Dodaj do ulubionych

Na grzyby????

IP: *.lublin.mm.pl 13.09.03, 14:16
MoŻe by tak któregoś łikenndu wybrać się zamglonym rankiem na forumowe grzyby?
Wziąc kilku zmotoryzowanych forumowiczów, zrobić zwiad i pojechac , połazic
po lesie?

Termin do ustalenia ale nie wcześniej niż za dwa tygodnie. No i wszysko
zależy od pogody, grzybności, itd.

Miejsce też do ustalenia - ja proponuję wioske Szklarnia - w samym sercu
lasów Janowskich.

Kto się pisze?
Obserwuj wątek
    • hm` Re: Na grzyby???? 13.09.03, 14:31
      Hm, jest tutaj ktos, kto ma same dobre pomysly, ale jak dochodzi co do czego
      to zawodzi. Kto to jest??
      pozdr. hm`
      • Gość: ryża małpa Re: Na grzyby???? IP: *.lublin.mm.pl 13.09.03, 14:39
        Byłam wczoraj, byłam,późno ale byłam. Nie wiem kto to jest :-]
        • Gość: rolnik polnik Re: Na grzyby???? IP: 212.182.109.* 13.09.03, 21:45
          Ryża wytłumacz co to jest "grzybność??". Może jakas definicja od dr jebuta?????
          Pozdrawiam <(^:^}>
          • Gość: ryża malpa Re: Na grzyby???? IP: *.szel-sat.com.pl 13.09.03, 23:07
            KAdafi, to ty? Bo skąd inąd znałbys wiecznego dr Jebuta??? ;D

Gzrybność jest to procentowa zawartość grzybów rzeczywistych do grzybów, które
            mogłyby teoretycznie wyrosnąc na 1 ha lasu sosnowo - sosnowego .
            • lucy_z Re: Na grzyby???? 13.09.03, 23:31
              Nie ma grzybów Małpko, nie ma:(( Rzeczywiscie, gdyby popadało, to moze gdzieś
              za dwa tygodnie się pokażą.
              Na Wybrzeżu byłam na grzybobraniu. Ale tam lało z półtora tygodnia to i grzyby
              były. Z lania nie byłam zadowolona, o nie!;)))
              • Gość: ryża małpa Re: Na grzyby???? IP: *.szel-sat.com.pl 13.09.03, 23:41
                A teraz będzie lało? Bo wybieram się na wybrzeże na spóźnione wczasy...:)
                • lucy_z Re: Na grzyby???? 13.09.03, 23:46
                  Trudno powiedzieć. Tam ciągle, z przerwami leje. Ja po półtorotygodniowej
                  zlewie /dzień i noc/ w Koszalinie, miałam cztery dni pogody w Gdańsku i
                  wyjechałam.
            • Gość: rolnik polnik Re: Na grzyby???? IP: 212.182.109.* 14.09.03, 09:16
              Ryża dlaczego sądzisz że ja to Kadafi??
              Grzybność procentowy odsetek grzybów jadalnych do masy grzybów całych na
              powierzczni areału zbierającego w lesie. (dr J wykłady)
              • Gość: ryża małpa Re: Na grzyby???? IP: *.szel-sat.com.pl 14.09.03, 11:05
                Drogi rolniku, masz taki sam IP jak kadafi :) Możesz byc jeszcze jego bratem,
                kolegą, druga osobowościa, kóta po nocach generuje z tego samego komputera:)
                • Gość: rolnik polnik Re: Na grzyby???? IP: 212.182.109.* 14.09.03, 12:35
                  Teoretycznie tak, ale z kadafiego ip kożysta sporo osób:-) A tak apropo zdałaś
                  już pracę??
    • Gość: **** Re: Na grzyby???? IP: *.szel-sat.com.pl 14.09.03, 11:30
      Byłem wczoraj na grzybach w okolicy Bychawy.Wyjechałem o 13 wróciłem o 16:30
      Było to już trochę za późno,ale ja pojechałem tylko na rekonesans.Zebraliśmy 5
      prawdziwków (bardzo ładne) i trochę podgrzybków.Wystarczyło na bardzo dobry sos
      dla 3 osób.
      A co do wyjazdu? - może i wybrał bym się.Wówczas mogę zaoferować 3 miejsca w
      pojeździe.Znam lasy z okolic Biłgoraja (często tam wyjeżdżaliśmy)i zawsze
      przywoziliśmy sporo grzybów (prawdziwków mało).
      Jeśli by byli zainteresowani,BYĆ MOŻE udało by mi się załatwić bardzo tanie
      miejsce noclegowe (z soboty na niedzielę) i miejsce na ognisko.Grzyby też by
      były.Co do miejsca,musiał bym odświeżyć kontakty.
    • Gość: **** Re: Na grzyby????-poprawka informacji IP: *.szel-sat.com.pl 14.09.03, 13:06
      Wyżej proponowałem wyjazd do ośrodka w lasach biłgorajskich.Po rozmowie
      z "kompetentnymi" osobami dowiedziałem się,że sprawa ośrodka jest
      nieaktualna.Szkoda.Kiedyś było tam pięknie!Ale na grzybobraniep lanuję wyjazd.
      Zabiorę 3 osoby.
      Dzisiaj w lasach biłgorajskich (gdzie było sporo grzybów) zebrano na 3 porcje
      sosu.
      • lucy_z Re: Na grzyby????-poprawka informacji 14.09.03, 22:38
        To znaczy, że grzyby sie pokazały?
        • Gość: **** Re: Na grzyby????-poprawka informacji IP: *.szel-sat.com.pl 14.09.03, 23:13
          Tak.Są.Jest ich coraz więcej.Na trasie Warszawa-Gdańsk,gdzie było więcej
          opadów,grzybów było w bród (jak w Panu Tadeuszu)
    • 4gwiazdki Re: Na grzyby???? 21.09.03, 14:40
      Na grzyby !!! Radio Lublin
      (2003.09.20 14:02)

Prawdziwy wysyp grzybów w lasach Lubelszczyzny. Pogoda sprzyja grzybiarzom, bo
      po deszczowych dniach znowu świeci słońce.
      Od bardzo wczesnych godzin porannych zapełniają się leśne parkingi, a znawcy i
      amatorzy grzybobrania wyruszają na poszukiwania. W regionie jednym z bardziej
      obleganych miejsc są lasy włodawskie i sobiborskie. Warto się tam wybrać bo są
      nie tylko prawdziwki i kozaki, ale także obficie występujące na Polesiu
      jesienne zielonki - zachęca leśniczy leśnictwa w Suchawie Tadeusz Mąka. Grzyby
      są, ale trzeba uważać. Jeżeli mamy jakiekolwiek wątpliwości, należy się
      skonultować z fachowcami w sanepidzie.
      Owoce leśnego runa oferują także przydrożni sprzedawcy. Uwaga jednak, wszystkie
      grzybu powinny posiadać specjalny atest.

A więc ja potwierdzam.Grzyby są!
    • Gość: kumak Re: Na grzyby???? i na kleszcze!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 22:24
      Kazdy wie ze lasy kozlowieckie to kanie dorodne , a maslaki cud
      urody w zagajnikach wDylazkach i mrowie kleszczy brrrrrrrrrr! Tylko
      szybki mocny prysznic we dwoje(wytropic kleszcza)pomaga.A prawdziwki i
      podgrzybki kupic na trasie z Warszawy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka