Dodaj do ulubionych

KURIER ŚREDZKI- reaktywacja

15.12.05, 09:38
Czy widzieliście nową gazete powiatu średzkiego? Ja na razie mialem ja tylko w
rekach wiec nie chce sie za duzo wypowiadać. Podoba mi sie to ze w Kurierze
pisze T. Staskowiak.

Podaje adres strony(krora otwiera sie bardzo dlugo!)

kuriersredzki.pl/php-files/news.php
Obserwuj wątek
    • rogeer Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 15.12.05, 10:24
      Mi na tej stronie spodobał się opis kuriera Średzkiego z 15 grudnia 1934 roku, a
      reszte ciężko puki co oceniać. A swoją drogą ciekawe czy przybędzie nam
      konkuręncji bo forum, na którym jest teraz 1 post, też posiadają:)
      • kormoran7 Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 19.12.05, 18:20
        Byc moze juz niedlugo(moze w tym tygodniu) wkrocze w szeregi tej gazetki. Jesli
        uda mi sie zachaczyc o posade tam to napewno sprubuje by w kurierze znalalzla
        sie wzmianka o naszym forum. Moze da sie polaczyc ich forum z naszym. Nie chce
        nic mowic bo jeszcze tam nie pracuje ale mam nadzieje ze ta gazeta bedzie super
        konkurencja do GS
        • rogeer Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 19.12.05, 19:18
          Ze swojej strony, życzę powodzenia:) Dobrze będzie mieć swojego człowieka gdzieś
          tam na górze:)
      • emi53 Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 01.01.06, 22:38
        Ciekawi mnie też rozwój forum "Kuriera Średzkiego",ale póki co to dla nas
        raczej niegroźna konkurencja.Podobnie jest z forum Tygodnika Średzkiego,choć
        oni działają już od dłuższego czasu.Z forum "GŚ" to inna sprawa - przez to
        że "GŚ" była przez długi czas bez konkurencji na miejscowym rynku prasowym,jej
        forum internetowe miało tak dużą ilość i postów i tematów...
        • kormoran7 Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 11.01.06, 23:39
          Wydawca kuriera sredzkiego powiedzial ze za jakis czas da linka z ich forum na
          nasze forum. Bardzo mu sie u nas podoba i dziekuje ze umiescilismy ich link na
          naszym forum

Poza tym Emi bardzo przypadles do gustu szefostwu Kuriera bo jestes pierwszym i
          jedynym jak narazie ktory zamowil prenumerate tej gazety. Pozdrawiaja cie
          serdecznie:)
    • duch3 Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 22.12.05, 09:46
      No to pozostaje mi życzyć powodzenia Kormoranie! j.w.

Ale chciałem zwrócić na coś uwage.
      Czy nie jest to dziewn, że redaktor na pierwszej stonie (przynajmniej
      internetowego wydania) zamieszcza informacje o swoim bracie. Z tego co wiem innych
      gazet wiadomość ta tak bardzo nie zaciekwaiła. Poza tym 74 miejsce to nie powód
      do dumy, moim zdaniem.

Jerzy Owczarzak zajął 74 miejsce w Mistrzostwach Europy Seniorów w Szachach
      Szybkich, które zakończyły się w Warszawie.
    • misiaczyca1 zespolić się w konkretną całość !!!!! 12.01.06, 09:14
      Witajcie.Uważam,ze Gazeta Średzka jest na niskim poziomie wydawniczym.Jest nie
      żetelna.Mało treściwa.Brak w niej aktualnych wiadomości kulturalnych.Od dawna
      nie kupuje GS bo moim zdaniem cena 2 zł.jest za wysoka.
      Gazeta nie odzwierciedla wydarzeń w naszym powiacie.
      Dlatego tez( nie wykluczam,ze z uprzedzenia) uważam,ze Kurier Średzki nie
      bedzie na lepszym poziomie niż GS.
      Jestem zdania,ze te wydania powinny sie połączyc i zacząc redagowac gazete
      rzeczywiście interesująca .Warta ceny 2 zł.
      Gazete na wysokim, regionalnym poziomie.
      Taka która mozna wysłac średziakowi znajdującemu sie z Szwajcari.
      • misiaczyca1 zespolić się w konkretną całość !!!!! 12.01.06, 09:17
        rzetelna.
      • kormoran7 Re: zespolić się w konkretną całość !!!!! 12.01.06, 14:40
        Ja uwazam ze gazete tworza ludzie. Po wczorajszym spotkaniu w gronie
        redakcyjnym uznalem ze jest szansa zrobienia naprawde dobrej gazety.Panowal
        duzy optymizm i kazdy mial cos do powiedzenia co by chcial zmienic w gazecie.
        Chcemy sie skupic na rzeczach ktore by odroznnialy Kurier od GS i Tygodnika.
        Jesli misiaczyca1 masz pomysl by cos zmienic w kurierze to idz i powiedz to
        ludziom z Kuriera. Oni sa otwarci na kazde sugestie i opinie. Na polączenie
        gazet raczej bym nie liczyl.
        • misiaczyca1 Re: zespolić się w konkretną całość !!!!! 12.01.06, 16:02
          Tak owszem mam pomysły żeby ulepszych gazete powiatową.Nie mam za bardzo
          czasu.Mogłabym napisac do nich list.
          Dlaczego nie może powstac jedna redakcja? Jedna konkretna,treściwa,ciekawa i
          zachęcajaca do kupienia.Np.z kazdej gazety wybrać interesujące działy( mam na
          mysli zdjęcia noworodków w którejś gazecie oraz dział ogłoszeń lub zadzwoń
          a "dostaniesz nagrode").Mamy wiele restauracji,sklepów lub róznych
          przedsiebiorców, którzy chętnie zasponsoruja jakis konkurs.Np.na
          najzabawniejsze zdjecie.
          Prosze o padanie mi adresu e-mail do gazety lub osoby kompetentnej.
          • kormoran7 Re: zespolić się w konkretną całość !!!!! 12.01.06, 18:23
            Bo obie radakcje tworza roznego pokroju ludzie. Ludzie z zespolu redakcyjnego
            GS nigdy nie byli i nie beda otwarci na jakiekolwiek zmiany rzeczowe a tym
            bardziej personalne. Generalnie chodzi mi o to ze oni juz sie zamkneli w bardzo
            szczelnej skorupie i nikogo do niej nie dopuszczaja. Swoim wysokim mnieniamiem
            o sobie niedlugo zraza do siebie wszytkich.A po zatym mysle ze zaczely by sie
            przepychanki co wziasc z jednej gazety a co z drugiej. Wyniklo by z tego wiecej
            zlego niz dobrego choc ja tez wolalbym jedna gazete ale taka na maksa dobra.

Jesli chcesz do nich napisac to zrob to z tego miejsca

kuriersredzki.pl/php-files/contact.php
    • azazel87 Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 12.01.06, 23:52
      ta gazetka jest taka ... żenująca.
      żenujące teksty, zdjęcia (oni ja chyba w paintcie wycicnają :/), całość
      niestety trąci tandetą, a samego słowa pisanego jest tam mniej niż w niejednej
      gazetce szkolnej.
      rozumiem intencje zrobienia czegoś a'la Super Express czy coś takiego, co
      oddawałoby jakieś emocje, ale wykonanie jest paskudne :/
      jeśli ta gazetka się nie zreformuje to upadnie z kretesem jeszcze do lata
    • misiaczyca1 Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 13.01.06, 08:23
      Dokładnie o tym samym myśle.Gazete konkretną i treściwa.Jedna ale interesującą.
      Byłabym zadowolona.Ja nie kupuje żadnej kobiecej prasy,a SE to gazeta plotkarska
      (nie interesuja mnie plotki).W tej sytuacji wolałabym poczytać o regionie.O
      ludzich.O sasiadach.O moich klientach.O polityce regioniu.Nie wiem nawet jak
      nazywa sie mój dzielnicowy.A w gazecie mogłaby byc taka informacja lub artykuł
      o strukturach policji.
      pozdrawiam.
      • rogeer Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 13.01.06, 09:39
        Samej gazety nie czytałem, miałem okazję tylko ją oglądać na pułce w sklepie i
        muszę przyznać, że rzeczywiście wygląda na lokalną podróbke Super Ekspresu albo
        Faktu(mam uczulenie na te gazety) mimo tego jestem dobrej myśli, że Kormoran i
        ludzie chcący coś zmienić dadzą rade! Nie bądzcie tak negatywnie nastawieni,
        poczekajcie jak ludzie zaczną tam działać.
        Co do jednej gazety to ja bym jej nawet nie chciał, lubie mieć wybór a tak
        byłaby jedna, opisująca wszystkie wydarzenia z jednego punktu widzenia.
        Konkurencja jest dobra prowadzi tylko do polepszenia , w tym wypadku, gazet.
        • waclaw_kzn Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 13.01.06, 13:47
          Bo Kurier Średzki stara się być średzkim FAktem 9słyszałem nawet przecieki z
          redakcji, że w czasie składu wzorują się na rozłożonych po biurkach tego typu
          tabloidach).
          Wrażenia po przeczytaniu kilku numerów (może raczej przejrzeniu, bo przeczytałem
          jedynie pierwszy): kilka pseudosensacji, kilka wielkich zdjęć, kilka wypowiedzi
          baaaaaaaaaaaardzo skrzywdzonych ludzi (skrzywdzonych przez życie, poprzedni
          ustrój, los, pralkę, czy cokolwiek innego, to nieistotne) itp. itp.
          Z rzetelnością gazeta ta nie ma nic wspólnego - raczej pojawia się w dziwnym
          momencie, przed zbliżającymi się wyborami samorządowymi, by pokazać, kto kogo
          teraz skrzywdził i kto jest zły, a pewnie po wyborach zniknie wraz z dostaniem
          się na stołki osób z nią związanych (czyli które wyjątkowo nie doczeają się
          krytyki). Niestety, nie widzę większych nadziei, czy chęci stworzenia czegoś
          rzetelnego (o których mówi Kormoran - choć może ten entuzjazm wynika z faktu, że
          Kormoran do wszystkiego jest entuzjastycznie nastawiony?).

Gazecie nie wróżę raczej wielkiej przyszłości (do wyborów, może nieco dłużej).
          Niestety - twórcy zapomnieli, że Fakt itp. to gazety ogólnopolskie i tam się
          sprawdzają. W małym gminno-powiatowym środowisku ludzie znają wszystkie plotki,
          natychmiast dowiadują się jeśli ktoś chce tworzyc plotkę sztuczną (prasową) - a
          od gazety oczekują informacji, co się dzieje w okolicy. Niestety, trzeba wtedy
          zebrać informacje o tych wydarzeniach, czyli ruszyć tyłek z redakcji,a to tyle
          roboty... łatwiej usiąść, napisać kilka plotek i "objawionych prawd", jak to
          mnie skrzywdzili - gazeta się zapełnia, a roboty mniej. Ale tabloid nie może się
          sprawdzić w małym środowisku, jedynie zrazi to środowisko do dziennikarzy z
          gazetą związanych.
          • azazel87 Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 13.01.06, 14:30
            w 100% przyznaję rację.
            nie dość że jest to zżynanie z miernej konwencji to jeszcze tandetne i
            chałturnicze.
            Mam wiele do zarzucenia tej gazecie od strony graficznej. zupełnym
            nieporozumieneim jest na przykład wstawianie jakiś beznadziejnych czcionek w
            tytulach bez polskich liter (pierwszy numer), było to beznadziejne,
            nieprzemyślane i świadczy tylko o niskim poziomie. Swoją drogą to ciekawe czy
            mają oni zgodę autora na wykorzystywanie tego fontu.
            Po za tym niektore zdjęcia są tak ciemne i nieczytelnr, że nasuwa się pytanie -
            czy redaktorzy potrafią posługiwać się aparatem fotograficznym? po za tym
            świadczy to o braku szacunku dla czytelnika - skoro już wyszły im tak zdjęcia,
            to trudno ale w jakim celu je umieszczali w gazecie? na zasadzie zapchaj dziurę?
            To ja już chyba wolę Gazetę Średzką, mimo żę przeglądam ją w ciągu 3 minut.
            • kormoran7 Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 13.01.06, 16:22
              Na usprawiedliwinie moge podać że redaktorzy tej gazety zdaja sobie sprawe z
              tego ze zdjecia nie sa najwyzszej jakosci. Marne moze to pocieszenie ale kiedy
              ktos juz sam dochodzi do tego co warto poprawic to juz jest duzy plus.
              Musze sie przyznać ze w redakcji zdazylem zauwazyc ze jest duzo mlodych ludzi i
              faktycznie czasem z uzyciem aparatu jest klopot. Mysle jednak ze wy tez byscie
              mieli problem bo to nie sa zwykle aparaty tylko juz troche bardziej
              skomplikowane w obsludze. Ci ludzie ktorzy tam sa byc moze po raz pierwszy
              maja do czynienia z dziennikarstwem i musicie byc dla nich bardziej laskawi. Do
              pewnej perfekcji w danym fachu dochodzi sie latami. Pierwszy numer byl fatalny
              i z tym kazdy sie zgodzil. Ale nastepne byly coraz lepsze lecz niepozbawione
              bledow oczywiscie. Mysle ze musi troche minac czasu zeby ocenic ta gazete.

Po raz kolejny pragne powiedziec ze radakcja czeka na wszelkie opinie i
              sugestie pod adresem: redakcja@kuriersredzki.pl .
              • misiaczyca1 prędzej kupie "Twój styl' niż KS. 13.01.06, 16:51
                kormoran7 napisał:
                > Musze sie przyznać ze w redakcji zdazylem zauwazyc ze jest duzo mlodych ludzi
                i
                >
                > faktycznie czasem z uzyciem aparatu jest klopot. Mysle jednak ze wy tez
                byscie
                > mieli problem bo to nie sa zwykle aparaty tylko juz troche bardziej
                > skomplikowane w obsludze.
                To może redakcja zorganizuje kurs "instrukcja obsługi aparatu".
                Za kazdym razem tak bedziesz bronił nie estetyczniego zdjęcia?!Uwazam,ze to
                kpina.Nie ma dla mnie usprawiedliwienia,ze kiepsko ze znajomoscia sprzetu.

Ci ludzie ktorzy tam sa byc moze po raz pierwszy
                > maja do czynienia z dziennikarstwem i musicie byc dla nich bardziej laskawi.
                Do
                >
                > pewnej perfekcji w danym fachu dochodzi sie latami.
                I ja mam płacic za gazete wydana przez uczniaków???Czy wogóle ktokolwiek jest
                tam po studiach dziennikarskich??Czy to "pisemko" redaguja gimnazjaliści?
                Dla nikogo nie zamierzam byc łaskawa.Gdybym ja w pracy się tłumaczyła brakiem
                doswiadczeniam i prosiła o tolerancje to "wypłate miałabym małą".
                śmiech.bezczelny irytujacy śmiech.

>Mysle ze musi troche minac czasu zeby ocenic ta gazete.
                No ja już oceniłam gazete.Twój tekst w moich oczach ja skompromitował.

• kormoran7 Re: prędzej kupie "Twój styl' niż KS. 13.01.06, 19:32
                  Tak najlepij jest krytykowac cos z czym nie mialo sie nigdy do czynienia.
                  Rozumiem krytyke gazety bo jest uzasadniona ale na boga nie obrazaj kogos kto
                  dopiero zaczyna prace w gazecie. Od czeghos tzreba zaczac i ty jak poszlas do
                  swojej pracy to tez napewno wszytkiego od razu nie umialas. ciekawe czy
                  umialabys obsluzyc ten aparat. Nigdy nie mialas go w rece wiec sie nie
                  wypowaidaj ze to taka prosta sprawa. Jak obsluzysz raz w zyciu ten aparat to
                  wtedy bedziesz mogla powiedziec ze to bulka z maslem. i druga sprawa ze nie
                  trzeba studiowac dziennikarstwa zeby pisac artykuly. Talent do pisania mozna
                  miec od dziecka i robic to nawet bardziej hobbistycznie jak np ja to traktuje.
                  szef kuriera mowile ze w swojej pracy dziennikarza nieraz widzial ze mlodzi
                  ludzie bez wyksztalcenia dziennikarskiego pisza lepsze teksty niz wytrawni
                  dziennikarze
                  • waclaw_kzn Re: prędzej kupie "Twój styl' niż KS. 13.01.06, 21:10
                    Kormoranie - znów musze się z Tobą nie zgodzić:
                    1. Kiolka osób z redakcji ma doświadczenie z gazetą (nawet niejedną), więc
                    krytyka prostych wpadek jest uzasadniona.
                    2. Jeśli chce się sprzedać produkt, trzeba zadbać o jego jakość - proste. jeśli
                    ktoś robi coś źle, nei ma innego wyjścia niż go skrytykować 9chyba że mamy
                    milczeć). nabywanie doświadcznia etc. - owszem, ale nie szukaj usprawiedliwień
                    tam, gdzie ich nei ma. Jeśli są kłopoty z aparatem - należy nauczyć jego
                    obsługi, jeśli sa rażące niedociągnięcia w składzie - należy je poprwić. Numer
                    pierwszy nie był zły - był skandaliczny! Brak liter (tam, gdzie powinny być
                    polskie czcionki), przestawienia itp. O błędach już nawet nie wspomnę, bo brak
                    korekty jest niewybaczalny w gazecie, a błędy, do jakich dochodziło w pierwszym
                    numerze były wstrząsające.
                    3. Poziom merytoryczny i jakość są gorsze zarówno od Tygodnika jak i GŚ. Żadna z
                    wymienionych gazet nie może być wzorem, bo w nich też sporo niedociagnięć, ale i
                    tak biją Kurier o głowę.
                    4. Zgadzam się z tym, co napisał azazel, że zdjęcia wyglądają na
                    "zapchajdziury". Większośc rzeczyw tej gazecie tak wygląda (tu zwiekszymy
                    czcionkę, damy taką, która zajmuje więcej miejsca - tu zwiększymy odstęp, - tu
                    dodamy grubą ramkę i z trzech stron zrobią nam się cztery)
                    5. Piszesz, Kormoranie, żeby samemu coś zrobić, a potem krytykować. Wychodząc z
                    takiej pozycji prawie nikt nie miałby prawa do krytyki. Nie trzeba być muzykiem,
                    żeby usłyszeć, że ktoś niemiłosiernie fałszuje! Nie trzeba być pisarzem, żeby
                    zobaczyć, że w książce są ortograficzne błędy! Nie trzeba zakładać gazety, żeby
                    widzieć, że gazeta już istniejąca jest zła, pełna błędów, nierzetelna!

[PS. Pracowałem kilka miesięcy w gazecie - więc wiem, jak to wygląda od środka i
                    mam wg Twoich kryteriów prawo do krytyki. Gazeta tamta również dopuszczała się
                    wpadek i nierzetelności, ale tym lepiej znam mechanizmy, o których tu pisałem i
                    tym łatwiej je dostrzegam w Kurierze - przerośnięte do absurdalnych prawie
                    proporcji, których my baliśmy się dopuścić. Okazuje się jednak, że te granice
                    można bylo przekroczyć.]
                    • kormoran7 Re: prędzej kupie "Twój styl' niż KS. 13.01.06, 21:27
                      Alez ja sie ze wszytkim co powiedzies na temat gazety zgadzam. Chyba nie
                      czytales moich poprzednich wypowiedzi w ktorych pisalem ze krytyka i sugestie
                      sa teraz na samym poczatku dzialalnosci bardzo wazne. Moge ci nawet podziekowac
                      za ta krytyke bo ona moze nam pomoc stac sie lepszym. Masz racje w 100 % co do
                      zdjec, pisowni itd. Tez widze ze jeszce wiele pzred nami. Ja tylko
                      zaprotestowalem przed obrazeniam mlodych ludzi ktorzy chcieli dolaczyc sie do
                      tworzenia tej gazety. Przyznasz ze nie mozna powiedziec ze nie kupie tej gazety
                      bo tworza ja mlodzi niedoswiadczeni ludzie. To mnie najbardziej wkurzylo bo
                      takie gadanie jest bez sensu.
                      • waclaw_kzn Re: prędzej kupie "Twój styl' niż KS. 13.01.06, 21:47
                        Mogę się zgodzić, że argument, iż nie kupi się gazety, bo tworzą ją
                        niedoświadczeni ludzie jest dziwny i pachnie ideologia i ostracyzmem... ale
                        zgodzę się też, że można nie kupic gazety, bo jest ona na poziomie, jakby robili
                        ją młodzi, niedoświadczeni ludzie - i wydaje mi się, że bardziej o to Misiaczycy
                        chodziło, jedynie wyrażenie tego jej nie wyszło.
                        A dla klienta ważny jest ostateczny efekt. Jeśli ktoś ma Ci wybudować dom, po
                        czym w ostatecznym efekcie dostajesz drewnianą szopę, która się rozlatuje, nie
                        będzie Cię obchodziło, czy ten, kto budował dopiero się uczy, tylko to, że nie
                        masz dachu nad głową. Jeśli rząd niszczy państwo, rozpieprza budżet - powiesz,
                        że należy ich zmienić, bo w kraju dzieje się źle, czy zostawisz wszystkich - "no
                        niech się chłopaki nauczą", w czasie gdy podatki rosną, opłaty rosną, dziura
                        budżetowa się powiększa, zarobki coraz mniejsze i chaos panuje?...
                        W takiej sytuacji są osoby, które chcą czytać Kurier. Mnie nie obchodzi, czy
                        redaktorzy się dopiero uczą, czy po prostu nie umieją - efekt jest mizerny i nie
                        mam zamiaru płacic dwóch złotych za ich naukę. Obowiązują prawa rynku - liczy
                        się efekt, klient chce dobrej jakości produkt, a nie usprawiedliwienia.
                        • azazel87 Re: prędzej kupie "Twój styl' niż KS. 13.01.06, 22:16
                          hehe dokładnie redakcja Kuriera Średzkiego odstawiła szopkę.
                          Jak potrzebwali czasu na dopracowanie gazety to mogli się wstrzymać i
                          popracować nad nią, zrobić chociaż jeden odcinek próbny, nauczyć obsługiwać się
                          aparatem, wykupić jakąś porządnie wyglądającą czcionkę (z polskimi literami!:))
                          Ludzie są jednak nieprzystosowani do kapitalizmu i zamiast starać za pierwszym
                          razem wypaść jak najlepiej żeby przyciągnąć czytelników to robią szopkę i ich
                          odstraszają. Jestem ciekaw kto jest wydawcą, żeby wyrzucić tyle kasy w błoto w
                          raz z drukiem pierwszyego numeru. Wątpię żeby Kurier Średzki odbudował
                          reputację. W Środzie jest spalony :).
                          • kuriersredzki Re: prędzej kupie "Twój styl' niż KS. 02.02.06, 11:35
                            Czytajac wypowiedzi na forum mam wrazenie ze osoby krytykujace kurier nie
                            przeczytaly go wcale lub tez przeczytaly tylko 1-wszy numer. Od tego czasu
                            wiele sie w KS zmienilo i czasopismo to w niczym nie przypomina tego
                            nieszczesnego pierwszego numeru.
                            Oczywiscie wszystkie uwagi krytyczne byly i sa cenne bowiem pokazuja kierunki
                            rozwoju.
                            Pierwszy numer byl tragedia- pelna zgoda. Nie piszmy jednak czegos co nie jest
                            prawda. numer probny byl zrobiony, czcionki kupione. Niektore rzeczy wychodza
                            jednak dopiero w praniu- np. to ze drukarnia ma inne czcionki i to ze profile
                            kolorystyczne ich maszyny powoduja ze zdjecia wychodza duzo ciemniej.
                            Zachecam do lektury ostatnich 2 numerow i aktualnej oceny.
                            Pozdrawiam
                            • bu69 brytnej spirs,doda,krysia agilera i inne niewypały 02.02.06, 14:35
                              To jest tak,ze "pierwsze wrazenie sie liczy barszije niz drugie i kazde
                              kolejne".
                              Ja jestem klientem przywiazanym do marki.Jak cos kupie i to sie sprawdza to
                              jestem niechętny do nowosci.I tym bardziej jak ta nowosc okaże sie niewypalem
                              to jeszcze wieksza wdzięcznosc do sprawdzonego produktu.Jak cos mi sie nie
                              spodoba to nie kupuje.
                              Tak było z Gazeta Średzka.Tak było z Kurierem Średzkim.
                              A jak cos zrobiło na mnie dobre wrazenie to i niedociągniecia potem
                              usprawiedliwie.Np.
                              Tak jest z płynem do naczyń Ludwik.Kebabem z Texasu.Gazeta Newsweek.
                              moja zona mi sie spodobała od pierwszego wejrzenia i nadal bede jest wierny.
                              Poprostu przywiazuje sie do marki i dobrych jakosci(tu nawiazanie do żony)...
                              K.S. doń nie należy ;-D
                              • emi53 Re: brytnej spirs,doda,krysia agilera i inne niew 02.02.06, 20:39
                                Kto jest zwolennikiem powiedzenia,że: "pierwsze wrażenie się liczy..." pewnie i
                                po latach będzie sympatyzował z raz dokonanym wyborem.Jest jeszcze inne
                                powiedzenie: "pierwsze śliwki robaczywe...".I ci,którzy z tym się zgadzają są
                                ludźmi podatnymi na pozytywne zmiany,na rozwój i nietrzymanie się kurczowo raz
                                wybranej opcji.
                                W sumie,w życiu jeden człowiek zazwyczaj stosuje oba te podejścia na równi,do
                                różnych spraw.
                                Co do "KŚ" - uważam,że podlega pod drugie powiedzenie.Ma za sobą słaby
                                start,ale buduje coraz lepszą swą pozycję.A sugestie,że zniknie z rynku
                                prasowego,zaraz po wyborach samorządowych - nie tyle pochopne,co na wyrost...
                                • duch3 Kurier zawiesza działalność 31.03.06, 22:19
                                  "Szanowni Czytelnicy!

Wydawca podjął decyzję o zawieszeniu Kuriera na okres kilku tygodni. W czasie
                                  tym chcemy dostosować się do zgłaszanych przez Was potrzeb. Już wkrótce w
                                  kioskach pojawi się odmieniony, lepszy Kurier.
                                  Oczywiście przez cały czas redakcja pozostaje otwarta- zapraszamy do
                                  informowania nas o ciekawych i trudnych tematach.

Redakcja"
                                  • azazel87 Re: Kurier zawiesza działalność 01.04.06, 00:43
                                    :P nawet nie wiecie z jaką trudnością przychodzi mi powstrzymanie się
                                    złośliwości. Krótkie szczęśliwe życie Kuriera Średzkiego. chlip chlip ;) Z
                                    pewnością podtruwali wydawcę kawą Astra :P.

Mając już pewną zamkniętą całość prponuję urządzić konkurs "Artykuł który mnie
                                    urzekł"
                                    Ja głosuję właśnie na ten z Astrą, ale Murzyn z wielkim wężem także mnie kusi
                                  • emi53 Re: Kurier zawiesza działalność 26.04.06, 14:09
                                    Nie sądzę ,by przerwa w wydawaniu Kuriera była spowodowana bankructwem ,czyli
                                    inaczej mówiąc klapą finansową...może nie zaskoczy aż tak wielką poprawą nowej
                                    edycji/po przerwie/ - ale z pewnością poprawi przez to swą poczytność...
                                    • natala77 Re: Kurier zawiesza działalność 26.04.06, 14:28
                                      hmmm.. wieść gminna niesie, że kurier się już nie podniesie
                                      <lol> :P a poważnie to słyszałam plotę (koleżanka z redakcji tejże gazety tak
                                      donosiła, notabene jednak używała stwierdzeń "raczej", "chyba"), że kuriera nie
                                      będzie.
                                      • natala77 Re: Kurier zawiesza działalność 26.04.06, 14:31
                                        ale jeśli kuriera miałoby już nie być, mam nadzieję, że zostawią nam na pamiątkę
                                        chociaż internetowe wydanie. wszak obecna strona główna (generalnie skupiam się
                                        na zdjęciach..) dobrze oddaje charakter tego pisma;D
                                        • emi53 Re: Kurier zawiesza działalność 26.04.06, 14:43
                                          Ale i tam wielki marazm/mam na myśli stronę internetową.../Artykuły ze
                                          zdjęciami ,owszem ciekawe,lecz mało jest czytających.Na forum - też mało kto
                                          się wypowiada.Galeria - bez żadnej fotografii.A treść wypowiedzi na forum ,co
                                          poniektórych zbliżony do tych z "GŚ". No ,ale nie ma co narzekać.Może w takim
                                          razie "GŚ",już bez konkurencji zadba o średzkiego czytelnika i poprawi swą
                                          edycję...
                                          • natala77 Re: Kurier zawiesza działalność 26.04.06, 15:11
                                            z tą stroną internetowa to taki żarcik był (chodziło o zdjęcia, które wzbudziły
                                            w Środzie tyle emocji, z Dnia Kobiet:P)
                                            Ale jak to: GŚ bez konkurencji? Przecież cały czas jest NTŚ. Jednak jeśli mówić
                                            o ich stronach internetowych.. to nie ma za wiele do powiedzenia:) A szkoda.
                                            • duch3 Re: Kurier zawiesza działalność 26.04.06, 17:27
                                              Myśle że nie byli zbyt dobrze przygotowanie do rywalizowania z GS. Redaktorzy
                                              popełnili wiele błędów, i bez wsparacia widać nie udało mu się funcjonować.
                                              • kormoran7 Re: Kurier zawiesza działalność 03.05.06, 18:20
                                                Kurier pozyskał nowego wydawce chyba nie po to by sie zamknąć. choc ta przerwa
                                                już faktycznie coś długo trwa. Ja tam wierze że się reaktywują bo gazeta jaka
                                                byla taka byla ale zawsze to konkurencja do Gs a im kokurencja sie przyda.
                            • azazel87 Re: prędzej kupie "Twój styl' niż KS. 01.04.06, 00:47
                              dzięki za zaspokojenie ciekawości, że czcionki zostaly kupione. Nie
                              spodziewałem się.
              • emi53 Re: KURIER ŚREDZKI- reaktywacja 15.01.06, 13:34
                Nie dostałem jeszcze numerów zaprenumerowanego "Kuriera Średzkiego",lecz
                czytając wypowiedzi osób krytykujących go mam wrażenie,że rzeczywiście Im się
                KŚ nie spodobał.I lepiej czytać Twój Styl,Wprost,Przekrój,CKM czy coś tam
                jeszcze wydawane profesjonalnie,na wysokim poziomie edytorskim,niż fatalnie
                ponoć wydane pierwsze numery "KŚ".
                Tylko,że w moim przypadku -decydując sie na prenumeratę"KŚ" nie przykładałem
                większej wagi do wad i braków.Zakładam,że jeśli nawet tak jest,od tego jest
                prawo rozwoju,dążność do podnoszenia poziomu edytorskiego,by nim podążać.
                Kierowałem się więc sentymentem,mając w pamięci edycję poprzednika -"Nowego
                Kuriera Średzkiego" z lat 1990 -1996,a także tym co obrazuje fragment
                wiersza: ...grudka Twej ziemi w ręku świeci nawet po ciemku...
                Nic więc nie zrazi mnie do czytania "KŚ",a na moje komentarze dotyczące
                wydawanych nr-ów "KŚ" zainteresowanych zapraszam na stronę internetową "KŚ".
    • misiaczyca1 (nie potrzebne wykształcenie?)JA CHCE BYĆ MUZYKIEM 14.01.06, 09:19
      "dla klienta liczy sie ostateczny efekt".zgadzam sie i gdy już wiem,ze nie ma
      wykwalifikowanej kadry to odstręcza mnie to.
      Moim zdaniem nowa gazeta która zamierza przyciągnąć czytelników nie
      powinna "produkować pisma niskiej klasy".
      A jezeli chodzi o aparat.Dla mnie to nie usprawiedliwienie.
      Uważam,ze to wręcz nieuzasadnione tłumaczenia.Gdybym gazetke dostała na ulicy
      za darmo mógłbyś ich bronic w ten sposób.
      (moi szefowie na początku poświęcili mi sporo czasu na przygotowanie,a gdy
      mieli pewność,ze jestem gotowa na "żywioł" i ruszyłam na żywioł).
      .
      .
      Dodam jeszcze,ze nie znam słowa BEZSENSU.Dla mnie to słowo nie istnieje.Jeżeli
      mogłabym grzecznie prosic o nie używanie tego słowa w wypowiedzic kierowanych
      do mnie lub wypowiadające sie o mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka