Dodaj do ulubionych

ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmieszon

29.11.13, 07:31
gosc.pl/doc/1794950.Film-ktory-wysadzil-gender
-podejrzewam że ten film bedzie przez nasz mainstream przemilczany albo też bedzie oskarżany o manipulacje. Prawdy jednak nie da sie ukryć zwł dziś w dobie internetu. Mam nadzieje że tv trwam zdobedzie ten film i go wyemituje.
Obserwuj wątek
    • kazek100 film na poziomie reklamy pasty do zębów 29.11.13, 08:04
      Przeczytałem:

1. Zakładam się o najlepszą whisky w mieście - jeżeli pytanie o in vitro zadamy kościelnym specjalistom od bruzdy dotykowej i profesorom medycyny, to czy zaskoczeniem będzie, że podadzą odmienne informacje? Nie tylko nie będzie to zaskoczeniem, ale będzie to jak najbardziej naturalne. W artykule, do którego nas odsyłasz, napisane jest:

"Harald Eia, robiąc wrażenie laika, próbującego obalić mity na temat płci, rasy czy homoseksualizmu, pytał o te kwestie norweskich naukowców, filozofów czy dziennikarzy. Następnie udał się do światowej klasy badaczy z uniwersytetów brytyjskich i amerykańskich, specjalistów z dziedzin psychologii ewolucyjnej, genetyki behawioralnej i biologii i zadał im te same pytania. Gdy otrzymał od tych naukowców zupełnie odmienne odpowiedzi, zaprezentował im nagrania ich norweskich kolegów. "

Wyjątkowo prymitywny propagadna. Proszę zwrócić uwagę - nie mamy podane ani jacy to dziennikarze (może jakaś ichnia wersja radiamaryjnych inteligentnych inaczej?), ani jacy to profesorowie (żadnych nazwisk w tekście... a może to profesorowie typu AKO albo Rońda?). Nie wiemy tego, niemniej sama konstrukcja tego rodzaju argumentacji to poziom reklamy pasty do zębów ("dentyści (którzy??) polecają pastę....).

2. Nudzisz oszołom! wklejaniem w kółko tego samego i szczerze mówiąc paskudnie zaśmiecasz to forum. Pobiłeś nawet Renego z jego manią wklejania setek wątków o pani Wójciak. Nie byłoby to problemem, gdyby tacy jak ty nie zaśmiecali naszego życia społecznego.

Ale spróbuję cię potraktować poważnie i zadam pytanie - zaprzeczasz, że kultura, w której żyjemy, wpływa na nasze postawy? Czyli np. nie ma znaczenia, czy rodzimy się w kraju o tradycji chrześcijańskiej, czy np. gdzieś w dalekiej Azji? Uważaj - jeśli potwierdzisz różnice - jesteś genderystą. Jeśli nie potwierdzisz - to na co ci te chrześcijaństwo?
      • piter_wlkp Kazek genderysta ? 29.11.13, 09:41
        > Ale spróbuję cię potraktować poważnie i zadam pytanie - zaprzeczasz, że kultura
        > , w której żyjemy, wpływa na nasze postawy? Czyli np. nie ma znaczenia, czy rod
        > zimy się w kraju o tradycji chrześcijańskiej, czy np. gdzieś w dalekiej Azji? U
        > ważaj - jeśli potwierdzisz różnice - jesteś genderystą. Jeśli nie potwierdzisz
        > - to na co ci te chrześcijaństwo?

Zadam lepsze pytanie - czy dla swojego dziecka jesteś rodzicem A czy rodzicem B ?
        Jeśli czujesz się po prostu ojcem, to oznacza że jesteś niepostępowym fundamentalistą.
        Cała ta nauka o gender to hochsztaplerstwo , które można porównać do obłąkanych teorii Trofima Łysenki.
        • kazek100 Re: Kazek genderysta ? 29.11.13, 09:54
          > Zadam lepsze pytanie - czy dla swojego dziecka jesteś rodzicem A czy rodzicem B
          > ?
          > Jeśli czujesz się po prostu ojcem, to oznacza że jesteś niepostępowym fundament
          > alistą.

Nic kolego nie rozumiesz, co nie jest problemem. Problemem jest to, że nie chcesz zrozumieć, nie chcesz się kształcić ani poznawać świata.

Dla swojego dziecka jestem po prostu ojcem, ale ono ma 10 lat i jak można się domyśleć - dość proste widzenie świata. Z mojej zaś perspektywy - też jestem ojcem, ale zdaję sobie sprawę, że to, jak pojmuję ojcostwo, jest wynikiem wielu aspektów, w których żyję. Kulturowego, społecznego, ekonomicznego, towarzyskiego, religijnego etc etc etc. Refleksja nad tym i chęć poznania jest zawsze wartościowa.

Żeby dać ci prosty przykład - 40 lat temu pewnie ani ja, ani żaden z moich kumpli nie pokazałby się na ulicy z wózkiem, gdy dziecko jeszcze w takowym jeździło. Dziś jest to dla nas nie tylko powód do dumy, ale i frajda. Skąd ta zmiana? O jakich zmianach powyższych kontekstów mówi?

To jest właśnie ta straszna nauka "gender", której boją się kościelni ideolodzy i nie tylko kościelni ignoranci. Najśmieszniejsze jest to, że nie ma od niej ucieczki, nawet jeśli się jej nienawidzi. W końcu dzieci oszołoma też wyrastają w takim a nie innym środowisku i to środowisko je kształtuje, czemu jak sądzę, sam oszołom nie chciałby zaprzeczać.
          • qwardian Re: Kazek genderysta ? 29.11.13, 10:30

kazek100 napisał:

> To jest właśnie ta straszna nauka "gender", której boją się kościelni ideolodzy
            > i nie tylko kościelni ignoranci. Najśmieszniejsze jest to, że nie ma od niej u
            > cieczki, nawet jeśli się jej nienawidzi.

Możecie zaprzeczać podstawom nauki genetyki i biologii, ale w zaciszu prywatnych pomieszczeń i bez środków z kieszeni podatnika. Szkolnictwo jast stajnia Augiasza wymaga fundamentalnych czystek...
          • Gość: Georg von Sommer Brednie Kazka vel Slawek... IP: *.pools.arcor-ip.net 29.11.13, 10:45
            Slawek... 40 lat temu to ty z jaja na jajo przeskakiwales...!! :):)
            Slawek... 40 lat temu POdobnych do ciebie (zasrancow) japonkami wozili...:):)
            Slawek... 40 lat temu starsi "kumple" jezdzili dryndami na lozyskach i grali w kiczke... :):)
            Slawek... 40 lat temu nie bylo wystawek w RFN-nie... :):)
            Slawek... 40 lat temu starzy twoi ogladali wize do RFN-nu jak swinia niebo...:):)
            Slawek... 40 lat temu starzy twoi cieszyli sie jak dostali "kawe" Inke... :):)
            Slawek... 40 lat temu byl syf kila i mogila...:):)
            Slawek... 40 lat temu - itd.itd.itd.itd.....

PS Mam ciagnac nadal (swistaku) co bylo 40 lat temu...?? :):)
          • bimota Re: Kazek genderysta ? 29.11.13, 11:53
            > Żeby dać ci prosty przykład - 40 lat temu pewnie ani ja, ani żaden z moich kump
            > li nie pokazałby się na ulicy z wózkiem, gdy dziecko jeszcze w takowym jeździło
            > . Dziś jest to dla nas nie tylko powód do dumy

DUMY, ZE ZALAPALAS SIE NA DOFINANOSWANIE IN-VITRO, CZY MOZE Z TEGO, ZE CI SIE KOBIETA Z LISTONOSZEM PUSCILA ? OT - KWINTESENCJA GENDERYZMU...
          • piter_wlkp Re: Kazek genderysta ? 29.11.13, 13:13
            > Nic kolego nie rozumiesz, co nie jest problemem. Problemem jest to, że nie chce
            > sz zrozumieć, nie chcesz się kształcić ani poznawać świata.

No po prostu nie byłbyś sobą wielki forumowy aŁtorytecie gdybyś nie dowartościował się uświadamiając mi moją małość. Żenada.

> Dla swojego dziecka jestem po prostu ojcem, ale ono ma 10 lat i jak można się d
            > omyśleć - dość proste widzenie świata. Z mojej zaś perspektywy - też jestem ojc
            > em, ale zdaję sobie sprawę, że to, jak pojmuję ojcostwo, jest wynikiem wielu as
            > pektów, w których żyję. Kulturowego, społecznego, ekonomicznego, towarzyskiego,
            > religijnego etc etc etc. Refleksja nad tym i chęć poznania jest zawsze wartośc
            > iowa .........
            .

Jesteś ojcem, bo jest to kwestia biologii , a nie uwarunkowań kulturowych , społecznych czy jakichkolwiek. A ignorantami są ci,którzy w próbie podważania tego co naturalne doszukują się jakiejś nauki

• kazek100 Re: Kazek genderysta ? 29.11.13, 13:33
              Jeżeli bycie ojcem to dla ciebie tylko kwestia biologii, to cóż - tylko współczuć twoim dzieciom.

Dla mnie oprócz kwestii biologicznej, której nikt nie zaprzecza, żadni genderyści (ale po co dyskutować o sprawach oczywistych???) to także pewien bagaż kulturowy. Zazwyczaj bardzo piękny. Warto sobie to piękno uzmysławiać i właśnie po to jest to wszystko.

Zadałem już parokrotnie pytanie, na które nie mogę doprosić się odpowiedzi - uważasz, że ojcowie w każdej epoce i pod każdą szerokością geograficzną zachowują się tak samo? Czy nie warto zastanowić się nad tym kontekstem, aby lepiej zrozumieć samego siebie?

No chyba, że dla kogoś ojcostwo to tyle, że się łoi pasem, babę trzyma krótko, w sobotę chleje wódę, a w niedzielę jedzie polonezem na mszę. Wtedy jest to faktycznie tak proste, jak opisujesz.

Konkretnie na temat poproszę albo - bez odbioru.
              • sineira Re: Kazek genderysta ? 29.11.13, 14:31
                Może jednak warto uświadomić panom, że pokłosiem tradycyjnego postrzegania roli kobiety i mężczyzny jest m.in. problem orzeczeń sądów rodzinnych, faworyzujących kobiety jako "naturalnie predystynowane opiekunki dziecka"? Może warto im uświadomić, że mężczyźni, którym po rozwodzie uniemożliwia się kontakty z dziećmi, są właśnie ofiarami tego "odwiecznego porządku", w obronie którego gardłują przeciwnicy gender?
                Panowie, Wy również stajecie się OFIARAMI stereotypów. Tu nie chodzi tylko o prawo bab do wyjścia z kuchni. Tu chodzi również o wasze prawo do bycia takimi, jakimi chcecie, a nie takimi, jakimi chce Was widzieć schematycznie myślące społeczeństwo.
                Zajęcia równościowe mają m.in. uświadomić chłopcom, że WOLNO IM wyjść poza ciasne ramki samochodowo-piłkarko-piwne. Że nie ma nic złego w tym, że facet np. lubi gotować czy (o zgrozo!) haftować. Albo - wracając do kwestii, którą poruszyłam na początku - w tym, że chce się zajmować swoim dzieckiem i może być dla niego równie dobrym (albo lepszym) opiekunem.

Nie wiem skąd ten strach przed przyznaniem, że nie każdy facet musi być typowym, schematycznym Zenkiem z wąsem.
                • kazek100 Re: Kazek genderysta ? 29.11.13, 15:33
                  Wszystko, co piszesz, jest prawdą. Niektórzy zdali sobie z tego sprawę kilkanaście lat temu - że to właśnie te "tradycyjne role" dość często są odpowiedzialne za np. sprawy sądowe rozstrzygane z urzędu na rzecz matek, jakie by nie były. Innym strach przed wyjściem poza znaną sobie dotychczas ciasną rzeczywistość przeszkadza po prostu na trzeźwe spojrzenie. I chyba właśnie o taki strach chodzi (poza tym, którzy boją się utracić realną władze i korzyści).
                • piter_wlkp Re: Kazek genderysta ? 30.11.13, 00:45
                  > Może jednak warto uświadomić panom, że pokłosiem tradycyjnego postrzegania roli
                  > kobiety i mężczyzny jest m.in. problem orzeczeń sądów rodzinnych, faworyzujący
                  > ch kobiety jako "naturalnie predystynowane opiekunki dziecka"?

Jeżeli już , to ten problem wynika z tego że sędziami orzekającymi w tych sprawach są kobiety.
                  Jedyne co ideologia gender jest w stanie wnieść do orzecznictwa sądowego w sprawach rodzinnych , to chyba tylko adoptowanie dzieci przez pary homoseksualne. Jeśli masz dzieci , to módl się o to abyś żył długo i nigdy ich to nie spotkało
                  • kazek100 Re: Kazek genderysta ? 30.11.13, 11:02
                    Ten problem wynika z kilku kwestii. Między innymi tej, o której wyżej wspomniano.

Nie zastanawiałem się nigdy na temat wpływu nauki o gender (jeżeli chcesz rozmawiać poważnie, trzymajmy się tego terminu, jeżeli będziesz upierał się przy pogardliwym określeniu "ideologia", to pogadasz sobie z lustrem) na orzecznictwo sądów, ale chyba nawet nie o to w temacie chodzi. Inna rzecz, że spotkałem kiedyś hiszpańską parę gejów, którzy adoptowali dziecko gdzieś z Afryki. T była jakaś skomplikowana procedura, wtedy nawet w Hiszpanii było to novum, niemniej myślę, że tę afrykańską sierotę naprawdę mógł spotkać gorszy los. Z tym, że jak dla mnie temat homoseksualizmu to zupełnie inny wątek, niż gender i nie chce mi się tego kontynuować.
                  • sineira Re: Kazek genderysta ? 03.12.13, 11:56
                    Problem nie wynika z tego, że sędziny są kobietami, tylko z tego, że często są kobietami wyznającymi tzw. tradycyjny podział ról i w głowach im się nie mieści, że mężczyzna może się zajmować dzieckiem. Zauważ, że zwolennicy "odwiecznego porządku" rolę opiekunki (dzieci, chorych, starców) przypisują automatycznie kobiecie. Takie postawy przekazywane są dalej, stąd sędzina wychowana w "tradycyjnej" rodzinie z automatu uzna matkę za właściwą osobę do podjęcia opieki.
                    Co do adopcji - wolałabym, żeby w razie czego moje dziecko trafiło do kochającej pary jednopłciowej niż do bidula.
                    • kazek100 Re: Kazek genderysta ? 04.12.13, 21:01
                      sineira napisała:

> Co do adopcji - wolałabym, żeby w razie czego moje dziecko trafiło do kochające
                      > j pary jednopłciowej niż do bidula.

no właśnie.
              • piter_wlkp Re: Kazek genderysta ? 30.11.13, 00:26
                kazek100 napisał:

> Jeżeli bycie ojcem to dla ciebie tylko kwestia biologii, to cóż -

Użyłem trochę niefortunnych słów, chodziło mi oczywiście o podkreślenie prawdy, że ojcostwo jest naturalną konsekwencją bycia mężczyzną , co bywa kwestionowane przez tych którzy zabiegają o legalizację tzw. małżeństw jednopłciowych i tworzą kuriozalne pojęcia typu : rodzic A i rodzic B - zamiast matki i ojca.

> Dla mnie oprócz kwestii biologicznej, której nikt nie zaprzecza, żadni genderyś
                > ci

No właśnie że zaprzeczają i usiłują stworzyć grunt pod całkowite zanegowanie naturalnych roli płci

> to także pewien bagaż kultu
                > rowy. Zazwyczaj bardzo piękny. Warto sobie to piękno uzmysławiać i właśnie po t
                > o jest to wszystko.

Dla mnie ten bagaż kulturowy również jest piękny, ale nie oszukujmy się - ideologia gender pięknie brzmi tylko w obietnicach i jej celem nie jest badanie rzekomych wpływów kulturowych na zachowanie płci , tylko wywracanie naturalnego porządku. Podobnie jak komunizm obiecywał szczęście ludzkości, a w rzeczywistości tworzył łagry.
                Jakiś czas temu media opisywały tzw. genderowe zajęcia w przedszkolach , gdzie chłopców zmuszano do przebierania się w sukienki - efekt był wstrząsający . I to jest prawdziwa twarz ideologi gender - zamanipulowanie młodego pokolenia , tak aby uznało wszelkie seksualne dewiacje za normalność.

> No chyba, że dla kogoś ojcostwo to tyle, że się łoi pasem, babę trzyma krótko,
                > w sobotę chleje wódę, a w niedzielę jedzie polonezem na mszę. Wtedy jest to fak
                > tycznie tak proste, jak opisujesz.

Dziękuję za ten barwny opis, sam bym tak nie potrafił napisać bo nie znam tego z autopsji

> Konkretnie na temat poproszę albo - bez odbioru.
                Tym tonem zwracaj się do swojego 10-latka , tu występujesz na publicznym forum i okazuj elementarną kulturę jeśli zależy ci na jakiejkolwiek reputacji
                • kazek100 Re: Kazek genderysta ? 30.11.13, 11:16
                  ojcostwo jest naturalną kwestią mężczyzny, ale powtarzam- ten ojciec też wychowywał się w jakiejś kulturze.

>
                  > No właśnie że zaprzeczają i usiłują stworzyć grunt pod całkowite zanegowanie na
                  > turalnych roli płci

cytuj. Tylko cytuj jakiś obiektywny materiał, a nie któryś z kościelnych komentarzy, jakimi zalewa nas oszołom. Ja już dawno zauważyłem, także na tym forum ;-)), że niektórzy ludzie Kościoła z największym upodobanie dyskutują z poglądami, których nikt nie wyraził i doskonale obalają argumenty, których nikt nie wygłosił. Żeby było jasne - to nie jest wycieczka do ciebie.

> Dla mnie ten bagaż kulturowy również jest piękny, ale nie oszukujmy się - ideol
                  > ogia gender pięknie brzmi tylko w obietnicach i jej celem nie jest badanie rzek
                  > omych wpływów kulturowych na zachowanie płci , tylko wywracanie naturalnego por
                  > ządku.

No dobra, ale konkretnie - na czym opierasz to twierdzenie?

Tylko poproszę bez głupawego porównywania do komuny, bo jeden oszołom na tym forum już wystarczy (drogi nie będzie tak zabawny ;-)) ). To tak jakby w tym wątku ktoś ni z gruszki ni z pietruszki przywołał Kościół i napisał, że też obiecuje zbawienie, a na ziemi dbałość o wartości, a tymczasem zbawienia nie ma, a na ziemi tylko dbałość o kasę. To nawet prawda, ale to nie ten wątek. Jest sens bawić się w takie karkołomne porównania?

> Jakiś czas temu media opisywały tzw. genderowe zajęcia w przedszkolach , gdzie
                  > chłopców zmuszano do przebierania się w sukienki - efekt był wstrząsający .

które media? Które przedszkole? Od tygodni grzecznie na tym forum zapytuję... Daruj mi te babskie ploty, bo jeszcze wyjdę na męskiego szowinistę. Mam już dość koleżanek, które z przejęciem pytają przy różnych spotkaniach "a słyszałaś, że w przedszkolach...?". Przy czym oczywiście żadna też takowego przedszkola nie potrafi wskazać.

> Dziękuję za ten barwny opis, sam bym tak nie potrafił napisać bo nie znam tego
                  > z autopsji

Gdybym cię o to posądzał, to bym z tobą nie gadał. Ale wysilić w rozmowie mógłbyś się trochę. Nie bardzo wiem, na co się obrażasz - sam stosujesz nieładne werbalne manipulacje ("ideologia"), a rozmówcę chcesz pouczać? Mogę chyba oczekiwać, że będziemy gadać na temat, a nie będziemy komentować żenujących plotek. Bawienie się na forum nie jest obowiązkowe, więc jak chcesz mieć partnera do pojedynku, no to jak wspomniałem - wysil się. Inaczej - bez odbioru.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Kazek genderysta ? 29.11.13, 14:57
            to że ojcowie dziś chętniej niż kiedyś opiekuja się z dziećmi to nie jest w żadnym wypadku zasługa gender. To po prpstu konieczność bo większości ojcom pensje przestarczały juz wystarzcać na utrzymanie całej rodziny. Gender nie ma tu absolutnie nic do rzeczy
            • kazek100 Re: Kazek genderysta ? 29.11.13, 15:36
              Te koleś, tak to możesz sobie gadać z kumplami z parafii. Mnie nie obrażaj, nie znasz mnie i daruj sobie.

Ja zarabiam wysoko powyżej średniej krajowej i to od ładnych paru lat. Dzieckiem zajmuję się, bo kocham to robić. Nie dlatego, że zmusza mnie sytuacja materialna.

Zresztą o dziwo - to częściej ludzie dobrze sytuowani prowadzą tego rodzaju nowoczesny tryb życia.
              • piter_wlkp Re: Kazek genderysta ? 30.11.13, 00:33
                Myślę że wiele osób piszących na tym forum zarabia znacznie powyżej średniej krajowej, ale nie każdy jest takim prostakiem, aby tym argumentem podpierać swoje tezy w dyskusji.
                Oszołom podniósł słuszną kwestię - ojcowie zajmują się dziećmi naprzemiennie z matkami, bo oboje muszą pracować . Ideologia gender nic tu nie poprawiła
                • kazek100 Re: Kazek genderysta ? 30.11.13, 11:21
                  Prostakiem jest ktoś, kto atakuje rozmówcę nie doczytując. Oszołom wyraził się pogardliwie, przy okazji zresztą sformułował absurdalną tezę i to co napisałem było niestety konieczne do napisania. Inaczej wyglądałoby, że prezentowane przez niego głupoty ("ojcowie zajmują się dziećmi, bo za mało zarabiają") mają jakikolwiek sens.

> Oszołom podniósł słuszną kwestię - ojcowie zajmują się dziećmi naprzemiennie z
                  > matkami, bo oboje muszą pracować . Ideologia gender nic tu nie poprawiła

Trochę inaczej. Ojcowie zajmują się dziećmi naprzemiennie z matkami, bo są dziś mądrzejsi, niż 50 lat temu (nie muszę podkreślać, że chodzi mi o ten jeden życiowy aspekt tylko, tak?), a przy okazji matki też chcą się zawodowo realizować. Nauka gender faktycznie niewiele tu pomaga, bo i nie ma tu nic do rzeczy. Podobnie więc w niczym nie szkodzi.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: film na poziomie reklamy pasty do zębów 29.11.13, 12:01
        aj waj! dotknałem cię do żywego, dezawuopwanie tego ci nic nie pomoże,mleko się wylało, za późno już
        • kazek100 Re: film na poziomie reklamy pasty do zębów 29.11.13, 12:29
          Mylisz się. zazwyczaj wypisujesz tu takie same bzdury, jak AAA, tyle że bywasz bardziej zabawny, stąd chce mi się częściej z tobą rozmawiać. Niestety - nic więcej ;))

przypomnę pytanie, na które nie udało ci się odpowiedzieć:
          " zaprzeczasz, że kultura, w której żyjemy, wpływa na nasze postawy? Czyli np. nie ma znaczenia, czy rodzimy się w kraju o tradycji chrześcijańskiej, czy np. gdzieś w dalekiej Azji? Uważaj - jeśli potwierdzisz różnice - jesteś genderystą. Jeśli nie potwierdzisz - to na co ci te chrześcijaństwo? "

Czyżbyś bracie chciał się wyrzec swej kultury, swej wiary????
          • pan.nikt Re: film na poziomie reklamy pasty do zębów 29.11.13, 12:35
            znów mieszasz. to takie genderowe

Ot trza ludziom próbować robić "wodę z mózgu" i przemycać bzdury
            • kazek100 Re: film na poziomie reklamy pasty do zębów 29.11.13, 12:59
              a ty znów powaliłeś mnie merytorycznością odpowiedzi ;-))
              bez odbioru
              • pan.nikt Re: film na poziomie reklamy pasty do zębów 29.11.13, 14:38
                Guzik mnie obchodzi twój "narożnik" i Twoja niewiedza, albo próby manipulacji.
                Np przykład jak genderyści wygodne im rzeczy naświetlają, a niegodne chowają pod dywan.

Ustawa o przemocy.
                HURA, JESTEM ZA TYM, ŻEBY NIKOGO NIE BIĆ.
                OK, a co jest tak naprawdę w środku??
                No tak, to jest napisane małymi literkami, a w mediach zaczerniane, np zmiany płci, odcinanie i przyszywanie członka, albo robienie dziury w podbrzuszu . Ale tytuł CHWYTNY I SŁUSZNY.
                Nikt normalny nie poprze TŁUCZENIA ŻONY, CZY MĘŻA. Ba nawet nie poprze TŁUCZENIA TEŚCIOWEJ.
                PRAWDA???????????/

i to jest właśnie manipulacja.
    • franek Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 08:42
      Istoty człekopodobne o niskim ilorazie inteligencji lubią wynajdywać ideologie.Dzięki temu mogą zaistnieć w przestrzeni publicznej.
      • qwardian Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 10:45

I niestety przez prawie pół wieku byliśmy poddawani eksperymentom społecznym. Ale Polska to nie ciemnota. W Polsce rewolucja bolszewicka nigdy nie zawiązała się na wzór rosyjskiej, czy tej w Berlinie. Róża Luxemburg nie znalazła podatnego gruntu z tej racji, że na straży stoi Kościół Katolicki z parafią w każdej dzielnicy, miasteczku i na wsi...
        • kazek100 Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 10:48
          W sąsiednim wątku twierdzisz, że np. to, kto jest dyrektorem szkoły, powinno zależąc od władzy politycznej. Dość bolszewicki sąd, więc twoja deklarowana tu niechęć wobec Róży Luksemburg trąci lekko hipokryzją.

I jest nie na temat.
          • Gość: AAA Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.13, 11:02
            Jak dobrze, że mamy i Oszołoma i Quardiana, którzy bronią nas przed zalewem lewactwa. To oni nam uświadamiają, gdzie jest miejsce kobiety życiu społecznym. Dzieki nim wiemy, że idei KKK (dzieci, kuchnia,kościół) nikt nie odwołał, ona jest fundamentem trwałości zarówno na poziomie elementarnym tj. rodziny jak i ogólnym- czyli społeczeństwa.
            Środa- wiadomo, skąd takie nazwiska się brały. Otrzymywali je konwertyci od daty przechrzczenia się na katolicyzm. Stąd mamy Styczniów, Lutych, Marców itd ale tez Poniedziałków czy Środy. To wszystko tłumaczy
            • oszolom-z-radia-maryja Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 12:04
              ja nie twierdzę że miejsce kobiety jest tylko przy dzieciach i przy garach. Ma też takie samo prawoi do pracy i takiej samej płacy jak facet i ma te same prawa wyborcze a te inicjatywy równościowe aby tylko ośmieszają idee równości, rónie dobrze mozna by postulowacróność pod wzgl wzrostu..
              • kazek100 Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 12:27
                Ale jeszcze kilkadziesiąt lat temu właśnie tacy, jak ty, twierdzili inaczej. Dlatego Skłodowska-Curie była jedną z pierwszych wykształconych kobiet w Polsce, a wcześniej... a i ona musiała kończyć studia za granicą.

Na szczęście dzięki takim jak my to się powoli zmieniało. Wtedy nasi poprzednicy nie używali jeszcze terminu gender, ale to akurat nie jest tak ważne.

Kiedyś takie same dramatyczne teksty pisano właśnie pod adresem kobiet chcących się kształcić, chcących pracować, chcących, by facet też wziął na siebie część domowej pracy. Przykładów - historycznych czy literackich - mnóstwo... (podać?). Dziś te same bzdury wykrzykujecie na temat gender - tematu, którego w ogóle nie znacie ani nie rozumiecie.

Ale żeby dać ci szanse - skoro uważasz, że te idee tylko ośmieszają idee równościowe, to co sam proponujesz? Kilku posłów twojej ukochanej partii ośmieszało się chamskimi tekstami typu "pozwalania na coś żonie" albo nie. Jeden, łaskawca, nawet pozwala żonie pracować. Nie wiem, jakim cudem ta kobitka toleruje takiego osła, ale konkretnie - co ty robisz, aby jakoś tę arogancję ogarnąć?
                • qwardian Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 13:05

kazek100 napisał:

> Ale jeszcze kilkadziesiąt lat temu właśnie tacy, jak ty, twierdzili inaczej.

Kult kobiety w obszarze religii katolickiej znany pod pojęciem kultu maryjnego zapisał najmocniej w porównaniu do innych kultów i religii...

Kościół Katolicki lepiej zna ograniczenia ludzkiego umysłu. Daj chłopu wolność to kosę na oręż zamieni i w rezultacie będzie Żydów gonił. Daj kobietom wolność to będą rewolucje berlińskie wszczynać i kończyć w kanale Szprewy.

Najlepszy przykład to Pani Środa. Pół tysiąca lat temu spalono by ją na stosie za pieprzenie bzdur i by jak później Róża Luxemburg nie wywołała rewolucji. Dzisiaj już można pieprzyć, ale ludzie lekceważąco pokazują palcem na czoło i żadnej rewolucji to nie wywoła...
                  • kazek100 Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 13:42
                    qwardian napisał:
                    >
                    > Kult kobiety w obszarze religii katolickiej znany pod pojęciem kultu maryjnego
                    > zapisał najmocniej w porównaniu do innych kultów i religii...

ale kult maryjny na kwestię równouprawnienia nie przełożył się wcale. Chyba, że możesz nam to jakoś uzasadnić?

>
                    > Kościół Katolicki lepiej zna ograniczenia ludzkiego umysłu.

niestety, wyjątkowo prymitywny poziom wypowiedzi wielu kościelnych dostojników wskazuje raczej na co innego. Ja już kiedyś z tobą o tym dyskutowałem - żaden ze mnie znawca, ale nawet wiele encyklik JPII to - przykro mówić - zbiór banałów i tekstów średnich pod względem językowym (sam patos i archaizmy nie tworzą jeszcze literatury). Nie wykluczam jednak, że jeśli chodzi o twój umysł, to Kościół faktycznie najlepiej zna jego ograniczenia ;-))

Najlepszy przykład to Pani Środa. Pół tysiąca lat temu spalono by ją na stosie
                    > za pieprzenie bzdur

Tak, to dobry przykład. W dzisiejszym felietonie bardzo łatwo wykazała waszą ignorancję, a potwierdzeniem tego jest fakt, że nie stać cię na nic więcej niż wulgarność i werbalną agresję.
                    • oszolom-z-radia-maryja Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 14:09
                      Środa swoimi antyklerykalnymi fobiami się tylko ośmiesza
                      • kazek100 Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 15:37
                        znów wybitnie merytoryczna wypowiedź :0)) gratulujemy koledze!
                      • Gość: Logistyk Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.13, 17:28
                        oszolom-z-radia-maryja napisał:
                        > Środa swoimi antyklerykalnymi fobiami się tylko ośmiesza

Równie prawdziwe i równie głębokie jest twierdzenie: Oszołom swoimi klerykalnymi maniami się tylko ośmiesza.
                        No i spróbuj obalić moje twierdzenie - drogo Oszołomie!
                • oszolom-z-radia-maryja Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 15:00
                  konieczność życiowa bo pensje ojców przestały wystarczać a utrzymanie rodziny a poza tym zanim u nas te nowinki doszły to były już dawno w uzyciu bowiem to kobiety polskie szybko sie musiały wyemancypowac bo jak ich ojcowie i mężowie poszli ginąć dopowstań narodowych to nie miał kto się zajać domem czy interesami rozkręconymi przez tych co zginęli polegli.
                  • kazek100 Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 15:38
                    nie sądź innych podług siebie. Ja i wielu moich kumpli spędzamy wieczory z dzieciakami, a konieczność płynie z serca. Pieniędzy nam wystarcza, nieudaczniku.
                    • oszolom-z-radia-maryja Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 03.12.13, 09:24
                      biedne dzieci..
                      • kazek100 Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 03.12.13, 09:34
                        Na czym opierasz swoje kolejne obraźliwe stwierdzenia?
                        • oszolom-z-radia-maryja Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 04.12.13, 14:35
                          aleś ty obrażalski.. prawda w oczy kole?
              • Gość: AAA Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.13, 19:40
                Ten gość powyżej to nie ja tylko jakiś troll. Zresztą wykazał się zwykłym nieuctwem twierdząc, że slogan KKK (kościół, kuchnia, kołyska) definiujący rolę kobiety zrodził się w kręgach Kościoła katolickiego. Tymczasem Kościół zawsze zwalczał takie szufladkowanie. Hasło KKK powstało w kręgach świeckich w środowisku protestanckim.
                • Gość: AAA Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.13, 19:42
                  To oczywiście odpowiedź dla Oszołoma...
                  • Gość: AAA Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.13, 21:05
                    Stosunek Kościoła Katolickiego do kobiet zmienia się na przestrzeni wieków, od niemal negacji roli kobiety wyniesionej z tradycji Żydowskiej po współczesne powiększanie uczestnictwa kobiet nawet w liturgii.
                    Wdrażanie genderu to gwałt na naturze Kościołom, Kościół nie lubi i nie znosi tak szybkich zmian ale nie znaczy to, że za lat sto nie zostanie zniesiony celibat a kobiety będą kapłanami i hierarchami.
                    Ale to musi iść powoli... Chciały się powiedzieć: Środo, siostro, nie tak ostro...
                    • kazek100 Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 30.11.13, 11:28
                      Wszyscy już zauważyli, że na forum jest kilku osobników zwanych AAA, winien jest ten pierwszy, kościelny, bo się nie zalogował, a kilkukrotnie podpadł pisząc o rzeczach, których nie widział na oczy, więc wzbudził podejrzenia, że też parafią ma gdzieś poza miastem.

Ciekawe jednak zdanie tym razem napisał:
                      > Wdrażanie genderu to gwałt na naturze Kościołom, Kościół nie lubi

Nie bardzo wiem, skąd wniosek, że gender chce się akurat zajmować Kościołem. Mój drogi, wiemy, żeś wierny parafianin, ale zrozum, nie dla wszystkich Kościół jest całym światem i wielu nie interesuje on wcale. Nie każdy temat na świecie dotyczy także Kościoła. Naukowcy badający kwestie gender nie zajmują się Kościołem, najwyżej o tyle, o ile jest on częścią kulturowej rzeczywistości. W życiu jednak nie słyszałem, aby ktokolwiek chciał np. ingerować w prawo kanoniczne. Co innego - prawo świeckie.
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 12.12.13, 12:30
                        Kaziu zakochaj się.. w kobiecie rzecz jasna..
                        • Gość: Georg von Sommer Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.pools.arcor-ip.net 12.12.13, 12:41
                          Oczywiscie i to natychmiast...!! W Grodzkiej...!!

PS Ewe. w Mittwochu... :)
        • franek Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 11:00
          Możliwe,że tak było i jest.Nie przez przypadek SB-cja załatwiła Popiełuszkę,Isakowicza poturbowali.Z Wyszyńskim też były jakieś dymy.
        • Gość: Georg von Sommer Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.pools.arcor-ip.net 29.11.13, 11:08
          POtwierdzam Gwardianie...!! W kazdym miescie,w kazdej dzielnicy,w kazdym miasteczku jest KK...Ba... POwiem wiecej - z tego ci mi wiadomo to w Berlinie jest POlski Kosciol Katolicki i na kazdej mszy jest full.Bardzo sa aktywni i zorganizowani - przed paroma miesiacami byli w sanktuariach na Litwie.. Ostatnio wybrali sie do Ziemi Swietej a teraz sa w Pradze...

PS Szkoda ze nie mieszkam w Berlinie....
          POzdrawiam
          • qwardian Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 12:01

Sommerze ludzie tego nie wiedzą w Polsce, ale faktycznymi ambasadorami Polski poza granicami są parafie polskiego kościoła katolickiego i księża. Od Johannesburga poprzez Amerykę Południową i Północną, żeby się razem skupić, poznać, zasięgnąć informacji o pracy, legalizacji pobytu najlepiej zwrócić się do księdza. To już poza mną od dekady, ale wiem, że do dnia dzisiejszego placówki konsularne i ambasady RP traktują Polaków jak cudzoziemców...
            • Gość: Georg von Sommer Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.pools.arcor-ip.net 29.11.13, 12:22
              POnownie pelna zgoda Gwardianie...Byl okres (znam to z opowiadan) ze uchodzcy i Spätaussiedlerzy z POlski byli traktowani jak zdrajcy narodu i szykanowani przez Misje Wojskowa w Berlinie... Ci,ktorym "udalo" sie dostac paszport konsularny (by nie stracic kontaktu z rodzina i miejscem urodzenia) musieli wymieniac (obowiazkowo) w POlsce marki na zlotowki za kazdy dzien PObytu.. To dopiero bylo sku..........!!

PS Wybacz,nigdy nie owijam slowa w bawelne i nie pierdze slodko do ucha jak Stachu Gacki "Jackowi Holubowi"...
    • bimota Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 11:57
      POSZUKAJ LEPIEJ ZALECEN WHO W KWESTII EDUKACJI SEKSUALNEJ, W KTOREJ NP. NAUCZAJA, ZE Z HOMO-ZBILZENIA MOZNA ZAJSC W CIAZE. WCZORAJ BYLO O TYM W TVP INFO. PALIKOCIARNIA CHCE Z TEGO ZROBIC USTAWE...
      • oszolom-z-radia-maryja Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 12:05
        WHO to stado zdemoralizowanych i podstarzałych rewolucjonistów seksualnych sprzed pólwiecza
    • franek Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 17:41
      Genderowcy podobnie,jak naziści i komuniści walczą o dusze dzieci.Tylko dlaczego w wolnych,demokratycznych krajach przy.p.ierdalają się do nieswoich dzieci?
      • franek Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 17:53
        ...hołota jest zdesperowana.
      • kazek100 Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 18:04
        Twój wulgarny język mało mi pasuje do rodzica, ale niech tam. Tylko dlaczego ten palant matematyk czepia się nie swoich dzieci?
        • franek Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 18:15
          Co do wulgaryzmów-też byłem kiedyś grzeczny i nie wychodziło mi to na zdrowie.
          Co do palanta matematyka:hołota jest bezczelna.
          • kazek100 Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 19:04
            Dać mi dobra rade - ja nadal jestem grzeczny i na dłuższą metę wychodzę na tym dobrze ;-))

Kąśliwej uwagi o matematyku obawiam się, że nie zrozumiałeś ;-))
            Przeżyję to.
            Bez odbioru.
            • franek Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 29.11.13, 19:10
              to mamy inne doświadczenia.
              • kazek100 Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 30.11.13, 11:29
                Zapewne. Pewnie dlatego ja nie jestem tak zgorzkniały ;-))
                • franek Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 30.11.13, 12:22
                  Myślę,że jeszcze pożyję.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 02.12.13, 13:26
        swoich dzieci nie maja bo mieć ich nie moga z oczywistych wzgl skoro spółkuja w obrebie jednej płci to nie moze byc inaczej więć próbują werbunku
    • Gość: Marciniasty Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.13, 20:30
      gosc.pI/doc/1794950-Film2
    • oszolom-z-radia-maryja Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi 02.12.13, 13:31
      www.fronda.pl/a/terlikowski-i-do-rzeczy-demaskuja-polski-gender,32383.html
      • Gość: Hania Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.13, 01:33
        Szokujące jest z jaką bolszewicką zajadłością lewicujące środowiska, w tym gazeta, bronią i promują tę straszliwą ideologię.
        Rewolucja w 1917 się nie udała (bo ostatecznie zbankrutowała pozostawiając miliony zbrodni), pięknie rozwijająca się eugenika też (bo nazizm do bólu pokazał czym ona jest). Rewolucja seksualna lat 60-tych udała się częściowo (w niektórych krajach wprowadzono aborcję na życzenie, napędzając kasę przemysłowi pro-aborcyjnemu). Teraz potrzeba zepsuć i zdemoralizować nowe pokolenia - by interes dalej się kręcił. A przy okazji doprowadzić do planowanej depopulacji. Tak zaplanowali nowi dobroczyńcy ludzkości. Ciekawe co obiecali tuskowemu rządowi by chorą ideologię na siłę wprowadzać do szkół i przedszkoli. Tak jakby nie było ważniejszej rzeczy. To jakiś rewolucyjny szał.
        • Gość: AAA Re: ideologia gender obnażona zdemaskowana i ośmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 11:00
          Ci szubrawcy obiecali Tuskowi załatanie dziury budżetowej - to proste! Nieudolne i antypolskie rządy Tuska doprowadziły do ruiny kraj, którego gospodarka za rządów Jarosława Kaczyńskiego był potęgą gospodarczą większą, niż Niemcy, USA i Chiny razem wzięte. Podły spisek, którego ofiarą staną się nasi polscy ministranci, o których tak zapobiegliwie dbało wielu wrażliwych duchownych. Rząd Tuska zamierza sprzedać zdeprawowane dzieci Putinowi, a zdobyte środki przeznaczy za walkę z Kościołem Katolickim. To właśnie zaplanowali wspomniani przez Hanię nowi dobroczyńcy ludzkości!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka