Gość: Goldi IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.05.02, 23:58 beda targi czy nie w prasie i telewizji slyszalem ze nikt nieprzyjedzie a jak przejezdzam obok targow to plakaty wpisza i zapraszaja ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mantis1 Re: Motor Poznan Show 18.05.02, 00:03 mam znajomego co tam intersik ma i mowi ze sa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldi Re: Motor Poznan Show IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.05.02, 00:04 hymm to ciekawe kto przyjedzie,moze ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: couleur3 Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 00:05 Targi będą, ale samochodów jako takich raczej niewiele spotkacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 06:56 Gość portalu: couleur3 napisał(a): > Targi będą, ale samochodów jako takich raczej niewiele spotkacie. beda tylko samochody pracownikow,zarzadu MTP i nic a nic wiecej mozesz za to isc na targi moto isc poogladac lewarki a moze i opony co do opon nie jestem pewien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historia Re: Motor Poznan Show wspomnienia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 07:19 wspomnień czar : w roku 2000 tak pisano : Nowa nazwa - POZNAŃ MOTOR SHOW. Nowe rekordy: ekspozycja samochodów osobowych - ponad 300 modeli, wielkość ekspozycji - 59.000 m2, liczba zwiedzających - 117.159, liczba akredytowanych dziennikarzy - 1.135. 19 konferencji prasowych i 62 motoryzacyjnych sympozjów technicznych, w tym konferencja PZMot "Diagnostyka a bezpieczeństwo Ruchu Drogowego", która zgromadziła rekordową liczbę uczestników (ponad 500 osób). Po raz pierwszy zorganizowane konkursy: Festiwal Złodziejski (testy antywłamaniowe), "Najlepszy wspólnik w interesach" (najlepszy samochód dostawczy), Samochodowa Szkoła Roku. Po raz pierwszy ekspozycja targów motoryzacji zorganizowana w kolejnym nowym pawilonie - 8. Nowości: Skoda Fabia, Seat Leon, Daewoo Tacuma, Mercedes Klasa C, Peugeot 607, Chrysler PT Cruiser, BMW 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Motor Poznan Show IP: *.radiomerkury.pl 18.05.02, 09:38 Nie zebym bronił obecnego zarządu MTP ale jest kilka faktów obiektywnych. Po pierwsze padaczka branży motoryzacyjnej-kto jej nie widzi to nie mamy o czym rozmawiać. Po drugie większość poważnych targów motoryzacyjnych odbywa się w cyklu dwuletnim i tak ma byc rownież z PMS, po trzecie z powodu tegoż zastoju odwołano m.in. salon w Turynie-przyznacie o wiele bardziej prestizowy. Po czwarte wreszcie PMS odbędzie się bez samochodów. Na pierwszy rzut oka brzmi śmiesznie ale tak naprawdę choc malo atrakcyjne będą to prawdziwe targi. Samochody i premiery są pod publikę, natomiast handlarze i producenci "śrubek" i innych podzespolow motoryzacyjnych przyjadą na targi w poszukiwaniu partnerow handlowych. Także poki co nie ma co rozpaczać, prawdziwy test znaczenia i przyszłości PMS będzie za rok(większosć producentów zapowiedziala udział) choc rozumiem ze w sytuacji gdy coraz gorzej wypadaja i inne imprezy targowe można mieć wiele wątpliwości. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejO Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 13:24 Gość portalu: MaciejK napisał(a): > Także poki co nie ma co rozpaczać, prawdziwy test znaczenia i przyszłości PMS > będzie za rok(większosć producentów zapowiedziala udział) choc rozumiem ze w > sytuacji gdy coraz gorzej wypadaja i inne imprezy targowe można mieć wiele > wątpliwości. o właśnie - inne też leżą - przypomnij sobie ubiegloroczne msp kiedy to padaly rekordy frekwencji a branza i tak mowila ze spadek i recesja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogus Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 21:34 zapraszam na targi - tańsze(troche inne) bilety w kasach haslo "najlepsze kasztany są na placu Cyryla" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 04:51 Gość portalu: MaciejK napisał(a): > Nie zebym bronił obecnego zarządu MTP ale jest kilka faktów obiektywnych. to nie bron ta ekipa doluje targi od co najmniej dwoch lat nalepiej by bylo poznac ich wyniki finansowe na przestrzeni trzech lat z biezacym rokiem wlacznie > Po pierwsze padaczka branży motoryzacyjnej-kto jej nie widzi to nie mamy o czym > > rozmawiać. jasne jasne a takze padaczka organizacyjna oraz padaczka przy kazdych targach i co najwazniejsze padaczka inwestycyjna - popatrz na ich ostatnie inwestycje po co to i za jakie pieniadze ? Po drugie większość poważnych targów motoryzacyjnych odbywa się w > cyklu dwuletnim i tak ma byc rownież z PMS, po trzecie z powodu tegoż zastoju > odwołano m.in. salon w Turynie-przyznacie o wiele bardziej prestizowy. o cyklu dwuletnim mowiono juz od trzech lat w branzy (zreszta nie tylko w tej) no i co na to zarzad MTP - nic a nic zarzyna kolejna impreze > Po czwarte wreszcie PMS odbędzie się bez samochodów. Na pierwszy rzut oka brzmi > > śmiesznie ale tak naprawdę choc malo atrakcyjne będą to prawdziwe targi. > Samochody i premiery są pod publikę, natomiast handlarze i producenci "śrubek" > i innych podzespolow motoryzacyjnych przyjadą na targi w poszukiwaniu partnerow > > handlowych. to tlumaczenie jest super ciagnac ten watek zrobmy targi budowlane bez materialow budowlanych bo to bedzie super przyjada murarze wipija sobie flaszke i to nareszcie beda targi budowlancow > Także poki co nie ma co rozpaczać, prawdziwy test znaczenia i przyszłości PMS > będzie za rok(większosć producentów zapowiedziala udział) choc rozumiem ze w > sytuacji gdy coraz gorzej wypadaja i inne imprezy targowe można mieć wiele > wątpliwości. oj wiele wiele i pamietaj ze za rok maja przyjechac takze ci wszyscy ktorzy wystawiaja sie dzisiaj - sadze ze tych ludzi juz nie zobaczymy - zostanie im wspomnienie dzisiejszych zdychajacych targow i nie beda mieli ochoty wydawac pieniedzy na cos takiego w przyszlym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Motor Poznan Show IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 18:42 bedą, bedą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 22:06 jak po 1 dniu ? ktos był ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.05.02, 10:16 Gość portalu: pytek napisał(a): > jak po 1 dniu ? > ktos był ? Ja się cały czas waham. Chyba jednak będę na nie. Zresztą jak wczoraj obserwowałem okolice targów to doszedłem do wniosku, że nie tylko ja podjąłem taką decyzję. Wszelkie okoliczne parkingi świeciły pustkami(chodniki na Grunwaldzkiej, parking przy "jedynce",...) a po terenie targów spacerowali tylko nieliczni amatorzy gadżetów oraz opalenizny:). Oby za rok było lepiej... Macieju, też mam nadzieję, że za rok większośc producentów się pojawi(chociaż Daimler-Chrysler już zapowiada swą absencję-targi są ponoć zbyt lokalne????? ), ale dodać trzeba, że jeszcze 3 miechy temu tegoroczne PMS też zapowiadało się imponująco. Jeszcze jedna kwestia. Jak to jest z cenami wynajmu powierzchni. Jedni mówią, że są nawet wyższe niż na zachodzie, a wczoraj w gazetce przeczytałem ,że Wawka ma 2x wyższe niż my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 14:06 niestety byłem ludzie żal 10 zł - MTP ma chyba patent na spierdo...e wszystkiego nawet takiej imprezy jak targi motoryzacyjne przypominam sobie infosystem szedłem i kląłem że zapłaciłem za bilet na taki syf i mowiłem że moja noga tu nie postanie niestety nie dotrzymałem słowa i spotkała mnie kara boża jak chcecie widziec targi to nie chodzcie na targi - tam ich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 14:12 to ja zapraszam na II Warsaw Motor Show jesienią, pół roku temu były dzisiątki samochodów, premiery, pokazy i tysiące ludzi, zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noc Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.policom.com.pl 25.05.02, 16:20 Gość portalu: martin napisał(a): > to ja zapraszam na II Warsaw Motor Show jesienią, pół roku temu były dzisiątki > samochodów, premiery, pokazy i tysiące ludzi, zapraszam a wystawiali się na mikroskopijnej powierzchni i w nijakich warunkach dilerzy z nazwiskiem w nazwie firmy no to zobaczymy co na następnym łorsoł motor szoł będzie liczę że coś napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 16:27 Gość portalu: noc napisał(a): > Gość portalu: martin napisał(a): > > > to ja zapraszam na II Warsaw Motor Show jesienią, pół roku temu były dzis > iątki > > samochodów, premiery, pokazy i tysiące ludzi, zapraszam > > a wystawiali się na mikroskopijnej powierzchni i w nijakich warunkach > dilerzy z nazwiskiem w nazwie firmy raczej wystawiają sie, przecież ten wasz Motor show jeszcze sie nie skończył > no to zobaczymy co na następnym łorsoł motor szoł będzie > liczę że coś napiszesz na większej niż w Poznaniu, poza tym co tu porównywać, przecież to co jest teraz w Poznaniu trudno nazwać Motor Show Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noc Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.policom.com.pl 25.05.02, 16:37 Gość portalu: martin napisał(a): > > na większej niż w Poznaniu, poza tym co tu porównywać, przecież to co jest tera > z w Poznaniu trudno nazwać Motor Show a może jakieś dane bo okrojony tegoroczny PMS i tak jest większy niż łorsoł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 16:52 A w Warszawie sa jakies targi Show?Nie ma? A o targach książek nie ma co gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 18:09 Gość portalu: P.B napisał(a): > > A w Warszawie sa jakies targi Show?Nie ma? A o targach książek nie ma co gadać. > tragi książki sa 3 najwieksze w Europie po Frankfurcie i jeszcze czymś a Warsaw Motor Show to była świetna inmpreza, Poznań Motor "Show" nawet blado przy tym nie wypada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 19:15 Gość portalu: martin napisał(a): > Gość portalu: P.B napisał(a): > > > > > A w Warszawie sa jakies targi Show?Nie ma? A o targach książek nie ma co g > adać. > > > > tragi książki sa 3 najwieksze w Europie po Frankfurcie i jeszcze czymś a Warsaw > > Motor Show to była świetna inmpreza, Poznań Motor "Show" nawet blado przy tym n > ie > wypada Skoro tak mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noc Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 19:42 Gość portalu: martin napisał(a): > > tragi książki sa 3 najwieksze w Europie po Frankfurcie i jeszcze czymś a Warsaw > Motor Show to była świetna inmpreza, Poznań Motor "Show" nawet blado przy tym n > ie wypada targi książki to tylko propaganda-3 miejsce w Europie hahahah a czy Francja,Hiszpania,Włochy i inne nie mają swoich targów książki? a byłeś kiedyś na PMS? to mógłbyś porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poranek Re: Motor Poznan Show dzien 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 21:56 o nocy Ty moja - dychasz jeszcze ? stęskniłem się za Tobą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: Motor Poznan Show dzien ostatni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.05.02, 22:45 Gość portalu: roman napisał(a): > niestety byłem > ludzie żal 10 zł - MTP ma chyba patent na spierdo...e wszystkiego nawet takiej > imprezy jak targi motoryzacyjne Tak przypuszczałem... Niby tylko dycha, ale zawsze sercu żal. Dobrze, że się nie wybrałem(-ieram). Kurcze, aby za rok było lepiej... > przypominam sobie infosystem szedłem i kląłem że zapłaciłem za bilet na taki > syf i mowiłem że moja noga tu nie postanie niestety nie dotrzymałem słowa i > spotkała mnie kara boża Oj, coś surowy ten Bóg :) Może na pocieszenie obdarował Cię jakimś długopisikiem czy reklamówką albo innym gadżetem ??? > jak chcecie widziec targi to nie chodzcie na targi - tam ich nie ma Pewnie masz rację, ale to gdzie ja mam oglądać autka? Autoprezentacji na parkingu LECHA też już nie ma. A kręcili się tam inni ludzie, czy raczej targi opustoszały na dobre(PMS to była trzecia największa impreza targowa)? Jak roadstermania i prezentacja tuningu(to mnie najbardziej zachęcało)??? PZDR i życzę aby przyszłoroczny wypad na targi nie był wypadem straconym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poranek Re: Motor Poznan Show dzien ostatni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 14:16 ubiegloroczny msp byl trzecią imprezą wystawiennicza w Polsce a pierwszą pod względem zwiedzajacych - dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś