Dodaj do ulubionych

Wyzwiska, nekanie

20.12.25, 13:14
zamknięty
Obserwuję twórczość jednej z uzytkowniczek forum emama, gdzie pod wieloma postami zwraca sie do konkretnych osób, których nie lubi (i nie, nie do mnie), wyzwiskami "matołku", "kąkóbino" itp.
Przyznam, ze jestem wstrząśnienia zszokowana brakiem reakcji administracji na tego typu wpisy (zgłaszałam je, nic nie znikło), bo, w moim prywatnym odczuciu, sie to dosc mocno ociera o nękanie i o zniewagę.
Dlaczego moderacja nie reaguje na takie wpisy i pozwala na długotrwały hejt oraz poniżanie uzytkowniczek forum?
Czy to są te wartości równosciowe oraz poszanowania praw innych osób, które promuje Gazeta Wyborcza?
Dlaczego nie reagujecie na tego typu wpisy? Przecież to jest normalny, prymitywny hejt i to krzywdzi!
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Wyzwiska, nekanie 20.12.25, 15:31
      zamknięty
      Gazeta.pl nie ma z Gazetą Wyborczą nic wspólnego. To od lat osobne podmioty prawne.
      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 20.12.25, 15:34
        zamknięty
        Chodzi o forum emama wiec jak najbardziej ma wiele wspólnego.
      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 20.12.25, 15:34
        zamknięty
        I owszem ma, poniewaz to jest spółka-córka Agory.
    • wariant_b Re: Wyzwiska, nekanie 20.12.25, 19:37
      zamknięty
      yenna_m napisała:

> Obserwuję twórczość jednej z uzytkowniczek forum emama, gdzie pod wieloma postami zwraca sie
      > do konkretnych osób, których nie lubi (i nie, nie do mnie), wyzwiskami "matołku", "kąkóbino" itp.

W takiej sytuacji należy zgłosić nieregulaminowy post na adres: forum@grupagazeta.pl
      lub (lepiej) na: pomoc@grupagazeta.pl. Najlepiej, żeby zrobiła to osoba pokrzywdzona hejtem.
      Jest to przestarzały i obecnie zupełnie niefunkcjonalny sposób komunikacji, ale taki mamy.
      W mailu koniecznie musi być link do nieregulaminowego postu/postów i uzasadnienie.

Można również wysłać maila do opiekunki forum, zamiast liczyć na to, że sama wykryje hejt.
      Na ememie pojawia się dziennie ponad 1600 postów w kilkudziesięciu wątkach.
      Tego naprawdę jedna osoba nie jest w stanie ogarnąć i ocenić.

Co do związków Grupy Gazeta a Gazetą Wyborczą obecnie są bardzo luźne.
      To są dwie różne samodzielne spółki-córki Agory.
      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 20.12.25, 21:43
        zamknięty
        A pokrzywdzony czytaniem?
        Przykro się to czyta. Dlaczego mam w tym uczestniczyć?
        Bierne przyzwolenie na przemoc?
        • wariant_b Re: Wyzwiska, nekanie 20.12.25, 23:28
          zamknięty
          yenna_m napisała:

> A pokrzywdzony czytaniem?
          > Przykro się to czyta. Dlaczego mam w tym uczestniczyć?
          > Bierne przyzwolenie na przemoc?

Jeśli czyjeś wypowiedzi są dla ciebie nie do zaakceptowania, zgłaszasz problem
          do administracji lub opiekuna forum, a w przypadku forów prywatnych - właściciela.
          Możesz również dopisać takiego autora do nieprzyjaciół i wygasić jego posty.
          Podejmowanie dyskusji z trollem raczej nie ma sensu.

Formalnie do zgłaszania naruszeń miał służyć "kosz" (obecnie przycisk "Zgłoś"),
          ale nie został do końca oprogramowany. Zresztą całe oprogramowanie moderacji
          jest protezą, więc trudno powiedzieć, żeby było przewidywalne i skuteczne.
          • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 05:09
            zamknięty
            wariant_b "Możesz również dopisać takiego autora do nieprzyjaciół i wygasić jego posty.
            Podejmowanie dyskusji z trollem raczej nie ma sensu. Ty wiesz o czym piszesz? Przecież to jest aktywna uczestniczka tego forum. Która bierze udział we wątkach politycznych. Nie odnosi się do meritum sprawy, tylko personalne czepia się jak wyżej . Tam nikt nie dyskutuje z nią. Wygaszanie też nie ma najmniejszego sensu. Bo raz coś nie działa i widać tego uczestnika dalej, a drugie to nie o to chodzi.
          • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 08:50
            zamknięty
            Wygaszanie miałoby sens, gdyby zapobiegało nękaniu i gdyby obie osoby nie widziały swoich wpisów. A tak - nękanie nadal trwa.
            • wariant_b Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 13:28
              zamknięty
              yenna_m napisała:

> Wygaszanie miałoby sens, gdyby zapobiegało nękaniu i gdyby obie osoby
              > nie widziały swoich wpisów. A tak - nękanie nadal trwa.

Masz rację. Opcja "wygaszania" nieprzyjaciela mogłaby zawierać opcję ukrywania własnych
              postów i wątków przed niechcianymi osobami. To jakiś środek zaradczy na stalkerów.
              Kliknięcie "Zgłoś" mogłoby się od razu ukazywać moderatorowi w formie formatki
              pozwalającej na decyzje moderatorskie (również wobec niesłusznie zgłaszających)
              i przekazywać informacje o tej decyzji obu stronom sporu, nawet w formie maila.
              I nie pozwalać na pozostawienie zgłoszenia bez odpowiedzi.

Ale niestety, z tego co mi wiadomo, administracja forum nie planuje rozwoju oprogramowania
              i zadowala się rozwiązaniami sprzed ćwierćwiecza, w dodatku prowizorycznie oprogramowanymi.
              Więc nie możemy liczyć na sprawny system, a jedynie na dobrą wolę i pracowitość moderatorów.
              • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 14:13
                zamknięty
                Rozumiem, że przycisk "zgłoś" nie działa?
      • wybitniemondry Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 00:35
        zamknięty
        wariant_b napisał:

> Na ememie pojawia się dziennie ponad 1600 postów w kilkudziesięciu wątkach.
        > Tego naprawdę jedna osoba nie jest w stanie ogarnąć i ocenić.

Ciekawe, że ta jedna osoba potrafi skasować post nie łamiący regulaminu w ciągu kilkunastu sekund.
        Posty łamiace regulamun, nie są kasowane.
        • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 00:54
          zamknięty
          Poza tym przecież w prawie każdym poście ta sobą wyzywa niektóre osoby. I myślę, że nie tylko ja zgłaszam te posty.

Kiedy na gazecie następny łzawi artykuł o hejcie w necie? XD

Moze czas zrobić porządek najpierw u siebie?
          • wariant_b Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 13:38
            zamknięty
            yenna_m napisała:

> Poza tym przecież w prawie każdym poście ta sobą wyzywa niektóre osoby.
            > I myślę, że nie tylko ja zgłaszam te posty.

Do reagowania administracja potrzebuje wskazania konkretnych wpisów, w nie sugestii
            starannego czytania wszystkich postów we wszystkich wątkach i na wszystkich forach.

Ja na przykład nie wiem o jaką osobę/osoby ci chodzi i które wpisy cię oburzyły.
            Więc nie mogę sprawdzić kontekstu i ustosunkować się do podanych zarzutów.
            • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 14:11
              zamknięty
              Powtarzam. Zgłaszałam na raz chyba 10 wpisów. Administracja społeczna wie, o kim piszę xD
              Patrz, że boggi_dan wie.
            • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 14:17
              zamknięty
              forum.gazeta.pl/forum/search,.html?pageNumber=1&query=mato%C5%82ku&forumId=567&author=mizantropka_20&title=&forum=emama

Mozna sobie dowolnie sortować.
              Miłego czytania.
              • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 14:19
                zamknięty
                Oraz
                forum.gazeta.pl/forum/search,.html?&query=k%C4%85k%C3%B3bino&author=mizantropka_20&forum=emama&forumId=567&sortMode=DATE&queryMode=SIMPLEALL&pageNumber=1
                • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 19:01
                  zamknięty
                  Jak pięknie to posortowałaś. Nie czytam jej, pewnie inni też, ale w głowie się nie mieści, że takie coś funkcjonuje na forum. Nie da się tego odsobaczyć. Można rozmawiać na argumenty słowne, nie wyzwiska ad personal. Piszą tam osoby z różnych opcji politycznych. Więc każdemu się należy szacunek. "Wartości Grupy Agora.To przed wszystkim: prawda, tolerancja, poszanowanie praw człowieka. Itp itd.

• yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 19:42
                    zamknięty
                    Tak. Mnie sie to podoba w kontekście tolerancji, wzywania do niehejtowania w necie i oburzenia się nad ofiarami nękania oraz stalkingu.
                  • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 22.12.25, 06:03
                    zamknięty
                    Jakiś czas temu po roku nieprenumerowania GW (właśnie z powodu takich akcji), wykupiłam prenumeratę.
                    Ale sądzę, że będzie to moja ostatnia prenumerata. I niech sobie piszą kila razy w tygodniu reklamowe maile zachęcające do prenumerowania. Głupio jest sponsorować holding, ktory w praktyce tak realizuje promowane przez siebie wartości. Tak się traci kasę i czytelników.
                    Wstyd!
                    • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 22.12.25, 06:47
                      zamknięty
                      Lubiłem poczytać lokalne wiadomości z mojego miasta. I można było podyskutować tam. Ale zrobił się bajzel w jedną stronę, że nie odświeżyłem więcej. Kiedyś były fora regionalne. Ale zostały jako słupy reklamowe i spamerskie. Co do meritum sprawy. Kosz nie działa. Mailowo odpowiedź jest krótka, a efekt zerowy. W wielu tutaj wątkach zakładanych tutaj jest dyskusja o hejcie i ośmieszaniu. I nic z tego nie wynika.
                • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 00:28
                  zamknięty
                  Ta? Lojezu ta to nam kilku nickach szaleje.
      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 08:52
        zamknięty
        Aha. Rozumiem, ze portal gazeta.pl nie promuje wartości rownosciowych oraz poszanowania praw innych osób? Tak? To chciałeś napisac? Dobrze zrozumiałam?
        • wariant_b Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 13:32
          zamknięty
          yenna_m napisała:

> Aha. Rozumiem, ze portal gazeta.pl nie promuje wartości rownosciowych oraz poszanowania
          > praw innych osób? Tak? To chciałeś napisac? Dobrze zrozumiałam?

Niedokładnie - spółka Grupa Gazeta prowadzi działalność biznesową i musi dbać o opłacalność,
          a w szczególności oszczędzać na wydatkach na administrowanie i moderowanie forum.
          Z nieznanych mi powodów nie jest zainteresowana współpracą z użytkownikami w tym zakresie.
          • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 21.12.25, 14:12
            zamknięty
            Możesz mi wytłumaczyć, w jakim charakterze się tutaj wypowiadasz?
            • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 22.12.25, 09:54
              zamknięty
              yenna_m napisała:

> Możesz mi wytłumaczyć, w jakim charakterze się tutaj wypowiadasz?
              No nie otrzymałaś odpowiedzi. Łagodzi obyczaje.
              • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 22.12.25, 10:05
                zamknięty
                Myślę, ze to mod/admin na trollnicku
                • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 22.12.25, 10:10
                  zamknięty
                  Raczej nie. Znam kolegę od lat.Specjalista od informatyki. Stara się przynajmniej. Poczekamy na wyrok ostatecznego sądu. Miłego dnia.
                  • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 22.12.25, 10:31
                    zamknięty
                    Sąd ignoruje wątek. Widać zachowanie zgodne z cichą linią KO.
                    Chociaż niezgodne z rownosciowym programem. Ale ile warte przywiązanie do tego programy, wystarczy posłuchać posla Witka i prześledzić Los tęczowej flagi na debacie prezydenckiej.

Tylko żeby potem nie bylo na maila żebrania "kup naszą prenumeratę" xD
                    Z zasady nie wspieram finansowo miejsc akceptujących dlugotrwały hejt, skierowany do konkretnej osoby.
                    • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 22.12.25, 14:27
                      zamknięty
                      yenna_m napisała:

> Sąd ignoruje wątek. Widać zachowanie zgodne z cichą linią KO.
                      > Chociaż niezgodne z rownosciowym programem. Ale ile warte przywiązanie do tego
                      > programy, wystarczy posłuchać posla Witka i prześledzić Los tęczowej flagi na d
                      > ebacie prezydenckiej.
                      >
                      > Tylko żeby potem nie bylo na maila żebrania "kup naszą prenumeratę" xD
                      > Z zasady nie wspieram finansowo miejsc akceptujących dlugotrwały hejt, skierowa
                      > ny do konkretnej osoby.
                      Sama widzisz. Wysoki sąd nie raczył zabrać głos. Temida jest ślepa. Czyli można hejtować, ośmieszać i i kierować wyzwiska do danej osoby.
                      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 22.12.25, 15:26
                        zamknięty
                        Widzę 🤷‍♀️
                • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 00:28
                  zamknięty
                  >Myślę, ze to mod/admin na trollnicku

Nie.
    • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 22.12.25, 11:42
      zamknięty
      I pod nosem moderatorów takie wykwity xD
    • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 22.12.25, 13:03
      zamknięty
      Z resztą sie zgadzam.
    • princesswhitewolf [...] 23.12.25, 00:24
      zamknięty
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 00:42
        zamknięty
        Bywalca wycięto za sygnaturki. A moderacja zawodowa była ale na forach kobiecym i męskim. yenna wkleiła powyżej z linkami tej osoby. Wesołych świąt.
        • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 05:10
          zamknięty
          I ta osoba nadal wyzywa, zmieniła jedynie repertuar.
          • bywalec.hoteli Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 08:55
            zamknięty
            I to sama sobie odpowiada marzenka12 odpowiada nastarana i tak w kółko
            To jest chore, że jest tolerowany systematyczny multinickowy hejter.
            • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 10:39
              zamknięty
              Bo ta równość jest wtedy, gdy idziesz na wyborcze sztandary. A potem jest wstydliwe chowanie flagi i oddawanie jej Biejat xD

Hipokryzja.

Mnie to bawi.
              • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 11:21
                zamknięty
                yenna_m napisała:

> Bo ta równość jest wtedy, gdy idziesz na wyborcze sztandary. A potem jest wstyd
                > liwe chowanie flagi i oddawanie jej Biejat xD
                >
                > Hipokryzja.
                >
                > Mnie to bawi.
                Jesteście długo na tych forach. I wiadomo, że są znajomi króliczka, którzy mogą więcej. Lepiej się nie wydawać w potyczki słowne. A wątki polityczne to pisać na forum Kraj. Wesołych.
                • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 12:09
                  zamknięty
                  Chyba się przeniosę. Śledzenie polityki to moje ulubione hobby. Jestem uzależniona od programów informacyjnych xD
            • princesswhitewolf [...] 23.12.25, 11:45
              zamknięty
      • bywalec.hoteli Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 10:48
        zamknięty
        princesswhitewolf napisała:

> A bywalca znow wycieto wszędzie nie wiadomo za co.
        >
        > Nie przejmuj sie yenna to takie forum gdzie trzeba czekac az moderacja zawodowa
        > przyjdzie bo meandry myslenia i decyzji spolecznej adminki sa nieprzenikalne.
        >
        > Tam sa nietykalne kolezanki, takie z gangu. Potem biadola w watku o 11 latce ni
        > ektore a same zachowuja sie jak wobec ciebie. Zerowa samo refleksja, tylko glup
        > awe zarty

No nie, moderację oraz spółkę gazeta.pl obowiazuje przestrzeganie prawa a prawo wymaga aktywnej walki z naruszeniami prawa na forum.
        • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 11:47
          zamknięty
          Tak tylko jest moderacja spoleczna i zawodowa. Tych ostatnich jest mniej i rzadziej bywa
    • mateusz.urbanski Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 07:29
      zamknięty
      yenna_m napisała:

> Obserwuję twórczość jednej z uzytkowniczek forum emama, gdzie pod wieloma posta
      > mi zwraca sie do konkretnych osób, których nie lubi (i nie, nie do mnie), wyzwi
      > skami "matołku", "kąkóbino" itp.

Oczywista oczywistość, nie godzi się pisać z błędami
      To może być wstrząsające
      Ale pominęłaś użytkowniczķę, która wyzywa od idiotek
      /"No idiotka"/
      Wyzywa i poniża. Nie jesteś wstrząśnięta i zmieszana?
      • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 11:48
        zamknięty
        A ty to kto? Jakos nie kojarzę z emamy
        • yenna_m [...] 23.12.25, 14:52
          zamknięty
          • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 16:45
            zamknięty
            Ale na ematce chyba bywa sporadycznie.
            • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 23.12.25, 17:07
              zamknięty
              Nie wiem. Pierwszy raz w tym tyg moje oczy zobaczyły na ematce to cudo.
          • miss.dronio77 Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 00:06
            zamknięty
            Czy epitety typu "partyjniak z KO", który "łasi się o uwagę" to nie jest obrażanie, hejtowanie i nękanie?
            • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 01:42
              zamknięty
              Nie. Albowiem nienormalnym jest bieganie za kimś, pomimo bana, i próby obrażania go lub atakowania.
              • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 01:48
                zamknięty
                I jeszcze dopisze, ze forum jest bardzo źle skalibrowane, skoro nie można zbanować skutecznie takiej osoby, blokując jej możliwość czytania treści blokujacego i wdawania się z nim w polemikę.
                Banów nie dostaje się za darmo. A latanie za kimś, pomimo wiedzy o tym, że się ma bana, nie jest, w mojej opinii, rzecz jasna, normalnym zachowaniem dorosłego, zrównoważonego, dojrzałego człowieka. Jest działaniem niechcianym, bardzo przykrym, ktore ja odbieram jako nękanie i duża uciazliwosc. I niestety, nie mogę się przed tym obronić.
                Takie to standardy antyprzemocowe na tym forum.
                • miss.dronio77 Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 01:51
                  zamknięty
                  Czyli jak ty masz odczucie, ze ktoś "lata za tobą na forum" to już wtedy można go obrażać?
                  • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 02:04
                    zamknięty
                    Spieszmy sie robić screeny, tak szybko znikają posty.
                    Akurat tu na szczęście. Kolo, w moim odczuciu, nie byl mistrzem netykiety.
                  • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 02:16
                    zamknięty
                    I tak: jeśli mając wiedzę, ze ma bana, nadal lata, zaczepia, złośliwie komentuje - to owszem.
                    Jest coś niezdrowego w tym forum, skoro nie daje ono możliwości odizolowania się od osoby, której zachowanie odbierasz jako niechciany kontakt albo wrecz jakąś formę nękania. Nie znam innej przestrzeni w necie, ktora pozwala dopisywać się pod postami zablokowanej osoby (a więc takiej, ktora nie życzy sobie miec z delikwentem kontaktu).
                • duchprzeszlychswiat Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 09:55
                  zamknięty
                  yenna_m napisała:

> I jeszcze dopisze, ze forum jest bardzo źle skalibrowane, skoro nie można zbano
                  > wać skutecznie takiej osoby, blokując jej możliwość czytania treści blokujacego
                  > i wdawania się z nim w polemikę.
                  > Banów nie dostaje się za darmo. A latanie za kimś, pomimo wiedzy o tym, że się
                  > ma bana, nie jest, w mojej opinii, rzecz jasna, normalnym zachowaniem dorosłego
                  > , zrównoważonego, dojrzałego człowieka. Jest działaniem niechcianym, bardzo prz
                  > ykrym, ktore ja odbieram jako nękanie i duża uciazliwosc. I niestety, nie mogę
                  > się przed tym obronić.
                  > Takie to standardy antyprzemocowe na tym forum.
                  podpiszę się pod tym. w praktyce prowadzi taka polityka firmy do tego, że oprawcy latają za ofiarami i bezkarnie wylewają na nie wiadra pomyj- czy sa zablokowani przez te ofiary, czy nie są. admini bardzo dobrze wiedzą o czym mowa- i nie miej złudzeń, że jakkolwiek zareagują. ja mam tylko nadzieję, że na tutejsze fora młodzi ludzie nie wchodzą. a my, starzy- cóż, na siłę nas tu nikt nie trzyma, taka prawda ;) pływasz w szambie? nie narzekaj, że ci śmierdzi ;P
                  • princesswhitewolf [...] 03.01.26, 10:36
                    zamknięty
                    • duchprzeszlychswiat Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 10:46
                      zamknięty

> Sa bezkarni bo czesc z nich to kolezanki z redakcji i biblioteki.
                      bzdura. facet, który TUTAJ- na forum o moderacji- pytał mnie: "jak tam dzisiaj twój pysk? zalany?"* nie poniósl i nie poniesie żadnych konsekwencji. a jest nikim, jakimś żulem w ostatnim stadium alkoholizmu, a nie bibliotekarzem, czy redaktorem. więc daruj sobie te teorie spiskowe ;)
                      *chodziło mu nie o to, czy się zalałam, czyli jestem pijana, tylko konkretnie o "pysk zalany spermą"- bo kilka takich wpisów popełnił już wcześniej. no sorry, jak to adminów nie rusza, to ja już więcej pytań nie mam. wpis usunięto, autor ma się świetnie. tyle
                      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:01
                        zamknięty
                        Emama to specyficzny byt. Tam pisują Panie od 2001 roku..Wiele z nich zna się osobiście i trudno to forum porównać do innych.
                        Ja na ematce jestem, z przerwami, od czerwca 2001 i przyznam, ze bywało różnie, ale tak źle, jak teraz, to nigdy nie było.
                        Żaba gotuje się powoli.
                      • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:15
                        zamknięty
                        Duchprzeszlychswiat, ja odnosze sie do gangu grasujacego na ematce

Poza tym nie bardzo rozumiem z twojej wypowiedzi co jest "bzdura"? Przeciez to tylko potwierdza co mowie
                        • duchprzeszlychswiat Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:23
                          zamknięty

> Duchprzeszlychswiat, ja odnosze sie do gangu grasujacego na ematce
                          >
                          > Poza tym nie bardzo rozumiem z twojej wypowiedzi co jest "bzdura"? Przeciez to
                          > tylko potwierdza co mowie
                          >
                          oki. ematka- nie moje małpy, nie mój cyrk, pisałam ogolnie o forach gazety. bzdurą jest według mnie to, że bezkarna jest jakaś mityczna klika- bo bezkarni są wszyscy, jak leci. (może z wyjatkiem nicków, które adminom podpadły) Według mnie (już o tym pisałam) hejt jest akceptowany, bo napędza ruch na forum. to moja teoria spiskowa, ty miej swoją ;) Miłego dnia. Ja odpuszczam temat. ale wszystkim forumowym wiedxminkom walczącym z cyberpotworami przesyłam buziaki i życzę powodzenia ;*
                          • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:31
                            zamknięty
                            >bzdurą jest według mnie to, że bezkarna jest jakaś mityczna klika- bo bezkarni są wszyscy, jak leci.

Ten watek, i co yenna opisala to specyficzna grupa na emama. Tak, tamta grupa jest bezkarna..
                            • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:34
                              zamknięty

> >bzdurą jest według mnie to, że bezkarna jest jakaś mityczna klika- bo bezk
                              > arni są wszyscy, jak leci.
                              >
                              > Ten watek, i co yenna opisala to specyficzna grupa na emama. Tak, tamta grupa j
                              > est bezkarna..
                              >
                              Nie martw się. Za jakiś czas gazeta znów zamieści łzawy artykuł o przemocy w necie xD I będzie grzmieć, jakie to zło.
                              Tyle, że pod latarnią, jak zwykle, najciemniej xD
                              • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:49
                                zamknięty
                                yenna_m napisała:

> princesswhitewolf napisała:
                                >
                                > > >bzdurą jest według mnie to, że bezkarna jest jakaś mityczna klika- b
                                > o bezk
                                > > arni są wszyscy, jak leci.
                                > >
                                > > Ten watek, i co yenna opisala to specyficzna grupa na emama. Tak, tamta g
                                > rupa j
                                > > est bezkarna..
                                > >
                                > Nie martw się. Za jakiś czas gazeta znów zamieści łzawy artykuł o przemocy w ne
                                > cie xD I będzie grzmieć, jakie to zło.
                                > Tyle, że pod latarnią, jak zwykle, najciemniej xD
                                Tam modka uwija się jak może. Ale co z tego jak psychofanów przybywa. forum.gazeta.pl/forum/w,567,179655994,179655994,Parafialne_statystyki.html?p=179657878
                                • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 09:53
                                  zamknięty
                                  Może moderacja powinna poczytać więcej publikacji dla hodowców drobiu?
                                  To naprawdę doskonały pomysł. Warto wziąć pod uwagę, jeśli wlasne publikacje nt przemocy w necie nie działają.

hodowlany.pl/blog/post/dlaczego-kury-sie-dziobia-przyczyny-objawy-i-skuteczne-sposoby-zapobiegania-kanibalizmowi-w-stadzie?srsltid=AfmBOoq9OcEh2HQlgFFR18-H389-ZrW3aL02cSqy_5V5YWydRN_3yWbF
                          • wybitniemondry Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 12:22
                            zamknięty
                            duchprzeszlychswiat napisał(a):
                            bezkarni są
                            > wszyscy, jak leci

Włącznie z tobą.
                            Za takie obrażanie mnie, powinnaś dostać bana dożywotniego. Forma i słownictwo.
                          • wybitniemondry [...] 03.01.26, 13:10
                            zamknięty
                    • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:06
                      zamknięty

> Sa bezkarni bo czesc z nich to kolezanki z redakcji i biblioteki.
                      >
                      >
                      Serio? Redakcja się w to bawi?
                      Ale wiesz, ze to jest grube?
                      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:06
                        zamknięty
                        To byłby skandal na miarę Kąckiego.
                      • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:17
                        zamknięty
                        redaktorki dziennikarki z roznych gazet przeciez moga bywac na forum ematki. To chyba wiadomo ze bywaja i nie jestb to odkrycie. Ja nie mowie o moderacji na etacie przeciez..
                  • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 10:56
                    zamknięty
                    Owszem. I jest wiadro pomyj z wyzwiskami. Żadna merytoryczna dyskusja tylko regularne nękanie, wyzwiska, stalking i dręczenie grupowe ofiary. Odnioslam wrażenie, że towarzyszy temu owacja moderacji, na stojąco wręcz. Bo nikt tego nie przerywa a blokowane panie wskakują w coraz to nowe nicki.

weekend.gazeta.pl/weekend/7,177344,31313010,chcemy-sie-wybielic-mowiac-to-internet-robi-im-krzywde-my.html

Gdy czytam artykuły jak ten powyżej, to śmiać mi się chce, bo na portalu gazety tez się dręczy ludzi, którzy nie pasują z różnych powodów moderacji.
                    I to jest grube dręczenie. Tak grube, ze w czerwcu nie wytrzymałam psychicznie i pożegnałam się z forum na pół roku. Dość ciężko to odchorowalam. Czy gazeta jest dumna z tego, co dzieje się u niej na ematce od dłuższego czasu? Moze czas na refleksję?
                    Przypomnę, ze wysłałam wtedy do administracji forum na maila prośbę
                    o pomoc, która pozostała bez odzewu.
                    A gdy odeszłam, na mój temat w jednym z wątków pojawił się ściek, z życzeniami śmieci włącznie. Oczywiście w ścieku brylowaly zablokowane nicki, od których OFIARA na waszym forum nie moze się odizolować.

Gazeto! Zanim zapłaczesz nad młodymi ludźmi, dręczonymi w SM przez innych młodych ludzi, posprzątaj to, co się u ciebie dzieje bo bardzo się wszyscy polubiliście. Naprawdę bardzo. I naprawdę to, co u was się odwala, krzywdzi ludzi. Bardzo.
                    • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 10:58
                      zamknięty
                      Pogubiliscie*
                    • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:19
                      zamknięty
                      >Odnioslam wrażenie, że towarzyszy temu owacja moderacji, na stojąco wręcz

Sa dwie moderacje: spoleczna, nie otrzymujaca pieniedzy za to czyli iwonia na przykład.
                      Oraz moderacja zatrudniona. Zona_mi byla zatrudniona moderatorka ale (chyba ) z ograniczeń funduszy juz nie jest.

Moderacja spoleczna niby ma reagowac ale jak wiadomo ma kolezanki
                      • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:21
                        zamknięty
                        Tzn o zonie mi mowie w kontekscie emamy. Byla tam moderatorka
                  • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:04
                    zamknięty

> yenna_m napisała:
                    >
                    > > I jeszcze dopisze, ze forum jest bardzo źle skalibrowane, skoro nie można
                    > zbano
                    > > wać skutecznie takiej osoby, blokując jej możliwość czytania treści bloku
                    > jacego
                    > > i wdawania się z nim w polemikę.
                    > > Banów nie dostaje się za darmo. A latanie za kimś, pomimo wiedzy o tym, ż
                    > e się
                    > > ma bana, nie jest, w mojej opinii, rzecz jasna, normalnym zachowaniem dor
                    > osłego
                    > > , zrównoważonego, dojrzałego człowieka. Jest działaniem niechcianym, bard
                    > zo prz
                    > > ykrym, ktore ja odbieram jako nękanie i duża uciazliwosc. I niestety, nie
                    > mogę
                    > > się przed tym obronić.
                    > > Takie to standardy antyprzemocowe na tym forum.
                    > podpiszę się pod tym. w praktyce prowadzi taka polityka firmy do tego, że opraw
                    > cy latają za ofiarami i bezkarnie wylewają na nie wiadra pomyj- czy sa zablokow
                    > ani przez te ofiary, czy nie są. admini bardzo dobrze wiedzą o czym mowa- i nie
                    > miej złudzeń, że jakkolwiek zareagują. ja mam tylko nadzieję, że na tutejsze f
                    > ora młodzi ludzie nie wchodzą. a my, starzy- cóż, na siłę nas tu nikt nie trzy
                    > ma, taka prawda ;) pływasz w szambie? nie narzekaj, że ci śmierdzi ;P

Tak, równocześnie gazeta.pl publikuje takie łzawi artykuly o przemocy w necie.
                    weekend.gazeta.pl/weekend/7,177344,31313010,chcemy-sie-wybielic-mowiac-to-internet-robi-im-krzywde-my.html

weekend.gazeta.pl/weekend/7,178871,29227288,w-sieci-czas-spedza-90-proc-dzieci-tu-kazdy-moze-stac-sie.html
                    wyborcza.pl/7,162657,26588035,problem-cyberprzemocy-wobec-kobiet.html
                    Ajajaj, jak w tym kontekście widać hipokryzję.
                  • wybitniemondry Re: Wyzwiska, nekanie 03.01.26, 11:19
                    zamknięty
                    > pływasz w szambie? nie narzekaj, że ci śmierdzi ;P

Napisała osoba, która szambem oblewać potrafi jak nikt inny.
                    Linki na życzenie administracji. Część został skasowana ale jeszcze dużo się znajdzie.
    • bagienny Re: Wyzwiska, nekanie 30.12.25, 10:16
      zamknięty
      Wskazane wpisy zostały usunięte. Informuję również, że nie otrzymaliśmy zgłoszeń w tej sprawie.
      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 30.12.25, 10:21
        zamknięty
        Przykro mi, ale klikałam w ikonkę przy okazji 10 wpisach.
        • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 30.12.25, 10:21
          zamknięty
          Przy około*
        • bagienny Re: Wyzwiska, nekanie 30.12.25, 12:12
          zamknięty
          Sugerujemy zgłaszać do nas wysyłać na adres forum@grupagazeta.pl
      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 30.12.25, 10:27
        zamknięty
        Tak usunięte, ze nadal je widać
        forum.gazeta.pl/forum/search,.html?pageNumber=1&query=mato%C5%82ku&forumId=567&author=mizantropka_20&title=&forum=emamaOraz
        forum.gazeta.pl/forum/search,.html?&query=k%C4%85k%C3%B3bino&author=mizantropka_20&forum=emama&forumId=567&sortMode=DATE&queryMode=SIMPLEALL&pageNumber=1Komedia.
        • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 30.12.25, 10:28
          zamknięty
          Jeszcze raz
          forum.gazeta.pl/forum/search,.html?pageNumber=1&query=mato%C5%82ku&forumId=567&author=mizantropka_20&title=&forum=emama

I takie coś

forum.gazeta.pl/forum/search,.html?&query=k%C4%85k%C3%B3bino&author=mizantropka_20&forum=emama&forumId=567&sortMode=DATE&queryMode=SIMPLEALL&pageNumber=1
        • bagienny Re: Wyzwiska, nekanie 30.12.25, 12:13
          zamknięty
          Wyszukiwarka potrzebuje trochę czasu, aby odświeżyć wyniki.
          • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 30.12.25, 16:59
            zamknięty
            bagienny napisał:

> Wyszukiwarka potrzebuje trochę czasu, aby odświeżyć wyniki.
            To długo potrzebuje. forum.gazeta.pl/forum/w,567,179604535,179604535,Krystyna_Pawlowicz_bez_emerytury.html?p=179605638
    • duchprzeszlychswiat [...] 03.01.26, 14:40
      zamknięty
    • zanzara00 Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 10:54
      zamknięty
      Ja też proponuję, by moderacja przyjrzała się działalności forumowej yenny - wyzywaniu prowadzących działalność gospodarczą, nie daj bóg posiadaczy więcej niż jednego mieszkania od januszeksów, pisaniu o dawaniu tyłka i jawnej pogardy dla osób, które mają inne poglądy na życie erotyczne niż ona, nazywaniu forumek niemądrymi dziewczynkami oraz odpowiadaniu XD na każdą odpowiedź, z którą się nie zgadza.
      Yenna_m gra pokrzywdzoną, ale wcale nią nie jest.
      • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 10:56
        zamknięty
        A ty to kto? Pierwszy raz widze taki nick
        • boggi_dan Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 11:06
          zamknięty
          Wysyp trolli bo się wstydzą pod swoim nickiem pisać. Jak to inaczej nazwać. U mnie upierdliwe trollisko podrobiło nicka choć dawno udsunęłem to konto. Pełno jest takich co wstydzą się podpisać pod swoim rzeczywistym nickiem. Bo nic nie mają do powiedzenia jedyne trollować.
          • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 11:36
            zamknięty
            No ale aby tu na forum o moderacji wypisywac bzdury o tym co yenna uwaza a nie uwaza? Jak sie to niby ma do lamania regulaminu?
            Przedszkole 🤦
        • yenna_m [...] 05.01.26, 11:07
          zamknięty
          • zanzara00 Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 11:39
            zamknięty
            Ojejej, taka konsekwentna. Jej wolno obrażać innych, ale sama czuje się urażona matołkami i zakłada żalwątki na forum o moderacji. Widocznie u yenny_m wolność słowa działa tylko w jedną stronę.
            P.S. nie jestem żadną z kurek. Przykro mi ;)
            • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 11:42
              zamknięty
              Ale to nie tylko problem yenny. Ja tez to widze ze tam jest gang. A nie interesuja mnie poglady yenny i czy ma racje czy nie ma. Tu nie chodzi o jeden watek tylko o zjawisko dosc powszechne.
            • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 11:48
              zamknięty
              Co cie obraża?
              Porównanie kurzej agresji do tego, co się dzieje na emamie?

Jeszcze raz. Sugeruję przeczytać z pewną refleksją

hodowlany.pl/blog/post/dlaczego-kury-sie-dziobia-przyczyny-objawy-i-skuteczne-sposoby-zapobiegania-kanibalizmowi-w-stadzie?srsltid=AfmBOorPA1uwp2Ub1ClZhRdb9zFOD9zIMWlZrj5fW018ZHSJj6Jz6bFh

Twoje zarzuty są dziecinne i niemerytoryczne.
              Forum służy do wymiany poglądów a nie do pojawiania sobie czy grupowego zadziobywania jednostek niespiewajacych w kurzym chórze. Jeśli nie jesteś w stanie znieść tego, ze ktoś lubi co innego niż ty, to może czas przemyśleć własne emocje i zastanowić się, stąd się to bierze?
              • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 11:49
                zamknięty
                Nie do potakiwania sobie*
              • zanzara00 Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 12:00
                zamknięty
                Ale ty nie wymieniasz poglądów.
                Twoją naczelną ripostą jest XD, ban, a potem kpiny ze zbanowanych i wyzywanie od kurek. Bo jeśli ktoś myśli inaczej niż ty, to jest kurką. Emama dobrze pamięta, co odpierdzielałaś przed wyborami prezydenckimi, więc już tak nie graj pokrzywdzonego dzieciątka. Bywasz wstrętna dla adwersarzy i tyle. A potem lecisz na skargę bo ojej, ktoś ci odpowiedział w sposób, którego nie tolerujesz, czyli nie przytaknął.
                • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 12:07
                  zamknięty
                  Oczywiście, ze wymieniam. Na tym forum, bez statystyki ze starego edziecka, napisałam od 2001 roku 34850 postów. Zobacz, ze zauważyłaś mnie w czerwcu, gdy zaczęto mnie nękać. Interesujące, prawda?
                  • zanzara00 Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 12:14
                    zamknięty
                    Nikt cię nie nękał.
                    Dostałaś potężnej sraczki forumowej, obrażałaś jak leci i groziłaś, że zagłosujesz na złość wszystkim. Te wątki da się znaleźć, więc, czołowa ofiaro rzekomego hejtu, daj se siana.
                    XD.
                    • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 12:18
                      zamknięty
                      zanzara00 napisała:

> Nikt cię nie nękał.
                      > Dostałaś potężnej sraczki forumowej, obrażałaś jak leci i groziłaś, że zagłosuj
                      > esz na złość wszystkim. Te wątki da się znaleźć, więc, czołowa ofiaro rzekomego
                      > hejtu, daj se siana.
                      > XD.
                      Czytasz siebie?
                      Deklaracja, ze ktoś zaglosuje, po agresywnym hejcie, na złość wszystkim, odbierasz jako grozbę?
                      A mnie sie wydawało, ze w PL nie wrocilismy do tego etapu, ze glosuje się tak, jak oczekuje władza, a jednostki niestosujace sie są nękanie oraz stygmatyzowane.

Pisz dalej, ciekawe rzeczy wychodzą.
                      • zanzara00 Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 12:23
                        zamknięty
                        A któż to cię stygmatyzował? Podasz nicki? Może warto je zgłosić?

Niemniej widzę, że u ciebie wolność słowa naprawdę działa tylko w jedną stronę. Tobie wolno pluć i szydzić.
                        • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 12:41
                          zamknięty
                          Wybacz, ban.
                          Zaloguj się na stary nick to pogadamy.
                          Z jednorazowymi nickami postanowiłam nie dyskutować.
                          Będą bany z automatu.
                    • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 12:26
                      zamknięty
                      I tak. Czułam sie nękana.

Obrazaly oczywiście wpisy XD oraz "dziewczynki" tudzież "dziewczyneczki".
                      Za to niewybredne "idiotki" oraz gorsze wyzwiska padajace pod moim adresem, jedynie lagodzily obyczaje.

Przypomnę tez, ze 6 czerwca 2025 wysłałam na 5 kontaktów Gazety mail takiej treści:

"Dzien dobry,

Pisze do Panstwa w sprawie hejtu i przesladowania na jednym z prowadzonych przez Panstwa for, czyli na emamie (jestem uzytkownikiem tego forum od 2001 roku, od czasow Prószynskiego i spółki).

Czy istnieje techniczna mozliwosc, aby Panstwa Gazeta wprowadzila na forum prawdziwą funcje banowania przesladowcow?

Sama funkcja wygaszania nic nie daje, bo tresci są i tak wyswietlane wygaszonej osobie. Lepiej. Osobiscie mam w tej chwili sytuacje, ze mna w chodzą wygaszone przeze mnie uzytkowniczki forum i komentują mnie personalnie, moj wygląd, diagnozuja choroby umysłowe, wyzywaja (wtf?!), uzywajac argumentow absolutnie niezwiazanych z dyskusją, a niewygaszone forumki na jednorazowych lub niejednorazowych nickach cytują te komentarze, niewybrednie rozmawiajac o mnie, wlasnie po to, bym czytala niewybredne personalne komentarze o mnie.

Administracja z tym nic nie robi pomimo zglaszania postow i ja naprawde rozumiem, ze administrator to funkcja spoleczna, wiec nie musi mieszkac na forum. Ale to zachowanie uzytkowniczek forum moze w moim odczuciu nosic znamiona nekania, przesladowania, znieslawienia, zniewagi i bardzo niefajnie, gdy ofiara hejtu nie moze powiedziec temu STOP i po prostu odizolowac sie od przesladowcy i odizolować od siebie prześladowcę.

Bardzo proszę po pochylenie się z troską nad tematem, bo hejt, przesladowanie, mogą rowniez zabić. Wierze, ze Gazeta i Agora, media, ktore od lat cechują się szczegolną empatią i wrazliwoscią na kwestie praw jednostki, postarają sie rozwiązac ten trudny problem.

Prosze, pomózcie mi panstwo. Kocham to forum, jestem wierną prenumeratorką Gazety Wyborczej od pierwszego papierowego numeru.

Z wyrazami ogromnego szacunku"

Skutek?
                      Kurnik ma sie dobrze.
                      Chociaz doceniam fakt, ze chociaż jestes na jednorazowym nicku, to jak na razie trzymasz poziom.
                      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 12:46
                        zamknięty
                        Oczywiście zero odpowiedzi na maila :D
                      • pepsi.only Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 20:10
                        zamknięty
                        Yenna, czy zauważyłaś, że właśnie wrzuciłaś swoje dane osobowe?
                        • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 20:19
                          zamknięty
                          No i?
                          Lata linkowalam tutaj adres www hodowli, gdzie wisiały moje dane osobowe wraz z numerem telefonu.
                    • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 12:36
                      zamknięty
                      Powtorze: to nie jest tylko przypadek yenny i tego jednego watku, to jest spostrzezenie wielu osob. Sa osoby ktore odeszly z foeum przez ta grupe.
                      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 12:40
                        zamknięty
                        Oczywiście.
                        To się dzieje od dawna i sytuacja się tylko zaostrza.
                        Zakończyć może to jedynie rozbicie kliki i danie forum do opieki zawodowemu, obiektywnemu administratorowi.
      • marzenka12 [...] 05.01.26, 12:56
        zamknięty
        • princesswhitewolf [...] 05.01.26, 13:01
          zamknięty
    • marzenka12 Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 14:10
      zamknięty
      Pisałaś, wiele razy podawałaś nazwisko na Z. Nie pamietam dokładnie jakie ale spokojnie, to jest do odszukania
    • ta.z.wroclawia Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 18:42
      zamknięty
      Yenna tak odchodząc od tematu. Czy to nie ty zalinkowałaś do tekstu Rosy(podpisanym jej imieniem i nazwiskiem) na jakimś portalu polonijnym w UK? W ten sposon została zdekodowana.
      Rozumie, że to był przypadek.
      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 18:57
        zamknięty
        Nie. Chodzi ci o te Rose, ktora miała w sygnaturce forumowej linka do bloga podpisanego imieniem i nazwiskiem?
      • yenna_m [...] 05.01.26, 19:00
        zamknięty
    • marzenka12 Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 20:20
      zamknięty
      yenna_m napisała:

> Oczywiscie rozmawiamy o zdarzeniach sprzed 14-16 lat, tak?

Nie pamietam dokładnie, przypomnij ile to wiosen temu administracja miau.pl poprosiła Cie o opuszczenie lokalu i wyraziła nadzieję ze już nie wrócisz?
    • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 21:25
      zamknięty
      Do administratracji forum. Wyslalam emaila. Ktos urzadza shitstorm wlasnie zagwizdal na emama zakladajac watek by tu sciagnac gang.

Uprzejmie prosze o zezwolenie sciagniecia kilkudziesięciu znajomych ( ci co nie maja zaloza nicki) na to by kontynuowac drake bo przeciez mozna.
      • marzenka12 Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 21:36
        zamknięty
        Co ty znów wymyślasz?
        Nikogo nie ściągam, zadałam pytanie, nie ujawniają nicków, czy inne forumki dostały pytanie z danymi wrażliwym AB. Jesli żadnej z nich o to nie pytalas albo jesli nie szastalas imieniem i nazwiskiem, to nie masz sie przecież czego obawiać. Odpiszą mi ze nikt nic, nieprawdaż?
      • ta.z.wroclawia Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 21:56
        zamknięty
        Princeska czy ty masz misję zniszczenia forum?
        • princesswhitewolf Re: Wyzwiska, nekanie 05.01.26, 21:58
          zamknięty
          A to ja zakladam watki namawiajace na ematce by tu ktos przychodzil, to ja robie gownoburze? To ja urzadzam histerie bez powodu? Nie. Wiec prosze uwazniej przeanalizowac temat. Happy New Year
    • eurytka Re: Wyzwiska, nekanie 07.01.26, 09:23
      zamknięty
      Ale jatka i tu i tam;
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,179666248,179666248,Jak_mozna_tak_zmyslac_na_forum_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,179666346,179666346,Smierc_prosba.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,179663919,179663919,Emama_to_zajefajne_miejsce.html
      i wiele innych, cudownych wątków...
      Moje forum wobec tego, to pensjonarskie było,
      jednak tyle hejtu się doczekało,
      że zlikwidowałam,
      jako irsila oczywiście.
      Moderacja wybiórcza, jednak jest i nieobiektywna.
      No ale cóż, nie mój cyrk, nie moje małpy.
      • yenna_m Re: Wyzwiska, nekanie 07.01.26, 09:39
        zamknięty
        Oczywiście, ze jest jakaś a posty wygaszonych przeze mnie nicków nagminnie łamią netykieta. Przypominam, ze atakujące osobiste posty łamią netykieta.
        Konkretnie punkt
        - Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
        - Pisz zwięźle i na temat
        - Nie podszywaj się pod innych. (nick marzenka 12 w zasadzie jest malo rozroznialny od nicka starej uzytkowniczki marzeka11 i przez dlugi czas dzialalnosc pani nr 12 przypisywalam 11)

Natomiast ignorowanie i wygaszanie trolli nic nie daje, zgłaszanie podobnie.

Punkt netykiety
        -:Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji.
        - Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.
        - Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny.

Jak sie dymi to chyba admini sami z siebie obserwują wątek?
        Nie?
        Ojej.
    • kasi.aa Re: Wyzwiska, nekanie 08.01.26, 16:40
      zamknięty
      Dzień dobry, witam wszystkich w nowym roku.
      Widzę, że administracja już w tym wątku zareagowała, informuję zatem, że ten wątek zostanie zamknięty.

Wszelkie wpisy łamiące regulamin proszę zgłaszać ze szczegółami pod adres forum@grupagazeta.pl. Każde zgłoszenie rozpatrywane jest indywidualnie.

Jednocześnie zapewniam o rzetelności i uczciwości moderatorki emamy, chociaż udowadniać ani nikogo przekonywać Administracja nie będzie (napiszę jedynie prywatnie, że na emamie macie, póki co, możliwie obiektywną moderatorkę, która nie bez powodu od lat tnie i pisze z tego samego loginu, czego nie można powiedzieć o połowie uczestników forum. Moderatorka wykonuje bardzo wartościową, a do tego niewdzięczną pracę - mam wrażenie, że ematka od lat konsekwentnie pracuje na swoją złą sławę, szkoda).

Są na forum osoby, które od wielu lat albo nie rozumieją, albo celowo wprowadzają w błąd, padają liczne pomówienia dotyczące m.in moderacji społecznej oraz innych użytkowników, o atakach personalnych nie wspominając. Nie będziemy dłużej tolerować takich zachowań - będą nakładane dłuższe blokady.

Raz jeszcze apeluję o możliwie kulturalną dyskusję na forum, w przeciwnym wypadku będziemy musieli podjąć bardziej radykalne środki. Liczę na Waszą współpracę. Dziękuję za uwagę, dobrego wieczoru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka