Dodaj do ulubionych

Zamieszki w Łodzi

• Gość: michał_k Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.toya.net.pl 09.05.04, 11:19
      Tu tak naprawdę nie ma winy ani Kropiwniciego ani Millera. To co się wydarzyło
      swiadczy o totalnej nieodpowiedizlaności władz UŁ i policji. Jak to możliwe, że
      taka impreza nie ma ochrony? Bredzicie pisząc, że powinno w czasie juwenaliów
      zakazaćgrania Widzewowi czy innym klubom. . Może wprowadźmy na tydzien przed
      zakaz spozywania napojow ? Popadniemy w jakas paranoje. Czy zastęp prewencji w
      liczbie 200 osób nie może zdyscyplinować 20 chuliganów (podano że było ich
      okolo tej liczby). Uczelnie szczyca sie swoja autonomią. Bronią się przed
      interencjami policji, staraja sie zalatwiac swoje sprawy samodzielni - no i
      mamy. To nie wladze miejsckie ani wojewodzkei ustalaja plan ochrony juwenaliow.
      • Gość: Mutos Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 11:22
        Żebyście widzieli ochrone przy scenie "dramowej" - łapali chyba z ulicy!!
        Sorry, ze pisze bezskładnie ale jeszcze sie nie przespalem i ledwo zyje - to
        mnie przerasta i na wet nie wiem co mam jasno to tym myslec
    • Gość: OBROŃCA! ŁÓDŹ TO PIĘKNE MIASTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:22
      NIE OBRAŻAĆ MI TU ŁODZI! WSZĘDZIE SIĘ TAK DZIEJE, A TO, ŻE TERAZ AKURAT W ŁODZI
      TO WIDOCZNIE PRZYSZŁA KOLEJ NA ŁÓDŹ I TYLE. NIE WRZUCAĆ MI TU!!! :P <FAK JU!>
      • Gość: uć Re: ŁÓDŹ TO PIĘKNE MIASTO IP: *.do.olsztyn / 212.160.172.* 09.05.04, 11:27
        Piękne miasto nie ma co, na każdym kroku to piekno rzuca się w oczy:) Tu syf
        tam ruina, tu brud tam rozpieprz:) Prawdziwa Ziemia Obiecana. Chyba jesteś
        rodowitym Łodzianinem, który nigdy nie widział niczego poza swoim pieknym
        miastem:))))) Szczerze współczuję.
        • Gość: arek01 LODZ - BANDYCKIE MIASTO!!! IP: *.b.pppool.de 09.05.04, 12:51
          Kurde od wielu lat jezdze do lodzi i za kazdym razem sie nie dobrze robi!
          miasto bandytow i zlodzieji! strach po ulicy isc, wyglada tam jak po II.wojnie
          swiatowej!sypia sie fasady,dziurawe drogi, jak by hipermarketow nie wybudowali
          to nic nowego by tam nie bylo!
          ale pseudokibicow za to jest mnostwo i bezrobocie tez maja jakos 25%!

w prasie zachodniej pisali ze w polsce wzasadzie duze miasta dorownaja do
          zachodnich,tylko w LODZI jak by czas stanol....

super lodz!
          • Gość: łodziak Re: TY JESTES BANDYCKI IP: *.toya.net.pl 09.05.04, 13:18
            jestes chyba zyciowa niedojda skoro boisz sie chodzić bo Łodzi.

od Łodzi wara, to piekne miasto, mieszkam tu 20 lat i nic mi sie nigdy nie
            stało w nocy na ulicy.
            • Gość: ktoś Re: TY JESTES BANDYCKI IP: *.do.olsztyn / 212.160.172.* 09.05.04, 13:23
              człowieku, czy te odrapane kamienice sa piękne? te walące się pozostałości
              fabryk? dziurawe chodniki, krzywe torowiska, smutni ludzie, komunistyczne
              sklepy .. tak znam taki w którym sprzedają wino na szklanki. Tu czas stanął w
              latach osiemdziesiątych i bynajmniej pieniądze tego nie zmienią (których
              oczywiście brak). Jedyne miejsce to Galeria ... teszta to syf, brud, smród i
              ubustwo. Pojedź do Gdańska, Lublina, zobacz jak wyglądają inne miasta. Wiem, że
              lokalny patriotyzm jest silny ale czy warto ginąć za te walące się zgliszcza?
              • Gość: gość Re: TY JESTES BANDYCKI IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 14:36
                Kazdy widzi to co chce widziec... mieszkam w Lodzi od zawsze i uwazam, ze
                potrafi byc piekna. Oczywiscie do Europy jej brakuje duzo (tak jak calej
                Polsce), ale przypominam Ci, ze Lodz jest znana na calym swiecie bo ma np:
                Szkole filmowa... zgodze sie oczywiscie, ze niektore miejsca wygladaja jak
                pobojowisko, ale kazde miasto ma cos takiego - Barcelona, Berlin, Madryt,
                Praga, Wieden... Jedyne miejsce w ktorym nie widzialem biedy to Monaco. A Ty
                byles w tych miejscach, zwiedzales je?
          • Gość: s Re: arek jestes burak IP: *.toya.net.pl 09.05.04, 13:23
            chyba dawno w Łodzi nie byłes. Miasto w ciagu ostatniego roku bardzo sie
            zmienia. Bezrobocie nadal duze ok 18% ale bedzie spadac. Miasto jest na fali,
            co chwila słychac o nowych inwestycjach, za rok dwa zresztą sam sie przkonasz
            jak wpadniesz do nas, ze swojej wioski poPGeRowskiej.

trzym sie ciepło, nie zapomnij nakarmic inwentarza.
            • Gość: ktoś Re: arek jestes burak IP: *.do.olsztyn / 212.160.172.* 09.05.04, 13:28
              winszuję optymizmu:) No ale pożyjemy, zobaczymy. Z chęcią bym zobaczył zmiany w
              tym mieście.
    • Gość: legs Re: Zamieszki w Łodzi IP: 217.153.209.* 09.05.04, 11:23
      powinno sie tych drechów powybijać co do nogi!! Albo zamknąć w jednym pomieszczeniu i niech sie sami powybijają!!
      • barracuda7110 Re: Zamieszki w Łodzi 09.05.04, 11:34
        Jak zamkniesz dresów w jednym pomieszczeniu to założą LPR...

[']['] minuta ciszy... :(
        • klusman Re: Zamieszki w Łodzi 09.05.04, 16:10
          barracuda7110 napisał:
          > Jak zamkniesz dresów w jednym pomieszczeniu to założą LPR...

Bardzo jestes zabawny, naprawde. Boki zrywac.

(A mowiac serio, nie sadze, by do tego typu wydarzen trzeba bylo dodawac
          polityczne uszczypliwosci oraz watpliwej jakosci zarty, powiekszajac liczbe
          bezsensownych komentarzy; LPR nie jest moja ulubiona liga, niemniej nie
          widzialem ani dresa w LPR, ani elpeerowca w dresie, zreszta ty chyba tez, wiec
          daj sobie spokoj; to naprawde nie jest dobry moment)
    • Gość: hajda Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:25
      Bolo , co to znaczy "bananowe miasto"? mam nadzieje ,że sprawcy tego co sie
      stało w łodzi dostaną dożywocie, nie nadaja sie do życia w społeczeństwie
    • Gość: gargulec Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.chello.pl 09.05.04, 11:26
      "W zamieszkach przy Lumumby prawdopodobnie wzięli udział pseudokibice, którzy
      przyszli z bronią palną"
      Nie podlega żadnej kwestii to, że śmierć dwóch osób jest tragedią, ale jak
      czytam niektóre wypowiedzi na tym forum to włos jerzy mi się na głowie. Część
      ludzi widać mentalnie nadal tkwi w PRL
      W artylkule jest takie zdanie:
      "W zamieszkach przy Lumumby prawdopodobnie wzięli udział pseudokibice, którzy
      przyszli z bronią palną"
      Czy któryś z formułowiczów namawiający do samosądów i morderstw (łatwo o tym
      mówić siedząc wygodnie przed komputerem) zauważył w tym zdaniu
      słowo "prawdopodobnie". Łatwo całą sprawę uogólnić i wysnuć wniosek, że należy
      za śmierć odpowiadać śmiercią. Na prawdę zimny prysznic i nerwosan dla
      niektórych. Tym bardziej, że nie wiadomo nawet kto strzelał, jak do tego
      doszło, co tam się tak na prawdę działo.
      • Gość: Mutos Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 11:27
        W tym "prawdopodobnie" jednka coi jest. Bo to sie zaczelo jak weszli kibole. Ja
        weszli i zaczeli nap....
        • Gość: gargulec Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.chello.pl 09.05.04, 11:51
          Skoro tam byłeś mógłbyś dokładnie opisać co tam się działo. Wiesz jakoś
          prasowe doniesienia na tego rodzaju tematy zwykłem dzielić przez pięć. Z góry
          dzięki.
    • Gość: Cel Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:42
      eeh Łodź to mega dziurawa wieś. Często tam bywam i ciągle widze gostków w ubraniach HOOLIGANS i chamstwo. Raz jadąc do Łodzi kierowca rzekł: "wszystko by było dobrze w tej Polsce gdyby nie ta Łodź" eeeh. Ciągle tam coś się dzieje najgłupszego...
    • Gość: fret Kłamstwo! IP: *.retsat1.com.pl 09.05.04, 11:42
      Zadyma-zadymą, nie pierwsza i nie ostatnia na Juwenaliach, postawa policji-
      skandal. Panowie w niebieskich mundurach znowu mają na sumieniu istnienia
      ludzkie...
      • Gość: ktoś Re: Kłamstwo! IP: *.do.olsztyn / 212.160.172.* 09.05.04, 11:50
        a cos ty się czepił znowu Policji? To nie oni przysli podymić. Lepiej czep sie
        rodziców tych zasrańców z łysymi głowami...
        • Gość: snake Re: Kłamstwo! IP: *.chello.pl 09.05.04, 12:04
          Kibic, który daje po mordzie drugiemu kibicowi zasługuje na śmierć. Policjant,
          który zabija postronne osoby (bo nie sądzę, żeby tragicznie zmarła dziewczyna
          dymiła) zasługuje na szacunek i pochwałę. Weź człowieku stuknij się w swój
          chory łeb! Nie wiem co tam się stało tak na prawdę i kto zabił te osoby, ale
          jakoś dziwnie nie wykluczam, że zrobiła to policja, bo ta chołota w białych
          kaskach jest zdolna do wielu rzeczy. Jeżeli to rzeczywiście policja to dopiero
          mamy skandal!!! Ale społeczeństwo i tak im przyklaśnie. Co za ludzie...
          • Gość: ktoś Re: Kłamstwo! IP: *.do.olsztyn / 212.160.172.* 09.05.04, 12:18
            chory łeb? facet spójrz na siebie. Po co ta agresja słowna? chcesz pokazać jaki
            to madry i wspaniały jesteś? jak masz tak komentować to lepiej idź do swojej
            braci łysych palantów:)
            To o co mi chodzi to wstrzymanie się od bezsensownej nagonki. Policja i tak
            ostatnio jest pod obstrzałem a bandziory sie cieszą. Czy i Tobie tez na tym
            zależy? Byłeś ? widziałeś? ... wiec po co gadasz głupoty. Poczekaj aż się
            sprawa wyjaśni.
            • Gość: HWDP HWDP IP: *.chello.pl 09.05.04, 12:19
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2063235.html
              • Gość: ktoś Re: HWDP IP: *.do.olsztyn / 212.160.172.* 09.05.04, 12:23
                nie mam zamiaru bronić Policji, jednak jestem daleki od generalizowania. Jestem
                za tym, żeby w każdym przypadku wykrywać sprawców i karać ... surowo karać.
                Zarówno bandziorów jak i policjantów.
                • Gość: snake miło słyszeć IP: *.chello.pl 09.05.04, 12:31
            • Gość: f Re: Kłamstwo! IP: *.toya.net.pl 09.05.04, 13:08
              policja strzelała jak do kaczek, cud ze nie zgineło wiecej osob. Dziewczyna,
              która zginęła, zsotała zastrzelona przez policje :/
      • Gość: alex_C Re: Kłamstwo! IP: 217.113.234.* 09.05.04, 16:19
        wiesz ze jezeli oni nawet strzelali to chyba rozumiesz ze nie przyjechali sobie
        na juwenalia i nie zaczeli strzelac do przypadkowych ludzi!byla rozruba, ktora i
        tak sprowokowali kibole i to oni w wiekszej mierze ponosza odpowiedzialnos za
        smierc tego chlopaka niz policja!!nie byloby zrobiliby burdelu policja by nie
        strzelala!
        • Gość: QWAS Re: Kłamstwo ZERO TOLERANCJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 09:59
          Q*******!!!!!!
          O co w tym wszystkim chodzi!!!!!!!
          Media poszałyły, ludzie poszaleli, wszyscy powiariowali czy co?
          Policja to, policja tamto, policja bee, policja uuuuuuuuuuuuuuu.....

A JA CHCĘ WIDZIEĆ CO SIE DZIEJE Z BANDYTAMI KTORZY ZACZELI
          ROZRÓBĘ. CO SIE DZIEJE Z BANDYTAMI Z CHORZOWA,
          ŁODZI I CO SIE DZIAŁO Z INNYMI BANDYTAMI PRZY INNYCH ROZROBACH.

SIEDZĄ, CZY MOZE JUŻ WYSZLI ZA KAUCJĄ?
          ILU TAKICH BANDYTÓW SKAZANO, NA JAK DŁUGO,
          A MOZE WYSZLI ZE WZGLĘDU NA NIKŁĄ SZKODLIWOWSC SPOŁECZNĄ.

A policja -
          w policji już głowy poleciały,
          A resztę trzeba wyjaśnić spokojnie.

ZERO TOLERANCJI
    • Gość: jez terror Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:53
      Po tym co sie wydarzylo rektor z komendantem miejskim powinni podac sie szybko
      do dymisji...a jak nie to na taczke!
    • Gość: Czytelnik Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:55
      "Był mały incydent ( nikt nie lał niewinnych studentów jak to juz podają
      media), ale skończył się dosłownie po kilku minutach, wszyscy uczestnicy sie
      rozeszli i zabawa trwała dalej. Wszystko by było ok, ale nagle wmaszerował
      oddział prewencji. Wiadomo, taka impreza, multum ludzi, alkohol. Nasi
      bohaterowie w mundurkach tylko czekali jak poleci jakaś butelka, albo kamyczek.
      Pretekst dostali i sie zaczęło. W sumie wyglądało to całkiem niewinnnie, ot
      stoi kolumna żuczków za tarczamii przed nimi skacze kilkunastu małolatów.
      Żuczki miały jednak tego dnia wielką chęć sobie postrzelać i przećwiczyć kilka
      manewrów i jakie są skutki każdy widzi. Walili z shotgunów nie patrząc gdzie i
      w kogo. Spokojnie mieli czas żeby się władowac w suki i odjechać, co by
      uspokoiło natychmiast sytuacje, ale oni woleli zaprowadzic porządek po
      swojemu.Reasumując można powiedzieć, ze cała ta zadyma była niepotrzebna oraz
      najnormalniej sprowokowana przez policję. Gdyby nie oni, to dziś pisanoby w
      gazetach, ze juwenalia przebiegly w spokojnej atmosferze i nie byłoby żadnych
      strat materialnych, rannych, zatrzymanych i zabitych...."
      • Gość: facundo Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 09.05.04, 13:23
        Skąd to????
      • Gość: rty Re: Zamieszki w Łodzi IP: 212.191.80.* 09.05.04, 16:03
        co Ty pierdolisz dresie !!!!!!!!!!
        pewnie sam rzucales kamieniami w policję, a teraz debilu próbujesz sie wybielić
        !!!! do gazu z Tobą i twoimi kolegami dresie jeden !!!!!!!!
    • Gość: Lupus Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:58
      Władze UŁ po prostu nie myśla. Robić Imereze na ktorej są jednocześnie konceerty D'n'B i rock?? Przeciez wiadomo ze zejda sie jakies dresiki i zadyma domowa. JA na szczęscie byłem tylko w piątek na Kulcie... a i tak bylo ful drechow i jakies dymy były!!! Imprezy typu Juwenalia moim zdaniem powinny byc dostepne tylko dla studentów.
      • Gość: fff Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 09.05.04, 12:07
        ktoś tu chyba dzieli ludzi na gorszych i lepszych na podstawie muzyki jakiej
        słuchają
    • Gość: sob Re: Zamieszki w Łodzi IP: 80.249.4.* 09.05.04, 12:04
      po co organizowac takie debilne pijackie imprezy jak jakies juwenalia? nic za
      tym nie stoi oprocz chlania piwa. dajcie ludziom prace, perspektywy, a nie
      zludne pijackie omamy.
      • Gość: :) Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.do.olsztyn / 212.160.172.* 09.05.04, 12:10
        nie tylko chlebem żyje człowiek, Juvenalia to bardzo dobrza rzecz jak i każda
        okazja do zabawy. Ale do tego to trzeba mieć troche kultury a nie gówno zamiast
        mózgu.
    • Gość: PM Zamieszki w Łodzi IP: *.4web.pl 09.05.04, 12:11
      Ta impreza jest dla studentow i dla normalnych ludzi! A NIE DLA POJEBOW W
      DRESACH- UWAZAM ZE POLICJA POWINNA UZYC TEZ BONI KRUTKO LUFOWEJ. CHODZ TO JETS
      PRZYKRE ALE CORAZ CZESCIEJ MLODZI LUDZIE (DEBILE PO PODSTAWOWCE) NISZCZA TO
      MIASTO. Co pokazalismy teraz i przy wypszeda|y w MEdiaM.
    • Gość: TS Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:20
      Łódź to takie specjalne miasto.
      W środku Polski, a jak w Afryce.
      Ludzie tam z gołą d.
      A studenci kształcą się na wydziale włókiennictwa, ucząc tysięcy rodzjów
      splotów.
      Bardzo to potrzebne na rynku pracy.
      Łódzkie kibole i młodzież wszechpolska - wyobrażam sobie.
      Pewnie tak to wygląda jak w Żyrardowie.
      • Gość: asdfgh Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:35
        A co ci wlokno zrobilo?? Pewnie nie dajesz rady i dlatego jeczysz?!?! pewnie ktos ci powiedzial, ze to latwe studia i sie zdziwiles?!?! Trzebabylo skonczyc edukacje na podstawowce! teraz bys z kumplami rozroby robi zamiast sie "bezuzytecznych" splotow uczyl.
      • Gość: pikus Re: dla TS IP: *.toya.net.pl 09.05.04, 12:44
        co w tym jest ze banda debili moze byc postrzegana jako wizytowka miasta
        co do lodzkich uczelni to polecam m.in ostatnie rankingi szkol wyzszych jakos
        nie ma sie czego wstydzic
        a skoro nie byles nigdy w lodzi, bo tylko "wyobrazasz sobie" i "pewnie tak to
        wyglada" wiec lepiej powstrzymaj sie od komentarza, bo wyglada mi to na
        malomiasteczkowe kompleksy
        przy okazji slyszeliscie o takim hasle "narko fans" ktorym szczyca sie
        pseudokibice widzewa? to wstyd dla tego miasta i klubu

• Gość: sam Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.arcor-ip.net 09.05.04, 12:26
      jest jedna rada na to chuliganstwo. Oboz w Bieszczadach. Oddelegowac 100
      policjantów, ogrodzic 1km², dac kazdemu chuliganowi mlotek, gwozdzie, siekiery
      i pily. Na tym koniec. Co zdaza zbudowac przed zima, to beda mieli, co upoluja
      to beda jedli. Co wychoduja na przyszly rok to beda jedli. Minimum 5 do 10 lat
      i to bez wielkich sadów, prawników itp. Jestem prawie pewny, ze wyrosnie z nich
      wielu wartosciowych, ba wielkich ludzi. Jezeli zas sie w miedzyczasie
      pozabijaja, trudno, przeciez to ich fach...Survival czysty...
      • Gość: ! Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.tpnets.com 09.05.04, 17:59
        protestuje! Bieszczady sa zbyt pieknym miejscem zeby oddac je do dewastacji
        bandzie bezmozgow. chyba zeby ich uzyc jako pokarm dla wilkow i niedzwiedzi ;)
    • Gość: john kibolstwo IP: *.necik.pl 09.05.04, 12:29
      kibolstwo znowu się popisało swoją głupotą!!!
    • Gość: nawiedzonyyy Re: Zamieszki w Łodzi IP: 217.96.29.* 09.05.04, 12:29
      Może by tak przestać cackać się z bandytami. Gdyby zmienić nieco obowiązujące
      prawo i za udział w ulicznych rozbojach bezwzględnie obcinać przysłowiowe jaja,
      liczba chętnych do udziału w podobnych zabawach z pewnością drastycznie by się
      zmniejszyła. Tylko co z ewentualną recydywą...?
      • l_zaraza_l Re: Zamieszki w Łodzi 09.05.04, 16:13
        Co z recydywa?
        Przymusowe wszczepienie chociaz kilku szarych komorek.
        Sadze, ze dla dersiarza to bardziej bolesne niz utrata jaj.

Uciecie jaj to tylko chwilowy bol. Zdolnosc do przemyslenia tego, co sie
        uczynilo nim posiadlo sie zdolnosc do myslenia.....
    • Gość: smutny Po co to wszystko?? IP: *.smrw.lodz.pl 09.05.04, 12:30
    • Gość: stiudent Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:31
      Ja chciałbym tylko zaapelować do naszych kochanych Dycydentów: Panowie zróbie
      coś z tym!!! Mam nadzieję że to było ostatnie ostrzeżenie. Zostało złamane
      pewne tabu. Przecie to sie mi w pale nie miesci ZGINELI Z BRONI OSTREJ!! A
      zaczynali pewnie od pał Czy my jesteśmy jeszcze ludzmi?! Jak teraz na to nie
      zareagujemy to już w ogóle,bojąc się, nie bedziemy wychodzili z domu!!
      A co bedzie za kilka lat?
      (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
    • Gość: beastieboy Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.chello.pl 09.05.04, 12:31
      To oburzajace co sie wydarzylo, ale trzeba powstrzymac emocje i zdobyc sie
      przynajmniej na racjonalny komentarz. Walka tradycyjnymi metodami z
      nakoksowanym bydlem, ktore nie ma sie na kim wyzyc, nic nie da. U nas musza
      zaczac dzialac takie same mechanizmy jak w normalnych krajach, czyli jak
      margines zaczyna w jakims regionie przewazac to cywilizowana czesc spolecznosci
      po prostu sie wynosi gdzies indziej. Dzielnice, blokowiska skladajace sie
      wylacznie z zuli, dresow, cpunow i gardzielnikow to nasza najblizsza
      przyszlosc. Trzeba ich izolowac, normalni ludzie musza poszukac sobie miejsca z
      dala od ludzi, ktorym tow. Edek kiedys rozdal mieszkania w blokach. Sa zepsuta,
      ciemna masa, z ktorej nic juz nigdy nie bedzie.
    • Gość: klip Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.2.Core.net.pl 09.05.04, 12:31
      Wielu pisze,ze winni są organizatorzy,policja,itd. Winni są ci ktorzy to
      zrobili,jesli byli to kibice z bronia,to jest to argument za powszechnym
      dostepem do broni. Bez tego bron maja tylko bandyci i policja,a napadniety ma tu
      najmniejsze szanse. Nie mozna liczyc na policje,bo tan nawet jesli sie zjawi,to
      za pozno,trzeba liczyc tylko na siebie.
      • Gość: Student Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.umed.lodz.pl 09.05.04, 12:50
        >...
        >to jest to argument za powszechnym
        > dostepem do broni. Bez tego bron maja tylko bandyci i policja,a napadniety ma tu
        > najmniejsze szanse.

nie chce myslec co by bylo gdyby kazdy mogl miec tam bron ... to by nie byly
        wtedy zamieszki ale rzeź niewinnych osob i zgineloby o wiele wiecej osob
        • Gość: klip Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.2.Core.net.pl 09.05.04, 12:55
          Nie,to ma przede wszystkim znaczenie psychologiczne,odstraszające.
          A jeśli znajdzie się duren,ktory wiedzac,ze z polowa osob dookola ma bron,swoja
          bron w kogos wyceluje to zginie i dobrze.Jednego psychola mniej.
          Z bronia masz szanse,bez niej mozesz czekac na policje i umrzec.
          • cobolt Kibole to Impoteci Umyslowi 09.05.04, 15:06
            I tak juz niestety bylo, jest i bedzie
    • geograf nie 2,ale 1 osoba zmarła 09.05.04, 12:31
      info.onet.pl/916140,11,item.html
      • Gość: Ja Re: nie 2,ale 1 osoba zmarła IP: *.toya.net.pl 09.05.04, 12:34
        No właśnie niedawno 2 zmarła, mają stare info
      • Gość: ktoś Re: nie 2,ale 1 osoba zmarła IP: *.do.olsztyn / 212.160.172.* 09.05.04, 12:35
        cóż, każdy chce żyć. Jeżeli tu się nie da to nie widze nic zdrożnego w szukaniu
        innego miejsca na ziemi. Rodzina i bezpieczeństwo to podstawa bytu ... a gdzie
        to osiągnę to mi jest zupełnie obojętne.
    • Gość: OLO DLACZEGO POLICJA NIE FILMOWAŁA UCZESTNIKÓW ??ABY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:32
      POTEM WYŁAPAĆ NAPASTNIKÓW???
    • Gość: studentka z Łodzi Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 09.05.04, 12:32
      Byłam na juwenaliach w piątek i świetnie sie bawiłam. Tłumy studentów,
      grille,Kult dał świetny koncert, po prostu pełna kultura.Ale oczywiscie
      niektorym półgłówkom (którzy chyba się powtornie nudzą i nie wiedzą co to
      kulturalna zabawa)juz się to nie spodobało i musieli zrobić w sobotę
      zadymę.Powiedzcie mi,GDZIE SIĘ TACY LUDZIE RODZĄ??? Ręce opadają, gdy sie takie
      rzeczy słyszy i ogląda. Szkoda też, że znowu w moim rodzinnym mieście.
      • cobolt Rodza sie na Polskich ulicach 09.05.04, 12:35
        Rodza sie na Polskich ulicach. Wiekszosc to blokersi albo inne scierwo. To sa
        ludzie pozbawieni czegos takiego jak rodzina i opieka. Ich rodzice w wiekszsci
        wypadkow wychowuja ich "bezstresowo" w stylu a rob co chcesz. To jest jakas
        paranoja!!!!!
        • klip-klap Re: Rodza sie na Polskich ulicach 09.05.04, 14:10
          Teraz wiem dlaczego wymyślasz innym od rasistów.
    • Gość: koboli do gazu ! Re: Zamieszki w Łodzi IP: *.lublin.mm.pl 09.05.04, 12:33
      powystrzelac skur*****skich dresow !
    • Gość: Ja Re: Zamieszki w Łodzi IP: 81.168.185.* 09.05.04, 12:36
      Ja wyszedłem z Juwenaliów około północy. Było nudno, a atmosfera gęsta - trudno
      dokładnie napisać dlaczego. To się po prostu czuło. Jak się człowiek pojawił w
      okolicy sceny techno to słyszał np. "Kudłaty wyp***dalaj mi stąd". Jasne, że
      muzyka fajna itp. ale skoro przyciąga element, to jednak chyba trzeba z niej
      zrezygnować.
      Dobrze by było, gdyby wpisało się więcej osób, które tam były, żeby opisały jak
      to dokładnie wyglądało. Na ile zawinili pseudokibole, na ile drechy, które już
      na miejscu były.
      Ogromną część odpowiedzialności za to, co się stało musi na siebie wziąć
      organizator - czyli samorząd studencki. Policji nie było w ogóle (chociaż jak
      wychodzięłm, to jakiś radiowóz właśnie kierował się do miasteczka - ale to mógł
      być przypadek). Ochrony było jak na lekarstwo - kilka osób pilnujących
      głośników na scenie, dwie osoby lotnewgo patrolu i jedna pilnująca, by się
      taryfy nie pozderzały ze sobą nawzajem. Ludzie! To ma być ochrona imprezy
      masowej?!?!?!
      Aha. Jak szedłem do autobusu, to ze 158 jadącego w kier. Nowosolnej wysiadła
      duża grupa ludzi. Wrzeszczeli i sprawiali nieprzyjemne wrażenie. Nie wyglądali
      na kibiców, ale obszedłem ich takl szerokim łukiem, że mogłem nie zauważyć np.
      szalików.
      Juwenalia powinny być imprezą zamkniętą - tylko dla studentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka