cracken001 17.07.10, 00:10 Co to za "koszmar"??Takie upaly w USA pamuja KAZDEGO lata w nocy jest ok. 30C.Rekordowy byl rok 2000,kiedy na decku termometr pokazywal 52 stopnie i pomimo tego WSZYSTKO funcjonowalo normalnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cc Re: Koszmarne upały wycieńczają chorych w szpital IP: *.icpnet.pl 17.07.10, 00:36 Ja mam codziennie 66 stopni za oknem. W Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Koszmarne upały wycieńczają chorych w szpital IP: *.icpnet.pl 17.07.10, 00:41 Jest pierwsza w nocy. Na dworze jest 29 stopni. Na jutro zapowiadaja 39 stopni w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Koszmarne upały wycieńczają chorych w szpitalach 17.07.10, 01:16 Niestety, nie ma pieniedzy na klimatyzacje sal szpitalnych dla malych ludzi. Przedstawiciele rzadzacego rezimu, oligarchia i elity w razie choroby zawsze znajda klimatyzowana separatke, gdzie zawsze jest 20 stopni. Musimy sobie zadac pytanie, czy chcemy, aby rezim wydawal nasze pieniadzw na promocje Poznania, rzezby w ksztalcie pracia na Starym Rynku, 5 mil. zl na zaproszenie muzykalnego osilka na otwarcie stadionu, przerobke komina na minaret...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreol w Polsce jest super IP: 158.143.157.* 17.07.10, 01:24 a uciekaja za granice tylko 'nieudacznicy'. mimo to z mojego doswiadczenia za granice uciekaja ludzie przy zdrowych zmyslach, ktorzy wola sie leczyc np. w brytyjskim NHSie, na ktory tutaj tez wszyscy narzekaja, ale karetka przyjezdza w 4-8 minut, a sale operacyjne sa na swiatowym poziomie. az mnie ciarki przechodza na mysl, ze cale swoje zycie poswiecilem na nauke i rozwoj zawodowy, a przez to ze jakis baran nie pomyslal o klimie w szpitalu moge juz z niego nie wyjsc po pierwszej lepszej operacji. noz sie w kieszeni otwiera.. skoro wzgledy etyczne do nich nie przemawiaja, niech policza pieniadze.. ile kosztuje wyksztalcenie czlowieka, ile pieniedzy daje Panstwu w podatkach.. i nagle bum, juz go nie ma bo ktos nie pomyslal o wyposazeniu sali operacyjnej.. ja rezygnuje z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
cracken001 Re: w Polsce jest super 17.07.10, 05:21 Zrob to co ja zrobilem 15 lat temu-spakuj rodzine i wypieprzaj z tego bagna.Bardzo lubie Poznan,ale nie na tyle aby wrocic do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1943 Koszmarne upały wycieńczają chorych w szpitalach 17.07.10, 10:26 Ta gwiazda z NFZ chyba upadła na swój głupi porąbany łeb.Porównanie klimatyzacji w szpitalu i u niej w biurze to szczyt beszczelności.Do grania na komputerze i do spijania kawki za kasę którą biorą to jeszcze im trzeba włączyc ogrzewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Zgadzam się. IP: *.173.6.219.tesatnet.pl 17.07.10, 11:34 Beztroska tych idiotów jest porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2d2 dno IP: *.icpnet.pl 17.07.10, 12:19 to, jak państwo dba o chorych i niedołężnych, jest miarą nie tylko rozwoju kraju... skoro muszę pracowac pół roku na podatki dla tego Panstwa, to chciałbym też mieć pewnośc, że jak zachoruję, to mną się zajmą komopetentni fachowcy, którym pot nie będzie przeszkadzał w pracy. oczywiście, że można z tego kraju wyjechać, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west ludzie nie pieprzcie głupot IP: *.173.30.91.tesatnet.pl 17.07.10, 12:38 wszyscy wiemy ile jest pieniędzy na służbę zdrowia, NFZ dostaje tyle ile dostaje, szpitale dostają to co dostają, nie wnikam w szczegóły, z pustego i Salomon nie naleje, ale zrozumcie wreszcie, że to dyrektorzy szpitali organizują ich pracę, wyposażają je, płacą za wszystko i to oni są odpowiedzialnymi za to co w nich się dzieje, a nie NFZ, niech to wreszcie dotrze do Was, że to dyrekcja szpitali, przychodni, ośrodków zdrowia jest, od ich gospodarności, zależy jak tam jest!!!!!! Pomyślcie najpierw zanim coś napieprzycie i pretensje kierujcie w odpowiednie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2d2 Re: ludzie nie pieprzcie głupot IP: *.icpnet.pl 17.07.10, 13:39 a tobie upał zaszkodził? co mnie to obchodzi, kto jest dysponentem podatków, jakie płacę? czy w Stanach jak pracowałem, to mnie to interesowało, kto wyposażył mój gabinet w klimatyzację? Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Re: ludzie nie pieprzcie głupot 17.07.10, 17:14 Gość portalu: r2d2 napisał(a): > a tobie upał zaszkodził? > co mnie to obchodzi, kto jest dysponentem podatków, jakie płacę? > czy w Stanach jak pracowałem, to mnie to interesowało, kto wyposażył mój gabine > t w klimatyzację? W U.S.A wszystkie szpitale sa prywatne ( z wyjatkiem rzadowych szpitali dla weteanow i sluzb zbrojnych ) i klimatyzacja dziala bez dotacji z podatkow, w przeciwienstwie do Polski, gdzie szpitale sa panstwowe i rzad zadecydowal, ze klimatyzacja nie jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www r2d2 IP: *.173.30.91.tesatnet.pl 17.07.10, 17:58 a co mnie to obchodzi, że nie znasz się na gospodarce i mechanizmach rządzących tą sferą i do tego zmuszasz mnie abym uwierzył, że jesteś lekarzem po praktykach w USA, jeśli tak głupi są wszyscy polscy lekarze, to chroń nas kto tylko może i trzymaj nas z dala od takich debili jak ty, a najlepiej wracaj do USA jak ci tam było tak super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2d2 Re: r2d2 IP: *.icpnet.pl 17.07.10, 20:11 a gdzież napisałem, że "jestem lekarzem po praktykach w USA" ? Tobie słowo gabinet kojarzy się tylko z jednym, po poziomie jaki prezentujesz, rozumiem, że to gabinet psychiatryczny. Niestety, twoja terapia nie działa, skoro dalej potrafisz obrzucić zupelnie obcego stekiem przekleństw. Taka to jest na tym forum "dyskusja"... Ale w jednym masz rację, tam było super. Bo ludzie byli... inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bib poziom tego forum IP: *.icpnet.pl 17.07.10, 20:13 też to zauważyłem bezkarność tego chamstwa które pluje jadem na wszystkich to szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: ludzie nie pieprzcie głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 12:34 Dyr jednego szpitala chwali się wypracowanym zyskiem a pensje załogi są beznadziejne, nie ma klimy a warunki do pracy okropne...to po co ten zysk, wiadomo żeby dostać nagrodę ..paranoja kto ty6m rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
pyruszka Zaklieili okna folią 17.07.10, 22:10 "Na razie w oknach od strony południa założyliśmy specjalną folię, która nie przepuszcza promieni słonecznych" ......super, to jeszcze nie dadzą powietrza wpuścić (mimo, że nagrzane, to chociaż przeciąg można zrobić) Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Re: Zaklieili okna folią 18.07.10, 11:33 pyruszka napisała: > "Na razie w oknach od strony południa założyliśmy specjalną folię, która nie > przepuszcza promieni słonecznych" ......super, to jeszcze nie dadzą powietrza > wpuścić (mimo, że nagrzane, to chociaż przeciąg można zrobić) ------------------------------------------------------------------------- -----------------ten wynalazek, to zrobil Pan Ordynator, powinien opatentowac i sprzedac do Ameryki !!!------------------ Odpowiedz Link Zgłoś