Dodaj do ulubionych

Ściągniemy studentów agresywnym filmem

17.04.09, 21:23
cha, cha, cha... boki zrywać
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: *.chello.pl 17.04.09, 22:58
      wreszcie nasze miasto promuje się w super sposób gratulacje dla
      marketingu miasta:)!!!! filmik jest genialny:)
      • Gość: wwwwwww Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 23:29
        "Różne drogi do sukcesu prowadzą w to samo miejsce"
        Tak jak i te same nazwiska prowadzą w to samo miejsce:))) Lublin i UMCS
        siedlisko nepotyzmu!!! Pani Mieczkowska??? Czyżby jakaś krewna Pana
        Mieczkowskiego, pracownika naukowego Wydziału Politologii UMCS???
        • Gość: itp itd Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: 84.201.210.* 18.04.09, 00:29
          Agresywny film.. dobre sobie - chyba raczej wzbudzający agresję, tak się składa
          ,że to w Lublinie zaiwania się nerwowo w obawie żeby nie stracić roboty bo
          zmianę bardzo trudno.

No ale władze oderwane od rzeczywistości oczywiście tego nie zauważają.
          • Gość: cr Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: *.resetnet.pl 18.04.09, 08:43
            to przeprowadź się do warszawki nieudaczniku
            • Gość: wwwwwwwwww Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: 83.238.201.* 20.04.09, 00:07
              czyżby bohaterka mojego wpisu???
        • Gość: mario Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: *.enterpol.pl 19.04.09, 13:09
          > "Różne drogi do sukcesu prowadzą w to samo miejsce"
          > Tak jak i te same nazwiska prowadzą w to samo miejsce:))) Lublin i UMCS
          > siedlisko nepotyzmu!!! Pani Mieczkowska??? Czyżby jakaś krewna Pana
          > Mieczkowskiego, pracownika naukowego Wydziału Politologii UMCS???

o przypadkowości nazwisk w tym przypadku nie może być mowy.zdaje się, że Pani Katarzyna niezależnie od AGM pracuje również na uczelni. jak widzisz, dla niektórych lublin jest miejscem nieograniczonych możliwości ;)
    • Gość: michał jakie tanie stancje IP: *.enterpol.pl 18.04.09, 08:53
      studjuje w lublinie 4 lata stancje to były tu tanie ale 3 lata temu
      teraz ceny są porównywalne do większych aglomeracji gdzie jest
      szansa na dorobienie czyli na zdobycie jakiegoś doświadczenia.
      Lublin tu to można roznosić ulotki, wykładać towar w hipermarkecie
      lub pracować w knajpie ale tego nie polecam bo mogą nie wypłacić
      pensji. Moja propozycja to zapytać studentów jak przyciągnąć nowych
      studentów a nie jakiejś starszej pani z magistratu co z młodymi
      ludźmi ma tyle wspólnego co ja z mercedesami. A i jeszcze jedno w
      Lublinie zapomina się o tym że to miasto żyje tylko dzięki studentom
      bo gdyby nie my to większość knajp by upadła mpk by miało ogromne
      problemy a mieszkania stały by puste bo kto by je wynajmował
      • Gość: Tomek Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.09, 09:56

Trafny komentarz. Lublin jest 100 lat za murzynami w porównaniu z
        innymi aglomeracjami. Ja sam jestem z woj. lubelskiego ale wybrałem
        Wrocław i tu studiuje........
        • Gość: Bywalec Re: Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 12:59
          Taaaaaa... Przecież Wrocław to dopiero syf 100 lat za Lublinem - oba miasta znam
          na wylot i mam skalę porównawczą - wystarczy zejść z tego plastikowego rynku i
          się przekonać. Drogo, brudno, nieprzyjemnie. Brak prawdziwego starego miasta,
          zabudowa XIX wieczna i powojenna z nielicznymi wyjątkami. Jak tam brzydko! Ulice
          najgorsze w Polsce, remonty wykonywane na odwal i po kilka razy - Hallera,
          Szewska, Grota Roweckiego, Kurpiów. Ale co tam, przecież we Wrocławiu karierę
          się robi, można na przykład montować telewizory koło Kobierzyc, w końcu
          zagraniczne inwestycje to wielki sukces tego niby - miasta!
          Przestań ściemniać koleś, jeszcze ktoś się nabierze!
          • Gość: Tomek Re: Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.09, 15:50
            OJ!!!!!!!!
            Lublin jest zacofany i twoje bzdury nie pomogą. Dlaczego ?
            -we Wrocku student spokojnie dorobi sobie troche kasy (min 6zł na h
            netto i więcej a w Lublinie 5 zł to już szalenstwo )
            -drogi- no tutaj to dałeś popis...... w Lublinie niedługo będziecie
            wszyscy pieszo chodzić bo auten nie da rady.....
            -brak tramwajów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            -rynek - totalna ruina
            -po lubelskich uczelniach .... praca tylko w Wawie albo za granicą

PS. Dam tobie radę - nie ściemniaj !!
          • Gość: Tomek Re: Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.09, 15:53
            ........... I JESZCZE JEDNO....JAKIŚ CZAS TEMU PREZYDENT LUBLINA BYŁ
            NA "KOREPETYCJACH" U PREZYDENTA WROCŁAWIA - P.DUTKIEWICZA.....
            CHCIAŁ DOWIEDZIEĆ SIĘ JAK MOŻNA TAK EXTRA ZARZĄDZAĆ MIASTEM I GO
            ROZWIJAĆ ....... I CO POWIESZ ?!
            • Gość: Bywalec Re: Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 13:47
              Znam Wrocław doskonale bo tu spędziłem kawał swojego życia i wiem co piszę. Bez
              porównania lepiej niż wszelki napływ. I po co do tego zawszonego Wrocławia na
              korepetycje jeździć? Żeby zobaczyć sypiące się rudery i jak się wyp...dala
              prawie miliard na stadion bo bydło w szalikach musi mieć Euro 2012? Wrocław ma
              tramwaje i co z tego jak są syfiaste i gdzieś mają rozkład jazdy... A wrocławski
              rynek - nie rozśmieszaj mnie tą plastikową makietą o uroku kiepskiej galerii
              handlowej! O pracy też nie pisz bzdur. Jak ktoś ma łeb na karku to naprawdę w
              Lublinie sobie poradzi bez kwękania! Do roboty i nie ściemniaj!
              • Gość: Tomek Re: Lublin........taaaaaaaaaa IP: *.wroclaw.mm.pl 19.04.09, 19:46
                Jesteś niereformowalny... przykre.
        • Gość: Taki tam Wrocław - nie, dziękuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 13:11
          Niestety Wrocław nie ma za grosz atmosfery, zeszłoroczne grillowanie przy
          Polibudzie skończyło się zadymą bo pijana hołota (tzw. studenci) napadali ludzi
          i niszczyli samochody): wroclaw.dlastudenta.pl/studia/artykul
          Wielkie_Grillowanie_i_wielkie_obawy,34979.html.
          Dlatego w 2009 roku wprowadzono ochroniarzy dla dobrej zabawy!
          Oprócz tego syf rzeczywiście jest głównym problemem tego miasta, zwłaszcza za
          Odrą. Przereklamowany rynek z całym tym tandetnym blichtrem nic tu nie zmienia.
          Nawet Doda produkująca się w Sylwestra ze wszystkich sił nic tu nie pomaga.
          Wrocław - nie, dziękuję!
    • Gość: ZygZag Ha ha IP: *.gprs.plus.pl 18.04.09, 10:19
      Spokojnie!!! Wy nawet skarpet nie ściągniecie ....
      • joaska321 Re: Ha ha 18.04.09, 11:31
        ta, ta zachęcajcie ,zachęcajcie licealistów...
        studiując mają marne szanse dorobić sobie cokolwiek, nie mówię już o pracy czy
        stażu zgodnym z kierunkiem studiów...
        Lublin kulturalne dno,
        a jak już skończą te studia to żadnej ciekawej pracy nie znajdą, takie realia w
        tym mieście.
        Sama skończyłam tam 2 kierunki studiów, próbowałam znaleźć pracę i zwiałam do
        UK, uczę się i pracuję w swoim zawodzie....
        mydlenie oczu, ciekawe kto zarobi na tym filmiku?
        • Gość: folkatka Popisałas się Joasiu tym stwierdzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 13:45
          Lublin kulturalne dno
          ===========
          No comments. W sumie sama wystawiasz sobie świadectwo.
    • Gość: DD rowerem na miasteczko - buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 12:50
      Konia z rzędem temu, kto pokaże JEDNĄ DROGĘ ROWEROWĄ w Lublinie
      prowadzącą na którąś z uczelni. Buhahaha. To nawet nie jest żart,
      tylko robienie z ludzi idiotów albo mówiąc inaczej - TOTALNE
      KŁAMSTWO.
      Może zamiast bić pianę i wciskać głodne kawałki bez pokrycia, władze
      miasta wreszcie wezmą się do roboty i uskutecznią budowę drogi
      rowerowej łączącej np. Sławinek (osiedle studenckie) i Willową z
      miasteczkiem. Tylko tyle i aż tyle. Zamiast siedzieć i puszczać bąki
      w stołki, a w chwilach przerwy wymyślać spoty za 170 tys.
      • Gość: Naukowiec Agresywna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 16:10
        Szkoda pieniędzy. Jeśli wezmą się za tę reklamę ludzie młodzi,
        najczęściej bez kultury, bez wyobraźni albo z wykoślawioną
        wyobraźnią to nikt nie przyjedzie do Lublina. Zapytają: i to jest
        miasto uniwersyteckie, ośrodek kultury i wiedzy???? Nie- nie jadę
        tam, skoro taką "kulturę" mam w Wilkowyjach. Ludzie: poszukajcie
        ciekawe laboratoria, pokażcie basen i sale (to w AR= UP) , niestety
        w UMCS nic nowego; no może odmalowane i wyremontowane , ale dośc
        siermiężne akademiki, piwsko no 100m. I to wy nazywacie kulturą?
        • Gość: dora Re: Agresywna? IP: *.centertel.pl 18.04.09, 18:42
          przeciez to reklama a nie film dokumentalny...
          basen i laboratoria na up to sie oglada na stronkach uczelni, a to
          tylko spot. wiadomo przeklamany ale jak kazda reklama.
          studiuje sie fajnie, miasto ma swoj klimat, jedni narzekaja inni nie.
          jeden wybierze lbn, drugi wawe, i o co ten szum. co do wydarzen
          kult, jest coraz lepiej mysle, z praca tez.
          moze niektorzy maja za duze wyobrazenia i stad ich frustracja i
          zwalanie winy, na miasto, ze zacofane, ze nitakie itp.
          zamiast narzekac wezcie sie za siebie, albi wio na zachod
          • fla Re: Agresywna? 18.04.09, 18:51
            chodzi tez o to, że reklama bazuje na negatywnych emocjach, resentyment zabija
            dowcip
    • despero904 Ściągniemy studentów agresywnym filmem 18.04.09, 19:01
      komu oni próbują wcisnąć taką scieme....? 5 lat studiów na tej wsi, każdego
      przekona o tym, że to miasto to porażka, a o stresie to się nawet nie
      wypowiadają, bo w lublinie go napewno nie brakuję ... chociażby jadąc ich mpk...
    • Gość: Beatrix Lacrois Magiczny Lublin IP: 188.33.14.* 18.04.09, 23:52
      Super spot! Uwielbiam Lublin, to takie magiczne miasto z klimatem:)
      Co do tempa życia, to rzeczywiście w Lublinie żyje się spokojniej, nie ma tego wyścigu szczurów, nie jest też drogo. Plus miasta to to, że młodziaki się wyrywają z domów rodzinnych na pewien stopień samodzielności, i co ważne rodzicom studentów jest łatwiej, szczególnie jeśli chodzi o koszty utrzymania studiującej pociechy...
      Jedyny minus Lublina to chyba stara kadra UMCS i ciągły brak konkretów...Plus, hmmm oprócz 0.5 Perły za 3zł...to bardzo fajni i różnorodni ludzie oraz takie klimatyczne wydarzenia kulturalne w związku z Europejską Stolicą Kultury 2016:D
      • charliefrown wyścig szczurów : )) 19.04.09, 14:08
        Gość portalu: Beatrix Lacrois napisał(a):
        > Super spot! Uwielbiam Lublin, to takie magiczne miasto z klimatem:)
        > Co do tempa życia, to rzeczywiście w Lublinie żyje się spokojniej, nie ma tego
        > wyścigu szczurów, nie jest też drogo.

No tak, brak wyścigu szczurów lublin rekompensuje nepotyzmem, zadowolona ;) ?
        Twoją wypowiedź kłądę na karb młodośći i naiwności,za parę lat jak już skończysz studia zupełnie inaczej będziesz postrzegała miasto, w którym te bardziej intratne stanowiska pracy rozdawane są pod stołem. Sam przyglądałem się pewnej instytucji należącej do sektora publicznego i pomimo znanej mi rotacji, w BIPie lubelskiego oddziału nigdy nie pojawił sie żaden konkurs, podczas gdy we Wrocławie, Wawie,kilku innych miastach cały czas trwa transparentna rekrutacja - widać kto przystąpił, kto ile punktów zdobył, kto wygrał.
    • Gość: dfsf Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.04.09, 09:30
      a po tych 5 latach bezstresowych studiów ,wrocisz do swojej miejscowosci szukac
      pracy ,lub wyjedziesz do wiekszego miasta bez znajomości,orientacji.Kupisz sobie
      plan miasta i zaczniesz to co inni zrobili 5 lat wczesniej szukac mieszkania i
      pracy.Zawsze bedziesz te kilka lat do tylu.Co do cen to moze i dla warszawiakow
      sa atrakcyjne ale nie dla ludzi z lubelszczyzny a przewaznie tacy tu studiuja.Z
      tą koedukacja to moze KUL by przyciagnął chetnych oddzielne akademiki ,dla
      innych to standard .Wiec nie rozumiem co to za atut
    • charliefrown promiskuizm, tani sex- wizytówki lublina : )) 19.04.09, 13:35
      z tego co czytamy, w spocie reklamowym szczególnie wyeksponowano taką oto sekwencję: student budzi się z rana w lubelskim mieszkaniu, po którym kręcą się dorodne dziewczyny...

brzmi jak reklama słynnej "agentury" z ul. chopina. to by tłumaczyło u postaci z reklamy (Wojtka) pełne pavulonowe rozluźnienie, uśmiech od ucha do ucha, krótkotrwale mózgotrzepne urojenie, że lublin zarządzany przez Wasilewskiego to miasto marzeń :)
    • levi-levi Lublin jest dla biednych tubylców 19.04.09, 20:49
      maminsynków, którzy nie chcą mieszkać z dala od mamy albo dla nawiedzonych świętoszków, którzy zostają kulowcami. Z własnej woli nikt raczej Lublina nie wybiera, a tym, którzy z przyczyn finansowych nie mają wyboru, reklama nie jest potrzebna.
      • Gość: Tomek Re: Lublin jest dla biednych tubylców IP: *.wroclaw.mm.pl 19.04.09, 21:01
        Bardzo trafny komentarz. Pozdrawiam
      • folkatka protest!! 19.04.09, 22:37
        albo dla nawiedzonych świętoszków, którzy zostają kulowcami
        ==============
        Wypraszam sobie.
        • levi-levi Re: protest!! 20.04.09, 09:21
          Miałem na myśli świętoszków, którzy się zjeżdżają do Lublina z całej Polski tylko po to, żeby studiować na KUL-u. Osobiście takich widziałem, więc wiem. Oddalam protest.
    • Gość: wwwwwwwwww Re: Ściągniemy studentów agresywnym filmem IP: 83.238.201.* 20.04.09, 00:18
      Pamiętam film reklamowy nakręcony przez młodych ludzi z poziomu deskorolki. Był
      bardzo dobry. Miał pomysł.
      Ten klip jest po prostu nędzny! Gra na najniższych uczuciach i skojarzeniach.
      Ewidentnie zabrakło pomysłu albo uznano, że mamy przyciągnąć na studia ludzi
      marzących o półnagich dziewczynach co rano. Miałem nadzieję na coś z wyższej
      półki, trafiające do ludzi poszukujących wyzwań i ciekawych miejsc a nie papki
      rodem z teledysku disco polo.
    • apophis88 :P 22.10.09, 07:56
      :P chlopaki jakie nastawienie!! Ciekawe kto was utrzymuje? na
      waszych dziennych.... A moze poprostu kogos nie stac na studiowanie
      w innym wojewodztwie, bo rodzice nie sponsorują wszystkiego... i
      trzeba samemu zarobic na wszystko...... :P w nos sie pocałujcie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka