Dodaj do ulubionych

Motor Poznan Show

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.05.02, 23:58
beda targi czy nie
w prasie i telewizji slyszalem ze nikt nieprzyjedzie
a jak przejezdzam obok targow to plakaty wpisza i zapraszaja
?
Obserwuj wątek
    • mantis1 Re: Motor Poznan Show 18.05.02, 00:03
      mam znajomego co tam intersik ma i mowi ze sa!
      • Gość: Goldi Re: Motor Poznan Show IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.05.02, 00:04
        hymm
        to ciekawe kto przyjedzie,moze ktos wie?
        • Gość: couleur3 Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 00:05
          Targi będą, ale samochodów jako takich raczej niewiele spotkacie.
          • Gość: observer Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 06:56
            Gość portalu: couleur3 napisał(a):

> Targi będą, ale samochodów jako takich raczej niewiele spotkacie.

beda tylko samochody pracownikow,zarzadu MTP i nic a nic wiecej
            mozesz za to isc na targi moto isc poogladac lewarki a moze i opony
            co do opon nie jestem pewien
            • Gość: historia Re: Motor Poznan Show wspomnienia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 07:19
              wspomnień czar :

w roku 2000 tak pisano :
              Nowa nazwa - POZNAŃ MOTOR SHOW.
              Nowe rekordy: ekspozycja samochodów osobowych - ponad 300 modeli, wielkość
              ekspozycji - 59.000 m2, liczba zwiedzających - 117.159, liczba akredytowanych
              dziennikarzy - 1.135.
              19 konferencji prasowych i 62 motoryzacyjnych sympozjów technicznych, w tym
              konferencja PZMot "Diagnostyka a bezpieczeństwo Ruchu Drogowego", która
              zgromadziła rekordową liczbę uczestników (ponad 500 osób).
              Po raz pierwszy zorganizowane konkursy: Festiwal Złodziejski (testy
              antywłamaniowe), "Najlepszy wspólnik w interesach" (najlepszy samochód
              dostawczy), Samochodowa Szkoła Roku.
              Po raz pierwszy ekspozycja targów motoryzacji zorganizowana w kolejnym nowym
              pawilonie - 8.
              Nowości: Skoda Fabia, Seat Leon, Daewoo Tacuma, Mercedes Klasa C, Peugeot 607,
              Chrysler PT Cruiser, BMW 3.
              • Gość: MaciejK Re: Motor Poznan Show IP: *.radiomerkury.pl 18.05.02, 09:38
                Nie zebym bronił obecnego zarządu MTP ale jest kilka faktów obiektywnych.
                Po pierwsze padaczka branży motoryzacyjnej-kto jej nie widzi to nie mamy o czym
                rozmawiać. Po drugie większość poważnych targów motoryzacyjnych odbywa się w
                cyklu dwuletnim i tak ma byc rownież z PMS, po trzecie z powodu tegoż zastoju
                odwołano m.in. salon w Turynie-przyznacie o wiele bardziej prestizowy.
                Po czwarte wreszcie PMS odbędzie się bez samochodów. Na pierwszy rzut oka brzmi
                śmiesznie ale tak naprawdę choc malo atrakcyjne będą to prawdziwe targi.
                Samochody i premiery są pod publikę, natomiast handlarze i producenci "śrubek"
                i innych podzespolow motoryzacyjnych przyjadą na targi w poszukiwaniu partnerow
                handlowych.
                Także poki co nie ma co rozpaczać, prawdziwy test znaczenia i przyszłości PMS
                będzie za rok(większosć producentów zapowiedziala udział) choc rozumiem ze w
                sytuacji gdy coraz gorzej wypadaja i inne imprezy targowe można mieć wiele
                wątpliwości.
                PZDR
                • Gość: MaciejO Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 13:24
                  Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Także poki co nie ma co rozpaczać, prawdziwy test znaczenia i przyszłości PMS
                  > będzie za rok(większosć producentów zapowiedziala udział) choc rozumiem ze w
                  > sytuacji gdy coraz gorzej wypadaja i inne imprezy targowe można mieć wiele
                  > wątpliwości.
                  o właśnie - inne też leżą - przypomnij sobie ubiegloroczne msp kiedy to padaly
                  rekordy frekwencji a branza i tak mowila ze spadek i recesja

• Gość: bogus Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 21:34
                    zapraszam na targi - tańsze(troche inne) bilety w kasach
                    haslo "najlepsze kasztany są na placu Cyryla"
                • Gość: observer Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 04:51
                  Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Nie zebym bronił obecnego zarządu MTP ale jest kilka faktów obiektywnych.

to nie bron ta ekipa doluje targi od co najmniej dwoch lat nalepiej by bylo
                  poznac ich wyniki finansowe na przestrzeni trzech lat z biezacym rokiem wlacznie

> Po pierwsze padaczka branży motoryzacyjnej-kto jej nie widzi to nie mamy o czym
                  >
                  > rozmawiać.
                  jasne jasne a takze padaczka organizacyjna oraz padaczka przy kazdych targach i
                  co najwazniejsze padaczka inwestycyjna - popatrz na ich ostatnie inwestycje po co
                  to i za jakie pieniadze ?

Po drugie większość poważnych targów motoryzacyjnych odbywa się w
                  > cyklu dwuletnim i tak ma byc rownież z PMS, po trzecie z powodu tegoż zastoju
                  > odwołano m.in. salon w Turynie-przyznacie o wiele bardziej prestizowy.

o cyklu dwuletnim mowiono juz od trzech lat w branzy (zreszta nie tylko w tej) no
                  i co na to zarzad MTP - nic a nic zarzyna kolejna impreze

> Po czwarte wreszcie PMS odbędzie się bez samochodów. Na pierwszy rzut oka brzmi
                  >
                  > śmiesznie ale tak naprawdę choc malo atrakcyjne będą to prawdziwe targi.
                  > Samochody i premiery są pod publikę, natomiast handlarze i producenci "śrubek"
                  > i innych podzespolow motoryzacyjnych przyjadą na targi w poszukiwaniu partnerow
                  >
                  > handlowych.

to tlumaczenie jest super ciagnac ten watek zrobmy targi budowlane bez materialow
                  budowlanych bo to bedzie super przyjada murarze wipija sobie flaszke i to
                  nareszcie beda targi budowlancow

> Także poki co nie ma co rozpaczać, prawdziwy test znaczenia i przyszłości PMS
                  > będzie za rok(większosć producentów zapowiedziala udział) choc rozumiem ze w
                  > sytuacji gdy coraz gorzej wypadaja i inne imprezy targowe można mieć wiele
                  > wątpliwości.
                  oj wiele wiele i pamietaj ze za rok maja przyjechac takze ci wszyscy ktorzy
                  wystawiaja sie dzisiaj - sadze ze tych ludzi juz nie zobaczymy - zostanie im
                  wspomnienie dzisiejszych zdychajacych targow i nie beda mieli ochoty wydawac
                  pieniedzy na cos takiego w przyszlym roku

• Gość: re Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 18:42
      bedą, bedą
      • Gość: pytek Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 22:06
        jak po 1 dniu ?
        ktos był ?
        • Gość: ffmarkus Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.05.02, 10:16
          Gość portalu: pytek napisał(a):

> jak po 1 dniu ?
          > ktos był ?

Ja się cały czas waham. Chyba jednak będę na nie. Zresztą jak wczoraj
          obserwowałem okolice targów to doszedłem do wniosku, że nie tylko ja podjąłem
          taką decyzję. Wszelkie okoliczne parkingi świeciły pustkami(chodniki na
          Grunwaldzkiej, parking przy "jedynce",...) a po terenie targów spacerowali tylko
          nieliczni amatorzy gadżetów oraz opalenizny:). Oby za rok było lepiej...

Macieju, też mam nadzieję, że za rok większośc producentów się pojawi(chociaż
          Daimler-Chrysler już zapowiada swą absencję-targi są ponoć zbyt lokalne????? ),
          ale dodać trzeba, że jeszcze 3 miechy temu tegoroczne PMS też zapowiadało się
          imponująco.

Jeszcze jedna kwestia. Jak to jest z cenami wynajmu powierzchni. Jedni mówią, że
          są nawet wyższe niż na zachodzie, a wczoraj w gazetce przeczytałem ,że Wawka ma
          2x wyższe niż my.
          • Gość: roman Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 14:06
            niestety byłem
            ludzie żal 10 zł - MTP ma chyba patent na spierdo...e wszystkiego nawet takiej
            imprezy jak targi motoryzacyjne
            przypominam sobie infosystem szedłem i kląłem że zapłaciłem za bilet na taki
            syf i mowiłem że moja noga tu nie postanie niestety nie dotrzymałem słowa i
            spotkała mnie kara boża
            jak chcecie widziec targi to nie chodzcie na targi - tam ich nie ma
            • Gość: martin Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 14:12
              to ja zapraszam na II Warsaw Motor Show jesienią, pół roku temu były dzisiątki
              samochodów, premiery, pokazy i tysiące ludzi, zapraszam
              • Gość: noc Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.policom.com.pl 25.05.02, 16:20
                Gość portalu: martin napisał(a):

> to ja zapraszam na II Warsaw Motor Show jesienią, pół roku temu były dzisiątki
                > samochodów, premiery, pokazy i tysiące ludzi, zapraszam

a wystawiali się na mikroskopijnej powierzchni i w nijakich warunkach
                dilerzy z nazwiskiem w nazwie firmy
                no to zobaczymy co na następnym łorsoł motor szoł będzie
                liczę że coś napiszesz
                • Gość: martin Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 16:27
                  Gość portalu: noc napisał(a):

> Gość portalu: martin napisał(a):
                  >
                  > > to ja zapraszam na II Warsaw Motor Show jesienią, pół roku temu były dzis
                  > iątki
                  > > samochodów, premiery, pokazy i tysiące ludzi, zapraszam
                  >
                  > a wystawiali się na mikroskopijnej powierzchni i w nijakich warunkach
                  > dilerzy z nazwiskiem w nazwie firmy

raczej wystawiają sie, przecież ten wasz Motor show jeszcze sie nie skończył

> no to zobaczymy co na następnym łorsoł motor szoł będzie
                  > liczę że coś napiszesz

na większej niż w Poznaniu, poza tym co tu porównywać, przecież to co jest teraz
                  w Poznaniu trudno nazwać Motor Show

• Gość: noc Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.policom.com.pl 25.05.02, 16:37
                    >
                    > na większej niż w Poznaniu, poza tym co tu porównywać, przecież to co jest tera
                    > z w Poznaniu trudno nazwać Motor Show

a może jakieś dane
                    bo okrojony tegoroczny PMS i tak jest większy niż łorsoł...

• Gość: P.B Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 16:52

A w Warszawie sa jakies targi Show?Nie ma? A o targach książek nie ma co gadać.

• Gość: martin Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 18:09
                      Gość portalu: P.B napisał(a):

>
                      > A w Warszawie sa jakies targi Show?Nie ma? A o targach książek nie ma co gadać.
                      >

tragi książki sa 3 najwieksze w Europie po Frankfurcie i jeszcze czymś a Warsaw
                      Motor Show to była świetna inmpreza, Poznań Motor "Show" nawet blado przy tym nie
                      wypada
                      • Gość: P.B Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 19:15

> Gość portalu: P.B napisał(a):
                        >
                        > >
                        > > A w Warszawie sa jakies targi Show?Nie ma? A o targach książek nie ma co g
                        > adać.
                        > >
                        >
                        > tragi książki sa 3 najwieksze w Europie po Frankfurcie i jeszcze czymś a Warsaw
                        >
                        > Motor Show to była świetna inmpreza, Poznań Motor "Show" nawet blado przy tym n
                        > ie
                        > wypada

Skoro tak mówisz.
                      • Gość: noc Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 19:42

>
                        > tragi książki sa 3 najwieksze w Europie po Frankfurcie i jeszcze czymś a Warsaw
                        > Motor Show to była świetna inmpreza, Poznań Motor "Show" nawet blado przy tym n
                        > ie wypada

targi książki to tylko propaganda-3 miejsce w Europie hahahah
                        a czy Francja,Hiszpania,Włochy i inne nie mają swoich targów książki?

a byłeś kiedyś na PMS?
                        to mógłbyś porównać.

• Gość: poranek Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 21:56
                          o nocy Ty moja - dychasz jeszcze ?
                          stęskniłem się za Tobą ...
            • Gość: ffmarkus Re: Motor Poznan Show dzien ostatni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.05.02, 22:45
              Gość portalu: roman napisał(a):

> niestety byłem
              > ludzie żal 10 zł - MTP ma chyba patent na spierdo...e wszystkiego nawet takiej
              > imprezy jak targi motoryzacyjne

Tak przypuszczałem... Niby tylko dycha, ale zawsze sercu żal. Dobrze, że się nie
              wybrałem(-ieram). Kurcze, aby za rok było lepiej...

> przypominam sobie infosystem szedłem i kląłem że zapłaciłem za bilet na taki
              > syf i mowiłem że moja noga tu nie postanie niestety nie dotrzymałem słowa i
              > spotkała mnie kara boża

Oj, coś surowy ten Bóg :) Może na pocieszenie obdarował Cię jakimś długopisikiem
              czy reklamówką albo innym gadżetem ???

> jak chcecie widziec targi to nie chodzcie na targi - tam ich nie ma

Pewnie masz rację, ale to gdzie ja mam oglądać autka? Autoprezentacji na
              parkingu LECHA też już nie ma.
              A kręcili się tam inni ludzie, czy raczej targi opustoszały na dobre(PMS to była
              trzecia największa impreza targowa)?
              Jak roadstermania i prezentacja tuningu(to mnie najbardziej zachęcało)???
              PZDR i życzę aby przyszłoroczny wypad na targi nie był wypadem straconym.
              • Gość: poranek Re: Motor Poznan Show dzien ostatni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 14:16
                ubiegloroczny msp byl trzecią imprezą wystawiennicza w Polsce a pierwszą pod
                względem zwiedzajacych - dzisiaj?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka