Dodaj do ulubionych

Czy jest w Poznaniu normalna i ciekawa restauracja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:32
Chodzi mi o niezbyt drogą i smaczną, a także nie typowo domową, czyli
schabowy itd. Z tego akurat typu polecam Elite i makbiedę na Cyryla.
Byłem w kilku i prawie wszędzie dno - ostatno szczególnie Bacówka.
czekam na poważne polecenia
Obserwuj wątek
    • Gość: vikka Re: Czy jest w Poznaniu normalna i ciekawa restau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:03
      moja mama dobrze gotuje;)
    • Gość: Alchemik Re: Czy jest w Poznaniu normalna i ciekawa restau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:05
      W pasażu Apollo jest nieduża restauracja meksykańska. Niestety nie pamiętam
      nazwy. Byłem tam ze dwa razy. Serwują ciekawe żarcie w przyzwoitych cenach.
      Podobno w greckiej Pireus ( na Głogowskiej) można także zjeść egzotycznie i
      tanio. Sam osobiście nie próbowałem bo nie przepadam za grecką kuchnią.
      • mika_forum Re: Czy jest w Poznaniu normalna i ciekawa restau 10.12.04, 12:59
        Polecam Estelle na Garbarach.
    • Gość: tzynk Re: Czy jest w Poznaniu normalna i ciekawa restau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 16:46
      Meksykańska to chyba sombrero. Też słyszałem że do przyjęcia, więc chyba
      zaryzykuję. Jeżeli chodzi o greckie to więcej dobrego słyszałem o tej na placu
      Wolności-Mykonos. Ale bardziej chodzi mi o relacje po niedawnych odwiedzinach.
      To samo Estella, może coś więcej, co Ci się podobało, jakieś szczegóły. Bo ja
      po odwiedzinach może napiszę że nic ciekawego, a okaże się że każdy z nas czego
      innego oczekiwał.
      Ogólnie, sądząc po odzewach, trudno coś porządnego znaleźć w Poznaniu.
      To może zapytam, czy ktoś był w n/w:
      -Milano na Sołaczu
      -na Młyńskiej- Wokanda bodajże
      -Gor na Marcinie
      -Da Luigi
      -wegetariańska na Taczaka.
      I proszę o komentarze dłuższe od "super".
      • Gość: eska Re: Czy jest w Poznaniu normalna i ciekawa restau IP: *.238.100.19.adsl.inetia.pl 17.12.04, 23:04
        Byłam w milano (ale chwilę temu - ok. roku), baaaradzo mi smakowało, dobrze
        wychowana obsługa, która co chwilę nie podchodzi zapytać się czy sprzątnąć
        talerz (jak w cocorico na swiętojańskiej - w końcu pozwoliłam im zabrać pół
        sałatki bo miałam dość po trzech takich pytaniach , nawiasem mówiąc spadłam z
        krzesła bo noga od niego wpadła do dziury w podłodze a kelnerka na to: "ja nic
        za to nie mogę..." byłam tak oszołomiona że nawet się nie odezwalam, ale na
        pewno więcej tam nie pójdę i wszystkim odradzam...
    • dagmar22 Re: Czy jest w Poznaniu normalna i ciekawa restau 12.12.04, 17:06
      W Pireusie na Glogowskiej jest drogo, a jedzenie takie sobie
      • Gość: madz Re: Czy jest w Poznaniu normalna i ciekawa restau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:45
        to zalezy jaka lubisz kuchnie, z wloskiej polecam Vapolicella na Wroclawskiej,
        jest swietny klimat, dobra obsluga (chyba sami mezczyzni) ;) z greckiej polecam
        na Placu Wolnosci taka mala knajpka na tylach Empiku zawsze jest tam duzo
        ludzi, ceny troche wysokie ale jedzenie bardzo dobre. A jesli chodzi o chinska
        to wg mnie najlepsza jest Panda na Libelta.
        • Gość: Malwinka mój wybór- Estella! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 01:40
          Nieczęsto jadam "na mieście", gdy jednak muszę, lub zabieram dokądś gości, mój
          wybór pada zawsze na Estellę. Są dwie- na Garbarach i w Suchym Lesie (przy
          wylocie z miasta w kierunku Piły). Przyswoite ceny, olbrzymie porcje i
          gwarantowany smak. Jeszcze się nie zawiodłam! :-)
    • Gość: tzynk Re: Czy jest w Poznaniu normalna i ciekawa restau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 16:20
      Wychodzi na to że w Poznaniu i chyba w całej Polsce króluje kuchnia włoska. Jak
      przeczytałem na forum kuchnia, dużo nie trzeba - makaron ze sklepu, pesto ze
      sklepu + 100 czy 200 % narzutu i jest restauracja.
      Ja też skończyłem ostatnio w Papavero - obługa w porządku, smacznie, ale za
      drogo, choć jeszcze nie tak jak np. w Valpolicelli.
      Do madz:
      proszę przeczytać wątek uważnie, nie jest długi. O Mykonosie na pl.Wolności już
      pisaliśmy. Jest zresztą oddzielny wątek. Co do Valpolicelli (nie Vapolicelli)
      to chodziło o niedrogą rzecz (mój 1 post), a tam jest drogo. Oczywiście można
      znaleźć droższe restauracje w Poznaniu, ale przyjemnośc jest większa jeżeli
      dobrze i jednocześnie niedrogo.
      Swoją drogą Tapas bar (bar he, he) też osłabia cenami. Czy naprawdę musi ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka