Dodaj do ulubionych

S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów!

• Gość: Kris A co na to pisowska wojewoda św. Helena Lubelska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 20:26
      ?
      • Gość: hefalump Gdzie stanowisko Wojewody ???? IP: *.toya.net.pl 02.06.07, 00:14
        ciekawe co tym razem "mądrego" wyksztusi???

Pani wojewodo czekamy na STANOWISKO w tej sprawie!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wl_ski Re: A co na to pisowska wojewoda św. Helena Lubel IP: *.retsat1.com.pl 02.06.07, 00:59
        Jak to co? NIC! Przeciez Lublin nic do S-8 nie ma!
    • Gość: marycha53 S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.centertel.pl 01.06.07, 20:40
      Kropiwnicki do dymisji!!! niech dalej podróżuje za pieniądze podatników !!! miasto bez prezydenta sobie poradzi! a gdzie pańscy koledzy z pis ?
      • Gość: nowy Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.piotrkow.pilicka.pl 01.06.07, 20:54
        Tok myslenia był taki:zamienimy na drodze nr 14 numer na 8,14 Zeby nie zniknęła
        zrobimy na zachód od miasta,prowncje na południe od Lodzi głosu nie mają,głupia
        Unia się nie połapie i obwodnica nasza!Jednak dobrze że poza łodzią są myślący
        ludzie.
        • Gość: tomek To teraz inaczej panie Kropa trzeba grać IP: *.toya.net.pl 01.06.07, 21:14
          Teraz zrobimy tak że każemy Kropie jechać w świat na siłę do Emiratów Arabskich
          tam niech prosi szejków o kilka mld $ niech powie że region Łódź jest otwarty
          na inwestycje że można inwestować w całą infrastrukturę.Szejkowie mają mld
          dolarów na inwestycje i trzeba im pomóc na wydaniu ich w inwestycje właśnie w
          Łodzi.

Niech prosi szejków, że mogą mieć swoje lotnisko w Łodzi, że mogą mieć
          autostrady super szybką kolej, że można budować hotele biurowce że w Łodzi jest
          najtańsza ziemia że są szpitale z doskonałymi lekarzami tylko lekko zadłużone
          itp.
          To zaczyna właśnie robić Kaczor który nie doleciał do Emiratów lecąc przez
          Irak i musiał zawrócić. Skoro Kaczor wypiął się na Kropę niech więc Kropa
          zrobi to jeszcze lepiej.
          Dopóki Kropa nie przyjedzie z miliardami $ z Emiratów Arabskich dopóty nie
          będzie wpuszczony do Łodzi będzie miał karę bo tracił czas na bzdurne wycieczki
          zamiast jechać w świat tam gdzie są najbogatsi którzy śpią na petrodolarach i
          jeszcze koran zabrania im zarabiania na udzielaniu pożyczek tylko mogą
          inwestować właśnie w szeroką infrastrukturę.
          Więc jak Kropa namówi szejków a jest dr ekonomii więc może to zrobić dobrze to
          wtedy olejemy jakieś Dyrekcje Autostrad czy PKP czy PLL tylko sami z
          prywatnych pieniędzy szejków zbudujemy sobie Łódź.

Ale Kropa musi jechać tam szybko bo Kaczor i rząd będą pierwsi a kto pierwszy
          ten lepszy jak nie u szejków niech jedzie do Japonii i póki nie przyjedzie z
          kilkoma mld $ to nie ma wstępu do miasta Łodzi.
    • Gość: krm S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.toya.net.pl 01.06.07, 20:55
      Pisiory zapomnijcie o wygranej w następnych wyborach w łodzi. Kropaszenko to juz
      twój koniec, najpierw spartoliłeś walke o Euro teraz spieprzyłes walkę o drogę,
      mamy dośc twojej niekompetencji i naiwności
    • Gość: beta S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 20:57
      zatopić Łódź?; górą Matusewicz? - , a jednak!!!!
      • Gość: marek Kropiwnicki nie obiecuje ,ale spełnia .Pamiętacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 21:01
        Tak było niemal dwa lata temu i te wróble w tle.Jedna wielka lipa .Ja nie mam
        kaca głosowałem na Kwiatkowskiego .
        Czekam na apel dotyczący prrotestów .Nie pękam.
    • Gość: gm S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: 82.160.128.* 01.06.07, 20:58
      Znowu nie ma mapki wiec nie wiemy o czym piszemy. A artykuł przedstawił tylko część prawdy a cała prawda może wyglądać troche inaczej:
      "Jednocześnie, zdając sobie sprawę, że dobra droga jest istotnym elementem rozwoju każdego regionu, niezależnie od ustalonego przebiegu S8, Generalny Dyrektor Dróg Krajowych i Autostrad podjął decyzję o przebudowie dróg nr 12 i 14, tak by stworzyć nowoczesne połączenie drogowe dla Pabianic, Łaska, Zduńskiej Woli i Sieradza, które stanowią dziś tzw. „wąskie gardła” drogowe. Już w tym roku przeznaczymy na ten cel pierwsze środki finansowe."
      • Gość: wl_ski Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.retsat1.com.pl 02.06.07, 01:03
        Żadnych konkretów, gruszki na wierzbie i tyle. Jedynym konkretem jest
        informacja o przebiegu S-8
    • Gość: ŁÓDŹ oszuści niesłowne świ... IP: *.lnet.pl 01.06.07, 21:03
      i gdzie są teraz ci wszyscy pajace co glosowali na pis
      gdzie jest kur.... nasza droga wasza pier.. partia nas wydymala
      oszusci i kłamcy sam premier zapewniał
      I gdzie teraz jest pan premier i gdzie jego wafel kropa

mam nadzieje ze ludzie bedą o tym pamiętać przy następnych wyborach
    • Gość: jacomir trans debilna wiara w kartofle i kropę!!!!!!!!!!!! IP: *.4web.pl 01.06.07, 21:03
      prowadzi do takich akcji! Łódzcy posłowie prawa i spr..... powinni oddać
      mandaty do to wstyd , że mieszkańcy TAKICH "ludzi" wybrali WSTYD WSTYD WsTYD!!!!!
    • Gość: zazi S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.gdynia.mm.pl 01.06.07, 21:06
      Dziękujemy (już) ci, kropiwnicki.
      • Gość: beta Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 21:07
        czyli: zatopić Łódź!!!
      • Gość: coldcut Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.merinet.pl 03.06.07, 12:43
        Wyborczo i po co te akcje poparcia dla s8 przez Łódź i tracenie czasu :)
        Bełchatów też jest w łódzkiem! Pamietajcie o tym! Bardzo dobrze sie stało!
    • Gość: Gość Apel do GW. IP: *.centertel.pl 01.06.07, 21:08
      1. Przyjrzyjcie się osobom które podejmowały tą "dziwną" decyzję
      2. Podajcie datę i miejsce protestu - na pewno się stawimy
      • ananek Re: Apel do GW. 01.06.07, 21:21
        Czytam te Wasze komentarze i nie mogę zrozumieć dlaczego WY tzn. łodzianie nie
        cierpicie dawnego województwa piotrkowskiego, nosicie głowy w chmurach jakby
        Piotrków czy Bełchatów sroce z pod ogona wyskoczył. Trochę szacunku. Nie wiem
        drodzy piotrkowianie, bełchatowianie i mieszkańcy pozostałej części dawnego
        województwa piotrkowskiego czy nie warto podjąć starań o odłączenie się od
        takiego województwa, by stworzyć nowe, może z Częstochową...?
        • Gość: piotrkow Re: Apel do GW. IP: *.chello.pl 01.06.07, 22:07
          > Czytam te Wasze komentarze i nie mogę zrozumieć dlaczego WY tzn. łodzianie nie
          > cierpicie dawnego województwa piotrkowskiego, nosicie głowy w chmurach jakby
          > Piotrków czy Bełchatów sroce z pod ogona wyskoczył. Trochę szacunku. Nie wiem
          > drodzy piotrkowianie, bełchatowianie i mieszkańcy pozostałej części dawnego
          > województwa piotrkowskiego czy nie warto podjąć starań o odłączenie się od
          > takiego województwa, by stworzyć nowe, może z Częstochową...?

mysle ze to wcale nieglupi pomysl......to wstyd byc w wojewodztwie łódzkim....
          • Gość: hefalump do Piotrkowianina IP: *.toya.net.pl 02.06.07, 00:31
            ...skoro dla Ciebie drogi piotrkowianinie wstydem jest przynależenie do
            województwa Łódzkiego, to mi jest jeszcze większy wstyd że Łódzkie ma
            takich "pseudo" patriotów jak ty i tobie podobni!

...skoro chcecie sie przyłączyć do częstochowskiego to porozmawiajcie z Jurkiem
            on Wam wszystko załatwi!
            ...wtedy to dopiero będzie Wam lepiej, wygodniej, pewnie będziecie jeszcze
            większym i prężniejszym ośrodkiem ekonomicznym-gospodarczym-społecznym-
            kulturalnym,
            ...teraz przemawia w WAS pycha i duma , ale niezapominajcie że Jurek wiecznie
            nie będzie stał w waszej obronie, przyjdzie nowa władza która będzie
            podejmowała decyzje merytoryczne a nie polityczne i dopiero będziecie
            płakać ---> oj smutne to, smutne :)
        • Gość: xxx Re: Apel do GW. IP: *.toya.net.pl 01.06.07, 22:17
          chyba cię po.. mieszkałem w dawnym piotrkowskim bliżej piotrkowa niż Łodzi ale
          nigdy z tą zapyziałą dziurą nie miałem nic wspólnego, w szkole miałem kilkoro
          kolegów z piotrkowa i wszyscy beż wyjątku byli durnymi świniami
          • Gość: lopez1235 [...] IP: *.chello.pl 01.06.07, 22:50
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: wl_ski Re: Apel do GW. IP: *.retsat1.com.pl 02.06.07, 01:06
              O! Merytoryczny głos w dyskusji... Aż nie wiem co napisać....
            • Gość: ironlord Re: Apel do GW. IP: 193.239.205.* 03.06.07, 13:13
              jak dla mnie piotrkowianie mają kompleks łodzi i ewidentnie pokazuja
              malomiasteczkowe podejscie do sprawy. Coz jak na razie 1:0 dla Was, ale tylko
              dzięki całkowicie politycznej, a nie merytorycznej decyzji.
        • Gość: Marek Re: Apel do GW. IP: 91.109.190.* 01.06.07, 22:32
          Nie masz pojecia o czym piszesz. Wychowalem sie pod Lodzia i nigdy nie czulem
          sie przytloczony jej bliskoscia. Wrecz przeciwnie, caly region zdycha bo Lodz
          jest w kiepskiej kondycji. Ale co sie dziwic skoro niemal wszystkie linie
          kolejowe i drogi omijaja ja >30km lukiem! Udalo sie wywalczyc pol autostrady
          (pewnie ktos sie zagapil) a juz wszyscy w Warszawie uwazaja, ze dostalismy za
          duzo i trzeba to wyrownac.

Kropa, ty zdrajco, szykuje ci sie nowy wyjazd... na taczce!
    • Gość: gm S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: 82.160.128.* 01.06.07, 21:15
      Gdyby wszyscy mieli przed oczami mapki z przebiegiem s8 w dwóch wersjach to by zobaczyli , że wersja bliżej Łodzi była bez sensu. Albo trzeba by ja zmienić bardziej radykalnie albo tak jak dzisiaj zdecydowano. GW chyba specjalnie nie zamieszcza mapek bo wtedy łatwiej grać na emocjach
      • Gość: Gość Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.centertel.pl 01.06.07, 21:23
        Bezsensowny był tylko powrót ze Rzgowa do Piotrkowa. Droga powinna biec prosto
        ze Rzgowa do Tomaszowa i dalej do Warszawy (a droga Tomaszów - Łódź i tak jest
        potrzebna nowa).
        • Gość: gm Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: 82.160.128.* 01.06.07, 21:54
          Właśnie o to mi chodzi , że droga w takiej postaci jest bez sensu (co pokazuje rysunek lodz.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/46/40_416600_1_d_2752.jpg ) Więc albo żądania muszą być bardziej radykalne albo dać sobie spokój.Może zamiast bić pianę trzeba wynegocjować inne równie dobre rozwiązania.
          • Gość: xxx Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.toya.net.pl 01.06.07, 22:20
            z tego co widzę na mapce to w lini prostej z wrocławia do warszwy najbliżej jest
            przez Łódź, a bardzo dziwne i niepotrzebnym wydłuzaniem drogi jest zbaczanie na
            bełchatów
            • Gość: carmen JUPI!! HURRAA!! IP: *.eranet.pl 02.06.07, 12:35
              w koncu wygrała logika! i Bełchatów!
              • Gość: ironlord Re: JUPI!! HURRAA!! IP: 193.239.205.* 03.06.07, 13:03
                logika czego ?? chyba kolesi z pisowskiego ukladu
        • Gość: Krzychu Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.piotrkow.net.pl 02.06.07, 11:00
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> Bezsensowny był tylko powrót ze Rzgowa do Piotrkowa. Droga powinna biec prosto
          > ze Rzgowa do Tomaszowa i dalej do Warszawy (a droga Tomaszów - Łódź i tak jest
          > potrzebna nowa).

Droga Łódź - Tomaszów Mazowiecki to groga WOJEWÓDZKA nr 713. Co w sprawie jesj
          przebudowy zrobiło województwo? Absolutnie NIC, a kasę zamiast na drogi
          województwo przeznacza na stadion w Łodzi. I to jest chore!!!
          • Gość: winiu@pai.net.pl Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.toya.net.pl 02.06.07, 13:30
            713 na odcinku za Rokicinami była remontowana
    • marcin_m75 kochani wyborcy 01.06.07, 21:21
      głosujcie dalej na pisy,samoobrony,zchny i inne lpry w dowolnych kofiguracjach
      a będzie jeszcze lepiej
    • Gość: beta S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 21:26
      współczuję zgierzanom, klnie każdy kierowca przejeżdżający przez to miasto
      "niepokonane drogowo"; pierwsza szansa zaprzepaszczona wraz z odstąpieniem od
      budowy obwodnicy przez łódzką Radogoszcz, teraz kolejna klapa;
      • std20045 Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! 01.06.07, 21:44
        A czego oczekiwać od APIS ten skrót nie oznacza na pewno prawa i sprawiedliwosci
        wrecz odwrotnie a obietnicze Kaczynskich sa tyle warte co zeszłoroczny snieg
        albo i mniej a to nie wszystko _obiecał -niedotrzymał -wyciagnac
        konsekwencje!!!!!!!!!!!
      • Gość: wku.rwiona Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.toya.net.pl 01.06.07, 22:07
        dlaczego sptykają nas takie koszmarne rzeczy ciągle? Kropa do roboty albo
        wy....j!!!! sprzedaje nasze miasto zagranicznym cwaniakom za grosze, wiem bo
        szukam siedziby i widzę, co się dzieje. SKANDAL!!!!

nie ma Euro2012!!!!! nie ma S8!!!!! co jeszcze?????????????????

wyć mi się chce
    • jorg S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! 01.06.07, 22:20
      oddam S-8 za 1500000 głosów na "NIE" w następnych wyborach
    • Gość: Tomek S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 22:47
      Aż ręce opadają, gddkia to złodzieje!!! Jak cały ten kraj. Potrafili zabrać pieniądze ze stypendium dla dzieci ze wsi na kancelarie ( jak donosiły media). To jest nie do pomyślenia żeby II miasto Polski prosiło się o S-8. Premier też nie dotrzymał słowa więc naj ogólnej kłamał- nazywajmy rzeczy po imieniu!!!
      To jest chore i wku......!!!!
    • Gość: mieszkaniec S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 22:53
      oto adres biuro@pis.org.pl
      wysyłajcie e-maile na ten adres i podziękujcie za S-8 ja już to zrobiłem jest to
      adres centrali z warszawki
      • Gość: Maniek Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:51
        wysłałem
    • Gość: mail do premiera S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 22:55
      zarządajmy wszyscy wyjaśnień tej sytuacji!
      na początek proponuję mail do cenrtum inform. rządu:
      www.kprm.gov.pl/email.php
    • Gość: roszkiewicz S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 22:56
      To jest właściwy adres dla wyrażenia naszego zdania na temat tej skandalicznej
      decyzji:uml@uml.lodz.pl Piszcie do nich bo tylko tak nas usłyszą.
    • Gość: piotr S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.grs-k0.g1.pl 01.06.07, 23:02
      Marek Jurek załatwił dla Piotrkowa s-8 a Kropiwnicki jeździł za nasze pieniądze
      na pielgrzymki i mamy tego skutki jak kaczor krope zrobił w kropkę.Proponuję już
      teraz zmienić nazwę naszego miasta na zaścianek łódzki i postawić na agroturystykę.
      • Gość: lopez1235 Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.chello.pl 01.06.07, 23:11
        Co prawda to prawda!
        • ww_lodz Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! 01.06.07, 23:20
          Jeśli Łódź nic nie wskura i S-8 pobiegnie ostatecznie przez Piotrków to
          proponuje nie dawać im ani grosza z pieniędzy unijnych...
          • Gość: lopez1235 Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.chello.pl 02.06.07, 10:17
            Przestań pie..ć oszołomie! Jak widzę twój nick to mi się pięści same
            zaciskają
    • Gość: archifun Re: S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 23:46
      Tak sobie myslę, że oprócz argumentów politycznych i prywaty może tu zachodzić
      jeszcze jedna okoliczność, która nazywa się: kasa, a ściślej jej brak. Kiedy
      kasy nie ma, a ktoś się upomina sprawę należy tak zamącić, przekręcić,
      zapętlić, skomplikować, żeby jej wyprostowanie trwało latami. I ta decyzja jest
      właśnie takim totalnym pomieszaniem grochu z kapustą - co z tego, że bez sensu,
      skoro przyniesie oczekiwany przez rząd skutek tzn. będzie wielka awantura i
      antagonizmy, a jak wiadomo wtedy wszystko stoi. A głupcy z Piotrkowa się cieszą.

Idzie Euro 2012 i trzeba budować stadiony i infrastrukturę gdzie indziej, żeby
      pokazać Polskę jako drugą Japonię, przecież nie będą pokazywać biedy na
      łódzkich podwórkach, okaleczonych przez przemysł ludzi, dzieci proszących o
      chleb, alkoholików w bramach. Dlatego nie ma kasy na S-8, lotnisko i PKP-tgv-Y.
    • Gość: PISior przykład jak Pan Premier dotrzymuje obietnic IP: *.pai.net.pl 01.06.07, 23:54
      zwyczajny skandal
    • Gość: Zniesmaczony S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 23:54
      Ale kaszana :/
    • Gość: dubliner S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: 85.134.188.* 02.06.07, 00:09
      obietnica kaczynskiego jest tyle warta co kupa g.... (rzadkiego)
      kropiwnicki rozczarowanie (kolejne)
    • Gość: jkjkj Zablokujmy Okęcie!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.06.07, 01:03
      Nie ma sensu blokować dróg w Zgierzu, to jeszcze bardziej zaszkodzi temu miastu
      i Łodzi! Lepiej zorganizować 4 autokary i solidnie i skutecznie ZABLOKOWAĆ DROGI
      dojazdowe do OKĘCIA, tuż przed samym portem. Wtedy dopiero odczuliby co to
      znaczy bojkot.
      • Gość: wl_ski Re: Zablokujmy Okęcie!! IP: *.retsat1.com.pl 02.06.07, 01:25
        Bez sensu, nie zauważą różnicy, tam i tak się nie da jeździć.
        • Gość: Luke Re: Zablokujmy Okęcie!! IP: *.gdynia.mm.pl 02.06.07, 01:56
          amaciejewski@gddkia.gov.pl
          ibp@gddkia.gov.pl
          amrugasiewicz@gddkia.gov.pl
          janiszewska@gddkia.gov.pl
          ldybkowski@gddkia.gov.pl
          Kilka mejli do ich rzecznika prasowego i biura w gddkia. Słać mejle przez
          weekend aż im się skrzynki zapchają.
          A to kilka telefonów:
          Generalny Dyrektor Dróg Krajowych i Autostrad
          Zbigniew Kotlarek
          tel.: (+48 22) 375-86-02
          Zastępca Generalnego Dyrektora Dróg Krajowych i Autostrad
          Waldemar Królikowski
          te.: (+48 22) 375-86-06
          Jacek Bojarowicz
          tel.: (+48 22) 375-86-12
          Janusz Koper
          tel.: (+48 22) 375-86-12
          Dyrektor Generalny Urzędu
          Tomasz Kielar
          tel.: (+48 22) 375-86-04
          • Gość: L Re: Zablokujmy Okęcie!! IP: 195.69.82.* 02.06.07, 02:39
            Mrugasiewicz

Ten to powinien dostac lanie za samo nazwisko
      • Gość: Sławek Zablokować Janki IP: *.lnet.pl 02.06.07, 10:32
        Lepiej zablokować Janki ok 15.00. Paraliż stolicy murowany.
        • Gość: frog Janki Okęcie i Sejm IP: *.toya.net.pl 02.06.07, 11:39
          Sejm ze wzgledu na rozgłos medialny.
    • Gość: obi7 S-8 nie przez Łódź, ale przez Bełchatów! IP: *.toya.net.pl 02.06.07, 05:13
      kropiwnicki spierd...j z lodzi dziadu.
    • Gość: winiu@pai.net.pl Pewnie będzie tak: IP: *.toya.net.pl 02.06.07, 07:43
      Wszyscy piszą jacy to są oburzeni a i tak nie będzie działania. Ja czekam na
      konkret - kiedy i gdzie będzie pierwszy protest a ja sie tam stawię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka