jml13060 12.06.13, 19:49 Ale tłum :) A poza tym .... nuu....dy panie redaktorze. Nihil novi. Ctrl+c Ctrl+v. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jml13060 NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 12.06.13, 19:54 Ale tłum :) Całe miasto Poznań zablokowane. Fotki i filmy natychmiast wysłać do agencji światowych - przyćmicie wydarzenia w Turcji. Nuu...dy panie redaktorze. Nihil novi. Odpowiedz Link Zgłoś
poz25 Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 12.06.13, 20:27 I kto tu się powtarza? Dwa niemal identyczne wpisy w ciągu 5 minut... A tak serio - trzeba przypominać i piętnować, by nikomu już nie przyszło do głowy wynajmowanie bandytów. I by prokuratura wzięła się wreszcie do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
jml13060 Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 12.06.13, 20:30 Czasami tak jest, że nie od razu wypowiedź pojawia się na forum. Nie miałeś nigdy tak ? Albo nie zdarzyło ci się dwukrotnie kliknąć i wysłać 2 x ten sam e-mail ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyrykon Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 11:34 Masz ciekawe życie, pełne zaskakujących sytuacji - postanowiłeś podzielić się tym na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpiny z obywatela? na czyim telefonie wisi prokuratura? IP: *.147.47.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.06.13, 11:56 Nie znaleźli dowodów na popełnienie przestępstwa przez pracowników Banku? Naprawdę? Tylko dlatego, że w umowach - świstkach była formalna klauzula "o przestrzeganiu prawa i norm społecznych"? Kpią czy o drogę pytają? I to ta sama instytucja, która Jaruzela z Kiszczakiem oskarżyła o "związek przestępczym o charakterze zbrojnym", choć byli członkami organów władzy? Żyją w światach "równoległych"? A może mają dwa różne telefony i raz tłumaczą się do czerwonego a raz do żółtego? Wymiar sprawiedliwości czy kabaret? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenio Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.denko.com.pl 13.06.13, 12:00 oczywiście,że się tam zdarzyło, ale zawsze mam informacje,żę nie mogę dwa razy tego samego wysłać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.13, 20:43 Tłum że hej! 13 osób! I pytanie do twórcy owego artykułu - Co to jest "wojskowa petarda"? Bo w każdym artykule o tym piszecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.13, 21:44 Co tam cieciu o twojego idola śruby słychac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob.19 Czego się obawia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 21:58 że im się lokatorzy rozłożą i za Chiny Ludowe( czy to aktualne powiedzenie) nie przeprowadzą eksmisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Zakładam konto w Neobanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 07:38 Lubię kapitalistów, a nie szumowiny socjalisytyczne Odpowiedz Link Zgłoś
padobrzy111 A czemóż to, o wielki i praworządny nudy ? 12.06.13, 22:00 Jako pierwszy dałem ikonę "fajne to" pomimo,że to akcja anarchistów. jml13060 - to już w swojej praworządności zatrzymuje się Pan na poziomie wykonawców ? Czyli nie interesuje Pana ani zleceniodawca, ani powiązania z policją i Bóg wie kim, w naszym grajdole ? Czyli mafia to same "cyngle" ? A złodzieje to tylko ci stojący "na oku" ? I czemu się dziwić, że ludzie poukrywali się w swoich skorupach, szanowna Soniu Siemionowno z Iljiczów ???? :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Re: A czemóż to, o wielki i praworządny nudy ? IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 05:45 Z jednej strony nudy, bo pan red.Ż. z uporem powtarza swoje poprzednie teksty i można przewidzieć co (i jak) o sprawie napisze za tydzień. Wydaje mi się, że zdania a nawet całe akapity są powtarzane co do słowa. Dlatego nudy. Z drugiej strony szyderstwa i śmiech na forum z owych tłumów lokatorów, anarchistów i zwolenników. W całym Poznaniu udało się zmobilizować tylko tyle osób ? Napisano w publikacji o kilkudziesięciu zainteresowanych, a ja na zdjęciach widzę zaledwie ok. piętnaście osób. Sukces i gratulacje. Za niedługo kolejna rozprawa w sądzie. Może ktoś z redakcji GW by się tam pofatygował i skrobnął reportaż z sali sądowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: A czemóż to, o wielki i praworządny nudy ? IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 07:59 Tam nie było żadnego lokatora!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko sami szantażyści. Podobno Żytnicki obdzwania pracowników tego banku i w zamian za gratyfikację finansową obiecuje nie rozdmuchiwać już tego tematu. To taki nowoczesny biznesmen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Re: A czemóż to, o wielki i praworządny nudy ? IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 09:09 "Tam nie było żadnego lokatora!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko sami szantażyści. Podobno Żyt...." Ależ skąd. W demonstracji na pewno wzięły udział całe środowiska artystyczne (np. na zdjęciu muzyk-werblista) i naukowe (np. na zdjęciu zamyślony-intelektualista z brodą), znani politycy lewicy i centrum, związkowcy i celebryci, tudzież stawiła się poznańska redakcja GW (jej fotograf jest oczywiście niewidoczny na opublikowanych zdjęciach) i inni mieszkańcy Poznania popierający gnębionych ex-najemców. To bardzo liczne grono kilkunastu osób tłumnie :) :) ): przemaszerowało ulicami miasta. Do demonstracji dołączyły grupy zwolenników i aktywistów organizacji lokatorskich dowiezione z innych miast autokarami. Demonstrację ochraniały oddziały, a raczej czekały okazji spałowania demonstrantów, wrogo nastawionej policji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addis Re: A czemóż to, o wielki i praworządny nudy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 12:49 Słuchaj pajacu. zajmij się obsługa klientów w swoim banku albo przekładaniem papierków na biurku a nie wypisuj peanów w obronie swoich pracodawców i ich bandytów, na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Re: A czemóż to, o wielki i praworządny nudy ? IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 15:13 Czemu miałbym posłuchać tych rad ? Mam swoje zdanie i mam prawo je prezentować. Nikogo na forum nie obrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: A czemóż to, o wielki i praworządny nudy ? IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 09:23 A nie, jeden był. Jan Molga człowiek który ma żółte papiery i śmieje się z niego cały Łazarz. Ale nie ma się co dziwić bo ta bezpłodna miernota i oszołom to swoisty łazarski Beny Hill. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: A czemóż to, o wielki i praworządny nudy ? IP: 148.81.118.* 13.06.13, 12:01 Gość portalu: kickic napisał(a): > Tam nie było żadnego lokatora!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Tylko sami szantażyści. Podobno Żytnicki obdzwania pracowników tego banku i w z > amian za gratyfikację finansową obiecuje nie rozdmuchiwać już tego tematu. To t > aki nowoczesny biznesmen. Nie ma to jak pokłamać na forum. Kolega zapewne z NeoGangu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: A czemóż to, o wielki i praworządny nudy ? IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 19:37 ów ,,kolega'' to nie kto inny jak sam Piotr Śruba (zdradza go zawsze adrs IP i niepowtarzalny knajacko-UBecki język). Ten sam, który dwukrotnie zaproponował mi ustawkę i dwukrotnie stchórzył: forum.gazeta.pl/forum/w,67,144482926,,Bank_zaplacil_nekanym_lokatorom_Sprzata_po_cz_.html?v=2 Zapewne dlatego, że nie jestem staruszką :) Proszę jednak nie odbierajmy mu rozrywki w ostatnich dniach wolności (chociaż mógłby zmienić ksywkę na wkiciu / kiciekicie / albo zwyczajnie cw...el) Zastanawiasz się pewnie dlaczego Śruba z taką wytrwałością chce być zamknięty? Może to zdjęcie rzuci trochę światła na skrywane namiętności Śruby: pixs.ru/showimage/sruba2JPG_2056299_7147147.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.icpnet.pl 12.06.13, 20:01 Panie w oddziale niewiele winne. Trzeba było pomaszerować pod centralę banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 08:04 Albo pomaszerować nad Wartę i oddać SKOK PROTESTU w jej mętny nurt. To by było nawet widowiskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jml13060 NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 12.06.13, 20:29 Fotka nr 8 - na sąsiadującej z bankiem kamienicy czerwony bazgroł częściowo zasłonięty przez kobietę z aparatem fotograficznym, przypomina symbol anarchistów. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
michu1965 NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 12.06.13, 20:52 te towarzystwo z NEO-BANKU mi śmierdzi....widać to od dawna!!Ich interesy w nieruchomościach, ludzie którzy w tym działają, swoje wtyki w policji Zacznijmy po prostu bojkotować tą instytucję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 07:53 Tak. Zlikwidować banki! Zlikwidować szkoły i urzędy itp I policje też zlikwidować. I samochody. Każdemu dać rower. Miasto wystylizować na budynki zamieszkane przez anarchistów .Pomalować wszystkie ściany w mieście w graffiti. Będzie super. Będzie fajowo i ROZBRATOWO. Jabadabadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.13, 11:42 Debil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 12:15 Aluzjonista? Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_siemionowna Polska to przegrany kraj 12.06.13, 20:58 Tutaj nikt nie ruszy d**y dopóki jemu nie będzie się działa krzywda. ZERO solidarności społecznej, dzięki której zachodnie demokrajce zbudowały dobrobyt. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob.19 dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 21:18 ZERO solidarności społecznej, dzięki której zachodnie demokrajce zbudowały dobrobyt. Patrz, a ja tkwiłem w błędzie, że dzięki ciężkiej pracy i niskim podatkom...... Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_siemionowna Re: dziwne 13.06.13, 08:37 Gość portalu: bob.19 napisał(a): > ZERO solidarności społecznej, dzięki której zachodnie demokrajce zbudowały dobr > obyt. > Patrz, a ja tkwiłem w błędzie, że dzięki ciężkiej pracy i niskim podatkom...... Podatki w Szwecji, Niemczech i we Francji wcale nie są takie niskie. Po prostu ludzie tam mają wpojone jakieś normy etyczne, a w Polsce nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob.19 Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 09:59 taaaa..... dzieci emigrantów w Szwecji przez cały tydzień pokazywały swoje normy etyczne. Garstka Francuzów , Niemców i Szwedów JESZCZE utrzymują swoich nierobów....gdyż to co im zostaje po opłaceniu podatków pozwala na życie na jako takim poziomie. Ciekawe, kiedy pekną.... Acha- rozumiem. czyli mam się zarżnąć w robocie , bo jeden z drugim "z powodu okresowych trudności ma problemy z opłatą czynszu"? Jak chcesz- to zapłać miastu za jednego czy dwóch lokatorów, a nie zmuszaj wszystkich wokół do sponsoringu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: Polska to przegrany kraj IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 08:25 Nikt cię tu siłą nie trzyma. Nie podoba się to papa. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_siemionowna Re: Polska to przegrany kraj 13.06.13, 08:38 Gość portalu: kickic napisał(a): > Nikt cię tu siłą nie trzyma. Nie podoba się to papa. A kto powiedział, że pisze w Polski? :D Życzę fajowego życia w kraju pełnym księży i emerytów z klas uprzywilejowanych. Ciekawe, kto to wszystko utrzyma kiedy zabraknie funciaków i euro od ziomków zza granicy? :P Odpowiedz Link Zgłoś
jakubszuba bzdury 12.06.13, 22:57 poza poznaniem nikt o tym i tak się nie dowie bo tylko poznański oddział wybiórczej się tylko tym przejmuje, garstka anarchistów i pokrzywdzeni a nie sądzę by takie pierdoły były tematem rodzinnych plotek z krewnymi ze wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: bzdury IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 07:44 Jacy pokrzywdzeni? Raczej osoby chcące wymusić nienależne im pieniądze. To zwykli bandyci. Podobno mec Rybak - Starczak z Czarnota dostają 20% pieniędzy z każdego wymuszenia. A Żytnicki i Annanikowa napędzają im klientów. Na moje oko Żytnicki też dostaje z tego działkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss [...] IP: *.promax.media.pl 13.06.13, 09:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: bzdury IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 10:05 Ale ujawnił się proceder WYŁUDZANIA i SZANTAŻOWANIA właścicieli kamienic. Co na to prokuratura. Czy lokatorzy uzyskane kwoty ujawnili jako przychód? Czy prawdą jest że 20% z uzyskanych w tym procederze kwot zabiera adwokat Rybak-Starczak? Czy Czarnota,Urbański i Żytnicki biorą udział w podziale łupów i ile dostają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Re: bzdury IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 10:16 Celna uwaga. Ale może nie "Co na to prokuratura", a bardziej uwaga/zawiadomienie do urzędu skarbowego. Odstępne zapłacone dotychczasowemu najemcy za szybkie i bezkonfliktowe zwolnienie lokalu podlega obowiązkowi podatkowemu. To chyba oczywiste ? W przypadku braku wykazania przez podatnika dochodu w PIT urząd może wdrożyć postępowanie karno-skarbowe przeciwko podatnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
paskal1 Zlikwidowałem konto w Neobanku 13.06.13, 07:12 Przeniosłem pieniądze do innego banku i po kłopocie. Nie chcę mieć z tym bankiem nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: Zlikwidowałem konto w Neobanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 07:35 JASNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. Ty i pieniądze nie idą w parze. Żałosne w jaki sposób kilkuosobowa hołota terroryzuje miasto. Pytanie: KTO ZA TYM STOI ? Może Michnik próbuje zmusić neobank do wykupienia pakietów ogłoszeń w GW. To tak wygląda. I jest to skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob.19 Re: Zlikwidowałem konto w Neobanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 07:55 cieszy mnie to niezmiernie. Im wiecej osób odejdzie, tym ciekawsze oferty bank zaproponuje inym. Choć z drugiej strony śmiem przypuszczać, że sytuacja ekonomiczna banku nie pogorszy się znaczącą po wycofaniu Twoich 300złotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: Zlikwidowałem konto w Neobanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 08:21 Patrzcie jacy oni piękni. Przyszłość narodu. Jak dumnie kroczą ulicami miasta. Ze swoimi brodami, bębnami, plakatami ,dredami . I siła ich trzynastu. I się wydzierają. Dają przedstawienie dwu godzinne.Potem każdy z nich kasuje po 5 dych od Żytnickiego lub Urbańskiego i lecą po winko marki wino.( Od niektórych mocno zalatywało alkoholem.)Żyć nie umierać. P.S. Czy właściciele budynków które są na zdjęciach pod artykułem wyrazili zgodę na publikację w GW tych zdjęć ? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Zlikwidowałem konto w Neobanku 13.06.13, 11:33 Skąd wiesz, że ma tylko trzy stówki? Sądzisz po sobie? :)))) Ja mam dużo, dużo więcej i na pewno nie założę tam konta, chociaż lubię w tej dziedzinie szeroko pojętą dywersyfikację. Bank, który prowadzi takie praktyki jak opisane w artykule nie budzi mojego zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: Zlikwidowałem konto w Neobanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 12:46 Naprawde chyba przyjrzę sie ofercie NeoBanku. Jakoś nie moge pojąć co to za szopke odstawiają anarchiści, weźcie sie do roboty może w końcu! Każdy przecietny polak musi od rana do wieczora pracować by sobie kupić dom czy mieszkanie i jakoś żyć a wam we łbach sie przewraca ze wszystko za darmo. Zmiencie lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakby co Re: Zlikwidowałem konto w Neobanku IP: *.centertel.pl 14.06.13, 09:14 Kup mieszkanie po lokatorach, którzy zostali wyrzuceni ze swoich mieszkań przez "czyścicieli" dzięki pieniądzom NeoBanku. Nie licz jednak na wielkie zniżki. Oni nie z tych co to dają coś za darmo. Jeśli podjęli się działań na granicy prawa i przyzwoitości, to nie po to, aby odsprzedać z niewielkim zyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob.19 Re: Zlikwidowałem konto w Neobanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 10:07 14 tego na koncie 300złotych????? łooooo A inne banki postępują inaczej-dobre sobie. Uważam, wbrew aktywistom "społecznym", że każdy powinien patrzeć przede wszystkim na swój zysk. I w pewnym omencie dochodzi się do etapu chęci pomagania innym. W sytuacji gdy jestem zmuszany do dobroczynności- wspomniany etap nadchodzi bardzo późno...albo w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 08:34 Odpowiadam na pytanie: Obawia się DEBILI. I idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www bojkot IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 08:49 bojkot tego gó.w.nianego oszusta i po kłopocie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kickic Re: bojkot IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 13.06.13, 09:13 Ale to tylko dowodzi że właśnie w NEOBANKU twoje pieniądze są najbardziej bezpieczne. Zachęcam do zakładania lokat na wysoki procent. To 100% pewne. Dla banku pracuje i policja i gangsterzy i urzędnicy miasta. Nie mam pytań. Darmowa REklama że hoho. Ludzie powinni szybciutko przenieść swoje lokaty do NEOBANKU. Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Najlepsze oprocentowanie w kraju!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: bojkot IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 11:34 musiałbym nie mieć szarych komórek tak jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: bojkot 13.06.13, 11:44 Gość portalu: kickic napisał(a): > Ale to tylko dowodzi że właśnie w NEOBANKU twoje pieniądze są najbardziej bezpi > eczne. Jest takie przysłowie. Nosił wilk razy kilka. Jeśli bank zleca bandziorom wykurzanie lokatorów to wiele mówi o etyce jakiej ów bank hołduje. Mafia ma podobną etykę. Skąd więc pewność, że równie dobrze wszystkie pieniądze klientów pewnego dnia po prostu nie znikną? Odpowiedz Link Zgłoś
poznan_iak NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 13.06.13, 09:08 Śmiać mi się chce, jak czytam, że anarchiści wykrzykują hasła o łamaniu praw lokatorów; o tym, aby ich przestrzegać; kiedy przy innych okazjach bez ogródek mówią, że ich potrzeby mieszkaniowe są ważniejsze od prawa własności (które to prawo sami łamią). Co za banda hipokrytów i złodziei. Policja powinna przegonić całe to towarzystwo, do kompletu z Żytnickim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 12:13 ciekawe, czy będzie ci się chciało śmiać, kiedy zacznie cię nachodzić regularny bandyta, działający w porozumieniu z policją i nowym właścicielem domu, w którym mieszkasz. ciekawe, czy zaśmiejesz się, kiedy 13 anarchistów będzie jedynymi osobami, które zainteresują się zdrowiem twoim i twojej rodziny. bez pozdrowień. ps. takich ludzi jak ci 'czyściciele', to niestety tylko ciąć nożami albo lać bejsbolem. po jednym zabitym może uznają, że nie warto ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
poznan_iak Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 13.06.13, 13:03 Gość portalu: zły napisał(a): > ciekawe, czy będzie ci się chciało śmiać, kiedy zacznie cię nachodzić regularny > bandyta, działający w porozumieniu z policją i nowym właścicielem domu, w któr > ym mieszkasz. ciekawe, czy zaśmiejesz się, kiedy 13 anarchistów będzie jedynymi > osobami, które zainteresują się zdrowiem twoim i twojej rodziny. > bez pozdrowień. Nikt mnie nie będzie nachodzić, bo jestem właścicielem domu, w którym mieszkam. Bandytów/złodziei to ja miałem w swoim domu - kwaterunek, przez 67 lat dewastacja, niszczenie mienia, awantury. Policja przez ostatnie lata bytności tych osób bywała często - po moich wezwaniach. Mieszkająca u mnie rodzinka miała wyrok eksmisji, oczywiście nic nie płaciła (czynsz, opłaty). Prędzej spodziewałbym się, że anarchiści by wzięli w obronę tych ludzi niż właściciela, który nie może u siebie spokojnie mieszkać w domu jednorodzinnym. Ale dla was, wielkich obrońców wszystkich lokatorów, właściciel i tak zawsze będzie tym złym. Z pozdrowieniami :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 13.06.13, 09:11 Obawia się agresywnej i hałaśliwej grupki oszołomów, którym wydaję się, że są głosem i sumieniem Poznania a w czym nieustannie utwierdza ich biuletyn poznańskich anarchistów, jakim stała się poznańska GW. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 13.06.13, 11:37 Niech Gazeta się nie dziwi, że prokurator nie widział nic nielegalnego w wynajmowaniu bandytów. Niech Gazeta się nie dziwi, że policjant, który dawał bandytom informacje okazał się niewinny. Niech Gazeta się nie dziwi, że prezes banku udaje, że go nie ma, a drugi kolo zbywa pytania milczeniem. W młodej polskiej demokracji rację ma ten kto ma kasę. Czyli bank ma ZAWSZE rację. Bank ma kasy tyle, że rację przyzna mu i pan prokurator, i szeregowy policjant też chętnie bandziorom wynajętym przez bank pomoże. Prościej? Kasa Misiu, kasa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Re: NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? IP: *.ipv.net.pl 13.06.13, 11:53 wszystkich bankierystów i banki powinno wysłać się na marsa, bo to one są złem tego świata i ciemiężcą kupującym rządy i zniewalające lud Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris nie protestowac tylko dzialac ich metodami :) 13.06.13, 11:53 czyli poszukac sponsorow, zrobic zrzutke i wynajac "czyscicieli" ktorzy wyczyszcza pana prezesa i czlonkow zarzadu... to jedyny sposob na nowobogackich pajacow ktorym sie wydaje, ze sa nietykalni i maja siedem zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: nie protestowac tylko dzialac ich metodami :) 13.06.13, 12:02 vonkris napisał: > to jedyny sposob na nowobogackich pajaco > w ktorym sie wydaje, ze sa nietykalni i maja siedem zyc... Sęk w tym, że póki co oni SĄ nietykalni. To jest problem systemowy o wielu przyczynach. Raz, że wyborcom nie przeszkadza tzw. miękka korupcja czyli rozdawanie stanowisk wg klucza towarzysko/rodzinnego. Na dokładkę fundamenty polskiej demokracji są przegniłe i śmierdzą. W trakcie przechodzenia z systemu monopartyjnego do demokratycznego nomenklatura, wykorzystując swoje powiązania przejęła ogromny majątek. Ci ludzie bez zasad i moralności mają więc ogromne pieniądze. Pieniądze, które sterują całym życiem politycznym i społecznym w Polsce. Teraz mają już następców, którzy też są święcie przekonani, że nie jest ważne co i jak robimy tylko czy to się wyda. No pewnie jeszcze ze 100 przyczyn. Za parę(naście) pokoleń będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris Re: nie protestowac tylko dzialac ich metodami :) 13.06.13, 12:08 oczywiscie - masz racje... i wlasnie dlatego jedyna metoda, to odplacanie pieknym za nadobne - doslownie :) dopiero kiedy dziesieciu, stu, tysiac takich cwaniaczkow nie poczuje na wlasnej skorze, ze "gwalt sie gwaltem odciska" - nic sie nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
zylioner Brawo anarchiści z poznania!!! 13.06.13, 11:54 Działacie skutecznie skoro macie tylu skrzekliwych wrogów. Już nawet nie wiadomo czy te trole to od bandziora śruby, czy od obłąkanych kolibrów czy też od "autonomicznych" nazioli co regularnie bęcki od was zbierają. Trzymajcie się i nie zrażajcie - cierpliwości i nie traćcie nadziei. Nie oglądajcie się za ujadającymi psami. Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Policje, prokurature mozna sobie wynajac 13.06.13, 12:41 kwestia tylko ukladu albo ceny i beda pracowac dla danej sprawy nie zwracajac uwagi na aspekty prawne juz nie wspomne o moralnych.... to takie biznesowe kurtyzany Odpowiedz Link Zgłoś
jiddu Dobrze, że są anarchiści 13.06.13, 12:56 Państwo nie jest ostatnim etapem rozwoju cywilizacji. Myślę, że za parę tysięcy lat ta forma będzie uznawana za prymitywną. Odpowiedz Link Zgłoś
zygzak_mejklin NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 13.06.13, 12:59 A moim zdaniem - bardzo dobra akcja. Ja nic o tym nie wiedzialem, bo jakos nie mam tyle czasu zeby ogladac codziennie poznanskie "ploty". Tak to juz jest, ktos pracuje, a ktos ma cale dnie wolnego czasu. Uwazam ze akcja odniosla skutek - ja jestem wkürwiony, bo z jednej strony wlasciciel takiej starej kamienic ma swoje prawa (o ktore w koncu Polska tak walczyla cale lata, nie?), faktem tez jest ze wiekszosc lokatorow takich starych zapuszczonych kamienic wykonuje tysiace rzeczy o rownie malo-przyjemnym charakterze. I ta wojna bedzie trwala zawsze i zawsze byla - Odpowiedz Link Zgłoś
kot789 NeoBank zatrzasnął drzwi. Czego się obawia? 13.06.13, 13:03 lamia nogi na komisariacie, wspolpracuja z czyscicielami kamienic - ah ta nasza wspaniala policja Odpowiedz Link Zgłoś