Gość: xeno A mówiłem nie dawać im laptopów :P IP: 213.134.140.* 24.09.04, 11:22 Albo ci goście co robili przetarg nie są z Polski, albo zrobili to z premedytacją. Laptopy? Polakom? Do ręki? Jak chcieli mieć komputery, to mogli kupić system zintegrowany do radiowozów (jak np. Data911, żeby wymienić nowoczesny przykład). Przynajmniej jest pewność, że nikt tego nie wyniesie ani nie ukradnie. Bo i tak żadnego pożytku z tego miał nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demo_driver To mi przypomina ten kawal o Diable i Polaku... IP: *.023-37-6f736c5.cust.bredband.no 24.09.04, 11:23 ...co dostal dwie kulki - jedna zgubil a druga zepsul...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbas Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.toya.net.pl 24.09.04, 11:23 a jak ja pisze od lat ze policja to obiboki, nieluki,lapowkarze,nieroby i marnuja nasze pieniadze to sa tacy co ich bronia! no to macie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkCG Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.vline.pl 24.09.04, 11:31 milcz Niemcze!!! i milczcie inni obcy kiedy Łodzianie swoje brudy piorą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spanion Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:37 Ten system to taka sama fikcja jak wprowadzanie ISO w POLICJI. Gazeto zadaj ministrowi "od" MSWiA pytanie dlaczego policjanci pytani o ISO wprowadane w Policji tylko się śmieją ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadam Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.nf.sympatico.ca 24.09.04, 13:03 Wcale sie nie dziwie ,za komuny bylo przyslowie "kurwa,zlodziej i policjant" Na zachoddzie jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda gniewna Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.kablowka.net 24.09.04, 11:41 zabierzcie te cholerne reklamy, nie bede sie z nimi siłowac tylko od razu was wylączę Odpowiedz Link Zgłoś
superkowal zburzyc to przeklete miasto 24.09.04, 12:08 kiedy po raz kolejny slysze, ze w Lodzi znaleziono dzieci w beczkach, sanitariusze zabijaja pacjentow, przyjmuja chorych pijani lekarze, policja defrauduje sprzet i pieniadze a moi rodzice(babcia niestety trafila do lodzkiego szpitala bo podobno tam sa specjalisci) musza dawac lapowki pielegniarkom i lekarzowi aby zechcieli wykonywac obowiazki za ktore im placa to chcialbym aby ktos podjal decyjze o likwidacji tego miasta a co do ludzi tam mieszkajacych to przydala by sie druga "Akcja Wisla" powinni zostac rozrzuceni po calym kraju, bo tam gdzie sie spotka dwoch lodzian tam pojawia sie jakis przekret, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: zburzyc to przeklete miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:22 A skąd Ty jesteś? MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: respekt kwalifikujesz się do prokuratora za lżenie innych IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 24.09.04, 12:34 i faszyzowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glina system ochrony kompromitacją policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:13 Tak zawsze bedzie gdy urzędasy będą się trzymały stołków, nikt policjantów nie przeszkolił z zakresu działania tego systemu, ponadto dla wysoko postawionych nie ważne jak to się sprawdzi lub sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neverhood Troszkę w tym winy integratora IP: 212.160.172.* 24.09.04, 12:16 Computerland nie powinien brać się za tego typu projekty niestety Odpowiedz Link Zgłoś
yogini1 Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji 24.09.04, 12:26 >nareszcie coś sie ruszyło może należy jeszcze skontrolować inne komendy i akcje w rodzaju "bezpieczne miasto" które wcale nie są bezpieczne, a komendanci budują tylko swój wizerunek -skontrolujcie statystyki a zobaczycie jak naprawdę jest bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:02 W warszawie i szczecinie wszystko bedzie już cacy, policjańci ostrzeżenie nie będą tam wyłanczać laptopów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwcia Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.tomaszow.mm.pl 24.09.04, 13:04 dobrze, ze są tacy dziennikarze śledczy jak Patora i Stelmasiak, bo w Łodzi by był "sajgon" taki, jak do tej pory, tylko, ze nikt by o tym nie wiedział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: 212.160.172.* 24.09.04, 13:11 Jebana polska mentalność. Zakute łby w policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buster Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.est.ipcb.pt / 62.48.194.* 24.09.04, 14:05 To normalka, banda debili i prostaków wypuszczona na ulice !!! Przecież jasne to jest że ludzie którzy tylko potrafią walić pałką nie będa potrafili obsługiwać laptopów. To ich przerasta... a ludzie cierpią przez takich frajerów. Porażka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAWĘŻNIK CZY TEN PROGRAM PILOTOWAŁ GEN.CHWALINSKI?! IP: *.torun.mm.pl 24.09.04, 14:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cop Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.kalisz.mm.pl 24.09.04, 15:02 Ludzie o czym Wy piszecie?! Nie ma papieru toaletowego, na wszystko dosłownie brakuje pieniędzy, w tym na najprostsze i najtańsze akcesoria, w tym do komputerów, np. floppy disc. Jak tu cokolwiek naprawiać: gdyby skiertować 100% radiowozów na uczicwe przeglądy techniczne, to może 10% by wyjechało na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji 24.09.04, 15:19 Przepraszam, ale Pana podejscie jest typowe - nie rozumie Pan po co wprowadza sie systemy zarzadzania. Na system C&C wywalono kupe pieniedzy i moze on funkcjonowac juz bez wiekszych nakladow. Chodzi o to, ze ta inwestycja dobrze wykorzystana, przez odpowiednio przeszkoloncyh ludzi, ma przyniesc OSZCZEDNOSCI przy PODNIESIENIU skutecznosci dzialania. Bardziej oplaca sie utrzymac dobrze rozmieszone 20 kamer anizeli 20 patroli krazacych w kolo tego samego terenu. Celowe uzycie floty samochodow, optymalizacja ich tras przejazdow, to oszczednosci w paliwie i ammortyzacji. Celowe uzycie zasobow ludzkich, to mniej doskwierajace braki kadrowe i wzrost bezpieczenstwa dla samych policjantow!!! Conajmniej dziwnym jest, ze wiedza o tym firmy spedycyjne, montujac systemy satelitarnego nadzoru pojazdow, a nie moze sie do tego jakos przkonac policja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.ols.vectranet.pl 24.09.04, 19:06 Przyczyna tego jest prosta - odkryła ją już pierwsza rewolucja techniczna w Anglii - niechęć do stałego dokształcania się (bo w policji nie idzie za tym żaden zawodowy pożytek - awans, pieniądze w postaci premii), strach przed nowym (bo pokaże wady użytkownika nowości, albo nie daj Boże się zepsuje i będzie na użytkownika), niechęć do zmian (przecież było "dobrze" i bez tego nowego), obawa przed odtrąceniem przez środowisko ( a czego ten się tak wymądrza?). Poza tym nowoczesne systemy bezlitośnie wytykają niekompetencje (dla nich istnieje tylko "matematycznie" mierzona umiejętnośc posługiwania się nimi), a to jest już niebezpieczne dla "szarży", która wszędzie nie lubi przyznawać się do swoich błędów i braku wykształcenia, zwłaszcza przed podwładnymi. A poza tym w polskiej policji nadal pokutuje mniemanie, że i tak człowiek jest najtańszy i najłatwiej daje się kierować. Systemy już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banszuc@wp.pl Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:04 Cop masz rację odnośnie wymienionych braków. Tak było, jest i będzie. Nie jest to spowodowane przez "glinę" pracującego na ulicy lecz jego tępogłowych szefów, którzy Jego kosztem potrafią wykazać oszczędności...oczywiście do swojego podziału w postaci premii nagród itp. Czytając post'y osób które nie mają nic wspólnego z Policją odnoszę wrażenie że powinny One mniej oglądąć filmów na DVD i VIDEO a dopiero wydawać osąd na temat o którym nie mają pojęcie nawet tego...zielonego. P.S. Cop jeżeli masz problem z radiowozem zapraszam do Szczecina mój radiowóz bezpłatnie przeszedł pozytywnie badania (nie podam nazwy firmy co by nie reklamować:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BP Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: 217.17.35.* 24.09.04, 15:05 Nie mam nic przeciwko Łodzi, ale to miasto powinno jak najszybciej zainwestować w dobrych speców od marketingu, żeby wyszukali jakies pozytywy i zapromowali je. Bo obecnie opinia o Łodzi jest taka, że każdy tylko się śmieje z niej, choćby wcale nie chciał. Wciąż same negatywy... Odpowiedz Link Zgłoś
avatary poczytajcie jak miało być czyli back to 2001 24.09.04, 15:20 • Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? redakcja 19.08.2001 20:09 zarchiwizowany W poniedziałkowej Gazecie piszemy o tzw. command control - nowoczesnym systemie (stanowisko dowodzenia, kamery w całym mieście, itp.), w który wyposażona już jest łódzka policja. Czy uważasz, że dzięki temu systemowi poprawi się skuteczność policji i wzrośnie bezpieczeństwo mieszkańców? Napisz • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl Gość: CK 19.08.2001 20:12 zarchiwizowany Zapowiedzi brzmią obiecująco.Myślę , że to dobrze zainwestowane pieniądze , ale czas pokaże jak to będzie. • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: greg 21.08.2001 19:31 zarchiwizowany Good luck !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? hubar 19.08.2001 20:13 zarchiwizowany Jeśli za sterami tego systemu będą zasiadać ludzie dla których praca w Policji to przymus a nie nobilitacja i przede wszystkim służba to myślę że nawet taki system nie pomoże. pozdrowy • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: *.tesco-europe.com Gość: qwazzz 20.08.2001 08:44 zarchiwizowany Nie sadze, ze zainstalowanie wiekszej ilosci kamer zmieni cokolwiek. Przeciez juz raz zostaly zakupione kamery i podobno dzialaja, ba , nawet jest pracownik monitoringu, ktory bierze za to pieniadze. Czy przez to jest bezpieczniej? Osobiscie w to watpie.Tak jak w zasadnosc naruszania mojej wolnosci osobistej przez nagrywanie mojej osoby na wideo. Precz z Wielkim bratem na ulicach! • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: *.waw.cdp.pl Gość: Snake 20.08.2001 09:18 zarchiwizowany Brzmi niecodziennie na tle faktu, ze policja ciagle jest na etapie klepania protokolow na kowalnych maszynach do pisania, do ktorych teraz zaczyna im brakowac papieru. Pozdr. • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: *.toya.net.pl Gość: mac 20.08.2001 11:58 zarchiwizowany Skuteczność policji (nie tylko łódzkiej) pozostawia wiele do życzenia. Nie sądzę aby kilka kamer miało w sposób znaczący wpłynąć na poprawienie bezpieczeństwa Łodzian. Co najwyżej jakiś koleś od monitoringu obejrzy nocną bijatykę i tyle. • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: vladip 21.08.2001 00:03 zarchiwizowany a ja jestem optymista i uwazam ze jest to krok w dobra strone mysle ze jezeli rzeczywiscie bedzie on polaczony z komputerowymi bazami danych , ale w skali kraju to poprawi on prace policji • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl Gość: MarcinK 21.08.2001 08:49 zarchiwizowany Witam Ja jestem optymista i wierze, ze teraz praca Policji poprawi sie. I nie chodzi mi tu o te kilka kamer - choc oczywiscie sa takie newralgiczne miejsca w Lodzi gdzie powinien byc monitoring i to wlasnie policyjny, a nie harcerzy ze Strazy Miejskiej. Wazniejsza jak dla mnie jest znacznie zwiekszona ilosc stanowisk obslugujacych numer 997 - moze wreszcie uda sie dodzwonic, no i sprawa najwazniejsza: w razie zgloszenia wiadomo gdzie jest najblizszy radiowoz i mozna go wyslac na miejsce, a w pracy Policji nic nie jest tak wazne jak czas reakcji. Licze, ze wlasnie czas oczekiwania na przyjazd Policji sie skroci. Poza tym radiowozy namierzane przez GPS beda jezdzily tam gdzie maja w harmonogramie, a nie parkowaly pod kawiarniami. Pozdrawiam, MArcin Kaniewski • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: 157.25.200.* Gość: OLGIERD 21.08.2001 11:40 zarchiwizowany Jeden komputer na komisariat pełno roboty papierkowej konieczność dłumaczenia się zkażdego wyciągnięcia broni z kabury na ulicy marne pensje widmo cięć beznadziejne samochody tak myślę że będzie bezpieczniej dzięki kamerom i jakimś tam systemom :))))))) • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl Gość: MarcinK 21.08.2001 12:34 zarchiwizowany Malkontent ;-) Pozdrowy, Marcin Kaniewski • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: kropka 21.08.2001 15:28 zarchiwizowany propozycja dla Marcina Kaniewskiego: Ależ z Ciebie romantyczny, marzycielski optymista! a może tak jakiś policyjny helikopter, który mógłby patrolować z góry miasto i pomagać tym, co na dole? A stacjonowałby oczywiście na Lublinku! A poważnie: jeśli dzięki temu udałoby się złapać choć jednego łobuza, to już trudno, odżałuję moje kwiatki, jakby spadł w moim ogrodzie. Za dużo filmów amerykańskich oglądam? • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? IP: 213.25.90.* Gość: pepe 21.08.2001 16:39 zarchiwizowany będzie naprawdę wspaniale. Już nie mogę się doczekać kiedy ktoś mnie na ulicy palnie w łeb, żebym mógł wypróbować Command Control. Nie, serio: bardzo się cieszę z tego systemu. Bardzo dobra i potrzebna inwestycja w tym mieście. • Re: Czy łódzka policja będzie skuteczniejsza? jacek#jw 21.08.2001 16:53 zarchiwizowany Bezpieczeństwo w mieście to wypadkowa działań wielu służb do tego powołanych i jego mieszkańców. Myślenie, że zdarzenia takie jak tu przytoczono poprawią coś w odczuwalny sposób, to myślenie życzeniowe. Trzeba wielu rzeczy, takich jak sprawna organizacja policji, wyobraźnia urzędników, odwaga obywateli czy wreszcie wyposażenie tejże policji aby można poczuć się choć trochę bezpieczniej. Wazne też są sądy i prędkość ich działania, a z tym coraz gorzej a nie lepiej. Tak więc wiele jest jeszcze do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
avatary i jeszcze... 24.09.04, 15:22 • Co sądzisz o łódzkiej policji? redakcja 16.08.2001 19:32 zarchiwizowany W piątkowej Gazecie piszemy o zdarzeniu, które miało miejsce niedawno na ul. Rzgowskiej w Łodzi. Samochodem jechało trzech mężczyzn, a przez ulicę przechodziło dwóch starszych mężczyzn. Samochód zatrzymał się z piskiem przed pieszymi. Doszło do awantury i pobicia jednego z przechodniów. Jak twierdzą świadkowie jeden z meżczyzn z auta był policjantem. Sprawa jest niejednoznaczna, każdy mówi co innego. Czy spotkało Cię kiedyś coś złego ze strony stróżów prawa? Napisz. • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? IP: *.tesco-europe.com Gość: qwazzz 16.08.2001 20:45 zarchiwizowany Kiedys zglaszalem na 997 bojke w Pasazu Schillera - szalala tam grupa miejscowych dresiazy z kijami i tzw. "tulipanami" i bili wszystkich mezczyzn z dlugimi wlosami. Wygladalo to strasznie, gdyz pasaz byl pelen mlodych ludzi, ktorzy doznali zbiorowego szoku. Choc dzialo sie to przed drzwiami Strazy Miejskiej, ktora ma pewnie radiowa lacznosc z Policja, dresiaze zdazyli przepedzic wszystkich, po czym spokojnie sobie odeszli. Smialem sie, gdy pol godziny po zgloszeniu (pani ktora odbierala moje zgloszenie mowila, ze juz jedno przed chwila bylo podobne, co powinno zweryfikowac probe zrobienia glupiego zartu)wytoczylo sie z 4 samochodow ok 12 policjantow, ktorzy nawet nie przeszli sie, tylo przy pomniku zapalili po papierosku i rozjechali sie. Tego dnia zwatpilem w Policje i Strazk Miejska, bo gdyby bandyci mieli bron, to mogliby swoje ofiary rozstrzelac a echo wysrzalow pewnie albo nie zbudzilo by dyzurnego w SM albo sprawilo by, ze pobrudzilby sobie spodnie do konca ze strachu. Pozdrawiam. qwazzz@wp.pl • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: M 16.08.2001 21:04 zarchiwizowany Często są to brutalnie mówiąc kutasy. I nie tyczy się to tylko łódzkich policjantów.Boją się bandziorów a przyczepiają się do Bogu ducha winnych ludzi.Spróbuj przekroczyć prędkość o 10 km/h i masz jusz 2 pkt. karne i 150 zł. w łeb.Tu ukłon w stronę polcjantów z gdańskiej drogówki,którzy złapali mnie niedawno na drodze wylotowej z Gdańska. Może wymienią im mundury. HAHAHA.... POZDR • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: geograf 16.08.2001 21:34 zarchiwizowany powiem krotko_ jest beznadziejna i malo skuteczna...niestety:((( • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: miles 16.08.2001 21:52 zarchiwizowany Kolejny przykład na zdziczenie w tym mieście. Nie dziwmy się jeżeli młodzi rozsądni mieszkańcy tego miasta opuszczają je. O czym to świadczy jeśli - obok panujacego tu bezwładu (vide lotnisko Lublinek, autostrady, szybka a nawet normalna międzymiastowa kolej )- nawet służby które są powołane do ochrony mieszkańców i egzekwowania prawa łamią je i wystepują przeciwko nim. OK ale teraz pytanie. Czy poszkodowany to typowy żul że Rzgowskiej? Bo wtedy jestem w stanie zrozumieć że przewrócił się sam za samochodem a rozgoryczeni likwidacją handlowcy z rynku chcą pogrązyć SM lub Policję. Jesli tak nie jest to apel do GW. Jesteście przecież trzecią władzą - nie popuście tego. • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? gray 16.08.2001 22:14 zarchiwizowany co ja sądzę ? jak by to powiedzieć żeby nie bluźnić... ? • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Abik 17.08.2001 00:04 zarchiwizowany • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Lelus 17.08.2001 00:12 zarchiwizowany O policji mozna wiele powiedziec. Nie jestem z Lodzi, ale z okolic i wiele widzialem. Pewnego razu przyjechali goscie z innego miasta i szaleli z kijami. Wezwana policja przychala natychmiast i jeszcze szybciej pojechali, aby powrocic jak juz bylo po wszystkim. Innym razem okladalo sie dwoch gosci na drodze (o tlumie gapiow nie wspomne) i jechal wlasnie patrol po cywilnemu. Zatrzymali sie, poczekali az tlum sie rozejdzie i pojechali dalej jak gdyby nigdy nic. Jednym slowem nie robia tego co do nich nalezy. Umieja jedynie wystawiac mandaty za byle co i przewaznie mlodym ludziom za kolkiem. • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? IP: 194.204.156.* Gość: ex glina 17.08.2001 10:19 zarchiwizowany Dlatego nie zostałem do dzisiaj policjantem.Miałem podobny przypadek.Kilka lat temu na ul. Północnej pełniąc służę zobaczyłem pobitych- kobietę i mężczyznę.Obok nich stał w slipkach potężny, pijany facet.Pobici powiedzieli mi że jest to ich sąsiad który wracając z jakiejś libacji pomylił mieszkania i wszedł do nich do domu.Nic nie dał sobie powiedzieć i kiedy próbowali go wyprosić zaczął okładać mieszkańców.Wybiegli na ulicę po pomoc i wtedy ja podjechałem radiowozem.Po usłyszeniu tej opowieści podszedłem do faceta, którego pilnował kolega.Kiedy chciałem go wylegitymować powiedział żebym się odczepił bo też jest z firmy.Mimo to chciałem zająć się tą sprawą lecz w tym momencie podjechał mój bezpośredni przełożony.Po chwili rozmowy z pseudopolicjantem powiedział mi że przejmuję tę sprawę i mogę jechać dalej na służbę.Po służbie dowiedziałem się, że spawa nie istnieje a mój przełożony powiedział mi prywatnie żebym więcej takich numerów nie robił i ukarał mnie dyscyplinarnie wymyślając jakąś bajkę.Wtedy straciłem raz na zawsze ochotę do pracy w policji.Dziś nie żałuję i widzę że nic się nie zmieniło w "firmie"."Swój swojego nie ruszy". • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? gray 17.08.2001 12:23 zarchiwizowany aha... to fascynujące... • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? IP: *.stud.uni-goettingen.de Gość: Student 17.08.2001 16:21 zarchiwizowany Mnie nic takiego nie spotkalo osobiscie ale czesto chodzilem na mecze i widzialem jak reaguje policja. Jasne ze czesto zajscia prowokuja kibice ale policja albo nie wie jak je pacyfikowac albo funkcjonariusze sa na tyle glupi i slepi ze nie widza tego ze nie wszyscy kibice sie tak samo zachowuja. A ze to jest jena klika to od dawna jest znana sprawa. Lekarz bedzie bronil lekarza, sedzia sedziego a policjant policjanta, nawet jezeli ten jest brutalnym neandertalem o mozgu orzecha laskowego jak spuchnie. Myslalem jednak Pan Berger to facet z "jajami" (przepraszam za to okreslenie) i zajmie sie ta sprawa. Ale jak widze on tez dziala na zasadzie "reka reke myje". Jezeli ta sprawa zostanie tak zalationa to gratuluje Panu Rzecznikowi i Komendantowi podwladnch i przyjacielskich wiezi z kolegami a policji wspanialej "rodzinej" atmosfery w pracy. To sie nazywa "stanac za kims murem". Przepraszam jednoczesnie policjantow, ktorych ten tekst nie dotyczy, bo wierze ze takich rowniez jest wielu. Chociaz nie zaryzykuje stwierdzenia, ze wiekszosc. • Re: Co sądzisz o łódzkiej policji? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl Gość: voytix 17.08.2001 17:58 zarchiwizowany w listopadzie zeszłego roku dwóch koleżków dokonało na mnie i na moim znajomym rozboju. trzecia w nocy, plac dąbrowskiego, nikogo na ulicach, oni z pałką, my po piwku na przystanku nocnym. Traf chciał, że przejeżdżał radiowóz. pewnie by się nie zatrzymał, gdybym mu nie wybiegł przed maskę. Złapali jednego koleżkę i... powiedzieli, żebyśmy poczekali aż go dowiozą na komendę. Mam niesmaczne wrażenie, że gdybyśmy nie narobili rabanu i nie krzyczeli do siebie głośno numeru radiowozu, to panowie dogadaliby się za rogiem i do sprawy wogóle by nie doszło. Ale to oczywiście moje domysły. Natomiast fakty są takie, że policja ma rysopis drugiego chuligana i do tej pory go nie złapali. Zresztą do tej pory nie było rozprawy, więc to nie tylko policja, ale i prokuratura i sądy- wszystko kuleje. Innym razem, jeden koleś wycią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juri Jak zwykle łódzka policja .... IP: 217.153.221.* 24.09.04, 15:34 Jak zwykle łódzkie gliny pokazały, że z mysleniem mają niewiele wspólnego. Może tych co wyłączają należy odesłać na kuroniówkę, a tych co nie potrafią obsługiwać komputera do szkoły podstawowej na lekcje informatyki.... darmozjady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:46 Tak postepują wszyscy pracownicy. "Nie wiem..., nie umiem..., nie działa..., ... . Tylko pracownicy w miare dobrze opłacani wiedzą co zrobić żeby działało, wiedzą kogo poinformować i sami naciskają, żeby rzeczywista awaria była usunięta jak najszybciej. Ani ustawy, ani nakazy nic nie zmienią. Ale ludzie mający wykorzytywać ten sprzęt na codzień muszą zostać bardzo dokładnie przeszkoleni, a w razie dalszego nieumiejętnej obsługi powinni zostać przesunięci na mniej odpowiedzialne stnowiska lub zwolnieni z pracy. Sprzęt tak kosztowny nie może się marnować z przyczyn nieumiejętnych (celowych) działań obsługujących. Czy ktoś za to odpowie ? Pewnie nikt. Za to powstanie mnóstwo pism wyjasniających i udowodniających, że wina leży po stronie Pana Boga a nie ich. To jest naturalne działanie wszytkich instytucji. Nie myśli się jak temu zaradzić i zapobiec w przyszłości, tylko komu udowodnić winę bądź wskazać, że wina leży po stronie mocy nadprzyrodzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duran.duran Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 24.09.04, 17:52 Wracaj na #bluzgi, kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: comitu Nie wszystko przepadło IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.09.04, 18:23 Mam nadzieję, że przynajmniej prowizja od kontraktu była przyzwoita i poszła w dobre, gospodarskie ręce o tłustych paluszkach. Laptopy niektórym światlejszym funkcjonariuszom też dały sporo radości - nie wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: *.toya.net.pl 24.09.04, 18:52 I o tym wiedza lobuzy i zlodzieje.A wogóle policja w Lodzi to totalna pomylka.Oni sa totalnie zakonspirowani ich prawie nie widac.A jak sie juz zjawia to posprzatac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUGELL Re: Łódzki system ochrony kompromitacją policji IP: 213.37.112.* 24.09.04, 20:25 NAJPIERW NIECH SPLACA KASE ZA CALY SYSTEM.PÓZNIEJ, NIECH SOBIE ZABIORA DO DOMÓW ULUBIONE ZABAWKI I WYPIER...... NA ZBITY PYSK Z POLICJI.ALBO NIE, LEPIEJ ZE SPOLECZEÑSTWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś