Dodaj do ulubionych

Tłum na otwarciu Biedronki. Paraliż Rokicińskiej

• Gość: zabamala Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:45
      Ludzie pieniędzy nie mają? Społeczeństwo biednieje? Co to za brednie! To skąd mają na te telewizory?!
    • aazz91060 Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... 08.10.12, 12:47
      Co sie dziwicie?
      Ludnosc " Zielonej wyspy " nie wie co robic z forsa, tyle jej maja.
      Amerykanie chcac poprawic swoje PKB, powinni blagac Polakow o wydawanie swoich pieniedzy za oceanem.

Jak otworza 3tysieczna Biedronke, to przyjada " Bogacze " z calej Polski po tarta bulke w promocji.!!!
      Pojebany, biedny kraj.
    • Gość: gość Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:49
      I tak oto biedakom rzucono chleb, a ci, którzy ich obserwują mają igrzyska. Nie wiem co jest bardziej żałosne - szturm sklepu z tanim żarciem, czy pogarda znudzonych mądrali siedzących przed komputerami obrzucających przypadkowymi wyzwiskami wszystko i wszystkich.
    • Gość: kot_chester Tragedia... IP: *.adsl.highway.telekom.at 08.10.12, 12:51
      XXI wiek,a tu takie sceny jak za Niemca w gettcie....Wstyd sie przyznac na swiecie,ze ma sie paszport tego kraju ;( Chetnie oddam za darmo jakby ktos chcial....
      • Gość: Barnim Re: Tragedia... IP: *.home.aster.pl 08.10.12, 13:01
        a widziales debilu z wiochy wyprzedaze w USA czy w Londynie? ..pewnie nie bo poza swoje Qrwidołki Dolne nosa nie wysciubiłes chamie małorolny a paszport to widziales na zdjeciu kmiocie.
        • Gość: kot_chester Re: Tragedia... IP: *.adsl.highway.telekom.at 08.10.12, 13:26
          Odezwal sie elektorat PiSu albo PSLu.....Mnie nie interesuja wyprzedaze w USA czy Londynie bo pierwszy kraj jest wybitnie a`normalny ze smieciowym zarciem i kultura na poziomie jaskini,a w drugim przypadku za duzo Polakow stoi na zmywakach...Dopowiem ci tylko,ze na szczescie jestem w normalnym kraju za granica,a jesli o Qrwidolkach Dolnych mowa to pozdrow swojego starego co to soltysem jest w tejze wsi...
          • Gość: Barnim Re: Tragedia... IP: *.home.aster.pl 08.10.12, 15:01
            OMG..łzy wzruszenia mi oczy zalały na te bezkompromisowa krytyke konsumpcjonizmu i jakiż pokaz wyzszosci nad "bydłem" ze zmywaka..a jasnie pan hrabia co psy obrabia juz rozniosł ulotki po wszystkich skrzynkach pocztowych na bezirku? jak nie to z buta bo premii nie bedzie..., starego nie moge pozdrowic niestety bo primo od 10 lat kwiatki na Powązkach wącha od dołu a secundo z gowniarzami skomuszałymi jak ty nie zawieral znajomosci przeto pozdrowien i tak by nie przyjał .
            • Gość: postronny Re: Tragedia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 16:00
              Nurtuje mnie wątek "skomuszałymi" w twojej wypowiedzi. Każdego nazywasz komuchem, czy tylko tych, którzy ci niewygodnie jadą?
              • Gość: eh Re: Tragedia... IP: 62.233.246.* 08.10.12, 16:05
                On chyba żyje ciągle tym:
                www.youtube.com/watch?v=JliGALIa_kM
    • Gość: brzoza Ani Mru Mru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:51
      Skecz Ani Mru Mru wiecznie zywy-życie przerosło kabaret...
      "Pod drzwiami skandujący tłum "open the door - open the door" :)
    • charnel Re: Tłum na otwarciu Biedronki. Paraliż Rokicińsk 08.10.12, 12:51
      niezłe bagno
    • Gość: PJL Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: *.centertel.pl 08.10.12, 12:52
      I żyje się lepiej... wybranym przez PO.
      • Gość: ginztonickiem Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.tktelekom.pl 08.10.12, 12:56
        Polska to przerażające miejsce...
      • Gość: Ktoś Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 14:00
        Czytam Wasze komentarze i jestem przekonany, ze duża część tu piszących była na tym otwarciu - poziom komentarzy dokładnie odpowiada poziomie Waszych wypowiedzi. Ludzie skąd Wy się bierzecie? Krytykować, obrażać i poniżać innych...
    • Gość: Lex Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: *.home.aster.pl 08.10.12, 12:57
      Przepraszam ale wiekszosc tu piszacych jest albo skonczonymi kretynami albo zwyczajnie nie stac ich nawet na tv z Biredronki..!!! i wyladowuja swoje frustracje na forum.
      Na calym swiecie w krajach o wiele wiele bogatszych od Polski ustawiaja sie calonocne kolejki z okazji soldów wyprzedazy i anglicy,francuzi niemcy czy amerykanie tratuja sie na wejsciu zeby kupic przedmiot pozadania -obojetne -ciuch,elektronike ,agd itd..za polowe albo i mniej w stosunku do pierwotnej ceny. Wiec przestancie pieprzyc głodne kawałki jaki tonarod upodl
      ony, ludzie chciwi itp pierdoły bo mi sie rzygac chce jak was czytam tepe wredne fiuty.
      • Gość: ee Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.net.stream.pl 08.10.12, 13:02
        To jest tak żałosne ,że aż śmieszne :)
    • dorismar Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... 08.10.12, 13:02
      Takie sceny to norma choćby w UK na wyprzedażach, żadnej różnicy, nie przesadzajcie.
      • gazeta_2008 tak jak piszesz:) i nie tylko w GB:) 08.10.12, 13:39
        Fajnie że ludzie moga kupić coś bardzo tanio:) nawet jak musza postac tak długo
      • Gość: ptasie guano dokładnie IP: 109.95.202.* 08.10.12, 14:07
        2 miesiące temu była wyprzedaż w next. kolejka na ok 600 m. pierwsi ustawiali się przed północą. przeceny 50%. zapraszam na boxing day w drugi dzień swiąt. biedronkowe wyprzedaże przy tym to pikuś
    • Gość: sgdgds O, już się logujecie :) IP: *.nplay.net.pl 08.10.12, 13:03
      Ładnie, ładnie... Wyciągnęliście wnioski z tej wtopy z IP jeronimo-martens w nagłówku posta? :D News dla spamerów - wsadźcie sobie w dupę swoje spamowanie o winach z biedy.
      • sinhuesinhue Re: O, już się logujecie :) 08.10.12, 13:11
        nie zderzyły się ;( może ich już w głowie nie ma? Loguje się zawsze na swój nick i podtrzymuje swoją opinię o winach w biedzie. Może Ci to podobać albo nie, możesz obrażać się na biedę i nie robić tam zakupów. Możesz sobie kupować wina gdzie indziej ( jeśli je pijasz). A ja moge idąc twoim tokiem myslenia pisać o DZIAŁ MARKETINGU LIDA, TESCO, AUCHAN WSTAW CO CHCESZ WYPISUJE SWOJE BZDETY
        • Gość: gość Re: O, już się logujecie :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 15:31
          > możesz obrażać się na biedę i nie robić tam zakupów.

Mogę? Dzięki stary, bez Ciebie nie miałbym odwagi tego robić.
    • Gość: as Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: *.cuprumprojekt.pl 08.10.12, 13:06
      a gdzie Tusk? Przecież się chwalił, że robi zakupy w Bierdonie xD pewnie pierwszy wyrywał telewizory
    • Gość: bimbal swołocz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 13:06
      mój pies się w ten sposób nie zachowuje przed żarciem jak ta dzicz zwana ludzmi przed biedroną. Ale niskie instynkty wychodzą z tłuszczy...
      • Gość: eh smutne IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 13:10
        a wy "redaktorki" z boże łaski piszecie o tym z dziką satysfakcją. a to bardzo smutne jest po prostu...
      • Gość: as odezwał się kulturalny cham:))) IP: *.28.48.242.iwacom.net.pl 08.10.12, 15:30
    • leszek567 Bydło 08.10.12, 13:09
      • Gość: as Re: Bydło ? twoja rodzina?:) IP: *.28.48.242.iwacom.net.pl 08.10.12, 15:31
    • Gość: Zwierz Alpuhary Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: 195.205.221.* 08.10.12, 13:10
      Kliniczny obraz (samo)upodlenia narodu.

"...Pożądliwość przynosi upodlenie..."

"...Dosyć jest wiedzieć — że nikt nie zagrzebie
      Ducha swobody — chyba on sam siebie —
      Bo własne tylko upodlenie ducha
      Ugina wolnych szyję do łańcucha. .."
    • Gość: koki Zanim skrytykujecie pomyślcie. IP: *.187.225.81.ip.abpl.pl 08.10.12, 13:11
      Może te obrazki wyglądają nieciekawie, ale przecież na wyprzedażach w Anglii, czy innych krajach jest to samo. Więc jakimś wyjątkiem nie jesteśmy.
      Najtańszy 47 calowy telewizor Philipsa widzę na allegro za ponad 2200 złotych.
      Więc jeżeli za kilka godzin postania w kolejce i przepychania się można było zyskać 700 złotych, to naprawdę się opłacało. Niektórzy za tyle pracują cały miesiąc.
      Wielu z Was nie takie rzeczy robi żeby zarobić parę złotych...
    • marysia_321 Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... 08.10.12, 13:13
      Tak szczerze - posiadanie TV za 1500zł to nie jest jakiś luksus w dzisiejszych czasach i to, że ludzie są biedni nie znaczy, że maja nie mieć TV. To często jedyny ich sens życia, a w perspektywie np. siedzenia 20 lat w domu 1500zł to nic. Nie wiem skąd przekonanie, że jak ktoś chce mieć TV za 1500zł ( i to jeszcze 47calowy) to już na pewno biedny nie jest ...
      Stali w kolejce, bo po prostu było warto i było tanio. Zamiast mieć tv 25calowy mogą mieć 47 i to tańszy. Logika podpowiada stanąć w kolejce. Ja w tym nic złego nie widzę.

A jeśli chodzi o pchanie się wystarczy kilku cwaniaków w całej tek kolejce, żeby inni równali do nich, bo inaczej zostaną wyrolowani ...

Jak byście się czuli, gdyby ktoś się wam wpychał w kolejkę albo was popychał i naruszał wasz strefę komfortu ? Budzi się w człowieku wtedy chęć odrgyzienia się i ten stan udziela się później wszystkim, bo ostatecznie nikt nie chce być zrobiony w balona. Ot co.

Nie generalizujmy i nie oceniajmy, bo samy byście tego nie chcieli w stosunku do was.
      • Gość: bartek Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.static.chello.pl 08.10.12, 13:32
        > nie znaczy, że maja nie mieć TV. To często
        > jedyny ich sens życia, a w perspektywie np. siedzenia 20 lat w domu 1500zł to
        > nic

Sorry, ale nie jestem w stanie im współczuć. Oglądanie TV to taki bezsens, że lepiej od razu ułożyć się w grobie.
      • evita.uk Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan 08.10.12, 13:52
        Dokładnie "Stali w kolejce, bo po prostu było warto i było tanio. Zamiast mieć tv 25calowy
        mogą mieć 47 i to tańszy. Logika podpowiada stanąć w kolejce. Ja w tym nic złego nie widzę."
        47 calowy w stosunku do 25" to drugie tyle za kilka godzin stania i nie trzeba byc głupkiem żeby to zauważyć. Nawet jeżeli ten 47" jest only HD ready i przez pana Jeronimo został wynegocjowany z fabryki Philipsa na wyprzedazy starej już technologii hurtem za pół ceny. Ostatnio stałam będąc w Polsce pół nocy, żeby zapisać chorego członka rodziny na wizytę do doktora specjalisty. Dlaczego miałabym nie stać w kolejce za telewizorem, laptopem i rowerem dokłądnie WSZYSTKO za pół ceny rynkowej???
      • Gość: gosć Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 15:52
        > Nie wiem skąd przekonanie, że jak ktoś chce mieć TV za 1500zł ( i to jeszc
        > ze 47calowy) to już na pewno biedny nie jest ...

Zapewne stąd, że ktoś musiał mieć te 1500 na podorędziu. Chyba że może od pół roku biedronka rozgłaszała, że będzie telewizor po 1500 i ludzie mieli czas, żeby zdecydować czy tego potrzebują i odłożyć na zakup.
    • olusiacp Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... 08.10.12, 13:15
      a myślałam że takie sceny to tylko w USA.. widzialam trohe na filmach dokumentalnych potępaijących tamtejszy konsumpcjonizm.. ale u nas to samo.. ciekawe jak wyglądają polskie oszczędności netto..

bo w usa, gdzie zawsze jest kryzys, po nim obcinają stopy procentowe zeby gospodarka wrocila do normy, ludzie zaczynają żreć ile wlezie, kupują wszytsko, potem przychodzi nowy szef fedu i boi sie nowego kryzysu podnosi na chwile stopy, gospodarka sie wali, i znowu kryzys a po kryzysie itd.. czytalam wypowiedz jakiegos guru z firmy doradczej ktory wlasnie powiedzial ze ujemne saldo z chinczykami to nie jest zagrozenie dla usa (nie wierze mu w to).. twierdzil on wlasnie ze zagrozeniem jest niski stan oszczednosci netto.. hehe
    • Gość: elbertson Podziekowania dla Pana Soaresa IP: *.ennet.pl 08.10.12, 13:17
      My polscy klijenci chcemy podziekowac panu Soaresowi ze wybrał własnie Nasz kraj Polske , dzieki Niemu teraz juz milony z nas moga taniej nabyc podstawowe produkty by jakos zwiazac koniec z koncem , ze własnie tu powstały tysiace miejsc pracy w Jego firmie. Dziekujemy a panu życzymu 100 lat i kolejnych 200o Biedronek .Nie wyobrazam sobie jak bysmy żyli gdyby były tutaj jedynie sklepy polskich prywaciarzy którym jest zawsze mało , cukier bysmy chyba mieli po 10zł a maslo po 8 , kogo byłoby stac na zakupy ? Zostałyby ziemniaki bez omasty.
      • Gość: elbertson i cebula IP: *.ennet.pl 08.10.12, 13:17
      • Gość: sarkazm Re: Podziekowania dla Pana Soaresa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 15:25
        Nie zapomnij dodać jeszcze o tysiącach osób zatrudnionych na bezterminowe umowy po pracę w Biedronkach. Nie dość że "tanio" to jeszcze ludziom "pracę" dają.
      • Gość: taka prawda Re: Podziekowania dla Pana Soaresa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 15:27
        Zgadzam się z tobą. I całe szczęście są jeszcze kraje na wschód od nas gdzie ludzie pracują za normalne stawki a nie jak w Polsce polaczek chce coraz więcej a pracować coraz mniej. Na szczęście teraz jest wysokie bezrobocie więc można wybierać w tańszych pracownikach. Skoro ja mam sprzedawać coraz taniej to płacić też muszę coraz mniej.
    • Gość: kimirsen Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 13:18
      za kilkaset złotych tańszy telewizor itp. ludzie zachowują się jak zwierzęta na polowaniu, które gotowe są się wzajemnie pozagryzać tylko po to aby dostać zdobycz
    • Gość: le Ming Re: Tłum na otwarciu Biedronki. Paraliż Rokicińsk IP: 178.73.49.* 08.10.12, 13:18
      > ludzie debilni (wynoszą na plecach po 3 telewizory )

Co w tym debilnego? Kupi taniej, sprzeda drożej... i tak już od tysięcy lat.
    • Gość: mariuss111 Tępe bydło z gorączką posiadania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 13:21
      Huzia deptać po swoich spoconych ciałach, bo łaskawcy zrobili promocję. Jak barany na rzeź
    • pralat_na_wrotkach Pytanie zasadnicze: czy obiekt został poświęcony? 08.10.12, 13:24
    • mitoogorkach Brak kultury za grosz! 08.10.12, 13:24
      Oto polski obraz, polskiej spolecznosci - tak zwanej wiekszosci!
      Podstawowym bodzcem do zycia jest BRAK KULTURY!
      Po co ta regligia w szkole, WOS, po co te bzdurne rzeczy dla dzieciakow?
      Polakow trzeba nauczyc podstawowych zasad kultury, to jest to czym odroznia sie zwierze od czlowieka.
      Zniszczyc, zabrac a na koncu jeszcze nasrac - tak mysli przecietny Polak, nie dba o siebie, o miejsce w ktorym mieszka no i przede wszystkim o innych, w Polsce i oczywiscie za granica.
      Wystarczy popatrzec na Polakow w Anglii - wiekszosc to cholota spuszczona z lancucha.

W szkole powinni wprowadzic przedmiot KULTURA OSOBISTA, w domu niestety w Polsce ciezko wyniesc takie wartosci, sami rodzice ich nie maja - wiec skad.

Zal na to patrzec, normalnie na poziomie afrykanskiego buszu - w "centrum" Europy.
    • Gość: inv Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: 195.20.110.* 08.10.12, 13:29
      tak to jest jak na wsi sklep otwierają:)
    • Gość: Cometto Wydają 1499 zł. na "tani" telewizor... IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 13:31
      ...a potem nie ma "na leki" albo "na wyprawkę szkolną". Lepiej by się do biblioteki zapisali...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka