Dodaj do ulubionych

Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić"

20.07.12, 20:29
Brak słów jacy kretyni tam mieszkają. Marzy im się droższa enklawa na kredyt. Enklawa to jest na Sołaczu drogie dzieci z b. PGRów ;-)
Obserwuj wątek
    • nishio Brak słów 20.07.12, 20:30
      Brak słów jacy kretyni tam mieszkają. Marzy im się droższa enklawa na kredyt. Enklawa to jest na Sołaczu drogie dzieci z b. PGRów ;-)
      • Gość: niesmak Re: Brak słów IP: *.icpnet.pl 20.07.12, 20:37
        Może dla odmiany spolankujmy rataje? brak słów na zachowanie tych nowobogackich wiochmenów - za biedni na wille za bogaci na bloki. Wygląda na to że na polance mieszkają tacy poznaniacy jak większość warszawiaków w Warszawie - z całej Polski tylko nie z Warszawy - prawdziwy Poznaniak nigdy by się tak nie zachowywał jak ci polankowi pseudopoznaniacy.
        • Gość: ja Re: Brak słów IP: *.icpnet.pl 20.07.12, 21:28
          Oczywiście że na Polance mieszka wiocha przyjezdna.Spójrz na tablice rejestracyjne,mało kto ma poznańskie.I ta wiocha uważa się za cos lepszego niż mieszkańcy Rataj?W poblizu sa też TBS-Y
          • Gość: Euhenio Re: Brak słów IP: *.icpnet.pl 21.07.12, 09:04
            Nie no bez przesady, pod moim blokiem stoją ze cztery auta na poznańskich blachach. Przyjezdnych jest zaledwie 30.
            Ludziom się wydaje, że polanka jest luksusowa a bloków tu nabudowano dlatego, że ziemia na mokradłach jest tania - na łączce po drugiej stronie torów woda stoi cały rok. Wzgledny spokój zapewnia natomiast komenda policji a nie "elitarność" mieszkańców.
        • Gość: gogo masz rację IP: *.icpnet.pl 20.07.12, 23:41
          mieszkam tam i potwierdzam. z tym, że moim zdaniem najwięcej szumu robią właściciele sklepów osiedlowych - jest ich z 10. już bardzo im nie pasowała galeria chociaż jest tam jeden spożywczak. zresztą specjalnie się im nie dziwię. robienie jednak z tego "elitarnej" dzielnicy ;) sorry śmiech.
      • Gość: lenka Re: Brak słów IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.12, 14:55
        A "dzieci z PGR" to nie ludzie? A Ty jakie to masz kompleksy, że obrażasz innych? Oj, ludzie, ludzie......
      • antekguma1 Stonka dla idiotów 21.07.12, 17:44
        Kto wab durne baranki powiedział, ze stonka jest tania i dla biedoty? Stonka sprzedaje badziewne towary w nieco niższej cenie, a jak już coś bardziej markowego, to jest to drogie.
    • Gość: d Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.173.34.56.tesatnet.pl 20.07.12, 20:34
      osiedle przedstawicieli handlowych...
      • Gość: mateo292 Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.icpnet.pl 21.07.12, 11:26
        raczej dilerow drugow. wiem bo tam jezdzilem po odbior:-) hehehe:-)
    • zero85 "jestem od was lepszy, nie kupuję w biedronce" 20.07.12, 20:34
      jakie to biedne :/
      • Gość: gienek a ja kupuję - zawsze więcej w kieszeni zostaje IP: *.icpnet.pl 20.07.12, 23:44
        i wcale się tego nie wstydzę - przy czym towary uwazam, ze są lepsze niż tzw. firmówki w wielu sieciach supermarketów.
        • Gość: T Jedna z najlepszych sieci IP: 217.203.118.* 21.07.12, 00:11
          Kiedyś Biedronka była stodołą z towarem no-name wystawionym w kartonach. Dawałem tej sieci kilka lat na rynku. Ale myliłem się. Jakimś cudem utrzymała się i podniosła poziom. Nadal pojawia się tam shit ale często jest pomieszany z normalnymi produktami. Znając co nieco branżę spożywczą od strony producentów mogę powiedzieć, że Jeronimo Martins jest jednym z najbardziej liczących się producentów na naszym rynku. Jakość ta sama, producentom nie opłaca przestawiać się linii produkcyjnych na towar "biedronkowy".
          Reasumując, obecność Biedronki w niedalekiej okolicy traktowałbym jako zaletę. No chyba że ktoś je tylko parmezan, jamon i popija to El Coto ;)
          • Gość: T Re: Jedna z najlepszych sieci IP: 217.203.118.* 21.07.12, 00:13
            Poprawka: JM jest oczywiście jednym z najbardziej liczących się odbiorców. Za dużo wina :)
            • Gość: jagakomo Re: Jedna z najlepszych sieci IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 09:32
              Oj, coś ci ro El Coto (crianza?) za bardzo uderzyło do głowy :) Ale rzeczywiście zgaszam się z Tobą. W ogóle dziwi mnie takie podejście -znam kupę bogatych ludzi (także dostawców do Bedronki) którzy jakoś na co dzień nie dziwią się robić zakupy w Lidlu czy innym dyskoncie. Za granicą obserwuję, że także dobrze sytuowani ludzie szukają po gazetkach, gdzie jest dobry deal (np. 1+1) więc jak ma się ulubiony towar za połowę ceny, to chyba trzeba być frajerem, aby nie skorzystać, a kupują w dyskontach i drogich supermarketach. Nawet żona brytyjskiego następcy trony robi zakupy w Tesco, a nie wyłącznie w spożywczaku Harrod'sa. Tylko u nas jeszcze panuje taka "rosyjska" mentalność.
              Swoja drogą dobre wino - może tak Ladybird to wprowadzi, bo u nas nigdy nie schodzi poniżej 35 PLN w mega promocji, (u przyjaciół za bałtyckiej wody 19 PLN w promocji).
          • Gość: marek.es Re: Jedna z najlepszych sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 11:44
            Parmezanu się nie je. Parmezanem się posypuje z tarki. Wino oczywiście z Biedronki?
            • Gość: T Re: Jedna z najlepszych sieci IP: 109.55.249.* 21.07.12, 15:54
              Terre Bianche. Biedronek tu nie ma. Więcej życzliwości, mniej zgryźliwości :).
              • Gość: marek.es Re: Jedna z najlepszych sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 16:42
                Dziękuję za podszept. Najprostszą metodą "wykończenia" sklepu jest nie kupowanie w nim. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
    • siodmykrasnoludek Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 20.07.12, 20:38
      a czy połowa Polanki to nie są TBSy czasem? zalatuje mi to hipokryzją...
    • david35 Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 20.07.12, 20:38
      Polanka była modna w latach 90-tych.
      Gdy ostatnio się tam wybrałem to za głowę się chwyciłem. Ciasnota, straszny ruch, brak przestrzeni, architektura trąci myszką.. Niektóre osiedla ratajskie lepiej wyglądają i tracą jedynie na tym, że są z płyty.
      W Poznaniu jest już przynajmniej 30 ciekawszych miejsc, jeśli ktoś kupuje mieszkanie w bloku.
      Na Polance najczęściej osiedlali się ludzie spoza Poznania, którzy nie znali miasta i topili kasę w tym strasznym miejscu.
    • kuka9 Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 20.07.12, 20:48
      dziękuję Panie profesorze, że w sposób kulturalny wytłumaczył Pan elicie z Polanki kim są :) brawo!
    • hella_79 Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 20.07.12, 20:55
      blok na bloku, sasiadowi można zajrzeć do garnka tak blisko siebie te bloki stoją i to ma być "elitarna" enklawa? z tysiącami samochodów i w sumie jednym wyjazdem?
      ludzie są dziwni.
      pani, która tak narzeka na brzydotę biedronki to chyba już dawno żadnej nie widziała, dyskonty już nie są tym, czym były parę lat temu.

a los bywa przewrotny, i ci, co dzisiaj płaczą, ze im biedronka zepsuje wizerunek osiedla a oni przecież i tak chodzą do PiP, to niedługo moga zostać zmuszeni do liczenia każdej złotówki i biegania z kalkulatorem w ręce w poszukiwaniu tańszych rzeczy.
      • Gość: mm Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.12, 00:51
        tej pani chyba chodziło o architekturę. zwykle sklepy tego typu urodą nie grzeszą. jedna Biedronka (ta na Matejki) wiosny nie czyni, bo w zaadaptowanym zabytku, a nie nowowybudowana.
      • Gość: mateo292 Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.icpnet.pl 21.07.12, 11:35
        powiem wiecej po drugiej stronie tej super Polanki gdzie niby mieszka ta zasrana elita nowobogackich maja wybudowac najwieksze centrum handlowe w Polsce. Chodzi o te hektary ziemi po drugiej stronie torow tramwajowych. Budowa ma sie zaczac wkrotce. Ja mieszkam na Rusa i jak wyjde na balkon mam las drzew park i swiety spokoj. A te nowobogackie buraki beda mialy tramwaj i centrum handlowe pod nosem. Hahahahahahaha:-)
        • miszkar Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić 21.07.12, 11:47
          masz jakiś kompleks mateo92? Czy ja Ciebie jakoś obrażam? Dlaczego nazywasz mnie burakiem? Tylko dlatego, że mieszkam tu gdzie mieszkam? Masz z tym jakiś problem?

Na marginesie, kiepski z Ciebie klient skoro ujawniasz miejsce zakupów.

• flugar Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić 20.07.12, 21:07
      Dokładnie "brak słów", Mieszkam na Polance i jak przeczytałem ten artykuł to mi ręce opadły. Normalnie teraz będzie mi wstyd się przyznać przed znajomymi gdzie mieszkam i jakich nowobogackich buców mam za sąsiadów.
      • leftt Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić 20.07.12, 21:13
        Święte słowa nt. tych wsiowych korzeni i mentalności. Ja mieszkam na osiedlu, w którym każdy blok jest zarządzany przez odrębną wspólnotę. Walka o miedzę jak za starego Kargula - chłop żywemu nie przepuści, dzieciaki przed swój blok, a na furtkę w płocie nie pozwolim - dyrdajcie do sklepu naokoło.
      • Gość: Euhenio Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.icpnet.pl 21.07.12, 09:02
        Zgadzam się w pełni!
    • Gość: pitt Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.wtvk.pl 20.07.12, 21:10
      Polanka niby ekskluzywna dzielnica??? hahahaha
      Dobre sobie, zwykłe bloki, na dodatek mieszka tam najczęściej "element napływowy" - elitarność, że hej!

A Biedronka to już od dawna nie jest kiepski, brzydki dyskont, tylko normalny sklep!

W życiu bym nie uznał Polanki za jakąś lepszą dzielnicę :D Może Sołacz, może stare Ogrody, ale nie Polanka, bez przesady :D
    • tsuranni polewam z tych jeleni, którzy uważają się 20.07.12, 21:31
      za lepszych od innych tylko dlatego, że przepłacili za mieszkanie. LOL, no po prostu ROTFL :DDD
    • v.i.k.k.a eee?ze co? 20.07.12, 21:34
      polanka i katowicka to osiedle naplywowych studentow, tak wiec na reke powinna byc im lokalizacja taniego sklepu. A do pipa zawsze moga isc.
      • Gość: Krzysiek żenujące... IP: *.icpnet.pl 20.07.12, 21:45
        ależ to jest żenujące, aż strach mieszkać w takiej "enklawie",ciekawyż jestem cóż te elyty porabiają,że tylko piotr i paweł.Swoją drogą "eksluzywny" Piotr i Paweł na Malcie to- kupiony "świeży" dorsz-odmrażany i zamrażany kilkukrotnie(tydzień temu kupowałem i śmierdział) i śmierdzące wędliny(kupiłem miesiąc temu) właśnie na malcie w tym elitarnym.
        No ale cóż-śmierdzący dorsz w reklamówce z logo-to jest dopiero klasa!!!
    • dzierzbiniak Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 20.07.12, 21:48
      Mieszkam na Osiedlu Tysiąclecia, w tej dłuuuuugiej desce.
      Kupiłem za gotówkę, nie na kredyt, mam dużo zieleni dookoła, duży parking i sąsiadów, którzy mieszkają tu od dziesiątek lat. Wiedzą co, gdzie i kiedy znacznie lepiej niż nisko opłacany Pan z jakiejś pseudo ochrony. Także z bezpieczeństwem nie jest tak źle. A co do klatkowych chłopaków-piją piwo, palą trawę i NIKOMU NIGDY NIC nie zrobili.

Każdy człowiek ma prawo wyboru, ale taka tania segregacja jest naprawdę żenująca.
      Ludzie od zawsze lubili się dzielić i czuć lepiej niż inni.
      Czasem trzeba kogoś stracić, dostać raka...., a i tak nie zawsze to pomaga żeby zaczaić o co w życiu biega.
      • Gość: Izkaurodzonaw Pzn Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.icpnet.pl 20.07.12, 22:00
        Ta wiocha z b.PGR -ów ma na Polance ochroniarzy ,a i tak okradli mieszkania:-)) To dopiero luksus! Ja się wyprowadzam na pełne zieleni Ratajskie osiedle.
      • dzierzbiniak Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić 20.07.12, 22:17
        Zapomniałem dodać, iż jednym z licznych atutów wybudowania Polanki jest zdecydowany odpływ uciążliwych prostytutek, tzw. mieszkaniówek z osiedli wielkopłytowych na rzecz nowych, prestiżowych osiedli, dzięki czemu znacznie prościej obecnie sprzedać M w wielkiej płycie.
        • Gość: bad_moherfvcker Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.icpnet.pl 21.07.12, 09:15
          Heh, pozdrawiam sąsiada :)
          Też mnie bawią "elity" polankowe, bo na etapie poszukiwania mieszkania "zwiedziłem" wiele lokali i mogę powiedzieć jedno - większość mieszkańców takich "elitarnych" osiedli ma widok z okna jedynie na sąsiednie bloki. Porażka, zwłaszcza, że często nie mają ani sensownej lokalizacji ani komfortowego rozkładu pomieszczeń.
          Wiele można mówić o wadach bloku z płyty, ale przynajmniej jest przestrzeń :)

• Gość: marek Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 11:54
        Zawsze warto się "zakolegować" z chłopakami z okolicy , dać im na co im brakuje. Spoxik, jak nam sił zabraknie, odprowadzą do domu, szał i błysk!
    • aki-ma Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 20.07.12, 22:09
      Spokojnie,po kolejnej podwyżce kursu franka elyty finansowo-polankowe błogosławić będą tego kto zdecydował sie na postawienie biedry w tej jakże luksususowej okolicy.W końcu chlebek będzie można kupić o 50 gr taniej niz w pipce.
      A tak na poważnie jeśli to są elity i one stanowić będą o przyszłości Polski
      to strach się bać !
      • kuka9 Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić 20.07.12, 22:23
        przynajmniej nie muszą słomek kupować, zawsze mogą sobie z papci wyciągnąć.
    • alicjads Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 20.07.12, 22:31
      A ja mieszkam w równie "prestizowym" osiedlu na Winogradach i bardzo sie wraz z sasiadami zmartwilam, ze pomimo plotek Biedronki u nas nie będzie...
      • Gość: aa Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.tbcn.telia.com 20.07.12, 22:36
        Nie ma wiekszego chama co wyszedl z chlopa na pana!
        (cyt. z ksiag madrosci ludowej)
        • Gość: q Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.xdsl.centertel.pl 20.07.12, 23:01
          Pan co prawda już dawno temu wyszedł ze wsi...
          ...ale wieś z pana niestety NIE!
          • Gość: poeta Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 02:21
            ...
            I ty, fortuny sku...synu,
            gó...arzu uperfumowany,
            co splendor oraz spleen Londynu
            nosisz na mordzie zakazanej,
            i ty co mieszkasz dziś w pałacu,
            a sr... chodziłeś za chałupę,
            ty wypasiony na Ikacu,
            całujcie mnie wszyscy w dupę.
            ...
            Julian Tuwim
            • Gość: poeta Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 02:30
              O !!! Wkleiłem cały fragmencik, a tu mi automat od razu wykropkował słowa wg niego brzydkie. Cenzura, nawet wobec niezłych polskich poetów ? A może to cenzura wobec gościa, bo żydem był? O ironio - w pejsatej gazecie.
              A najśmieszniejsze, że Tuwim pisał to w czasach, w których rzeczywiście słowa niektóre mogły być uznane za powszechnie obraźliwe. Ale dzisiaj? Nie są to już żadne brzydkie wyrazy. Ale, jak widać, wszystko najlepiej wiedząca gazeta, jak zwykle, wie lepiej. Ba... ona to wie najlepiej !!!
              • Gość: ja Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 17:31
                Chyba za bardzo się rozpędziłeś.
              • ira_07 Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić 22.07.12, 17:17
                Aleś śmieszny... Zawsze na forach gazety.pl kropkowane są "brzydkie" słowa. I naprawdę człowieczku, nieważne czy to słowa Tuwima czy twoje!

A może to cenzura
                > wobec gościa, bo żydem był? O ironio - w pejsatej gazecie.

Tak, tak, cenzura Żyda :D

sr... - też mi ocenzuruje.
                • ira_07 Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić 22.07.12, 17:20
                  Śmieszne "elyty" i śmieszni ci z was, co innym pochodzenie wytykają. A jak się okaże, że jeden z drugim rodowity poznaniak? Warsiawska moda na dzielenie się na "napływ" i potomków powstańców przenosi się do innych miast? W życiu nie przyszło by mi do głowy zastanawiać się kto z moich sąsiadów pochodzi z mojego miasta, a kto przyjezdny, kto przyjechał ze wsi, kto z miasta... No ale ja nie muszę się dowartościowywać tym, że przyszło mi się urodzić w mieście ;)
    • tokabout Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 20.07.12, 22:33
      Śmieszne , bo Polanka to zwykle blokowisko a ludzie którzy tam mieszkają mają chyba pomylone pojęcie o luksusie
      • Gość: mateo292 Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.icpnet.pl 21.07.12, 11:57
        bo na Polance mieszkaja ci co jeszcze 5 lat temu zapie...li na zmywaku w Londynie:-)
    • l.george.l Ale frajerzy z faweli 20.07.12, 22:41
      Trzeba być skończonym frajerem, by omijać Biedronkę. Oferta może nie jest zbyt bogata, ale proszę mi pokazać inny sklep, w którym Châteauneuf du Pape kosztuje poniżej 50 zł za flaszkę, a w Biedronce regularnie trafiają się winne rarytasy czasami nawet w cenie trzy razy niższej niż w sklepach specjalistycznych czy w delikatesach dla zadzierających nosa. Ja w "mojej" Biedronce regularnie spotykam profesorów, lekarzy, adwokatów z "mojego" bardzo, ale to bardzo elitarnego osiedla, na którym nie ma blokowych faweli na kredyt.
      • Gość: Inz.Sommer Re: Ale frajerzy z faweli IP: *.pools.arcor-ip.net 20.07.12, 23:22
        Ciekawe,Pape sprzedaja we flaszkach czy za flaszke ?? Pewnie jestes niewierco dekarzem a cala okoliczna profesura lazi PO dachu i pacykuje co POpadnie !! Kurde balans,daleko zajdziesz,Donek malowal kominy a Adolf POkoje - masz wiec swietlana przyszlosc przed soba belzebubie !! :-))
      • Gość: george 100% śmieć Elitarny śmieć george i wino za 50 zl:D IP: 95.108.127.* 05.10.12, 17:23
        100 % śmiecia.
    • Gość: heh:) ale dyskusja Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.maverick.com.pl 20.07.12, 22:48
      kretyni, kretynami, ale jeśli zbojkotują Biedronkę, wcześniej czy później wykupi ją LIDL, a LIDLA wszyscy lubią:)
    • marek.es Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 20.07.12, 22:52
      Sąsiedzie, podaj mi sól. Sąsiedzie jeszcze minutkę, tylko doczytam drugą stronę twojej gazety. Tak wygląda osiedle Polanka. Chwalenie się zakupami w PiP? A mają inny sklep (oprócz małych) w okolicy? Wystarczy aby piszący artykuł zadał proste pytanie, dlaczego okolica jest zastawiona autami. Odpowiedź:na garaż nie starczyło zdolności kredytowej.
      • Gość: mateo292 Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.icpnet.pl 21.07.12, 12:02
        nie starczylo bo rok szybciej wrocili ze zmywaka w Londynie:-)
    • xaliemorph Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 20.07.12, 23:06
      Idealny dowód że na Polance mieszkają nowobogackie wsioki :DDD
      • xaliemorph Jak są tacy bogaci to do City Parku !!! 20.07.12, 23:11
        Jak są tacy bogaci och i ach to niech się przeprowadzą do City Parku !!!

A co nie stać bogate jaśnie państwo?!? Ciekawe.
        • Gość: es Re: Jak są tacy bogaci to do City Parku !!! IP: *.tbcn.telia.com 21.07.12, 09:09
          City Park? Niech bog broni. Ogladalam tamtejsze mieszkania, okiem fachowca. Takiej fuszerki jak tam dawno nie widzialam. Nieszczelnosci, przecieki, horrendalne zuzycie energii, materialy budowlane niewiadomego pochodzenia, ludzie mieszkaja i placza. Zawsze mnie to zastanawialo ze kupujacy samochod zbiera informacje, niemalze studiuje rozne marki a mieszkanie kupuje jak "helke pyrkow w tytce". I jeszcze sie z tym obnosi na jakie to palace go nie wynioslo. Wykonawca CP powinien stanac przed sadem. Ale nie stanie, takie to poznanskie zycie.
    • mapo0 Wybiórcza was podpuściła... 20.07.12, 23:44
      Wybiórcza was podpuściła, a wy łykacie tę podpuchę jak pelikany w poznańskim zoo. Wymyśliła prowokację, kontrowersyjny temat: nadęte buce z Polanki kontra fani Biedronki i reszta Poznania. I teraz będzie - temat na artykuł codziennie i setki komentarzy, tak jak było z artykułach o Cyganach w Cuba Libre i wielu innych.
      • Gość: pyra N21 IP: *.icpnet.pl 21.07.12, 00:26
        To już wiemy, kto był przeciwko tramwajowi nocnemu na Rataje
    • talsen Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 21.07.12, 00:38
      Jaki prestiż? Kiedyś deweloperzy , by wam wcielić swoje mieszkania ,utworzyli bajkowy mit prestiżowych mieszkań na Polance ,a wy daliście się na to nabrać. Prestiż ,to dzisiaj mieszkanie 100 metrowe w odnowionej kamienicy na Jeżycach ,lub 300 metrowy dom, np w Krzyżownikach. Polanka leży na Ratajach i nic tego nie zmieni. Fakt ,że domy na Polance nie są z wielkiej płyty, tylko w nieznaczny sposób podnosi ich wartość i trzeba się z tym pogodzić. Live is brutal!
      • Gość: jazda Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 02:04
        Nie produkuj się po angielsku jak nie wiesz jak się dany idiom pisze. Analfabeto ty od makaronizmów.
    • totyczyja Polanka nie chce się "zrataić" 21.07.12, 06:44
      Ale jaja!
      Robienie zakupów w pipce ma być wyznacznikiem bogactwa?
      Hipokryzja w każdy calu.
      Co za ludzie tam mieszkają?
      Macie rację, że to nowobogaccy, którzy nic dla innych nie zrobili , tylko o swój tyłek dbali, żeby ładnie wyglądał , przed sąsiadami.
      • Gość: bio Re: Polanka nie chce się "zrataić" IP: *.pools.arcor-ip.net 21.07.12, 21:35
        To już wiem, gdzie mieszkają te snoby, które przychodzą do Francuskiego Łącznika.
    • miszkar Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić" 21.07.12, 08:02
      Mieszkam przy Katowickiej i obce mi są aspekty "zratajenia" osiedla. Najwyraźniej kilku moich sąsiadów ma jakieś kompleksy. Cóż, nikt nie jest idealny. Trochę mnie zaskoczył ton wypowiedzi na tym forum. Najwyraźniej, tak jak niektórzy moi sąsiedzi mają jakieś chorobliwe poczucie wyższości ze względu na adres, tak sądząc z określeń padających pod naszym adresem, wielu z Was ma problem z mieszkańcami osiedla Polanka-Katowicka-Milczańska. Jednak nie na tym smutnym wątku chciałbym się skupić.

Bardziej zastanawia mnie aspekt koncepcji urbanistycznej tego rejonu, a dokładniej mówiąc, skrzyżowania ulic Polanka - Katowicka i rozwiązania ruchu kołowego związanego z powstaniem sklepu w tym miejscu.

Nie rozumiem, dlaczego przy tak wąskich ulicach buduje się sklep/market. W jaki sposób chce się rozwiązać kwestię wzrostu ruchu kołowego przy skrzyżowaniu, przy którym nie ma nawet wszystkich chodników abstrahując od kwestii oświetlenia. Dostawy do Biedronki to nie dostawy do Chaty Polskiej czy sklepu Fawora, tu raczej wjeżdżać będą większe samochody ciężarowe. Tego nie wytrzyma nawierzchnia Katowickiej, która i tak już się sypie a jej szerokość budzi wiele wątpliwości. W tym rejonie powstają kolejne bloki (przy przystanku tramwajowym), mieszka coraz więcej ludzi. Kolejne inwestycje powstają bez pomysłu na rozwiązanie kwestii logistycznych. Koledzy Grobelnego znów dają ciała.
      • Gość: Tomek7799 Re: Biedronka? Nie! Polanka nie chce się "zrataić IP: *.play-internet.pl 21.07.12, 08:15
        Ludzie przecież ta polanka to nic specjalnego - zwykle blokowisko, wychodzisz na balkon i 50 osób Ciebie ogląda a ceny napewno dość wysokie na tyle by kupić gdzieś pod miastem szeregowiec z ogródkiem . Co do biedronki tak Wam mózgi wyprala ze myślicie ze to taki dyskont, a tak nie jest! Biedronka jest dużo droższa niż Auchan na przykład .:) ludzie nie wierzcie pozorom. Dodatkowo pisanie ze oferuje marki prywatne jako ten sam towar co brandowy produkt.???? Człowieku zacznij używać mózgu !!! Czy ty myślisz ze koncerny by tak robiły ??? Ja pracowałem dla dwóch firm które robiły marki prywatne. Linia produkcyjna ta sama ale komponenty już nie !!! Produkt miał być tani i byl !!! Pozdrawiam tego pseudo biznesmena który czuje sie jako Pan polanki człowieku lecz sie polanka to żaden luksus ani prestiż to zwykle blokowisko tylko nowsze niż rataje.
    • Gość: Pandor Zwierzęta zamknięte w klatce też głupieją IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.12, 09:32
      To pewnie ci sami co protestują przeciwko tramwajowi :-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka