Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Listkiewicz o Lechu

IP: *.stacje.agora.pl 05.11.01, 13:27
    Listkiewicz powiedział również, że PZPN przygląda się meczom drugoligowego Lecha Poznań, który
    jest liderem tabeli. "Mieliśmy sygnały, że tam się dzieją złe rzeczy, np. w tunelu prowadzącym z boiska
    do szatni szarpano jednego z sędziów. Słyszałem też, że miały miejsce dziwne telefony do sędziów,
    także z pogróżkami. W tej chwili wysyłamy do Poznania najlepszych arbitrów i obserwatorów; jeżdżą
    również specjalni obserwatorzy incognito, którzy przyglądają się sytuacji" - zapewnił Listkiewicz. (PAP)

Ja uwazam, ze musimy przyzwyczaić sie do tego, że jestesmy pod lupą. I to własciwie nie najgorzej -
    jesli ograniczy sie do sprawdzania, czy nasi hulso-ochroniarze nie pozwalają sobie na zbyt wiele, a
    nie do wynajdywania pretekstów do nagonki na Kolejorza
    Wasze komentarze?
    pozdro
    Obserwuj wątek
      • Gość: maynard Re: Listkiewicz o Lechu IP: *.poznan.multinet.pl 05.11.01, 13:47
        To sie powoli robi smieszne, druzyna gra dobrze i wygrywa mecze, znaczy ze cos
        jest nie tak?,i trzeba przyslac wizytatorow. Moim zdaniem wokol polskiej pilki
        zawsze beda podejrzenia , co niestety jest chora sytuacja. Przy okazji
        przypomniala mi sie sytuacja z zeszlego sezonu , tez apropo Lecha, i
        jego "kupowanych" meczów, choc wiadomo ze Lecha ma to stac nie bylo. Wiec kilku
        pieniaczy doszlo do wniosku ze za kupiony mecz nie trzeba placic pieniedzmi
        wystarczy oddac punkty w nastepnym sezonie, i co? Oddajemy je cału czas.
        Mysle wiec ze zawsze znajdzie sie jakis pretekst by pograzyc Lecha.
        • misza01 Re: Listkiewicz o Lechu 05.11.01, 16:33
          jeśli to są najlepsi arbitrzy to sorry. Top co wyprawiają sędziowie na
          Bułgarskiej woła o pomstę do nieba. Dobrze,że Lechowi od czasu do czasu w
          przerwie między gwizdkami pana sędziego udaje się wepchnąć piłkę do bramki.
          Ale ponieważ z doświadczenia wiem,że prawda zawsze leży po środku, więc...Niech
          przyjeżdżają i sprawdzają.Nie mam nic przeciwko. Żaden mecz Lecha w tym sezonie
          nie był ulożony i żadnego Lech nie wygrał w wyniku rażących błędów sędziego.
          A Misio niech się lepiej pofatyguje do Chorzowa, Wrocławia i Radomska
          • Gość: canemuto Re: Listkiewicz o Lechu IP: *.icpnet.pl 05.11.01, 19:34
            moga tutaj przyslac kogo chca kiedy chca i jak chca. JESTESMY NAJLEPSI. ot i
            cala tajemnica (az trudno uwierzyc, ze w tej gownianej polskiej rzeczywistosci
            komus sie tak powodzi, az wstyd - nie moglibysmy przegrac;)))???
            • Gość: MaciejK Re: Listkiewicz o Lechu IP: *.radio-merkury.poznan.pl 06.11.01, 17:30
              Słyszałem u nas wypowiedź Majchrzaka że rozmawial po ukazaniu się tej
              informacji z Listkiewiczem i ów podobno stwierdził że jego wypowiedź "nieco"
              wypaczono. Chodziło mu ponoć o sytuację kiedyś i ze teraz nie mają zastrzezeń,
              czego przyznanie organizacji meczu z Kamerunem ma być dowodem...
              Generalnie nie ma się czym przejmować zarzuty do Lecha są śmieszne, szczególnie
              jeśli wziąć pod uwagę numery naszych pierwszoligowców w ostatniej kolejce...
              PZDR
              • Gość: sumak Re: Listkiewicz o Lechu IP: *.man.poznan.pl 07.11.01, 10:04
                ... a z drugiej strony byłoby dobrze gdyby taki "wjazd" cichych obserwatorów na
                stadion Kolejorza miał miejsce i PZPN mógłby oficjalnie potwierdzić, że takiej
                kontroli dokonano i wyniki są takie, a takie ... Może niektórzy ludzie
                dopatrujący się teorii spiskowej zamknęliby swoje "buźki" choć z drugiej strony
                jak się ma pusto we łbie, to coś trzeba gadać ... choćby bzdury. Najbardziej
                ubawiła mnie wiadamość w łódzkiej wyborczej - panowie z ŁKSu zapomnieli jak
                swego czasu walczyli o mistrza z niejaką legią w ostatnim meczu kolejki parę
                ładnych sezonów wstecz - to się nazywa wybiórcza pamięć ...
                • Gość: MaciejK Re: Listkiewicz o Lechu IP: *.radio-merkury.poznan.pl 07.11.01, 10:53
                  ze strony klubowej...

W związku z ukazaniem się w dn. 06.11. artykulu w "Przeglądzie Sportowym"
                  prezentujemy treść artykułu, list prezesa Lecha Radosława Majchrzaka oraz list
                  prezesa PZPN-u Michała Listkiewicza skierowany do prezesa Lecha.

--------------------------------------------------------------------------------

"PZPN przygląda się meczom drugoligowego Lecha Poznań, który jest liderem
                  tabeli. Mieliśmy sygnały, że tam się dzieją złe rzeczy. Na przykład w tunelu
                  prowadzącym z boiska do szatni szarpano jednego z sędziów. Słyszałem też, że
                  miały miejsce dziwne telefony do arbitrów, także z pogróżkami. W tej chwili
                  wysyłamy do Poznania najlepszych sędziów i obserwatorów. Jeżdżą również
                  specjalni obserwatorzy incognito, którzy przyglądają się sytuacji."

przeczytaj artykuł "Przeglądu Sportowego"
                  pt."Powiało Ameryką... Południową"
                  z dn. 06.11.2001r.

--------------------------------------------------------------------------------

" Szanowni Państwo,

Z ogromnym zdumieniem przyjęliśmy fakt pojawienia się w dzisiejszym artykule
                  �Przeglądu Sportowego� wypowiedzi Prezesa PZPN p. Michała
                  Listkiewicza odnośnie niepokojących sytuacji, które rzekomo dzieją się na
                  stadionie LECHA oraz w tunelu prowadzącym na boisko.

W sytuacji kiedy Zarząd klubu podjął zdecydowane działania mające na celu
                  odbudowanie sportowej i organizacyjnej potęgi naszego klubu, gdzie na stadion
                  LECHA przychodzi najliczniejsza rzesza kibiców i sympatyków w Polsce, gdzie
                  każdy mecz ogląda liczne grono najważniejszych w regionie osób
                  ze świata polityki i biznesu, przedstawienie klubu w takim świetle niweczy
                  naszą systematyczną pracę dla dobra poznańskiej, wielkopolskiej i
                  reprezentacyjnej piłki nożnej.

Odebraliśmy dziesiątki telefonów od kibiców, sympatyków, radnych Miasta
                  Poznania oraz biznesmenów z pytaniem: jakie ma być przesłanie tego artykułu?!

Stadion poznańskiego LECHA w przeciągu kilkunastu ostatnich miesięcy stał się
                  najbezpieczniejszym obiektem w Polsce, gdzie na trybunach zasiadają całe
                  rodziny. Mecze LECHA stały się wydarzeniem nie tylko sportowym. Panuje tu
                  wspaniały doping, atmosfera i chóralny doping kilkunastu tysięcy widzów.
                  Wielokrotnie podkreślali to również obserwatorzy i delegaci PZPN, a efektem
                  naszych działań i wspaniałej postawy poznańskiej publiczności jest przyznanie
                  organizacji międzypaństwowego meczu Polska � Kamerun.

Jako prezes wielce zasłużonego dla polskiej piłki klubu nie omieszkałem
                  skontaktować się z p. Prezesem Michałem Listkiewiczem aby tą sprawę wyjaśnić,
                  dlatego też z ogromną satysfakcją usłyszałem odpowiedź Pana Prezesa, którą to
                  załączam do powyższego pisma.

Dotychczasowa współpraca WKP LECH z PZPN i WZPN była bardzo dobra i w tym
                  kierunku będzie się dalej rozwijać. Wielokrotnie rozmawiamy z Zarządem PZPN
                  oraz WZPN i kiedy jest to tylko możliwe spotykamy się dyskutując o rozwoju
                  polskiej piłki.

Poznań jest i będzie miastem, gdzie piłka nożna będzie promowana, a kibice i
                  sympatycy poznańskiego LECHA dadzą pokaz wspaniałego dopingu.

Wierzymy, iż reprezentacyjna piłka nożna na stałe wpisze się do Grodu
                  Przemysława, gdzie była jest i będzie zawsze przyjęta z tradycyjną wielkopolską
                  gościnnością."

Z poważaniem,
                  Radosław Majchrzak

Szanowny Panie Prezesie

" Jestem zdziwiony faktem przekłamania mojej wypowiedzi udzielonej w Łodzi dn 5
                  bm dziennikarzom Polskiej Agencj Prasowej. Stwierdziłem jednoznacznie, że
                  niepokojące zjawiska związane z meczami Lecha Poznań (między innymi zajściami w
                  tunelu, telefony od anonimowych osób do zawodników i sędziów, nieprofesjonalne
                  służby ochroniarskie) należą do przeszłości. Klub w ostatnich miesiącach
                  uczynił wiele, aby wytknięte przez PZPN nieprawidłowości wyeliminować. Liczne
                  wizyty przedstawicieli Związku na meczach w Poznaniu potwierdziły, że obecnie
                  nie można mieć żadnych zastrzeżeń do organizacyjnej i sportowej strony meczów
                  ligowych w Poznaniu. Dowodem jest między innymi przyznanie organizacji meczu
                  międzypaństwowego Polska - Kamerun.

Jednocześnie informuję, że zgodnie z obowiązującą praktyką mecze czołowych
                  drużyn II ligi (w tym Lecha) będą sędziowane również przez arbitrów
                  międzynarodowych lub I ligowych.

Dziękując za podejmowane dzialania, łączę wyrazy szacunku"

Prezes PZPN
                  Michal Listkiewicz

...i wszystko jasne - ach, ta rzetelność łódzkich dziennikarzy...
                  • Gość: GOGO P-ń Re: Listkiewicz o Lechu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.11.01, 13:01

Szanowny Panie Prezesie

" Jestem zdziwiony faktem przekłamania mojej wypowiedzi udzielonej w Łodzi dn 5
                    bm dziennikarzom Polskiej Agencj Prasowej. Stwierdziłem jednoznacznie, że
                    niepokojące zjawiska związane z meczami Lecha Poznań (między innymi zajściami w
                    tunelu, telefony od anonimowych osób do zawodników i sędziów, nieprofesjonalne
                    służby ochroniarskie) należą do przeszłości. Klub w ostatnich miesiącach
                    uczynił wiele, aby wytknięte przez PZPN nieprawidłowości wyeliminować. Liczne
                    wizyty przedstawicieli Związku na meczach w Poznaniu potwierdziły, że obecnie
                    nie można mieć żadnych zastrzeżeń do organizacyjnej i sportowej strony meczów
                    ligowych w Poznaniu. Dowodem jest między innymi przyznanie organizacji meczu
                    międzypaństwowego Polska - Kamerun.

Jednocześnie informuję, że zgodnie z obowiązującą praktyką mecze czołowych
                    drużyn II ligi (w tym Lecha) będą sędziowane również przez arbitrów
                    międzynarodowych lub I ligowych.

Dziękując za podejmowane dzialania, łączę wyrazy szacunku"

Prezes PZPN
                    Michal Listkiewicz

Mam nadzieje ż PS szybko zamieści to wyjaśnienie w swojej
                    gazecie.
      • Gość: vinc Re: Listkiewicz o Lechu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 17:00
        Gość portalu: kolej napisał(a):

> Listkiewicz powiedział również, że PZPN przygląda się meczom drugoligowego Lec
        > ha Poznań, który
        > jest liderem tabeli. "Mieliśmy sygnały, że tam się dzieją złe rzeczy, np. w tun
        > elu prowadzącym z boiska
        > do szatni szarpano jednego z sędziów. Słyszałem też, że miały miejsce dziwne te
        > lefony do sędziów,
        > także z pogróżkami. W tej chwili wysyłamy do Poznania najlepszych arbitrów i ob
        > serwatorów; jeżdżą
        > również specjalni obserwatorzy incognito, którzy przyglądają się sytuacji" - za
        > pewnił Listkiewicz. (PAP)
        >
        > Ja uwazam, ze musimy przyzwyczaić sie do tego, że jestesmy pod lupą. I to własc
        > iwie nie najgorzej -
        > jesli ograniczy sie do sprawdzania, czy nasi hulso-ochroniarze nie pozwalają so
        > bie na zbyt wiele, a
        > nie do wynajdywania pretekstów do nagonki na Kolejorza
        > Wasze komentarze?
        > pozdro
        na Groclin zabraklo pieniędzy ??

• Gość: Sergio Re: Listkiewicz o Lechu IP: *.echostar.pl 13.11.01, 18:41
          Gość portalu: vinc napisał(a):

> na Groclin zabraklo pieniędzy ??
          >

na Groclin zabrakło umiejętności, za to tobie brakuje rozumu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka