Dodaj do ulubionych

Lublin - ucinarka jajek

28.12.07, 17:47
to nasze miasto jest miejscem z którego młody ambitny człowiek powinien uciec
na wiele lat lub na stałe. To rezerwat polskości - wiochy i kołtuństwa.
Pozostanie tu ucina facetom jaja - marnieją, odpuszczają marzenia, olewają
pragnienia. Tu się powinno wrócić na emeryturę z kasą. Oczywiście są wyjątki
ale jakże ich mało. Dla facetów z Lublina Eurokołchoz to marzenie - nie trzeba
walczyć, wystarczy wyciągnąć ręce po pieniądze z Brukseli, może coś skapnie.
Przez socjalizm w którym żyjemy i przez politurków którzy nami rządzą od 19
lat, młodzi i ambitni, ciężko pracujący, próbujący realizować swoje pomysły
nie mają tutaj szans. Jeśli zostają, system ich niszczy i zabija.
Obserwuj wątek
    • Gość: folkatka Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 18:43
      Nie uciekłam. I nie żałuję.
      • leniak a co z jajkami? 29.12.07, 19:05
        ;-) Agatko...
    • Gość: vist! Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.pronet.lublin.pl 28.12.07, 19:26
      A co z kobietami?
      • Gość: jacek Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.lublin.mm.pl 28.12.07, 20:21
        kobietom łatwiej się realizować w małżeństwie, dzieciach, opiece etc. Facet chce
        zostać prezydentem lub mistrzem świata:) Choć wśród kobiet też wiele nie ma tu
        nawet szans na walkę o marzenia, co jest jeszcze możliwe w metropoliach.
        • kadrel Re: Lublin - ucinarka jajek 28.12.07, 21:53
          Facet chc
          > e
          > zostać prezydentem lub mistrzem świata:)

czyli sam sobie winien...
        • leniak Re: Lublin - ucinarka jajek 29.12.07, 19:09
          bez sensu Jacku, jako facet tez chcę mieć szczęscie w życiu
          osobistym i bez tego szczęsliwy być nie umiem nawet jako mistrz
          świata w prezydentowaniu...
          i z innej beczki:
          weź taką Folkatkę ona się realizuje - widziałeś co robi? nie
          widziałeś zobacz - Folkatka jest babą z ... znaczy jest KIMŚ, pomimo
          przywiązania do Lublina, a Kaśka która współpracuje z Folkatką, a
          inni - tak samo Jacku...
          • Gość: jacek Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.lublin.mm.pl 29.12.07, 19:59
            wiadomo, szczęście osobiste(rodzinne) to podstawa i zdrowie. Co do realizacji
            swoich marzeń to przecież nie twierdzę że nikt tu nic nie masz szans zrobić.
            Chodzi mi o jakiś statystyczny, uśredniony bezruch, przedtelewizorową nudę z
            pilotem i piwem w dłoniach:)
            • leniak i tu masz rację... ;-( 29.12.07, 20:08
              niestety...

nie mniej nie wolno się poddawać...
              jak mówił Poniedzielski: "nie wolno mieć roszczeniowego stosunku do
              marzeń"

każdy chciałby ale życie jest full of zasadzkas jak mówią...
              wiec klepiemy co kto może by żyć jako tako...
              • Gość: max666 Re: i tu masz rację... ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 15:10
                smutne ale prawdziwe
      • Gość: wiejska baba Jacek jest sfrustrowanym facetem i na szczęscie pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 10:16
        pisze tylko o facetach .My kobiety wszedzie damy sobie radę!!!!
        • Gość: jacek Re: Jacek jest sfrustrowanym facetem i na szczęsc IP: *.lublin.mm.pl 29.12.07, 19:24
          jest wk..wiony a nie sfrustrowany:) Poza tym powoli szykuję sobie tu grunt na
          emeryturę, swoje powojowałem, zobaczyłem i przeżyłem. ale jak widzę szmoczących
          się znajomych, którzy są wybitnymi ludźmi, uczyli się za granicą, mieli świetne
          pomysły etc i nic z tego nie wyszło bo dostali w czoło na zahamowanie, to jak
          mam reagować?
    • Gość: aron Re: Lublin - ucinarka jajek IP: 83.238.201.* 28.12.07, 22:20
      zapewnie niedługo usłyszymy lewicowych mędrców biadolących nad tym, że w Lublinie rzuca się kłody pod nogi przedsiębiorcom i jednocześnie pomstujących na prywatne busy
      • Gość: jacek Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.lublin.mm.pl 28.12.07, 23:23
        kłody przedsiębiorcom rzuca się wszędzie, tyle że w miejscach takich jak Lublin
        częściej. Najlepsi uciekają, napływa ludność z okolicznych małych miast i wsi.
        Nie ma przemysłu, przemytu jak w rejonach przygranicznych, rządu jak w stolicy,
        tradycji jak w innych rejonach. Mamy za to buraki w centrum miasta rozsypane
        przez przejeżdżające furmanki i traktory. Mamy słabe uczelnie bo te powstawały
        za komuny gdy najgorszy partyjny element zrzucano tu na zsyłkę z całego
        kraju(Polibuda to świetny przykład). Ponieważ była bieda to i zawiść że komuś
        się powodzi króluje do tej pory, może dlatego większość budynków maluje się na
        żółto - kolor zazdrości. Ta małomiasteczkowość rządzi w urzędach, ci naprawdę
        uczciwi i pełni chęci nie przebiją się przez partyjne sitwy i układy
        • Gość: mały Lublin-miasto z jajami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 12:07
          Gość portalu: jacek napisał(a):
          dlatego większość budynków maluje się na
          > żółto - kolor zazdrości

Kolor żółty = kolor jaj = Lublin - miato z jajami!!!
          PS: ale parę kamienic pomalowano w kolorze buracznym!
          :-))))
          • Gość: jacek Re: Lublin-miasto z jajami!!! IP: *.lublin.mm.pl 29.12.07, 19:25
            to chyba pokłosie Rosji i carskich kolorów. Dworzec, banki, sądy, wszystko żółte:)
            • Gość: reksio_kosmonauta Moze wolisz pstrokaciznę austriacko-czeską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 21:59
              To jest dopiero ohyda, kicz i małomiasteczkowość!
              Mi się ta żółć akurat podoba, te różne odcienie żółci i kremowości aż po biel -
              taki lekki chłód północy. Jestem dumny z tego, że mi bliżej do Sankt Petersburga
              niż do bździucha-Wiedniucha (co krakówek uwielbia podkreślać!)
              • Gość: jacek Re: Moze wolisz pstrokaciznę austriacko-czeską? IP: *.lublin.mm.pl 02.01.08, 19:14
                a ja wolę większą wolność niż byle badziew. Czy wyobrażasz sobie by u nas gdzieś
                postawili budynek w stylu Hundertwassera, np na krakowskim zamiast ohydnego
                McDonalda?
                Oczywiście mozesz mieć swoje zdanie i lubić odcienie żółci. Ja nie lubię.
                Wszystkie klatki schodowe też są pomalowane na żołto.
            • Gość: ............ Re: filozofie IP: *.lublin.mm.pl 05.01.08, 22:47
              Masz fantazję
        • Gość: Swiety Inkwizytor Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.dhcp.embarqhsd.net 29.12.07, 16:08
          Z jednym pozwole sie nie zgodzic - wiekszosc uczelni wyzszych w Lublinie nie
          zalicza sie do kategorii "slabych". Jednak mieszcza sie wsrod srednich (w
          Polsce), i potwierdzaja to statystyki oraz dostepne "rankingi". Zupelnie bzdurny
          jest argument, ze uczelnie sa takie, czy inne bo "powstawaly za komuny" - prawda
          jest, ze praktycznie WSZYSTKIE polskie uczelnie wyzsze byly po II wojnie
          swiatowej budowane od nowa.
          I kiedy powstawaly, np. (polskie) uczelnie wyzsze we Wroclawiu?
          • Gość: jacek Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.lublin.mm.pl 29.12.07, 19:20
            trochę uogólniłem, ale Politechnika u nas była napchana partyjniakami
            wyrzuconymi z innych uczelni, wsadzano byle kogo bo brakowało wyższej kadry by
            utrzymać status wyższej uczelni. Podobnie było na innych. Do Wrocławia
            przyjechało po wojnie dużo ludzi z kresów, oni, pomimo komuny dawali inną
            atmosferę i inny przykład. Poza tym, najlepsi studenci nie zostają na
            uczelniach(poza wyjątkami)bo to po prostu się nie opłaca. Inna sprawa że poziom
            spada wszędzie.
            • leniak rany Julek a nasz prezydent z Politechniki 29.12.07, 19:35
              ... no to wszystko już chyba wiemy...
        • leniak a powinni malować w bardziej... 29.12.07, 19:14
          Stendhalowskie kolory w końcu komuna i kler...
          zaś najlepszym przykładem uczelni powstałych za komuny, miały by być
          KUL, Jesziwa, WSPiA...
          można miec też jaja malowane - pisanki...
          albo zbuki
    • Gość: stefan Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.chello.pl 29.12.07, 13:14
      Wiesz, zgodzę się z faktem że jest to niedoinwestowane miasto, choć z dużym potencjałem. Ale nie zgodzę się z faktem, że jak mieszkam w Lublinie to nie mam na nic szans, przyjechałem tu z Radomia na studia, które skończyłem 3 lata temu. Znalazłem satysfakcjonującą mnie pracę, mam żonę i 2-miesięcznego synka. Uważam się za szczęśliwego gościa, a Lublin to ładne miasto(na pewno więcej tu mogłem osiągnąć niż w rodzinnym Radomiu).
      • Gość: Swiety Inkwizytor Re: Lublin - piekne miasto i ograniczone myslenie IP: *.dhcp.embarqhsd.net 29.12.07, 15:56
        Lublin to historyczne i wciaz ladne miasto (przynajmniej jego czesc)!
        Niestety ten obraz troche psuje duszna zasciankowosc, malostkowosc i dulszczyzna
        jakie tu od dawna panuja - niestety takze wsrod tych,
        ktorzy zarzadzaja tym miastem...
      • Gość: jacek Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.lublin.mm.pl 29.12.07, 19:27
        ciekawe że tu a nie do Warszawy? Łatwiej i szybciej dojechać:) Ale gdybyś był
        architektem i zrobił dla kogoś świetny oryginalny projekt to tu byś go nie
        zrealizował bo wszystko musi być nudne, spokojne i przyzwoite jak sołtys lub
        proboszcz przykazał.
        • Gość: stefan Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.chello.pl 30.12.07, 18:02
          Być może masz rację co do tej architektury. Podtrzymuję jednak zdanie że widzę tu większe perspektywy niż np. w Radomiu czy Kielcach.
          • Gość: ccckkk Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:04
            To źle widzisz, Kielce się dużo szybciej rozwijają od Lublina nie mówiąc o Radomiu, k-ielce.myminicity.com/
            • Gość: ............ Re: Bzdura koleś IP: *.lublin.mm.pl 05.01.08, 22:37
              Kto ci powiedział, że Kielce i Radom szybciej się rozwijają od Lublina? Poczytaj
              sobie gazetki kieleckie, to się będziesz zaskoczony. Nie przeginaj już. Lublin
              jest kiepski i nikt tego nie kryje, ale Kielce to też nie jest szczyt marzeń.
              • Gość: szczery Re: Bzdura koleś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 23:24
                Lublin wygrywa z Kielcami tylko państwowymi uczelniami wyższymi, bo ma ich więcej i stoją one w rankingach ciut wyżej.
                • Gość: ........... Re: Bzdura koleś IP: *.lublin.mm.pl 08.01.08, 23:40
                  Wygrywa również w innych dziedzinach. Wiem, bo znam Kielce.
        • Gość: reksio_kosmonauta Aha, pewnie chciałbyś Plazy w kształcie owada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 22:03
          Na środku Placu Litewskiego taka druga Mini-Plaza w kształcie przyczajonego
          owada to byłoby dla ciebie coś w sam raz? Z jajkami?
    • leniak Re: Lublin - ucinarka jajek 29.12.07, 19:04
      no dobra cięzko polemizować z tym co napisałeś - tak jest w
      istocie...

a może by tak sobie jaj nie dać uciąć? może powalczyć o swoje
      klejnoty?

to w gruncie rzeczy jest proste dość - uciąć kołtun który nas
      krempuje, trzeba tylko mocno chcieć - jak w życiu - upartym trzeba
      być...

socjalizm ech jacku luplie w mieście pierwszego socjalistycznego
      rządu na socjalizm pomstować? ech...
      wiesz mozna jaja mieć lub tylko wydmuszki...
      • Gość: konrad Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 20:06
        W temacie obcinania jaj wyróżnia się dwie metody;kastracja na sucho
        i na mokro---osobiście polecam to drugą bo choć wymaga większej
        aseptyki szybciej się goi.
        Lublin wymaga szybkich i radykalnych decyzji bo potencjał ma wielki
        i nie musi być miastem eunuchów.
        • leniak chyba nie myślisz o terroryźmie? 29.12.07, 20:14
          w końcu trzeba by sie pozbyć polityków, rektorów, prezesów, częsci
          włascicieli firm i niemal całego średniego kierownictwa...
          wtedy faktycznie może ci jakże liczni magistrowie pracujący jako
          ciecie, kasjerki, sprzataczki czy śmieciarze mieli by szansę Lublin
          reanimować...

hmm zrobic to szybko... wiesz gdyby tak Teatr w Budowie był łaskaw
          się zawalić podczas gali Ambasadorów Lubelszczyzny... ech
          filharmoników byłoby szkoda...
          • Gość: konrad Re: chyba nie myślisz o terroryźmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 20:23
            To ten teatr koło małpiego gaju jeszcze jest w budowie .Sorry ale
            30lat temu opuściłem mój Lublin a juz był w budowie.
            • leniak a jakże 29.12.07, 20:31
              pono będą tam śliczne butiki a może i stokrotka albo biedronka...
              teraz za ten budynek wziął sie bowiem bisnezman nielichy co lubi
              kielichy win wszelakich próbować w wigilijny wieczór...
              dzieki czemu ma zapewne kaca równie nielichego w Boże Narodzenie, w
              Szczepana być może zaczyna chodzić prosto a w Jana jak myślę znów
              idzie na mszalne wino do Katedry lub Dominikanów...
              ...kultura zaś dzięki handlowi bedzie spokojnie dogorywać na strychu
              owego budynku przy małpim gaju - tam sie bowiem urzadzi kulturze dom
              spokojnej starości - multimedialny oczywiście...
              • Gość: mały Lublin potrzebuje prezydenta z jajami!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 20:45
                Lublin potrzebuje prezydenta z jajami!!!!
                Kogoś z wizją, kogoś kto rozumie jakim potencjałem zarządza!!!
                Kogoś kto potrafi ten potencjał wyzwolić z prowincjonalnego marazmu.
                Lublin to świetna firma z dobrą, uznaną marką zarządzana przez żałosnych amatorów bez polotu!!!
                Pozdrawiam i zalecam jednak nie pozbywać się zbyt pochopnie .....
                .....nadziei! :-))))
                • leniak hmm ja mam nawet kandydata 29.12.07, 20:51
                  pytanie tylko pozostaje takie: mały czy sie zgodzisz kandydować?

?????
                  • Gość: mały Re: hmm ja mam nawet kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 21:01
                    leniak napisał:
                    > pytanie tylko pozostaje takie: mały czy sie zgodzisz kandydować?
                    > ?????

Dzięki,niestety mam za dużo pracy,którą jak na złość za bardzo lubię.
                    Pozdrawiam!
                • Gość: mały Re: Lublin potrzebuje prezydenta z jajami!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 20:54
                  > Lublin to świetna firma z dobrą, uznaną marką zarządzana przez żałosnych amatorów bez polotu!!!

Jeśli więc ktoś się tu czuje kastrowany to przecież nie przez firmę ale przez jej denną dyrekcję!
                  Lublin nie jest temu winien!!!
    • Gość: VS Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.lublin.enterpol.pl 30.12.07, 10:42
      Proponuje w sobotnie popołudnie wybrać się w okolice Plazy.Ciężko znaleźć wolne
      miejsce do parkowania a samochody warte grubo powyżej 100 tys. zł na lubelskich
      rejestracjach trudno jest policzyć....
      Pytam sie,gdzie ta bieda?W umysłach?
      • Gość: mały Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 11:09
        Gość portalu: VS napisał(a):

> Proponuje w sobotnie popołudnie wybrać się w okolice Plazy.Ciężko znaleźć wolne
        > miejsce do parkowania a samochody warte grubo powyżej 100 tys. zł na lubelskich
        > rejestracjach trudno jest policzyć....
        > Pytam sie,gdzie ta bieda?W umysłach?

Proponuję raczej wskazać w Lublinie jakąś inną sobotnią rozrywkę poza zwiedzaniem Plazy i liczeniem samochodów obok Plazy parkujacych???
        Niektórym biednym bogatym umysłom taka propozycja spędzenie sobotniego wieczoru w mieście nie wystarcza. Poważnie!
        • Gość: nieryba Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 12:59
          mam pytanie-czy za cara wszystko było żółte?pytam bo nie pamiętam..
          • Gość: mały Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:53
            Gość portalu: nieryba napisał(a):
            > mam pytanie-czy za cara wszystko było żółte?pytam bo nie pamiętam.

Ja pamietam: wszystko było żółte, różowe i pomarańczowe.
            Tylko sotnia była czarna, żeby ją było widać na ulicy!
            PS: podniebienia też miała czarne, ta sotnia!
        • Gość: aron Re: Lublin - ucinarka jajek IP: 83.238.201.* 30.12.07, 13:15
          a jak ty byś mały chciał się rozrywać w sobotni wieczór? Plaza ci
          się nie podoba, to może jakiś lokal ze striptizem?
          • Gość: mały Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:47
            Gość portalu: aron napisał(a):
            > a jak ty byś mały chciał się rozrywać w sobotni wieczór? Plaza ci
            > się nie podoba, to może jakiś lokal ze striptizem?

Bogaty umysł się odezwał.
            Policzyłeś już wszystkie busy wokół Plazy?
    • elan13 co obcięto <jackowilupl>? 30.12.07, 14:31
      jaceklupl napisał:

> to nasze miasto jest miejscem z którego młody ambitny człowiek
      powinien uciec
      > na wiele lat lub na stałe. To rezerwat polskości - wiochy i
      kołtuństwa.

Tyle wpisów i nikt nie zareagował na przyrównanie polskości do
      wiochy i kołtuństwa. Czy prawdą jest, że GW i jej forum zdominowane
      jest przez polskojęzycznych, ale nie Polaków, dla których
      wycieranie sobie gęby "polskością" jest rzeczą naturalną, nie
      budzącą sprzeciwu, a może przez wielu wręcz pożądaną?

A dla <jackalupl> obcinanie to pewnie nie pierwszyzna. Może nie
      stracił tego, o czym pisze, ale coś w pobliżu. Zajął się tym
      profesjonalnie mohel.
      • Gość: jacek Re: co obcięto <jackowilupl>? IP: *.lublin.mm.pl 30.12.07, 19:53
        może mi coś umknęło ale Polska zawsze była i wciąż jest krajem wiejskim i
        małomiasteczkowym, kilka dużych miast tego nie zmieni - jeśli to dla ciebie
        obraza to idź do psychiatry. A Lublin niestety jest tego czołowym przedstawicielem.
        • elan13 Re: co obcięto <jackowilupl>? 30.12.07, 20:26
          Gość portalu: jacek napisał(a):

> może mi coś umknęło ale Polska zawsze była i wciąż jest krajem
          wiejskim i
          > małomiasteczkowym, kilka dużych miast tego nie zmieni - jeśli to
          dla ciebie
          > obraza to idź do psychiatry. A Lublin niestety jest tego czołowym
          przedstawicie
          > lem.

Nawet jeśli nie darzysz Polski i Polaków sympatią, nie powinieneś
          publicznie obrażać narodu gospodarzy kraju, w którym żyjesz, nawet
          na forum gazety reprezentującej lobby wpływowej mniejszości
          narodowej. Żadne Twoje infantylne wywody nie zmienią faktu, że
          przyrównywanie polskości do "wiochy i kołtuństwa" jest obraźliwe!

Swoją drogą ciekawe, jakie byłoby aj waj gdyby ktoś np. nazwał
          Izrael Parchistanem?
          • Gość: jacek Re: co obcięto <jackowilupl>? IP: *.lublin.mm.pl 30.12.07, 22:00
            no widzisz, nazwałeś i wojna nie wybuchła. Mam w dup.e Izrael, piszę o Lublinie
          • Gość: bel Re: co obcięto <jackowilupl>? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 01:12
            nie wiem co ucięto jackowi, ale wolę kytyczne ( choć czułe:)
            spojrzenie, niż nonszalancki patriotyzm lokalny ; - sprawy warto
            nazwać po imieniu - Lublin to miasto prowincjonalne, źródło narybku
            dla warszawskich kadr oraz 1-szy przyczółek dla niedowartościowanej
            dziatwy z prowincji wschodnich; Dulszczyzna, nepotyzm, chciwość i
            najwięszy grzech - lenistwo urzędników - doprowadziły to miasto do
            niespotykanej zapaści; jestem Lubelakiem z urodzenia więc żal mi...
            • Gość: aron Lublin był dyskryminowany przez rządy centralne IP: 83.238.201.* 31.12.07, 05:40
              Lublin przede wszystkim był ( obok Białegostoku) najbardziej
              wyzyskiwanym przez rządy centralne dużym miastem w Polsce. Nie
              dostaliśmy ani autostrady, ani lotniska, ani strefy ekonomicznej -
              zmienił to dopiero premier Kaczyński.

Jak na miasto do którego nikt nie dokładał, a wszyscy brali z naszej
              kasy ( np. Warszawka na metro i urzędasów centralnych, Wrocław na
              strefę ekonomiczną i lotnisko, Łódź i Poznań na autostradę i
              lotnisko itp.) to Lublin i tak jest dobrze rozwiniętym miastem.

Nie sztuka rozwijać się jak się ma lotnisko i autostradę, sztuką
              jest rozwijać się bez nich.
              • Gość: reksio_kosmonauta A jak zachowywali się Lublinianie w rządach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 21:55
                Nie będę podawać przykładu słynnych posłów z Lublina, czy Lubelszczyzny, którzy
                będąc już na posadkach w Wałsiawie nie przyznawali się ze wstydu do swojego
                pochodzenia z Lublina. Choćby ostatnio: Zyta Gilowska, ani słowa publicznie nie
                powiedziała że jest z Lublina.
    • Gość: dzidd Re: Lublin - ucinarka jajek IP: *.chello.pl 31.12.07, 00:20
      Święta racja...uciekajcie poważnie
    • Gość: arturo Jacuś - niedouku,dla twojej informacji rączki po IP: *.lublin.mm.pl 31.12.07, 11:52
      kaskę z Brukseli wyciągają takie miasta jak choćby Wrocław, Gdańsk, Poznań czy
      Warszawka. Nie wiedziałeś? Powiem ci więcej we Wrocku mają nawet specjalną
      strefę ekonomiczną,której nie ma Lublin (wyciągają rączki po ułatwienia dla
      przedsiębiorców). Tak więc doucz się, poczytaj a później pisz.
      • Gość: aron Re: Jacuś - niedouku,dla twojej informacji rączki IP: 83.238.201.* 31.12.07, 13:14
        największe dotacje państwowe dla przedsiębiorstw dostały firmy w
        woj. mazowieckim, śląskim i dolnośląskim jakby ktoś nie wiedział
        • Gość: bgf ale za to mieszkamy bezpiecznie IP: 195.117.192.* 31.12.07, 14:07

W Polsce jest zaledwie kilka miast, gdzie ejst bezpieczniej niż w
          Lublinie

strefa.org/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=79
          • Gość: reksio Jasne, Radom to jedno z najbezpieczniejszych miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 20:44
            Bezpieczniejsze niże Lublin. Im dalej na wschód tym większe nie przyjmowanie
            pobitych w komisariacie. Ale to już inny temat.
            Radom bezpieczniejszy od Lublina, nie rozśmieszajcie mnie, bo pęknę!
            • Gość: ....... Re: he he IP: *.lublin.mm.pl 05.01.08, 22:41
              To teraz już Radom awansował to rangi metropolii? Niedawno Rzeszów taki miał być
              (pomijam, że gazeta rzeszowska ubolewała iż młodzi rzeszowiacy uciekają z ich
              miasta).Jestem zaskoczony.
      • Gość: jacek sam żeś nieuk IP: *.lublin.mm.pl 31.12.07, 16:04
        co ma fakt wyciągania przez innych kasy do tego co ja piszę. Mi chodzi o pomysły
        i chęci. Brak pieniędzy od rządu mógłby spowodować większą konkurencyjność
        miejsca bo ludzie by bardziej dbali i walczyli o swoje. Tylko rząd nie powinien
        przeszkadzać. A u nas przeszkadza w dwójnasób (bo przeszkadza w całym tym
        socjalistycznym burdelu)
        • leniak a inni maja gorzej... 31.12.07, 16:30
          w socjalistycznym (sic!) Lublinie ucinają jaja - zgoda istotnie
          cienko tu spiewamy, ale popatrzcie na inne lokalizacje...
          taki liberalny Biłgoraj dla przykładu...
          tam jaja zostawiają ucinając cała resztę...
        • Gość: arturrro Re: sam żeś nieuk IP: *.lublin.mm.pl 01.01.08, 19:19
          jacuś, piszesz aby z Lbn wyjeżdzac, piszesz ze tu tylko kase wyciagaja wiec
          uswiadamiam cie ze nie tylko tu w Lbnie. Jesli jestes przedsiębiorczy to sobie
          poradzisz ale widze ze ty nie masz jaj zeby cos osiagnąć (i tak masz
          najprawdopodobniej od urodzenia, jak cos sie nie udaje to pretensje do calego
          swiata, ze "przedsiebiorczy" jacus znowu spapral sprawę)
          • Gość: jacek Re: sam żeś nieuk IP: *.lublin.mm.pl 02.01.08, 19:33
            nic nie poradzę że masz g.. zamiast mózgu.
            Ja brzydzę się wyciąganiem kasy, całe życie pracowałem dla siebie i nie
            potrzebuję brać z podatków kradzionych pod przymusem przez politruków i
            urzędasów od ludzi którzy pracują. Dwa razy padłem w tym kraju i dwa razy przez
            urzędasów i złodziei korzystających z ochrony urzędasów. Ale jakoś wyszedłem na
            swoje, nie narzekam.
            • Gość: arturrro Re: sam żeś nieuk IP: *.lublin.mm.pl 03.01.08, 22:33
              Ja też nic nie poradze, ze mózgu nie masz. Oto trafiłem w sedno. Nie udało się
              jacusiowi i winny jest rzad, urzednicy, system,natomiast nie jest winny sam
              jacus bo przeciez on jest ynteligentny, przedsiębiorczy i jak cos spapra to nie
              on winny. Chlopie powiem wprost: jeb.ij się w czółko. Moze i nie siegasz po kase
              ale wine zwalasz na innych. Rusz dupe i weź się do roboty bo przez takich jak
              ty, wiecznie narzekających ten kraj stał tyle lat w miejscu
              • Gość: jacek Re: sam żeś nieuk IP: *.lublin.mm.pl 03.01.08, 22:41
                ty jesteś z pzpr czy psl? Nie umiesz czytać? Jestem zamożnym człowiekiem ze
                spełnionym życiem, chciałbyś lewaku choc połowe tego przeżyć co ja...
                Ludzi mi szkoda, choć nie takich ćwoków jak ty
                • Gość: bosman arturro - masz rację IP: *.centertel.pl 04.01.08, 09:34
                  jacenty pieprzy jak zwykle. Nadęty, zadufany w sobie a niestety
                  niespełniony(żona go pusciła kantem?) "mylioner". No i ch....j z nim.
                • Gość: arturrro Re: sam żeś nieuk IP: *.lublin.mm.pl 04.01.08, 12:51
                  Jacuś jedno jest pewne: jesteś prostakiem.
                  Skoro jesteś taki "spełniony" to co narzekasz? Skąd wiesz jakie ja mam życie?
                  Piszesz bzdury, nie wiesz o czym, nie wiesz co chcesz od życia. Dla twojej
                  nędznej informacji nie mam poglądów lewicowych. Wiesz mi ciebie też nie jest
                  szkoda: żałosny, mały, narzekający nieudacznik życiowy oskarżający innych o
                  swoje porażki.
                  • Gość: arturrro Re: sam żeś nieuk IP: *.lublin.mm.pl 04.01.08, 12:53
                    a tak na marginesie to tak samo oceniam zniewieściałych człeków,takich właśnie
                    jak ty, bez względu na poglądy bo siebie jesteście warci.
                    • Gość: jacek Re: sam żeś nieuk IP: *.lublin.mm.pl 04.01.08, 17:54
                      twoja żona wyjechała i nie masz kogo uderzyć i tak jak bosman wyżywasz się na
                      ludziach w necie? Przeczytaj ciołku to co napisałem i sprawdź gdzie ja narzekam.
                      Ja nie narzekam ja opisuję Lublin. Narzekać mogą ci co się starają i nic nie
                      mogą tu zrobić.
                      • Gość: arturrro Re: sam żeś nieuk IP: *.lublin.mm.pl 06.01.08, 00:14
                        no własnie niemoto staram ci się pokazać, że po kasę sięgają w każdym zakątku
                        Polski ale jesteś do takiego stopnia ograniczony umysłowo, że niestety ale nie
                        dociera. Chłopie pakuj się i jedź. Nie wiem gdzie bo wszędzie będzie ci źle.
                        Nie wiem jak ty ale ja nie śmiem uderzyc kobiety.
    • strzala.fpw Re: Lublin - ucinarka jajek 01.01.08, 14:04
      Krótka ale treściwa odpowiedz z "Wprost" dlaczego w dużej mierze jest jak jest:
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/aaf0358543291ab3.html
    • Gość: bez jaj tak kto jest IP: *.it-net.pl 02.01.08, 08:37
      jak sa u wladzy te same osoby ,heheh nic sie moi drodzy nie zmieni .

no chyba ze duza ale duza czesc osob sie wymieni no ale do tego
      trzeba miec tzw jaja .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka