Dodaj do ulubionych

mieszkanko

IP: *.cir.tohoku.ac.jp 09.10.01, 07:24
Mam proste pytanie. Kto ostatnio kupowal nowe
mieszkanie w Poznaniu i od jakiej
spoldzielni/developera? Kogo mozecie polecic a od kogo
radzicie sie trzymac z daleka? Bede wdzieczny za
wszelkie opinie, rady, przestrogi ipt.

PZDR
Obserwuj wątek
    • Gość: MaciejK Re: mieszkanko IP: *.radio-merkury.poznan.pl 09.10.01, 08:25
      I tu chyba nie ma prostych odpowiedzi, bo na rynku nieruchomości jest ogromna
      recesja i w kosć dostają nawet duze firmy. Np. niedawno uważany za jednego z
      potentatów poznanskiego rynku, budujący ładnie i solidnie "Developer"
      zbankrutował i przejał go Danter. Zalezy gdzie i za ile chcesz kupić - polecam
      stronę www.tdm.com.pl - tam masz przegląd cenowo ofertowy poznanskiego rynku.
      Pewne sa Wielkopolanka, Ataner, Danter ale są na pewno drogie-przynajmniej maja
      drogie lokalizacje.
      Ja 2 lata temu kupiłem mieszkanie 51 m w Tulcach tuz za Poznaniem od firmy
      Domek-choć mają Wielkopolska Jakość to w sumie badziewiaki i krętacze - uwag
      sporo ale bardziej do całej otoczki, z mieszkania jestem bardzo zadowolony. Nic
      odpukać się nie dzieje i wogóle dobra lokalizacja-szybki dojazd do centrum.
      PZDR
      • Gość: lol Re: mieszkanko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 09:22

Z opinii znajomych, którzy ostatnio kupowali mieszkania - zaufanie budzą
        Danter, Ataner i Budimex. Tańsze mieszkania niż na Jeżcycach czy w centrum
        Ataner buduje na Ratajach w pobliżu Malty.
      • Gość: P.B Re: mieszkanko IP: *.wskiz.poznan.pl 10.10.01, 12:09
        Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> I tu chyba nie ma prostych odpowiedzi, bo na rynku nieruchomości jest ogromna
        > recesja i w kosć dostają nawet duze firmy. Np. niedawno uważany za jednego z
        > potentatów poznanskiego rynku, budujący ładnie i solidnie "Developer"
        > zbankrutował i przejał go Danter. Zalezy gdzie i za ile chcesz kupić - polecam
        > stronę www.tdm.com.pl - tam masz przegląd cenowo ofertowy poznanskiego rynku.
        > Pewne sa Wielkopolanka, Ataner, Danter ale są na pewno drogie-przynajmniej maja
        >
        > drogie lokalizacje.
        > Ja 2 lata temu kupiłem mieszkanie 51 m w Tulcach tuz za Poznaniem od firmy
        > Domek-choć mają Wielkopolska Jakość to w sumie badziewiaki i krętacze - uwag
        > sporo ale bardziej do całej otoczki, z mieszkania jestem bardzo zadowolony. Nic
        >
        > odpukać się nie dzieje i wogóle dobra lokalizacja-szybki dojazd do centrum.
        > PZDR

Moim zdaniem najlepiej kupić mieszkanie lub dom na przedmieściach Poznania. Ceny
        są niższe i podatki mniejsze. Jeżeli chcesz kupić mieszkanie w bloku polecłabym
        Swarzędz, Koziegłowy albo Luboń. Jeżeli dom to najlepiej zamieszkać w Suchym
        Lesie, Baranowie, Czerwonaku.

• couleur3 Re: mieszkanko 10.10.01, 11:55
      Odradzam Wielkopolanke - notorycznie nie dotrzymuja terminow , kiepska jakosc ,
      nieraz sciany pekaja ...trzymac sie z daleka od tej firmy !
      • Gość: Szczur Re: mieszkanko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 19:44
        Ja akurat mam mieszkanie w Wielkopolance i absolutnie nie narzekam... jest OK.
        • Gość: minna Re: mieszkanko IP: 10.40.129.* 10.10.01, 22:30
          o wielkopolance sporo ludzi mowi, ze jakosc wykoania kiepska. Mowia ze Ataner najlepszy, ale za to
          drogi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka