fla 17.04.09, 21:23 cha, cha, cha... boki zrywać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: *.chello.pl 17.04.09, 22:58 wreszcie nasze miasto promuje się w super sposób gratulacje dla marketingu miasta:)!!!! filmik jest genialny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwwww Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 23:29 "Różne drogi do sukcesu prowadzą w to samo miejsce" Tak jak i te same nazwiska prowadzą w to samo miejsce:))) Lublin i UMCS siedlisko nepotyzmu!!! Pani Mieczkowska??? Czyżby jakaś krewna Pana Mieczkowskiego, pracownika naukowego Wydziału Politologii UMCS??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp itd Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: 84.201.210.* 18.04.09, 00:29 Agresywny film.. dobre sobie - chyba raczej wzbudzający agresję, tak się składa ,że to w Lublinie zaiwania się nerwowo w obawie żeby nie stracić roboty bo zmianę bardzo trudno. No ale władze oderwane od rzeczywistości oczywiście tego nie zauważają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cr Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: *.resetnet.pl 18.04.09, 08:43 to przeprowadź się do warszawki nieudaczniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwwwwwww Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: 83.238.201.* 20.04.09, 00:07 czyżby bohaterka mojego wpisu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: *.enterpol.pl 19.04.09, 13:09 > "Różne drogi do sukcesu prowadzą w to samo miejsce" > Tak jak i te same nazwiska prowadzą w to samo miejsce:))) Lublin i UMCS > siedlisko nepotyzmu!!! Pani Mieczkowska??? Czyżby jakaś krewna Pana > Mieczkowskiego, pracownika naukowego Wydziału Politologii UMCS??? o przypadkowości nazwisk w tym przypadku nie może być mowy.zdaje się, że Pani Katarzyna niezależnie od AGM pracuje również na uczelni. jak widzisz, dla niektórych lublin jest miejscem nieograniczonych możliwości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał jakie tanie stancje IP: *.enterpol.pl 18.04.09, 08:53 studjuje w lublinie 4 lata stancje to były tu tanie ale 3 lata temu teraz ceny są porównywalne do większych aglomeracji gdzie jest szansa na dorobienie czyli na zdobycie jakiegoś doświadczenia. Lublin tu to można roznosić ulotki, wykładać towar w hipermarkecie lub pracować w knajpie ale tego nie polecam bo mogą nie wypłacić pensji. Moja propozycja to zapytać studentów jak przyciągnąć nowych studentów a nie jakiejś starszej pani z magistratu co z młodymi ludźmi ma tyle wspólnego co ja z mercedesami. A i jeszcze jedno w Lublinie zapomina się o tym że to miasto żyje tylko dzięki studentom bo gdyby nie my to większość knajp by upadła mpk by miało ogromne problemy a mieszkania stały by puste bo kto by je wynajmował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.09, 09:56 Trafny komentarz. Lublin jest 100 lat za murzynami w porównaniu z innymi aglomeracjami. Ja sam jestem z woj. lubelskiego ale wybrałem Wrocław i tu studiuje........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 12:59 Taaaaaa... Przecież Wrocław to dopiero syf 100 lat za Lublinem - oba miasta znam na wylot i mam skalę porównawczą - wystarczy zejść z tego plastikowego rynku i się przekonać. Drogo, brudno, nieprzyjemnie. Brak prawdziwego starego miasta, zabudowa XIX wieczna i powojenna z nielicznymi wyjątkami. Jak tam brzydko! Ulice najgorsze w Polsce, remonty wykonywane na odwal i po kilka razy - Hallera, Szewska, Grota Roweckiego, Kurpiów. Ale co tam, przecież we Wrocławiu karierę się robi, można na przykład montować telewizory koło Kobierzyc, w końcu zagraniczne inwestycje to wielki sukces tego niby - miasta! Przestań ściemniać koleś, jeszcze ktoś się nabierze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.09, 15:50 OJ!!!!!!!! Lublin jest zacofany i twoje bzdury nie pomogą. Dlaczego ? -we Wrocku student spokojnie dorobi sobie troche kasy (min 6zł na h netto i więcej a w Lublinie 5 zł to już szalenstwo ) -drogi- no tutaj to dałeś popis...... w Lublinie niedługo będziecie wszyscy pieszo chodzić bo auten nie da rady..... -brak tramwajów !!!!!!!!!!!!!!!!!!! -rynek - totalna ruina -po lubelskich uczelniach .... praca tylko w Wawie albo za granicą PS. Dam tobie radę - nie ściemniaj !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.09, 15:53 ........... I JESZCZE JEDNO....JAKIŚ CZAS TEMU PREZYDENT LUBLINA BYŁ NA "KOREPETYCJACH" U PREZYDENTA WROCŁAWIA - P.DUTKIEWICZA..... CHCIAŁ DOWIEDZIEĆ SIĘ JAK MOŻNA TAK EXTRA ZARZĄDZAĆ MIASTEM I GO ROZWIJAĆ ....... I CO POWIESZ ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 13:47 Znam Wrocław doskonale bo tu spędziłem kawał swojego życia i wiem co piszę. Bez porównania lepiej niż wszelki napływ. I po co do tego zawszonego Wrocławia na korepetycje jeździć? Żeby zobaczyć sypiące się rudery i jak się wyp...dala prawie miliard na stadion bo bydło w szalikach musi mieć Euro 2012? Wrocław ma tramwaje i co z tego jak są syfiaste i gdzieś mają rozkład jazdy... A wrocławski rynek - nie rozśmieszaj mnie tą plastikową makietą o uroku kiepskiej galerii handlowej! O pracy też nie pisz bzdur. Jak ktoś ma łeb na karku to naprawdę w Lublinie sobie poradzi bez kwękania! Do roboty i nie ściemniaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.wroclaw.mm.pl 19.04.09, 19:46 Jesteś niereformowalny... przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki tam Wrocław - nie, dziękuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 13:11 Niestety Wrocław nie ma za grosz atmosfery, zeszłoroczne grillowanie przy Polibudzie skończyło się zadymą bo pijana hołota (tzw. studenci) napadali ludzi i niszczyli samochody): wroclaw.dlastudenta.pl/studia/artykul Wielkie_Grillowanie_i_wielkie_obawy,34979.html. Dlatego w 2009 roku wprowadzono ochroniarzy dla dobrej zabawy! Oprócz tego syf rzeczywiście jest głównym problemem tego miasta, zwłaszcza za Odrą. Przereklamowany rynek z całym tym tandetnym blichtrem nic tu nie zmienia. Nawet Doda produkująca się w Sylwestra ze wszystkich sił nic tu nie pomaga. Wrocław - nie, dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZygZag Ha ha IP: *.gprs.plus.pl 18.04.09, 10:19 Spokojnie!!! Wy nawet skarpet nie ściągniecie .... Odpowiedz Link Zgłoś
joaska321 Re: Ha ha 18.04.09, 11:31 ta, ta zachęcajcie ,zachęcajcie licealistów... studiując mają marne szanse dorobić sobie cokolwiek, nie mówię już o pracy czy stażu zgodnym z kierunkiem studiów... Lublin kulturalne dno, a jak już skończą te studia to żadnej ciekawej pracy nie znajdą, takie realia w tym mieście. Sama skończyłam tam 2 kierunki studiów, próbowałam znaleźć pracę i zwiałam do UK, uczę się i pracuję w swoim zawodzie.... mydlenie oczu, ciekawe kto zarobi na tym filmiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Popisałas się Joasiu tym stwierdzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 13:45 Lublin kulturalne dno =========== No comments. W sumie sama wystawiasz sobie świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD rowerem na miasteczko - buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 12:50 Konia z rzędem temu, kto pokaże JEDNĄ DROGĘ ROWEROWĄ w Lublinie prowadzącą na którąś z uczelni. Buhahaha. To nawet nie jest żart, tylko robienie z ludzi idiotów albo mówiąc inaczej - TOTALNE KŁAMSTWO. Może zamiast bić pianę i wciskać głodne kawałki bez pokrycia, władze miasta wreszcie wezmą się do roboty i uskutecznią budowę drogi rowerowej łączącej np. Sławinek (osiedle studenckie) i Willową z miasteczkiem. Tylko tyle i aż tyle. Zamiast siedzieć i puszczać bąki w stołki, a w chwilach przerwy wymyślać spoty za 170 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naukowiec Agresywna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 16:10 Szkoda pieniędzy. Jeśli wezmą się za tę reklamę ludzie młodzi, najczęściej bez kultury, bez wyobraźni albo z wykoślawioną wyobraźnią to nikt nie przyjedzie do Lublina. Zapytają: i to jest miasto uniwersyteckie, ośrodek kultury i wiedzy???? Nie- nie jadę tam, skoro taką "kulturę" mam w Wilkowyjach. Ludzie: poszukajcie ciekawe laboratoria, pokażcie basen i sale (to w AR= UP) , niestety w UMCS nic nowego; no może odmalowane i wyremontowane , ale dośc siermiężne akademiki, piwsko no 100m. I to wy nazywacie kulturą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Agresywna? IP: *.centertel.pl 18.04.09, 18:42 przeciez to reklama a nie film dokumentalny... basen i laboratoria na up to sie oglada na stronkach uczelni, a to tylko spot. wiadomo przeklamany ale jak kazda reklama. studiuje sie fajnie, miasto ma swoj klimat, jedni narzekaja inni nie. jeden wybierze lbn, drugi wawe, i o co ten szum. co do wydarzen kult, jest coraz lepiej mysle, z praca tez. moze niektorzy maja za duze wyobrazenia i stad ich frustracja i zwalanie winy, na miasto, ze zacofane, ze nitakie itp. zamiast narzekac wezcie sie za siebie, albi wio na zachod Odpowiedz Link Zgłoś
fla Re: Agresywna? 18.04.09, 18:51 chodzi tez o to, że reklama bazuje na negatywnych emocjach, resentyment zabija dowcip Odpowiedz Link Zgłoś
despero904 Ściągniemy studentów agresywnym filmem 18.04.09, 19:01 komu oni próbują wcisnąć taką scieme....? 5 lat studiów na tej wsi, każdego przekona o tym, że to miasto to porażka, a o stresie to się nawet nie wypowiadają, bo w lublinie go napewno nie brakuję ... chociażby jadąc ich mpk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatrix Lacrois Magiczny Lublin IP: 188.33.14.* 18.04.09, 23:52 Super spot! Uwielbiam Lublin, to takie magiczne miasto z klimatem:) Co do tempa życia, to rzeczywiście w Lublinie żyje się spokojniej, nie ma tego wyścigu szczurów, nie jest też drogo. Plus miasta to to, że młodziaki się wyrywają z domów rodzinnych na pewien stopień samodzielności, i co ważne rodzicom studentów jest łatwiej, szczególnie jeśli chodzi o koszty utrzymania studiującej pociechy... Jedyny minus Lublina to chyba stara kadra UMCS i ciągły brak konkretów...Plus, hmmm oprócz 0.5 Perły za 3zł...to bardzo fajni i różnorodni ludzie oraz takie klimatyczne wydarzenia kulturalne w związku z Europejską Stolicą Kultury 2016:D Odpowiedz Link Zgłoś
charliefrown wyścig szczurów : )) 19.04.09, 14:08 Gość portalu: Beatrix Lacrois napisał(a): > Super spot! Uwielbiam Lublin, to takie magiczne miasto z klimatem:) > Co do tempa życia, to rzeczywiście w Lublinie żyje się spokojniej, nie ma tego > wyścigu szczurów, nie jest też drogo. No tak, brak wyścigu szczurów lublin rekompensuje nepotyzmem, zadowolona ;) ? Twoją wypowiedź kłądę na karb młodośći i naiwności,za parę lat jak już skończysz studia zupełnie inaczej będziesz postrzegała miasto, w którym te bardziej intratne stanowiska pracy rozdawane są pod stołem. Sam przyglądałem się pewnej instytucji należącej do sektora publicznego i pomimo znanej mi rotacji, w BIPie lubelskiego oddziału nigdy nie pojawił sie żaden konkurs, podczas gdy we Wrocławie, Wawie,kilku innych miastach cały czas trwa transparentna rekrutacja - widać kto przystąpił, kto ile punktów zdobył, kto wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsf Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.04.09, 09:30 a po tych 5 latach bezstresowych studiów ,wrocisz do swojej miejscowosci szukac pracy ,lub wyjedziesz do wiekszego miasta bez znajomości,orientacji.Kupisz sobie plan miasta i zaczniesz to co inni zrobili 5 lat wczesniej szukac mieszkania i pracy.Zawsze bedziesz te kilka lat do tylu.Co do cen to moze i dla warszawiakow sa atrakcyjne ale nie dla ludzi z lubelszczyzny a przewaznie tacy tu studiuja.Z tą koedukacja to moze KUL by przyciagnął chetnych oddzielne akademiki ,dla innych to standard .Wiec nie rozumiem co to za atut Odpowiedz Link Zgłoś
charliefrown promiskuizm, tani sex- wizytówki lublina : )) 19.04.09, 13:35 z tego co czytamy, w spocie reklamowym szczególnie wyeksponowano taką oto sekwencję: student budzi się z rana w lubelskim mieszkaniu, po którym kręcą się dorodne dziewczyny... brzmi jak reklama słynnej "agentury" z ul. chopina. to by tłumaczyło u postaci z reklamy (Wojtka) pełne pavulonowe rozluźnienie, uśmiech od ucha do ucha, krótkotrwale mózgotrzepne urojenie, że lublin zarządzany przez Wasilewskiego to miasto marzeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Lublin jest dla biednych tubylców 19.04.09, 20:49 maminsynków, którzy nie chcą mieszkać z dala od mamy albo dla nawiedzonych świętoszków, którzy zostają kulowcami. Z własnej woli nikt raczej Lublina nie wybiera, a tym, którzy z przyczyn finansowych nie mają wyboru, reklama nie jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lublin jest dla biednych tubylców IP: *.wroclaw.mm.pl 19.04.09, 21:01 Bardzo trafny komentarz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka protest!! 19.04.09, 22:37 albo dla nawiedzonych świętoszków, którzy zostają kulowcami ============== Wypraszam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: protest!! 20.04.09, 09:21 Miałem na myśli świętoszków, którzy się zjeżdżają do Lublina z całej Polski tylko po to, żeby studiować na KUL-u. Osobiście takich widziałem, więc wiem. Oddalam protest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwwwwwww Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: 83.238.201.* 20.04.09, 00:18 Pamiętam film reklamowy nakręcony przez młodych ludzi z poziomu deskorolki. Był bardzo dobry. Miał pomysł. Ten klip jest po prostu nędzny! Gra na najniższych uczuciach i skojarzeniach. Ewidentnie zabrakło pomysłu albo uznano, że mamy przyciągnąć na studia ludzi marzących o półnagich dziewczynach co rano. Miałem nadzieję na coś z wyższej półki, trafiające do ludzi poszukujących wyzwań i ciekawych miejsc a nie papki rodem z teledysku disco polo. Odpowiedz Link Zgłoś
apophis88 :P 22.10.09, 07:56 :P chlopaki jakie nastawienie!! Ciekawe kto was utrzymuje? na waszych dziennych.... A moze poprostu kogos nie stac na studiowanie w innym wojewodztwie, bo rodzice nie sponsorują wszystkiego... i trzeba samemu zarobic na wszystko...... :P w nos sie pocałujcie Odpowiedz Link Zgłoś