Dodaj do ulubionych

803N na 10???

05.10.02, 17:56
Dziś widziałem dziw nad dziwy (no chyba, że to były jakieś omamy). Wierzę,
że ktoś z dobrze poinformowanych będzie wiedział co to takiego się dziś
działo.
Otóż... widziałem dziś na linii 10, na al. Wyszyńskiego w okolicach ul.
Armii Krajowej, ok. godz. 11 tramwaj 803N z oznaczeniem MKT (numeru niestety
nie dojrzałem). Jechał zaraz za Cityrunnerem w kierunku petli Wyszyńskiego i
miał normalną tablicę z numerem linii (widziałem jedynie tylną).
Czy ktoś może wie czy ten tramwaj był dziś w ruchu liniowym? Czemu na 10?
Czemu MKT?

Pozdrawiam!
Zdziwiony Dżekil <><
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: 803N na 10??? 05.10.02, 18:33
      I pewnie jeszcze był pomalowany w barwy fabryczne kremowo-czerwone?

Tak, to było tylko złudzenie optyczne. Oczywiście chciałbym zdementować też
      plotki, iż wagon ten jeździł również na linii 3, 8, 26, 11, 42 i paru innych. :)
      • Gość: Ł.S. Re: 803N na 10??? IP: *.toya.net.pl 05.10.02, 18:37
        michal.ch napisał:

> I pewnie jeszcze był pomalowany w barwy fabryczne kremowo-czerwone?
        >
        > Tak, to było tylko złudzenie optyczne. Oczywiście chciałbym zdementować też
        > plotki, iż wagon ten jeździł również na linii 3, 8, 26, 11, 42 i paru
        innych. :
        > )

:))))))

Chyba też go widziałem. :)))))

Pozdrawiam,
        Ł.S.
        • zamek Re: 803N na 10??? 05.10.02, 18:43
          Jakąś imprę mieliście czy jak? A jeśli tak, to czego taką
          "ruską - tajną" ?!
          Pozdrawiam :)
          PS. Ja chcę do KMST, a w środy po południu pracuję! Co
          mam zrobić? :(
          • Gość: milotram Re: 803N na 10??? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.10.02, 19:17
            ja zaluje ze nie bylem ze nie przejechalem sie tym tramwajem ( jestem czlonkiem
            kmst) bardzo chcialem ale stan zdrowia nie za bardzo mi na to pozwolil:
            (( ,akurat musialem rozchorowac sie w tym momencie a to pech:(( a marzylem od
            miesiaca o tej wycieczce:((
          • michal.ch Re: 803N na 10??? 06.10.02, 15:09
            zamek napisał:

> Jakąś imprę mieliście czy jak? A jeśli tak, to czego taką
            > "ruską - tajną" ?!

Ł.S. już dokładnie wszystko poniżej opisał. Impreza była zamknięta. Po prostu
            wagon nie jest z gumy i mieliśmy ograniczoną liczbę miejsc. Nie mogliśmy
            zabierać z każdego przystanku wszystkich chętnych.

> PS. Ja chcę do KMST, a w środy po południu pracuję! Co
            > mam zrobić? :(

Tu jest spory problem. Ale padł pomysł, żeby spotkania KMST robić 2 razy w
            miesiącu. Jeżeli uda się go zrealizować, to można by ustalić termin drugiego
            spotkania w inny dzień niż środa. Spytaj się Łukasza.

A teraz coś specjalnie dla Zamka. Wagon 102Naw nr 28, którym jeździliśmy na
            imprezie był Twoim pojazdem firmowym. Mam zdjęcia wagonu przed remontem (z 2001
            roku) - pomalowany był w reklamę firmy "Zamek". :)))
            • Gość: Ł.S. Re: 803N na 10??? IP: *.toya.net.pl 06.10.02, 16:01
              michal.ch napisał:

> A teraz coś specjalnie dla Zamka. Wagon 102Naw nr 28, którym jeździliśmy na
              > imprezie był Twoim pojazdem firmowym. Mam zdjęcia wagonu przed remontem (z
              2001
              >
              > roku) - pomalowany był w reklamę firmy "Zamek". :)))

Nie do końca. Przed remontem (od sierpnia 2001 roku) miał reklamę "MAG-
              PIER". "Zamek" była wcześniej. Po tym jak 28 został odmalowany na czerwono-
              kremowo reklamę "MAG-PIER" dostał wóz nr 6.

Pozdrawiam,
              Ł.S.
              • zamek Re: 803N na 10??? 06.10.02, 17:58
                Panowie, i tak jestem wzruszony. Bo wyobraźcie sobie:
                najstarszy łódzki tramwaj polskiej produkcji w liniowym
                ruchu pasażerskim jeździ(ł) z moim nickiem...,
                zachwycające :))) A na dodatek on ma tyle lat co ja...,
                wszedł do eksploatacji 3.04.1973, a więc prawie okrągło 9
                miesięcy przed moim narodzeniem..., toż to moje szynowe
                alter ego!
                Pozdrawiam głosem łamiącym się ze wzruszenia.
                PS. Łukaszu, w kwestii, o której było powyżej w postach
                Michała i moim najuniżeniej interpelacyją składam...
                • michal.ch Re: 803N na 10??? 09.10.02, 17:22
                  A oto zamkowy tramwaj:

www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/impreza5.jpg
    • dzekil Re: 803N na 10??? 05.10.02, 23:55
      Super!!! Bardzo się cieszę, ze wszyscy wiedzą o co chodzi...
      Moglibyście jednak uchylić rąbka tajemnicy i powiedzieć co to była za przejazd.

Dzięki!
      Dżekil <><
      • Gość: Ł.S. Re: 803N na 10??? IP: *.toya.net.pl 06.10.02, 13:24
        Impreza odbyła się z okazji 30-lecia eksploatacji wagonów 102NaW. Tyle właśnie
        lat mija w bieżącym miesiącu odkąd wagony tego typu przemierzają łódzkie i
        podłódzkie torowiska. Wielkiego wyboru nie mieliśmy. Pojazdem, którym
        postanowiliśmy odbyć jubileuszową przejażdżkę był jedyny już sprawny tramwaj
        tego typu - #28 z MKT. Zarząd spółki z siedzibą na Helenówku pozytywnie odniósł
        się do idei zorganizowania wycieczki, więc mogliśmy rozpocząć przygotowania.
        Przez lata oprócz różnic w napędzie wagon nr 28 zatracił większość szczegółów
        pozwalających na pierwszy rzut oka stwierdzić, że to 102NaW, a nie 803N. W celu
        odtworzenia dawnego wyglądu skombinowaliśmy więc gniazda wielokrotnego
        sterowania, zasugerowaliśmy założenie II i III drzwi czteroskrzydłowych itd.
        Ponadto wagon zyskał historyczne malowanie (czerwono-kremowe), herby Łodzi,
        starą czcionkę numerów taborowych. Zadbaliśmy nawet o
        naklejki „Samoobsługa”(!). A teraz już sama impreza. Wszystko zaczęło się o
        godz. 8:00 na Helenówku, gdzie zjawiła się część uczestników. Ponieważ
        zabraliśmy ze sobą wiele kompletów tablic musieliśmy je poukładać, przećwiczyć
        ich sprawne zmienianie itd. Wyjechaliśmy z zajezdni z małym poślizgiem (który
        później udało się nadrobić) o 8:45. Około 9:05 byliśmy na pętli Północna. Tu
        wsiedli pozostali uczestnicy, odbyły się ostatnie uzgodnienia z Nadzorem Ruchu
        i rozpoczęła się zasadnicza część wycieczki. Najpierw z tablicami
        okolicznościowymi pojechaliśmy na Julianów, gdzie „nasz” 102NaW został
        otablicowany jako „11” – tu odbył się pierwszy fotostop. Później pojechaliśmy
        na pętlę Włókniarzy/Legionów skąd udaliśmy się na Radiostację. Po założeniu
        tablic dziesiątki z Radiostacji skierowaliśmy się w kierunku trasy W-Z.
        Wjechaliśmy na żeberko na Starym Widzewie i poczekaliśmy na Cityrunnera. Po
        zrobieniu fotek zakręciliśmy na pętli i pstryknęliśmy kolejne foto z
        Cityrunnerem, tym razem po przeciwnej stronie pętli. Po przepuszczeniu Citka
        wyruszyliśmy na Retkinię. Na pętli Wyszyńskiego znów wjechaliśmy na żeberko i
        fociliśmy naszego przeguba z kolejnym Citkiem oraz osiemsetpiątkami. Tu
        najpierw założyliśmy mu tablice ósemki, a potem dwunastki. Po dłuższym postoju
        wyruszyliśmy w stronę al. Włókniarzy wjeżdżając na chwilę na pętlę Bratysławska
        robiąc fotostop z tablicami linii 12. Po zrobieniu fotek założyliśmy tablice
        linii 25 i wyruszyliśmy na Żabieniec. Przy skrzyżowaniu al.
        Włókniarzy/Limanowskiego miał miejsce kolejny fotostop. Następnie założyliśmy
        tablice linii 21 i podjechalismy na Żabieniec. Później na ul. Limanowskiego
        kolejny fotostop jako linia 26 (jedna z najbardziej flagowych dla wagonów
        102NaW). Dawną trasą linii 26 dotarliśmy do skrzyżowania al.
        Politechniki/Wróblewskiego. Jeszcze ostatni fotostop jako 26 i skręciliśmy we
        Wróblewskiego. Tu oczywiście staliśmy się dwudzisetką. Po fotostopie na
        Wróblewskiego kolejny na ul. Czerwonej. Następnie po dojechaniu na pl.
        Niepodległości wycofaliśmy na tor podmiejski i wjechaliśmy na pętlę. Tu
        założyliśmy tablice .linii 42 – kolejna okazja do zrobienia fotek. „42”
        zastąpiły tablice „Do zajezdni Chocianowice” i pojechaliśmy do zaj.
        Chocianowice. Tu zgodnie z instrukcjami motorowego MPK, który miał przed nami
        zjazd awaryjny skierowaliśmy się na najbardziej zewnętrzny tor celem wyjechania
        na pętlę Chocianowice. Tak się zapędziliśmy, że o mało co nie wylądowaliśmy na
        torach odstawczych. :) No, ale wycofaliśmy i wszystko poszło jak po maśle i bez
        trudu opuściliśmy zajezdnię Chocianowice. Na pętli obok kolejny fotostop jako
        linia 27. Po zrobieniu fotek wstawiliśmy tablice trojki i skierowaliśmy się na
        pętle Lodowa, na której czekał na nas ciepły posiłek i cosik do picia. Na ten
        czas 102NaW stał się wagonem restauracyjnym lub jak kto woli – barowym .:)
        Ponieważ jeszcze było nam mało pojechaliśmy na Warszawską – tu były fotostopy
        jako trójka i ósemka (między innymi na splocie) i na Koziny. Imprezę
        zakończyliśmy około godziny 17 na Północnej. Część osób wróciła jeszcze na
        Helenówek. Podczas przejazdu była bardzo fajna atmosfera, a chyba
        najzabawniejsze były reakcje ludzi na przystankach. Od głupich min do prób
        szturmu na nie otwierające się drzwi. Chyba największą chęcią dostania do
        wagonu pasażerowie wykazali się na pl. Niepodległości. :) Całą imprezę
        filmowała TV Toya. Zostanie z tego zrobiony reportaż, a w poniedziałkowych
        wiadomościach pojawi się relacja. Dziękuję wszystkim, którzy pomagali w
        organizacji i robili co swoje na imprezie. Oczywiście przede wszystkim wielkie
        dzięki dla MKT. Jedyne co nie wypaliło to pogoda, ale jak to mawiają: „siła
        wyższa”. Informacja o imprezie nie była szerzej rozpowszechniana ze względu na
        fakt, że była ona zamknięta (tylko dla członków KMST). Musieliśmy tak zrobić,
        bo jeden wagon by wszystkich nie pomieścił. Jednak gdybyście uważniej czytali
        prasę to we wtorkowym wydaniu wspomniał o imprezie DŁ:

lodz.naszemiasto.pl/archiwum/709104.html

Pozdrawiam,
        Łukasz Stefańczyk
        • michal.ch Re: 803N na 10??? 06.10.02, 14:52
          Pozdrowienia dla pewnej pani w ciemnym płaszczu na jednym z przystanków na
          Zachodniej, która bardzo intensywnie gestykulując wyrażała swoje
          niezadowolenie, że trójka nie zatrzymała się na przystanku. :)))
        • dzekil Re: 803N na 10??? 06.10.02, 22:49
          Wielkie dzięki! No nareszcie coś się dowiedziałem. Trochę Wam zazdroszczę
          takiej imprezki. Czekam niecierpliwie na zdjęcia, bo relacji w TV Toyi
          niestety nie obejrzę ze względó czasowych i technicznych (wspieram konkurencję
          Toyi - ale o tym cicho sza!).

Pozdrawiam wszystkich tramwajarzy!
          Dżekil <><
        • Gość: milotram Re: 803N na 10??? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.10.02, 09:43
          :) Całą imprezę
          > filmowała TV Toya. Zostanie z tego zrobiony reportaż, a w poniedziałkowych
          > wiadomościach pojawi się relacja.
          >
          > Pozdrawiam,
          > Łukasz Stefańczyk
          ______________________________________________________________________________-

ktorego dnia bedzie w toyi reportaz o tej super wycieczce --chcialbym chociaz
          troche pouczestniczyc ogladajac go w telewiji---czy ktos wie kiedy bedzie??
          z gory dziekuje za odpowiedz:-)
          pozdrawiam milotram
        • princepolo O Jezuuu... 07.10.02, 19:41
    • michal.ch Tak to wyglądało... 06.10.02, 18:03
      No, niezupełnie, bo fotek z imprezy jeszcze nie wywołałem, a i Łukasz widzę
      jeszcze nie "wsadził" relacji na stronę. Ale specjalnie dla tych, którzy nie
      mają wyobraźni i wiedzy jak kiedyś wyglądały przegubowce (i zarazem jak
      wyglądał "nasz" wagon) prezentuję kilka starych fotek (oczywiście ze
      strony "Łódzkie tramwaje..." :) .

102NaW
      www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/gala6f4.htm803N
      www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/gala10f1.htmhttp://www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/gala8f4.htm
      www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/gala8f1.htm
      • Gość: Ł.S. Re: Tak to wyglądało... IP: *.toya.net.pl 06.10.02, 23:03
        michal.ch napisał:

> No, niezupełnie, bo fotek z imprezy jeszcze nie wywołałem, a i Łukasz widzę
        > jeszcze nie "wsadził" relacji na stronę.

Tak jak z relacją nie będzie problemów, tak z fotkami w moim przypadku może być
        problem. Po zrobieniu pierwszego zdjęcia (jeszcze na Helenówku) w moim aparacie
        wyczerpały się baterie. Miałem je prawie 2 lata i akurat w tym momencie...
        Ponieważ Bart ma taki sam sprzęt foto jak ja, najpierw pożyczał mi baterie, a
        potem wykombinowaliśmy, że włożymy do aparatów po jednej wyczerpanej, a drugiej
        dobrej (niezgodnie z instrukcją). To też za długo nie działało. Poza tym
        zaparował mi obiektw i boję się, ze foty będą nieostre. Ale jak pech to pech.
        Najważniejsze, że przejazd się udał. A co do fotek to w razie czego liczę na
        Barta lub innych dobrych ludzi z KMST. :)

> Ale specjalnie dla tych, którzy nie
        > mają wyobraźni i wiedzy jak kiedyś wyglądały przegubowce (i zarazem jak
        > wyglądał "nasz" wagon) prezentuję kilka starych fotek (oczywiście ze
        > strony "Łódzkie tramwaje..." :) .
        >
        > 102NaW
        > <a href="www.cyf-
        kr.edu.pl/lodzkietramwaje/gala6f4.htm803N"target="_blan
        > k">www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/gala6f4.htm803N</a>
        > <a href="www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/gala10f1.htmhttp://www.cyf-
        kr
        > .edu.pl/lodzkietramwaje/gala8f4.htm"target="_blank">www.cyf-
        kr.edu.pl/lodzkietr
        > amwaje/gala10f1.htmhttp://www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/gala8f4.htm</a>
        > <a href="www.cyf-
        kr.edu.pl/lodzkietramwaje/gala8f1.htm"target="_blank">w
        > ww.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/gala8f1.htm</a>

Ale zakręciłeś Michał z tymi linkami. :)
        Po każdym linku trzeba nacisnąć [enter], a najlepiej zrobić to dwukrotnie.

Pozdrawiam,
        Ł.S.
        • michal.ch Re: Tak to wyglądało... 07.10.02, 12:23
          Gość portalu: Ł.S. napisał(a):

> Tak jak z relacją nie będzie problemów, tak z fotkami w moim przypadku może
          być
          >
          > problem. Po zrobieniu pierwszego zdjęcia (jeszcze na Helenówku) w moim
          aparacie
          >
          > wyczerpały się baterie. Miałem je prawie 2 lata i akurat w tym momencie...
          > Ponieważ Bart ma taki sam sprzęt foto jak ja, najpierw pożyczał mi baterie, a
          > potem wykombinowaliśmy, że włożymy do aparatów po jednej wyczerpanej, a
          drugiej
          >
          > dobrej (niezgodnie z instrukcją). To też za długo nie działało. Poza tym
          > zaparował mi obiektw i boję się, ze foty będą nieostre. Ale jak pech to pech.
          > Najważniejsze, że przejazd się udał. A co do fotek to w razie czego liczę na
          > Barta lub innych dobrych ludzi z KMST. :)

Ale strata. Złośliwość rzeczy martwych - psują się wtedy, kiedy najbardziej są
          potrzebne.

Czekam z niecierpliwością na swoje fotki. Też obawiam się o ich ostrość - po
          obiektywie woda lała się strumieniami. Na pętli na Retkini szkło było
          tak "zatopione", że autofokus odmówił współpracy i ostrość trzeba było próbować
          ustawiać ręcznie.

> Ale zakręciłeś Michał z tymi linkami. :)
          > Po każdym linku trzeba nacisnąć [enter], a najlepiej zrobić to dwukrotnie.

Drobny wypadek. :)

• Gość: Ł.S. Wzmianka i foto w GŁ! IP: *.toya.net.pl 06.10.02, 20:39
      Jest wzmianka o naszej wycieczce i foto:

www1.gazeta.pl/lodz/1,35136,1051533.html
      Ł.S.
      • michal.ch Re: Wzmianka i foto w GŁ! 07.10.02, 11:56
        Jeszcze ktoś gotów pomyśleć, że tym starym tramwajem był Cityrunner. :)))
      • Gość: J.S. Re: Wzmianka i foto w GŁ! IP: 212.191.37.* 07.10.02, 15:42
        Gość portalu: Ł.S. napisał(a):

> Jest wzmianka o naszej wycieczce i foto:
        >
        > <a
        href="http://www1.gazeta.pl/lodz/1,35136,1051533.html"target="_blank">www1.g
        > azeta.pl/lodz/1,35136,1051533.html</a>

W analogowej dali jeszcze ciekawsze foto ;)

pzdr,
        J.S.
        • Gość: Ł.S. Re: Wzmianka i foto w GŁ! IP: *.toya.net.pl 07.10.02, 16:39
          Gość portalu: J.S. napisał(a):

> W analogowej dali jeszcze ciekawsze foto ;)

No właśnie, jakiś koleś kroi tablicę ósemki. :)))

Pozdrawiam,
          Ł.S.
          • michal.ch Re: Wzmianka i foto w GŁ! 08.10.02, 08:47
            Ale my go z tej tablicy rozliczymy - w końcu mamy go na zdjęciu. Daleko nam
            ucieknie? :)))
      • hubar foto w GŁ 07.10.02, 15:55
        Pytałem się już na wątku
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=63&w=3185021&a=3185021
        ale najwyraźniej Wy (komunikacyjni) ograniczacie się tylko do tego podForum.

Proszę się pochwalić, kto jest na zdjęciu? :-D
    • Gość: Maruda Nie wiem czy na temat, ale moze.... IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.10.02, 00:06
      moze to zwykly widok (nie wiem) ale dzis w okolicach godziny 15.40 widzialem jadacy prosto Narutowicza przez skrzyzowanie z Kopcinskiego stary podmiejski tramwaj (ten niemiecki, z doma prwie prostokatnymi reflektorami) Pojechal tak jak dwunastka. Nie wiem czy moze gdzies zjezdzal, nie orientuje sie w tym zakresie. Zglaszam jedynie niecodzienny obrazek :)) Pozdrawiam, Maruda/Grzesiek.
      • Gość: Ł.S. Re: Nie wiem czy na temat, ale moze.... IP: *.toya.net.pl 07.10.02, 00:27
        Gość portalu: Maruda napisał(a):

> Zglaszam jedynie niecodzienny obrazek :))

To objazd linii 43/43 bis związany z imprezą na pl. Wolności będacą częścią F4K.

Pozdrawiam,
        Ł.S.
      • Gość: milotram Re: Nie wiem czy na temat, ale moze.... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.10.02, 00:27
        to prawdopodobnie jest normalny tramwaj kursujacy na lini 43 kursuja takie 2 w
        normalnym ruchu liniowym a to ze jechal akurat narutowicza to prawdopodobnie
        dlatego ze cos stalo sie na pomorskiej i jechal prze to inna trasa.
        • Gość: milotram Re: Nie wiem czy na temat, ale moze.... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.10.02, 00:29
          ale zbieg okolicznosci lukasz i ja odezwalismuy sie w tym samym czasie:)) hihi
          • michal.ch Re: Nie wiem czy na temat, ale moze.... 07.10.02, 10:37
            Były fotki z Cityrunnerem i Gablotami. Szkoda, że nie udało się nam zrobić
            fotostopu razem z Helmutem, albo z osiemsettrójkami w nowym malowaniu - kolejne
            zdjęcie z cyklu "kontrasty". :)
            • Gość: milotram złudne nadzieje. IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.02, 13:12
              łukasz stefanczyk napisaL;
              wagonu pasażerowie wykazali się na pl. Niepodległości. :) Całą imprezę
              filmowała TV Toya. Zostanie z tego zrobiony reportaż, a w poniedziałkowych
              wiadomościach pojawi się relacja
              ____________________________________________________________________________
              niestety w poniedzialkowych wiadomosciach nie bylo relacj:((
              a czy ktos wie kiedy bedzie reportaz??
              pozdrawiam milotram
              • Gość: Ł.S. Re: złudne nadzieje. IP: *.toya.net.pl 08.10.02, 15:34
                Gość portalu: milotram napisał(a):

> niestety w poniedzialkowych wiadomosciach nie bylo relacj:((

Powiadzasz, że nie było? Widocznie materiał wyparły ważniejsze sprawy, jak np.
                cieknąca woda z sufitu w mieszkaniu Janiny Nowak albo konkurs plastyczny w
                przedszkolu nr 5 w Sieradzu. :))

> a czy ktos wie kiedy bedzie reportaz??

Pani Redaktor obiecała zawiadomic mnie telefonicznie, więc w razie czego dam
                cynk.

Pozdrawiam,
                Ł.S.
            • Gość: Ł.S. Re: Nie wiem czy na temat, ale moze.... IP: *.toya.net.pl 08.10.02, 15:38
              michal.ch napisał:

> Były fotki z Cityrunnerem i Gablotami. Szkoda, że nie udało się nam zrobić
              > fotostopu razem z Helmutem, albo z osiemsettrójkami w nowym malowaniu -
              kolejne
              >
              > zdjęcie z cyklu "kontrasty". :)

Cóż Michał, nie dało się, bo praktycznie, zważywszy na trasę, nie było takiej
              możliwości. Trzeba było pomysł zapodać wcześniej i w drodze z Lodowej
              wpadlibyśmy przez Narutowicza na Stoki. No ale co się odwlecze... :)

Pozdarawiam,
              Ł.S.
    • michal.ch Zdjęcie prawdę powie 08.10.02, 17:54
      Dopiero na fotkach widać jak powyginane miał fartuchy przedni człon wagonu.
      Szkoda, że go trochę nie wyklepali. Jakiego młotka tam w MKT nie mieli, czy
      jak? :)
    • Gość: Ł.S. Reportaż w TV TOYA IP: *.toya.net.pl 18.10.02, 12:41
      Właśnie rozmawiałem z Panią Redaktor K. Basińską. Reportaż zostanie wyemitowany
      w niedzielę, 27 października o godzinie 16:40 w cyklu "Prosto z miasta".

Pozdrawiam,
      Łukasz Stefańczyk
      ---------------------------------------------------------------------
      e-mail: stefan@toya.net.pl & lukasz.stefanczyk@cyfronet.krakow.pl
      "Łódzkie tramwaje - wczoraj i dziś" - www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje
      "Łódzkie Autobusy" - www.lodzkie.autobusy.prv.pl
      Klub Miłośników Starych Tramwajów kmst@mpk.lodz.pl
      • michal.ch Re: Reportaż w TV TOYA 18.10.02, 15:09
        Łukasz, ja nie mam TOYI. Mógłbyś na potrzeby Klubu nagrać ten reportaż?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka