ink-a75 02.01.08, 18:17 Hej, jestem w 28 tygodniu ciąży, planuję rodzić na Kraśnickich, prowadzi mnie dr Wdowiak. Czy któraś z Was miała do czynienia z dr Wdowiakiem, czy przyjmował Wasze porody, jaki jest jako położnik??? Dajcie znać, dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blanka321 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 25.01.08, 20:07 Hej, czy nikt nie leczy się u tego lekarza, bo też jestem ciekawa??? Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 27.01.08, 11:48 Droga pani Blanko leczyłam sie u niego z powodu niepłodności przez niecałe 2 miesiące z oczekiwanym rezultatem, teraz prowadzi moja ciążę. Odnośnie rozwiązania też rozmawiałam z doktorem, odniósł się do tego pozytywnie, ale o jego pracy na Al Kraśnickich wiem niewiele, na pewno często tam nie dyżuruje, myślę że mimo to, jak ciąża jest prowadzona prywatnie rzecz pozostaje do wspólnego uzgodnienia a on jest człowiekiem komunikatywnym, rzeczowym. Chciałabym być z Panią w kontakcie bo niewiele jest kobiet prowadzących ciążę u tego doktora.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ink-a75 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 29.01.08, 14:52 Dziękuję za odpowiedź, bardzo się cieszę że jest jeszcze ktoś kto ma podobny dylemat. Dr Wdowiak prowadzi moją ciążę od samego początku, podobnie jak u Pani, długo zastanawiałam się czy Go zapytać o Jego obecność przy moim porodzie, właściwie się zgodził, ale na Kraśnickich jest tylko kilka razy w miesiącu na dyżurze, a 2,3 razy w tygodniu jest obecny na trakcie porodowym, więc sprawa zostaje właściwie otwarta.Będziemy jeszcze rozmawiać po 36 tc, teraz jestem w 32.Proszę się odezwać jak postępy u Pani,życzę dużo zdrowia i radości z tego cudownego okresu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 30.01.08, 14:05 Witam, teraz jestem w 15 hbd a termin porodu mam dopiero na 20 lipca, mam nadzieję że do tego czasu szczęśliwie dotrwam bo na początku ciąży dołączyły się pewne nieprawidłowości. Obecnie jest już lepiej czekam teraz na pierwsze ruchy dziecka bo to podobno niezapomniane odczucia. Zastanawiam się czy dr ma duże doświadczenie w pracy w szpitalu i czy wykonuje cc, bo u mnie może być takie właśnie wskazanie, a jeżeli miałby specjalnie przyjechać na umówiony poród (tak się teraz zdarza )to zastanawiam się ile życzył by sobie. Na razie jeszcze z nim o takich konkretach nie rozmawiałam ale zapytam. W moim przypadku druga połowa lipca to czas urlopowy i nie wiadomo czy dr w ogóle będzie, ale u Pani to już niedługo na samą wiosnę i tak jest właśnie bardzo fajnie oby było ciepło, mam nadzieję, że wszystko uda się ustalić z dr odnośnie porodu i będzie tak jak jak Pani chce. Podtrzymuję kontakt. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 30.01.08, 20:37 Witam, to mamy podobnie ja mam termin na 5 lipca i również początki miałam dosyć trudne, na szczęście teraz jest wszystko oki. Wiem już że będzie synuś, nie dało się ukryć tak się wypinał na usg. Po cichu również liczę na cc, ale z doktorem jeszcze nie rozmawiałam bo sądziłam że jest za wcześnie.Mam już 35 lat i jest to moja pierwsza ciąża długo wyczekiwana, jestem jeszcze po ciąży pozamacicznej więc z lekarskiego punktu widzenia wskazania do cc są ale co na to doktor zobaczymy?. Mam koleżankę która rodziła z doktorem i bardzo sobie chwaliła ale był to jej drugi poród i urodziła bardzo szybko. Niestety nie znam nikogo komu doktor wykonywał cc, może jeszcze ktoś się odezwie z podobnymi doświadczeniami. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuchatka Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 04.02.08, 19:07 co do lekarza-nie wiem-ale krasnickie STANOWCZO ODRADZAM. jakis czas temu mieli tam problem z sepsa-i teraz KAZDE dziecko po urodzeniu dostaje profilaktycznie antybiotyk... nie powiedziane tylko czy akurat w danym przypadku antybiotyk zadziala... znam przypadek z zeszlegpo roku gdzie niestety nie zadzialal-dziecko zmarlo po 10 dniach-juz wypisane do domu. zarazkow nie usunie sie tak latwo-one sa w rurach itd... ja tez planowalam rodzic na krasnickich ale po tym wszystkim zmienilam zdanie-zdecydowalam sie na lubartowska- bardzo sobie chwale ten szpital-rewelacyjna atmosfera i opieka. i dobrze karmia:) Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 05.02.08, 17:39 Szpital na Lubartowskiej zdecydowanie odpada, będąc na praktykach na sali porodowej napatrzyłam się na to podejście do czystości, tam nie przywiązują wagi do przestrzegania zasad aseptyki i antyseptyki, co w takim miejscu to jest ogromnie ważne, a cięcie cesarskie widziałam przeprowadzane przy otwartych drzwiach sali operacyjnej w których stała sobie salowa z mopem dosłownie tak było, nasza nauczycielka załamywała na to wszystko ręce i zawsze powtarzała, że wy na szczęście wiecie jak się powinno prawidłowo postępować, pacjentki tego nie wiedzą bo się po prostu nie znają, ale atmosfera popieram fajna i nie stresująca ja tam miałam wakacje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 06.02.08, 10:33 Odnośnie porodu na Lubartowskiej, słyszałam same złe opinie na temat tego szpitala i chociaz sama sie w nim urodziłam nie mam sentymentu zwłaszcza że podobno niewiele się od tamtego czasu zmieniło. Szpital wybieramy zazwyczaj z powodu pracującego w nim naszego lekarza prowadzącego ciążę. Znam osoby mieszkające w Lublinie a rodzące w Bychawie właśnie z tego powodu.A odnośnie szpitala na Kraśnickiej leżałam tam wielokrotnie i złego słowa nie mogę powiedzieć może tylko to że jedzenie jest obrzydliwe.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_rolmopsy Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 06.02.08, 12:54 Fakt jedzenie jest TRAGICZNE... Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 06.02.08, 13:38 Popieram, szpital należy wybierać ten w którym pracuje doktor prowadzący ciążę, gorzej jeżeli jest to lekarz ze zwykłej przychodni nie związanej ze szpitalem ale oczywiście zrozumiałe jest to że nie każdego stać na prywatne wizyty.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ink-a75 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 06.02.08, 13:59 Tak naprawdę to liczy się personel jeżeli chodzi o poród.Nawet w najlepszym szpitalu może się trafić położna która minęła się z powołaniem albo położna anioł w podupadłym szpitaliku.Zawsze można się umówić na telefon, tylko nie każdego stać.Ja jestem zdecydowana na Kraśnickie, tylko moja mała jeszcze sobie fika i nie ustawiła się a jestem w 33tc, więc może być różnie.Słyszałam że na Kraśnickich personel jest dosyć prorodzinny, jest tam mniej porodów więc może nie jest tak źle.Przyznam się że zaczynam przeżywać,myślę sobie jak to będzie i żeby wspomnienia tego pierwszego porodu były ok,pozdrawiam wszystkie dziewczyny oczekujące. Odpowiedz Link Zgłoś
vivall Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 06.02.08, 18:59 moją ciążę prowadził dr Wdowiak. byłam bardzo zadowolona:)) bliżej porodu spytałam się go o położną. podał mi telefon Pani ze szpitala na Kraśnickich. spotkałyśmy się, pogadałyśmy i omówiłyśmy na poród. praktycznie przy porodzie lekarza nie ma, chyba że coś będzie nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
ink-a75 Re: do vivall 07.02.08, 09:37 Dzięki serdeczne za twój wpis, czy podałabyś mi namiary na tą panią położną?Sprawdziła się?Jak długo była z Tobą w szpitalu?Byłabym Ci bardzo wdzięczna,czy ona była umówiona z Tobą na telefon?Zasypałam Cię pytaniami.....ale z góry serdeczne dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 07.02.08, 16:36 Przy porodzie nie zawsze jest lekarz, ale jeśli chodzi o cc jest niezbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 18.02.08, 10:59 Zwracam się z pytaniem do Pań prowadzących ciążę u dr Wdowiaka. Niedługo będzie u mnie połowa ciąży, do tej pory chodziłam do doktora na Szczerbowskiego, za każdym razem robił tam USG dopochwowo i to była wizyta + USG za 70 zł, teraz polecił mi abym przyszła do niego do Ovum na USG tłumacząc, że mają obecnie nowy aparat i że zrobi USG przez powłoki brzuszne. Zastanawiam się czy u siebie na Szczerbowskiego nie ma możliwości wykonać USG przez brzuch, a może musi po prostu zarobić Ovum, nie wiem czy już teraz będzie mi kazał przychodzić tylko tam na USG a u siebie nie będzie robił ( na wizytę zaprasza na szczerbowskiego), oczywiście to wszystko wiąże się z co najmniej podwójnymi kosztami. Dlatego mam pytanie gdzie Panie chodzą do niego i jak to jest z USG w II poł ciąży, gdzie on wykonuje i z jakimi kosztami się to wiąże, z góry przepraszam za śmiałość. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Do Julii310781 18.02.08, 16:37 Witaj, od początku chodzę do Ovum i tutaj wizyta + USG kosztuje 70+45. Jeden raz byłam na Szczerbowskiego miałam tam robione usg i wydaje mi się że faktycznie Ovum posiada lepszy sprzęt. Ale znawcą tematu nie jestem, moim zdaniem na tym samym sprzęcie wykonuje się USG dopochwowe i przez powłoki brzuszne jest to tylko kwestia wymiany końcówki.Może faktycznie chodzi po prostu o jakość sprzętu. Powiem Ci, że za samo usg przezierności karkowej płaciłam 70 zł z opisem ale ile będzie kosztowalo połówkowe dowiem sie jutro bo mam wyznaczoną wizytę. No cóż na Szczerbowskiego jest taniej może się tam przeniosę. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Do Julii310781 19.02.08, 11:27 Bardzo dziękuję za odpowiedz, ja na USG połówkowe wybieram się za 2 tygodnie do OVUM, mam nadzieję że będzie zrobione b. dokładnie z oceną poszczególnych narządów dziecka i łożyska z pępowiną, liczę że dr nie będzie się spieszył, bo jak jest dużo kobiet na poczekalni to niestety czuję że wizyta przebiega chaotycznie i wtedy zapominam swoje myśli i to o co miałam zapytać.Pozdrowienia, owocnego USG połówkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Do Julii310781 19.02.08, 16:09 Witaj, jestem najszczęśliwszą mamą na świecie mój synek rozwija się super jest bardzo ruchliwy, waży 343 g i czuję że jest do mnie podobny :)) Wizyta dosyć długa, samo USG trwało z 40 min bardzo dokładnie przeprowadzone z oceną narządów, łożyska, naprawdę nie mam zastrzeżeń. Koszt: wizyta 80 USG z opisem 85 razem 165.Jeśli mogę Ci coś doradzić, staraj się umawiać z doktorem na jak najwcześniejsze godziny wtedy nie jest zmęczony i zabiegany. Teraz trzymam kciuki za Ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Do Blanki321 19.02.08, 17:33 Bardzo się cieszę, super że wszystko wyszło prawidłowo a bad USG faktycznie długo trwało ale to dobrze bo zostało dokładnie wykonane. Ja jestem w 18 hbd i już od paru dni czuję lekkie ruchy, szczególnie w pozycji na wznak, prawdopodobnie mam dziewczynkę tak mówił dr na ostatniej wizycie, ale jeszcze nie na 100%, bo się odwróciło. Jestem obecnie cały czas na zwolnieniu lekarskim, siedzę w domu i obserwuję jak z dnia na dzień powiększa mi się brzuch, czasami czuję lekką duszność, bo mam przepuklinę przełykową ale zapewniają mnie że nie zagraża to ani dziecku ani mi, z tym się nic nie robi tylko trzeba cierpliwie znosić pewne niedogodności. Odnośnie USG to się umówię już teraz na najwcześniejszą godzinę, ciekawe czy to będzie już sondą przezbrzuszną. Dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Do Julii 19.02.08, 19:05 Zapomniałam napisać że USG wykonywane jest przez powłoki brzuszne, dopochwowo badana jest tylko długość szyjki macicy. A co do wielkości brzuszka to mój pojawił sie dwa tygodnie temu i ma się coraz lepiej to znaczy rośnie.A duszności też miewam szczególnie jak leżę na wznak, męczę się też szybciej ale co tam najważniejsze są nasze maleństwa. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
ink-a75 Re: Dziewczyny mam pytanie!!! 21.02.08, 11:31 Drogie mamy cieszę się że u Was wszystko dobrze się układa i maluchy rosną.Ja kończę już 35 tydzień i powolutku się szykuję:piorę, robię zakupy.Od samego początku jestem prowadzona przez dr Wdowiaka, usg robi mi w gabinecie na Szczerbowskiego, połówkowe i tzw. końcowe robiłam w Top Medical(90zł).Podoba mi sie podejście dr jeżeli chodzi o leki, dietę, badania,jest taki "zachowawczy" i ostrożny, ja też taka jestem i to mi odpowiada.Życzę Wam wszystkiego co najlepsze i cieszcie się każdym dniem,bo takie sie nie powtórzą,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Dziewczyny mam pytanie!!! 23.02.08, 17:15 Witam Ink-ę75, trzymamy kciuki, czy będziesz rodziła na al Kraśnickich ?( może z dr Wdowiakiem?), jeśli tak to podziel się z nami swoimi wrażeniami z porodu i z pobytu w tym szpitalu, życzę wszystkiego najlepszego i zdrowego ślicznego dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
ink-a75 Re: Dziewczyny mam pytanie!!! 24.02.08, 12:31 Tak, chcę rodzić na Kraśnickich i coraz pewniejszy jest moj poród z dr Wdowiakiem, ponieważ moja mała ułozyła się miednicowo, siedzi sobie jak królowa i dr proponuje cc. Chętnie podzielę się swoim doświadczeniem ze szpitala i porodu, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Dziewczyny mam pytanie!!! 26.02.08, 17:00 Dziękuję z góry, bo właśnie zależy mi na informacji na temat cc u dr Wdowiaka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ink-a75 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 21.03.08, 10:57 Hej, hej Jak przyszłe mamy, jak samopoczucie Wasze i maluchów?Ja zaczynam jutro 40 tydzień a moja Martynka ani myśli opuszczać brzuszek, czuję się nieźle, może trochę ciężka ale szczęśliwa że dotrwałam do samego końca. Cesarka w dalszym ciągu aktualna, pamiętam żeby się z Wami podzielić wrażeniami, pozdrawiam i życzę Wam rodzinnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 21.03.08, 12:24 Witaj, jak miło, że się odezwałaś, myślałam, że jesteś już po cc i pilnie zajmujesz się swoim maleństwem dlatego nie piszesz. A tu taka niespodzianka, nieżle się Martynka zadomowiła w twoim brzuszku. Ale czy to oznacza że nie masz z góry wyznaczonego terminu cc i czekasz na pierwsze oznaki porodu. Życzę Wam zdrówka i wszystkiego najlepszego z okazji świąt. Smacznego jajeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
ink-a75 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 24.03.08, 11:50 Hej, najprawdopodobniej poród odbędzie się 26-go w srodę, czekamy na pierwsze oznaki porodu,dr Wdowiak tak by wolał, jest w szpitalu we wtorki i środy więc dobrze byłoby sie "wstrzelić".We wtorek robię jeszcze ktg-zobaczymy, ale już bardzo bym chciała urodzić, nie mogę się doczekać, no i ta cała rodzina która codziennie zasypuje mnie pytaniami:czy to już??A jak sprawy się mają u ciebie blanko321? Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 24.03.08, 19:00 Witam drogie mamy, pozdrawiam małą Martynkę i życzę szczęśliwego przyjścia na świat, u mnie też jest dziewczynka (23 hbd). Przesyłam pozdrowienia i trzymam kciuki aby wszystko się powiodło jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Do Inki :) 25.03.08, 21:01 No to chyba szczęśliwa mama ma już swoją Martynkę po tej stronie brzuszka. Inko życzę Ci szybkiego powrotu do pełni sprawności fizycznej i zdrówka dla malutkiej. Daj znać co u Ciebie jak tylko będziesz mogła. U mnie koniec 25 tc i czuję się jak słonica, jeszcze do tego straszliwie puchną mi stopy a do końca trochę zostało, pocieszam się że z moim synusiem wszystko oki. O porodzie jeszcze staram się nie myśleć i odkładam rozmowę z doktorem z wizyty na wizytę ale w końcu sie zbiorę i porozmawiam. Pozdrawiam i przesyłam buziaczki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 09.04.08, 23:20 Dziewczyny odezwijcie się co słychać, Inka milczy pewnie pilnie zajmuje się swoim maluszkiem a co słychać u waszych brzuszków??? Odpowiedz Link Zgłoś
ink-a75 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 11.04.08, 11:31 Hej dziewczyny, Przepraszam że się dopiero teraz odzywam ale tak jak napisała blanka-pilnie zajmuję się Martynką. Urodziłam 26go, dr Wdowiak miał wtedy dyżur.Tego dnia w szpitalu na Kraśnickich było 17 porodów i dużo cesarek, u mnie nie było akcji porodowej i lekarz dyżurny zadecydował że czekamy.Dr Wdowiak uzgodnił z ordynatorem że jednak urodzę tego dnia-u mnie było ułożenie miednicowe małej więc w grę wchodziła tylko cc.O 16.35 ordynator przeprowadził cc, dr Wdowiaka już nie było w szpitalu, skończył mu się dyżur.Jestem bardzo zadowolona z opieki dr, był przy nas do samego końca. Trudno mi sie oderwać od małej na dłużej, jeżeli macie pytania co do doktora , cesarki czy szpitala piszcie. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Dziewczyny, mam pytanie!!! 11.04.08, 18:44 Witam mamy, długo nie pisałam bo właśnie wróciłam ze szpitala na Jaczewskiego. Byłam tam tydzień z powodu bólu prawej nerki, który był spowodowany uciskiem i niewielkim zastojem. Podawane miałam kroplówki i zastrzyki oraz Urinal i Urosept. Leżałam na sali dr Mierzyńskiego, któremu trzeba było chyba płacić za każde słowo, żeby móc się cokolwiek dowiedzieć. Na oddziale Perinatologii gwar, kobiety leżą na korytarzu, a patologii do wyboru do koloru. Główną rolę odgrywa tam prof Leszczyńska, której każdy się boi, czy będzie miała w danej chwili dobry humor a jej prywatne pacjentki napływają dosłownie z każdego zakątka i są w pierwszej kolejności przez nią postrzegane. Nie każdy może być pacjentką prof, najpierw należy sie zapytać czy w ogóle zechce objąć kobietę swą opieką, a odpowiedzi można się spodziewać bardzo różnej ( w zależności od humoru. Mnóstwo robią cięć cesarskich, oczywiście metodą Misgaw Ladach, pacjentki wychodzą na 3 dzień, tamci doktorzy są w tym dobrzy i doświadczeni, nie wiem jak dr Wdowiak i dlatego się zastanawiam. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Do Inki 11.04.08, 18:56 Witam Cię Inko i cieszę się że już masz swoją małą córeczkę, wiem że opieka nad noworodkiem zajmuje dużo czasu dlatego jeśli nie możesz to nie odpowiadaj od razu na moje pytania a niestety miałabym ich trochę. - czy dr Wdowiak w ogóle robi cięcia i dlaczego Tobie nie zrobił - czy po zabiegu przychodził do Ciebie na Położnictwo i czy na oddziale ma dużo do powiedzenia - w jakim znieczuleniu miałaś cc i czy szybko doszłaś do sprawności - jak z opieką na oddziale czy to dobry pomysł żeby wynająć sobie prywatną opiekę położnej bezpośrednio po cc i czy mąż może opiekować się żoną i dzieckiem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Do Inki 17.04.08, 20:50 Dzięki że znalazłas chwilę czasu dla nas ja też mam kilka pytań, ponieważ też będę miała cc bo mały będzie wielkoludem. - czy miałaś wywoływany poród przed cc ( doktor wspominał że u mnie tak będzie a zapomniałam zapytać w jakim celu się to stosuje) - jak byłać znieczulana i czy miałaś jakiś wybór - jak z karmieniem po cc kiedy pierwszy raz przystawiono Ci malutką do piersi i czy małą dokarmiano butelką - po ilu godzinach wstałaś z łóżka - jak ogólnie czułaś się po cc czy byłaś w stanie zajmować się malutką czy ktoś Ci pomagał - po ilu dniach wyszłaś do domu Przepraszam ale trochę się tego nazbierało odpisz w miarę możliwości. Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Martynki. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Do Inki 18.04.08, 10:37 Witam, u mnie też ma być wywoływana akcja porodowa przed cc, stosuje sie to po to by szyjka macicy trochę dojrzała czyli rozwarła się i zmiękła, wtedy będzie łatwiejszy odpływ odchodów połogowych i podczas cc nie trzeba będzie jej intensywnie hegarować czyli rozszerzać (może to grozić w następnej ciąży niewydolnością cieśniowo - szyjkową. Stosuje się Prepidil czyli prostaglandynę w postaci żelu lub tabletki, dr używa tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Do Julii 18.04.08, 13:18 Witaj, dzięki za informacje, nigdy bym na to nie wpadła a to takie logiczne. Jestem pod wrażeniem twojej szczegółowej wiedzy na ten temat ja niestety jestem jakaś otępiała jak sobie nie zapiszę pytań do doktora na kartce to w gabinecie o wszystkim zapominam. Jak się czujesz czy już wszystko oki, jak to sie stało że trafiłaś na Jaczewskiego, Wdowiak Cię tam skierował ? Dziś wieczorem będę na GG mój num 7333997 jeśli będziesz mogła zapraszam to wymienimy się doświadczeniami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Do Blanki321 23.04.08, 13:39 Witaj, co u ciebie? ja muszę radzić sobie z tą nerką, pić ogromne ilości wody i przyjmować leki oraz leżeć na lewym boku, już mnie wszystko od tego boli, a na Jaczewskiego dr mnie nie kierował po prostu musiałam natychmiast jechać do szpitala a do tego jest mi najbliżej, Lubartowska oczywiście odpada. Tam na tej patologii leżą kobiety dosłownie na korytarzu, a napływają niemalże z całej Polski, bo jednak doktorzy znają się najlepiej na rzeczy i jest to jedna z najlepszych klinik w Kraju, to się również tyczy cc według metody Misgav Ladach, którą jako pierwszy wprowadził prof Oleszczuk i wyszkolił swoją kadrę, na AL Kraśnickich też pewnie tak robią ale zawsze jest to ale, dlatego powiem szczerze nie wiem na który szpital zdecydować się, jeżeli rozwiązanie byłoby przed czasem to na pewno na Jaczewskiego, bo jest najlepsza Neonatologia. Chętnie umówiłabym się z Tobą na GG czy Skeypie, tylko na razie mój brat ciągle siedzi bo przygotowuje sie do olimpiady.Ja też często o wszystkim zapominam, jestem trochę otępiała, bo przebywam od początku na zwolnieniu i mam mało kontaktu z ludźmi, a z zawodu jestem położną niestety. Piszę niestety bo przez to często kłębią mi się w głowie różne czarne myśli co może się zdarzyć, a z natury jestem panikarą i chyba pesymistką, dlatego wcale mi to teraz tak za bardzo nie pomaga ( o szpitalu na Alejach wiem niewiele, bo nie miałam styczności z tym miejscem na żadnych praktykach) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia83m Re: Do Inki 19.04.08, 11:34 hej, tez mialam cc (choc juz 9 miesiecy temu;) rodzilam na krasnickiej, na dyzurze byl dr mazurek. -ja nie musialam miec wywolywanego porodu, bo ciecie zrobili mi juz na skurczach partych, ale na reszte pytan moge odpowiedziec:) -mialam znieczulenie ogolne, ale oczywiscie dali mi wybor -po porodzie synka w pierwszych minutach widzial mąż, mi go przyniesli jak juz sie wybudzilam, jeszcze na sali operacyjnej, polozyli mi go na brzuchu, pielegniarka pomagala przystawic do piersi. w pierwszej dobie dzieciatko nie jest jeszcze glodne, wiec nie ma potrzeby dokarmiania. choc maluszek caly czas byl przy piersi, pokarm pojawil mi sie chyba w 2 dobie, mialam pelne piersi,ale pokarm nie chcial leciec, wiec maly dostawal troszeczke glukozy, ale przez strzykawke, a nie z butli- zeby nie zaburzyc odruchu ssania -ja wstalam z lozka po 12 godzinach, bol nie z tej ziemi, ale im wiecej sie ruszasz, tym szybciej wracasz do formy;) -dzieciatkiem w pierwszych godzinach ciezko sie samemu zajmowac... najlepiej jakby byl maz do pomocy, bo pielegniarki nie zawsze maja czas, choc nakrasnickiej wiekszosc pielegniarek to anioly;), pierwszej nocy zabraly synka do siebie, bo nie dalabym rady do niego wstawac, pozniej juz wzielam go do siebie do lozka i tak bylo lzej. -do domu wyszlam po 5ciu dniach no, to tak sobie popisalam w nie swoim wątku;) ale moze Ci sie przyda i moje info;) wielkie calusy i duuuzo cierpliwosci i spokoju zycze Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Do Joasi83m 20.04.08, 09:58 Dzięki Ci dobra kobieto, nawet nie wiesz jak ważne są dla nas takie informacje z pierwszej ręki. Buziaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_rolmopsy Re: Do Inki 24.04.08, 00:32 Ja także miałam cc na Kraśnickich, urodziłam 27.12 a Sylwestra spędzłysmy już w domciu :)Generalnie cc wspominam miło, co do karmienia problem miałam przez pierwsze 2 dni, później delikatny kryzys(cycki bolały jak diabli-pomogła maść bepanthen)a teraz już robi mi sie smutno na sama myśl, że będę musiała niedługo, powoli odstawiać Ale od cyca :( Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Do Julii 20.05.08, 22:27 Witaj, wszystko w porządku, jestem mega grubasem jak narazie przytyłam aż 19 kg a mój synuś wazy 2050 w 33 tc. Jest mi bardzo ciężko poruszać się bolą mnie pachwiny i dotego dochodzi straszna opuchlizna nóg i rąk. Na szczęście wyniki są oki więc chyba taka moja uroda. Mam juz za sobą jedno ktg, nie wiem czy juz miałas ale to coś wspaniałego całe 20 min słuchania bicia serduszka, supeer! Tak jak pisałam wcześniej będę miała cc najprawdopodobniej w 39 tc wcześniej z wywolaniem skurczy bo jak narazie szyjka długa i twarda, do gina idę za 2 tygodnie to zobaczymy czy coś sie zmieni, chyba zaczne już pić napar z liści malin. A maluch taki ruchliwy kopie w co się da aż czasem boli. Czy słyszałaś coś o takim leku homeopatycznym arnica montana? Napisz co u Ciebie. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Do Blanki 21.05.08, 20:57 Dziękuję za odpowiedz, chciałabym o coś zapytać względem dr, ale wolałabym już nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Do Blanki321 25.05.08, 19:16 Witaj, wysłałam Ci to moje pytanie, nie wiem czy doszło i czy byłaś na GG. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Do Julii 10.06.08, 19:29 Witaj, miałam malowanie w domu więc większość czasu spędzałam na działce ale bez dostępu do netu. Twoje pytanie do mnie nie dotarło podaję jeszcze raz gg7333997. Strasznie jestem ciekawa co u Ciebie i jak Twoje maleństwo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 Re: Do Blanki 14.06.08, 18:04 Cześć wysłałam, mam nadzieję że doszło Odpowiedz Link Zgłoś
julia310781 do Blanki 30.06.08, 20:31 Cześć, co u Ciebie słychać jesteś już po rozwiązaniu?? jeżeli tylko miałabyś możliwość to napisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś