni zaufania dla ludzi których rody dorabiały sie na plądrowaniu ziem odzyskanych.Zapewniam Pana że żyją jeszcze ludzie w Zemborzycach ktorzy dokladnie znają historię i krzywda ludzka musi wyjść bokiem Nie da się budować przyszłości na szczuci innych będąc samym, podłym kundlem i donosicielem.Najgorsze dla nas jest to ,że w tym szambie musimy dalej żyć, a radością jest to że ci ludzie wkrótce drogą naturalną muszą odejść.Stawiam na młodych i zdolnych ludzi nawet za pewną ofiare, dlatego tylko współczuję Panu W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Generał Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.gprs.plus.pl 09.11.07, 21:04 A ja pozwolę sobie nie zgodzić się z przedmówcami forum odnośnie tego tematu. Zupełnie błędne - moim zdaniem-wnioski zostały tutaj wyciągnięte. Autorzy postów doszukuja się ukrytych intencji m.in. zawiści sąsiadów, bo działka ładna, bo syn Pana Wawra odnosi sukcesy ( szczerze ich gratuluję) czy też czytałem nawet o jakims układzie popleczników. Dlaczego nikt z Państwa nie zwrocił uwagi na podstawowym problemie: hałasie. Byłem zaproszony niegdyś na dziłkę w omawianej miejscowości akurat wtedy, gdy rzeczone motory jeździły. Proszę mi wierzyć nie sposób było rozmawiać. Cóz motory mają to do sibie że hałasują. A szanowny Pan Wawer bagatelizując tę kwestię po prostu lekceważy swoich sąsiadów. To kwestia kultury, szacunku dla innych ludzi, ich godności. Zamiast wiejących nienawiścią komentarz, retorycznych w swej irracjonalności twierdzeń typu " czy lepiej by pili piwo pod budką" proponuję wspólnie zastanowić się, gdzie taki tor treningowy mógłby powstać. Tak by godził pasje młodych ludzi i nie zakłócał prawa do wypoczynku i ciszy innych. Czy jeteście w stanie na ten temat rozmawiac zamiast sie nawzajem obrażać i znieważać. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Zemborzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGie Re: Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 22:21 Panie "Generale", W którym miejscu mojej wypowiedzi wyczuł Pan nienawiść? Co do retoryki to pozwolę sobie przy niej pozostać. Dźwięk motocykli łatwiej mi znieść niż wandali niszczących okoliczne przystanki i oznakowanie ulic. Zainteresowania i realizowane pasje pozwalają młodzieży rozwijać swoje zdolności, kształtują ich zdrową postawę (np. sportową) a jak przykład pokazuje może to prowadzić do niezłych osiągnięć tak jak w przypadku Kamila. Prawdopodobnie nie byłoby to możliwe w tym przypadku gdyby nie zaangażowanie p. Leszka, który postarał się zrobić coś dla swojego syna. Nie przeczę, że odbyło się to w zupełnej izolacji od okolicznych mieszkańców (do których sam należę) ale myślę, że można by to było rozwiązać w ramach międzysąsiedzkich rozmów. Teraz sprawą będzie zajmować się starostwo i zaczną radzić, czy cztery górki to już tor motokrosowy (przecież to nie ten temat)! Może skoro mamy w okolicy utalentowanych zawodników lepiej przeznaczyć (gmina?/miasto?) jakiś "niekonfliktowy" grunt na zorganizowanie przyzwoitego terenu na treningi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Re: Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 23:13 I znowu jestem w "symbiozie" z Panem GGie bo skoro nam sąsiadom to nie przszkadza to czyż może wypowiadać się w tej sprawie szanowny Pan "Generał" jako sporadyczny bywalec naszej miejscowości.Zapewne nie da uprawiać się sportów motorowych bez zapalonego silnika, ale na miłość boską więcej słyszymy warkotu traktorów więcej wąhamy smrodu obornika aniżeli słychać motocykla tegoż chłopca, bo jeżeli mi wiadomo jazda motocyklem po trawie jest dość niebezpieczna.Osobiście w ciagu roku widziałem tego chłopca na działce na motocyklu dosłownie parę razy . Pan Generał musi zauważyć że tu ktoś chce udowodnić że obszar obsiany trawą z czterema wzniesieniami to tor a jeżeli Pan Wawer zabierze te kopce to już nie będzie to tor. My mieszkańcy Zemborzyc to nie ciemnogród proszę o tym pamiętać.Została otwarta puszka pandory i pożywka dla różnego rodzaju urzędasów i hien aby mieli co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.vlan362.dengo.lubman.net.pl 11.11.07, 01:54 Mamy XXI wiek. Wystarczy prześledzić nieco historię, by zrozumieć,że zawsze jest coś za coś. Ile lasów wycięto by powstawały miasta i nowe osiedla. Ile pięknych pól i łąk przeznaczono na działki budowlane? nie możemy żyć i mieszkać w szałasach. A to suseł perełkowy przeszkadza przy budowie koniecznego lotniska (susły można przenieść choćby do któregoś z parków narodowych (np.Zwierzyńca) to nie można organizować uznanych na świecie sportów motocrosowych, bo hałas (a samoloty to nie hałas?) i lotniska są w centrum miast? ludzie na jakim my świecie żyjemy. Żyjmy i dajmy innym żyć w spokoju.Mieszkam w sąsiedztwie miasteczka akademickiego i jak urządzane są Juwenalia to można oszaleć tak nagłośnione są imprezy i co? trzeba zakazać? przecież można ustalić porę dnia w której młodzież będzie trenować, a gdzie organizować międzynarodowe zawody? samochody też głośno jeżdża, tiry to horror i co - wyłączyć z ruchu - absolutnie. Powariowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.vlan362.dengo.lubman.net.pl 11.11.07, 02:00 Pan Prześniak jak sam się wypowiada nie po to wyniósł się z miasta by mieć zakłócony spokój. Panie Prześniak jest Pan emigrantemm gminy i już Pan rządzi? dziwne, że nie przeszkadza to rodzimym mieszkańcom tylko spadochroniarzom z miasta, a obornik Panu nie przeszkadza? A co Pan zrobił dobrego dla "swojej" gminy? oprócz rozrabiania? Wkrótce może masowo działać agroturystyka w Waszej pięknej gminie.Już ogromna ilość mieszczuchów (i ja też) przyjażdżamy na karpie i pstrągi od strony Zemborzyc (Nowin) i cieszę się że chyba powstanie parking, bo już nie ma gdzie się zatrzymać. Czy to też będzie przeszkadzać sąsiadom? dajcie spokój, bo się tylko ośmieszacie. To jest prywatna działka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skromny Re: Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 17:49 Droga Anno Pan Pyśniak to nie Wszyscy mieszkancy Zemborzyc My jesteśmy ludżmi w miarę cywilizowanymi a że jest wśród Nas ciemnogród z innej epoki to nie nasza wina ,mamy tylko nadzieję że Wójt Gminy Konopnica wybrany przez mieszkańców wykaże się mądrością w tej sprawie i żaden pisarczyk nie będzie na siłę robił z Zemborzyc zapziałego skansenu. Niech Pani też zauważy że w sprawie motocrosu wypowiadają sie ciągle ci sami "władcy" tego lubelskiego światka.Ludzie z zachodnich stron Polski mówią o nas Polska B i chyba należy przyznać im rację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.vlan362.dengo.lubman.net.pl 11.11.07, 02:04 A co mają władze Lublina do gminy. Jest samorządność i gmina decyduje co się dzieje na jej terenie. Gmina jest piękna, zadbana dzięki mieszkańcom, samorząd dobrze sobie radzi i nie ma potrzeby by mieszczuchy z Lublina wtrącały się w jej sprawy. Wój sam sobie poradzi, jak chce być dalej wójtem, bo to od mieszkańców i rady gminy zależy a nie od redaktora i pieniaczy z miasta. Dzieciaki prójcie na swoich wspaniałych maszynach i rozsławiajcie swoją gminę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obojętny z Zemborz Re: Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 19:20 Nie wiem Jarku czy jesteś mieszkańcem Zemborzyc czy nie, ale w życiu tak już się sklada , że bardziej światli ludzie żądzą tymi,mniej światłymi. Przypomnij sobie z histori kto obalił cara Rosji i w jaki okrutny sposób .To właśnie ciemnogród, ale kto tym sterował? Najłatwiej sterować narodem nieoświeconym i pijanym- o tym wie każdy cwaniak.Gwarantuję Ci,że jeżeli bym chciał to zebrałbym jeszcze więcej podpisów przeciw temu protestowi a Ty zapewne zebrałbyś jeszce więcej podpisów przecie memu protestowi i tym sposobem można oprotestować wszystko co się rusza.Polska karuzela sie kreci a karawana jedzie dalej tylko,że ta karawana to Europa której nigdy nie dogonimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.vlan362.dengo.lubman.net.pl 11.11.07, 20:30 dziękuję za to podsumowanie. Ma Pan rację, że hołota zmienia historię i są na to liczne przykłady, dlatego Polska zawsze była przedsionkiem Europy. W każdej dzielnicy biją dzwony, niektóre bardzo głośno przy samych budynkach mieszkalnych, zrywają mnie na równe nogi mimo, że idę bardzo póżno spac i co powinnem pisać, by przestały kościoły sygnalizować zaproszenie na mszę? Współczuję sąsiadom, ale ich na pewno mają dobry przykład jak można spędzać wolny czas po zajęciach szkolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek A czym to się różni IP: *.lublin.mm.pl 11.11.07, 20:46 Jak siedmiu sąsiadów nap...ala sznurkowymi kosiarkami całą sobotę akurat wtedy gdy ja chcę odpocząć po całym tygodniu pracy. A oni jadą 2000 m działki pitu pitu i zawsze w sobotę albo w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosamo Re: A czym to się różni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 20:59 Właśnie niczym, tylko że ci Twoi sąsiedzi nie mają czterech kopczyków, które ma ten nieszczęśnik Wawer i można im skoczyc na pt...a, a w tym wypadku próbują nazwac to torem crosowym, i huzia na józia. Panie Wawer niech pan powie że będzie Pan hodował w ramach agroturystyki kozice górskie i też panu skoczą na .... To Pana WŁASNOŚC i pokaż Pan im odpowiedni palec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: A czym to się różni IP: *.vlan362.dengo.lubman.net.pl 12.11.07, 14:43 Po co kozice,lepiej bizony tak jak P.Lepper, lub strusie ha, ha - wtedy dopiero byłaby frajda. Odpowiedz Link Zgłoś
bernatka44 Tor na Zemborzycach zakłóca spokój 12.11.07, 18:53 zostawcie w spokoju młodych ludzi, trenujących ludzi............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Tor na Zemborzycach zakłóca spokój IP: *.centertel.pl 12.11.07, 19:50 Rzucam hasło w kazdej zagrodzie tor rajdowy. Odpowiedz Link Zgłoś