Dodaj do ulubionych

Od stycznia olewam MPK

11.12.12, 16:15
Cały czas jeżdżę rowerem, pomimo ciężkich opadów śniegu, ale od stycznia kompletnie zapomnę o MPK. Rower + samochód. Na złość tym śmierdzielom z Rady Miasta ZDM i MPK. Walcie się wszyscy! Mojej kasy nie powąchacie!

Długo, fatalne warunki a teraz jeszcze drożej. Dokąd zmierza to miasto?
Obserwuj wątek
    • gall.anonim.pn Re: Od stycznia olewam MPK 11.12.12, 16:53
      Ja niestety nie mam tyle samozaparcia, od miesiąca już nie jeżdżę rowerem, a na siodełko pewnie wsiądę w połowie marca. Niemniej z MPK zamierzam zimą korzystać jak najmniej i wcale nie dlatego że "na złość babci odmrożę sobie uszy", tylko dlatego że poznański zbiorkom to zło konieczne (??). Ani tani, ani wygodny, ani wiarygodny, ani szybki. Właściwie trudno byłoby mi wymienić jego dość wątpliwe zalety. Wiem że są osoby skazane na MPK - tym współczuję. Niestety władze Poznania doprowadziły do kompletnej zapaści komunikacji miejskiej. Szkoda.
    • Gość: AAA Re: Od stycznia olewam MPK IP: *.play-internet.pl 11.12.12, 16:59
      Dla ludzi aktywnych załatwiających mnóstwo spraw - tylko auto. Najlepiej zakupić stare używane, takie za parę groszy i wtedy wszystkie koszty - amortyzacja, paliwo, OC (AC niepotrzebne) wychodzą grubo poniżej tysiąca. Jeśli dzięki temu zaoszczędzi się 50-100 godzin miesięcznie, to jest się do przodu...a i wygoda i swoboda bez porównania.
      Tramwaj jest złem koniecznym - jest dobry dla ucznia lub pracownika dojeżdżającego codziennie niezmiennie tą samą dobrą trasą o tej samej godzinie - a takie sytuacje są dziś dosć rzadkie...Jeszcze ewentualnie raz w roku można pojechać do cioci na imieniny...

Zresztą każdy Polak MUSI jeździć nieustannie bez wytchnienia. Domaga się tego pańska biurokracja, chora służba zdrowia...itd. Dla tych instytucji nie istnieje coś takiego jak telefon, internet, organizacja, służba obywatelowi, zaufanie..itd., więc obywatel jak piesek musi gonić, aportować i jeszcze się usmiechać...by wykazać swoją dobrą wolę, dobre intencje i niewinność. Więc w III RP długo jeszcze auto po mieście będzie koniecznością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka